Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία το Εργατικό Φεστιβάλ του ΚΚΕ-ΚΝΕ στη Χαλκίδα

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εργατικό Φεστιβάλ που διοργάνωσαν  οι Τομεακές Οργανώσεις της Εύβοιας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Πλήθος εργατόκοσμου από τις λαϊκες συνοικίες της Χαλκίδας πλημμύρισε τον διαμορφωμένο χώρο γεμίζοντας ασφυκτικά την πλατεία στο πάρκο ΔΕΛΤΑ.

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία μεταναστών από την Ινδία, το Πακιστάν και άλλες χώρες που ζουν και εργάζονται στη περιοχή, όπως και προσφύγων από την Συρία και το Αφγανιστάν που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας της ευρύτερης περιοχής.

Το Φεστιβάλ άνοιξε με το δρώμενο από μαθητές με θέμα: "Τραγουδάμε για την Ειρήνη".

 Ακολούθησε ανάγνωση ανοιχτού γράμματος από νεαρό Σύριο πρόσφυγα και χαιρετισμός από τον Χαρβίντερ Σινγκ, αντιπρόεδρο σωματείου εργαζομένων Ζούρα.

Ακολούθησαν μουσικές και χοροί από τις χώρες των μεταναστών και των προσφύγων.
 
Η Κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που αναφέρθηκε στις θέσεις και προτάσεις του Κόμματος για το ζήτημα της μετανάστευσης και προσφυγιάς καθώς και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την ανάγκη οργανωμένα ο λαός σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να απαντήσει στην αντιλαϊκή επίθεση, να διαμορφώσει την Λαϊκή Συμμαχία του και να παλέψει για το κράτος του, την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού.

Πριν το τέλος παρουσιάστηκε αφιέρωμα στα τραγούδια της δουλείας από όλο τον κόσμο από το  σχήμα "Πυξιδα".

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο λαϊκο-ρεμπέτικο γλέντι.





Διαβάστε Περισσότερα »

5ο Πολιτιστικό Διήμερο στον Άγιο Θωμά Τανάγρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο με μηχανή στη Φωκίδα-Νεκρός 51χρονος



Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Φωκίδα


Χθες (09-07-2016) το μεσημέρι περίπου στις 14:30’, στην 19η χ/θ της Εθνικής Οδού Ιτέας – Αντιρρίου (ευρύτερη περιοχή Γαλαξιδίου Φωκίδας), μοτοσικλέτα που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 46χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό της 46χρονης.
     
Ενεργείται προανάκριση, από το Τμήμα Τροχαίας Ιτέας Φωκίδας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη Ιερά Αγρυπνία στον Ι.Ν.Αγίου Ραφαήλ στην Άσκρη



Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται 1.400 προσλήψεις- Πότε και που

Στην πρόσληψη 1.400 υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) ετήσιας διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης, θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να στελεχώσει τα 254 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα προκηρυχθούν οι πρώτες 700 θέσεις, με διαδικασίες ΑΣΕΠ και χρηματοδότηση από προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη στο τέλος του 2016.

Το αίτημα θα πρέπει να λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, ενώ τις θέσεις θα προκηρύξει ο κάθε δήμος ξεχωριστά. Μάλιστα οι υπεύθυνοι συζητούν να υπάρχει ειδική μοριοδότηση, ώστε να πριμοδοτηθεί ο βασικός όγκος των ήδη εργαζομένων σε δομές κατά της φτώχειας (όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία, υπνωτήρια και κέντρα ημέρας αστέγων, κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ), προκειμένου να απασχοληθούν εκ νέου.

Οι συμβάσεις των ήδη συμβασιούχων σε γραφεία διαμεσολάβησης των δήμων και σε δομές κατά της φτώχειας δεν μπορούν να επεκταθούν, καθώς χρηματοδοτούνται από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και απαιτείται νέα διαδικασία προκήρυξης των θέσεων.

Οι ειδικότητες

Τα Κέντρα Κοινότητας στελεχώνονται από υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ ένας υποψήφιος από τον κλάδο ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας με άδεια άσκησης επαγγέλματος, αναλαμβάνει χρέη συντονιστή και βασικού υπευθύνου υλοποίησης των προγραμμάτων και των δράσεων.

Το υπόλοιπο προσωπικό θα προέρχεται από τις εξής ειδικότητες:

• Πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ Κοινωνικών Επιστημών.

• Ψυχολόγοι ή σχολικοί ψυχολόγοι (πτυχιούχοι ΑΕΙ με άδεια άσκησης επαγγέλματος).

• Επισκέπτες Υγείας ή νοσηλευτές (πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ με άδεια άσκησης επαγγέλματος).

• Πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ Οικονομικής Κατεύθυνσης ή Διοίκησης Επιχειρήσεων.

• Πτυχιούχοι ΑΕΙ / ΤΕΙ με ειδίκευση ή/και εμπειρία στη μαθησιακή στήριξη και την δημιουργική ενασχόληση παιδιών (νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί, ειδικοί παιδαγωγοί κ.λπ.).

• Διαμεσολαβητές για Ρομά και ευπαθείς ομάδες, τουλάχιστον ΥΕ (εκτός αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι με το τυπικό αυτό προσόν), ο οποίος, σε κάθε περίπτωση θα έχει γνώση των κοινωνικών χαρακτηριστικών της κοινότητας και της διαλέκτου της.

• Διοικητικοί υπάλληλοι αρμόδιος για την υποστήριξη του Κέντρου (τουλάχιστον Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Τρόπος λειτουργίας
Τα Κέντρα Κοινότητας θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό, άνω των 10.000 κατοίκων, από το προσεχές φθινόπωρο (Οκτώβριο- Νοέμβριο).

Τα Κέντρα θα υποστηρίξουν τους δήμους στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται.

Ηδη έχει βγει η σχετική πρόσκληση από τις περιφέρειες της χώρας προς τους δήμους, κοινωφελείς επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα των δήμων ή άλλους δημοτικούς φορείς προκειμένου να υποβάλλουν προτάσεις χρηματοδότησης για τη δημιουργία και λειτουργία (για 3 έτη) των Κέντρων Κοινότητας.

πηγή: Έθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα οκτώ πιο αποτρόπαια εγκλήματα της τελευταίας 25ετίας στην Ελλάδα..

 
Το ειδεχθές έγκλημα της Αρτας την περασμένη εβδομάδα, με πρωταγωνιστές τρεις ανθρώπους χαμένους στο λαβύρινθο των ναρκωτικών, προκαλεί έντονη ανησυχία στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που, μετά το αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος της 34χρονης στην Ξάνθη, βλέπουν τα εγκλήματα που θα μείνουν στην ιστορία για τη φρικαλεότητά τους να αυξάνονται.
...Και να ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες από το παρελθόν.


Με αφορμή το τελευταίο,ακολουθεί μια αναδρομή στα 8 πιο αποτρόπαια εγκλήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα την τελευταία 25ετία:
  • "Εκοψε τη γυναίκα του 16 κομμάτια",
  • "Πριόνισε το γιο του",
  • "Περιέφερε το κεφάλι της στα σοκάκια του χωριού",
κ.α. παρόμοια και αρρωστημένα:
 

Σκότωσε,διαμέλισε και έβρασε τον φίλο του..

Φεβρουάριος 2013
«Εγκλημα ασύλληπτης βιαιότητας για την περιοχή της Ηπείρου», χαρακτήρισε ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης την ανθρωποκτονία του 48χρονου από τη Φιλιππιάδα.

«Υπάρχει διαμελισμός του σώματος σε εξαιρετικά μικρά τεμάχια, προκειμένου να εξαφανιστούν τα ίχνη. Είναι, δηλαδή, υπολείμματα οστών και ιστών», εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Βουγιουκλάκης, ο οποίος εξέτασε, σήμερα το πρωί, τα ευρήματα της αστυνομίας από τον υπόνομο της κατοικίας του 36χρονου δράστη.
Ο κατ' ομολογίαν δράστης και η 25χρονη που φέρεται ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση πήραν 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο στον ανακριτή.
Το άγριο έγκλημα με θύμα έναν 48χρονο, πατέρα δύο ενήλικων παιδιών, αποκαλύφθηκε χθες τα ξημερώματα, μετά την ομολογία ενός 36χρονου ότι τεμάχισε,έβρασε διάφορα μέλη του και πέταξε στο ποτάμι τον άτυχο άνδρα, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τη Φιλιππιάδα στις 11 Φεβρουαρίου.



Τη σκότωσε επειδή του... άρεσε

Δεκέμβριος 2012.
Ομολόγησε τη φρικιαστική δολοφονία της 34χρονος Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη.
Ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος διατηρούσε μανάβικο δίπλα στο σπίτι της κοπέλας, είπε στους αστυνομικούς πως σκότωσε -στον ακάλυπτο χώρο πίσω από την πολυκατοικία- την άτυχη κοπέλα επειδή του άρεσε και στη συνέχεια την έκαψε για να καλύψει τα ίχνη του.
Η ομολογία του ήταν κυνική: «Την ήξερα από παλιά και μου άρεσε. Την είδα τυχαία τα ξημερώματα της Πέμπτης μπροστά μου και την οδήγησα -παρά την αντίστασή της- στον ακάλυπτο χώρο. Εκεί έγινε ό,τι έγινε. Είχα προφυλακισθεί πέρσι για υπόθεση βιασμού, όμως είχα βγει από τη φυλακή...» είπε.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως η νεαρή γυναίκα υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και κακώσεις τόσο στο σώμα όσο και στο κεφάλι, γεγονός που μαρτυρά επώδυνο θάνατο πριν ο δράστης βάλει τη φωτιά, με αποτέλεσμα να φέρει εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού στο πάνω μέρος του σώματός της.


Εκοψε τη γυναίκα του 16 κομμάτια

Ιούνιος 1987.
Την τεμάχιζε για τρεισήμισι ώρες. Την έκοψε σε 16 κομμάτια και στη συνέχεια τα έβαλε σε διαφορετικές σακούλες και τα πέταξε στους κάδους γύρω από το σπίτι του.
Ενας συλλέκτης, ο οποίος έψαχνε σε κάδο απορριμμάτων για φακέλους αλληλογραφίας, βρήκε στα σκουπίδια, στην οδό Αιλιανού 12, στα Κάτω Πατήσια, τα τεμαχισμένα μέλη της 18χρονης Ζωής Γαρμανή.

Το κεφάλι της άτυχης κοπέλας βρέθηκε σε άλλο σημείο, επί της οδού Αχαρνών και Πιπίνου.
Ηταν τόσο κακοποιημένο που δεν μπορούσε να γίνει αναγνώριση.

Απόδειξη καταστήματος, η οποία βρέθηκε μέσα σε μια από τις σακούλες, θύμισε στον κρεοπώλη τον Παναγιώτη Φραντζή.
Ο σύζυγος της 18χρονης παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές και συνελήφθη. Ηταν 27 ετών, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πλασιέ. Δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι σκότωσε τη γυναίκα του. Υποστήριξε ότι την έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην ντουλάπα και να σκοτωθεί. «Φοβήθηκα και, προκειμένου να αποφύγω τις συνέπειες, τεμάχισα το πτώμα της», είπε στους αστυνομικούς. Αντίθετα με την ιατροδικαστική έκθεση που ανέφερε ίχνη στραγγαλισμού. Οπως ειπώθηκε τότε, το κίνητρό του ήταν η παθολογική ζήλια.


«Πρόλαβα και τους ξέκανα πρώτος»

Αύγουστος 1996.

Η κοινή γνώμη παγώνει. Ο φοιτητής Θεόφιλος Σεχίδης, ψυχρός και αμετανόητος, περιγράφει κυνικά με όλες τις λεπτομέρειες πώς εξολόθρευσε την οικογένειά του.
Δολοφόνησε τον πατέρα του, τη μητέρα του, την αδελφή του, το θείο του και τη γιαγιά του και άρχισε να τεμαχίζει τα πτώματά τους με σιδεροπρίονο. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα τεμαχισμένα μέλη σε σακούλες και τα μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε σκουπιδότοπο της Καβάλας, όπου τα ξεφορτώθηκε.
«Ηθελαν να με βγάλουν από τη μέση. Πρόλαβα και τους σκότωσα πρώτος. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Τους ξέκανα για να μη με ξεκάνουν...» ομολόγησε κυνικά στους αστυνομικούς.


Βίασε και σκότωσε το εξάχρονο παιδί του

1993-1994.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς 1993, λίγες ώρες πριν μπει ο νέος χρόνος, ο 40χρονος Μανώλης Δουρής, από την Ερμιόνη Αργολίδας, και η σύζυγός του, Γεωργία, καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου την εξαφάνιση ενός εκ των 7 παιδιών τους, του 6χρονου Νίκου.
Οι έρευνες στην Ερμιόνη ξεκινούν. Ολοι προσπαθούν να βρουν το παιδί. Τελικά εντοπίζεται σε μια αλάνα κοντά στο γήπεδο της Ερμιόνης, πίσω από ένα παλιό εγκαταλειμμένο κτήριο, αλλά είναι νεκρό. Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται ότι το παιδί υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία, καθώς ο δράστης τούς είχε φράξει το στόμα και τη μύτη.

Ο Μανώλης Δουρής, έχοντας στο πλευρό του σύσσωμη την κοινωνία, κλαίει απαρηγόρητος. Ορκίζεται πως θα εκδικηθεί αυτούς που έκαναν τέτοιο κακό στο γιο και την οικογένειά του.
Η βιασύνη του να καταγγείλει την εξαφάνιση του παιδιού του τον καθιστά ύποπτο για τους αστυνομικούς. Ολοι γνώριζαν ότι τα παιδιά του γύριζαν όποια ώρα ήθελαν στο σπίτι, χωρίς να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα ο πατέρας τους. Λίγες μέρες αργότερα ομολογεί πως βίασε και σκότωσε τον 6χρονο Νίκο. Στη συνέχεια αναιρεί την ομολογία του και υποστηρίζει ότι δεν ήταν αυτός ο δράστης. Τον Φεβρουάριο του 1996 ο Δουρής αυτοκτονεί στις φυλακές.


Πριόνισε το γιο του..

Ιούλιος 1996.
«Δεν άντεχα να σας βλέπω να υποφέρετε. Τον σκότωσα για να σας λυτρώσω».
Η αυλαία του οικογενειακού δράματος, εξαιτίας του ψυχικά άρρωστου παιδιού τους, είχε πέσει με τον πιο φρικτό τρόπο. Ο Απόστολος Κοσμάς χτύπησε με τσεκούρι
στο κεφάλι τον πρωτότοκο γιο του και τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια τύλιξε το πτώμα του παιδιού του με την κουκούλα του αυτοκινήτου, το φόρτωσε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και κατευθύνθηκε στον Κάλαμο. Εκεί, σε ένα λάκκο οικοδομής, πέταξε το πτώμα και του έβαλε φωτιά. Το πρωί της επόμενης ημέρας, ο 54χρονος ξαναπήγε στο σημείο και τεμάχισε με πριόνι το μισοκαμένο πτώμα σε 11 κομμάτια.

Τη στιγμή που έβαζε τα μέλη σε σακούλες με σκοπό να τα πετάξει σε χωματερή, συνελήφθη από αστυνομικούς. Είχε γίνει αντιληπτός από περαστικό.


Περιέφερε το κεφάλι της στα σοκάκια του χωριού

2008.
Η δολοφονία της 25χρονης δασκάλας από τον σύζυγό της, στο χωριό Βουρβούλο κοντά στα Φηρά της Σαντορίνης, χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά.
Υστερα από έντονη λογομαχία ο 31χρονος Αθανάσιος Αρβανίτης σκότωσε τη σύζυγό του, μαχαιρώνοντάς την κάτω από τη μασχάλη, της έκοψε το κεφάλι και στη συνέχεια περιφερόταν στα σοκάκια του χωριού με αυτό, προκαλώντας φρίκη που ξεπερνάει κάθε φαντασία και ανθρώπινη αντοχή.

Οταν ο 31χρονος εντοπίστηκε από περιπολικό, προσποιήθηκε ότι θέλει να παραδοθεί. Τη στιγμή που ο αστυνομικός επιχείρησε να του περάσει χειροπέδες, όμως, εκείνος του επιτέθηκε με το μαχαίρι και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο. Ο άλλος αστυνομικός που επέβαινε στο περιπολικό πυροβόλησε τέσσερις φορές τον δράστη, τραυματίζοντάς τον στο στήθος και στην κοιλιά, αλλά δεν κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.

Ο 31χρονος πέταξε το κεφάλι της άτυχης 25χρονης μέσα στο επόμενο περιπολικό που έσπευσε στο σημείο, μπήκε σε αυτό και, κατευθυνόμενος στον τουριστικό οικισμό Φηρά, τράπηκε σε φυγή. Πριν ακινητοποιηθεί, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και παρέσυρε ένα μηχανακάκι, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρές γατροί, τραυματίζοντάς τες σοβαρά στα άκρα.


Ο «δράκος με το σιδεροπρίονο»

Οκτώβριος 1995.
«Οταν είχα σεξουαλική επαφή μ' αυτές τις γυναίκες, γινόμουν άλλος άνθρωπος.
Τα χέρια μου ασυναίσθητα πήγαιναν γύρω από το λαιμό τους και τον έσφιγγαν...».

Ο Αντώνης Δαγκλής καταδικάστηκε σε δεκατρείς φορές ισόβια και 52 χρόνια, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για το βιασμό και το στραγγαλισμό τριών γυναικών και την απόπειρα να βιάσει ακόμη οκτώ.

Εγινε γνωστός ως «δράκος με το πριόνι», αφού την πρώτη, μια 29xρoνη ιερόδουλο, τη στραγγάλισε μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο κλειστό φορτηγάκι του, το οποίο είχε σταθμεύσει στην οδό Χαρ. Τρικούπη.

Ο 22χρονος δράστης πήγε στο Σχηματάρι, όπου τεμάχισε με σιδεροπρίονο το πτώμα της και... αφαίρεσε τα σπλάχνα.

Στη συνέχεια οδήγησε έως την Τανάγρα, όπου πέταξε το τεμαχισμένο κορμί της στη θάλασσα και την ακτή, δίπλα από την εθνική οδό.
Ο Αντώνης Δαγκλής συνελήφθη τον Ιανουάριο του 1996. Τον Αύγουστο του 1997 απαγχονίστηκε στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, μαζί με έναν συγκρατούμενό του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επένδυση σε Δασκαλάκη ο Λεβαδειακός


Την απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, Τάσου Δασκαλάκη, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η διοίκηση του Λεβαδειακού.
Ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού είναι από χθες το βράδυ ο Τάσος Δασκαλάκης, ο οποίος αποτελέσει επένδυση για το μέλλον για τους Βοιωτούς.

Η ανακοίνωση
Θωρακίζει το μέλλον της η ομάδα μας εντάσσοντας στο ρόστερ της κάτω από τα γκολπόστ τον 21 έτους και 1.90 ύψους τερματοφύλακα, Αναστάσιο Δασκαλάκη.

Ο Δασκαλάκης έχει αγωνιστεί στο παρελθόν,στον Ολυμπιακό Βόλου και Εργοτέλη.

Η διοίκηση και το τεχνικό team,τον καλωσορίζουν στην μεγάλη οικογένεια του Λεβαδειακού και του εύχονται ολόψυχα να επιτύχει τους στόχους του.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κατερίνα Στεφανίδη!


  Είναι η απόλυτη κυρίαρχος του επί κοντώ στην Ευρώπη και φρόντισε να το αποδείξει σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση.

Μετά τα ασημένια μετάλλια στο ευρωπαϊκό της Ζυρίχης το 2014 και στο κλειστό της Πράγας το 2015 και το χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού, φέτος στο Πόρτλαντ, η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγύρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Η Ελληνία πρωταθλήτρια "τρέλανε" τους πάντες στο Άμστερνταμ, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 4.81μ. επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων. Η θρυλική Γελένα Ισιμπάγεβα κατείχε το ρεκόρ με 4,80μ. επίδοση από 2006.
Το καμάρι του ελληνικού στίβου προσπάθησε, μάλιστα, να συντρίψει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ που είναι στα 4.86μ., αλλά απέτυχε να ξεπεράσει τα 4.94μ. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,55 μ., συνέχισε στα 4,65 μ. και έπειτα ξεπέρασε τα 4,70 μέτρα. Ολα τα ύψη με την πρώτη.
Να σημειωθεί πως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, επικοινώνησε άμεσα τηλεφωνικά με την Κατερίνα Στεφανίδη για να τη συγχαρεί για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε, ενώ της ευχήθηκε καλή επιτυχία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στην τέταρτη θέση τερμάτισε η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 4.35 και 4.45, ενώ χρειάστηκε ένα άλμα για να περάσει τα 4.55μ. Η πορεία της σταμάτησε στα 4.65μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ