Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Cocktail Party Night στα "Δειλινά" στη Θίσβη


Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 04 Αυγούστου στις 22:00 μ.μ να δροσιστείτε μέσα απο 10 απίθανα καλοκαιρινά cocktail που θα επιμεληθεί για εσάς ο bartender
Λευτέρης Μπίμπασης
Τιμή για όλα τα cocktail 6 euro
 Χορέψτε όλη τη νύχτα
Περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα κορίτσι από τα Άσπρα Σπίτια της Παραλίας Διστόμου επιστρέφει στον τόπο που μεγάλωσε, ως συγγραφέας


Διαβάστε Περισσότερα »

Τεράστια απάτη με υγραέριο στα αυτοκίνητα. 'Θύματα' 200.000 ιδιοκτήτες ΙΧ

Όργιο απάτης με το υγραέριο κίνησης. Αποκαλυπτικές καταγγελίες από εταιρείες εμπορίας και πρατηριούχους. Επιτήδειοι κλέβουν με πειραγμένες αντλίες και πωλούν επικίνδυνο νοθευμένο καύσιμο. Τι πρέπει να προσέχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων με υγραεριοκίνηση

Oργιο... λαθρεμπορίας και νοθείας, καθώς και κλοπών στις αντλίες και στην αγορά του υγραερίου κίνησης καταγγέλλουν παράγοντες του κλάδου.

Στόχος των παράνομων διακινητών η... τσέπη 200.000 οδηγών ΙΧ, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης μετέτρεψαν τους κινητήρες των οχημάτων τους, προκειμένου να γλιτώσουν την ακριβή βενζίνη, αλλά τελικά πέφτουν θύματα οικονομικής απάτης.

Επιτήδειοι κλέβουν με πειραγμένες αντλίες και πωλούν επικίνδυνο νοθευμένο καύσιμο.

Οι τρόποι της παρανομίας είναι δύο, σύμφωνα με το Έθνος είναι δύο: Στην πρώτη περίπτωση οι επιτήδειοι αντί για υγραέριο κίνησης που έχει κανονική τιμή κοντά στο 0,65 βάζουν στα αυτοκίνητα υγραέριο θέρμανσης, δηλαδή ένα υγραέριο με τιμή κοντά στο 0,50 ευρώ και έτσι κερδίζουν τη διαφορά.

Το δεύτερο κόλπο με παρέμβαση στην αντλία βάζουν ποσότητες που είναι μειωμένες κατά μέσο όρο κοντά στο 10%. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κυκλοφορούν στο εμπόριο ακόμη και έτοιμες αντλίες με τον μηχανισμό κλοπής.

Σημειώνεται ότι οι πρατηριούχοι δεν υποχρεούνται να έχουν σύστημα εισροών εκροών δεν υπάρχει σύστημα έκδοσης αποδείξεων και δεν απαγορεύεται η συμφόρτωση υγραερίου κίνησης με βιομηχανικό.
Πως η νοθεία καταστρέφει τους κινητήρες

«Παρενέργειες» στον κινητήρα και στα επιμέρους μέρη τροφοδοσίας μπορεί να επιφέρει η νοθεία του υγραερίου (LPG-Liquid Petroleum Gas), ενώ είναι πολύ πιθανό οι βλάβες που θα προκληθούν να είναι υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς εγκατάστασης συστημάτων υγραερίου, οι ζημιές που μπορούν να προκληθούν από το νοθευμένο LPG έχουν ακριβώς τις ίδιες επιπτώσεις με τη νοθευμένη βενζίνη, δηλαδή:

*Αισθητήρες «λ», (κόστος αντικατάστασης 150 ευρώ έκαστος).

*Καταλύτης (κόστος αντικατάστασης 800 ευρώ).

*Σύστημα τροφοδοσίας (κόστος επισκευής 1.000 ευρώ).

*Λογισμικό «εγκεφάλου» κινητήρα (κόστος επισκευής τουλάχιστον 300 ευρώ).

Αυτές είναι οι συνήθεις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει το νοθευμένο υγραέριο και γενικά ένα μείγμα καυσίμου χαμηλής ποιότητας, από την στιγμή που δεν προσφέρει την ενέργεια που απαιτείται ώστε το αυτοκίνητο να λειτουργεί με τις εργοστασιακές προδιαγραφές.

Ο αισθητήρας «λ» (τα αυτοκίνητα με κινητήρες έως 2 λίτρα συνήθως έχουν δύο αισθητήρες) ρυθμίζουν το μείγμα λίγο πριν εισέλθει στον θάλαμο καύσης (τον «λόγο» μεταξύ καυσίμου/ατμοσφαιρικού αέρα). Εάν το καύσιμο είναι «φτωχό», ο αισθητήρας στέλνει εντολή για περισσότερη πλήρωση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση καυσίμου με συνέπεια την καταστροφή αρχικά του ενός αισθητήρα, στη συνέχεια του δεύτερου και εφόσον δεν αντικατασταθούν και του καταλύτη

Βεβαίως, τα ευγενή μέταλλα του καταλύτη μπορούν να φθαρούν και να καταστραφούν ακόμη και με τους αισθητήρες «λ» σε λειτουργία και αυτό από την παραγωγή περισσότερων καυσαερίων που δίνει ένα κακό καύσιμο…

Όσο για τον κινητήρα, το σύστημα τροφοδοσίας είναι εκείνο που καταπονείται περισσότερο, ενώ οι «αρρυθμίες» μπορεί να προκαλέσουν βλάβη και στον εγκέφαλο καθώς με φτωχό μείγμα καυσίμου δεν μπορεί να λειτουργήσει και να στείλει τις προβλεπόμενες εντολές.

Η νοθεία στο υγραέριο που είναι προϊόν ενός συγκεκριμένου τύπου χημικής ένωσης μεθανίου και προπανίου, γίνεται με τη μείωση της ποσότητας του πιο ακριβού προπανίου και την αύξηση του μεθανίου. Το προπάνιο ωστόσο, είναι εκείνο το συστατικό που προσφέρει ενέργεια…

Ένα LPG με μεγάλη περιεκτικότητα σε μεθάνιο και περιορισμένη (σε σχέση με τις προδιαγραφές) σε προπάνιο είναι ένα φτωχό καύσιμο, που εκτός όλων των παραπάνω, δίνει σημαντικά μικρότερη αυτονομία (έως 30-40%) σε σχέση με ένα κανονικό μείγμα.

Εδώ θα μπορούσε να επικαλεστεί κάποιος και θέματα κόστους στον χρήστη, δεν είναι όμως μόνον αυτό. Λόγω και της μικρότερης ενέργειας που προσφέρει στον κινητήρα, μειώνονται και τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας, καθώς π.χ. σε μια προσπέραση ο οδηγός δεν θα έχει την ανάλογη δύναμη για να ολοκληρώσει τη διαδικασία χωρίς κίνδυνο.

Στην ερώτηση «πώς θα μπορέσει» να προφυλαχθεί κάποιος από ένα νοθευμένο καύσιμο», απάντηση δεν υπάρχει και έγκειται καθαρά στην εμπιστοσύνη που έχει στον πρατηριούχο. Πάντως ένα νοθευμένο LPG θα το διαπιστώσει άμεσα από την μειωμένη δύναμη του κινητήρα, αλλά και από τα λιγότερα χιλιόμετρα που θα διανύσει.

πηγή: Έθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξαναστήνεται στον Ορχομενό το ιστορικό τρόπαιο του Ρωμαίου Σύλλα.Ηταν 6 μέτρα


Εκεί ακριβώς που ο Μιθριδάτης έχασε 25.000 άνδρες στη σφοδρή σύγκρουση με το Σύλλα ανεγέρθηκε το γιγάντιο τρόπαιο του Ρωμαίου στρατηγού που ξαναστήνεται.

Εντοπίστηκε το 2004 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας σε ένα χωράφι στη θέση «Κυδωνιές», βόρεια της, αποξηραμένης σήμερα, λίμνης Κωπαΐδας και συγκεκριμένα σε αγρό ιδιοκτησίας των Κωνσταντίνου και Μαρίας Γκιζίμη.

   Η επιγραφή που βρέθηκε στη σωστική ανασκαφή της αρχαιολόγου δρος Έλενας Κουντούρη ανέφερε: «Τρόπαιον Λεύκιος Κορνήλιος Σύλλας Αυτοκράτωρ Κατά βασιλέως Μιθριδάτου και των συμμάχων αυτού...». Δεν άφηνε καμία αμφιβολία: Το τρόπαιο στήθηκε στον Ορχομενό από τον Ρωμαίο στρατηγό Σύλλα, όταν το 87 π.Χ. νίκησε τα στρατεύματα του βασιλιά του Πόντου, Μιθριδάτη Στ’ του Ευπάτορος. Και είναι αυτό το εντυπωσιακό τρόπαιο - με ιδιαίτερη αξία αφού συνδέεται με με το ιστορικό γεγονός της τελικής επικράτησης των στρατευμάτων του Ρωμαίου  στρατηγού έναντι του στρατού του βασιλιά του Πόντου, καθώς και του πεδίου της μάχης στο τοπίο της Κωπαΐδας - που θα αναδειχθεί, σύμφωνα με μελέτη που εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

 

 Οταν ανεγέρθηκε, το λίθινο τρόπαιο είχε συνολικό ύψος 6 μέτρα, κατέληγε σε σχήμα οβελίσκου κι έφερε κυκλικές ασπίδες ηττημένων εχθρών, καθώς και ξόανο πάνω στο οποίο αναρτώνταν πολεμική εξάρτηση.
Πως ήταν το τεράστιο τρόπαιο όταν ανεγέρθηκε;



 Το σύνολο των λίθων που έχουν αποκαλυφθεί, είτε σε ακέραια είτε σε θραυσματική μορφή, είναι ικανοποιητικό και ο ποσοστό διατήρησης του μνημείου είναι μεγάλο όπως ανέφεραν οι μελετητές του, αρχιτέκτονες, Θέμης Μπιλής και Μαρία Μαγνήσαλη. Το μνημείο, λόγω της μακροχρόνιας επίχωσης της ευρύτερης περιοχής, βρίσκεται 1 μέτρο ψηλότερα από το σημείο που ήταν στην αρχαιότητα και το θεμέλιό του κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι κάτω από τη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα. Ως εκ τούτου η αναστήλωση του τροπαίου θα γίνει στην ίδια θέση, αλλά σε υψηλότερη στάθμη. Η προτεινόμενη αναστηλωτική δράση στην περιοχή θα ενταχθεί ιδανικά στο δίκτυο των αναστηλωτικών δράσεων των αρχαίων μνημείων του Ορχομενού (αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού). Έτσι, η δυνατότητα προσέλκυσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών είναι εφικτή.

 Θα τοποθετηθούν πινακίδες με πληροφοριακό υλικό και γύρω του θα κατασκευαστεί ένα δίκτυο μονοπατιών με καθιστικά και χώρο για στάσεις. To 2017 αναμένεται και η επιστημονική δημοσίευση του μνημείου, τα στοιχεία της οποίας έχουν ήδη παρουσιαστεί στο συνέδριο για τη ρωμαϊκή Ελλάδα το 2015. Την ομάδα δημοσίευσης αποτελούν η Έλενα Κουντούρη, ο αρχαιολόγος στην ΕΦΑ Φωκίδας Νίκος Πετρόχειλος, η ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Σοφία Ζουμπάκη και οι δύο αρχιτέκτονες που έκαναν τη μελέτη αναστήλωσης του Τροπαίου Θέμης Μπιλής και Μαρία Μαγνήσαλη.
Η σφοδρή σύγκρουση του Σύλλα και του Μιθριδάτη σε ελληνικό έδαφος

Ο Λεύκιος Κορνήλιος Σύλλας (138- 78 π.Χ.) ανέλαβε πόλεμο κατά του Μιθριδάτη ΣΤ του Ευπάτορος την άνοιξη του 87 π.Χ. και στο πλαίσιο αυτού του πολέμου, εκστράτευσε εναντίον της Ελλάδας.

Έγιναν δύο μάχες, μία στη Χαιρώνεια και άλλη μία στον Ορχομενό και οι δύο νικηφόρες για τους Ρωμαίους. Ο Σύλλας ίδρυσε δύο τρόπαια. Το τρόπαιο της Χαιρώνεια (τμήμα του οποίου βρέθηκε το 1989 στο λόφο Θούριον) και το τρόπαιο του Ορχομενού.

Στη μάχη του Ορχομενού, ο Αρχέλαος, ο στρατηγός του Μιθριδάτη, με 80.000 άνδρες, έχοντας κι ενισχύσεις από το Δορύλαο, έναν ακόμη στρατηγό του Μιθριδάτη, κατευθύνθηκε στον Ορχομενό. Εκεί ο Σύλλας αντιπαρατάχθηκε εναντίον του. Στη σκληρή μάχη που ακολούθησε με το Ρωμαίο στρατηγό να διακινδυνεύει τη ζωή του, οι Ρωμαίοι επικράτησαν. Μετά τη μάχη, οι άνδρες του Αρχέλαου μετρούσαν νεκρούς των 25.000 ανδρών. Αρκετοί από αυτούς πνίγηκαν στην Κωπαϊδα. Ο Μιθριδάτης, αναλογιζόμενος τις ήττες που είχε υποστεί από τη Ρώμη, τον επόμενο χρόνο (85 π.Χ.) συνομολόγησε τη συνθήκη του Δαρδάνου η οποία σηματοδοτούσε το τέλος του Πρώτου Μιθριδατικού Πόλεμου. Σύμφωνα μ' αυτή, ο Μιθριδάτης θα παρέδιδε τις  Καππαδοκία και Βιθυνία στους προηγούμενους ηγεμόνες που τις κατείχαν, την Παφλαγονία κι τη Μικρά Ασία στους Ρωμαίους και θα έδινε 2.000 τάλαντα. Επίσης θα παρέδιδε 70 πλοία.
enet, ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ







Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια - Τι άφησε πίσω της



   Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, τέσσερις ημέρες μετά το ξέσπασμα της.

Συνολικά η φωτιά κατέστρεψε περίπου 30.000 στρέμματα πευκοδάσους με το μέτωπο να έχει μήκος 22 χλμ, σε μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή για την περιοχή της Εύβοιας. Για τέσσερις ημέρες δεκάδες πυροσβέστες, δυνάμεις και εθελοντές έδιναν μάχη με τις φλόγες σε μια καταπράσινη περιοχή που τώρα θυμίζει κρανίου τόπο...

Στην περιοχή πάντως παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντών ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση αναζοπύρωσης.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Λίμνης-Αγίας Άννας, του Περιφερειάρχη Στερεάς, Κώστα Μπακογιάννη και άλλων φορέων. Επίσης την περιοχή επισκέφθηκε στο πλαίσιο της εθελοντικής του προσπάθειας και ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πυρόπληκτες περιοχές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προκειμένου να επιταχυνθεί η ροή των κονδυλίων που θα παρασχεθούν για την αποκατάσταση των σχετικών ζημιών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τόσκα, ο δήμαρχος Λίμνης, Χρήστος Καλυβιώτης, τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή του στο σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Τι σημαίνει η κήρυξη μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

Η γενική κατεύθυνση προβλέπει την εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης του προβλήματος και στη συγκεκριμένη περίπτωση της καταστροφικής πυρκαγιάς, την επιστράτευση όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων, κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντονίζει το δυναμικό και τις υπηρεσίες και τους φορείς που αναλαμβάνουν δράση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενώ γίνεται κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες.

Στο δυναμικό και στα μέσα πολιτικής προστασίας περιλαμβάνονται:

    Ειδικευμένα στελέχη πολιτικής προστασίας σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, στα οποία ανατίθεται η επίβλεψη εκπόνησης και εφαρμογής των σχεδίων, προγραμμάτων και μέτρων πολιτικής προστασίας, καθώς και ο συντονισμός των αναγκαίων ενεργειών.
    Το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών, οι υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των οργανισμών κοινής ωφέλειας, που είναι υπεύθυνες σε επιχειρησιακό επίπεδο για τις επί μέρους δράσεις πολιτικής προστασίας και κυρίως για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση των καταστροφών (όπως Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό, Ελληνική Αστυνομία, Ε.Κ.Α.Β., Ένοπλες Δυνάμεις, Ο.Α.Σ.Π, υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α., Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Ε.ΥΔ.Α.Π., Δ.ΕΠ.Α., Ε.Μ.Υ.).
    Οι εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και οι ειδικευμένοι εθελοντές πολιτικής προστασίας, σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και αναλαμβάνουν την υποστήριξη σχεδίων και δράσεων πρόληψης και αποκατάστασης, καθώς και δράσεις ετοιμότητας και αντιμετώπισης καταστροφών.-


Διαβάστε Περισσότερα »

Υποβολή πρότασης για αναβάθμιση του πρώην Πανεπιστημίου Λιβαδειάς

Υποβλήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξης” του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού πρόταση για την υλοποίηση πράξης με τίτλο “Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού κτιριακού αποθέματος αρχιτεκτονικής αξίας (πρώην κτίριο Πανεπιστημίου) και περιβάλλοντος χώρου με εφαρμογές ενεργειακής αναβάθμισης για τη χρήση δημοτικών υπηρεσιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων”.
Πρόκειται για το κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη, όπου προβλέπεται να στεγασθούν οι υπηρεσίες του Δήμου και να δημιουργηθεί στο υπόσκαφο τμήμα του κτιρίου αίθουσα – πολυχώρος 200 θέσεων.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τον Γ.Γ. Αθλητισμού και τον Γ.Γ. Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας

Την Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός και ο κ. Κώστας Σταματιάδης Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Χρήστος Κυπραίος και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού κ. Αθανάσιος Αλεστάς.
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών για την άμεση υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων και της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας για την πραγματοποίηση αγώνων των εθνικών ομάδων χάντμπολ και άλλων αθλητικών συναντήσεων στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς.   Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας κ. Σταματιάδης δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά της η Ομοσπονδία θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για τη  δημιουργία ομάδας χάντμπολ στη Λιβαδειά, εάν κάτι τέτοιο είναι επιθυμητό.
Τέλος, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα αθλητικής πολιτικής, οι τρόποι προσέλκυσης και συμμετοχής των νέων σε διάφορα αθλήματα και η ανάγκη  στήριξης και ανάπτυξης του μαζικού αθλητισμού.




  

Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερη Συνάντηση Νέων στη Δαύλεια

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ
Ἡ Τοπική μας Ἐκκλησία κρατώντας μία παράδοση πολλῶν ἐτῶν
προσκαλεῖ τούς ἐργαζομένους νέους καί νέες, τούς φοιτητές καί τίς
φοιτήτριες καί κάθε νέο/α μέ πνευματικά ἐνδιαφέροντα στήν τριήμερη
συνάντηση νέων πού διοργανώνει καί φέτος στό χῶρο τῶν Νεανικῶν
Ἐκκλησιαστικῶν Κατασκηνώσεων στήν
Δαυλείας.
Ἡ συνάντηση θά πραγματοποιηθεῖ ἀπό τό Σάββατο 20 Αὐγούστου ἕως
καί τήν Τρίτη 23 Αὐγούστου 2016 καί θά περιλαμβάνει Ἱερές Ἀκολουθίες
τοῦ Νυχθημέρου, ἐπίκαιρες ὁμιλίες ἀπό διακεκριμένους εἰσηγητές καί
μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
Ὁ σκοπός τῆς τριήμερης συνάντησης εἶναι ἡ ἐπικοινωνία καί γνωριμία
τῶν νέων μεταξύ τους, μέ τόν Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας καί στελέχη
τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας μέσα σέ μιά χαρούμενη φιλική ἀτμόσφαιρα,
καθώς καί ἡ ἐνίσχυση τους στούς δύσκολους καιρούς πού διερχόμαστε.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
Σημείωση: 1) Ἀκολουθεῖ συνημμένως τό πρόγραμμα τῆς τριήμερης συνάντησης, 2) Σέ
περίπτωση κωλύματος νά παραστεῖτε καί τίς τρεῖς ἡμέρες ὑπάρχει ἡ δυνατότητα νά
ἐπιλέξετε ὅποια ἡμέρα ἐσεῖς μπορεῖτε, καί 3) Δηλώσεις συμμετοχῆς στό τηλέφωνο
2261028330 εσωτ. 0 (καθημερινά 9:00-13:30).
Πλατεία Ἀθαν. Διάκου – 321 00 Λιβαδειά • Τηλ. 22610 28330 • Fax 22610 28640 • www.imtl.gr •email:imthivlev@yahoo.com
Τριήμερη Συνάντηση Εργαζομένων νέων και φοιτητών
της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας
στο χώρο των Νεανικών Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων
στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας
20, 21, 22, 23 Αυγούστου 2016
Σάββατο 20 Αυγούστου 2016
11:00 π.μ.- 12:00 μ.μ. Άφιξη στο χώρο των Νεανικών Εκκλησιαστικών
Κατασκηνώσεων
14:00 Γεύμα-Ξεκούραση
18:00 Απογευματινό
19:00 Ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρ. Νικόλαο Δουληγέρη,
Εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου οδού Αχαρνών, με θέμα: «Προϋποθέσεις
και δυνατότητες για μια υγιή και όμορφη συντροφική σχέση»
21:00 Δείπνο, Ακολουθία Ι. Αποδείπνου και Μουσική Συνάντηση
Κυριακή 21 Αυγούστου 2016
8:00 π.μ. Όρθρος- Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ
11:00 π.μ. Πρωινό – Ελεύθερος χρόνος
13: 30 Γεύμα – Ξεκούραση
18:00 Απογευματινό
19:00 Ομιλία από τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη κ. Μάρκελλο Καμπάνη, Συνταξιούχο
Κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, με θέμα: «Η
εμπειρία και το βίωμα ως εφαλτήριο ή για την πίστη ή για νοσηρή κατάσταση»
21:30 Δείπνο- Ακολουθία Ι. Αποδείπνου
Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016
9:30 π.μ. Πρωινό
11:00 π.μ. Ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρ. Χριστόδουλο Μπίθα,
Εφημέριο Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου με θέμα: «Η
πνευματική ζωή ως μυστήριο χαράς και ευχαριστίας» -Συζήτηση
13:30 Γεύμα- Ξεκούραση
18:00 Απογευματινό
19:00 Μέγας Πανηγυρικός στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ ἐπί τῇ ἀποδόσει τῆς
ἑορτῆς τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου
22:00 Δείπνο
Τρίτη 23 Αυγούστου 2016
8:00 π.μ. Όρθρος- Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ
11:00 π.μ. Πρωινό- Αναχώρηση από το χώρο των Κατασκηνώσεων-Λήξη
τριημέρου.
Ἱερά Μονή Ἱερουσαλήμ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου – Μεγάλης Παναγίας Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ύφεση η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας, στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους



Σήμερα θα πετάξουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, να έχει πλήρως ελεγχθεί η πυργκαγιά.
Ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, αποτελούμενη από πυροσβέστες, δασοφύλακες, στρατιώτες, δίνουν τη μάχη για την κατασκευή δύο αντιπυρικών ζωνών στο όρος Καντήλι, η μία στη μονή Γαλατάκη και άλλη στο χωριό Τρούπη, ώστε να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο στη βόρεια Εύβοια. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης είναι υπεράνθρωπη, για να επωφεληθούν από την άπνοια και να κατασκευάσουν τις αντιπυρικές ζώνες. Σήμερα θα πετάξουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, να έχει πλήρως ελεγχθεί η πυργκαγιά.

Την ίδια ώρα όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε εγρήγορση, με οχήματα της Πυροσβεστικής να πραγματοποιούν όλη τη νύχτα περιπολίες, για να αντιμετωπιστούν πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.

Στην περιοχή της Λίμνης έχει ελεγχθεί πλήρως η φωτιά και δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προς τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου

Είναι πασιφανής και τετριμμένη πλέον  η επανάληψη ότι ο δήμος « εκών -άκων» επέφερε ανήκεστο βλάβη στην εμπορική δραστηριότητα  της πόλης με τις διαδοχικές παρατάσεις προς την ανάδοχο του έργου : «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δ. Θηβαίων».
Η παράταση επιμήκυνε τον συμβατικό χρόνο περαίωσης κατά 69% και από μόνη της αυτή  η ενέργεια συνιστά πρωτοφανή αν όχι σκανδαλώδη απόκλιση στα ελληνικά εργοληπτικά χρονικά, ίσως  προς καταχώρηση στο βιβλίο Γκίνες
Μετά την πρόσφατη  ψήφιση του 4ου  Ανακεφαλαιωτικού  Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) που απαιτείται σε κάθε τροποποίηση ή συμπλήρωση  της αρχικής σύμβασης και του 1ου  Πρωτοκόλλου  Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών (ΠΚΤΜΝΕ) –πράξεις που δεν νομίζω να σταματήσουν - αναφύονται  διάφορα ερωτηματικά, από τα οποία σταχυολογώ τα επόμενα:       1ον υπολείπονται  χρήματα από τα αρχικά του ΕΣΠΑ;      2ον Με δεδομένο  ότι ως προς την αρχική «ακριβοπληρωμένη»μελέτη,  υφίστανται σημαντικές αποκλίσεις, ποιοι λόγοι  τις επέβαλαν; γιατί δεν προβλέφθηκαν από την μελετητική ομάδα; γιατί δεν εντοπίστηκαν έγκαιρα στο στάδιο της παραλαβής;
3ον Ο δήμαρχος με το επιτελείο του ήταν τόσο σίγουροι   ότι οι ικανότητές των υπερίσχυαν της διαβούλευσης και του κοινωνικού ελέγχου;
4ον Υπό το «μελανό φάσμα» της εξάντλησης  των χρημάτων , τι εναλλακτικές πηγές  χρηματοδότησης υπάρχουν ,ώστε να μη οδηγηθούν στο βωμό  του «πεζόδρομου» ως σύγχρονες Ιφιγένειες οι τάλαινες δημοτικές ενότητες αλλά και οι συνοικίες μέσα στην πόλη που βοούν  για την πλήρη  εγκατάλειψη από πλευράς δημοτικής αρχής;
 5ον Πέρα από αυτά αιτούμαι με το (αριθ. πρωτ. Δ.Θ 16006/22.7.2016)  το χρονοδιάγραμμα του έργου της αρχικής σύμβασης, σύμφωνα με το  (άρθρο 5 Ν.1418/1984 & άρθρο 32 Π.Δ.609/87). Αυτό εκτός των άλλων  δίνει τη σωστή διάσταση στο πρόβλημα  της αναθεώρησης τιμών  και μόνο σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα του έργου.
                                            Περιμένω απάντηση                         
                                  Θεόδωρος Κ. Παπαϊωάννου
                                 Πολιτικός Μηχανικός

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 850 ατόμων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ καλεί τους ενδιαφερόμενους να συνάψουν συμβάσεις έργου, για τα ΝΠΔΔ των Υγειονομικών Περιφερειών, τις Κεντρικές Υπηρεσίες των Υγειονομικών Περιφερειών και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι είκοσι τέσσερις (24) ημέρες και αρχίζει από την ημέρα της δημοσίευσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. μέχρι τις 22/08/2016 και ώρα 15:00. Συμπληρωματικές ή/και διευκρινιστικές πληροφορίες για τα δικαιολογητικά, υποχρεώσεις κλπ., παρέχονται από το Γραφείο Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, στο τηλέφωνο 210 52 12 890, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00-14:00.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

  ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ.
Α.Σε σχέση με την πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιθέας-Ελαιώνα, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τη Βουλή, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
«Αθήνα, 29.07.2016

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους Υπουργούς
1.    Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
2.    Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
3.    Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΘΕΜΑ: Πυρκαγιά σε περιοχή μεταξύ Καλλιθέας-Νιχωρακίου-Ελαιώνα-Άρματος Θηβών.

Στις 23.07.2016 εκδηλώθηκε πυρκαγιά, που επεκτάθηκε σε δυσπρόσιτες επικλινείς περιοχές, μεταξύ Καλλιθέας-Νιχωρακίου-Ελαιώνα-Άρματος Θηβών, τις οποίες επισκέφθηκα αυθημερόν. Η φωτιά έσβησε, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών (Υπηρεσίες, εναέρια μέσα, αυτοδιοικητικοί, εθελοντές κλπ.), καθώς και στο γεγονός ότι δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

1.    Ποιες οι ζημιές, και σε πόση έκταση;
2.    Πώς θα αποκατασταθούν οι ζημιές αυτές;

                                                                                                    Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ»
------------
Β. Σε προηγούμενη Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια (25-29.06.2016), την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά αυτή, καθώς και από τη χαλαζόπτωση στη Λιβαδειά (28.06.2016).

Στη σχετική απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μπαλάφα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η χρηματοδότηση των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) γίνεται βάσει των πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ο οποίος ψηφίζε¬ται από τη Βουλή των Ελλήνων. Με Κοινή δε Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητι¬κής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση της Κεντρικής Έ¬νωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), καθορίζεται το ύψος των πιστώσεων που προορίζονται για τη χρηματοδοτική κάλυψη των επενδυτικών καθώς και των λειτουργικών τους δαπανών, μεταξύ άλ¬λων, των κονδυλίων αποκατάστασης δημοτικών υποδομών. Η περαιτέρω διαχείριση των πιστώσεων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οι¬κείων Δημοτικών Συμβουλίων υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεών τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.
Στο πλαίσιο αυτό και σε προληπτικό επίπεδο, για την αποτελεσματικότερη δυνατή κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας 2016 κατανεμήθηκε από το Υπουργείο στους Δήμους με την υπ' αριθμ. πρωτ. 15717/11-05-2016 απόφαση (Α.Δ.Α.: 7ΑΡ5465ΦΘΕ-ΡΘΖ), ποσό ύψους 16.890.000,00 ευρώ, και στους Συνδέσμους αυτών με την υπ' αριθμ. πρωτ. 12471/13-05-2016 απόφαση (Α.Δ.Α.: 6ΜΔΕ465ΦΘΕ-ΝΩΡ) ποσό ύψους 1.510.000,00 ευρώ, σύμφωνα με πρόταση της Γενικής Γραμμα¬τείας Πολιτικής Προστασίας.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελ¬λάδας, το Δήμο Λεβαδέων και το Δήμο Τανάγρας, με το υπ' αριθμ. πρωτ. 22249/05-07-2016 έγ¬γραφο και, μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεό¬τερο έγγραφό μας.»

Στη σχετική απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τόσκα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Σε ό,τι αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 25-06-2016 στην περιοχή Στεφάνη Βοιωτίας διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος. Πλέον των ανωτέρω, διευκρινίζεται ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μέτρων πρόληψης δασικών πυρκαγιών σε δάση και δασικές εν γένει εκτάσεις, αποτελεί ευθύνη των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας. Θέματα που αφορούν την στελέχωση και τη χρηματοδότηση των κατά τόπους Δασικών Υπηρεσιών για την υλοποίηση δράσεων πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, συμπεριλαμβανομένης και της συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου, αποτελούν αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροτοπεριβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επίσης, τα θέματα που αφορούν στην οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής ως πυρόπληκτης, για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια που προκλήθηκαν από δασικές πυρκαγιές, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων [ν. 1190/1981 (Φ.Ε.Κ. Α' 203), ν. 2576/1998 (Φ.Ε.Κ. Α' 25)].
Καθίσταται γνωστό, ότι η μελέτη και εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων και των έργων συγκράτησης των εδαφών σε δασικές εκτάσεις που η φυσική τους βλάστηση πρόσφατα έχει καταστραφεί από πυρκαγιές, εμπίπτει στην αρμοδιότητα των κατά τόπους Δασικών Υπηρεσιών που υπάγονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η δε παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών στις Δασικές Υπηρεσίες για τη μελέτη και εκτέλεσή τους, αποτελεί αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών, της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τέλος, η καταγραφή και προστασία των καμένων εκτάσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας αποτελεί αρμοδιότητα των, κατά τόπο, αρμόδιων Δασικών Υπηρεσιών και πραγματοποιείται αυτεπάγγελτα ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσής τους από τις οικείες αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που είχαν και την ευθύνη κατάσβεσής τους (Κ.Υ.Α. 12030/ Φ.109.1/ 1999).»

Στη σχετική απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπόλαρη αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Όσον αφορά στις ζημιές που προξενήθηκαν σε γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στα Δερβενοχώρια της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Βοιωτίας λόγω της πυρκαγιάς που σημειώθηκε από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου του 2016 στην εν λόγω περιοχή, επισημαίνεται ότι παρατηρήθηκαν ζημιές:
•    σε φυτικό κεφάλαιο (δενδρώδεις καλλιέργειες, κυρίως, ελαιοκαλλιέργειες) στις Τοπικές Κοινότητες Στεφάνη και Πύλη και έγιναν δύο αναγγελίες και
•    σε πάγιο κεφάλαιο (κυρίως σε μαντριά). Το έργο των καταγραφών θα αρχίσει αργότερα, όπως ορίζεται στον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.
Στη συνέχεια, οι ζημιές του φυτικού και παγίου κεφαλαίου, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτούν ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και οι Κοινοτικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας, θα ενταχθούν σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), αρμοδιότητας ΠΣΕΑ. Έπειτα το πρόγραμμα θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ε.Ε., ενώ οι αντίστοιχες ενισχύσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς μετά την έγκριση του προγράμματος και την έγκριση της δαπάνης από το Υπουργείο Οικονομικών και, οπωσδήποτε, μετά την επιβεβαίωση αποκατάστασης - αντικατάστασης των ζημιών. Επισημαίνεται ότι αιτήματα για ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο δεν έχουν, μέχρι στιγμής, υποβληθεί και, ως εκ τούτου, δεν έχουν γίνει αναγγελίες.
Όσον αφορά στις ζημιές που προξενήθηκαν από βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν στις 28 Ιουνίου του 2016 σε διάφορες καλλιέργειες (κηπευτικών, βαμβακιών, μηδικής κ.λπ.) στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Βοιωτίας, επισημαίνεται ότι έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις. Το έργο των εκτιμήσεων θα αρχίσει μετά τη λήξη της υποβολής των δηλώσεων. Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων
στους δικαιούχους, ασφαλιστικά ενήμερους, παραγωγούς.»


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ