Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ιδρυτική διακήρυξη της «Πλεύσης Ελευθερίας»


Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσήλθε την Τρίτη το πρωί στον Άρειο Πάγο, όπως και είχε ανακοινώσει, έναν χρόνο ακριβώς μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, για να καταθέσει και επισήμως την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος της.
Υπό τη συνοδεία της κ. Ραχήλ Μακρή, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, αλλά και άλλων στελεχών της «Πλεύσης Ελευθερίας, η κ. Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στο ανώτατο δικαστήριο τα έγγραφα που απαιτούνται για την αναγνώριση του νέου πολιτικού φορέα.
Φανερά ευδιάθετη, με το γνωστό λευκό σακάκι της και κρατώντας στα χέρια της το έντυπο του κόμματος της, η κ. Κωνσταντοπούλου συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους, ενώ το βράδυ σήμερα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση για τον εορτασμό ενός χρόνου απο το «Όχι»... που βέβαια μια μέρα μετά έγινε «Ναι».
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο στάθμευσης του θεάτρου του Λυκαβηττού, ενός χώρου συμβολικού όπως δήλωσε η ίδια, καθώς είναι ένα από τα περιουσιακά στοιχειά του δημοσίου που περνάνε στο υπέρ-ταμείο μετά και το νέο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, ανάλογη εκδήλωση στο Σύνταγμα διοργανώνουν διάφορες συλλογικότητες και φορείς, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΛΑΕ και άλλοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η παράκαμψη Λαμίας



Στη κυκλοφορία δόθηκε η Δυτική Περιφερειακή Οδός της Λαμίας από τα Γαλανέικα μέχρι την οδό Αμπλιανίτη.

Το μήκος της Περιφερειακής Οδού που κατασκευάστηκε  είναι 3,6 χιλιόμετρα και στο πλαίσιο του έργου κατασκευάστηκαν οχετοί, στηθαία ασφαλείας και πλήρης σήμανση. Πρόκειται για έργο που κόστισε περισσότερα από 2.916.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και υλοποιήθηκε από το Δήμο Λαμιέων.

«Για εμάς που προσπαθούμε να απορροφήσουμε και το τελευταίο ευρώ από τα χρήματα που δικαιούται η Στερεά Ελλάδα, τέτοια έργα μας δίνουν αισιοδοξία. Αισιοδοξία ότι με τους ρυθμούς που προχωράμε θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε πλήρως τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει για να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο σε όλη την περιφέρεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης για την ολοκλήρωση του έργου.



  
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά σε εξέλιξη στη γέφυρα στο Πυρί Θήβας

Φωτιά πριν απο λίγο  στη γέφυρα στο Πυρί Θήβας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress φωτιά ξέσπασε πριν απο δέκα λεπτά  σε χορτολιβαδική έκταση στη γέφυρα στο Πυρί. Στο σημείο επιχειρεί  ένα Πυροσβεστικό όχημα ης Π.Υ. Θηβών με τρεις άντρες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται κατάστημα Εποχιακών Ειδών στην Αλίαρτο

Πωλείται κατάστημα Εποχιακών Ειδών στην Αλίαρτο Βοιωτίας.
Πωλείται ολόκληρη η επιχείρηση η τμηματικά,είδη
δώρων,σχολικά,αποκριάτικα,παραδοσιακές στολές,παιγνίδια,είδη οικιακής χρήσης και καλοκαιρινά.
Τηλ.επικοινωνίας 6955449626


















Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε   συνεδρίασή του στις 4 Ιουλίου 2016, συζήτησε ως πρώτο (1ο) θέμα ημερησίας διατάξεως, μετά από πρόταση και του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών, το πλαίσιο της αντίδρασης του Δήμου Θηβαίων σχετικά με την προβλεπόμενη με το Σχέδιο Νόμου για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών και υπαγωγή αυτών σε δημιουργούμενο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο με έδρα τη Λιβαδειά.   
    Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγ.Μπασιάκος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κ. Κων.Ζέρβας, ο Υποθηκοφύλακας Θηβαίων κ. Κων.Κουντουριώτης, η Εκπρόσωπος  των Συμβολαιογράφων Θήβας κ. Αγγ.Σαρρή, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ.Αναστασίου και Γ.Ψυχογιός, Δικηγόροι του Πρωτοδικείου Θηβών, Συμβολαιογράφοι, Δικαστικοί Επιμελητές, οι Υπάλληλοι του Υποθηκοφυλακείου Θηβών, Εκπρόσωποι άλλων φορέων και πλήθος κόσμου. 
    Επίσης τις θέσεις του εξέφρασε εγγράφως ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Νικόλαος Θηβαίος.
Μετά από ενημέρωση επί του θέματος από το Δήμαρχο Θηβαίων και τους εμπλεκόμενους φορείς, την τοποθέτηση του Βουλευτού Βοιωτίας κ. Ευαγγ.Μπασιάκου και διαλογική συζήτηση που έγινε, το Δημοτικό Συμβούλιο  κατέληξε κατά πλειοψηφία  στο  ακόλουθο  Ψήφισμα :
     Το ΣχΝ του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναδιοργάνωση των Υποθ/κείων της Χώρας με την πρόβλεψή του για κατάργηση του Υποθ/κείου Θηβών ως και των λοιπών Υποθηκοφυλακείων που υπάγονται στην Περιφέρεια του Πρωτοδικείου Θηβών ( Θίσβης, Θεσπιών & Ερυθρών) και τη μεταφορά τους στο συσταθησόμενο έμμισθο Υποθ/κείο Λιβαδειάς, δεν λαμβάνει υπόψη του τις ιδιομορφίες της Π.Ε. Βοιωτίας και δεν εξυπηρετεί την ορθολογικότερη λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων στην οποία υποτίθεται ότι αποβλέπει.
    Το Υποθ/κείο Θηβών, το οποίο ευρίσκεται στην έδρα του ομώνυμου Πρωτοδικείου, καλύπτει, πέρα από το Δήμο Θηβαίων, το Δήμο Τανάγρας και τη Δ.Ε. Ακραιφνίας του Δήμου Ορχομενού με συνολικό πληθυσμό άνω των 60.000 κατοίκων όπου είναι εγκατεστημένες και πολλές βιομηχανίες, και είναι το μεγαλύτερο σε κίνηση Υποθ/κείο της Π.Ε. Βοιωτίας, αποδίδοντας στο Ελληνικό Δημόσιο την τριετία 2013-2016, παρά τη δυσμενή οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Χώρας, 350.000€.
    Η κατάργησή του θα εξαναγκάσει τους πολίτες, που υπάγονται στην περιφέρειά του, να μετακινούνται καθημερινά στη Λιβαδειά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, ενώ θα επιφέρει καίριο πλήγμα στους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Θηβών.
    Αποτελεί δε το νέο, βαρύτερο, βήμα, μετά τη συρρίκνωση της Δ.Ο.Υ., την κατάργηση των Γραφείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την υπολειτουργία του Νοσοκομείου, στην απογύμνωση της Θήβας από κάθε μορφής διοικητικές Υπηρεσίες και λειτουργίες.
     Γεννώνται, έτσι, εύλογες οι υπόνοιες, ότι στη συνέχεια θα επιχειρηθεί η κατάργηση του Πρωτοδικείου Θηβών, που έχει πολλαπλάσια κίνηση από αυτό της Λιβαδειάς, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Δικαστικό Μέγαρο στο οποίο στεγάζεται περιλαμβάνεται στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ των προς αξιοποίηση- εκποίηση ακινήτων του Δημοσίου.
    Στην Π.Ε. Βοιωτίας υπάρχουν δύο ισότιμες και ισοδύναμες πόλεις. Η συνεχής υποβάθμιση της Θήβας έναντι της Λιβαδειάς δεν εξυπηρετεί την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων, όπως απαιτούν οι σύγχρονοι καιροί, αλλά καλλιεργεί την ένταση και τη διχόνοια.
Οι Δημοτικές Αρχές, οι φορείς και οι  δημότες του Δήμου Θηβαίων
Διαδηλώνουμε, ότι δεν θα ανεχθούμε την παραπέρα υποβάθμιση της πόλης και του Δήμου μας και δεν  θα επιτρέψουμε την κατάργηση του Υποθ/κείου Θηβών αντιδρώντας  με κάθε τρόπο σε αυτήν.
Προτείνουμε τη διατήρηση των Υποθηκοφυλακείων που λειτουργούν σήμερα στην Περιφέρεια του Δήμου Θηβαίων (Θηβών, Θίσβης & Θεσπιών) με τη μετατροπή τους σε έμμισθα Υποθηκοφυλακεία.
 Απαιτούμε, τη διαγραφή του Δικαστικού Μεγάρου στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο Θηβών από τον κατάλογο των προς αξιοποίηση- εκποίηση ακινήτων του Δημοσίου.
Παρέχουμε την εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο Θηβαίων μαζί με εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων (δικηγορικός σύλλογος, συμβολαιογράφοι, κ.λ.π.), να επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και να του εκθέσει τις απόψεις μας επί του θέματος. Σε περίπτωση δε, κατά την οποία το Νομοσχέδιο κατατεθεί χωρίς να ληφθούν υπόψη οι εύλογες,   δίκαιες και τεκμηριωμένες απόψεις του Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να καλέσει σε πανθηβαϊκό συλλαλητήριο τους δημότες για την αποτροπή της κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Θηβών.
    Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ι.Κόρδατζης και Β.Σωτήρχος που μειοψήφησαν, πρότειναν τη σύσταση ενός έμμισθου υποθηκοφυλακείου στο Δήμο Θηβαίων με έδρα τη Θήβα, στο οποίο θα υπαχθούν τα άμισθα υποθηκοφυλακεία Θήβας, Θίσβης, Θεσπιών και Ερυθρών.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     ΤΑ ΜΕΛΗ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                Γ.Γεωργακόπουλος
        ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ                    Δ.Γιαννίκας
                                Σ.Δρένιος
                                Β.Κατσάρας
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ                Σπ.Κίτσος
                                Ι.Κοντού
                                Δ.Κουτσοδήμος
                                Γ.Μητσάκης
                                Γ.Τζουμανέκας
                                Δ.Τούτουζας
                                Κ.Χαρέμης
                                Αν.Χατζησταμάτης
                                Στ.Χαλβατζής
                                Κ.Βενιζέλος
                                Θ.Κιούσης
                                Π.Μέξης
                                Γρ.Παπαβασιλείου
                                Ι.Κόρδατζης
                                Β.Σωτήρχος
                                Αθ.Σκούμας
                                Αντ.Τουλουμάκος
                                Γ.Κατσέλης

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μεταθέσεις Δασκάλων και Νηπιαγωγών - Όλα τα ονόματα!


Τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή ανήλθαν σε 4.056. Από αυτές, ικανοποιήθηκαν οι 356 (ποσοστό 8,78 %). Για μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΕΕΕΚ οι αιτήσεις ανήλθαν σε 149 και ικανοποιήθηκαν 90 (ποσοστό 60,40 %).

Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους, προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις μέχρι και 8-7-2016.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, η ανάληψη της υπηρεσίας τους γίνεται δεκτή με αποστολή υπεύθυνης δήλωσης μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax).

Οι διευθυντές, υποδιευθυντές σχολικών μονάδων, οι διευθυντές Διευθύνσεων και οι σχολικοί σύμβουλοι αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.

Τέλος, επισημαίνεται από το υπουργείο ότι όσοι εκπαιδευτικοί υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης από αυτούς.

Δείτε τους πίνακες και τις καταστάσεις των μεταθέσεων:
Μεταθέσεις Γενικής Αγωγής
Μεταθέσεις Ειδικής Αγωγής
Μεταθέσεις Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΖΑΜΙΟΥ


ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΘΕΜΑ: Αιφνιδιαστική κυβερνητική απόφαση αδειοδότησης Τζαμιού στη Θήβα.

Τελευταία δημοσιεύματα φέρνουν τη Θήβα, ως περιοχή, όπου έχει δοθεί ήδη κυβερνητική άδεια λειτουργίας Τζαμιού, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή διεργασία και διαβούλευση. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι:

1.    Πώς – με ποια κριτήρια – προσδιορίστηκε η περιοχή της Θήβας, και όχι άλλη, για λειτουργία Τζαμιού;
2.    Ποιος, πότε και με ποια προσυνεννόηση έδωσε σε ποιους τη σχετική άδεια;
3.    Ποιες οι θεσμικές προϋποθέσεις και διατάξεις έκδοσης σχετικής άδειας;
4.    Ποιοι μετείχαν στη διαδικασία και ποιοι έστω γνώριζαν και τελικά απέκρυπταν την εξέλιξη της αδειοδότησης;
5.    Γιατί δεν ενημερώνονται οι θεσμικοί αιρετοί τοπικοί εκπρόσωποι και η Εκκλησία;
6.    Έχουν εκτιμηθεί οι επιπτώσεις, αντιδράσεις και τελικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία και Εκκλησία, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η Κυβέρνηση προκαταλαμβάνει, χωρίς αρχική τεκμηρίωση και διάλογο, τη δεδομένη απόφαση;

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα, εντός 1 μηνός, αυθαίρετης, ξαφνικής, ατεκμηρίωτης και πάντως ζημιογόνου εξέλιξης για την περιοχή και ιδιαίτερα, με πλήρη άγνοια των θεσμικών αιρετών εκπροσώπων της περιοχής, μετά μάλιστα τις πρόσφατες αυθαίρετες και χωρίς διάλογο κυβερνητικές αυταρχικές αποφάσεις για hot spot, απειλής κατάργησης Υποθηκοφυλακείου Θήβας, και ίσως Πρωτοδικείου Θήβας, λόγω και της καταγραφής του Δικαστικού Μεγάρου Θήβας ως «ακινήτου για πιθανή αξιοποίηση», που βρίσκουν αντίθετη την τοπική κοινωνίας μας.
Σχετικές ήταν και οι επικριτικές αναφορές που κάναμε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας. Κατόπιν αυτών,


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Όπως πιο πάνω.

                                                                                                        
                                                                                                           Ο ερωτών Βουλευτής
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση να σταματήσει η αλόγιστη κατανάλωση νερού στην Αλυκή



Δήμος Θηβαίων : Να σταματήσει η αλόγιστη κατανάλωση νερού στην Αλυκή

Λόγω υπερκατανάλωσης και αλόγιστης χρήσης νερού στον παραθαλάσσιο οικισμό Αλυκής της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης - Δήμου Θηβαίων (Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής) παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα παροχής νερού σε όλη την περιοχή.

Παρακαλούνται οι οικιστές της Αλυκής να περιορίσουν άμεσα τη σπατάλη και την αλόγιστη χρήση νερού, αποφεύγοντας τα ποτίσματα κήπων-μποστανιών, τη χρήση νερού για πισίνες, το πλύσιμο αυτοκινήτων και των εξωτερικών χώρων.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Φωτίζεται" η παραλία Καλαμακίου στο Καπαρέλλι


   Επέκταση του δικτύου δημοτικού φωτισμού
στον παραθαλάσσιο οικισμό Καλαμακίου Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων με την υπ'αρίθμ. 151/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισε τη διάθεση πίστωσης ποσού 47.512,46 € για την επέκταση του δικτύου δημοτικού φωτισμού προς τον παραθαλάσσιο οικισμό Καλαμακίου της Δ.Ε. Πλαταιών Δήμου Θηβαίων. Με το ποσό αυτό καλύφθηκε η συμμετοχή του Δήμου για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο υλοποιείται από το ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του ΔΕΔΔΗΕ, προβλέπεται εγκατάσταση νέων κολώνων για τη μεταφορά του ηλεκτρικού δικτύου μέχρι το πέρας της παραλίας ενώ φωτιστικά για το δημοτικό φωτισμό θα εγκατασταθούν από την είσοδο του οικισμού, μέχρι το βορειότερο άκρο της παραλίας.
Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Δημάρχου Λεβαδέων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Παναγιά Καλαμιώτισσα

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στις 04:00 μ.μ. προκλήθηκε φωτιά, από κεραυνό, στην Παναγιά Καλαμιώτισσα και κατέστρεψε πέντε στρέμματα χαμηλής βλάστησης σε δύσβατο σημείο.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαριστεί καταρχάς το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη που ενήργησε άμεσα, στέλνοντας δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο τα οποία επιχείρησαν στην περιοχή.
Ευχαριστεί επίσης, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Βοιωτίας, καθώς και τις Υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων, τον εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Φορτώση και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Κυριακίου κ. Ιωάννη Λαζάρου που με σωστό συντονισμό κατάφεραν να περιορίσουν τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς και να προστατεύσουν το ελατοδάσος του Ελικώνα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Με κατασχέσεις απειλούνται 71.000 αγρότες

Με ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών απειλούνται 71.000 αγρότες με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, καθώς, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΓΑ, δεν έσπευσαν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στη «μαύρη λίστα» του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Μάλιστα, προ ημερών εστάλη, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία παρτίδα με τα ονόματα 21.000 αγροτών, η μέση οφειλή των οποίων κυμαίνεται στις 10.000 ευρώ.

Στην συντριπτική τους πλειονότητα πρόκειται για οφειλέτες που τέθηκαν εκτός κάποιας από τις ρυθμίσεις χρεών που «τρέχουν» για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τις διαδικασίες για τη δέσμευση των λογαριασμών των αγροτών που δεν ανταποκρίθηκαν στις προτροπές του ΟΓΑ να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ετοιμάζεται, σύμφωνα με το Έθνος, να κινήσει το ΚΕΑΟ και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή κατασχέσεων.

Στους οφειλέτες που εντάσσονται στο ΚΕΑΟ αρχικά αποστέλλεται η πρόσκληση για τακτοποίηση οφειλών και εφόσον δεν ανταποκριθούν με εξόφληση ή διακανονισμό, αποστέλλεται η «Ατομική Ειδοποίηση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών» με την οποία ανημερώνονται ότι αν δεν ανταποκριθούν σε 20 ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης.

Το «φέσι» προς τον ΟΓΑ φθάνει τα 745 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των οφειλετών ανέρχεται σε 350.000 αγρότες. Η διαδικασία ελέγχου και είσπραξης των οφειλών μέσω του ΚΕΑΟ αναμένεται να επιταχυνθεί και οι επόμενες παρτίδες οφειλετών θα αφορούν και χρέη κάτω των 5.000 ευρώ.
enikonomia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ...ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ποιοι το δικαιούνται


  Κοινοποιήθηκε από το υπουργείο Εργασίας η εγκύκλιος για την καταβολή επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες και σε όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα:

1. Τροποποιήθηκαν οι προϋποθέσεις για χορήγηση σύνταξης από τον ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες. Με τις ανωτέρω διατάξεις, μεταξύ των άλλων προϋποθέσεων για τη χορήγηση ή την επαναχορήγηση της σύνταξης, περιλαμβανόταν και η πρόβλεψη να μην λαμβάνουν ή να μην δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού.

2. Με το άρθρο 93 του ν. 4387/2016, επέρχεται εξορθολογισμός των προαναφερόμενων διατάξεων με τη χορήγηση πλέον από τον ΟΓΑ ενός επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες και σε όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, με κριτήρια που έχουν ως γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 91 του ανωτέρω νόμου, το εν λόγω ειδικό επίδομα αποτελεί προνοιακή παροχή και η καταβολή του βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Προϋποθέσεις καταβολής της παροχής:

Α. Να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας.

Β. Να μην λαμβάνουν ή να μην δικαιούνται να λάβουν σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα, μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό του μηνιαίου επιδόματος που καθορίζεται με τον παρόντα νόμο στο ποσό των 360 ευρώ. Σε περίπτωση που η κατά τα ανωτέρω σύνταξη ή παροχή που λαμβάνουν είναι μικρότερη από 360 ευρώ, χορηγείται στους δικαιούχους το ποσό της διαφοράς που προκύπτει, μετά την αφαίρεση από το επίδομα του ποσού της σύνταξης ή της παροχής που λαμβάνουν από άλλη πηγή. Αν η διαφορά που προκύπτει είναι μικρότερη από 20 ευρώ, δεν καταβάλλεται επίδομα. Σημειωτέον ότι, σε περίπτωση μεταβολής του ποσού της σύνταξης ή της παροχής που λαμβάνουν από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να το δηλώσουν αμέσως, προκειμένου να τροποποιηθεί αναλόγως το ποσό του επιδόματος.

Γ. Να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα 15 συνεχόμενα έτη (αντί των 20 ετών που προβλεπόταν στο ν. 4093/2012), πριν από την υποβολή της αίτησης για τη λήψη του επιδόματος ή 15 έτη μεταξύ του 17ου και του 67ου έτους της ηλικίας τους, εκ των οποίων τα 10 συνεχόμενα πριν την υποβολή της αίτησης και εξακολουθούν να διαμένουν στην Ελλάδα και μετά τη λήψη της παροχής.

Δ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.320 ευρώ ή, στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα, δεν υπερβαίνει το ποσό των 8.640 ευρώ. Επισημαίνεται ότι το ποσό του επιδόματος καταβάλλεται πλήρες ή καταβάλλεται η διαφορά, εφόσον συντρέχει συνταξιοδότηση ή λήψη παροχής και από άλλο φορέα, μόνο εφόσον πληρούνται αθροιστικά τα ανωτέρω κριτήρια και ο αιτών την παροχή έχει συμπληρώσει στη χώρα τουλάχιστον 35 πλήρη έτη διαμονής και μειώνεται κατά 1/35 για κάθε ένα έτος που υπολείπεται των 35 ετών διαμονής στη χώρα.

Εξαιρέσεις από την καταβολή της παροχής:

Εξαιρούνται της παροχής:

α) Οι μοναχοί/ές, οι οποίοι διαμένουν σε ιερές μονές και συντηρούνται από αυτές.

β) Όσοι εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας και

γ) οι ανασφάλιστοι υπερήλικες ή όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εφόσον ο/η σύζυγος λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή μεγαλύτερη από την παροχή.

3. Για τον υπολογισμό του εισοδήματος δεν λαμβάνονται υπόψη:

α) Οι οικονομικές ενισχύσεις που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρίες, λόγω της αναπηρίας τους.

β) Το διατροφικό επίδομα που χορηγείται στους πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και στους μεταμοσχευμένους.

γ) Το επίδομα ανεργίας.

δ) Η διατροφή που καταβάλλεται σε ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση ή με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο.

4. Περιουσιακά κριτήρια

Ακίνητη περιουσία: Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του αιτούντος δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 90.000 ευρώ.

Κινητή περιουσία: Το τεκμήριο αντικειμενικής δαπάνης της κινητής περιουσίας του αιτούντος (επιβατικά ΙΧ, ΜΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.

5. Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης καταβάλλεται σε μηνιαία βάση από την 1η του επόμενου της υποβολής της αίτησης μήνα. Εκκρεμείς αιτήσεις σε οποιοδήποτε στάδιο διοικητικής διαδικασίας, κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εξετάζονται με τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού. Ποσά συντάξεων που εισπράχθηκαν, μέχρι τη διακοπή της παροχής του ανασφάλιστου υπερήλικα, όπως προβλέπονταν από τις διατάξεις της περίπτωσης 5 της υποπαραγράφου ΙΑ6. της παρ.ΙΑ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012, δεν αναζητούνται.

6. Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες που λαμβάνουν ήδη, πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου παροχή από τον ΟΓΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1296/1982, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του ν. 4093/2012, εξακολουθούν να λαμβάνουν την παροχή, σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά τη δημοσίευση του ν. 4387/2016 διατάξεις.

7. Οι ρυθμίσεις του άρθρου 69 του ν.4144/2013 (Α' 88), που αφορούν τις περιπτώσεις που ο σύζυγος του ανασφάλιστου υπερήλικα έχει κηρυχθεί σε αφάνεια ή τις περιπτώσεις εγγάμων που βρίσκονται σε διάσταση, εφαρμόζονται και για την εξέταση των προϋποθέσεων καταβολής του επιδόματος της κοινοποιούμενης διάταξης.

8. Τέλος, από τις διατάξεις του άρθρου 93 προβλέπεται ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που εκδίδεται, ύστερα από γνώμη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΓΑ, καθορίζονται τα δικαιολογητικά, η διαδικασία καταβολής της παροχής και κάθε άλλο αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ GRAND PRIX «ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥ∆ΟΥΡΗΣ 2016»

 

Ο Γ.Σ. Πίνδαρος Θηβών και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων  και  τον ΣΕΓΑΣ, προκηρύσσουν Αγώνες Στίβου, με την επωνυμία «ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ 2016» σύμφωνα με τους παρακάτω όρους :

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:                  Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016
2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:          Δημοτικό Στάδιο Θηβών.
3.      ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
ΑΝΔΡΩΝ:   100μ - 200μ - 800μ - 400μ ΕΜΠΟΔΙΑ- 5000μ - ΜΗΚΟΣ - ΥΨΟΣ– ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ – ΤΡΙΠΛΟΥΝ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ
ΓΥΝΑΙΚΩΝ:      100μ - 200μ - 400μ - 800μ– 3000μ – 100μ ΕΜΠΟΔΙΑ - ΜΗΚΟΣ - ΤΡΙΠΛΟΥΝ –  ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ - ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

4.      ΗΛΙΚΙΕΣ:
α)         Άνδρες-Γυναίκες που γεννήθηκαν το 1996 και μεγαλύτεροι-ες.
β)         Έφηβοι-Νεάνιδες που γεννήθηκαν 1997 και 1998.
γ)          Παίδες-Κορασίδες που γεννήθηκαν το 1999 και 2000


5.      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι αθλητές-τριες που ανήκουν στην δύναμη του ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με τους όρους της Γενικής προκήρυξης του 2016.

6.      ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι αθλητές-τριες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους Αγώνες θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους, με το αρχείο excel που επισυνάπτεται, στο e-mail της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας stibos04@otenet.gr μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016. Μετά το πέρας της προθεσμίας ουδεμία δήλωση θα γίνει δεκτή. Η συμμετοχή τους θα οριστικοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016.

7.      ΟΡΓΑΝΑ ΡΙΨΕΩΝ – ΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ :
Στους Αγώνες τα όργανα ρίψεων, τα ύψη και οι αποστάσεις των εμποδίων θα είναι αυτά των κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών.

8.      ΕΠΑΘΛΑ :
Στους τρεις (3) πρώτους-τες νικητές-τριες κάθε αγωνίσματος θα απονεμηθούν Διπλώματα και Μετάλλια.

9.      ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ :
Δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης. Παρα μόνο για τους αθλητές - τριες που προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές θα καλυφθούν  τα έξοδα διαμονής-διατροφής τους εφόσον έχει προηγηθεί η έγκριση της συμμέτοχης και αποζημίωσης τους από τον υπεύθυνο του αγώνα. Τηλ. 6974666010

10.  ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ :
 Οι αθλητές-τριες πρέπει 45΄ τουλάχιστον πριν από την έναρξη κάθε αγωνίσματος, να παρουσιάζονται στην αίθουσα κλήσης αυτοπροσώπως για να δηλώσουν την παρουσία τους.
 Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ τελευταίας έκδοσης.
 Τεχνικοί υπεύθυνοι των αγώνων ορίζονται οι κ.κ. Στέφανος Ματάκης, Τεχνικός Σύμβουλος της Επιτροπής Ανάπτυξης ΣΕΓΑΣ και Μπουλούκος Κωνσταντίνος, Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας.
 Τα αρχικά και διαδοχικά ύψη στα άλματα (ύψος) θα καθοριστούν από τον τεχνικό υπεύθυνο των αγώνων, ανάλογα με τις συμμετοχές των αθλητών-τριών.

11.  ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ :
Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το δημόσιο ή ΝΠΔΔ Ιατρούς αλλά και ιδιώτες.
Υπεύθυνοι για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης είναι οι εκπρόσωποι των σωματείων.
Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη  θεώρησή του.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΤΙ
ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.
 *ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

GRAND PRIX
«ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥ∆ΟΥΡΗΣ 2016»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΗΒΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς στη 10η Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων


   
Πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από τις 30/06 έως τις 02/07 η 10η Σύνοδος Φορέων Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων . Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στη σύνοδο, παρουσιάζοντας το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων, υιοθετώντας πλήρως τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και τις δράσεις  του Εθνικού  Στρατηγικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή
οδηγία.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης  Ταγκαλέγκας ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα απόβλητα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αιτίες υποβάθμισης του Περιβάλλοντος, αστικού και φυσικού, με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Η διαχείριση  τους είναι ένα θέμα πολύπλοκο του οποίου η διάσταση εμπλέκει τους προαναφερόμενους τομείς. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δίνοντας σ’ αυτόν τον ιδιαίτερο τομέα την σημασία που του αξίζει, τον τοποθετεί στην κορυφή των δράσεων της Περιφερειακής Αρχής εξασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των Πολιτών. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με σταθερά βήματα ολοκληρώνει το Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και σύντομα θα προωθηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς ψήφιση».



Διαβάστε Περισσότερα »

"ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" -Η κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Θήβας πλήττει την ευρύτερη περιοχή



Το σημαντικό θέμα της κατάργησης των άμισθων υποθηκοφυλακείων στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας και αντίστοιχα στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών αναδεικνύει ο βουλευτής του Ποταμιού

Η απόφαση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως αυτή διαφαίνεται από το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας», να καταργήσει όλα τα υποθηκοφυλακεία στην επικράτεια και να συστήσει ένα στην πρωτεύουσα κάθε περιφερειακής ενότητας, έχει προκαλέσει δικαιολογημένα αναστάτωση και αντιδράσεις στους κατοίκους και τους επιστημονικούς φορείς (δικηγόρους και συμβολαιογράφους) των αντίστοιχων περιοχών. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και για την περίπτωση της Θήβας είναι ακατανόητο πως μπορεί να καταργηθεί ένα υποθηκοφυλακείο το οποίο μπορεί και εξυπηρετεί μια διευρυμένη χωρικά και πληθυσμιακά έκταση, καλύπτοντας δημοτικές ενότητες άλλων δήμων και προφανώς και τον ίδιο τον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος της Βοιωτίας.
Πολλά ερωτηματικά γεννώνται για αυτήν την βιαστική και απαράδεκτη ενέργεια της Κυβέρνησης, καθώς δεν είναι δυνατόν να καταργούνται τόσα υποθηκοφυλακεία ανεξαιρέτως και αυθαιρέτως δίχως ορθό σχεδιασμό και δίχως να ληφθούν υπόψη όλα τα κριτήρια και οι τοπικές ιδιαιτερότητες. Αντί λοιπόν μέριμνα της Πολιτείας να είναι η μεγαλύτερη αποκέντρωση και η ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας, η εν λόγω απόφαση της Κυβέρνησης οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της ευαίσθητης περιοχής των Θηβών και μάλιστα θα αναγκάσει ορισμένους κατοίκους να διανύουν αποστάσεις μέχρι και 100 χιλιόμετρα για να επιτελέσουν τις πράξεις τους στο υποθηκοφυλακείο επιβαρύνοντάς τους με ένα επιπλέον σημαντικό κόστος.
Γιώργος Μαυρωτάς με ερώτηση την οποία απευθύνει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Παρασκευόπουλο.
Διαβάστε Περισσότερα »

82χρονη πήρε το απολυτήριο λυκείου με βαθμό 19,6!



Με βαθμό 19.6 πήρε το απολυτήριο της η 82χρονη Σουλτάνα Γκέσου από την Κοζάνη, ολοκληρώνοντας τη φοίτηση της στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Σύμφωνα με το kozanilife.gr η κ. Γκέσου αρίστευσε τελειώνοντας την Τρίτη τάξη του Γυμνασίου έμαθε να χειρίζεται υπολογιστή για τις ανάγκες των μαθημάτων και είχε πολύ καλή συνεργασία με τους συμμαθητές της αλλά και τους καθηγητές της, όπως ανέφερε.

Όνειρο της ήταν να γίνει δασκάλα. Η 82χρονη κ. Σουλτάνα θα συνεχίσει όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης για να ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών της, καθώς ήδη έχει εγγραφεί και στο Λύκειο.

Μάλιστα πρότεινε ανεπιφύλακτα σε όλους να ακολουθούν τα όνειρά τους και να παλεύουν για αυτά.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ