Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Παραδοσιακά Χωριάτικα Ζυμαρικά "ΤΖΩΝΗΣ" στα Βάγια Βοιωτίας

Στο εργαστήριό μας, παράγουμε με μεράκι και προσωπική φροντίδα, παραδοσιακές σπιτικές χυλοπίτες,γλυκό και ξυνό τραχανά, μανεστράκι,βίδες,για την παραγωγή των οποίων χρησιμοποιούμε πρόβειο γάλα, φρέσκα και αγνά υλικά της περιοχής μας.Eίναι εξοπλισμένο με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, ικανά να εγγυηθούν όλες τις προδιαγραφές της υγιεινής τροφίμων ώστε τα προϊόντα μας να φτάνουν στο πιάτο σας φροντισμένα με μεράκι και με τη φιλοσοφία της παλιάς καλής σπιτικής συνταγής.
Δημιουργούμε ζυμαρικά με δικά σας υλικά και υλικά της αρεσκεία σας.
Η έδρα του εργαστηρίου μας βρίσκεται  στη διασταύρωση Βαγίων Βοιωτίας
ΜΑΤΙΝΑ ΤΖΩΝΗ
Τηλ.επικοινωνίας 22620 61211 εργαστήριο  2262061993 οικία

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ  8:00-13:00       16:00-20:ΟΟ










Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς για τις εξελίξεις στην διαχείριση των απορριμμάτων.

 Σχετικά με τις εξελίξεις στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Επανερχόμαστε λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος……. Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ και στα πλαίσια της συζήτησης, που γίνεται για τον καινούργιο νόμο σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Το Π.Σ παραμένει απλώς θεατής και μάλιστα των όσων φέρνουν στην επιφάνεια τα ΜΜΕ……. Παρότι είναι το όργανο που έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες στα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο κ. Περιφερειάρχης το έχει βάλει στο περιθώριο……. δείχνοντας πως το υποτιμά, κατάφορα.

Σε αυτά τα πλαίσια σας καλούμε :

1.     Να ορίσετε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αυτό το αντικείμενο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για; την ολοκληρωμένη ενημέρωση μας. ….. Να μας δώσετε την ευκαιρία να εκφράσουμε την άποψη μας.

2.     Να αποσαφηνίσετε την πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων και τον ρόλο της Περιφέρειας.

3.     Να αποσαφηνίσετε αν και κατά πόσο ο ΦοΔΣΑ Α>Ε της Στερεάς Ελλάδας έχει όντως περιφερειακό χαρακτήρα και αν καλύπτει ολόκληρη την περιφέρεια.

4.     Να αποσαφηνίσετε το ποιός έχει την ευθύνη λειτουργίας των ΧΥΤΑ και την διαδικασία προώθησης των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

5.     Να ξεκαθαρίσετε αν υπάρχουν εκκρεμότητες και παρεπόμενα, που μας αφορούν από τα όσα έκαμε ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Α.Ε μέχρι σήμερα.



01-08-2016

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Aliartistas στον 2ο Αγώνα Δρόμου Όσιου Λουκά-Στείρι


Μαζί με τις ευχές για ένα καλό, ξεκούραστο και δροσερό Αύγουστο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Κυριακή 7 Αυγούστου έχουμε τον  «2ο Αγώνα Δρόμου Όσιου Λουκά».
Ο αγώνας θα διεξαχθεί με αφετηρία τον Όσιο Λουκά και μετά από 10,5χλμ στους πρόποδες του Ελικώνα θα τερματίσουμε στην κεντρική πλατεία στο Στείρι όπου και θα τιμήσουμε την γιορτή της τοπικής κοινότητας.
Ώρα εκκίνησης έχει δοθεί στις 6:30μμ και αναμένουμε όλοι οι δρομείς να είναι στο Μοναστήρι στις 6:00μμ
Συνεπώς, όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην γιορτή ως Aliartistas μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στο 6974443209 ώστε να ρυθμίσουμε όλες τις λεπτομέρειες (εγγραφή, μεταφορά, μπλούζα κλπ).
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διαδρομή και το πρόγραμμα επισκεφθείτε το παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.runningnews.gr/item.php?id=27556
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης: Να κάνουμε τα πάντα ώστε το δάσος να ξαναγίνει δάσος


Αισιόδοξος ότι εντός της ημέρας θα τερματιστεί ο πύρινος εφιάλτης που έχει κυκλώσει το τελευταίο τριήμερο τη βόρεια Εύβοια, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στα Άγραφα Ευρυτανίας.

«Η δική μας δουλειά ξεκινά μετά την κατάσβεση τη φωτιάς, να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε, το δάσος να ξαναγίνει δάσος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης κάνοντας ειδική αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ήδη στην περιοχή, όπως ανακοινώθηκε, επιχειρούν 10 χωματουργικά μηχανήματα διαμορφώνοντας ζώνες προστασίας, από τα οποία 7 είναι της περιφέρειας Στερεάς και 3 του στρατού. Ακόμη, επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, όπως επίσης 50 πυροσβεστικά και 180 πυροσβέστες με επικεφαλής τους 2 υπαρχηγούς, ενώ έχουν μεταφερθεί δεκάδες υδροφόρες από τους δήμους και πυροσβεστικά της πολιτικής προστασίας από τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tριήμερο παράδοσης και πολιτισμού στο Παρόρι Βοιωτίας

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στο τριήμερο παράδοσης και πολιτισμού, στις 4-5-6 Αυγούστου 2016, στην κεντρική πλατεία, στο Παρόρι Βοιωτίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πάνω κάτω σε δημοτικά και γυμνάσια από τη νέα σχολική χρονιά -Οι αλλαγές

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκπλήξεις.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το υπουργείο Παιδείας για τη νέα χρονιά έχει δρομολογήσει σημαντικές αλλαγές στα σχολεία. Μερικές από αυτές είναι:

    μειώσεις ωρών διδασκαλίας
    μειώσεις εξεταζόμενων μαθημάτων
    περιγραφική αξιολόγηση μαθητών (πιλοτική εφαρμογή φέτος)
    ενιαίο τύπο δημοτικού σχολείου
    μελέτη των μικρών μαθητών στο σχολείο

Από το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζουν πως οι αλλαγές στοχεύουν στην απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων και αύξηση του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά και αφορούν στον εξορθολογισμό της ύλης, ωστόσο υπάρχουν ήδη πολλές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές που έρχονται είναι:

Οι αλλαγές στο Δημοτικό:

    Το ωράριο θα λήγει στις 13:15
    Το ωράριο του ολοήμερου θα ξεκινάει 13:15 και θα τελειώνει στις 16:00
    Θα υπάρχει δυνατότητα πρόωρης λειτουργίας των δημοτικών σχολείων από τις 07:00

Οι αλλαγές στα Γυμνάσια:

    Τα τρία τρίμηνα θα γίνουν δύο τετράμηνα
    Θα μειωθεί ο χρόνος των προαγωγικών εξετάσεων
    Θα μειωθούν τα μαθήματα που εξετάζονται στις προαγωγικές εξετάσεις
    Θα υπάρχει για όλα τα μαθήματα ένα ωριαίο διαγώνισμα το πρώτο τετράμηνο
    Για τα μαθήματα που δεν εξετάζονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα υπάρχει ένα ωριαίο διαγώνισμα το δεύτερο τετράμηνο ή μια συνθετική εργασία
    Στο δεύτερο εξάμηνο οι καθηγητές όλων των γνωστικών αντικειμένων θα έχουν τη δυνατότητα αντί διαγωνίσματος να προτείνουν συνθετική εργασία η οποία θα λαμβάνεται υπόψη στη βαθμολογία.

Οι αλλαγές για τους εκπαιδευτικούς
Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς έρχονται αλλαγές στον τρόπο που θα κληθούν να διαχειριστούν την ύλη των μαθημάτων. Μάλιστα ετοιμάζονται σχετικές οδηγίες διαχείρισης της ύλης, διάφορα εναλλακτικά σενάρια διδασκαλίας, προτάσεις για δραστηριότητες μαθητών.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς:Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει με προχειρότητα το θέμα των προσφύγων

 Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
Ναι στην Αλληλεγγύη, Ναι στην φιλοξενία
Με όρους και προϋποθέσεις
Όχι στην δημιουργία Αποθήκης Ψυχών

Η Δημοτική Αρχή δυστυχώς 3 εβδομάδες μετά το τελευταίο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αντιμετωπίζει με προχειρότητα και εμφανίζεται αδύναμη μπροστά στην κρίση που δημιουργείται από την έλευση προσφύγων στην πόλη μας και ανέτοιμη να προτείνει λύσεις.
Με δεδομένη και την άρνηση της Κυβέρνησης για αναλογική κατανομή των προσφύγων ανά την επικράτεια, παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για αλληλεγγύη δίχως όμως να καταστεί η πόλη μας αποθήκη ψυχών.
Γι αυτό το Δ.Σ. ζητάει:
1.    Η πόλη μας να μην αναλάβει ένα βάρος προσφύγων αριθμητικό που δεν μπορεί να σηκώσει, πέραν του αριθμού των 150-200 και με διαχειριστή την Δημοτική αρχή, χωρίς ΜΚΟ και άλλους εμπλεκόμενους.
2.    Η πόλη μας χρίζει ανάγκης από εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό προσωπικό για να στηρίξει την φιλοξενία όπως:
Α. Άμεση επάνδρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την φύλαξη και αστυνόμευση των προσφύγων και μη.
Β. Από ιατρικό προσωπικό για το νοσοκομείο που επανειλημμένα έχει ειπωθεί από όλους η έλλειψη έμψυχου δυναμικού και ιατρικού υλικού.
Γ. Από ελεγκτικό μηχανισμό για την αποβολή λαθρομεταναστών που μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των προσφύγων.
3.    Να δοθεί η δέουσα προσοχή στον επιχειρηματικό κόσμο που θα γειτονεύει με την περιοχή που θα επιλεγεί για την στέγαση προσφύγων.
4.    Να μην μετακυλήσει στην τοπική κοινωνία ουδεμία οικονομική επιβάρυνση από υποστηρικτικές ενέργειες(όπως δημοτικά τέλη, ΔΕΥΑΛ κλπ. )

Κλείνοντας ευχόμαστε η δημιουργία του Hot-Spot να βοηθήσει πραγματικά κάποιους δεδομένα κατατρεγμένους συνανθρώπους και να απαλύνει τον πόνο τους, δίχως την εκμετάλλευση τους και τον ενταφιασμό των ονείρων και των ψυχών αυτών.



Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Καίγεται για 3η ημέρα η Εύβοια -Στάχτη 20.000 στρέμματα δάσους-ΒΙΝΤΕΟ


Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα δίνουν οι πυροσβέστες στη Βόρεια Εύβοια, όπου σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται για τρίτη ημέρα. Η καταστροφή είναι ήδη μεγάλη και έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα.

Προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης - που συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας - έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με πλοίο από την Στερεά Ελλάδα δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας.

Τα μεγάλα ερπυστριοφόρα, με τρεις νταλίκες και συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, κατευθύνθηκαν προς τη φωτιά, προκειμένου να ξεκινήσουν σήμερα το πρωί την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

Με το πρώτο φως της ημέρας στις προσπάθειες ελέγχου της πυρκαγιάς, μπήκαν και τα εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 48 οχήματα, 120 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, ενώ μηχανήματα φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες.

Στη Λίμνη Ευβοίας θα βρεθεί σήμερα το πρωί και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και έχει κατακάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 20.000 στρέμματα πευκοδάσους και απειλεί τον οικισμό. Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ενώ, η κυκλοφορία έχει διακοπεί. Ο οικισμός Κατούνια έχει εκκενωθεί.

Η Μονή Γαλατάκη εκκενώθηκε επίσης από την Αστυνομία, οι μοναχές έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στη Λίμνη Ευβοίας.

Στην προβλήτα της κοινότητας έχει δέσει από την Κυριακή για προληπτικούς λόγους το οχηματαγωγό «Καπετάν Αριστείδης», σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί η περιοχή.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στην περιοχή, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, ανέφερε πως η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς εκτιμάται ότι έχουν καεί 20.000 στρέμματα πευκοδάσους από το πύρινο μέτωπο που άγγιξε τα 15 χλμ., και είπε ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης.

Κατά το τελευταίο 24ωρο το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές, 50 αστικές πυρκαγιές και 36 παροχές βοηθείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά σήμερα η δωρεάν διάθεση φαρμάκων σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους


Ξεκινάει η διαδικασία χορήγησης δωρεάν φαρμάκων. Ποιοι οι δικαιούχοι.

Δωρεάν φάρμακα από ιδιωτικά φαρμακεία, αλλά και εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής του ενός ευρώ ανά συνταγή δικαιούνται από σήμερα ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύναμοι πολίτες, όπως προβλέπεται στη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε στα μέσα Ιουλίου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
AdTech Ad

Από σήμερα λοιπόν, υπενθυμίζεται, μηδενική συμμετοχή στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά και απαλλαγή από το 1 ευρώ ανά συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ κατά την εκτέλεση των συνταγών δικαιούνται οι:

Ανασφάλιστοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια,

Πρώην κάτοχοι Ατομικού Βιβλιαρίου Οικονομικά Αδυνάμου ή Ανασφάλιστου, μετά τη λήξη της ισχύος του Βιβλιαρίου και χωρίς οποιαδήποτε διατύπωση, εφόσον το πραγματικό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 6.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για τον/την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας (ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο),

Μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Όπως τονίζεται από την Αριστοτέλους, η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς  εφεξής εξισώνονται τα δικαιώματα πρόσβασης  όλων των πολιτών, δηλαδή ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και πρώην κατόχων βιβλιαρίων πρόνοιας στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Βασική προϋπόθεση για να υπαχθεί κάποιον στη ρύθμιση σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο, υπενθυμίζεται, αποτελεί η διασταύρωση των εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ανασφάλιστοι-οικονομικά αδύναμοι, δε, βάσει της εγκυκλίου θεωρούνται όσοι έχουν πραγματικό ετήσιο εισόδημα κάτω από 2.400 ευρώ (αν πρόκειται για μεμονωμένο άτομο), ενώ αν πρόκειται για οικογένεια με δύο εξαρτώμενα μέλη το όριο αυτό διαμορφώνεται στα 4.800 ευρώ. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας με ένα ή δύο εξαρτώμενα μέλη, τα ποσά διαμορφώνονται στα 3.600 και 4.200 ευρώ, αντίστοιχα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-σοκ με την πτώση σκύλου από 3ο όροφο


Σοκάρει η εικόνα ενός σκύλου να πέφτει από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην Πλατεία Αμερικής και να χτυπά πάνω στην άσφαλτο. «Ήμουν μπροστά, ούρλιαζα, φωνάζαμε όλοι», δήλωσε στο Star αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της ίδιας γυναίκας, ένας άντρας χτυπούσε το άτυχο τετράποδο, το οποίο για να σωθεί πήδηξε κάτω. «Το πλάκωνε στο ξύλο, με μια σκάλα και μια απλώστρα. Το σκυλί προσπαθούσε να σωθεί. Ούρλιαζε. Του φωνάζαμε να σταματήσει, όμως τίποτα. Το σκυλί προσπάθησε να βρει διέξοδο να φύγει. Ακούμπησε πάνω στην γλάστρα, έπεσε κάτω μπροστά στα μάτια μου», δήλωσε η γυναίκα.

Σύμφωνα με το Star, όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Πλατεία Αμερικής έκανε έξωση στους ενοικιαστές, επειδή δεν του πλήρωναν τα ενοίκια. Όμως στο μπαλκόνι του σπιτιού είχε παραμείνει ο σκύλος. Ο ιδιοκτήτης πήγε σπίτι και ακολούθησαν όσα κατέγραψε το βίντεο.

Ο ενοικιαστής δήλωσε: «Με πήρε ο ιδιοκτήτης τηλέφωνο και μου λέει ‘προσπάθησα να βγάλω το σκύλο, αλλά επειδή φοβόμουν να μην μου επιτεθεί, πήρα μια σκάλα’. Ανέβηκε στο μπαλκόνι (σ.σ. το σκυλί) ‘και γλίστρησε και έπεσε’».

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες διαψεύδουν τη μαρτυρία αυτή και δηλώνουν ότι είδαν τον ιδιοκτήτη να χτυπάει το σκυλί.

Παρά τη σφοδρή πτώση, το σκυλί επέζησε και μεταφέρθηκε άμεσα σε γειτονικό κτηνιατρείο. Ωστόσο, χρειάζεται επέμβαση και τώρα φιλόζωοι κάνουν έρανο προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για το χειρουργείο.

Όσο για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και σύμφωνα και πάλι με το Star, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα από όπου αφέθηκε ελεύθερος ενώ διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της πτώσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται φόρος για όσους δεν αγοράζουν με πλαστικό χρήμα..


    Αντιμέτωποι με νέο φόρο θα βρίσκονται πλέον όσοι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων τη φετινή φορολογική χρονιά.


Πόσες αποδείξεις όμως θα χρειάζονται; Ανάλογα με... το εισόδημά τους: Έως 10.000 ευρώ το 10%, δηλαδή αποδείξεις 1.000 ευρώ. Για εισοδήματα από 10.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ το 15%, δηλαδή αποδείξεις από 1.500 έως 3.000 ευρώ. Για εισοδήματα από 20.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό φτάνει το 20%, δηλαδή αποδείξεις από 4.000 έως 8.000 ευρώ. Και για ετήσια εισοδήματα από 40.001 ευρώ και πάνω το 30%, δηλαδή τουλάχιστον 12.000 ευρώ αποδείξεις.

Σύμφωνα με τη Real, όσον αφορά τι θα συμβαίνει εάν δεν τις συγκεντρώνουν, για το ποσό που υπολείπεται θα πληρώνουν φόρο επί ενός εικονικού ουσιαστικά εισοδήματος. Δηλαδή, αν τους λείπουν αποδείξεις 5.000 ευρώ, θα φορολογούνται για εισόδημα 5.000 ευρώ, με τον χαμηλότερο συντελεστή 22%. Θα πληρώσουν δηλαδή, φόρο 1.100 ευρώ για ένα εισόδημα που ποτέ δεν είχαν.

Αν το ποσό που υπολείπεται είναι μεγαλύτερο από 20.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου ανεβαίνει στο 29% και μπορεί να φτάσει στο 37% ή και στο 45%, αν οι αποδείξεις που λείπουν ξεπερνούν τα 30.000 ή τα 40.000 ευρώ, γεγονός που αφορά βέβαια ελάχιστους, με πολύ υψηλά εισοδήματα.

Όλα αυτά προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ειδικά για φέτος, η χρονιά θα χωριστεί στα δύο. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές αποδείξεις και από συναλλαγές χωρίς πλαστικό χρήμα ή web banking. Αλλά από την 1η Οκτωβρίου θα μετρούν στο "χτίσιμο" του αφορολόγητου και του απαιτούμενου ποσού μόνο οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες ή μέσω τραπεζών.

Από το 2017 και μετά, το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων θα συγκεντρώνεται αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα. Όσο για το αφορολόγητο, το "χτίσιμό" του θα είναι σε συνάρτηση με τη συλλογή των αποδείξεων ή το ύψος των δαπανών μέσω πλαστικού χρήματος και θα μειώνεται ανάλογα με τις αποδείξεις ή τις δαπάνες που λείπουν, σε σχέση με το εισόδημα του φορολογούμενου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Περιφέρειας Στερεάς συμμετοχής στη διεθνή έκθεση οίνων PROWEIN 2017

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΩΝ – ΠΟΤΩΝ PROWEIN 2017
(Ντίσελντορφ Γερμανία, 19-21/03/2017)

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων της, σχεδιάζει και υλοποιεί ένα στρατηγικό πρόγραμμα προβολής σε σημαντικές αγορές εξαγωγής κεφαλαίου, αξιοποιώντας όλες τις δυνατές συνέργειες με άλλους κρατικούς και θεσμικούς φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχει στη διεθνή έκθεση Οίνων & Ποτών  Prowein, η οποία θα λάβει χώρα από τις 19 έως 21 Μαρτίου 2017 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, με ειδικά διαμορφωμένο ενιαίο περίπτερο για τις επιχειρήσεις της, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων & Εξαγωγών (ENTERPRISE GREECE), τον αρμόδιο εθνικό φορέα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών.

Η Prowein αποτελεί την σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στη Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί και τα ποτά. Σ’ αυτήν συγκεντρώνονται κάθε χρόνο όλοι οι Γερμανοί επαγγελματίες του κρασιού, από το εμπόριο και τον Τύπο αλλά και εκπρόσωποι του οινικού εμπορίου και του Τύπου όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σκανδιναβίας.

Για τους Έλληνες οινοποιούς, η Διεθνής Έκθεση Prowein έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η Γερμανία απορροφά, αναλόγως της χρονιάς, από το 39 έως και 50% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών οίνων, και αυτός είναι ο λόγος της μεγάλης συμμετοχής των ελλήνων παραγωγών / εξαγωγέων σ’ αυτήν την έκθεση κάθε χρόνο.

Οι εταιρείες που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, θα λάβουν χώρο στο ενιαίο διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέσα στο οποίο ο κάθε εκθέτης θα έχει στην διάθεσή του λειτουργικά περίπου 7 τ.μ.

Το συνολικό κόστος για κάθε εκθέτη ανέρχεται με βάση αυτόν τον σχεδιασμό στα € 2.784  συν ΦΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει κόστος μίσθωσης και κατασκευής περιπτέρου, το βασικό εξοπλισμό, τη μεταφορά, ασφάλιση των εκθεμάτων, τεχνικές και λειτουργικές και € 150,00 συν ΦΠΑ, το οποίο αφορά στο κόστος δημοσιοποίησης (registration & media fee). Συνολικό κόστος με ΦΠΑ €3.638,16.

Στο παραπάνω κόστος, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται κόστη μεταφοράς, διαμονής και σίτισης των εκθετών.

Πέρα από τον συντονισμό της αποστολής , η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμβάλλει οικονομικά στο κόστος του κάθε εκθέτη μας, καλύπτοντας μέρος του προαναφερόμενου κόστους και συγκεκριμένα € 1.500, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το ανώτερο συνολικό κόστος, και το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να προκαταβληθεί στο ENTERPRISE GREECE προκειμένου να κάνει κράτηση.

Παρακαλούμε τις εταιρείες επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 12 Αυγούστου 2016, επικοινωνώντας με την κυρία Ζωγοπούλου Φρόσω, υπεύθυνη οργάνωσης του ENTERPRISE GREECE στο τηλέφωνο 210-3355 795 & 210-3355 700, διευκρινίζοντας ότι το αίτημά σας αφορά στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε διευκρινήσεις για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπάλληλο μας, κύρια Ελευθερία Σιώζου στο 2221353594 & 69477578754.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ