Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΟΓΑ: Έως τις 16 Ιουλίου οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας


Ο ΟΓΑ, με στόχο την ενίσχυση συμμετοχής των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του στα προγράμματα του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας για το έτος 2016, ανακοινώνει ότι η υποβολή αιτήσεων λήγει το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016.

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας έως 16/07/2016.

Δικαιούχοι των προγραμμάτων

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων.

- Οι ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης αγροτών που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής για τα προγράμματα του ΛΑΕ.

- Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά).

- Οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους, λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση.

Δικαιολογητικά

Για την υποβολή της αίτησης στα ΚΕΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

- Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης
 (ΑΜΚΑ) του αιτούντος, καθώς και των προστατευομένων μελών του (π.χ. βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση ΑΜΚΑ, κ.λπ.) ή ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ (π.χ. ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα καταβολής εισφορών, κ.λπ.).

- Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

- Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφαση της υγειονομικής επιτροπής.

Στην περίπτωση που η αίτηση υποβάλλεται από τρίτο πρόσωπο, πρέπει απαραίτητα να προσκομιστεί εξουσιοδότηση, η οποία φέρει το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου θεωρημένη από οποιαδήποτε δημόσια αρχή, συνοδευόμενη από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

Οι ενδιαφερόμενοι-δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2016, στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν, από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr– προγράμματα Αγροτικής Εστίας).
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Aντίσταση της Π.Ε.Δ. Στερεάς για τα υποθηκοφυλακεία

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 9η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της, στη Λαμία. Η συνεδρίαση ήταν διευρυμένη καθώς είχαν προσκληθεί σε αυτή όλοι οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. Αναφερόμενος στο βασικό θέμα της συνεδρίασης, σχετικά με τη συγχώνευση και την κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όπως παλιά είχαμε το κράτος των Αθηνών τώρα θα έχουμε το κράτος των Πρωτευουσών των Νομών. Είναι απαράδεκτο, στη σκληρή αυτή οικονομική κρίση που βιώνουμε, να αναγκάζουμε τους πολίτες και τους επαγγελματίες να επιβαρύνονται οικονομικά, να καταπονούνται σωματικά και ψυχικά και να χάνουν πολύτιμο χρόνο εργασίας αναγκαζόμενοι να κάνουν σε πολλές περιπτώσεις ολόκληρο ταξίδι για να εξυπηρετηθούν από τα υποθηκοφυλακεία που προβλέπεται να λειτουργούν».
Στη συνέχεια ο κ. Υπερήφανος έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, κ. Μακρυγιάννη ο οποίος παρουσίασε μια εμπεριστατωμένη εισήγηση και παρείχε ολοκληρωμένη πληροφόρηση, προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές του προβλήματος. Ο κ. Μακρυγιάννης στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα αναρτήθηκε προς διαβούλευση μόλις για το χρονικό διάστημα των πέντε (5) ημερών και υποστήριξε πως η μετάβαση από τα άμισθα στα έμμισθα υποθηκοφυλακεία  θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδο τουλάχιστον δύο (2) ετών για να μεταφερθούν τα αρχεία, να δημιουργηθεί ηλεκτρονικό σύστημα και να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.
Το σύνολο των Δημάρχων και των Μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας τάχθηκε υπέρ της ομαλής μετάβασης στο νέο καθεστώς και αποφασίστηκε ομόφωνα η υποστήριξη της διατήρησης του υφιστάμενου καθεστώτος έως την ολοκλήρωση του κτηματολογίου. Επιπρόσθετα, το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. τηρώντας στάση υπευθυνότητας αποφάσισε ό,τι σε περίπτωση που κρίνει η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η κατάργηση/ συγχώνευση των υποθηκοφυλακείων, θα πρέπει απαραιτήτως με το νέο καθεστώς να προβλέπεται η λειτουργία υποθηκοφυλακείων τουλάχιστον στις παρακάτω πόλεις ανά Περιφερειακή Ενότητα:
•    Βοιωτία: Λιβαδειά και Θήβα.
•    Εύβοια: Χαλκίδα, Ιστιαία, Κύμη και Κάρυστος.
•    Ευρυτανία: Καρπενήσι.
•    Φθιώτιδα: Λαμία, Αταλάντη, Δομοκός και Σπερχειάδα.
•    Φωκίδα: Άμφισσα και ένα στον Δήμο Δωρίδας (το πιο βιώσιμο) λόγω του ανάγλυφου της περιοχής.
Τέλος, οι Δήμαρχοι δεσμεύτηκαν ότι, εφόσον απαιτηθεί, θα παραχωρήσουν οι ίδιοι χώρους και θα παρέχουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να λειτουργήσουν τα ανωτέρω υποθηκοφυλακεία.
Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, κ. Υπερήφανος αναφέρθηκε στην οριστική επίλυση του προβλήματος που είχε προκύψει με την αγορά των γραφείων που είχε γίνει από την πρώην ΤΕΔΚ Ν. Ευβοίας στη Χαλκίδα. «Με συντεταγμένες ενέργειες του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου και της αρμόδιας επιτροπής καταφέραμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας από την σύστασή της, το 2011. Πλέον, η Π.Ε.Δ. έχει στην ιδιοκτησία της τα γραφεία, έχει εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών και επιπλέον έχει έλθει σε συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα για την εξόφληση και της τελευταίας υποχρέωσης. Δεν σας κρύβω ότι αν δεν λυνόταν το θέμα, δεδομένης της συνεχούς μείωσης της χρηματοδότησης και του υψηλού ποσού που είχε συσσωρευτεί από τους τόκους τόσων ετών, η Π.Ε.Δ. με μαθηματική ακρίβεια θα κινδύνευε με πτώχευση το επόμενο χρονικό διάστημα. Αντί αυτού, καταφέραμε να τακτοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις αποφεύγοντας παράλληλα την επιβάρυνση των τόκων όλων αυτών των ετών. Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την αγαστή μας συνεργασία, ενώ επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Ψαθά για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την επιτάχυνση των διαδικασιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Υπερήφανος.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την έγκριση της προμήθειας των φαρμάκων, που θα μοιραστούν τις επόμενες ημέρες στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων της Στερεάς Ελλάδας σε μια κίνηση ανθρωπισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης της Ένωσης των Δήμων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Έναρξη προγράμματος "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής"

Ανακοινώνεται ότι για τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017 ο Δήμος Λεβαδέων θα συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»  μέσω των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Σύμφωνα με την προκήρυξη ωφελούμενες/νοι της δράσης της ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» είναι
• μητέρες βρεφών, νηπίων ή /και
• άτομα (γυναίκες και άνδρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση, η επιμέλεια παιδιών.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
 α) Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
β) Να είναι εργαζόμενοι/νες (μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες) ή να είναι άνεργοι/ες που διαθέτουν δελτίο ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
 γ) Επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις κάτωθι κατηγορίες Δομών: Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, για βρέφη από 2 ή από 8 ή από 18 μηνών έως 2,5 ετών (30 μηνών), συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2016), και προ-νήπια από 2,5 ετών, συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1 -30/9/2016), μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση(νηπιαγωγείο)
δ) Έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€.
Εξαιρούνται από την παρούσα πρόσκληση: οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. ,καθώς και οι υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού) και των Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α.
Κάθε ενδιαφερόμενη/ος για να συμμετάσχει στη παρούσα δράση πρέπει:
1. Να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr). την φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής», η οποία υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης
2. Να αποστείλει τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής, στην Ε.Ε.Τ.Α.Α μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier).
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναρτηθούν στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).
Η Αίτηση Συμμετοχής των ενδιαφερομένων, θα είναι διαθέσιμη ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr), από τις 12.7.2016.
Η αίτηση απαρτίζεται από : α) ένα υποχρεωτικό σκέλος, όπου οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν τα απαιτούμενα για την μοριοδότησή τους στοιχεία, και β) ένα προαιρετικό σκέλος, όπου δύνανται να δηλώσουν προτίμηση για συγκεκριμένες/η Δομές/η.
Σχετικός ενδεικτικός και μη εξαντλητικός Πίνακας Φορέων/Δομών, και των προσφερόμενων από αυτούς θέσεων θα αναρτηθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.
 Η Αίτηση Συμμετοχής συνοδεύεται :
1. Αίτηση Συμμετοχής - Δήλωση, που περιλαμβάνει το υποχρεωτικό σκέλος και το προαιρετικό, αυτό της δήλωσης προτίμησης για συγκεκριμένες Δομές. 2. Έντυπο υποβολής ένστασης Υποβολή «Αίτηση συμμετοχής - Δήλωση» - Όροι συμμετοχής
1. Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο χρονικό διάστημα από 12.7.2016 έως 29.7.2016, στη Διεύθυνση. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr). Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, ορίζεται η 29.7.2016 και ώρα 24:00, βάσει του αποδεικτικού του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου, που δίνεται αυτόματα.
2. Τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από 12.7.2016 έως 29/7/2016 και μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier).  Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ορίζεται η 29.7.2016 και ώρα 24:00, βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier).




  

Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Έκοψε τις φλέβες του σε γκισέ του ΟΑΕΕ-ΒΙΝΤΕΟ



Στο νοσοκομείο της Λαμίας διακομίστηκε το πρωί της Τρίτης ένας 65χρονος από τη Φθιώτιδα, ο οποίος έβγαλε σουγιά και έκοψε το χέρι του μέσα στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

«Τα έχω πληρωμένα όλα, γιατί με ταλαιπωρείτε....» είπε ο άτυχος επαγγελματίας, πριν αυτοτραυματιστεί με τον σουγιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν από λίγες ημέρες είχε πέσει θύμα κλοπής και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τον οδήγησαν στον αυτοτραυματισμό, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε από την οδό Αινιάνων για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Λαμίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πακιστανός ξήλωσε 55 μετασχηματιστές στη Βοιωτία - Ζημιά 295.000 ευρώ στη ΔΕΗ


  Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το πρωί, μετά από πεζή καταδίωξη, στην περιοχή του Ακραίφνιου Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας που διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάστηκαν συνολικά (55) κλοπές - φθορές μετασχηματιστών από τον Νοέμβριο του 2015, με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση να εκτιμάται στις (295.000) ευρώ

Κατασχέθηκαν (3) χάλκινα πηνία, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από μετασχηματιστή σε αγροτεμάχιο στην πεδιάδα της Κωπαίδας, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και (3) αυτοσχέδια ξύλινα κοντάρια, κατάλληλα για τη διακοπή ηλεκτροδότησης εναέριων μετασχηματιστών

Συνελήφθη, χθες (11-07-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή του Ακραίφνιου Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, 30χρονος υπήκοος Πακιστάν, μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας.

Σε βάρος του 30χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, καθώς και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων. Επιπλέον κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς όπως διαπιστώθηκε διαμένει παράνομα στη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και εφαρμογής επιχειρησιακών δράσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών μετασχηματιστών σε περιοχές της Βοιωτίας, ο 30χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, μετά από πεζή καταδίωξη, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε., ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε σε διάφορα σημεία, πλησίον του χώρου εντοπισμού του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•    (3) χάλκινα πηνία, τα οποία όπως προέκυψε είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα από έναν μετασχηματιστή, σε παρακείμενο αγροτεμάχιο στην πεδιάδα της Κωπαίδας Βοιωτίας.
•    (2) σακβουαγιάζ, επιμελώς κρυμμένα, τα οποία περιείχαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, όπως κόφτες, κλειδιά διαφόρων μεγεθών, επαναφορτιζόμενος ηλεκτρικός τροχός, ιμάντες κ.α..
•    (3) αυτοσχέδια ξύλινα κοντάρια, εκ των οποίων το ένα είχε στην άκρη του ενσωματωμένη μία μεταλλική βίδα, κατάλληλα για τη διακοπή ηλεκτροδότησης εναέριων μετασχηματιστών.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της σπείρας, δρώντας κυρίως μεταμεσονύχτιες ώρες και τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου του 2015, ενέχονται στην διάπραξη συνολικά πενήντα πέντε (55) κλοπών μετασχηματιστών, στις περιοχές Κάστρο, Κόκκινο και Ακραίφνιο Βοιωτίας, αλλά και στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, ενώ η συνολική ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση, εκτιμάται στις (295.000) ευρώ.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεσή της, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Πύργος του Υψηλάντη


Ένας πύργος -μάλλον φράγκικος ή καταλανικός- στις πλαγιές του Ελικώνα, πάνω από το χωριό Υψηλάντης της Βοιωτίας και πάνω από την πεδιάδα όπου παλιά ήταν η λίμνη της Κωπαΐδας.

Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Βρασταμίτες, ονομασία που διατήρησε μέχρι το 1953. Το σημερινό του όνομα το οφείλει στον αγωνιστή της επανάστασης του 1821, Δημήτριο Υψηλάντη ο οποίος αντιμετώπισε επιτυχώς τους Τούρκους στην μάχη της Πέτρας που διεξήχθη στην περιοχή το 1829.
Δομικά, Αρχιτεκτονικά, Οχυρωματικά Στοιχεία

Ο πύργος έχει ομοιότητες με τον πύργο Αλιάρτου που είναι σε απόσταση 10 χλμ. Είναι τριώροφος και οι διαστάσεις του είναι 9,15x9,30μ με πάχος τειχών 1,5μ στο ισόγειο και σταδιακά μειούμενο προς την κορυφή.

Ο ισόγειος χώρος στεγάζεται με καμάρα και χωρίζεται σε δύο μέρη από έναν μεσότοιχο 70 εκατοστών.

Στον τοίχο του πρώτου ορόφου ανοίγονται 6 παράθυρα και μία πόρτα που, λογικά, θα ήταν η είσοδος του πύργου.

Τα πατώματα των επάνω ορόφων ήταν ξύλινα και εδράζονταν σε σκαλότρυπες ανοιγμένες στον εσωτερικό τοίχο. Ο τελευταίος όροφος στεγαζόταν με καμάρα και είχε δύο λίθινα τόξα για την υποστήριξη του υπερκείμενου αμυντικού δώματος.
Πληροφορίες απο  kastra.eu






Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωσε Ναμάσκο ο Λεβαδειακός


Στον Λεβαδειακό θα συνεχίσει την καριέρα του τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Στάνισλαβ Ναμάσκο.
Οι «πράσινοι» της Βοιωτίας ανακοίνωσαν την απόκτηση του Μολδαβού τερματοφύλακα για τα επόμενα δύο χρόνια, ώστε να αποτελέσει το βασικό γκολκίπερ της ομάδας.

Ο 30χρονος τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Αζάλ του Αζερμπαϊτζάν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας για δύο χρόνια με τον γεννημένο 10/11/1986 διεθνή Μολδαβό τερματοφύλακα, ύψους 1.90, Stanislav Namasco.

Ο τελευταίος σταθμός του Namasco τα δύο τελευταία χρόνια ήταν η Azal PFK στο Αζερμπαϊτζάν, μετρώντας 54 συμμετοχές. Στο παρελθόν αγωνίστηκε, επίσης, σε Sheriff Tiraspol, Kuban.

Η διοίκηση και το τεχνικό τιμ τον καλωσορίζουν στην πόλη μας και στην ομάδα μας και του εύχονται πολλές και καλές επιτυχίες».

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


   Ξεκινούν αύριο 12/7 έως και την Παρασκευή 29/7 οι αιτήσεις για την απαλλαγή τροφείων στο Βρεφονηπιακό Σταθμό και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ)

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων για έκτη συνεχή χρονιά υλοποιεί το πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που αφορά στην απαλλαγή των μητέρων από τη καταβολή τροφείων στις παρακάτω δομές:

     ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΤΗΛ. 22680 – 23.110   (Κωδ. Δομής: 386)
    ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΤΗΛ. 22680 – 22.430  (Κωδ. Δομής: 21743)
    ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΕΣΠΙΕΩΝ – Δ.Δ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ (Κωδ. Δομής: 21750)

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα απολαύσουν της ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ του παιδιού τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, που θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των πιο πάνω εκπαιδευτικών δομών.

ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη συγκεκριμένη πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι υπάλληλοι – μόνιμοι και αορίστου χρόνου – των ΟΤΑ (α’ και β’ βαθμού).Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τις μητέρες – στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. – από Τρίτη 12/07/2016 έως Παρασκευή 29/07/2016 ώρα 24.00.

Η ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΤΙΣ 12/07/2016 ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Ε.Τ.Α.Α   Α.Ε. www.eetaa.gr, στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  www.aliartos.gov.gr.
Για πρώτη φορά οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και στην συνέχεια θα εκτυπώνονται και θα αποστέλλεται με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενες μητέρες να διαβάσουν προσεχτικά το Αναλυτικό Τεύχος Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» Για Ωφελούμενες Μητέρες, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. www.eetaa.gr καθώς επίσης και  στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων www.aliartos.gov.gr

Περισσότερες πληροφορίες για την ορθή συμπλήρωση  και υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για συμμετοχή στο πρόγραμμα  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στο Δημαρχιακό Κατάστημα Αλιάρτου (22683-50.235) , στο Παιδικό Σταθμό Θεσπιέων- Δ.Δ. Μαυρομματίου (22620-67.200) και στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr).

Παρακαλούνται ΟΛΕΣ οι μητέρες να υποβάλλουν την αίτησή τους για απαλλαγή τροφείων στις ανωτέρω ημερομηνίες.

Η διάθεση των θέσεων θα πραγματοποιείται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε. προς τις γυναίκες ωφελούμενες μέσω «εντολής τοποθέτησης».



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

NΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αριστοτέλης για την υπερφορολόγηση του λαού

Xωρίς άλλα σχόλια παραθέτουμε το παρακάτω ..επίκαιρο απόσπασμα απ΄το "Αριστοτέλους Πολιτικά":


«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι...οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…»
..
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ