Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

"ΟΡΕΣΤΗΣ " του ΕΥΡΙΠΙΔΗ στα Λεύκτρα

Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λεύκτρων σας προσκαλεί στην παράσταση " ΟΡΕΣΤΗΣ " του ΕΥΡΙΠΙΔΗ

από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΩΡΟΣ, το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 στις 21:00, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου

των Λεύκτρων. Είσοδος 5 ευρώ.


Σκηνοθεσία : Σίμος Κακάλας, Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Ελενα Μαυρίδου, Μιχάλης Βαλάσογλου και Δημήτρης Λάλος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς επηρεάζει η ζέστη την αναπνοή

Εχετε νιώσει ποτέ την αναπνοή σας να «πιάνεται» όταν έχει πολλή ζέστη και υγρασία; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι: ο συνδυασμός αυτός σε πολλούς ανθρώπους αποδεικνύεται δυσβάσταχτος για το αναπνευστικό.

Αν μάλιστα κάποιος πάσχει από νόσημα των πνευμόνων όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), το άσθμα ή οι λοιμώξεις των πνευμόνων, τότε η κατάσταση μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Οπως εξηγεί ο δρ Δημοσθένης Μπούρος, καθηγητής Πνευμονολογίας στην Α’ Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία», η αναπνοή είναι ο ένας από τους δύο βασικούς μηχανισμούς που διαθέτει ο οργανισμός για να ρυθμίζει την εσωτερική θερμοκρασία του (ο άλλος είναι η εφίδρωση). Ετσι, με κάθε εισπνοή προσλαμβάνουμε οξυγόνο και με κάθε εκπνοή αποβάλλουμε υδρατμούς για να δροσιστεί το σώμα.

Η ζέστη όμως καταπονεί όλο τον οργανισμό και εκείνος, προκειμένου να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του, χρησιμοποιεί πρόσθετη ενέργεια για να το δροσίσει. Αυτή η πρόσθετη δαπάνη ενέργειας αυξάνει αναλογικά τις ανάγκες του σώματος σε οξυγόνο, με συνέπεια να πέφτουν τα επίπεδά του και να νιώθει κανείς ότι του λείπει επειδή δεν αναπνέει καλά.

Επιπλέον, η εισπνοή θερμού αέρα μπορεί να ασκήσει αποξηραντική ή ερεθιστική δράση στους αεραγωγούς οδηγώντας σε βρογχόσπασμο (συστολή των αεραγωγών), ο οποίος μειώνει το μέγεθος του αεραγωγού δυσκολεύοντας τη διέλευση του αέρα και εντείνοντας το αίσθημα της δύσπνοιας.

«Ο διαταραγμένος μηχανισμός ρύθμισης της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος μπορεί επίσης να παίξει ρόλο στην αντίδραση του αναπνευστικού στη ζέστη» προσθέτει ο καθηγητής.

«Οταν το σώμα δεν μπορεί να δροσιστεί επαρκώς, η συνέπεια είναι υπερθερμία που μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα θερμικά νοσήματα όπως οι κράμπες, η εξάντληση και η θερμοπληξία. Η υπερθερμία προκαλεί αύξηση του καρδιακού παλμού και αυξημένη παροχή αίματος στο δέρμα προκειμένου να διεγερθεί η αποβολή θερμότητας από το σώμα. Αυτό όμως περιορίζει την παροχή οξυγονωμένου αίματος σε ζωτικά όργανα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι πνεύμονες».

Ο υγρός αέρας, από μόνος του, είναι πιο δύσκολο να εισπνευσθεί διότι είναι λιγότερο πυκνός από τον φυσιολογικό αέρα. Ετσι, όλα αυτά μπορεί να έχουν ως συνέπεια αφύσικα γρήγορη ή βαθιά αναπνοή (ταχύπνοια ή υπέρπνοια, αντιστοίχως) που στόχο έχει να αυξηθεί ο αερισμός και να ομαλοποιηθούν τα επίπεδα του οξυγόνου.

Τι να κάνετε

Οι επιδράσεις αυτές είναι πολύ εντονότερες στους πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα, στους οποίους ήδη οι ανάγκες σε οξυγόνο είναι αυξημένες γι’ αυτό και πρέπει να λαμβάνουν ορισμένα μέτρα όταν έχει πολλή ζέστη, τονίζει ο δρ Μπούρος. Να ποια είναι:

* Τις πολύ ζεστές και υγρές ημέρες, ιδίως όταν υπάρχουν και υψηλά επίπεδα ρύπων στη ατμόσφαιρα, μείνετε στο σπίτι σας εφόσον είναι δροσερό και έχει καλή ποιότητα αέρα (λ.χ. χωρίς καπνούς από τσιγάρα, αρώματα, μυρωδιές από καθαριστικά προϊόντα, μούχλες). Ειδάλλως, πηγαίνετε από νωρίς σε έναν κλιματιζόμενο δημόσιο χώρο.

* Να κρατάτε τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά για να διατηρείτε το σπίτι δροσερό και τους ρύπους μακριά. Να έχετε όμως αναμμένο ανεμιστήρα και το βράδυ, αν έχει δροσιά και τα επίπεδα των ρύπων είναι χαμηλά, ανοίξτε πόρτες και παράθυρα για να αερίσετε και να δροσίσετε το σπίτι.

* Να παίρνετε σωστά τη φαρμακευτική αγωγή σας. Αν έχετε αμφιβολία, συμβουλευθείτε τον πνευμονολόγο σας.

* Να αποφεύγετε τις κοπιώδεις δραστηριότητες όταν νιώθετε πως έχει πολλή ζέστη.

* Ενημερωθείτε από τον γιατρό για τις προειδοποιητικές ενδείξεις (συμπτώματα) αναζωπύρωσης της πνευμονοπάθειάς σας.

* Να πίνετε άφθονα υγρά, κυρίως νερό, να τρώτε ελαφρά και θρεπτικά φαγητά και να φοράτε ελαφρά και δροσερά ρούχα, για να μην υπερθερμαίνεστε.

ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζουν τα "γυρίσματα" στην Στερεά Ελλάδα




Υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το «Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων».

Το σύμφωνο, που από την πλευρά της Περιφέρειας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, προβλέπει την αξιοποίηση του φυσικού κάλους που διαθέτει η Στερεά Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων μέσω οπτικοακουστικών παραγωγών (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media).

 Η συμφωνία προβλέπει

1)    Υποστήριξη του οπτικοακουστικού τομέα ως μέρος της στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων και κινηματογραφικών ταινιών.
2)    Ενίσχυση της μικροοικονομίας και μακροοικονομίας της Περιφέρειας (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media), από την προ-παραγωγή έως την προβολή-θέαση. Τα άμεσα έσοδα από την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ευρύτερη τοπική οικονομία.
3)    Μεταφορά τεχνολογίας και συνεχής αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού.
4)    Προώθηση της εικόνας της Στερεάς Ελλάδος.
5)    Υποστήριξη της ανάπτυξης και λειτουργίας τοπικού Film Office για την κάλυψη των αναγκών διασύνδεσης μεταξύ των αλλοδαπών παραγωγών και της τοπικής αγοράς και διοίκησης, και συγκεκριμένα για τις τοποθεσίες γυρισμάτων, την αδειοδότηση για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη διερευνάται η υλοποίηση μιας μεγάλης Γερμανικής παραγωγής στην Εύβοια. Οι πρώτες επισκέψεις για την επιλογή των σημείων των γυρισμάτων έχουν ήδη γίνει, ενώ διενεργείται και μία σειρά επαφών με τους υπευθύνους.

Για την συμφωνία ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Είναι άλλη μία κίνηση που κάνουμε για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Μία συμφωνία με δύο στόχους: Να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τις σπάνιες ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας και να προσελκύσουμε επενδύσεις από την οπτικοακουστική βιομηχανία. Προσφέρουμε ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό αλλά και την υποδομή υποστήριξης μεγάλων παραγωγών. Πάμε για γυρίσματα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή στη Λιβαδειά



Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα της Λιβαδειάς την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016,θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη δήλωση Θηβαίου: «Τον κόσμο δεν τον νοιάζει να του κόψουμε ένα πενηντάρικο από τη σύνταξη, αλλά να σταματήσει το αίσχος της τηλεόρασης»



   Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ
Νικόλαος Θηβαίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και συνδέοντας τις περικοπές στις συντάξεις με τις τηλεοπτικές άδειες και τον… Πρετεντέρη.

Ειδικότερα, ο κ. Θηβαίος μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή «Οι Απέναντι» με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη είπε πως «λόγοι ανθρώπινης αξιοπρέπειας επιβάλλουν να μην πάει ένας πολιτικός στον Πρετεντέρη και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ευτελίζεται».

Τότε λοιπόν πέταξε το εξής απίθανο! «Ο κόσμος και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο μας ψήφισε, λέγοντας πως δεν μας νοιάζει αν κόψετε ένα πενηντάρικο από τη σύνταξη και το μισθό, μας νοιάζει να σταματήσει αυτό το αίσχος που ζούμε μέσα από την τηλεόραση».
thecaller.gr
 Ακούστε το επίμαχο απόσπασμα στο 17′:26» του παρακάτω ηχητικού βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακατασκευή λεβητοστασίου και συμπλήρωση υποδομών γηπέδου Θήβας



Εργασίες πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Ανακατασκευή  λεβητοστασίου και συμπλήρωση υποδομών Δημ. Στ. Θήβας” , έργο που συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 34.170,02 € (με ΦΠΑ).

Συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούν:

•    Ανακατασκευή του λεβητοστασίου και τοποθέτηση πυροσβεστικών φωλιών
•    Αντιστήριξη τοίχου στη νότια πλευρά του δημοτικού σταδίου Θηβών 46 μ.
•    Επισκευή ελαστικού τάπητα (ταρτάν) σε όλα τα σημεία που παρουσιάζονται ρωγμές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο εργοστάσιο του Καλαμπόκα οι πρόσφυγες στη Λιβαδειά-ΒΙΝΤΕΟ


    Ομόφωνα όχι στην παλιά UNICOT, κατά πλειοψηφία στο πρώην εργοστάσιο Καλαμπόκα και "αρρυθμίες" για τον αριθμό των προφύγων

Στο πρώην εργοστάσιο βάμβακος Καλαμπόκα, δίπλα από τις σιδηροδρομικές γραμμές και 100 μέτρα μακριά από το χώρο που πρότεινε το υπουργείο άμυνας αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΔΣ Λεβαδέων να δημιουργηθεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων
Κατά πλειοψηφία το σώμα ενέκρινε την πρόταση της δημάρχου για τη φιλοξενία 600 προσφύγων και όχι 1000 που προβλέπει η πρόταση του υπουργείου με έντονες τις ενστάσεις της μειοψηφίας για τον αριθμό των φιλοξενουμένων.
Ομόφωνα το σώμα απέρριψε τη δημιουργία του στο παλιό εργοστάσιο της UNICOT.
lamiastar.gr

Άλλο χώρο ομόφωνα και 600 πρόσφυγες κατά... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα


Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 15206/14-7-2016 πρόσκληση για την 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων στις  18  ΙΟΥΛΙΟΥ του 2016, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 20:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.    Λήψη απόφασης για την συμμετοχή του Δήμου στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας «ΕΛΙΚΩΝΑΣ-ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ» και ορισμός εκπροσώπων.

2ο.    Έγκριση για τη σύναψη σύμβασης με τις εταιρίες : «ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος και Νεκτάριος Ο.Ε.»  και «ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΗ ΕΠΕ» για την ολοκλήρωση της διαδικασίας νόμιμης διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κυκλοφοριακής Ζωής».

3ο.    Έγκριση της β’ αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (ΔΟΘ)» (σχετ.  η υπ’ αριθ. 49/2016 απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΘ).

4ο.    Έγκριση της γ’ αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς  Επιχείρησης Δ. Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ). (σχετ. η υπ’ αριθ. 63/2016 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ).

5ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση χώρου στάσης και στάθμευσης αυτοκινήτων ΤΑΞΙ στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων και στη συμβολή των οδών Αγ.Αθανασίου και Θρεψιάδη στη Θήβα. (σχετ. η υπ’ αριθ. 72/2016 Απόφαση της Επ.Π.Ζ.).


6ο.    Έγκριση για την παραχώρηση ενάμιση (1 1/2) μέτρου στην πρόσοψη όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται επί της οδού Επαμεινώνδα και στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και για την παραχώρηση Κοινόχρηστου Χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων πάνω στα «ντέκ» της οδού Επαμεινώνδα.

7ο.    Έγκριση μελέτης της πράξης με τίτλο : "Ανάπλαση της πλατείας Κεραμοπούλου Δήμου Θηβαίων".

8ο.    Υποβολή πρότασης συγχρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Ανάπλαση της πλατείας Κεραμοπούλου Δήμου Θηβαίων", στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 06 «Προστασία του Περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα».

9ο.    Λήψη απόφαση  επί της αλλαγής της παραγράφου 5 του σχεδίου του πρωτόκολλου παράδοσης - παραλαβής για τη δωρεά από την Ενεργειακή ΜΑΡΙΣΤΙ Ανώνυμος Εταιρεία του έργου :  "Κατασκευή γηπέδου Τ.Κ. Ελλοπίας" 

10ο.    Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Βελτίωση Οδοποιίας Αμπελοχωρίου».

11ο.    'Έγκριση Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Δ.Ε. ΒΑΓΙΩΝ 2016»

12ο.    Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου : " Βελτίωση Δημοτικών Οδών Δήμου Θηβαίων 2015".

13ο.    Έγκριση παράτασης εργασιών για το έργο : «Ανακατασκευή λεβητοστασίου και συμπλήρωση υποδομών Δημοτικού Σταδίου Θήβας».

14ο.    Έγκριση μελετών για επεκτάσεις Φ.Ο.Π. στην Δ.Ε Θηβών, στην οδό Βυζαντίου στην περιοχή Αγ. Θεοδώρων στην Θήβα.

15ο.    Ανάκληση της υπ’ αριθ. 108/2010 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί παραχώρησης μιας θέσης απαγόρευσης στάθμευσης έξω από την οικία του Θανάσου Σπυρίδωνα επί της οδού Θίσβης, λόγω αποβίωσης του δικαιούχου.

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Παπαθωμά, Νικολάου για τους κόμβους Μιχαηλίδη - Καναβαρίου

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανής Παπαθωμά με το Δήμαρχο  Θήβας, κ. Σπύρο Νικολάου
Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά και  ο Δήμαρχος Θήβας  αποφάσισαν την ένταξη της κατασκευής του ισόπεδου κόμβου «Μιχαηλίδη» και του ισόπεδου κόμβου «Καναβαρίου» στο έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΟ ΘΗΒΑΣ – ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ»

«Σημαντικό για εμάς είναι να γίνονται τέτοια έργα,  που στόχο έχουν την εύκολη πρόσβαση και τη διευκόλυνση της πορείας των οχημάτων.

Έργα, πνοής και ουσίας που θα αναβαθμίσουν το οδικό δίκτυο και θα διασφαλίσουν την ασφάλεια της κυκλοφορίας  των πολιτών της Βοιωτίας.

Εξάλλου και η οδική ασφάλεια είναι στις μεγάλες προτεραιότητες του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη». ανέφερε σε δηλώσεις της, η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.



  

Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας»



                       
     Για μια ακόμα σχολική χρονιά ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας  συμμετέχει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τους Παιδικούς Σταθμούς Θήβας και Βαγίων.
Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται Ηλεκτρονικά  από 12/7/2016 έως 29/7/2016.Η  εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν στην ΕΕΤΑΑ μέχρι 29/7/2016.Για περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ, στη διεύθυνση www.eetaa.gr.


                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

                                                ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 17 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 15η του μηνός Ιουλίου 2016, ημέρα Παρασκευή - και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


        Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1.    Εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Λεβαδέων 2015-2019.(Σας έχει σταλεί με email.)
2.     Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου “ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ (ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΑΓΚΑΚΗ,ΟΔΟΥ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ,ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΟΔΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ) .
3.    Σύσταση Επιτροπής  Παραλαβής φυσικού εδάφους για το  έργο “ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΜΠΡΑΚΑΚΟΣ ΕΩΣ ΚΟΥΤΕΪΚΑ”.
4.    Εγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου:”ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ”
5.    Έγκριση του Εγχειριδίου Διαδικασιών Διοικητικής Ικανότητας συγχρηματοδοτούμενων έργων Δήμου Λεβαδέων και εφαρμογή αυτού από τις υπηρεσίες του Δήμου μας , στο πλαίσιο της Διαχειριστικής Ικανότητας Δικαιούχων ΕΣΠΑ 2014-2020.
6.    Εγκριση μελέτης σκοπιμότητας για τη πράξη “Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού κτιριακού αποθέματος αρχιτεκτονικής αξίας (πρώην κτίριο Πανεπιστημίου) και περιβάλλοντος χώρου με εφαρμογή ενεργειακής αναβάθμισης για τη χρήση δημοτικών υπηρεσιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων”.(θα σας  σταλεί με email.)
7.    Παραλαβή της μελέτης με τίτλο “Μελέτη ενεργειακής απόδοσης για τη πράξη “Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού κτιριακού αποθέματος αρχιτεκτονικής αξίας (πρώην κτίριο Πανεπιστημίου) και περιβάλλοντος χώρου με εφαρμογή ενεργειακής αναβάθμισης για τη χρήση δημοτικών υπηρεσιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων”.(θα σας  σταλεί με email.)
8.    Εγκριση τεχνικής μελέτης με τίτλο :  “Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού κτιριακού αποθέματος αρχιτεκτονικής αξίας (πρώην κτίριο Πανεπιστημίου) και περιβάλλοντος χώρου με εφαρμογή ενεργειακής αναβάθμισης για τη χρήση δημοτικών υπηρεσιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων” και τευχων δημοπράτησης.
9.    Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή κάθε τι σχετικού για την υποβολή πρότασης πράξης με τίτλο :  “Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού κτιριακού αποθέματος αρχιτεκτονικής αξίας (πρώην κτίριο Πανεπιστημίου) και περιβάλλοντος χώρου με εφαρμογή ενεργειακής αναβάθμισης για τη χρήση δημοτικών υπηρεσιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων”στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών ,Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”.
10.    Εγκριση διενέργειας Προμήθειας Χυτοσιδηρών Οριοδεικτών
11.    Ορισμός εκπροσώπου  του Δήμου Λεβαδέων και του αναπληρωτή αυτού στην  Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο και την υλοποίηση του Μέτρου 19+”Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER 2014-2010 “
12.    Εγκριση συμμετοχής του Δήμου Λεβαδέων στη Τακτική Γενική Συνέλευση της 28/7/2016 της  εταιρείας “ΕΛΙΚΏΝΑΣ -ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α” και ορισμός εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή αυτού.
13.    Χορήγηση παραγωγικής άδειας για λαϊκή αγορά στον  Σανδάλη Λουκά του Γεωργίου.
14.    Προγραμματισμός για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιούχων Προφήτη Ηλία (19/7) και Αγίας Παρασκευής (25/7) στην Τ.Κ. Κορώνειας και διάθεση πίστωσης
15.    Εγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες πραγματοποίησης Συναυλίας Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς.
16.    Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν στη δαπάνη διοργάνωσης εκδήλωσης μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Καλάμι
17.    Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν στις δαπάνες για την πραγματοποίηση του 35ου Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού στον Ελικώνα


                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ



Σε Ερώτησή του προς τη Βουλή, με αφορμή το ετήσιο Μνημόσυνο (10.06.2016) για τους Διστομίτες, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, ο Βουλευτής Βοιωτίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων, Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς για τις νεώτερες εξελίξεις και κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων. Στην Ερώτηση αυτή ο κ.Μπασιάκος ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Είναι γνωστή η διαδικασία που ακολουθήθηκε, με πρωτοβουλία κυρίως του αείμνηστου Γιάννη Σταμούλη από το 1995 (αγωγή), και οδήγησε στη σημαντική απόφαση του Πολ.Πρωτοδικείου Λειβαδιάς (1997), εν συνεχεία του Αρείου Πάγου (2000), καθώς και ως προς την εκτέλεσή της, στις αποφάσεις των Ιταλικών Δικαστηρίων (έως 2008), ακολούθως δε του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (2012). Το θέμα συζητείται αναλυτικά και στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων, ως προς τα προβλήματα και τις προοπτικές.»
Στη σχετική απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Παρασκευόπουλου αναφέρονται τα εξής:

«Αθήνα, 6 07 2016

Σε απάντηση της υπ' αριθ. 6137/13-06-2016 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, με θέμα: «Με αφορμή το ετήσιο Μνημόνιο (10-06-2016) για τους Διστομίτες, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, ποια η κυβερνητική θέση και οι πρωτοβουλίες για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις του Διστόμου και άλλων περιοχών» σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Κατά κοινή ομολογία, η διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων αποτελεί ιδιαίτερα σύνθετο πολιτικό και νομικό ζήτημα. Για τον λόγο αυτό, η Πολιτεία έχει ενεργοποιήσει θεσμούς που πραγματεύονται πτυχές του ζητήματος, όπως τη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή αλλά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Ζητούμενο είναι η εύρεση του ασφαλέστερου τρόπου ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων του ελληνικού λαού, γενικότερα, και των κατοίκων του Διστόμου, ειδικότερα.
Η Σφαγή του Διστόμου ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας εγείρει ασφαλώς ζήτημα αποκατάστασης των θυμάτων του, το οποίο, ωστόσο, ξεπερνά τα άμεσα εμπλεκόμενα κράτη και αφορά το σύνολο πλέον της διεθνούς κοινότητας που καταστατικό της στόχο έχει την προστασία και εμπέδωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαφύλαξη της συνύπαρξης των λαών.
Υπό αυτό το πρίσμα και στο πλαίσιο αυτό οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης συνεχίζονται στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης.


                                                                             Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ»

Στη σχετική απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά αναφέρονται τα εξής:

«Αθήνα, 23 Ιουνίου 2016

1.    Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εκφράσει επανειλημμένως, και μάλιστα δια του κ. Πρωθυπουργού, τη βούλησή της να κινήσει τις διαδικασίες διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.
2.    Από πλευράς μου, μια από τις πρώτες κινήσεις που έκανα με την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως Υπουργού Εξωτερικών, ήταν να θέσω τo ζήτημα των αποζημιώσεων προς τη γερμανική πλευρά και, επιπροσθέτως, να προτείνω τη σύσταση κοινής επιτροπής σοφών, αποτελούμενης από επιφανείς επιστήμονες των δύο χωρών, με σκοπό τη διεξοδική και εις βάθος ανάλυση του περίπλοκου θέματος των αποζημιώσεων από νομικής, ιστορικής και πολιτικής πλευράς.
3.    Παράλληλα, στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρόσφατη δήλωση του συνερωτώμενου κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με τη σφαγή του Διστόμου, όπου υποστήριξε ότι η σύγχρονη αντίληψη για τις σχέσεις αμοιβαίας ειρηνικής συνεργασίας μεταξύ κρατών έχει ως πυρήνα της την ευθύνη και τη δέσμευση για την ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους. Αυτή η ευθύνη, αυτονόητα και κατεξοχήν, αφορά και την αποκατάσταση του δικαίου των θυμάτων των απαράγραπτων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
4.    Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, η Ελλάδα δεν απεμπολεί τα δικαιώματά της αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και η Κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, στον κατάλληλο χρόνο. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει και στον σημαντικό, εν προκειμένω, ρόλο του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ασχολείται προσωπικά με το θέμα, επιτυγχάνοντας σημαντική προβολή των ελληνικών θέσεων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ»
Διαβάστε Περισσότερα »

Νάρκισσος ο Βοιωτός-Το παιδί του Κηφισού που γεννήθηκε μετά από βιασμό και ερωτεύτηκε τον εαυτό του.


Ο Νάρκισσος σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν ένας πολύ όμορφος νέος απο τη Βοιωτία γιός της Νύμφης Λειριώπης και του ποταμού Κηφισού.

Νάρκισσος, το παιδί του Κηφισού που γεννήθηκε μετά από βιασμό και ερωτεύτηκε τον εαυτό του. Τον αγάπησε παράφορα η Ηχώ, που η Ήρα της στέρησε το σώμα. Ο μύθος του ανεκπλήρωτου έρωτα και της αλαζονείας.

Το πιο ψυχρό ζευγάρι της μυθολογίας ήταν η Ηχώ με τον Νάρκισσο. Ο Νάρκισσος γιατί αγαπούσε το είδωλο του και η Ηχώ γιατί δεν είχε σώμα.
Ο Νάρκισσος καταγόταν από τη Βοιωτία. Ήταν το παιδί ενός βιασμού, καθώς ο ποταμός Κηφισός εγκλώβισε τη νύμφη Λειριώπης στα νερά του και την άφησε έγκυο στο παιδί του.
Όταν γέννησε πήγε στον Τειρεσία να πάρει χρησμό για το μέλλον του παιδιού. Η πρόβλεψη έλεγε ότι ο Νάρκισσος θα ζήσει μέχρι τα γεράματα αρκεί να μη γνωρίσει τον εαυτό του. Όταν μεγάλωσε ήταν τόσο όμορφος που προκαλούσε τον θαυμασμό όλων. Περιφερόταν στα δάση και κυνηγούσε τα ζώα.
Όλες οι νύμφες τον ήθελαν, αλλά ο Νάρκισσος τις αγνοούσε και δεν ανταπέδιδε στα αισθήματα τους. Η Νέμεσις εκνευρισμένη με την αδιάφορη συμπεριφορά του, τον καταράστηκε να ερωτευτεί μόνο τον εαυτό του και ο χρησμός του Τειρεσία άρχισε να πραγματοποιείται.
Μία μέρα τον είδε να περιπλανιέται στα δάση η Ηχώ. Η νύμφη είχε τιμωρηθεί από την Ήρα, επειδή βοηθούσε τον Δία και δεν μπορούσε να μιλήσει κανονικά παρά μόνο να επαναλαμβάνει τις τελευταίες λέξεις μιας φράσης.
Όπου πήγαινε ο Νάρκισσος, η Ηχώ τον ακολουθούσε σιωπηλή. Μια μέρα που κυνηγούσε ελάφια, άκουσε ένα θόρυβο.
Της φώναξε να τον πλησιάσει, όταν πήγε κοντά του την έσπρωξε και απομακρύνθηκε. Η Ηχώ, δυστυχισμένη για τον ανεκπλήρωτο έρωτά της και για τη συμπεριφορά του Ναρκίσσου, έκλαιγε ασταμάτητα.
Ο Νάρκισσος συνέχισε να περπατά στο δάσος, ώσπου σε ένα ξέφωτο βρήκε μια λίμνη και σταμάτησε. Όταν έσκυψε από πάνω της και αντίκρισε το είδωλο του στο νερό, μαγνητίστηκε από την ομορφιά του. Έμεινε για μέρες αποσβολωμένος κοιτώντας τον εαυτό του και αγνοώντας το κάλεσμα της Ηχούς. Όταν προσπάθησε να αγγίξει το όμορφο πρόσωπο που έβλεπε στο νερό, έπεσε και πνίγηκε. Η Ηχώ θρήνησε τόσο βαθιά το τέλος του αγαπημένου της, που ο Δίας τη λυπήθηκε και μεταμόρφωσε τον Νάρκισσο σε λουλούδι και την Ηχώ σε φωνή....




Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOTSPOT ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τοποθέτηση του Προέδρου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής  Βοιωτίας, της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Λιανού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, στις 13/7/2006 με θέμα τη δημιουργία προσωρινού κέντρου εγκατάστασης προσφύγων στα διοικητικά όρια του Δήμου.
" Στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από τους καταστροφικούς χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων,  η Λιβαδειά αναγκάζεται να προσφέρει άσυλο και φροντίδα σε ανθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουμε εάν είναι οικονομικοί μετανάστες εάν είναι πρόσφυγες που πρέπει να φιλοξενηθούν ή παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες που πρέπει να απελαθούν. Εμείς θα είμαστε αρωγοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας ( hotspot ) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Όμως θα πρέπει πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις για την ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και των φιλοξενούμενων. Τέτοιες ενδεικτικά πρέπει να είναι: 1) τοποθεσία μακριά από κεντρικές οδικές αρτηρίες σιδηροδρομικές γραμμές και αστικά κέντρα 2) Εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης με όρους υγιεινής, σίτισης και στέγασης 3) Μείωση του αριθμού των φιλοξενούμενων από χίλιους σε διακόσιους. ‘’
 Τέλος, απατώντας στον εφησυχασμό και την υπεραισιοδοξία της Δημοτικής Αρχής ότι θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη για την περιοχή, τόνισε ότι η ταυτόσημη θέση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλόπουλου απέβη επιεικώς παράλογη και εκτός πραγματικότητας .
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ


Του Θωμά Κιούση
Και τι δεν έχουμε ακούσει όλα αυτά τα χρόνια. Από την εποχή του Μπαϊρακτάρη και τις περίφημες δηλώσεις για τους νταβατζήδες του δημοσίου, περιμένουμε τις μεγάλες τομές, τις σαρωτικές αλλαγές που όμως δεν έρχονται. Αντίθετα, φαίνεται ότι βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από κάθε άλλη φορά.
Οι πολίτες καλούνται να βάλουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, με πολλούς να μην μπορούν πλέον να ανταποκριθούν, αλλά και να μη βλέπουν καμία ανταποδοτικότητα από τις θυσίες τους. Η καθημερινότητά τους επιδεινώνεται και εισπράττουν το αίσθημα του εμπαιγμού από το πολιτικό σύστημα απέναντι στο οποίο έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη.
Και δεν έχουμε ακούσει ούτε μια ειλικρινή συγνώμη, μια σαφή ένδειξη μεταμέλειας, από όλους όσους με έργα και λόγια επηρέαζαν και διαμόρφωναν τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις όλα αυτά τα χρόνια και φτάσαμε ως εδώ.
Μετά από όλα αυτά τα «στραπάτσα» που έχουμε πάθει, με τις διαψεύσεις και τις «ψευδαισθήσεις», ας ελπίσουμε σε ένα διαφορετικό σενάριο με την προσδοκία να βγει αληθινό.
Ας ελπίσουμε ότι θα ακούσουμε κάποιες καθαρές κουβέντες. Ότι μια μέρα ένας πρωθυπουργός θα αλλάξει τροπάριο, θεωρώντας ότι απευθύνεται όχι σε ιθαγενείς (με όλο το συμπάθιο), αλλά σε ενήλικες και ώριμους πολίτες, όπως αρμόζει σε ανθρώπους που σέβεται ο ένας τον άλλο.
Να ακούσουμε να μας λέει, ότι προχωρούν αληθινές τομές όπως ότι ξεκίνησε με σημαντικά αποτελέσματα η μεταμόρφωση του μεγάλου ασθενούς, που είναι το δημόσιο. «Πλέον έχουμε ένα αποδοτικό, σύγχρονο, νοικοκυρεμένο κράτος που σέβεται και τιμά τους πολίτες και στο οποίο επικρατεί η αξιοκρατία και η ισονομία.
Άμεση προτεραιότητα είναι η πάταξη της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης και υπάρχουν ήδη σημαντικά αποτελέσματα. Η δημόσια διοίκηση αλλάζει πρόσωπο με επιλογή των πιο ικανών χωρίς κομματικά κριτήρια και με αξιοκρατία και ισονομία παντού. Βασική επιδίωξη η σωστή εξυπηρέτηση του πολίτη. Ο κομματισμός και η αναξιοκρατία αποτελούν παρελθόν.
Επίσης, ξεκίνησε με σημαντική επιτυχία η αντιμετώπιση της πολυνομίας και της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούν και στέκονται ανυπέρβλητα εμπόδια σε πολίτες και επιχειρήσεις.
Η απονομή δικαιοσύνης γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Οι πολίτες βρίσκουν το δίκιο τους γρήγορα και δεν υπάρχουν πια οι παλιές παθογένειες που έφταναν στα όρια της αρνησιδικίας.
Κάνουμε το παν για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα και να μειωθεί η ανεργία. Για το λόγο αυτό βοηθάμε τις επενδύσεις και οποιοσδήποτε θέλει να ξεκινήσει μια δουλειά τον διευκολύνουμε και του δίνουμε κίνητρα αντί να τον αντιμετωπίζουμε ως εχθρό.
Παράλληλα, τα εμπόδια για επαγγελματική αποκατάσταση των νέων περιορίζονται, καθώς με την άρση των κλειστών επαγγελμάτων, μπορούν να κάνουν πιο ελεύθερα τις επιλογές τους. Διαμορφώνουμε τις συνθήκες για να σταματήσει η μετανάστευση και όσοι έφυγαν να επιστρέψουν.
Το φορολογικό σύστημα είναι απλό, δίκαιο και με σταθερούς κανόνες, χωρίς διαρκείς αλλαγές που επιβαρύνουν τους ίδιους και τους ίδιους.
Η Παιδεία είναι πλέον εστιασμένη στις γνώσεις, το ήθος και την καλλιέργεια της κρίσης και όχι της αποστήθισης και θα προετοιμάζει τους αυριανούς ενεργούς πολίτες. Δεν ξοδεύονται πλέον περιουσίες στα φροντιστήρια.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πάταξη της διαφθοράς στην υγεία. Η πρόσβαση και αντιμετώπιση των πολιτών είναι ισότιμη και δίκαιη. Οποιοδήποτε φαινόμενο χρηματισμού αντιμετωπίζεται σκληρά και οι εμπλεκόμενοι, πέρα από τις ποινικές τους ευθύνες, θα απομακρύνονται άμεσα και δια παντός.
Το ασφαλιστικό σύστημα προσαρμόζεται στα σημερνά δεδομένα με κριτήριο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα με δίκαιη αντιμετώπιση των γενεών.
Το κράτος δεν αιφνιδιάζει πλέον τους πολίτες με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις. Τέρμα οι τακτικισμοί και οι κουτοπονηριές, δεν κάνουμε πια το άσπρο μαύρο. Δεν προέχει το κομματικό σε σχέση με το συμφέρον της χώρας.
Ξέρετε όμως, εκτός από δικαιώματα υπάρχουν και υποχρεώσεις. Το κράτος κάνει αυτό που οφείλει απέναντι στους πολίτες, έστω με καθυστέρηση πολλών ετών. Τώρα οφείλουν και οι πολίτες να είναι συνεπείς απέναντί του και να σέβονται έμπρακτα το κοινωνικό σύνολο».
Κάπως έτσι…
Μάλλον όνειρα θερινής νυκτός…. Έχει και αυτόν τον καύσωνα…

* Οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης



Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» και το Υπουργείο Εργασίας παρέχει διευκρινίσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στο ανάλογο πρόγραμμα.

Οι διευκρινίσεις παρέχονται σε μορφή 37 ερωτήσεων-απαντήσεων και σε αυτές περιλαμβάνονται οι παροχές του προγράμματος, η διαδικασία υποβολής της ένταξης κ.ο.κ.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ανακοίνωση του υπουργείου
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι κίνδυνοι για την υγεία από τη μη σωστή χρήση κλιματιστικών

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση και την κακή συντήρηση κλιματιστικών

Με τον υδράργυρο να «χτυπάει» κόκκινο, η δροσιά του κλιματιστικού είναι απόλαυση. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση τους και την μη σωστή συντήρησή τους.

Όπως αναφέρει στο www.praktoreio-ygeias.gr/, του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Δημήτρης Βασσάλος, Πνευμονολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός συνεργάτης της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) ΤΕΙ Αθήνας, έχει παρατηρηθεί από ιατρικές μελέτες ότι αυξάνονται οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, μυών και αρθρώσεων σε ανθρώπους που ζουν ή και εργάζονται σε χώρους με κλιματισμό.

Αύξηση της νοσηρότητα κατά τους μήνες που γίνεται μεγαλύτερη χρήση των κλιματιστικών, κατέγραψε, ανάλυση στην Καλιφόρνια, με πρώτη αιτία νοσηρότητας την πνευμονία, το άσθμα και την ΧΑΠ, ακολουθούσαν τα καρδιαγγειακά και τα εγκεφαλικά.

Σύμφωνα με τον κ. Βασσάλο, τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα υγείας στην Ελλάδα με τα οικιακά κλιματιστικά είναι: η φαρυγγίτιδα (επίμονη που κρατεί 2 εβδομάδες), η ρινίτιδα, λόγω ξηρότητας των βλεννογόνων από τον αέρα που ανακυκλώνεται με το κλιματιστικό, ο πονοκέφαλος, η ψύξη μυών, η επιδείνωση αρθρίτιδας ή νευρίτιδας, η ξηρότητα δέρματος και η εμφάνιση δερματοπαθειών, η εμφάνιση αλλεργιών από μύκητες και σκόνη από τα φίλτρα του κλιματιστικού, η ξηροφθαλμία και η επιπεφυκίτιδα.

Επίσης, από κλιματιστικά σε νοσοκομεία, ξενοδοχεία και χώρους εργασίας, λόγω κακής συντήρησης των συστημάτων αποθήκευσης και μεταφοράς του νερού στον κλιματισμό, μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια που προκαλούν μια επικίνδυνη πνευμονία την Legionela (νόσος των Λεγεωνάριων).

Ο κ. Βασσάλος εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε, ώστε η χρήση των κλιματιστικών να μην έχει επιπτώσεις στην υγεία μας:

*Σωστή συντήρηση κλιματιστικών

*Καθαρισμός φίλτρων σε τακτά χρονικά διαστήματα

*Ρύθμιση σε 25 βαθμούς Κελσίου (ιδανικές συνθήκες θερμοκρασία 25-26 βαθμούς Κελσίου και 65% υγρασία)

*Συχνός αερισμός του χώρου (π.χ. λίγο ανοικτό το παράθυρο συνεχώς)

*Όχι απότομες εναλλαγές κρύο – ζεστό και αντίστροφα

Τέλος, αφενός δεν βάζουμε το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και αφετέρου το σβήνουμε 20 λεπτά πριν βγούμε από το σπίτι ή το αυτοκίνητο, ώστε να προσαρμοστεί ο οργανισμός στην μεταβολή της θερμοκρασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσιάστηκαν στον Αυλώνα τα αδέρφια Αντετοκούνμπο


  Στο κέντρο εκπαιδεύσεως τεθωρακισμένων στον Αυλώνα παρουσιάστηκαν ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.
Ο 22χρονος άσος των Μιλγουόκι Μπακς και ο 24χρονος αδερφός του πρόκειται να πάρουν αναβολή στράτευσης μέχρι τον επόμενο Μάιο, λόγω υποχρεώσεων, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους περισσότερους επαγγελματίες αθλητές.
Οι δύο αθλητές, που αγωνίστηκαν με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στο πρόσφατο Προολυμπιακό τουρνουά, έχουν επιλεγεί να υπηρετήσουν στο όπλο των Διαβιβάσεων, ενώ η θητεία τους είναι τρίμηνη, καθώς είναι κάτοικοι εξωτερικού. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Αντιπεριφερειαρχών στη Φωκίδα



«Στη Φωκίδα βρέθηκαν οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες Χειμάρας και Ταγκαλέγκας, συνεχίζοντας τις εντατικές επαφές τους σε όλη την Περιφέρεια για ενημέρωση»

Στην Άμφισσα βρέθηκαν χθές Τρίτη 12 Ιουλίου, οι Αντιπεριφερειάρχες Χωροταξίας & Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας και Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, όπου και συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς φορείς για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν διευρυμένη σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ευάγγελου Κατσαγούνου, του Περιφερειακού Συμβούλου, κ. Ευστάθιου Κάππου, των Αντιδημάρχων του Δήμου Δελφών κ. Άρη Αγγελόπουλου και του Δήμου Δωρίδος κ. Κωνσταντίνου Φλετούρη, του Γενικού Δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Σταύρου Τσελά με τα στελέχη των Διευθύνσεων και Τμημάτων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΕ Φωκίδας, με αντικείμενο την ενημέρωση σε θέματα αρμοδιότητας τους αλλά και ζητήματα προγραμματισμού.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Δήμο Δελφών όπου έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο. Αναλύθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις αναπτυξιακές δράσεις στήριξης της τοπικής οικονομίας, τις τρέχουσες προσκλήσεις του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, καθώς και την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων της περιφερειακής χωροταξικής και περιβαλλοντικής πολιτικής.
Ο κ. Δήμαρχος ανέδειξε τις πολιτικές του Δήμου που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το σημαντικό πρόβλημα των Ρομά και ζήτησε την συνεργασία της Περιφέρειας για την ενίσχυση των πρωτοβουλιών του από χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ταγκαλέγκας, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του δικτύου λυμάτων και την τήρηση των περιβαλλοντικών υποχρεώσεων του Δήμου.

Τέλος, εκπρόσωποι της διοίκησης του Επιμελητήριου Φωκίδας παρουσίασαν στους Αντιπεριφερειάρχες το πρόγραμμα δράσεων που υλοποιείται από το Επιμελητήριο και κατέγραψαν τους πιο σημαντικούς οικονομικούς κλάδους της περιοχής και δυνητικά επενδυτικά έργα. Επίσης, κατέδειξαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ της περιοχής και τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας.
Ο κ. Χειμάρας παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η Περιφέρεια για τη διασφάλιση της ορθολογικής ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση έργων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη λειτουργία των Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Οι Αντιπεριφερειάρχες από κοινού ανέλυσαν τις ενέργειες που δρομολογεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την ανάδειξη της σπουδαιότητας αλλά και την προσέλκυση επιχειρήσεων στο ΒΙΟΠΑ Άμφισσας, καθώς και τη μελέτη του έργου για την κατασκευή του κόμβου εισόδου και εξόδου για την αποφυγή ατυχημάτων.
Η επίσκεψη αυτή, εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επαφών, συναντήσεων και συνεργασιών τα οποία σχεδίασε ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης και εστιάζουν στα ζητήματα αρμοδιοτήτων των νέων Αντιπεριφερειαρχών.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των Αντιπεριφερειαρχών:

Ιωάννης Ταγκαλέγκας, Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος:

«Η  Φωκίδα είναι μια περιοχή με πολλά πλεονεκτήματα  αλλά και με αρκετά προβλήματα τα οποία διογκώθηκαν σ’ την περίοδο κρίσης που διανύουμε. Σήμερα ενημερωθήκαμε για αρκετά από αυτά, από τον νέο Αντιπεριφερειάρχη  Βαγγέλη Κατσαγούνο, στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, τον συνάδελφο, περιφερειακό σύμβουλο, Σταθη Κάππο και στελέχη των υπηρεσιών που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, τον Δήμαρχο Δελφών κ.Παναγιωτόπουλο , και τα μέλη του Επιμελητηρίου Φωκίδας. Υιοθετώντας πλήρως την φιλοσοφία του Κώστα Μπακογιάννη,  με μεθοδικότητα, αξιολόγηση και αποτελεσματική διεκδίκηση θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στην Φωκίδα την θέση που της αξίζει, συνεχίζοντας το όραμα του αείμνηστου Κώστα Μίχου.»

Θεμιστοκλής Χειμάρας, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας:

«Ο Κώστας λείπει σε όλους μας. Θα πρέπει να αγωνιστούμε διπλά, για να μην λείψει από την ΠΕ Φωκίδας.
Η σημερινή μας επίσκεψη στην Άμφισσα, ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη και ουσιαστική, αφού ενίσχυσε την γνώση που απαιτείται να έχουμε προκειμένου να θέσουμε τα ορόσημα για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων αυτού του ευλογημένου τόπου. Ευχαριστώ θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, το Δήμαρχο Δελφών, τους Αντιδημάρχους Δελφών και Δωρίδος και το Επιμελητήριο Φωκίδας για την εποικοδομητική συζήτηση». 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιρακινός σκότωσε στην Ομόνοια γιατί πείραξαν φίλη του!

Σκηνές που θυμίζουν Αγρια Δύση, με έναν 47χρονο Ελληνα νεκρό και δύο τραυματίες, εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ζήνωνος στην Ομόνοια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης,  Ιρακινός κουρδικής καταγωγής και τοξικομανής είχε φίλη μια ομογενή από το Καζακστάν, η οποια εργαζόταν σε καφενείο της περιοχής. Ο Ιρακινός φέρεται να «ενοχλούσε» τη γυναίκα, η οποία απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη του καφενείου και σε έναν συνεργάτη του. Τότε ξεκίνησε άγριος καβγάς, με τον δράστη να λέει : Μου πειράξατε τη γυναίκα, τώρα θα σας δείξω εγώ. Στη συνέχεια έφυγε για να επιστρέψει σε λίγα λεπτά, κρατώντας ένα  πιστόλι. Πυροβολησε στα πλευρά τον 47χρονο Ελληνα, ο οποίος εξέπνευσε στο νοσοκομείο, ενώ τραυματίσθηκαν στα πόδια άλλοι δύο, 53 και 57 ετών, ο ένας διερχόμενος, ο οποίος ψώνιζε.

Η Αμεση δράση και η Ασφάλεια έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ έχει γίνει μια προσαγωγη αλλοδαπού που φέρεται να ήταν μαζί του.
thetoc.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 10 ατόμων στο Δ. Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Ο δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό προσωπικό για απασχόληση µέχρι πέντε (5) ηµεροµίσθια κατ΄ατοµο για τον µήνα ΙΟΥΛΙΟ 2016 , συνολικού αριθµού δέκα (10) ατόµων, προκειµένου να απασχοληθούν σε πρόσκαιρες ή εποχικές ή κατεπείγουσες ανάγκες.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Χαλκίδα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ U20


Στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Χαλκίδας θα φιλοξενηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Mπάσκετ U20.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση και σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων καλεί τους φίλους του αθλητισμού να βρεθούν από τις 15 έως και τις 24 Ιουλίου στα γήπεδα της ευβοϊκής πρωτεύουσας, προκειμένου να στηρίξουν την εθνική μας ομάδα, αλλά και να απολαύσουν το θέαμα που θα προσφέρουν οι ομάδες καλαθοσφαίρισης  των ευρωπαϊκών χωρών.   

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε χαρακτηριστικά: «Η καρδιά του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ χτυπάει αυτές τις μέρες στην Καρδιά της Ελλάδας. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να φιλοξενούμε ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός στη Στερεά Ελλάδα. Προσπαθήσαμε πολύ, τόσο η Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας και ο Αντιπεριφερειάρχης μας, ο Φάνης Σπανός,  όσο και ο Δήμος Χαλκιδέων για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής της διοργάνωσης και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Ραντεβού στο γήπεδο».

Διαβάστε Περισσότερα »

Απλή Αναλογική - Δημοκρατία ή … παραχάραξη της ψήφου των πολιτών;


  Ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί την πολιτική ενημερότητα. Ένα θέμα και ένα αίτημα χρόνιων πολιτικών αγώνων για την αποκατάσταση της πιο μεγάλης αυτής Δημοκρατικής μεταρρύθμισης για την ισοτιμία της ψήφου και της γνήσιας έκφρασης και αποτύπωσης της πολιτικής θέλησης των πολιτών, οδεύει στην τελική ευθεία προς ψήφιση της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οι επί σειρά ετών και με σειρά καλπονοθευτικών εκλογικών νόμων παραχαράκτες της λαϊκής ψήφου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενοι και από το «Ποτάμι» του Κου Θεοδωράκη συνεχίζουν να προκαλούν με την επιμονή τους στην πολιτική αυτή ανωμαλία με τα γνωστά αποτελέσματα της χρεωκοπίας της χώρας μας από τις πολιτικές που εφάρμοσαν για πάνω από 40 χρόνια στηριζόμενοι σε κάλπικες πλειοψηφίες που τους έδιναν τα εκλογικά συστήματα που ανακάλυπταν κάθε φορά.
Πάγιο αίτημα παραμένει η συνταγματική θεσμοθέτηση του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ως πάγιου και διαχρονικού εκλογικού συστήματος.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη στην συζήτηση για το θέμα αυτό γιατί την αφορά άμεσα. Ως ο θεσμός που είναι πιο κοντά στον πολίτη θα έπρεπε να εκλέγει τους αντιπροσώπους του στα όργανα του Δήμου με τον πιο γνήσιο αναλογικό τρόπο. Παρόλα αυτά οι αρχιτέκτονες των καλπονοθευτικών συστημάτων φρόντισαν με το θεσμικό πλαίσιο του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» να εκλέγονται ανεξέλεγκτες πλειοψηφίες που εφαρμόζουν πολιτικές που έχουν οδηγήσει την Τ.Α. στην υποταγή της σε μονοκρατορικές πλέον αποφάσεις στις συνεδριάσεις των οργάνων και την αντιπολίτευση σε θέση θεατή χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση. Το αποτέλεσμα το ίδιο, η Τ.Α. θεσμικά εχει οδηγηθεί σε πλήρη παρακμή και οι τοπικές κοινωνίες σε πλήρη υποβάθμιση.
Η κατά άλλα ευαίσθητες ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ Στερεάς των Κων «Πατούληδων» τέτοια θέματα δεν τους αγγίζουν.
Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας καλεί σε Δημοκρατικό κάλεσμα τόσο τους πολίτες όσο και τις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας που είναι ευαισθητοποιημένες, σε από κοινού δράση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»  και την θεσμοθέτηση της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ως του μόνιμου εκλογικού συστήματος ανάδειξης των οργάνων Διοίκησης στην Τ.Α.
ΘΗΒΑ    13/7/2016
ΓΙΑ ΤΟ  ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ