Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Αναμνήσεις και κέφι ...στον παλιό θερινό σινεμά των Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου

Μια άλλου τύπου ...συνδικαλιστική δράση, στην Παραλία Διστόμου: Αναμνήσεις και κέφι στον θερινό σινεμά που ξαναζωντάνεψε το Σωματείο μετά από 16 έτη!

Αναμνήσεις και κέφι ...εκτοξεύτηκαν στα ύψη από τον ''Απόλλωνα'', τον παλιό θερινό σινεμά των Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου, που χθες βράδυ, με πρωτοβουλία  του Σωματείου Εργαζομένων Ένωση στο Αλουμίνιο, ξαναλειτούργησε ως κοινωνικός πολυχώρος με το ίδιο όνομα, και  με ένα πλούσιο σχεδιασμό εκδηλώσεων που θα εκπλήξει! Τα εγκαίνια έγιναν με μια συναυλία Live  από ένα νεανικό μοντέρνο συγκρότημα -τους Miss Cherry - με εκατοντάδες θεατές και σε πρώτο πλάνο τους μικρούς φίλους που αλώνισαν στην ,,,πίστα! Και όλα αυτά με φόντο την ...μεγάλη οθόνη που ευρηματικά έπαιζε,- σε δεύτερο πλάνο- αποσπάσματα από κινηματογραφικές επιτυχίες, προαναγγέλοντας στην πράξη τι ...θα ακολουθήσει!

Πρόκειται για ένα ουσιαστικά πρωτόγνωρο πείραμα, τουλάχιστον για την περιοχή μας, με το οποίο αναδεινκύεται μια άλλη μορφή της συνδικαλιστικής δράσης : Αυτή της κάλυψης και άλλων αναγκών των εργαζομένων - και όλων των κάτοικων της περιοχής- πέρα από τα στενά εργασιακά. Όπως είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου,Τάκης Οικονόμου, πρόκειται για την συγκρότηση ενός κοινωνικού πολυχώρου όπου θα έχουν θέση όχι μόνο κινηματογραφικές προβολές - ακόμα και ...πρώτες προβολές! - άλλα κάθε είδους πολιτιστικές ή ευρύτερα κοινωνικές δράσεις για την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση/προβληματισμό/ενημέρωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Και όλα αυτά δωρεάν με κάλυψη των αναγκών από το Σωματείο ή αν χρειαστεί, με ελάχιστο αντίτιμο.
Τον χώρο του παλιού θερινού σινεμά - που είχε να λειτουργήσει 16 χρόνια- διέθεσε στο Σωματείο η Διοίκηση της Αλουμίνιον της Ελλάδας- θα διαθέσει και άλλους στεγασμένους χώρους δίπλα για να γίνουν τα ...καμαρίνια,για τις θεατρικές παραστάσεις που θα ανεβαίνουν. Η διαμόρφωση του χώρου έγινε με χορηγία του εργολάβου Ηλία Καβαλαγιου- που ευχαρίστησε το Σωματείο- και εθελοντική εργασία πολλών μελών. Σταδιακά θα προστεθούν και άλλες καρέκλες ( χωρούν 1.400!) αλλά και ...τραπεζάκια για να απολαμβάνουν οι θεατές την ταινία τους με μπίρα ή ντόπιο κρασάκι Θα μπει αυτόματος πωλητής αναψυκτικών και ίσως αργότερα και ...μηχανή ποπ κορν!

Έκπληξη η είσοδος του σινεμά που είναι διακοσμημένη με αφίσες από παλιές κινηματογραφικές επιτυχίες, σε προδιαθέτει για τον χώρο. Αυτός  θα ομορφύνει και άλλο μελλοντικά με την έκθεση σε κοινή θέα δυο παλιών μηχανών προβολής για να μαθαίνουν οι νεώτεροι πως ήταν παλιά ο κινηματογράφος και από ...εκπορευόταν η μαγεία του. Τώρα η προβολή γινεται όχι από τέτοιες μηχανές , ενώ οι μπομπίνες έχουν αντικατασταθεί από ...στικάκια!
Για να επανέλθουμε στα εγκαίνια με τη μουσική βραδιά με τους Miss Cherry πρέπει να πούμε ότι ήταν μια πολύ επιτυχημένη πρεμιέρα- με  θεατές  από όλες τις ηλικίες, χαλαρή ατμόσφαιρα, αναμνήσεις από  αυτόν ή άλλους θερινούς κινηματογράφους, ευχαριστημένα πρόσωπα και με τους ..οργανωτές με όρεξη για πολλά ''προσεχώς''!
 Το επόμενο πάντως θα είναι την προσεχή Τρίτη με μια ταινία του Χατζηχρήστου- και ακολουθεί ντοκιμαντέρ για την δύσκολη ζωή των εργαζομένων - και των ανέργων- στην πρωτεύουσα. Για να μην ξεχνιόμαστε!









Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό ήταν το περίφημο «ζευγάρι της Αγίας Παρασκευής»





Στην παλιά Αθήνα, κοντά στο Θησείο, υπήρχε κάποτε η συνοικία της Αγίας Παρασκευής, που δεν υπάρχει σήμερα. Σε κάποιο σπιτάκι κατοικούσε ένα ανδρόγυνο: Ο Θάνος και η Παγώνα Παγιαυλή. Ο κόσμος τους έβλεπε και τους ζήλευε, γιατί έμοιαζαν «σαν δύο αληθινά πιτσουνάκια», όπως γράφει ένας παλιός χρονικογράφος. Το ζευγάρι αυτό είχε γίνει υπόδειγμα για τους άλλους παντρεμένους κι όλοι προσπαθούσαν να μιμηθούν το «ανδρόγυνο της Αγίας Παρασκευής».

Ένα βράδυ, μερικοί φίλοι πέρασαν απ έξω κι άκουσαν γυναικείες φωνές και κλάματα. Κατάλαβαν τότε πως ο άνδρας έδερνε την γυναίκα του. Δεν είπαν τίποτα κι έφυγαν. Την επομένη το ανδρόγυνο παρουσιάστηκε σαν να μην συνέβαινε απολύτως τίποτα. Αυτό κράτησε περισσότερο από μήνα, ώσπου από στόμα σε στόμα μαθεύτηκε το μυστικό: κάθε νύχτα τις έτρωγε η Παγώνα από τον Θάνο και την ημέρα παρουσιαζόταν σαν το πιο αγαπημένο κι ευτυχισμένο ζευγάρι της Αθήνας. Από τότε και πολλά χρόνια, όταν οι Αθηναίοι έβλεπαν κανένα ανδρόγυνο να υποκρίνεται πως είναι αγαπημένο, έλεγαν ότι μοιάζει με το «ανδρόγυνο της Αγίας Παρασκευής» και μερικοί χρησιμοποιούν ακόμη την έκφραση...





Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδού η λίστα με τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου



Τη λίστα με τα 13.730 ονόματα των οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι: «Σε εφαρμογή της ΠΟΛ 1185/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δημοσιοποιείται κατάσταση νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με βασική οφειλή προς το Δημόσιο άνω των 150.000 € και διευκρινίζουμε τα εξής:

Στην κατωτέρω κατάσταση η βασική οφειλή εμφανίζεται σε δύο στήλες σύμφωνα με την πηγή προέλευσής της (Δ.Ο.Υ. / Τελωνείο).

Τα στοιχεία της κατάστασης αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο αρθρ. 2 ΠΟΛ 1185/2011 με ημερομηνία εξαγωγής 05/07/2016, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 05/07/2015 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 05/07/2016.

Στην κατωτέρω κατάσταση δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθ.3 ΠΟΛ 1185/2011.

Η άντληση των στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS όπως αυτά ενημερώνονται και συντηρούνται από τις Δ.Ο.Υ./ Τελωνεία σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική ΠΟΛ 1185/2011.

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS από τις ΔΟΥ/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η αποκατάσταση των περιπτώσεων αυτών θα γίνεται μετά την δημοσιοποίηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 της ΠΟΛ 1185/2011 σχετικά με τη διαδικασία άρσης/διόρθωσης δημοσιοποίησης εγγραφής.
Πιέστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τη λίστα με τις οφειλές των νομικών προσώπων

Πιέστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τη λίστα με τις οφειλές των φυσικών προσώπων
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Σταθά για αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους και αγρότες


   ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

         Προς :  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων
                       Κον  Ευάγγελο  Αποστόλου

      Απαράδεκτη είναι η κατάσταση από την μη καταβολή των αποζημιώσεων   στους πληγέντες Κτηνοτρόφους και Αγρότες από την πυρκαγιά στο Δήμο Λιβαδειάς τον Αύγουστο του 2013, οι οποίες δεν έχουν ακόμη καταβληθεί  από τον ΕΛΓΑ, ενώ έχουν καταθέσει όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Πρέπει άμεσα να καταβληθούν οι αποζημιώσεις ,  διότι τόσο οι Κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να συντηρήσουν τα κοπάδια τους, όσο και οι Αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους , με αποτέλεσμα να  αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ
                               Πρώην    Βουλευτής
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοπρατούνται δυο κατοικίες του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


   Καθορισμός όρων δημοπράτησης για την εκ νέου εκμίσθωση δυο κατοικιών του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ



Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων θα προβεί στην εκ νέου εκμίσθωση δυο κατοικιών.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τους όρους δημοπράτησης κάντε κλικ εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση στo Συνεδριακό Αλιάρτου για τις νέες δράσεις του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020


Διαβάστε Περισσότερα »

Φυτεία με 139 δενδρύλλια κάνναβης στο Αλιβέρι

Φυτεία με (139) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε ευρύτερη αγροτική περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη ο καλλιεργητής της φυτείας


Φυτεία με (139) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε ευρύτερη αγροτική περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη χθες (06-07-2016) το απόγευμα, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν τη φυτεία και έθεσαν αυτή σε διακριτική επιτήρηση.

Χθες το απόγευμα, ο 50χρονος προσέγγισε και εισήλθε στο χώρο της φυτείας όπου καλλιεργούσε τα δενδρύλλια, με σκοπό την περιποίησή τους, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Αναλυτικότερα από το χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    (75) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (7) έως και (150) εκατοστών του μέτρου,
•    (45) δενδρύλλια κάνναβης, εντός αυτοσχέδιου φυτωρίου, ύψους έως (5) εκατοστών του μέτρου,
•    (19) δενδρύλλια κάνναβης (σε κατάσταση αποξήρανσης), ύψους από (70) έως και (100) εκατοστών του μέτρου, καθώς και
•    μικροποσότητα κάνναβης, που βρέθηκε στην κατοχή του 50χρονου.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Μαυρομμάτι

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

    Η Τοπική Κοινότητα Μαυρομματίου Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων σε συνεργασία με την μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Παίδων,Αγία Σοφία,καλεί τους εθελοντές αιμοδότες και τους πολίτες του Δήμου μας την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου και ώρα 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι,να συμμετέχουν στο σημαντικότατο έργο της αιμοδοσίας.
Η Πρόεδρος
της Τ.Κ.Μαυρομματίου Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
Ανθούλα Δρίτσα


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Κακόβουλο λογισμικό προσβάλλει κινητά και τάμπλετ


Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προειδοποιώντας για την ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού που διαδίδεται σε χώρες της Ευρώπης και προσβάλλει φορητές συσκευές (έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ κ.λπ.) με συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό διαδίδεται μέσω σύντομων μηνυμάτων κειμένου (sms), τα οποία προτρέπουν τους χρήστες να ακολουθήσουν σύνδεσμο (URL).

Παράδειγμα μηνύματος κειμένου αποτελεί: «Δεν καταφέραμε να παραδώσουμε την παραγγελία σας. Παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την παράδοση της παραγγελίας ακολουθήστε τον σύνδεσμο hxxp://……». Η εν λόγω τεχνική χαρακτηρίζεται ως «sms phishing» (ή smishing) και αποτελεί τεχνική υποκλοπής προσωπικών δεδομένων μέσω αποστολής μηνυμάτων κειμένου.

Οι χρήστες, ακολουθώντας τον σύνδεσμο που αναγράφεται στο κείμενο, προκαλούν την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή τους, το οποίο εκκινεί διεργασία ανίχνευσης εγκατεστημένων εφαρμογών. Όταν ο χρήστης εκκινήσει μια εφαρμογή, την οποία έχει προγραμματιστεί το κακόβουλο λογισμικό να «υποδύεται», εμφανίζει φόρμα εισαγωγής στοιχείων, πανομοιότυπη με εκείνη της πραγματικής εφαρμογής, με αποτέλεσμα τα στοιχεία εισόδου της εφαρμογής ή/και τα στοιχεία εισόδου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής να αποστέλλονται στους δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι χρήστες φορητών συσκευών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας, για την αποφυγή προσβολής από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες καλούνται να:

• μην ανοίγουν συνδέσμους (links) που λαμβάνουν από «αυτόκλητα» μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα κειμένου (sms) - οι σύνδεσμοι αυτοί ενδέχεται να παραπέμπουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες ή/και να προκαλούν την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού
• εγκαθιστούν μόνο εφαρμογές που διατίθενται στα επίσημα ηλεκτρονικά «καταστήματα» του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούν οι κινητές ηλεκτρονικές συσκευές
• να ενημερώνουν τακτικά (updates) τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν, ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus) στη συσκευή
• να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• τηλεφωνικά: 111 88
• στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμη η παιδική χαρά της Δομβραίνας


Ολοκληρώθηκε το έργο:  Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς στην Τ.Κ Δομβραίνας του Δήμου Θηβαίων

Ολοκληρώθηκε το έργο  “ Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς στην Τ.Κ Δομβραίνας του Δήμου Θηβαίων” συνολικής αξίας 49.820,19 ευρώ με πηγή χρηματοδότησης από το Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΤΑΠΕ).
Η νέα παιδική χαρά (εμβαδού 397 τ.μ.), περιλαμβάνει καινούρια παιχνίδια που φέρουν πιστοποιητικό Εξασφάλισης Ποιοτικού Ελέγχου, τα οποία επιλέχθηκαν ώστε να εξυπηρετούν δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Ο χώρος εντός της παιδικής χαράς επιστρώθηκε με ελαστικά δάπεδα  (ελαστικές πλάκες) σε πάχος τέτοιο, ώστε να πληροί τις συνθήκες ασφαλείας σύμφωνα με το Κρίσιμο Ύψος Πτώσης κάθε παιχνιδιού.
Ο χώρος εκτός του ελαστικού δαπέδου φυτεύτηκε με χαμηλό πράσινο, τοποθετήθηκαν νέα  παγκάκια, καλάθι απορριμμάτων και βρύση . Τα υφιστάμενα στο χώρο δένδρα διατηρήθηκαν. Επίσης κατασκευάστηκε νέα περίφραξη, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας και τοποθετήθηκε νέος ηλεκτροφωτισμός.
Ο Δήμος Θηβαίων, αφού ολοκληρώθηκε το έργο, προχωρά στις διαδικασίες πιστοποίησης λειτουργίας της παιδικής χαράς, σύμφωνα με το νόμο, προκειμένου να δοθεί στο κοινό για χρήση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βάζουν «καπέλο» 44% στην αύξηση των εισφορών περίθαλψης για τον ΟΓΑ


Αυξήμενες κατά 44%, μεγαλύτερες δηλαδή από ό,τι προβλεπόταν στο νόμο για το ασφαλιστικό, θα είναι οι εισφορές περίθαλψης των αγροτών στον ΟΓΑ.

Αυτό προκύπτει από την εγκύκλιο του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου από την οποία προκύπτει ότι τελικά χιλιάδες αγρότες θα κληθούν φέτος να πληρώσουν τουλάχιστον 38,47 ευρώ αν και ο νόμος Κατρουγκαλου προέβλεπε ότι θα έπρεπε να πληρώσουν 26,64 ευρώ.

«Θύματα» του τρικ του υπουργείου Εργασίας είναι οι αγρότες που είναι ενταγμένοι από την 1η έως την 5η ασφαλιστική κλίμακα καθώς στο τελευταίο άρθρο της εγκυκλίου ορίζεται ότι ναι μεν οι εισφορές υπολογίζονται με 3,61% επί του ποσου της κάθε κατηγορίας αλλά «η ασφαλιστική εισφορά δεν μπορει να είναι μικρότερη από αυτή που αναλογεί στο ποσό της 5ης ασφαλιστικής κατηγορίας».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι είναι από την 1η έως την 5η ασφαλιστική κατηγορία θα πληρώσουν «ταρίφα» 38,47 ευρώ το μήνα από 26,64 που πλήρωναν πέρσι, μια αύξηση, δηλαδη, της τάξης του 44% ή των 142 ευρώ το χρόνο, όπως γράφει καθημερινή εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει Μνημονίου το 2017 οι εισφορές περίθαλψης θα υπολογίζονται με ποσοστό 4,73% επί του εισοδήματος, το 2018 με 5,84% και το 2019 με 6,95%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πήρε τερματοφύλακα ταλέντο ο Λεβαδειακός



Τον 19χρονο ταλαντούχο τερματοφύλακα, Συμεών Συνοδινό, που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Καβάλα απέκτησε ο Λεβαδειακός.
Η ανακοίνωση

«Η οικογένεια της Π.Α.Ε Λεβαδειακός καλωσορίζει το νέο μεταγραφικό της απόκτημα Συμεών Συνοδινό και του εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία. Το τεχνικό team της ομάδας μας,αφού έλαβε εξαιρετικές συστάσεις για τον δεκαοχτάχρονο υψηλόσωμο τερματοφύλακα και κατόπιν λεπτομερής ανάλυσης των χαρακτηριστικών του, εισηγήθηκε την άμεση ένταξη του στο ρόστερ της ομάδας μας.

Με την νέα αυτή μεταγραφική κίνηση του νεαρού φέρελπι ποδοσφαιριστή η ομάδα μας δείχνει,ότι δημιουργεί γερές βάσεις για το μέλλον του Λεβαδειακού».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους Υπουργούς
1.    Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
2.    Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
3.    Οικονομικών.
4.    Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΘΕΜΑ: Άμεση ανάγκη κυβερνητικής σύσκεψης για ΛΑΡΚΟ.

Επανερχόμενος σε σειρά Ερωτήσεών μου για τα κρίσιμα ζητήματα και τις προοπτικές της ΛΑΡΚΟ (4289/31.07.2015, 345/16.10.2015, 1810/10.12.2015, 3473/24.02.2016, 4673/11.04.2016, 5354/13.05.2016), και ιδίως της τελευταίας (6547/28.06.2016), για την αρμοδιότητα των Υπουργών προς επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της ΛΑΡΚΟ, καταγράφω και επικαλούμαι το επισυναπτόμενο έγγραφο, από 30.06.2016, των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όπου αναφέρεται:
«Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την εταιρία στην πιο δεινή οικονομική κατάσταση της ιστορίας της. Οι χαμηλές τιμές του Νικελίου έχουν φέρει την εταιρία σε πολύ δύσκολη θέση. Μία σειρά προβλημάτων προστίθενται στην συγκυρία αυτή και απειλούν την βιωσιμότητα της :

•    Κρατικές ενισχύσεις.
•    Καθυστέρηση στην επιστροφή των ΦΠΑ και ΕΦΚ.
•    Ολιγωρία στον προσδιορισμό εξατομικευμένου τιμολογίου ρεύματος.
•    Λύση στο θέμα της παλαιάς ΛΑΡΚΟ.
•    Αποκρατικοποίηση ΛΑΡΚΟ.
•    Να δοθούν λύσεις που διασφαλίζουν την βιωσιμότητα της εταιρίας, στο πνεύμα των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού.»

Είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης σύγκλισης κυβερνητικής σύσκεψης για την πορεία και προοπτική της ΛΑΡΚΟ, με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, ώστε να συζητηθούν αναλυτικά τα πιο πάνω οξυμένα προβλήματα, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του συνόλου των πιο πάνω συναρμόδιων Υπουργείων, της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, εκπροσώπων των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και αιρετών εκπροσώπων των περιοχών, όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

1.    Πότε θα καθορισθεί η πιο πάνω σύσκεψη;
2.    Ποιες οι συγκεκριμένες άμεσες απαντήσεις τους, για την κυβερνητική πολιτική στα πιο πάνω προβλήματα για την επιβίωση της ΛΑΡΚΟ, όπως αναμένουν απεγνωσμένα τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ;          

                                                                                                          Ο ερωτών Βουλευτής


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ


Προς  : Βουλευτές Φθιώτιδας – Εύβοιας – Βοιωτίας – Κοζάνης - Καστοριάς

 Καλείστε να παραβρεθείτε στην ΗΜΕΡΙΔΑ που θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ              08-07-2016 στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ του εργοστασίου ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και ώρα: 11:00 το πρωί με θέμα :

«ΠΟΡΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ».

 Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την εταιρία στην πιο δεινή οικονομική κατάσταση της ιστορίας της.
 Οι χαμηλές τιμές του Νικελίου έχουν φέρει την εταιρία σε πολύ δύσκολη θέση. Μία σειρά προβλημάτων προστίθενται στην συγκυρία αυτή και απειλούν την βιωσιμότητα της :

•    Κρατικές ενισχύσεις.
•    Καθυστέρηση στην επιστροφή των ΦΠΑ και ΕΦΚ.
•    Ολιγωρία στον προσδιορισμό εξατομικευμένου τιμολογίου ρεύματος.
•    Λύση στο θέμα της παλαιάς ΛΑΡΚΟ.
•    Αποκρατικοποίηση ΛΑΡΚΟ.
•    Να δοθούν λύσεις που διασφαλίζουν την βιωσιμότητα της εταιρίας, στο πνεύμα των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού. 

Για τα Διοικητικά Συμβούλια  ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ :

ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ   ΑΝΔ.(Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959  ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ.(Πρόεδ. Εύβοιας)
ΦΟΥΡΤΑΚΑΣ   Ι. (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών) ΖΗΝΔΡΟΣ Β. (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων ) ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  ΠΕΛΑΓΙΑ       (Πρόεδ. Διοικητικών Υπαλλήλων Αθήνας)


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΗ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ-ΚΝΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


   Συνεχίζονται οι περιοδείες και εξορμήσεις των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα σε χώρους δουλειάς της περιοχής, πραγματοποιώντας ανοιχτό κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο Εργατικό Φεστιβάλ το Σάββατο 9/7 στο Πάρκο Δέλτα στη Νεάπολη

Διαβάστε Περισσότερα »

Εργασία με μισθό στην Αλουμίνιον Ελλάδος για 12 μήνες


Νέες και νέοι μηχανικοί, έως 28 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν 12 μήνες έμμισθης πρακτικής εκπαίδευσης σε μία από τις κορυφαίες βιομηχανίες παραγωγής αλουμίνας και αλουμινίου διεθνώς. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου προγράμματος, περιόδου 2015-2016, το οποίο, εκπληρώνοντας το βασικό του στόχο, οδήγησε στην αγορά εργασίας 90% των αποφοίτων του, σε λιγότερο από 3 μήνες. Το πρόγραμμα «ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΙΙ» περιλαμβάνει εκπαίδευση, εναλλαγή θέσεων εργασίας, coaching και αξιολόγηση.

Βασικός του στόχος είναι να προσφέρει σε νέους μηχανικούς πολύτιμη προϋπηρεσία, μοναδική τεχνογνωσία και ανάπτυξη των προσωπικών τους δεξιοτήτων μέσα σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό «σχολείο». Οι συμμετέχοντες θα λάβουν εφόδια για τη μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση, και θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την ένταξή τους στην οργανωτική δομή της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, σύμφωνα με τις διαθέσιμες οργανικές ανάγκες.

Πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, που έχει ως σημείο αναφοράς τη φιλοσοφία του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ να στηρίζει τους νέους, επενδύοντας συστηματικά τόσο στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους, όσο και στην απόκτηση εμπειρίας και τεχνογνωσίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και ενισχύοντας την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μέχρι 28 ετών και να διαθέτουν: • Πτυχίο Πολυτεχνικής Σχολής (Μηχανολόγου, Ηλεκτρολόγου, Χημικού, Πολιτικού Μηχανικού, Μεταλλειολόγου, Πληροφορικής) και να είναι Μέλος ΤΕΕ • Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών • Άριστη γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής Γλώσσας • Άριστη γνώση MS Office • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άνδρες υποψήφιους) • Εργασιακή εμπειρία μικρότερη των δύο ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη διαδικασία υποβολής βιογραφικού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ενότητα του προγράμματος στην ιστοσελίδα της ΑΛΟΥΜΙΝIΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : www.alhellas.com
aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: Πήγε να αποφύγει το σκυλί και καρφώθηκε σε τοίχο-ΦΩΤΟ




Οδηγός προσπάθησε να μην χτυπήσει το σκυλί και παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή.

Το σοβαρό τροχαίο έγινε λίγο μετά τις 10:00΄ χθες βράδυ,  πριν την είσοδο της  Θήβας,στο δρόμο Θήβας Λιβαδειάς. Σύμφωνα με πληροφορίες  του Permisospress,ο οδηγός στην προσπάθειά του να αποφύγει ένα μεγαλόσωμο σκυλί, που πετάχτηκε ξαφνικά στο δρόμο, έκανε ελιγμό και έχασε τον έλεγχο.

Το αυτοκίνητο, βγήκε εκτός δρόμου, καταλήγοντας πάνω σε μαντρότοιχο.  Ευτυχώς ο οδηγός  γλίτωσε με μικροτραυματισμούς.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ