Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Πολυκοσμία στον εορτασμό του Προφήτη Ηλία Λεονταρίου-Φωτορεπορτάζ

Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στο Λεοντάρι, στάθηκε η αφορμή για να συγκεντρωθεί και φέτος πλήθος κόσμου προκειμένου να παρακολουθήσει τον πανηγυρικό Εσπερινό,    να ανάψουν ένα κεράκι και να προσευχηθούν. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η Λιτανεία στους δρόμους του Λεονταρίου και στη συνέχεια με πρωτοβουλία της Χορευτικής Ομάδας Λεονταρίου πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις από χορευτικά τμήματα στη κεντρική πλατεία.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΕΣ


 



 

 Πλούσιο φωτορεπορτάζ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΟΚΡΙΔΟΣ



Ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας και η Τοπική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής σας προσκαλούν στην Συναυλία με την χορωδία του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού και Ψυχαγωγικού Συλλόγου Αραχωβιτών "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και το Χορωδιακό Μουσικό Εργαστήρι Αντίκυρας επί τη διεύθυνση του μαέστρου Todor Kabakchiev την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση Ε.Κ.Λιβαδειάς σε Πούλου και Θηβαίο για τους πρόσφυγες

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  « ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ »

     Μετά την ομόφωνη απορριπτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη συνεδρίασή του στις 13/7/2016, να δημιουργηθεί  «Κέντρο Φιλοξενίας  Προσφύγων» στις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου UNICOT , τις οποίες «ερεύνησαν» κλιμάκια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας , εάν  τούτο είναι αληθές, και ενέκριναν τον συγκεκριμένο χώρο για να στεγαστούν θύματα πολέμου, ενώ στο χώρο αυτό τώρα στεγάζονται αιγοπρόβατα και δεν υπάρχουν υποδομές υγιεινής κ.λ.π..
Εντύπωση προκαλεί η εμμονή και η επιμονή τόσο της Δημάρχου Λεβαδέων, όσο και του κυβερνητικού Βουλευτή, που αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη, όπως ο ίδιος δήλωσε στην ως άνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  να έρθουν ΕΔΩ πρόσφυγες – θύματα πολέμου και ενώ δεν έχει υπάρξει  καμία προετοιμασία και έλεγχος, η Δήμαρχος  στο Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε το άλλο εγκαταλειμμένο κτίριο , πρώην αποθήκες Βάμβακος, που είναι σε χειρότερη κατάσταση από την  UNICOT , για να εγκατασταθούν σ’ αυτό τον άθλιο χώρο οι πρόσφυγες.
Δεδομένου ότι δίνονται χρήματα τόσο από την  Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από Διεθνείς Οργανισμούς, οι πρόσφυγες αυτοί θα μπορούσαν να μείνουν σε άδεια Ξενοδοχεία, να στεγαστούν με ανθρώπινες συνθήκες και όχι σαν «πρόβατα» και στη συνέχεια να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία.
Αντίθετα αυτό που γίνεται προσβάλει τον ελληνικό λαό που έδωσε δείγματα γραφής τόσο πέρυσι το  καλοκαίρι, όσο και στο παρελθόν στην υποδοχή και στην περίθαλψη των προσφύγων.
Είναι ντροπή να βλέπουν  ως μπίζνες τους πρόσφυγες, οι οποίοι έφτασαν ως θύματα πολέμου, και να λένε ότι με την εγκατάστασή τους στην περιοχή μας θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχυθεί η τοπική αγορά.
Γίνεται φανερό ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα μοιράσουν τα 50 € ημερησίως ανά άτομο, με τα οποία επιδοτείται η φιλοξενία των προσφύγων.
Επίσης να σημειωθεί ότι οι υποδομές σε επίπεδα Νοσοκομείων στο Νομό μας είναι υποβαθμισμένες  και υποστελεχωμένες από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Προβλήματα για τα οποία ούτε η Δήμαρχος , ούτε ο κυβερνητικός Βουλευτής δείχνουν να απασχολούνται , ώστε οι πρόσφυγες να έχουν σωστή νοσοκομειακή περίθαλψη.
Υπενθυμίζουμε ότι όπου έχουν δημιουργηθεί τέτοια Κέντρα καταλήγουν σε γκέτο.
 Η πλειοψηφία των προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά, που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους ξένους και εγχώριους «επιτήδειους» (πορνεία, όπλα , ναρκωτικά κ.α.).
Σε καμία περίπτωση  δεν θα επιτρέψουμε, ως Εργατικό Κίνημα, οι Πρόσφυγες – θύματα πολέμου, τουλάχιστον στην περιοχή μας ,να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης, αντιθέτως θα δώσουμε μάχη όσοι έρθουν να φιλοξενηθούν με ανθρώπινες συνθήκες ( βλέπε ξενοδοχεία όπως Θερμοπύλες) και όχι να στοιβαχτούν σε αποθήκες βάμβακος και στάβλους.


                                           Για       το       Δ.Σ.


            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


       ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

3.350.000 εκατ.ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Βοιωτίας

Υπεγράφη η σύμβαση  του έργου για τη συντήρηση
του οδικού δικτύου της Βοιωτίας προϋπολογισμού περισσότερο από 3 εκατομμύρια ευρώ


Με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της συντήρησης του οδικού δικτύου σε ολόκληρη τη Βοιωτία, προϋπολογισμού 3.350.000,00 ευρώ.

Με το έργο θα πραγματοποιηθούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την οδική ασφάλειά, σε μεγάλα τμήματα του πρωτεύοντος και δευτερεύοντος εθνικού δικτύου της Βοιωτίας που περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων ασφαλτοστρώσεις, χωματουργικά, τεχνικά έργα, καθαρισμούς και διανοίξεις τάφρων, εργασίες πρασίνου, τοποθετήσεις σημάνσεων και διαγραμμίσεις.   

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Επιμένουμε στη βελτίωση της κατάστασης των δρόμων μας. Επιμένουμε στην ασφάλεια των οδηγών που κινούνται στην Περιφέρειά μας. Για εμάς το οδικό δίκτυο αποτελεί προτεραιότητα και δε θα σταματήσουμε να υλοποιούμε έργα που το καθιστούν ασφαλές και προσβάσιμο για όλους τους πολίτες».


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 3 ατόμων στη ΔΕΥΑ Θήβας

   Ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήβας.
Δείτε την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαύρη επέτειος: 42 χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο (βίντεο)


Πέρασαν 42 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Ο ήχος από τις σειρήνες πολέμου που ήχησεαν στις 05.30 της 20ης Ιουλίου του 1974 παραμένει ακόμα στις μνήμες των κατοίκων της Κύπρου που δεν μπορούν να ξεχάσουν τον πιο σκληρό εφιάλτη που έζησαν. Την εισβολή του Αττίλα.

Ο κυπριακός λαός με τη συμπλήρωση σήμερα 42 χρόνων από την τουρκική εισβολή, καταδικάζει το έγκλημα, τιμά τους πεσόντες και διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τον αγώνα για δικαίωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Σε όλες σχεδόν τις πόλεις στην ελεύθερη Κύπρο οργανώνονται εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες και δεήσεις για τους αγνοούμενους.

Στις 5.30 το πρωί, ώρα που άρχισε η εισβολή του Αττίλα, ήχησαν οι σειρήνες.

Στις οκτώ το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και άλλων επισήμων, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας.

Στη συνέχεια θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης το επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή και θα γίνει παράκληση για την απελευθέρωση του νησιού και για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Θα παραστούν οι πολιτικές, πολιτειακές, στρατιωτικές και θρησκευτικές Αρχές του τόπου.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Β` Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Βαρεμένος.

Το βράδυ οργανώνεται στο Προεδρικό Μέγαρο εκδήλωση για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πολιτικά κόμματα και οργανώσεις έχουν εκδώσει ανακοινώσεις καταδίκης της εισβολής.

42 χρόνια πρίν

«Στις 6:30 ο Μακάριος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο… στις 08:00 εμφανίζεται στην αίθουσα τελετών του Προεδρικού, όπου τον ανέμεναν Ελληνόπουλα του Καΐρου τα οποία φιλοξενούσε. Τότε ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών της προεδρικής φρουράς με τους πραξικοπηματίες», διηγείται ο τότε υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πάτροκλος Σταύρου και περιγράφει την φυγή του Μακάριου από το νησί, στο οποίο επέστρεψε τον Δεκέμβριο του 1974.

Την επομένη του πραξικοπήματος καταβάλλεται προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι πρόκειται για ενδοκυπριακή υπόθεση, ενώ στις 18 Ιουλίου διατάζεται γενική επιφυλακή όλων των μονάδων. Στο μεταξύ, ο Μακάριος βρισκόταν στις ΗΠΑ, όπου στις 19 Ιουλίου καταγγέλλει από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας επέμβαση στα εσωτερικά της Κύπρου.

Μία μέρα μετά, 20 Ιουλίου, γράφτηκε η «μαύρη σελίδα»: εκδηλώνεται η τουρκική εισβολή, που επέφερε χιλιάδες νεκρούς, περίπου 1.500 αγνοούμενους, 200.000 πρόσφυγες και την διχοτόμηση του νησιού που ακόμα παραμένει…

Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν από την Τουρκία περίπου 40,000 στρατιώτες ούτως ώστε να καταλάβουν το 36,2% του νησιού. Η απόβαση τουρκικών στρατευμάτων ξεκίνησε στην περιοχή του Πέντε Μίλι στην Κερύνεια.

Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται από την «μαύρη» μέρα της Κύπρου όπου τα τουρκικά στρατεύματα -με αφορμή το πραξικόπημα της χούντας της Ελλάδας για την ανατροπή του Mακάριου- πραγματοποίησαν την εισβολή τους.

Στις 20 Iούλη του 1974, οι αντιδραστικοί της Άγκυρας εξαπέλυαν την επονομαζόμενη «Aττίλας 1» στρατιωτική επιδρομή και καταπατούσαν ένοπλα την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία του Kυπριακού Kράτους.

Λίγες μέρες αργότερα και ως τις 16 Αυγούστου, με τη νέα στρατιωτική τους επιχείρηση «Aττίλας 2» προέλαυναν στο βόρειο τμήμα της Kύπρου για να καταλάβουν, τελικά, το 38% του κυπριακού εδάφους.

H τουρκική ένοπλη εισβολή άφησε πίσω της 5.000 νεκρούς, 220.000 πρόσφυγες και 1619 αγνοούμενους που βρέθηκαν αργότερα σε τουρκικές φυλακές ή δεν βρέθηκαν ποτέ. Προκάλεσε μια μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία και άνοιξε μια νέα βασανιστική σελίδα στην ιστορία της μαρτυρικής μεγαλονήσου.

O κυπριακός λαός -Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι- 15 μόλις χρόνια μετά τον τερματισμό της βρετανικής κατοχής, είδαν πάλι ένα μεγάλο τμήμα της κυπριακής γης να περνά σε ξένη κατοχή. Kαι για πάνω από ένα τρίτο του αιώνα, μέχρι σήμερα, να συνεχίζεται μια βίαιη, διχοτόμηση της πατρίδας τους.

Στις 5:30 το πρωί ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, φέρνοντας στη μνήμη το “μαύρο” καλοκαίρι του 1974.

Το πρωινό της 20ης Ιουλίου 1974, περίπου 40.000 τούρκοι στρατιώτες αποβιβάστηκαν στις ακτές της βορείου Κύπρου, υπό την κάλυψη της Τουρκικής αεροπορίας.

Πριν τα τραγικά γεγονότα της εισβολής, είχε προηγηθεί το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου κατά του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που έδωσε την αφορμή στη Τουρκία για την υλοποίηση του σχεδίου της.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,9R στην Αταλάντη


ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.13 το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή της Αταλάντης.

Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα νότια από την Αταλάντη και 95 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την Αθήνα.

Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό με το εστιακό του βάθος να υπολογίζεται στα 15 χιλιόμετρα

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση Δήμου Θηβαίων για το τζαμί στη Θήβα

Ενημέρωση Δήμου Θηβαίων σχετικά με τα δημοσιεύματα περί λειτουργίας τζαμιού στη Θήβα

Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία τζαμιού στη Θήβα ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του για τα ακόλουθα:
•    Tα δημοσιεύματα αναφέρονται στην άδεια ίδρυσης και λειτουργίας προϋπάρχοντος ευκτήριου οίκου επί της οδού Αυλίδος 8, ο οποίος στο εξής θα λειτουργεί νόμιμα, όπως ορίζει η υπ' αρ. πρωτ. 69230/Α3/6-5-2014 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (ΑΔΑ: BIΦΘ9-TOT) περί “χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας σε χώρους λατρείας ετερόδοξων και ετερόθρησκων θρησκευτικών κοινοτήτων” και όχι στην κατασκευή τεμένους ή οτιδήποτε άλλου σχετικού.
•    Το Υπουργείο Παιδείας, αφού έλαβε από τον υπεύθυνο του ευκτήριου οίκου τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, με απόφασή του (υπ' αρ. πρωτ. 34041/Θ1/26-2-2016, ΑΔΑ: 7ΦΘ74653ΠΣ-ΝΟΗ) χορήγησε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του συγκεκριμένου ευκτήριου οίκου, η οποία κοινοποιήθηκε στο Δήμο μας.
•    Η Υπηρεσία Δόμησης έχει προβεί σε όλους τους σχετικούς ελέγχους και έχει διαπιστώσει ότι ο χώρος αυτός λειτουργεί επί νομίμου κτίσματος υφισταμένου βάση οικοδομικών αδειών. Παράλληλα από την υπηρεσία ζητήθηκε και υποβλήθηκε από τον υπεύθυνο του ευκτήριου οίκου η δήλωση ένταξης στον Ν. 4178/2013 για την τακτοποίηση αλλαγής χρήσης του ισογείου χώρου επί διωρόφου οικοδομής, από οικία σε θρησκευτικό χώρο, χρήση επιτρεπτή και από το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Ανακύκλωση γυαλιού στους μπλε κώδωνες συλλογής



Ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) σχεδίασε ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων δημοτικών αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες, χωρίς τη συλλογή σε χωριστό ρεύμα, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.

Η διαδικασία ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικών κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών σε επιλεγμένα δημοτικά σημεία (Τάχι, Αγ. Θεόδωροι, Πυρί, Συνοικισμός, Κέντρο Θήβας, Λεύκτρα, Ξηρονομή, Δομβραίνα, παραλίες Αλυκή και Σαράντη, Καπαρέλλι, Πλαταιές, Βάγια) και εφόσον υπάρξει ανταπόκριση από τους δημότες θα τοποθετηθούν κάδοι και σε άλλα σημεία.

Γι' αυτό το λόγο καλούμε όλους τους δημότες και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος  να συμμετέχουν στην ανακύκλωση γυαλιού εναποθέτοντας  γυάλινες συσκευασίες στο εσωτερικό των μπλε κωδώνων συλλογής γυαλιού.

Η συνεργασία όλων κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για το επίδομα αδείας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε...

Ο χρόνος χορηγήσεως των αδειών καθορίζεται κατόπιν συμφωνίας μεταξύ μισθωτών και εργοδότη.
AdTech Ad

Οι μισοί τουλάχιστον από τους μισθωτούς πρέπει να πάρουν άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Ο εργοδότης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια εντός δύο μηνών από το χρονικό σημείο κατά το οποίο διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα.

Επίσης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια οπωσδήποτε πριν τη λήξη του ημερολογιακού έτους, έστω και αν δεν του την ζήτησε ο μισθωτός .

ΩΣ ΠΡΟΣ TOΝ ΤΡΟΠΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Μπορεί η άδεια να χορηγηθεί τμηματικά

Η άδεια για μεν το πρώτο ημερολογιακό έτος χορηγείται σε τμήματα, Ο εργοδότης υποχρεούται μέχρι τη λήξη του πρώτου ημερολογιακού έτους, εντός του οποίου προσελήφθηκε ο μισθωτός, να χορηγήσει σε αυτόν την αναλογία της κανονικής του άδειας.

Κατά το δεύτερο ημερολογιακό έτος ο μισθωτός δικαιούται να λάβει τμηματικά την άδειά του με αποδοχές, που αναλογεί στο χρόνο απασχόλησής του στο έτος αυτό. Η αναλογία υπολογίζεται και πάλι με βάση της 20 ημέρες για τους εργαζόμενους με πενθήμερο ή τις 24 ημέρες για τους εργαζόμενους με εξαήμερο .

Στη διάρκεια του έτους αυτού και στο σημείο που συμπληρώνει 12 μήνες εργασία , η άδεια αυξάνεται κατά μία (1) εργάσιμη ημέρα. Ο εργοδότης υποχρεούται μέχρι τη λήξη του δεύτερου ημερολογιακού έτους, να του χορηγήσει αναλογικώς ή ολόκληρη την άδεια που φθάνει μέχρι τις 21 εργάσιμες ημέρες για τους εργαζόμενους με πενθήμερο, και τις 25 εργάσιμες ημέρες για τους εργαζόμενους με εξαήμερο.

Κατά το τρίτο ημερολογιακό έτος, καθώς και τα επόμενα ο μισθωτός δικαιούται να λάβει ολόκληρη την άδεια του σε κάθε χρονικό σημείο του έτους αυτού. Η άδεια αυτή θα φθάσει τις 22 εργάσιμες ημέρες για τους εργαζόμενους με πενθήμερο ή τις 26 εργάσιμες ημέρες για τους εργαζόμενους με εξαήμερο, εάν έχουν συμπληρωθεί 2 έτη απασχόλησης μέσα στο τρίτο ημερολογιακό έτος.

Οι μισθωτοί με προϋπηρεσία τουλάχιστον 10 έτη στον ίδιο εργοδότη ή 12 έτη σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται 25 εργάσιμες ημέρες άδειας, για όσους είναι με πενθήμερο, ή 30 εργάσιμες ημέρες άδειας, για όσους είναι με εξαήμερο με αποδοχές (ΕΓΣΣΕ 2000-2001, άρθρο 6).

Επίσης οι μισθωτοί, από 1-1-2008, μετά τη συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας δικαιούνται μία (1) εργάσιμη ημέρα παραπάνω, δηλ. 26 ημέρες για τους εργαζόμενους με πενθήμερο και 31 ημέρες για τους εργαζόμενους με εξαήμερο (ΕΓΣΣΕ 2008-2009, άρθρο 3).

Σύμφωνα με το Ν 4093/2012 και την διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας η διαδικασία χορήγησης αδείας γίνεται ως εξής:

Η διάταξη της περίπτωσης 3 της υποπαραγράφου ΙΑ.14 του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 συμπληρώνει το άρθρο 8 του Ν.549/77 κατά το μέρος που κύρωσε το άρθρο 7 της από 26-1-1977 ΕΓΣΣΕ και όπως είχε τροποποιηθεί με το άρθρο 6 του Ν.3846/10 και προβλέπει συνολικά πλέον τα εξής:

α) Είναι επιτρεπτή από τον εργοδότη η κατάτμηση του χρόνου αδείας εξαιτίας ιδιαίτερα σοβαρής ή επείγουσας ανάγκης που προκύπτει στο πλαίσιο της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης. Η κατάτμηση μπορεί να γίνει σε δυο περιόδους εντός του αυτού ημερολογιακού έτους. Η πρώτη περίοδος της άδειας που χορηγείται με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι (6) εργάσιμων ημερών επί εξαημέρου εβδομαδιαίας εργασίας και των πέντε (5) εργάσιμων ημερών επί πενθημέρου ή δώδεκα (12) εργάσιμων ημερών εάν πρόκειται για ανήλικο εργαζόμενο.

β) Επιτρέπεται η κατάτμηση του χρόνου αδείας και σε περισσότερες των δυο περιόδων. Η διαδικασία αυτή, η οποία προβλέπει έγγραφη αίτηση του εργαζομένου προς τον εργοδότη, θα πρέπει να περιλαμβάνει την χορήγηση ενιαίου τμήματος αδείας δέκα (10) εργασίμων ημερών επί πενθημέρου ή δώδεκα (12) εργάσιμων ημερών επί εξαημέρου εβδομαδιαίας εργασίας ή δώδεκα (12) εργασίμων ημερών, εάν πρόκειται για ανήλικο εργαζόμενο. Η παραπάνω διαδικασία υπάγεται στις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας για την άδεια, οι οποίες προβλέπουν τη χορήγηση αδείας ή τμήματος αδείας από τον εργοδότη στον εργαζόμενο μετά από συνεννόηση των δυο μερών (άρ.4 του ΑΝ 539/45 όπως ισχύει).

ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Ο εργαζόμενος δικαιούται στη διάρκεια της άδειάς του τις αποδοχές που θα έπαιρνε αν εργαζόταν κανονικά με πλήρη απασχόληση. Στις αποδοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται όλα τα καταβαλλόμενα μηνιαία επιδόματα και οι προσαυξήσεις.

Δικαιούται επίσης επίδομα αδείας, το οποίο είναι ίσο με τις αποδοχές των ημερών άδειας, με ανώτατο όριο το ½ του μισθού, για τους αμειβόμενους με μισθό ή τα 13 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Ο εργοδότης υποχρεούται να προκαταβάλλει τις αποδοχές και το επίδομα άδειας στον εργαζόμενο στην αρχή της άδειας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το νερό νεράκι λένε στα Βάγια

Σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζει τον τελευταιίο μήνα η Δημοτική Ενότητα Βαγίων .

Τό σοβαρό αυτό θέμα συζητηθήκε χτές  το βράδυ  στο  Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας  ,μετά απο  πρόταση    πολιτών,  οπου   διαπιστώθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης  λόγο  υπερκατανάλωσης νερού και προτάθηκαν  τα παρακάτω:
α.  Πρόσληψη  προσωπικού  για καταγραφή  υδρομετριτών και συνδέσεων.
β.  Αποστολή  επιστολής  στους  κατοίκους οπου  θα διευκρινίζεται το πρόβλημα
γ.  Μεταφορά  νερού  απο τον Μόρνο  κ.α
 Ολές  οι προτασεις  θα συζητηθούν  στο  Τ.Σ .ΒΑΓΙΩΝ   και στό  Δ.Σ  ΘΗΒΑΙΩΝ οπου και θα  παρθούν  οι τελικές  αποφάσεις.
diaylos-9.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 7 κανάλια για τις 4 άδειες – Κόπηκαν Μega, Σαββίδης, Κύπριοι

 Την short list των 7 καναλιών που θα διεκδικήσουν τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης της κυβέρνησης.

Καθώς ολοκληρώθηκε η φάση προεπιλογής των υποψηφίων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
    ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
    ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
    ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
    ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
    ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
    ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Ποιοί «κόπηκαν»

Εκτός διαγωνισμού βγήκαν το Mega (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL), η DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (του Ιβάν Σαββίδη) η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» που ανήκει σε εταιρεία κυπριακών συμφερόντων ενώ εξ αρχής είχε «κοπεί» το City News ΑRΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Κατά της αποφάσεως έγκρισης του Πρακτικού προεπιλογής και προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τελικός κατάλογος των συμμετεχόντων στην δημοπρασία, οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα της προδικαστικής προσφυγής, όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη 1/2016 (Κεφ. 6.4).

Ερώτημα Κρέτσα για τους «κομμένους»

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ.Λ.Κρέτσος, για λόγους, που άπτονται της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και ενίσχυσης της διαφάνειας απηύθυνε το ερώτημα προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, και την Εταιρεία των Ορκωτών Λογιστών, που υποστήριξε το έργο της Επιτροπής κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) και ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL), που αποκλείστηκαν από την προεπιλογή είναι θεραπεύσιμοι.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ