Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Το βίντεο-σοκ για τον πνιγμό των παιδιών που πρέπει να δουν οι γονείς


Υπενθυμίζει την ανάγκη για συνεχή επίβλεψη την ώρα του μπάνιου
Η θάλασσα και η πισίνα είναι από τα αγαπημένα «καταφύγια» των παιδιών το καλοκαίρι για παιχνίδι και ανέμελες στιγμές.

Οι βουτιές και το κολύμπι είναι μια δραστηριότητα που τα παιδιά λατρεύουν τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά είναι κάτι που επιπλέον χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι ανέμελες στιγμές και η ξεγνοιασιά μπορεί να ενέχει σοβαρούς κινδύνους, ενώ το πιο επικίνδυνο βέβαια είναι ο πνιγμός. Ένας από τους βασικούς κανόνες για το κολύμπι των παιδιών είναι να μην έχουν γευματίσει την τελευταία μία με δύο ώρες, ενώ όσο καλό μπάνιο κι αν γνωρίζει ένα παιδί δεν θα πρέπει να μένει χωρίς επιτήρηση.

Αυτό θέλει να δείξει και το παρακάτω βίντεο παραγωγής της οργάνωσης «Abbey’ s hope», οι ιδρυτές της οποίας είναι ένα ζευγάρι που έχασε την κόρη του μετά από ατύχημα σε πισίνα.

Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, έχει σκοπό να δείξει σε όλους τους γονείς ότι το κακό μπορεί να γίνει, όσο κι αν μας φαίνεται απίστευτο. Το κορίτσι που εμφανίζεται στο βίντεο λέει: «Το 88% των παιδικών πνιγμών γίνονται με την παρουσία ενός ενήλικα. Ο μπαμπάς μου νομίζει ότι η μαμά μου με προσέχει ενώ κολυμπάω και εκείνη νομίζει το ίδιο για τον μπαμπά μου. Στην πραγματικότητα, δεν με προσέχει κανείς. Σε ένα λεπτό θα πνιγώ ενώ βρίσκομαι στον ίδιο χώρο με τους γονείς μου και τους φίλους μου».
baby.gr
Δείτε το...

Διαβάστε Περισσότερα »

Τράπεζα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Στερεά Ελλάδα

Δημιουργία Τράπεζας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Στερεάς Ελλάδας


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιώντας το σχέδιο κοινωνικής προστασίας, προχωρά στην δημιουργία Τράπεζας Εθελοντικής Αιμοδοσίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών αλλά και την συνεισφορά στην πανελλαδική προσπάθεια για την αιμοδοσία.

Η Τράπεζα ξεκινά τη λειτουργία της από το Νομό Ευβοίας με την πρώτη αιμοδοσία την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 από τις 08:00π.μ έως τις 2:00μ.μ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Με αφορμή την δημιουργία της Τράπεζας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε:

«Είναι ακόμη μία προσπάθεια που κάνουμε για να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας. Ο εθελοντισμός, σε όλα τα επίπεδα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να στηρίξει την κοινωνία και όσους έχουν ανάγκη. Εμείς δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να ανοίγουμε δρόμους για την προσφορά και την αλληλεγγύη».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς προς τον Περιφερειάρχη


   Προς

Τον κ  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
και την Οικονομική Επιτροπή.

Επειδή παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπήρξαν απαντήσεις στα ζητήματα που θέσαμε, σύμφωνα με τον νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου….

Θεωρούμε σκόπιμο να επανέλθουμε για τελευταία φορά ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα μας….. ζητώντας εντός της τρέχουσας εβδομάδας :

    Να μας δοθεί η απάντηση των υπηρεσιών γύρω από το ζήτημα των προληπτικών μέτρων προστασίας της γέφυρας που έπεσε στον δρόμο για τα Μάρμαρα.

    Να μας κοινοποιηθεί ο πίνακας των μέχρι σήμερα αναθέσεων για  υπηρεσίες συμβούλου, που από μηνός ζητήσαμε

    Να μας γνωστοποιηθεί η θέση της Περιφέρειας για την πρόταση μας  όσον αφορά την  ενιαία διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας ( και του Περιφερειακού Ταμείου αλλά και της διαχειριστικής αρχής )  μέσω της οικονομικής επιτροπής.

Παράλληλα ζητάμε :

    Γραπτές και συγκεκριμένες εξηγήσεις….. για το αντικείμενο του έργου που αφορά την «Αποκατάσταση ζημιών επαρχιακού οδικού δικτύου Δυτικής Φθιώτιδας», Π.Ε. Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 500.000,00€ με Φ.Π.Α. Εφόσον κατά τα δύο τμήματά του, έχει γίνει αφετηρία δύο άλλων διαγωνισμών….( Στα χέρια μας είναι η τεχνική περιγραφή του έργου υπογεγραμμένη 17/2/2016 ).Συγκεκριμένα καταγράφουμε την τεχνική περιγραφή του έργου, που αφορά  τις επαρχιακές οδούς 1,6,18……

 Καταγράφουμε, επίσης, τον διαφορετικό διαγωνισμό για την επαρχιακή οδό 18, ύψους 100.000 ευρώ ( Στα χέρια μας είναι η τεχνική περιγραφή του έργου υπογεγραμμένη 9/2/2016 ) και άλλον διαγωνισμό για την επαρχιακή οδό 1 ύψους 95.000 ευρώ, ( Στα χέρια μας είναι η τεχνική περιγραφή του έργου υπογεγραμμένη 29/2/2016 )… Διερωτόμαστε πως έγιναν διαγωνισμoί για έργα με αλληλεπικαλυπτόμενο αντικείμενο.

Έχοντας, επίσης, υπόψη μας το έργο « Συντήρηση, αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε Φθιώτιδας» ύψους 2.500.000 ευρώ για το 2015 και άλλο που συμβασιοποιήθηκε ανάλογου ύψους για το 2016… ζητάμε τις αναλυτικές

επιμετρήσεις των εργασιών που πληρώσαμε, για να εκτιμήσουμε το κόστος των συγκεκριμένων εργασιών και την αξία τυχόν πρότασης μας για συνεργεία δημόσιου χαρακτήρα.

    Τι κάνετε με την παροχή δωρεάν νερού στους κατοίκους της περιοχής ΟΣΜΑΕΣ του Θεολόγου Φθιώτιδας, που θέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

    Είναι γνωστές οι καταστροφές που υπήρξαν στην είσοδο της Γλύφας και στον οικισμό που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πριν ( λιμανάκι ), εξ αιτίας των βροχοπτώσεων.

Για αυτή την κατάσταση θέλουμε να υπογραμμίσουμε :

    Οι καταστροφές είναι αποτέλεσμα του συγκεκριμένου τρόπου που κατασκευάζεται ο δρόμος της Γλύφας. Οφείλονται κυρίως στην σοβαρή παράλειψη απομάκρυνσης των αποτελεσμάτων των χωματουργικών εργασιών ( μπαζών ) κατά τα προβλεπόμενα.
    Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η έλλειψη ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για τη αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Να μας γνωρίσετε τι θα κάνετε άμεσα και στο μέλλον για την συγκεκριμένη περιοχή. Αν θα καταλογιστούν ευθύνες στους εργολάβους και τους επιβλέποντες.

Προτάσεις μας :

    Ο εργολάβος να αποκαταστήσει τις ζημιές, άμεσα και με τον έλεγχο της Περιφέρειας..
    Η Περιφέρεια να κάνει αντιπλημμυρική μελέτη και έργα στην περιοχή, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
    Ο Δήμος να χαρακτηρίσει σαν οικισμό την περιοχή και να σχεδιάσει την εξέλιξη της ώστε να διασφαλιστούν η καλή και ασφαλής διαμονή των κατοίκων καθώς και οι περιουσίες τους.
Στεκόμαστε ιδιαίτερα στο έργο  αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην  ανατολική παράκαμψη της Λαμίας.

Επειδή θεωρούμε το ποσόν δυσανάλογο της εικόνας που έχουμε διερχόμενοι από το συγκεκριμένο σημείο…. Ζητάμε τις επιμετρήσεις του έργου και την έκθεση του επιβλέποντος μηχανικού.

Πως αξιολογούμε την σοβαρότητα και το κόστος της

Της απευθείας ανάθεσης της μελέτης με θέμα  ́ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΦΥΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΟΥ

SIDERITIS EUBOEA ( τσάι του βουνού) στο Γεωπονικό

Πανεπιστήμιο Αθηνών, ποσού 23.866,92€ … από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

"Ψήνονται" νέα τέλη κυκλοφορίας




    Στην τελική ευθεία έχει μπει η επεξεργασία σεναρίων για τα τέλη κυκλοφορίας που πρόκειται  να πληρώσουν οι φορολογούμενοι φέτος για να έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους το 2017.


Τα σενάρια επεξεργάζεται ειδική επιτροπή που έχει... συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών και σύντομα πρόκειται να παραδώσει το πόρισμα με τις προτάσεις της στο οικονομικό επιτελείο.

Οι βασικές κατευθύνσεις που έχει δώσει η ηγεσία του υπουργείου στα μέλη της επιτροπής είναι η αύξηση του στόλου των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν στους ελληνικούς δρόμους το 2017 μέσω της παραλαβής των πινακίδων από χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι λόγω της φορολογίας επέλεξαν τα τελευταία χρόνια να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία. Αυτό αφορά κατά κύριο λόγο όσους έχουν οχήματα μεγάλου κυβισμού καθώς και τις οικογένειες που έχουν δεύτερο ή τρίτο όχημα.

Η δεύτερη κατευθυντήρια γραμμή που έχει δοθεί είναι η πραγματοποίηση παρεμβάσεων που αν δεν αυξήσει τα ετήσια έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας, τουλάχιστον θα τα διατηρήσει στο υφιστάμενο επίπεδο, δηλαδή περίπου στα 1.2- 1,3 δις ευρώ.

Η τρίτη κατευθυντήρια γραμμή που έχει δοθεί είναι να βαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας κάθε όχημα που κυκλοφορεί στην ελληνική επικράτεια, δηλαδή ακόμη και τα οχήματα που έχουν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό τα σενάρια που εξετάζει η επιτροπή για τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπουν:

- Τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας με βάση του ρύπους ακόμη και για παλαιότερα οχήματα από αυτά που ισχύει αυτό σήμερα. Σημειώνεται ότι για οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη υπολογίζεται με βάση τους ρύπους ενώ για τα παλαιότερα οχήματα υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό. Ο πρόταση που εξετάζεται προβλέπει τον υπολογισμό με βάση τους ρύπους για οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2007. Η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα ηλικίας έως δέκα ετών μεγάλου κυβισμού (π.χ. άνω των 2.500 κυβικών), μικρές αυξομειώσεις τελών για οχήματα μεσαίου κυβισμού και αυξήσεις τελών για τα οχήματα μικρομεσαίου κυβισμού.

- Τη θέσπιση της λεγόμενης "βινιέτας", δηλαδή αυτοκόλλητου το οποίο θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Η βινιέτα θα περιλαμβάνει και ειδικό τσιπάκι με πληροφορίες για το αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και έχει περάσει ΚΤΕΟ και θα δίνεται δωρεάν στα οχήματα με ελληνικές πινακίδες για τα οποία καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας. Τη βινιέτα θα προμηθεύονται και οι ιδιοκτήτες οχημάτων που εισέρχονται στην Ελλάδα καταβάλλοντας αντίτιμο που θα αφορά διάφορες χρονικές περιόδους (π.χ εβδομάδα, μήνας).

Τα τέλη κυκλοφορίας, μαζί με τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος, είναι η τρίτη μεγάλη φορολογική υποχρέωση που θα πρέπει να εκπληρώσουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος του έτους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν στην Αλίαρτο τον δολοφόνο ηλικιωμένου στην Αττική

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο ένας δράστης, αναζητείται ο δεύτερος

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 83χρονου το 2010 στον Άγιο Δημήτριο   


Η ανθρωποκτονία σε βάρος ενός 83χρονου άντρα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις 12 Μαΐου 2010 στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι ένας 23χρονος από το Πακιστάν, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας του 4ου Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς και 32χρονος επίσης από το Πακιστάν που αναζητείται.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες ειδικής ομάδας, που συστάθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με στόχο την επανεξέταση ανεξιχνίαστων υποθέσεων μέσω συνδυαστικής αξιολόγησης παλαιών και νέων στοιχείων και χρήσης εξειδικευμένων μεθόδων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μετά από αναζητήσεις σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Λειβαδιάς, εντοπίστηκε ο 23χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας χθες το μεσημέρι στην Αλίαρτο Βοιωτίας και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια γνωριμία με τη Λατινική γλώσσα στα Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χέρια της ΕΛΑΣ η μεγαλύτερη σπείρα Γεωργιανών στην Ελλάδα



Δεκάδες μέλη της μεγαλύτερης σπείρας Γεωργιανών που έδρασε στην Ελλάδα έχουν συλληφθεί. Η εγκληματική σπείρα διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής με λεία που υπολογίζεται στα 2 εκατ. ευρώ.

Περίπου 150 μέλη απαρτίζουν την μεγαλύτερη σπείρα κακοποιών, Γεωργιανής καταγωγής, εκ των οποίων οι 30 έχουν συλληφθεί και αναζητούνται οι υπόλοιποι 120, για τους οποίους οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, η πολυμελής σπείρα είχε διαπράξει περισσότερες από 140 διαρρήξεις και ληστείες στην Αττική, με την συνολική λεία να αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότεροι από τους 30 συλληφθέντες της σπείρας των Γεωργιανών, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Τα κινητά τηλέφωνα των Γεωργιανών παρακολουθούνταν από την Αστυνομία, ενώ μεταξύ τους οι ίδιοι μιλούσαν με κωδικές ονομασίες.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπόλοιπων, 120 μελών, που συμμετείχαν στην  εγκληματική σπείρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΙΡΉΝΗ του Αριστοφάνη στο Θέατρο Μοσχοποδίου στην Θήβα

 ΕΙΡΉΝΗ του Αριστοφάνη στο Θέατρο Μοσχοποδιου στην Θήβα 
Ώρα 9.00μμ.
Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016
Είσοδος 10 ευρώ
Για άνεργους-φοιτητές-συλλόγους -ομαδικά-πολύτεκνους 6 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Θήβας

 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


ΘΕΜΑ: Απειλή κατάργησης Υποθηκοφυλακείου Θηβών.


Η ανάρτηση την 28.06.2016 και ώρα 4μ.μ. στην ιστοσελίδα του Υπ.Δικαιοσύνης του Νομοσχεδίου προς διαβούλευση έως την 5.07.2016!! (Νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό τον τίτλο «Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας») αιφνιδίασε, προβλημάτισε και εξόργισε την τοπική κοινωνία, τους τοπικούς αιρετούς εκπροσώπους και τον νομικό κόσμο της περιοχής μας. Γιατί έγινε ξαφνικά και απρόσμενα, χωρίς καμία προεργασία ή διάλογο και με τρόπο απολύτως επείγοντα, χωρίς καμία εξήγηση!
Αντί η Κυβέρνηση να ερευνήσει και ενεργοποιήσει αποτελεσματικούς, πρόσφορους και εφαρμόσιμους τρόπους αποκατάστασης της ορθής και ομαλής λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, όπως είχα ζητήσει σε σχετική Ερώτησή μου (5569/24.05.2016) στη Βουλή, προχωρεί σε αυθαίρετη, ξαφνική, αδικαιολόγητη κατάργηση, δημιουργώντας πρόσθετες δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες που παρέχουν τα Υποθηκοφυλακεία. Είναι ενδεικτικό ότι στην από 16.06.2016 απάντηση του κ.Υπουργού Δικαιοσύνης στην πιο πάνω Ερώτησή μου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «βρίσκεται σε συνεννόηση με συναρμόδιους φορείς για την κατάρτιση σχεδίου εξορθολογισμού της λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων, προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη λύση για το σύνολο αυτών. Η προαναφερόμενη Ειδική Επιτροπή [(της με αριθ.πρωτ.44452/2.06.2015 απόφασης) με αντικείμενο την εξέταση περιπτώσεων συγχώνευσης Υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων της χώρας] δεν έχει ως τώρα προβεί σε εξέταση ειδικών θεμάτων και περιοχών.»
Αυτονόητο πρώτο ερώτημα που εξάγεται είναι τι συνέβη μετά την καθησυχαστική απάντηση του κ.Υπουργού της 16.06.2016 ότι η πιο πάνω Ειδική Επιτροπή δεν έχει από 2.06.2015 που συγκροτήθηκε ως τώρα προβεί σε εξέταση ειδικών θεμάτων και περιοχών, και μετά από 12 ακριβώς ημέρες, χωρίς καμία προεργασία, εξέταση και κυρίως ανταλλαγή απόψεων, κατεπειγόντως καταργείται ουσιαστικά το Υποθηκοφυλακείο Θηβών;
Ειδικότερα, το Υποθηκοφυλακείο Θηβών είναι επί δεκαετίες βιώσιμο, αφού μάλιστα κατά τα χρόνια της κρίσης (2013 έως 31.03.2016) απέδωσε στο Δημόσιο 350.000 Ευρώ!
Το Υποθηκοφυλακείο Θηβών καλύπτει τις περιφέρειες των Δήμων Θηβαίων, Τανάγρας, καθώς και άλλες περιοχές και πέραν της τ.Επαρχίας Θηβών, όπου ενεργοποιούνται και πολλές βιομηχανίες.
Η κατάργησή του, χωρίς να εξασφαλίζει κάποια οικονομία ή λειτουργικότητα, επιβαρύνει τους συναλλασσόμενους με έξοδα μετακίνησης ως 100 χιλιόμετρα, και σπατάλη χρόνου, προκαλεί δε πολλές πρόσθετες δυσλειτουργίες.
Ήδη πολλοί αιρετοί εκπρόσωποι έχουν εκφράσει ρητά τις κάθετες αντιρρήσεις τους, με 1η και ενδεικτική την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας (1.07.2016) που επισυνάπτεται. Για τη Δευτέρα (4.07.2016) το απόγευμα έχει προγραμματισθεί, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας.
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ανησυχούν γιατί η πιο πάνω δυσμενής εξέλιξη αποτελεί το 2ο μέσα στον Ιούνιο καίριο πλήγμα για την τ.Επαρχία Θηβών, μετά την αποφασισθείσα από την Κυβέρνηση και πάλι αιφνιδιαστικά συμπερίληψη του Δικαστικού Μεγάρου Θήβας, που ξεκίνησε να κτίζεται το 1993, μετά από πολλές προσπάθειες, και στεγάζει τα Δικαστήρια της Θήβας (Πρωτοδικείο κλπ.) στα «ακίνητα προς πιθανή αξιοποίηση». Η εξέλιξη αυτή εγκυμονεί τον κίνδυνο και την απειλή κατάργησης του Πρωτοδικείου Θηβών (ενός από τα παλαιότερα Πρωτοδικεία της χώρας), που εξυπηρετεί το πολυπληθέστερο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Σχετική είναι και η με αριθ.6164/14.06.2015 Ερώτησή μου στη Βουλή, η οποία δεν έχει ακόμη απαντηθεί!
Το βασικό ερώτημα παραμένει: Γιατί υποβαθμίζεται καταλυτικά και στοχοποιείται η περιοχή, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μελέτη και διάλογο, αφού οι πιο πάνω κυβερνητικές αποφάσεις δημιουργούν παρά λύνουν προβλήματα; Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1.    Ποια τα στοιχεία βιωσιμότητας και ο όγκος πράξεων του Υποθηκοφυλακείου Θηβών, καθώς και ο αριθμός κάθε είδους αποφάσεων του Πρωτοδικείου Θήβας;
2.    Ποια τα αντίστοιχα στοιχεία για κάθε Υποθηκοφυλακείο και Πρωτοδικείο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας;
3.    Πώς θα αποτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση της τ.Επαρχίας Θηβών με την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Θηβών, για την οποία η τοπική κοινωνία βράζει, αφού στη Θήβα λειτουργεί το σύνολο των κρατικών-Δημόσιων Υπηρεσιών;


  Ο ερωτών Βουλευτής


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παιδικοί σταθμοί – ΕΣΠΑ 2016-17: Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις


   Σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου θα ανοίξει η αίτηση για το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ 2016 – 2017 «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» από την ΕΕΤΑΑ όπου θα δώσει κουπόνι φιλοξενίας σε περίπου 81.000 παιδιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρενηπιακούς σταθμούς.

Πιο αναλυτικά σήμερα την Δευτέρα θα εκδοθεί η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ προς τους γονείς να κάνουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ ενώ τα αποτελέσματα θα εκδοθούν την 1η Αυγούστου.

Η χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 175 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 93 εκατ. ευρώ προέρχονται από κοινοτικούς πόρους και τα 82 από εθνικούς.

Ωφελούμενοι

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, ωφελούμενες/οι της δράσης είναι:

– Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και

– Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία.

– Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών.

Οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

– να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή

– να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Η διαδικασία

Σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφει συνοπτικά το υπουργείο, το έντυπο με το οποίο θα υποβάλουν οι γονείς την αίτηση συμμετοχής, θα χωρίζεται σε δύο σκέλη:

(α) Το υποχρεωτικό, στο οποίο οι γονείς θα δηλώσουν τα στοιχεία που απαιτούνται για τη μοριοδότησή τους.

(β) Το προαιρετικό, στο οποίο οι ωφελούμενοι δηλώνουν τις δομές -από τη λίστα που έχει διαμορφωθεί στο πρώτο βήμα- στις οποίες επιθυμούν να τοποθετηθεί το παιδί τους.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων, θα λάβει ο κάθε ενδιαφερόμενος τη μοριοδότηση που του αναλογεί και θα επιλεγούν οι γονείς των 81.000 παιδιών με τα περισσότερα μόρια.

Στόχος, είναι η δράση, υπό τη νέα της μορφή, να διασφαλίσει ότι:

– όλα τα νοικοκυριά με εισόδημα μικρότερο από το κατώφλι της φτώχειας θα λάβουν την σχετική ενίσχυση (αξία τοποθέτησης/voucher),

– όλα τα νοικοκυριά με άτομα με αναπηρία θα λάβουν την σχετική ενίσχυση

– θα αυξηθούν οι δυνατότητες επιλογής των γονέων ως προς τους παιδικούς σταθμούς,

– θα διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός ενισχυόμενων οικογενειών/παιδιών, χωρίς παράλληλα ν ’αλλάζουν τα ηλικιακά όρια με βάση τα οποία οι ωφελούμενοι/παιδιά εντάσσονται στο πρόγραμμα.

– θα απλοποιηθούν ριζικά οι διαδικασίες υλοποίησης/πληρωμής και θα διασφαλιστεί η μηνιαία καταβολή των δόσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιά από κεραυνό κοντά στον οικισμό Καραχάλιο


Άμεση ήταν η επέμβαση της Ε.Ε.Ε.Δ. Λιβαδειάς που κλήθηκε να συνδράμει την Π.Υ. και τον Δήμο Λιβαδειάς για πυρκαγιά από κεραυνό σε πολύ δύσβατη περιοχή πάνω απο τον οικισμό Καραχάλιο με ένα υδροφόρο όχημα, ενα τετρακίνητο όχημα και έξι άτομα προσωπικό.
eeedlivadias.blogspot.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Έχουμε ήδη εισέλθει στην αντιπυρική περίοδο του φετινού έτους και αναγκαζόμαστε μονότονα να επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα χρονιά δυστυχώς τα ίδια ζητήματα, που εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι ανάγκες και τα προβλήματα είναι μεγάλα σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και σε Μέσα Ατομικής Προστασίας

Σε σχέση με πέρυσι όταν πάλι τέτοιες ημέρες στηλιτεύαμε την διαρκή στασιμότητα στην επίλυση βασικών ζητημάτων λειτουργίας του Π.Σ και κατ’ επέκταση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  δεν έχει αλλάξει τίποτα με τα προβλήματα.

                                                                                Αναλυτικότερα, όσον αφορά την κατάσταση στην Περιφέρειά μας, υφίσταται σημαντική έλλειψη προσωπικού σε Υπηρεσίες και Κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπως την Π.Υ. Λαμίας αλλά ειδικά το  Π.Κ Αμφίκλειας και  το  Π.Κ ΑΓ. Κωνσταντίνου τα οποία βρίσκονται στην χειρότερη δυνατή κατάσταση.

Επίσης ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν στην 7η ΕΜΑΚ,  στο ΠΕ.ΚΕ. Στερεάς Ελλάδας, όπως επίσης  στην Π.Υ Ιστιαίας και στα δύο (2) Π.Κ. Λίμνης και Μαντουδίου που ανήκουν σε αυτή.

Το ίδιο σοβαρότατο πρόβλημα υφίστανται και οι Υπηρεσίες νοτιότερα της Περιφέρειας όπως της Π.Υ Θηβών, Οινοφύτων  και  Π.Κ Πολυδρόσου που καλύπτουν ζωτικό της χώρο.

Όσον αφορά τις ελλείψεις και τα προβλήματα σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδομές, αυτά αφορούν επιγραμματικά, με τα αναλυτικά στοιχεία διαθέσιμα,  σχεδόν το σύνολο των Υπηρεσιών, με προεξέχον πρόβλημα το θέμα της έλλειψης ελαστικών των οχημάτων, των προβληματικών κτιριακών υποδομών (Π.Υ. Οινοφύτων, Π.Υ. Θηβών, Π.Υ. Καρπενησίου, λόγω λήξης του συμβολαίων στέγασης και αδυναμίας εξεύρεσης άλλων κτιρίων, Π.Υ. Μακρακώμης, Π.Υ Ιστιαίας, στην οποία έχει παραχωρηθεί οικοπεδικός χώρος για ανέγερση νέας Υπηρεσίας αλλά και στα Π.Κ. Λίμνης και  Φουρνάς) καθώς και στην Π.Υ. Ιτέας  στην οποία υπάρχει  εντολή εξώσεως καθώς και εξεύρεσης λύσης για το κτιριακό πρόβλημα της Π.Υ Λαμίας.

 Οι λύσεις λοιπόν σε όλα αυτά είναι συγκεκριμένες και πρέπει να δοθούν σύντομα.

 Ρωτάμε τον κ. Περιφερειάρχη τι μέτρα θα πάρει ώστε  να δημοσιοποιήσει το ζήτημα και να ασκήσει κάθε δυνατή πολιτική πίεση σε αυτή την κατεύθυνση.

04-07-2016

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Θήβα και Αθήνα τα πρώτα τζαμιά που πήραν «άδεια λειτουργίας»


   Δρομολογείται το τζαμί στο Βοτανικό - Σε 20 στρέμματα στο Σχιστό το μουσουλμανικό νεκροταφείο
Με διπλή απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση νομιμοποιεί τα παράνομα τζαμιά, προκειμένου αυτά να σταματήσουν να λειτουργούν κρυφά, ενώ παράλληλα δημιουργεί νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιλέγει να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της μουσουλμανικής κοινότητας. Ταυτόχρονα επιδιώκει να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο και να βάλει τάξη στην άναρχη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια με τη λειτουργία των παράνομων τζαμιών που λειτουργούν χωρίς έλεγχο και κανόνες ασφαλείας, δημιουργώντας πρόβλημα τόσο στους μουσουλμάνους, όσο και σε αυτούς που κατοικούν κοντά στα παράνομα τζαμιά. Το protothema.gr αποκαλύπτει ότι ήδη νομιμοποιήθηκαν τρία τζαμιά στην Αθήνα και ένα στη Θήβα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Στρασβούργο ανακοίνωσε τη δημιουργία και λειτουργία τζαμιού στον Βοτανικό, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε έκταση 20 στρεμμάτων στο Σχιστό, που παραχωρήθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, θα δημιουργηθεί νεκροταφείο ειδικά για μουσουλμάνους. Τη μελέτη για το τζαμί στον Βοτανικό έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Τομπάζη και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα είναι μοντέρνου ύφους, ανάλογο με αυτά που υπάρχουν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας επιχειρείται να μπει τάξη στην αναρχία των παράνομων μουσουλμανικών χώρων λατρείας καθώς εκτός από αυστηρές προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία ευκτήριων οίκων, όπως ονομάζονται τα τζαμιά, θα έχουν και δικό τους ΑΦΜ. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, δεν λειτουργούν μόνο παράνομα τζαμιά στην Αττική, αλλά και χώροι λατρείας άλλων θρησκειών, όπως βουδιστικοί παράνομοι ναοί, ενώ έχει καταγραφεί και χώρος λατρείας της περσικής θρησκείας μπαχάι.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να τεθούν κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, καθώς δεν πληρούνται ούτε οι βασικοί κανόνες στα περισσότερα από αυτά», δήλωσε  ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επίσημη δημοσιοποίηση της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό και τη νομιμοποίηση όσων παράνομων τζαμιών πληρούν τα κριτήρια, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να κλείσει όσους χώρους λειτουργούν παράνομα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ