Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Politico: Ήταν ...θέατρο, όχι πραξικόπημα!


    Μια διαφορετική εκδοχή για τη χθεσινή απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία την οποία μάλιστα υιοθετούν κάποιοι Τούρκοι παρουσιάζει ο δημοσιογράφος του Politico Ράιαν Χιθ.
Ο Χιθ πόσταρε στο Twitter  το μήνυμα που του έστειλε μια πηγή του, όπως ο ίδιος λέει, η οποία υποστηρίζει ότι... η όλη κατάσταση μοιάζει «περισσότερο με θέατρο παρά με πραξικόπημα».

Το μήνυμα που εχει ποστάρει στο Twitter ο Χιθ, γράφει:

«Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την παράλογη πραγματικότητα της Τουρκίας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί τους την άποψή μου για όσα έγιναν χθες βράδυ: Δεν επρόκειτο για ένα πραγματικό στρατιωτικό πραξικόπημα!

Στήθηκε από τον εκλεγμένο ισλαμιστή δικτάτορα και τις μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία. Ηταν μια μεγάλη παραγωγή αλλά και ένα φθηνό παιχνίδι, κανένας πολιτικός ή επίσημος δεν παραδόθηκε πουθενά!

Δεν κόπηκε το Ιντερνετ, δεν απαγορεύτηκε το Facebook και το Τwitter (παρά το γεγονός ότι αυτά είναι ρουτίνα για τον Ερντογάν ακόμη και για το πιο λάιτ περιστατικό) μόνο μια φθηνή στρατιωτική επίδειξη, πιθανότατα κάποιων εξαπατημένων χαμηλόβαθμων αξιωματούχων οι οποίοι μάλλον θα θανατωθούν για ένα ψεύτικο πράγμα που εκείνοι πίστεψαν!

Φτωχοί μου... Κάτι τέτοια τα συνηθίζει ο πρόεδρος για να κάνει τον εαυτό του να μοιάζει με «ήρωα και υπερασπιστή της δημοκρατίας», ενώ στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο. Οχι μόνο θα πάρει τις απαραίτητες ψήφους αλλά θα κάμψει και ψυχολογικά τους ψηφοφόρους, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει με άλλο τρόπο, με σκοπό να γίνει ο «δικτάτορας» ενός ψευδούς προεδρικού συστήματος που προσπαθεί να επιβάλλει και να υποκινήσει ενάντια στην πλειοψηφία.

Καλεί τον κόσμο να βγει έξω, ανθρώπους που θέλει να τους κάνει να πιστέψουν ότι είναι ο μοναδικός άνδρας στην Τουρκία, η μόνη αρχή, ο νομοθέτης, ο δικαστής, ο προφήτης (δεν κοροϊδεύω)!

Οι πολιτικοί ισλαμιστές που τον υποστηρίζουν είναι στους δρόμους ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα! Καλούν για προσευχή από τα τζαμιά, ενώ δεν είναι ώρα για προσευχή. Και αυτό το κάνει για να προκαλέσει τους ισλαμιστές υποστηρικτές να βγουν στους δρόμους! Ετσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε μια περισσότερο απολυταρχική, ισλαμιστική Τουρκία και ένα διαιρεμένο έθνος! Και την Τουρκία στο χείλος του εμφυλίου πολέμου!

Γράφω την άποψή μου για όσα έγιναν, για αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα που στήθηκε γελοία για να χρησιμοποιηθεί ώστε να ακολουθήσει μια νέα απολυταρχική, αναμφισβήτητη εντολή στον Ταγίπ Ερντογάν.

Και ακόμη τώρα, μέσα από αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα, εξορθολογίζει τις απαράδεκτης, μη δημοκρατικές ενέργειές του και τη στάση του ως ένας ψεύτης υπερασπιστής της δημοκρατίας.

Και πιθανότατα θα πάμε σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο (κάτι που πολλοί αναλυτές προέβλεπαν) που εγγυημένα θα του εξασφαλίσει την πλειοψηφία των ψήφων. Και αυτό πιθανότατα θα του εξασφαλίσει ακόμη 10 με 15 χρόνια νομιμοποιημένης, εκλεγμένης δικτατορίας.

Είναι πιθανό να δούμε μια αλλαγή των θεσμών προς το χειρότερο, όπου θα κυριαρχεί ο λαϊκισμός και ο ισλαμισμός. Και μια περίοδος όπου οι ισλαμιστές και οι τζιχαντιστές θα επικρατήσουν. Αυτή, κατά την άποψή μου είναι η αλήθεια, η οποία δεν έχει ακόμη ξεδιπλωθεί. Αλλά πολλοί άνθρωποι είναι υποψιασμένοι. Το «θέατρο όχι πραξικόπημα» γίνεται hashtag.

Και αυτός τώρα στέλνει sms σε όλους στην Τουρκία! Τι οργάνωση! Και εξακολουθεί να μιλά ακόμη στην τηλεόραση (πραξικόπημα;) για αυτό που συνέβη και αποτέλεσε μια ευκαιρία να καθαρίσει τον τουρκικό στρατό και να κάνει τα πράγματα καλύτερα! Η τουρκική δημοκρατία είναι ακόμη νεκρή κάτω από την εξουσία του. Οποιεσδήποτε και αν είναι οι συνέπειες, σήμερα άρχισε η κηδεία!».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν … καινούργιο το γήπεδο Αλιάρτου

 Ολοκληρώθηκε η κατασκευή Ταρτάν στο στίβο του
             Δημοτικού Σταδίου Αλιάρτου.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή τμήματος του συνθετικού τάπητα (ταρτάν) στο στίβο του Δημοτικού Σταδίου  Αλιάρτου.
Το έργο προϋπολογισμού 50.000,00 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν σχετικής μελέτης του Δήμου και καλύπτει τμήμα του Δημοτικού Σταδίου, στο οποίο προπονούνται  πολλοί αθλητές με σημαντικές επιτυχίες.
Σύντομα θα υποβληθεί η μελέτη από το Δήμο για την ολοκλήρωση της κατασκευής  
Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσo νερό να πίνουμε τις ζεστές μέρες



Η αφυδάτωση αποτελεί επικίνδυνη κατάσταση για τον οργανισμό και οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι μεταξύ άλλων η υψηλή θερμοκρασία, η άσκηση ή η χειρωνακτική εργασία σε συνθήκες καύσωνα, η υπερβολική εφίδρωση αλλά και το γεγονός ότι στερηθήκαμε για αρκετές ώρες το νερό.
Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν...χάνoυμε περισσότερα υγρά από αυτά που λαμβάνουμε με αποτέλεσμα το σώμα να μην έχει αρκετό νερό, ώστε να εκτελεί φυσιολογικά τις λειτουργείες του. Συχνές αιτίες αφυδάτωσης είναι η έντονη άσκηση, ιδίως όταν κάνει πολύ ζέστη, οι διάρροιες, οι εμετοί, ο πυρετός και η υπερβολική εφίδρωση. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφυδατωθεί, αλλά τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και άτομα με χρόνιες παθήσεις διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.
Στα συμπτώματα της αφυδάτωσης περιλαμβάνονται:
κούραση - υπνηλία
απώλεια όρεξης
στεγνό στόμα
ξηρό δέρμα
δυσανεξία στη ζέστη
πονοκέφαλος - ζάλη
μικρή ποσότητα και σκουρόχρωμα ούρα
δυσκοιλιότητα
Το αίσθημα της δίψας δεν είναι πάντα αξιόπιστος δείκτης της ανάγκης του οργανισμού για νερό, ειδικά σε παιδιά και ηλικιωμένους. Καλύτερος δείκτης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το χρώμα των ούρων, όπου τα ανοιχτόχρωμα ούρα δείχνουν καλή ενυδάτωση, ενώ τα σκουρόχρωμα συνήθως σηματοδοτούν την αφυδάτωση. Η συνιστώμενη πρόσληψη υγρών είναι περίπου 1,2 λίτρα (έξι με οκτώ ποτήρια) την ημέρα , αλλά το καλοκαίρι και κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα πρέπει να διπλασιάσετε αυτή την ποσότητα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την αφυδάτωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι να πίνετε υγρά πριν διψάσετε. Θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 2 ποτήρια νερό μία με δύο ώρες πριν από κάποια δραστηριότητα εκτός σπιτιού. Στη συνέχεια και όσο είστε εκτεθειμένοι στις υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος να πίνετε περίπου ένα ποτήρι νερό κάθε 10-15 λεπτά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνες στίβου «ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ 2016» στη Θήβα-Όλο το πρόγραμμα

Ο Γ.Σ. Πίνδαρος Θηβών και ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας, διοργανώνουν Αγώνες Στίβου, με την επωνυμία «ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ 2016». Την Τετάρτη 20 Ιουλίου στο δημοτικό στάδιο Θήβας με ωρα έναρξης 17:00,  ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, που έφυγε από την Αθλητική Οικογένεια στις 27 Νοέμβριου 2007 σε ηλικία 46 ετών υποκύπτοντας στην άνιση μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο.
Ο Χρήστος Βουδούρης διετέλεσε αθλητής Στίβου του ΓΣ Κάδμος Θηβών, όπου διακρίθηκε σε Πανελλήνιο επίπεδο στο άλμα τριπλούν, ενώ διετέλεσε στη συνέχεια και προπονητής του Συλλόγου του. Από το 1985 μέχρι την ημέρα του θανάτου του, εργάσθηκε ως προπονητής στο τμήμα Στίβου του ΓΣ Κάδμου Θηβών και εν συνεχεία του ΓΣ Πίνδαρου Θηβών. Υπό την προπονητική του καθοδήγηση, εκπαιδεύτηκαν εκατοντάδες νέα παιδιά, τα οποία διακρίθηκαν σε αθλητικό επίπεδο, οι οποίοι σήμερα ως Καθηγητές Φυσικής Αγωγής συνεχίζουν το έργο του.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των αγώνων:
ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ
«ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ 2016»
ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ
17.00
ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ [Γ]
17.15
ΥΨΟΣ [Α]
17.30
ΜΗΚΟΣ [Α] ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ [Γ]
18.00 100 Μ [Γ] ΠΡΟΚ

18.15 100 Μ [Α] ΠΡΟΚ

18.30 100Μ ΕΜΠ [Γ] ΜΗΚΟΣ [Γ] ΑΚΟΝΤΙΟ [Α]
18.45 110Μ ΕΜΠ [Α] ΥΨΟΣ [Γ]
19.00 400Μ [Γ]
ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ [Α]
19.15 800Μ [Γ] ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ [Α]
19.30 800 [Α] ΤΡΙΠΛΟΥΝ  [Α]
19.45 400Μ ΕΜΠ [Α]
ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ [Α]
20.00 100Μ [Γ] ΤΕΛΙΚΟΣ

20.10 100Μ [Α] ΤΕΛΙΚΟΣ

20.20 3000Μ [Γ] ΤΡΙΠΛΟΥΝ  [Γ]
20.45 5000Μ [Α]

21.10 200Μ [Γ]

21.25 200Μ [Α]
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκία: Πολίτες λιντσάρουν, μαστιγώνουν, ποδοπατούν στρατιώτες που παραδίνονται

Φρικτές εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου, από τα όσα συνέβησαν στην Τουρκία το πρωί του Σαββάτου, όταν άρχισαν να παραδίνονται στρατιώτες που πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Στη γέφυρα του Βοσπόρου, όπου παραδόθηκαν μερικές δεκάδες στρατιώτες, έχοντας πρώτα αφήσει στο οδόστρωμα τα όπλα και την εξάρτυσή τους, γνώρισαν τον θυμό των πολιτών. Κάποιοι από αυτούς τους χτύπησαν, άλλοι δεν δίστασαν να τους ποδοπατήσουν, ενώ χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, με έναν άνδρα που μαστιγώνει στρατιώτες με μία ζώνη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, λίντσαραν έναν στρατιώτη μέχρι θανάτου!

Ιδιαίτερη ανησυχία όμως προκαλεί και η πληροφορία που μεταδίδει μόνο ένα τουρκικό μέσο, το Sozcu, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν και αποκεφαλισμοί στρατιωτών! Πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν μεταδίδει κανένα από τα διεθνή δίκτυα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί απέτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία


Ποιοι είναι οι τρεις λόγοι - Κομβικός ο ρόλος των πολιτώνΤ
ουλάχιστον 60 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος που πραγματοποίησαν στασιαστές στρατιώτες και η οποία φαινόταν σήμερα το πρωί να έχει κατασταλεί, δήλωσε τούρκος αξιωματούχος.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν σε όλη τη χώρα 336 πρόσωπα, τα περισσότερα από τα οποία είναι στρατιωτικοί, σε σχέση με την απόπειρα αυτή, υπογράμμισε εξάλλου ο ίδιος αξιωματούχος,.

Αν και η ηρεμία δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην Τουρκία, όλα δείχνουν ότι η απόπειρα πραξικοπήματος από μέρος του στρατού απέτυχε.

Σύμφωνα με τον Γκιουλνούρ Αϊμπέτ, αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους: στη συμμετοχή, την αντίδραση των υψηλόβαθμων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και τον ρόλο του κόσμου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Bahcesehir University στην Κωνσταντινούπολη, οι λόγοι που φαίνεται να απέτυχε το πραξικόπημα είναι οι εξής:

        Ο σχετικά μικρός αριθμός στρατιωτών που μετείχε στην απόπειρα
        Το γεγονός ότι το καταδίκασαν υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
        Η παρουσία του κόσμου στους δρόμους, που αντέδρασε στην απόπειρα πραξικοπήματος
Διαβάστε Περισσότερα »

Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της πρώην Cardico στο Σχηματάρι


 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
                                                 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ , ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία της πτωχευμένης βιομηχανικής μονάδας ξηρών καρπών Cardico-Καρδασιλάρης στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Συνέλευσης των Πιστωτών, κατά τη σημερινή σύγκλησή της, ενέκρινε με απόφασή της, την εκμίσθωση του εργοστασίου στην εταιρία παραγωγής και εμπορίας ειδών διατροφής Ergofood ,γεγονός που σηματοδοτεί θετικές και αισιόδοξες εξελίξεις για την επαναδραστηροποίηση της πτωχευμένης εταιρίας Cardico-Καρδασιλάρης όπου εδώ και χρόνια 40 εργαζόμενοι της , παραμένουν άνεργοι και από το Νοέμβριο του 2011 βρίσκονται  σε επίσχεση εργασίας για καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές, ενώ η εταιρεία κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης μετά από αίτηση των εργαζόμενων που διεκδικούν περίπου 1,2 εκατ. ευρώ για δεδουλευμένες αποδοχές και μισθούς υπερημερίας.


Το Ε.Κ.Θ με ικανοποίηση χαιρετίζει αυτή την εξέλιξη νοιώθοντας ότι σε πρώτη φάση  δικαιώνονται οι  -απο κοινού με τους εργαζόμενους - μακροχρόνιες προσπάθειες για την επαναλειτουργία της εταιρίας ενώ παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια  προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός στόχος που είναι όχι μόνο η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που έχουν χάσει  τις δουλειές τους  αλλά και η πλήρη καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών που διεκδικούν.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ- Ηττήθηκαν οι στασιαστές - Διάγγελμα Ερντογάν: Προδοσία, θα πληρώσουν βαρύ τίμημα - Στους δρόμους οι Τούρκοι


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε στο Κεμάλ Ατατούρκ νικητής, το πραξικόπημα ηττήθηκε
- Οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν το σημείο που βρισκόταν πριν ξεκινήσει για την Κωνσταντινούπολη
- Εξήντα οι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ στρατού και αστυνομίας τη νύχτα
- "Θα πληρώσουν την προδοσία τους" τόνισε στο διάγγελμά του ο Ερντογάν
- Παραδόθηκαν δυνάμεις των πραξικοπηματιών στη γέφυρα του Βοσπόρου


Το στρατιωτικό πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία, το βράδυ της Παρασκευής, φαίνεται σταδιακά και σταθερά να υποχωρεί. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέστρεψε από την Μαρμαρίδα όπου βρισκόταν, μέσα σε αποθέωση από τον λαό που τον περίμενε στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και σε διάγγελμά του, κατηγόρησε το "παράλληλο κράτος" που βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα, καλώντας παράλληλα τον στρατό να επιστρέψει στα στρατόπεδα και υπογραμμίζοντας ότι οι υπαίτιοι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα και πως ο στρατός "θα καθαρίσει οριστικά".

Όλα αυτά βέβαια δεν έγιναν αναίμακτα, καθώς οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 νεκρούς αστυνομικούς, από τις επιθέσεις των πραξικοπηματιών και άλλους 12 από τον βομβαρδισμό του κτιρίου της Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται τόσο στην Άγκυρα όσο και στην Κωνσταντινούπολη, με τους πραξικοπηματίες όμως να μοιάζουν να χάνουν συνεχώς έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Συλλήψεις στρατιωτικών σε τηλεοπτικό κανάλι
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις - Ανακαλείται το προσωπικό στις μονάδες

Μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στην Τουρκία - Συναγερμός στον ελληνικό στρατό, σε πολεμικό ναυτικό και πολεμική αεροπορία
Την απόφαση να τεθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε αυξημένη ετοιμότητα έλαβε πριν από λίγα λεπτά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο Πεντάγωνο βρίσκεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, οι αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ήδη αυτή την ώρα έχει σταλεί επείγον σήμα για να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα οι βασικές μονάδες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κυρίως οι πολεμικές μοίρες στις αεροπορικές βάσεις της χώρας, οι μονάδες ταχείας αντίδρασεις και οι ειδικές δυνάμεις αλλά και τοαρχηγείο στόλου.

Το προσωπικό σε αυτές τις μονάδες λαμβάνει οδηγίες για να επιστρέψει άμεσα στα στρατόπεδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Στρατός και άρματα μάχης στους δρόμους


   «Για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα» όπως ανακοίνωσε - Στρατιωτικός νόμος και απαγόρευση κυκλοφορίας - Ο στρατός έχει καταλάβει και το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης- Όμηρος ο αρχηγός του στρατού στο στρατηγείο στην Άγκυρα

Την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, λίγη μόλις ώρα μετά την είδηση ότι στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο στρατός είπε ότι έχει αναλάβει την εξουσία στη χώρα, για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευθύν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, ο στρατός διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Ο στρατός έκλεισε την κρατική τηλεόραση, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter και YouTube).

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο στρατός έχει καταλάβει το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, ενώ δύο γέφυρες στον Βόσπορο έχουν κλείσει και τανκς έχουν βγει στους δρόμους των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.


Ταυτόχρονα, στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.

Ακόμη, υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στο προεδρικό παλάτι, αλλά και για έκρηξη σε συνοικία της Άγκυρας.

Το Sky News, που επικαλείται τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι στρατιώτες έχουν εισέλθει στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Κωνσταντινούπολη και ζητούν από τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας κηρύχθηκε σε ολόκληρη τη χώρα από τον τουρκικό στρατό, καθώς και η επιβολή στρατιωτικού νόμου.

Δημοσιεύματα επικαλούνται ευρωπαϊκή πηγή που δεν κατονομάζεται και αναφέρει πως ο στρατός έχει αναλάβει τον έλεγχο αεροδρομίων και στρατηγικών σημείων στην Κωνσταντινούπολη.

Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος δεν γίνεται «μόνο από κάποιους συνταγματάρχες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αυτήν συμμετέχει όλος ο στρατός.

Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είπε πως θα γίνουν τα πάντα για να διατηρηθεί η τάξη στη χώρα ακόμη και αν αυτό σημαίνει νεκρούς.

Πληροφορίες για ομηρία στο στρατηγείο του στρατού

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ακόμη ότι υπάρχει σε εξέλιξη ομηρία στο στρατηγείο του στρατού στην Άγκυρα. Μεταξύ των ομήρων φέρεται, σύμφωνα με το CNN Turk, να βρίσκεται και ο αρχηγός του στρατού.

Πιο αναλυτικά, τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μεταδίδει την πληροφορία ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ κρατείται όμηρος από ομάδα αξιωματικών στο γενικό επιτελείο.

Αξζει ακόμη να σημειωθεί πως όλες οι πτήσεις από και προς το «Ατατούρκ» έχουν ματαιωθεί.



Αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και στρατού στην Κωνσταντινούπολη

Την ίδια ώρα, Βρετανός δημοσιογράφος που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη κάνει λόγο για συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και στρατού.

«Υπάρχουν τανκς στους δρόμους. Υπάρχουν αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και του στρατού», είπε ο Ντόριαν Τζόουνς μιλώντας στο Sky News, προσθέτοντας πως λέγεται ότι η αστυνομία που περιφρουρεί το προεδρικό παλάτι έχει αφοπλιστεί.

«Έχω μιλήσει με φίλους σε ολόκληρη την πόλη και κάποιοι αναφέρουν ότι ακούγονται πυροβολισμοί στους δρόμους», συμπλήρωσε ο Βρετανός δημοσιογράφος.






Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Ε Π Ε Ι Γ Ο Υ Σ Α   Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Διακοπή ρεύματος και δυσλειτουργία στην παροχή νερού ύδρευσης

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, σας ενημερώνει ότι η ΔΕΗ, την Κυριακή 17-7-2016 και ώρα 08:00π.μ. έως 13:00 μ.μ. θα προβεί σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος λόγω εργασιών συντήρησης στο δίκτυό της, στην Δ.Κ. Αλιάρτου.
Λόγω της διακοπής ρεύματος ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (Δ.Κ. Αλιάρτου, οικισμός Μαζίου, Τ.Κ. Ευαγγελίστριας, Τ.Κ. Πέτρας, Τ.Κ Υψηλαντίου, Τ.Κ. Θεσπιέων, Τ.Κ. Μαυρομματίου, Τ.Κ. Άσκρης, Τ.Κ. Νεοχωρίου, Τ.Κ. Λεονταρίου) ότι θα υπάρξει και δυσλειτουργία στην παροχή του νερού ύδρευσης.
Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει επάρκεια νερού σε όλες τις προαναφερόμενες περιοχές, αρκεί οι κάτοικοι κατά τις ώρες διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, να κάνουν περιορισμένη και όχι άσκοπη χρήση του νερού (κατά την διάρκεια της διακοπής το νερό να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανάγκες ύδρευσης των ακινήτων και όχι για άλλες χρήσεις όπως άρδευση, πλύσιμο αυτοκινήτων κλπ). Γίνεται σύσταση να χρησιμοποιείται το νερό με οικονομία για να υπάρξει επάρκεια.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ