Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Προφήτη Ηλία-Γιορτάζει το Κασκαβέλι

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ:

Ώρα 7.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος .

Ώρα 9.00 μ.μ. Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ:

Ώρα 7.00 π.μ. Εόρτιος Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ μετ' Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ώρα 7.30 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός - Ιερά Παράκλησις εις τον Άγιο Προφήτη Ηλία στο παλαιό Εκκλησακι του Προφήτη Ηλία.

Στις Ιερές Ακολουθίες θα ψάλλουν οι Άρχοντες Πρωτοψάλτες: Μωραΐτης Κωνσταντίνος (Πρωτοψάλτης του Ι.Ναού Αγίας Βαρβάρας Ιλίου) & Παπανικολάου Χαράλαμπος.

Με τιμής το Εκκλησιαατικό Συμβούλιο του Ναού.





Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Προφήτου Ηλιού Ζαγαρά Λεβαδείας



Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση Φο.Δ.Σ.Α για ανακύκλωση στον Άγιο Θωμά Τανάγρας


Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε , σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίου Θωμά, πραγματοποίησε πρόγραμμα ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας.
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και αφορούσε τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, την λειτουργία των χώρων εναπόθεσης των απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και τις δράσεις ανακύκλωσης.
Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας θα συνεχίσει την ενημέρωση των φορέων και πολιτών, προωθώντας τις περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.
Από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α
Στερεάς Ελλάδας Α.Ε


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο έργο για την αποχέτευση στην Λιβαδειά


Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης ένα επιπλέον έργο αποχέτευσης για την Λιβαδειά, προϋπολογισμού 385.000 ευρώ, που αποτελεί συνέχεια του έργου επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στις οδούς Ηνιόχου και Αθηνών με προϋπολογισμό 290.850,00 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον προηγούμενο μήνα.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή αποχετευτικού αγωγού αλλά και την αντικατάσταση μέρους του υφιστάμενου.

Με τις παρεμβάσεις αυτές διευθετείται το θέμα των ομβρίων υδάτων πέρα από τα δύο ρέματα της Λιβαδειάς και προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση κινδύνων. Τα έργα εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο κ. Μπακογιάννης, μετά την υπογραφή της απόφασης δήλωσε:
«Το θέμα της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων αποτελεί πρόβλημα για πολλές και μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι τέτοια έργα που αφενός αντιμετωπίζουν πλημμυρικά φαινόμενα σε αστικές περιοχές και αφετέρου έχουν να κάνουν με την υγιεινή και την υγεία των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας, δεν είναι απλά υποχρέωση αλλά και δείγμα πολιτισμού. Αυτός είναι ο λόγος που θα προχωρούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στην επέκταση του δικτύου αλλά και στον εκσυγχρονισμό του σε όλη την περιφέρεια».




Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκία: Το πραξικόπημα απέτυχε... ώρα για μία selfie

 
    Μετά τη νύχτα-θρίλερ του πραξικοπήματος, η επόμενη ημέρα στην Τουρκία ξημέρωσε με την επικράτηση του Ταγίπ Ερντογάν και τις εκατοντάδες συλλήψεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.


Η χώρα...επιστρέφει σιγά σιγά στην ομαλότητα και οι πολίτες της Τουρκίας βρήκαν την ευκαιρία για μια selfie μπροστά από τα τεθωρακισμένα που δεν έχουν ακόμη αποσυρθεί από τους δρόμους.

Δεν έλειψαν μάλιστα και εκείνοι που έβγαζαν selfies την ώρα του πραξικοπήματος όταν ο στρατός βρισκόταν ακόμη στους δρόμους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Κυριάκι η Ημερίδα της Ελικώνας - Παρνασσός για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης


Διαβάστε Περισσότερα »

Εργασιακός μεσαίωνας! Εργάζονται με μισθό 100 ευρώ τον μήνα

Εκθεση-βόμβα στις απαιτήσεις των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ, που αποδεικνύει με οικονομικά δεδομένα τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα, απέστειλε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την έκθεση των 33 σελίδων που αποκαλύπτει η Realnews, 126.956 εργαζόμενοι επιβιώνουν με λιγότερα από 100 ευρώ τον μήνα, ενώ μισό εκατομμύριο απασχολούμενοι έχουν αποδοχές λιγότερες από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό των 586 ευρώ.

Παράλληλα, ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών των Ελλήνων από το 2009 έως το 2014 μειώθηκε κατά 26,3%, ενώ μόλις το 40% των εργαζομένων της χώρας απασχολείται με όρους συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, πάνω από το 50% των προσλήψεων για την περίοδο 2013-2015 ήταν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με το ½ ή το ¼ του κατώτατου μισθού.

Μάλιστα, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία, η μείωση των μισθών δεν οδήγησε ούτε σε πτώση των τιμών των προϊόντων, ούτε σε τόνωση της ανταγωνιστικότητας. Ως κύριες αιτίες καταγράφονται ο περιορισμός της ζήτησης και ο αρνητικός πληθωρισμός.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η σωρευτική μείωση του ΑΕΠ ανήλθε σε 25% από το 2008, ενώ οι εργαζόμενοι έχασαν περίπου το 50% της αγοραστικής τους δύναμης που οδηγεί σε σημαντική μείωση της εσωτερικής ζήτησης.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε περίοδο αποεπένδυσης, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, παρά τη ραγδαία μείωση των μισθών και την προώθηση ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Κουβαρντάς Έλληνας ξενοδόχος»: Η φωτογραφία από την Κρήτη που έγινε viral!

Για να μειώσει τα έξοδά του φαίνεται πως έβαλε... μισό κλιματιστικό ανά δωμάτιο
Viral στο Διαδίκτυο έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η παρακάτω φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε σε ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο και καταγράφει την... εφευρετικότητα ενός ξενοδόχου από την Κρήτη.

Αν και δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη η γνησιότητά της -με κάποιους χρήστες των social media να κάνουν λόγο για... τρολ- η εικόνα έχει κάνει τον γύρο του Ίντερνετ, προκαλώντας γέλια.

«Κουβαρντάς Έλληνας ξενοδόχος. Αιρ Κοντίσιον για δύο δωμάτια... μεγάλε», ήταν το σχόλιο με το οποίο φέρεται να συνόδευσε την φωτογραφία ο άνθρωπος που την «ανέβασε» στο facebook.

Η λύση την οποία ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου φαίνεται ότι βρήκε για να μειώσει τα έξοδά του ήταν να τοποθετήσει... μισό κλιματιστικό ανά δωμάτιο. Ίσως, βέβαια, να το έκανε γιατί η τρύπα στον τοίχο έπρεπε με κάποιον τρόπο να γεμίσει!
ekriti.gr
  

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ