Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

22 νέες συλλήψεις στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (24 & 25-07-2016), συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες και μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, οι οποίες περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους (2,4) γραμμαρίων.

•    Μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (3,1) γραμμαρίων.

•    Μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, αναμεμειγμένη με καπνό.

•    Μία ζυγαριά ακριβείας, η οποία έφερε εμφανή ίχνη κοκαΐνης.   

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας & του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, κατηγορούμενος για κλοπή αντικειμένων από αύλιο χώρο οικίας ημεδαπού, στην ανωτέρω περιοχή. Τα προϊόντα κλοπής βρέθηκαν στη κατοχή του συλληφθέντα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Τρεις (3) ημεδαποί (ένας άνδρας και δύο γυναίκες) στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για κλοπή χρηματικού ποσού από την κατοχή αλλοδαπού, κατά συναυτουργία.

Ημεδαπός στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε Ευβοίας, κατηγορούμενος για κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ειδικότερα μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκε στο εσωτερικό του και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής.

Δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Τραγάνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και ένας αλλοδαπός στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, ένα αεροβόλο περίστροφο (replica) και ένα γκλοπ.

Ημεδαπός στη Τραγάνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κάνναβης, μεικτού βάρους (2,2) γραμμαρίων.

Ημεδαπός σε περιοχή της Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (13) μηνών και χρηματική ποινή (1.250) ευρώ, για παράβαση νομοθεσίας περί επιταγών.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα τρεις στη Χαλκίδα και στο Βασιλικό Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τέσσερα (4) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας,

•    αλλοδαπός επίσης στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

•    αλλοδαπός στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και

•    ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία.

Τέλος, ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Ο Τερλέγκας πήρε... την στροφή χωρίς αποδείξεις! Τραγουδούσε σε… συνεργείο ΙΧ


Λαβράκια έβγαλε το ντου των εφοριακών στη Χαλκίδα αφού για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι η προκλητικότητα δεν έχει όρια.

Οι έλεγχοι αφορούσαν σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, με αφορμή και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής. Από αυτούς, προέκυψαν παραβάσεις – και μάλιστα σοβαρές – σε 2 στις 3 επιχειρήσεις (ποσοστό 66,67%), ενώ διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων σε 301 περιπτώσεις.

Η πιο κραυγαλέα περίπτωση αφορά στο χώρο που τραγούδησε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνεργείο αυτοκινήτων, με επέκταση δραστηριότητας ως κέντρο διασκέδασης, στο προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ.!

Αυτό είναι το λιγότερο. Ο αριθμός των παρευρισκομένων ήταν περί τα 900 – 1000 άτομα, αλλά από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 269 φορολογικών στοιχείων, που αφορούσαν σε σερβιριζόμενες φιάλες ποτών και σε καλάθια με λουλούδια. Πέραν αυτού, ζητήθηκαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών με την επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπευθύνους της επιχείρησης, ώστε να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι, που αναγράφονται στα συμφωνητικά.

Σύμφωνα με πηγές της ΓΓΔΕ, πέρα από το… ξεσκόνισμα στο Β. Τερλέγκα και στους λοιπούς βάρδους, κακό μπελά βρήκε και η επιχείρηση. Κι αυτό γιατί μπορεί το νέο πρόστιμο- πρεμιέρα χθες- να είναι μόλις 250 ευρώ, αλλά ο επιχειρηματίας μπήκε στη «μαύρη» λίστα και θα περάσει από «κόσκινο» για όλα τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο να διαπιστωθούν ενδεχόμενες παραβάσεις στη φορολογία εισοδήματος και ΦΠΑ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία Θηβαίου πολίτη για άδικη τροχονομική κλήση

Δε ξερω πως να ξεκκινησω οποτε κατευθειαν στο ψητο.ειμαι κατοικος θηβας και δουλευω στα οινοφυτα.πηγαινω στη δουλεια μου με πουλμανακι της εταιριας και παρκαρω το αμαξι μου στην οδο αυλιδος μπροστα απο το 2ο λυκειο θηβας.Ενα μηνα πριν λοιπον μια μερα γυρνωντας απο τη δουλεια με πλησιασε μια γυναικα και μου ειπε <<μην αφηνεις το αμαξι εδω γτ θα σε γραψουν,εμενα με εγραψαν για παρανομο παρκαρισμα σε πεζοδρομο και οταν πηγα να ρωτησω απο ποτε ειναι αυτο το κομματι πεζοδρομος μου ειπαν πως καποιος εκανε καταγγγελια οτι το αμαξι σου εμποδιζει και κατι επρεπε να κοψουμε.>>
    λογο αλλαγης ωραριου στη δουλεια δεν ειχα παρκαρει εκει για κανα μηνα εως σημερα που με παιρνει φιλος μου τηλ απο θηβα και μου λεει σε γραψανε 80 ευρω για παρκαρισμα σε πεζοδρομο.εχοντας υποψιν τα λογια της κυριας πριν ενα μηνα τον ρωτησα αν ενα λευκο κλειστο φορτηγακι ειναι παρκαρισμενο εκει και μου ειπε οχι (ειχα προσεξει οτι το πρωι που αφησα το αμαξι ηταν εκει και γενικα ΠΑΝΤΑ ειναι εκει.οποτε μου εχουν μπει ιδεεσ πως ο εν λογο κατοχος του vw trasporter λευκου χρωματος μπορει να ειναι αυτος που κανει τη καταγγελια.
     εψαξα σε χαρτες σε αρθρα και σε ΦΕΚ σε υπουργεια χωροταξιας και περιβαλλοντος και πουθενα μα πουθενα δεν λεει οτι αυτο το κομματι ειναι πεζοδρομος.
    Δεν ειναι μονο για τα λεφτα που και αυτα δεν μου περισσευουν,ειναι για την αδικια!








Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας:Δεσμεύτηκε ο δήμαρχος- Ανοίγει ο δρόμος προς την Νούσα στη Θίσβη

Δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Θήβας, ότι σήμερα θα αρθεί ο παράνομος αποκλεισμός του δρόμου. Για σχεδόν 11 μήνες, αρνιόταν να υλοποιήσει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!
Στον κόλπο της Νούσας Θίσβης, υπάρχει μια πανέμορφη παραλία που είναι ο παμπάλαιος προορισμός για κολύμβηση των κατοίκων της Θίσβης. Την 1η Σεπτεμβρίου 2015, η ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, φορέας διαχείρισης της ΒΙΠΕ Θίσβης, αυθαίρετα και παράνομα, απαγόρευσε τη διέλευση των κατοίκων προς αυτήν, αποκλείοντας τον κοινόχρηστο δρόμο, με πρόσχημα την ασφάλεια διέλευσης των φορτηγών των εταιρειών του όμιλου Στασινόπουλου. Μετά από καταγγελία, προς τη συμπαραστάτη του δημότη του Δήμου Θηβαίων, εκδόθηκε η με αριθμό 6/2016 διαμεσολάβηση, με την οποία αποφαίνεται ότι είναι κοινόχρηστος ο δρόμος προς την παραλία της Νούσας στη Θίσβη και ως παράνομη και καταχρηστική η απαγόρευση της χρήσης των κοινοχρήστων πραγμάτων, δρόμου, αιγιαλού και παραλίας.
Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Θήβας, δεκάδες κάτοικοι της Θίσβης, απαίτησαν την άμεση αποκατάσταση της κοινοχρησίας οδού, παραλίας και αιγιαλού και ζήτησαν απόφαση και άμεσες ενέργειες από το δημοτικό συμβούλιο Θήβας, άρσης αποκλεισμού του δρόμου προς τη Νούσα. Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θήβας αρνήθηκε να θέσει το θέμα προς λήψη απόφασης, λέγοντας ότι υπάρχει απόφαση. Μια απόφαση που είχε ληφθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2015, από το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας, εκτός ημερησίας διάταξης, λόγω της απαγόρευσης διέλευσης του κοινοχρήστου δρόμου. Η απόφαση- ψήφισμα που λήφθηκε, δεν δημοσιοποιήθηκε πουθενά, με απόλυτη ευθύνη παράλειψης του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος Θηβαίων επί 11 σχεδόν μήνες από τότε, καλύφθηκε πίσω από μία "γνωμοδότηση" του νομικού συμβούλου του δήμου, που έμοιαζε να έχει υποβληθεί από τη ΒΙΠΕ, και αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση- ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, κατά ευθεία παράβαση των υποχρεώσεων του. Οι παραλείψεις των οργάνων του Δήμου Θηβαίων, είναι τεράστιες, απεμπολούν τη στήριξη των δημοτών και την υπεράσπιση των κοινοχρήστων χώρων, και εκ του αποτελέσματος υπερασπίζονται τις αυθαίρετες αποφάσεις της ΒΙΠΕ, αντί να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον.
Χθες ο δήμαρχος Θηβαίων, δεσμεύτηκε προς τους κατοίκους της Θίσβης, να ενεργήσει από σήμερα το πρωί, και να αρθεί σήμερα η απαγόρευση χρήσης του δρόμου. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε να κρυφτεί. Ζήτησε από τους κατοίκους να υπάρξει ωράριο απαγόρευσης της ελεύθερης κυκλοφορίας, που ξεσήκωσε θύελλα αντίδρασης από τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να αναδιπλωθεί.
Αναμένουμε σήμερα την αποκατάσταση της νομιμότητας και την υλοποίηση της δέσμευσης του δημάρχου, σύμφωνα με το σύνταγμα, το νόμο, και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και του συμπαραστάτη του δημότη.

26 Ιουλίου 2016
Θανάσης Σκούμας


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Αγία Παρασκευή. Γιατί θεωρείται προστάτιδα των ματιών;

Σήμερα γιορτάζει η Αγία Παρασκευή... ​Κατά την παράδοση είναι η Αγία στην οποία προσεύχονται όλοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα μάτια τους.

Ποιο ήταν όμως το γεγονός εκείνο στη ζωή της που ταύτισε την Αγία με τα μάτια και τα προβλήματα τους;


Σύμφωνα με τους ιστορικούς, γεννήθηκε στη Ρώμη το 117μ.Χ. Οι γονείς της ήταν Χριστιανοί . Σε κάποιες καταγεγραμμένες βιογραφίες της, αναφέρεται πως οι γονείς της την ονόμασαν Παρασκευή γιατί γεννήθηκε εκείνη τη μέρα.

Παρά το γεγονός πως εκείνη την εποχή δεν ήταν ότι πιο εύκολο να ακολουθεί κάποιος την «νέα θρησκεία», οι γονείς της την ανέθρεψαν με βάση την χριστιανική διδασκαλία.

Όταν εκείνοι έφυγαν από τη ζωή, η νεαρή τότε Παρασκευή, πούλησε όλη την περιουσία της για να την διανείμει στους Χριστιανούς που ζούσαν στην περιοχή.

Λέγεται πως η ίδια ακολούθησε ομάδες ιεραποστόλων που κήρυτταν τον Χριστιανισμό στους ειδωλολάτρες της εποχής, κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη της.

Η Παρασκευή οδηγήθηκε ενώπιον του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αντωνίνου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την δράση της.

Εκεί αφού και η ίδια παραδέχθηκε πως δεν ακολουθεί την επίσημη θρησκεία αλλά την χριστιανική, της ζητήθηκε να δηλώσει άρνηση και να επιστρέψει στην θρησκεία των ειδώλων. Η Παρασκευή αρνήθηκε κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί μια σειρά από σκληρά βασανιστήρια, από τα οποία παραδόξως έβγαινε αλώβητη.

Η Αγία Παρασκευή και τα μάτια

Ένα από τα βασανιστήρια που υπέστη ήταν αυτό της πυρακτωμένης περικεφαλαίας. Της τοποθέτησαν δηλαδή στο κεφάλι μια περικεφαλαία την οποία προηγουμένως είχαν πυρακτώσει. Πρόκειται για ένα από τα σκληρότερα βασανιστήρια εκείνης της εποχής που είχε σαν αποτέλεσμα αργό και βασανιστικό θάνατο.

Σύμφωνα με τους βιογράφους της, η Παρασκευή δεν έπαθε το παραμικρό. Επόμενη κίνηση ήταν να την ρίξουν σε ένα καζάνι όπου έβραζε πίσσα.

Κι όμως, η νεαρή κοπέλα βγήκε χωρίς κανένα έγκαυμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εντυπωσιαστεί τόσο ο Αυτοκράτορας που θεωρώντας ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά, ζήτησε να ρίξουν πάνω του πίσσα για να διαπιστώσει και ο ίδιος.

Κάποιες σταγόνες πίσσας έπεσαν στα μάτια του με αποτέλεσμα ο ίδιος να τυφλωθεί επιτόπου. Την ίδια στιγμή, έχοντας πεισθεί με τον πλέον επώδυνο τρόπο πως η Παρασκευή πέρασε πράγματι το μαρτύριο χωρίς να πάθει κάτι, ο Αυτοκράτορας ζήτησε να ακολουθήσει κι εκείνος την χριστιανική πίστη.

Τότε η Παρασκευή προσευχήθηκε στον Θεό και κατά την βιογραφία της, τα μάτια του αυτοκράτορα γιατρεύτηκαν. Με βάση αυτήν την αναφορά στον βίο της, οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο και ειδικά οι Ορθόδοξοι Έλληνες θεωρούν την Αγία Παρασκευή προστάτιδα των ματιών.

Γι αυτό και τα περισσότερα τάματα που βρίσκονται κρεμασμένα στις εικόνες της είναι χρυσά ή ασημένια μάτια.

Η Παρασκευή θανατώθηκε δι' αποκεφαλισμού.



 
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες προς γονείς και παιδιά για το Pokémon Go


Οδηγό με πληροφορίες και συμβουλές για να προστατευθούν τα παιδιά που χρησιμοποιούν το Pokémon Go, δημοσιεύει o Διεθνής Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός, με έδρα τη Λευκωσία στην Κύπρο Hope For Children.

Tο Pokemon Go είναι ένα παιχνίδι όπου μαζεύεις και ανταλλάζεις χαριτωμένα πλάσματα που ονομάζονται Pokemon (Pokemon Monsters). Είναι ένα από τα πρώτα δημοφιλή παιχνίδια τα οποία χρησιμοποιούν την  ''επαυξημένη πραγματικότητα '' - μία μίξη της πραγματικής ζωής και του διαδικτυακού κόσμου.

Το παιχνίδι κάνει να φαίνεται ότι το Pokemon εμφανίζεται στην πραγματική ζωή σε διάφορα μέρη χρησιμοποιώντας το GPS και την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του χρήστη. Είναι είδη πολύ δημοφιλές στην Αυστραλία και Αμερική και έχει βρεθεί στην επικαιρότητα στις ειδήσεις ‘όλον τον ΜΜΕ ανά τον κόσμο.

To Hope For Children, επισημαίνει τους βασικότερους κινδύνους και μερικά tips για την ασφάλεια τον παιδιών που χρησιμοποιούν αυτό το παιχνίδι.

Οι κίνδυνοι
Υπάρχουν πολλά καλά στοιχεία που αφορούν αυτό το παιχνίδι και δεν είναι τυχαίο που έγινε τόσο δημοφιλές αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση για τους κινδύνους οι οποίοι ελλοχεύουν για τα παιδιά.

Γνωρίζουν άτομα που δεν έχουν ξαναδεί:
Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο να φέρνει σε επαφή ανθρώπους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, έτσι δεν γνωρίζεις ποιον θα συναντήσουν.

Υπάρχουν κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών:
Είναι εύκολο να ξεχαστούν να κοιτάξουν τον προορισμό τους. Υπάρχουν είδη ιστορίες ατόμων όπου καταλήξαν σε μέρη που δεν είναι ασφαλή για ένα παιδί.

Μπορεί να κοστίσει πολλά χρήματα:
Το παιχνίδι ενσωματώνει αγορές και άλλα κίνητρα για την βελτίωση της θέσης του χρήστη που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 95.50€ (14,500 Pokecoins). Βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι θα εγκατασταθεί χωρίς την επιλογή αγορών.

Πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα:
Το Pokemon Go ζητά προσωπικές πληροφορίες για το παιδί σας όπως την ημερομηνία γέννησης και την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι οποίες ζητείται να εισάγουν ή να λάβουν μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης. Οι γονείς έχουν το δικαίωμα να επικοινωνήσουν με τους δημιουργούς του παιχνιδιού και να τους ζητήσουν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις προσωπικές πληροφορίες.

Συμβουλές για να μείνετε ασφαλείς
Εξερευνήστε μαζί με το παιδί σας. Με τα μικρότερα παιδιά, ίσως είναι καλύτερα να παίξετε το παιχνίδι μαζί τους και να εξερευνήσετε πως ακριβώς λειτουργεί. Μεγαλύτερα παιδία ίσως να θέλουν να παίξουν το παιχνίδι μόνα τους, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να τους εξηγήσετε τους πιθανούς κίνδυνους.

Καθιερώστε βασικούς κανόνες
Μιλήστε στα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρχουν στο να συναναστρέφονται με αγνώστους και να καταλήγουν σε περιοχές που δεν ξέρουν.

Πάρτε μια ακόμη μπαταρία τηλεφώνου μαζί σας, το παιχνίδι χρειάζεται πολύ ενέργεια με αποτέλεσμα να τελειώνει η μπαταρία γρήγορα άλλα με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί να χαθούν χωρίς και να μην έχουν μπαταρία.

Μείνετέ με φίλους
Άλλοι παίκτες μπορεί να γίνουν ανταγωνιστικοί για αυτό να είσαστε προσεκτικοί

Καθιερώστε ένα μέρος που θα παίζεται το παιχνίδι από πριν.
Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα αγορών μέσο του λογισμικού
Για να αποφευχθούν απρόσμενοι λογαριασμοί ελέγξτε εάν τα δικαιώματα του λογισμικού έχουν καταχωρηθεί σωστά.

Προϊόντα Apple:
Επιλέξτε  Family Sharing και Ask to Buy, έτσι ώστε να δίνεται την συγκατάθεση σας πριν από οποιαδήποτε αγορά.
Βρείτε το στο: Settings > iCloud > Family και επιλέξτε το όνομα του μέλους της οικογένειας σας και μετά επιλέξτε Ask to Buy.

Android:
Εγκαθιδρύστε μια οικογενειακή ομάδα που συμπεριλαμβάνει μια μέθοδο πληρωμής και το άτομο που έχε την δικαιοδοσία να κάνει αυτή την πληρωμή.
Βρείτε το στο : Subscribe > Family > Set up family > Get started

Προστατέψτε τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού σας

Για να γίνει εγγραφή, το παιδί σας πρέπει να εισάγει την ημερομηνία γέννησης του αλλά και το e-mail του.

Παρόλα αυτά, οι γονείς μπορούν να ζητήσουν ότι αυτές οι πληροφορίες πρέπει να κρατηθούν ασφαλείς. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά πώς να γίνει αυτό στο  privacy policy του παιχνιδιού.

sigmalive.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήρε «λιοντάρι» ο Λεβαδειακός


 Ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού είναι από το βράδυ ο Ζεζίνιο, ο οποίος υπέγραψε για τα επόμενα δύο χρόνια με την «πράσινη» ΠΑΕ.
Την απόκτηση του Ζεζίνιο ανακοίνωσε ο Λεβαδειακός, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Λεβαδειακός καλωσορίζει τον ποδοσφαιριστή Zezinho

Η ΠΑΕ Λεβαδειακός καλωσορίζει τον 23χρονο Zezinho από την Guinea Bissau που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ο Zezinho αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα της χώρας του και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Βέροια και την Κυπριακή ΑΕ Λεμεσού δανεικός από την Sporting Lisbon.

Η οικογένεια του Λεβαδειακού τον καλωσορίζει και του εύχεται να έχει μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες και υγεία.

Welcome Zezinho to Levadiakos family.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΝΕΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ



Με Ερωτήσεις του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος αναδεικνύει τα πολύ μεγάλα νέα προβλήματα που δημιουργούνται σε νέους συνταξιούχους που θα λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη των 192 ευρώ το μήνα (!), καθώς και σε αγρότες με τα πρόσθετα φορολογικά βάρη (!), σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.
Οι 2 Ερωτήσεις έχουν ως εξής:
«Αθήνα, 21.07.2016
Α.Π.: 7204/22-7-2016

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΘΕΜΑ: Συνταξιούχοι με προσωρινή σύνταξη 192€!!

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, όσοι νέοι συνταξιούχοι συνταξιοδοτηθούν, με αναπηρία 50%, λόγω χηρείας ή με μειωμένη σύνταξη (έως και 5 χρόνια νωρίτερα από τα ηλικιακά όρια), θα πάρουν ως προσωρινή σύνταξη ποσό που θα κυμαίνεται από 192 έως 268 ευρώ το μήνα! Τα αντίστοιχα ποσά των προσωρινών συντάξεων για όσους συνταξιοδοτηθούν με πλήρη σύνταξη κυμαίνονται από 384 ευρώ η κατώτατη, έως 768 ευρώ η ανώτατη, ανάλογα με το ύψος των αποδοχών τους, τους 12 τελευταίους μήνες πριν από τη συνταξιοδότηση. Κατόπιν αυτών, και με δεδομένη τη μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση συντάξεων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1.    Πώς θα επιβιώσουν οι νέοι συνταξιούχοι με προσωρινή σύνταξη των 192 ευρώ το μήνα;
                                                                                   
ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους Υπουργούς
1.    Οικονομικών.
2.    Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΘΕΜΑ: Πρόσθετα φορολογικά βάρη για τους αγρότες.

Με βάση την εγκύκλιο του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ.Γ. Πιτσιλή, σε εφαρμογή του ν.4389/2016 που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο, όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν αγροτικό εισόδημα θα επιβαρύνονται από το 2017 με επιπλέον φόρο, αφού χάνουν την έκπτωση που κυμαινόταν από 1.900-2.100 ευρώ και πλέον θα φορολογούνται με συντελεστή 22% και όχι με 13%, από το πρώτο μάλιστα ευρώ! Σε αυτούς περιλαμβάνονται ακόμη και άτομα τα οποία μέχρι σήμερα θεωρούνταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες! Κατόπιν αυτών,    

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

Πώς είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουν οι αγρότες, σε ένα τέτοιο περιβάλλον πρόσθετων δυσβάσταχτων φόρων;


                                                                                             Ο ερωτών Βουλευτής
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ»

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ