Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Σε βουστάσιο οι πρόσφυγες στη Λιβαδειά-Φωτογραφίες



ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, που εδρεύει στην Λιβαδειά και εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ

Την Δήμαρχο Λεβαδέων, Παναγιού (Γιώτα) Πούλου, που κατοικοεδρεύει στην Λιβαδειά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πολιτικό συντονιστή για το μεταναστευτικό, Δημήτριο Βίτσα
- Στον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης, Ιωάννη Μουζάλα
- Στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, Ελισάβετ (Ελίζα) Γεωργαντά, που κατοικοεδρεύει στην Λιβαδειά
- Στους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων της 1-8-2016, κατά τη συζήτηση του έκτακτος θέματος για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή της Λιβαδειάς, προτείνατε ως χώρο το βουστάσιο, που βρίσκεται στην περιοχή της Ανάληψης (Σούρπη) και ανήκει στον γνωστό επιχειρηματία κατασκευών Νικόλαο Δέλλιο, γεγονός που αποκρύψατε, επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα, σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου, πρόταση που υπερψήφισε, ως συνήθως, η δημοτική πλειοψηφία και καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Ο εν λόγω χώρος λειτουργεί σήμερα ως βουστάσιο, δηλ. έχει υποδομές για εκτροφή βοοειδών και όχι για την στέγαση ανθρώπων. Επιπλέον, ο χώρος αυτός δεν ηλεκτροδοτείται από την Δ.Ε.Η., ούτε υδροδοτείται και δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις υγιεινής (τουαλέτες κλπ.).
Επίσης, αν και ομολογήσατε δημοσίως την ακαταλληλότητα του πρώην εργοστασίου «ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ», νυν ιδιοκτησίας της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε., με την οποία μέχρι τις 31-12-2014 συνεργαζόσασταν ως εκτιμήτρια ακινήτων, ούσα αρχιτέκτονας μηχανικός, στην περιοχή της Λιβαδειάς, προκειμένου να στεγαστούν εκεί πρόσφυγες, δεν ανακαλέσατε την πρότασή σας αυτή, που υπερψήφισε μόνο η Δημοτική Παράταξη, της οποίας είστε επικεφαλής, και την οποία υποβάλλατε, χωρίς σχετικές μελέτες, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σημειώνουμε ότι ούτε για την παραπάνω πρότασή σας για το βουστάσιο, ιδιοκτησίας Δέλλιου, υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη, ούτε έχει επισκεφτεί και ελέγξει κλιμάκιο του Δήμου Λεβαδέων τον χώρο αυτό.
Από τα προαναφερόμενα, όμως, προκύπτει η ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα του χώρου που προτείνετε για την εγκατάσταση προσφύγων.
Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα που σας έχουμε υποβάλλει και σε προηγούμενη εξώδικη γνωστοποίησή μας, χωρίς να λάβουμε απάντηση:
Για ποιο λόγο επιμένει η Δημοτική Αρχή για την δημιουργία Χώρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιοχή της Λιβαδειάς, από την στιγμή που δεν υφίστανται κατάλληλες υποδομές;
Εσείς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης, της οποίας είστε επικεφαλής, θα μένατε με τις οικογένειές σας σε ένα χώρο που σήμερα εκτρέφονται βόδια;
Με την παρούσα, σας καλούμε να μην χρησιμοποιήσετε τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ως Χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων και να ανακαλέσετε άμεσα την απόφαση που λάβατε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων της 1-8-2016, σε κάθε περίπτωση, δε, σας δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στις αρμόδιες αρχές της πόλης (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς κλπ.) και στο αρμόδιο Υπουργείο, με γνώμονα την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των προσφύγων-θυμάτων πολέμου, που στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες και μικρά παιδιά.

Λιβαδειά, 4-8-2016
Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

              ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ                ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ










Διαβάστε Περισσότερα »

Για ανάρμοστη συμπεριφορά καταγγέλει την Αντιδήμαρχο Οινοφύτων ο Λάζαρος Μαυράκης


Για ανάρμοστη συμπεριφορά καταγγέλει την Αντιδήμαρχο Οινοφύτων κα Γωγώ Καμπιώτου ο κ. Λάζαρος Μαυράκης

Με επιστολή του προς το Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάζαρος Μαυράκης καταγγέλει την Αντιδήμαρχο Οινοφύτων κα Γωγώ Καμπιώτου, ότι,  εξαπέλυσε εναντίον του ανυπόστατα ψεύδη που θίγουν την τιμή και την υπόληψή του. Συγκεκριμένα,

η κα Καμπιώτου διαδίδει ότι ο κ. Μαυράκης έχει καταγγείλει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη εντός των χώρων στάθμευσης και της παιδικής χαράς στην πλατεία Δηλεσίου και ότι από την ενέργειά του αυτή έχει τεθεί σε κίνδυνο η προγραμματισμένη γιορτή της Ομάδας του Δηλεσίου για το Σάββατο 6 Αυγούστου εντός του χώρου αυτού. Η επιστολή έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κύριε δήμαρχε,

Αναίτια η αντιδήμαρχος Οινοφύτων Γωγώ Καμπιώτου, που εσείς διορίσατε, εξαπέλυσε εναντίον μου ανυπόστατα ψεύδη που θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί της Τετάρτης τρεις (3) Αυγούστου με επισκέφθηκε ο συνδημότης μας κ. Χρήστος Ηλίας και με ενημέρωσε πως μέλη του Δ/Σ της Α.Ε. Δηλεσίου, της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δηλεσίου, πληροφορήθηκαν από την αντιδήμαρχο Γωγώ Καμπιώτου πως έχω κάνει καταγγελία για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη εντός των χώρων στάθμευσης και της παιδικής χαράς στην πλατεία Δηλεσίου και ότι από την ενέργειά μου αυτή έχει τεθεί σε κίνδυνο η προγραμματισμένη γιορτή της Ομάδας του Δηλεσίου για το Σάββατο 6 Αυγούστου εντός του χώρου αυτού.

Ο κ. Χρήστος Ηλίας επικοινώνησε παρουσία μου με τον συνδημότη μας κ. Κωνσταντίνο Κουβάτα που επιβεβαίωσε τα περί καταγγελίας από την αντιδήμαρχο. Ύστερα από λίγο με επισκέφθηκε στο γραφείο μου ο συνδημότης μας κ. Θωμάς Κουβάτας, ο οποίος με έντονο ύφος μου ζήτησε εξηγήσεις για το ίδιο θέμα.

Παρότι ξαφνιάστηκα από την αχαρακτήριστη ενέργεια ενός θεσμικού προσώπου, όπως η συγκεκριμένη αντιδήμαρχος, εξήγησα στους συνομιλητές μου πως πρόκειται για μυθεύματα.

Αντί να επιδιώξει η αντιδήμαρχος συνεργασία για την ανάπτυξη του παραμελημένου Δηλεσίου, διάλεξε να συκοφαντεί και να λασπολογεί.

Καταγγέλλω δημόσια την αντιδήμαρχο Γωγώ Καμπιώτου για την αήθη ενέργειά της που σκόπιμα εξαπέλυσε εναντίον μου και αξιώνω από αυτή να μου ζητήσει δημόσια συγνώμη και από εσάς κύριε δήμαρχε να αξιολογήσετε το ήθος ενός τόσο στενού σας συνεργάτη, που ο ίδιος τοποθετήσατε στο αξίωμα του αντιδημάρχου.

anparatiritis.gr

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις της Βοιωτίας λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με βάση τον από 04-08-2016 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία κινδύνου 4) που ισχύει για την Παρασκευή , 05/08/2016,  για την  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Απαγορεύουμε  την κίνηση και την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 04ης Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη  έως και την 12η βραδινή της 05ης Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή,  στις  ακόλουθες περιοχές:

ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1.    Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων _Κεραμίδι
2.    Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο -Ζαγαράς
3.    Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
4.    Θέση «Καραμπατσέικα» -Παλαιά οδός Λιβαδειά –Τσουκαλάδες
5.    Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
6.    Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
1.    Δάσος Μοσχοποδίου
2.    Δάσος Αγίας Τριάδας
3.    Δάσος Κιθαιρώνα
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
1.    Δάσος Δερβενοχωρίων2.    ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
1.    Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.
Οι ομάδες περιφρούρησης θα καταγράφουν τους εισερχόμενους και εξερχόμε-νους πολίτες στις ανωτέρω περιοχές.
Η παρούσα απόφαση να υλοποιηθεί με την μέριμνα της Αστυνομικής Διεύθυν-σης Βοιωτίας , του ΚΕΠΒ Θηβών, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού και των Δασαρχείων Λιβαδειάς και Θήβας.
Καλούνται  οι Δήμαρχοι να συνδράμουν για την τήρηση της παρούσας στα πλαίσια της χωρικής ευθύνης τους.



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο σοκ στο Κορωπί: Ο πρώην σύζυγος της δολοφονημένης πυροβόλησε 2 άτομα

Συγκλονίζουν οι νέες εξελίξεις στην οικογενειακή τραγωδία στο Κορωπί, όπου το βράδυ της Τετάρτης έπεσε νεκρή μία 35χρονη γυναίκα, από το χέρι 26χρονης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 41χρονος πρώην σύζυγος της δολοφονημένης πυροβόλησε τον πατέρα της 26χρονης και τη σύντροφό του, στο σπίτι τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο θύματα νοσηλεύονται, ελαφρά τραυματισμένοι, ενώ ο 41χρονος έχει τραπεί σε φυγή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε κατάσταση αμόκ και εκτόξευσε απειλές πριν εξαφανιστεί. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν η νυν σύντροφος του 41χρονου, η 26χρονη, πήγε στο σπίτι της πρώην συζύγου του 41χρονου και μετά από μεταξύ τους καβγά μαχαίρωσε σε πολλά σημεία την 35χρονη, η οποία κατέληξε.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ



Και το όνομα αυτού: Αντώνιος Αγάτσας

Τους νέους υποδιοικητές σε 31 νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία. Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε για το νοσοκομείο της Θήβας τον κ. Αντώνιο Αγάτσα.

Το βιογραφικό του νέου υποδιοικητή, που είναι Θηβαίος:

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη στατιστική (Master of Economics) από το πανεπιστήμιο North Carolina των ΗΠΑ. Διετέλεσε στέλεχος διοίκησης σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη γιατί τον περιμένει πολύ δύσκολο έργο σε ένα νοσοκομείο υποβαθμισμένο, με πολλές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
exeis-nea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Mε αμείωτη ένταση οι αστυνομικές εξορμήσεις στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν είκοσι επτά (27) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.180) άτομα και (745) οχήματα, προσήχθησαν (74) άτομα και βεβαιώθηκαν (225) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (03-08-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.180) άτομα, εκ των οποίων (887) ημεδαποί και (293) αλλοδαποί, καθώς και (745) οχήματα.

Προσήχθησαν: (74) άτομα, εκ των οποίων (50) ημεδαποί και (24) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (27) άτομα, εκ των οποίων (20) ημεδαποί και (7) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (3) ημεδαποί, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.
•    (1) ημεδαπή, για απειλή και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
•    (7) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (1) αλλοδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για επαιτεία. 

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
•    (1) πτυσσόμενο μαχαίρι (σουγιάς).

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (239) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (225) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (33) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και (187) λοιπές παραβάσεις].
•    (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (1) παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (6) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (4) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

  

Διαβάστε Περισσότερα »

Σπαραγμός στη Χαλκίδα για τον 23χρονο που σκοτώθηκε το πρωί - "Εφυγε το καλύτερο παιδί"


Ανείπωτος είναι ο πόνος για το χαμό του 23χρονου Γιώργου Ανδρεάδη, ο οποίος σήμερα το πρωί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Καραμανλή, στη Χαλκίδα.

Ο Γιώργος δούλευε στο club Mist και ήταν ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά στη νυχτερινή ζωή της Χαλκίδας. «Ήταν -χωρίς δόση υπερβολής- το καλύτερο παιδί. Πάντα πρόθυμος και ευγενικός. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι χάθηκε έτσι ξαφνικά από τη ζωή», δήλωσε στο egnomi.gr ο ιδιοκτήτης του club Γιώργος Ζαφειράκης.

Πως έγινε το κακό

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε λίγο πριν τις 7:00΄ το πρωί στη Λεωφόρο Καραμανλή, στη διασταύρωση προς Άγιο Νεκτάριο, όταν ο Γιωργος επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση στο Gaz μαζί με δύο φίλους του.

Το μικρό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις νεαροί, αρχικά συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο και στη συνέχεια συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αγροτικό.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του eviatop η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Δυστυχώς ο 23χρονος Γιωργος που ήταν συνοδηγός έχασε τη ζωή του, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο 19χρονος οδηγός και ο τρίτος της παρέας, ένας 22χρονος. Ελαφρά τραυματίστηκαν οι δυο επιβάτες του αγροτικού, υπήκοοι Αλβανίας.

Η τροχαία Χαλκίδας διενεργεί προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το θανατηφόρο τροχαίο.
lamiareport.gr
Με πληροφορίες από  egnomi.gr / eviatop








Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το Μαυρομμάτι

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ ΘΗΒΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΩΡΑ 7:00 Μ.Μ

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ Ο9:00Μ.Μ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΩΡΑ 07:00 Π.Μ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

«Άνοιξε» ο δρόμος της εσωτερικής στην Κωπαίδα

 Με παρέμβαση της Π.Ε. Βοιωτίας, «άνοιξε» ο δρόμος της εσωτερικής στην Κωπαίδα

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη, Φανής Παπαθωμά, οι υπηρεσίες της  Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας προχώρησαν σε  δενδροκοπή στις δύο πλευρές του δρόμου της «εσωτερικής» στην Κωπαΐδα για περίπου 8 χιλιόμετρα στα διοικητικά όρια της περιοχής Αλιάρτου, λόγω της κατάστασης που επικρατούσε με τα κλαριά να φτάνουν από τη μια άκρη του δρόμου στην άλλη, έτσι ώστε να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.
«Μαζί με τις  υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, συνεχίζουμε το έργο μας,  έτσι ώστε να διευκολύνουμε  τους αγρότες να έχουν  εύκολη πρόσβαση στα κτήματά τους, αλλά και για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της πορείας των οχημάτων».
Έτσι ο δρόμος της «εσωτερικής» άνοιξε και η κυκλοφορία γίνεται χωρίς προβλήματα» είπε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2016-Όλο το Πρόγραμμα


ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2016
Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πέμπτη 18 Αυγούστου – Αυγουστιάτικη Πανσέληνος
Συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου. Έναντι μνημείου Λέοντα Χαιρώνειας, ώρα 9:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Πέμπτη 25 Αυγούστου
Χορευτική παράσταση από τη χορευτική ομάδα '”Μανουσάκια” Κυριακίου. Πλατεία Αγίου Νικολάου Κυριάκι, ώρα 9.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 26 Αυγούστου
Συναυλία με τον Θανάση Βούτσα. Πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα), ώρα 9.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 27 Αυγούστου
Χορευτική παράσταση από τη χορευτική ομάδα “Μανουσάκια” Κυριακίου και τον χορευτικό Σύλλογο Άνω Λιοσίων. Πλατεία Αγίου Νικολάου Κυριάκι, ώρα 9.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Δευτέρα 29 Αυγούστου
Χορευτική παράσταση από τμήματα ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής από την σχολή χορού της Έφης Ραμαντάνη. Πλατεία Αγίου Νικολάου Κυριάκι, ώρα 9.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Τρίτη 30 Αυγούστου
Συναυλία με τον Στέφανο Κορκολή και τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Λιβαδειάς “ΕΡΚΥΝΑ” σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεία τραγουδιών Σοφία Μανουσάκη. Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, ώρα 9.00μ.μ.
Γενική είσοδος: 10 €.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση “Όλα του Γάμου Δύσκολα”, τρία μονόπρακτα του Αντόν Τσέχοφ από τη θεατρική ομάδα Αλίαρτου “ΣΧΗΜΑ”. Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, ώρα 9.00 μ.μ.
Γενική είσοδος: 3 €.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση “Ζητείται ψεύτης” του Δ. Ψαθά από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου - Λυκείου Δαύλειας. Κεντρική πλατεία Δαύλειας, ώρα 8.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου
Συναυλία Ορχήστρας “Μετροπόλιταν'' του Δήμου Αγίου Δημητρίου – Αττικής, “Είναι αρρώστια τα τραγούδια” αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο. Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, ώρα 9.00μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση “Καρέκλες” του Ευγένιου Ιονέσκο από τη θεατρική ομάδα “ΟΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟΙ”. Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, ώρα 9.00μ.μ.
Γενική είσοδος: 3 €.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση “Το σακάκι που βελάζει” του Στανισλάβ Στρατίεβ από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς. Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, ώρα 9.00μ.μ.
Γενική είσοδος 3 €.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου
Συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Μίλτο Πασχαλίδη. Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, ώρα 9.00μ.μ.
Γενική είσοδος 14 € Προπώληση, άνεργοι, φοιτητές, ΑμεΑ 12 €.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου
Παιδική θεατρική παράσταση “Το βιβλίο των θρύλων” του Δημήτρη Πιέτρη. Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, ώρα 9.00μ.μ.
Γενική είσοδος : 10 €, Προπώληση : 8 €, άνεργοι: 6 ευρώ, Παιδιά, ΑμεΑ: Ελεύθερη είσοδος.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου
Μουσικοχορευτική εκδήλωση “Μια θάλασσα τραγούδια” από το Σύλλογο “Άσκηση, Ψυχαγωγία, Υγεία” Ορχομενού Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, ώρα 9.00μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση “Εθνικότητα μου, το χρώμα του ανέμου” του Ματέι Βισνιέκ από το Θεατρικό Εργαστήρι ''Θεατροφρένεια''. Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, ώρα 9.00μ.μ.
Γενική είσοδος 3 €.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου
''Λαϊκό Ορατόριο'' με τη συμμετοχή της ορχήστρας ποικίλης μουσικής της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λιβαδειάς και των Χορωδιών Αταλάντης, Διστόμου, Κυριακίου και Λιβαδειάς. Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη, ώρα 9.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση “Δον Καμίλο” του Σωτήρη Πατατζή από τη Θεατρική Ομάδα του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς. Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, ώρα 9.00μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
Ρεμπέτικη βραδιά με την Σοφία Παπάζογλου και τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς. Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, ώρα 9.00μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
Βραδιά Τζαζ από τους Vintage Vibes. Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, ώρα 9.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση “Πλούτος” του Αριστοφάνη.
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης. Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, ώρα 9.00μ.μ.
Γενική είσοδος 20 € , προπώληση 17 € , άνεργοι , φοιτητές, πολύτεκνοι 13 €.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση “Ω! Τι κόσμος μπαμπά” του Κώστα Μουρσελά από τη Θεατρική ομάδα του 1ου Λυκείου Λιβαδειάς. Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, ώρα 9.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

19 – 26 Αυγούστου
Έκθεση Λαογραφίας από τον Λαογραφικό & Πολιτιστικό Σύλλογο “ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ”. Ισόγειο Νεροτριβής.
Ώρες λειτουργίας: 18:00 - 23:00.

1 – 7 Σεπτεμβρίου
Φωτογραφική Έκθεση ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς. Ισόγειο Νερόμυλου.
Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 13:00 και 17:00 - 22:00.

10 – 23 Σεπτεμβρίου
Έκθεση Χαρακτικών Π. Τέτση σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (Μ.Ι.Ε.Τ.). Ισόγειο Νερόμυλου.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 18:00 – 22:00 & Σάββατο - Κυριακή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 22:00

12 – 18 Σεπτεμβρίου
Φωτογραφική Έκθεση από την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς. Ισόγειο Νεροτριβής.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 19:00 - 21:30. Σαββάτο-Κυριακή 12:00 - 14:00 & 19:00 - 21:30.

20 – 26 Σεπτεμβρίου
20η Έκθεση Γελοιογραφίας. Συνδιοργάνωση: Δήμος Λεβαδέων,Τοπική Κοινότητα Λαφυστίου, Μορφωτικός Σύλλογος Λαφυστίου. Ισόγειο Νεροτριβής.
Ώρες λειτουργίας: 19:00 - 22:00.

24 – 30 Σεπτεμβρίου
Φωτογραφική Έκθεση από τον Σύλλογο “Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς”. Ισόγειο Νερόμυλου.
Ώρες λειτουργίας: 18:00 - 21:00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
1 – 17 Σεπτεμβρίου
Διοργάνωση Τουρνουά Αντισφαίρισης (Τένις). Όμιλος Αντισφαίρισης Λιβαδειάς και Κέντρο Αντισφαίρισης Λιβαδειάς. Εγκαταστάσεις Κέντρου Αντισφαίρισης.

10 – 11 Σεπτεμβρίου
Ελικώνια Ορειβατική Πεζοπορική Συνάντηση. Επιτροπή Αθλητισμού Δήμου Λεβαδέων, Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου
Εκκίνηση 45ου Διεθνούς Ράλλυ ΦΙΛΠΑ. Περιοχή Κρύας, ώρα 10:30 π.μ.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
4ος Ημιμαραθώνιος Λιβαδειάς Α.Κ.Ο.Λ. Εκκίνηση: πλατεία Λάμπρου Κατσώνη,
ώρα 9:00 π.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στη διαδικασία χορήγησης άδειας οδήγησης


 Ανατροπές στον τρόπο χορήγησης αδειών οδήγησης, φέρνουν δύο τροπολογίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (που εντάχθηκαν στο σχέδιο νόμου με τίτλο Ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων παραχώρησης - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2014/23/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2014 σχετικά με την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης (ΕΕ L 94/1/28.3.2014) και άλλες διατάξεις).

Συγκεκριμένα, τροποποιείται η διαδικασία της ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών και καταργούνται οι Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές (Δ.Ι.Ε).

Επίσης, επανακαθορίζεται συνολικά το ασυμβίβαστο του εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών με την ιδιότητα του υπαλλήλου του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ενώ δημιουργείται από το ΥΠΟΜΕΔΙ πληροφοριακό σύστημα για τη μηχανογράφηση όλων των λειτουργιών και διαδικασιών των σχολών και κέντρων παροχής εκπαιδευτικού έργου.

Κατά την σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής η Υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη τοποθετήθηκε σχετικά. Διευκρίνισε ότι με την τροποποίηση της διαδικασίας της ιατρικής εξέτασης, με την κατάργηση των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών λύνεται το πρόβλημα της αναμονής για εξέταση περίπου 12.000 ενδιαφερομένων υποψηφίων οδηγών. Επιπρόσθετα, απλοποιείται και επισπεύδεται πλέον η διαδικασία, καθώς δίνεται η δυνατότητα ιατρικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών από ιατρούς κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας ή ιδιωτών ιατρών, επιτυγχάνοντας έτσι και την επέκταση του ωραρίου σε ολοήμερο. Ακόμη, υποστήριξε ότι με τον επανακαθορισμό του ασυμβίβαστου για την άσκηση του επαγγέλματος εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών καθίσταται σαφές το νομικό πλαίσιο του ασυμβιβάστου και επιτυγχάνονται η διαφάνεια και η αξιοπιστία στα προγράμματα εκπαίδευσης και στον προγραμματισμό εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών.

Παράλληλα απλουστεύονται οι διαδικασίες και μειώνεται η γραφειοκρατία.

Τέλος, με το πληροφοριακό σύστημα επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων και βελτιστοποιείται το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών.

Παρακάτω παρατίθενται οι τοποθετήσεις της Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνας Χρυσοβελώνη στην σημερινή συζήτηση στην Βουλή για τις δύο τροπολογίες.

Τοποθετήσεις Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνας Χρυσοβελώνη Τοποθέτηση για την τροπολογία για την τροποποίηση της διαδικασίας της ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

Με την προτεινόμενη διάταξη τροποποιείται η διαδικασία της ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη διακοπή της λειτουργίας των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών (Δ.Ι.Ε).   Συγκεκριμένα : 

• δίδεται η δυνατότητα της ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών από ιατρούς κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους ή από ιδιώτες ιατρούς.

 • Καταργείται επομένως, η συγκρότηση Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών (Δ.Ι.Ε) από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας

 • αντιμετωπίζουμε κατά αυτόν τον τρόπο την αναμονή για εξέταση περίπου 12.000 ενδιαφερόμενων υποψηφίων οδηγών και οδηγών.  • επιτυγχάνεται ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, λόγω και της ολοήμερης λειτουργίας (απογευματινά ραντεβού) των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας ή των ιδιωτών γιατρών στα ιατρεία τους.

 • δίνεται εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Υγείας με Κοινή τους Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της αμοιβής των ιατρών των εμπλεκόμενων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Τοποθέτηση για την τροπολογία για την δημιουργία πληροφοριακού συστήματος και επανακαθορισμού ασυμβίβαστου εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών.  Με την προτεινόμενη ρύθμιση: 

• δημιουργείται στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων πληροφοριακό σύστημα για τη μηχανογράφηση όλων των λειτουργιών και διαδικασιών των σχολών και κέντρων παροχής εκπαιδευτικού έργου που αδειοδοτούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της Χώρας.  Επιτυγχάνεται, με τον τρόπο αυτό,  • εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων,

 • η απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση της γραφειοκρατίας,

 • η βελτιστοποίηση του έργου των ελεγκτικών μηχανισμών που έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις λειτουργούσες σχολές για προγραμματισμό ελέγχων,

• η διαφάνεια και αξιοπιστία στα προγράμματα εκπαίδευσης και στον προγραμματισμό εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών.  • Επιπροσθέτως, προβλέπεται εξουσιοδοτική διάταξη για την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.  Με την δεύτερη παράγραφο της προτεινόμενης ρύθμισης επανακαθορίζεται καθολικά το ασυμβίβαστο της άσκησης του επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών με την ιδιότητα του υπαλλήλου του δημοσίου, των ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, καθώς και των συνταξιούχων αυτών.  Και τούτο προς άρση χρόνιων αμφισβητήσεων και παρερμηνειών, οι οποίες προκάλεσαν σύγχυση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Διοίκησης και οδήγησαν σταδιακά στην καταστρατήγησή του. Επιπλέον, ρυθμίζονται μεταβατικά οι περιπτώσεις εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν ως προς την εφαρμογή του ασυμβίβαστου άδεια/βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή.

Ημερησία
Διαβάστε Περισσότερα »

Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ:3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Αναχώρηση : Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016


 1η μέρα

 Αναχώρηση από Λιβαδειά στις 7 το πρωί με κατεύθυνση τη Βόρειο Ελλάδα. Μια πρώτη στάση έξω από τη Λαμία για καφέ και συνεχίζουμε για τη Χαλκιδική περνώντας από Τέμπη,Πλαταμώνα,Κατερίνη. Επόμενη στάση στον Κορινό για φαγητό. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στην Ουρανούπολη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πανέμορφη Ουρανούπολη, ένα παραθαλάσσιο χωριό του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου, τελευταίος κοσμικός προορισμός πριν μεταβεί κάποιος στο Άγιο Όρος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά αναχώρηση για την κρουαζιέρα γύρω από τα μοναστήρια του Άθω.

  H διάρκεια της κρουαζιέρας είναι περίπου 3 ώρες. Το πλοίο ακολουθεί τη νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου φτάνοντας σε 10 λεπτά  στα σύνορα που χωρίζουν τον υπόλοιπο κόσμο από την μοναστική πολιτεία.Στη διάρκεια της κρουαζιέρας θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε διάφορα λείψανα  από το περιβόλι  της Παναγίας.

  Επιστρέφουμε στην Ουρανούπολη για γεύμα και αμέσως μετά συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή , όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Παισίου του Αγιορείτου.

  Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

3η μέρα

 Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτρας όπου θα προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα που βρίσκονται στη μονή . Αμέσως μετά αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.Αφιξη στη Λιβαδειά το βράδυ.

Κόστος συμμετοχής : 130 € / το άτομο σε δίκλινο

Διαφορά μονοκλίνου : 30 €

Η εκδρομή περιλαμβάνει :

Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
Επισκέψεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
1 διανυκτέρευση στην Ουρανούπολη με πρωινό
1 διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη με πρωινό
Κρουαζιέρα στα μοναστήρια του Άθω.

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής
στον π.Αλέξιο, στον ναό του αγίου Ρηγίνου
και στο ταξιδιωτικό γραφείο ORION TRAVEL
στα τηλ. 22610 80088

& 22610 26501

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Ζάλτσα για διακοπές ο Αρχιεπίσκοπος


Εκεί, στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, βρίσκεται το «καταφύγιο ψυχής του». Εκεί διαβάζει, προσεύχεται, γράφει τους λόγους του και ασχολείται με κτηνοτροφικές και γεωργικές εργασίες. Μαζεύει ελιές, φτιάχνει τυρί, επισκέπτεται τα χωράφια του.

Στη Ζάλτσα Βοιωτίας ίδρυσε πρόσφατα μία πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα με ειδική ράτσα κατσικιών, τα οποία έφερε από την Ισπανία. Στο κτήμα του υπάρχουν και ελάφια, κότες, κουνέλια.
Απέναντι ακριβώς βρίσκεται το ακατοίκητο νησί Άμπελος, που ανήκει στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά. Εκεί βρίσκεται ναός τον οποίο συχνά καθαρίζει μόνος του. Πριν από λίγα χρόνια μαζί με τον οικείο μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο, μετέφεραν γεννήτρια για την ηλεκτροδότησή του.

O Αρχιεπίσκοπος προσεύχεται στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη Βοιωτία.
Με βάση τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, θα παραμείνει στη Ζάλτσα και για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Έφη Οικονόμου

«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Έφη Οικονόμου κατά τη διάρκεια των διακοπών της

Η ηθοποιός Έφη Οικονόμου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 79 χρονών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αιγαίου, ενώ λίγες ώρες πριν έκανε ανέμελες διακοπές με τον σύζυγό της (επίσης ηθοποιό) Χάρη Παναγιώτου στο εξοχικό τους στο Διακοφτό, κολυμπώντας και παίζοντας μαζί του ακόμη μία παρτίδα σκραμπλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, η  ηθοποιός είχε ανεύρισμα θωρακικής και κοιλιακής αορτής, το οποίο ανακάλυψε το 2011. Πριν από μία εβδομάδα είχε αισθανθεί ζάλη, έκανε εξετάσεις, οι οποίες δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό. Η καρδιά όμως την πρόδωσε. Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις 13:?30 από το Γ Νεκροταφείο στη Νίκαια.
Η ηθοποιός πάνω από 30 χρόνια παραθέριζε τα καλοκαίρια στην περιοχή του Διακοφτού. Η σχέση της με τους κατοίκους ήταν πολύ στενή, όπως και με τα μέλη της θεατρικής ομάδας της περιοχής. Ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, ενώ ερμήνευσε κυρίως τον ρόλο της κακιάς. Από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν στη δημοφιλή σειρά «Πάτερ Ημών».
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαράτσι στα επιδόματα τρίτεκνων- πολύτεκνων του ΟΓΑ

Με τη μορφή τέλους χαρτοσήμου ύψους 3,6% στα επιδόματα που καταβλήθηκαν τον Ιούλιο
Χαράτσι στα «μουλωχτά» ύψους 3,6% επέβαλε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων στα επιδόματα τριτεκνων και πολύτεκνων.

Βασιζόμενος σε κάποια νομοθετική ρύθμιση που όπως παρατηρεί ο Ελεύθερος Τύπος πέρασε κάποια στιγμή χωρίς κάποιος να την αντιληφθεί ο ΟΓΑ επιβάλει τέλος χαρτοσήμου στα επιδόματα που κατέβαλε τον Ιούλιο στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Βάσει των νόμων 4093/2012 και 4252/2014 τα επιδόματα αυτά θα έπρεπε να απαλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος ή εισφορά υπέρ του Δημοσίου όμως φαίνεται ότι μέσα στα πολυνομοσχέδια που ψηφίστηκαν τους τελευταίους μήνες πέρασε η διάταξη για την επιβολή τέλους χαρτοσήμου.

Ο ΟΓΑ μάλιστα φρόντισε να ενημερώσει τους δικαιούχους με δελτίο τύπου στις 20 Ιουλίου ώστε να μην πάθουν «εγκεφαλικά» από τη μείωση στα επιδόματά τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΘΗΒΑ-ΥΛΙΚΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΘΗΒΑ-ΥΛΙΚΗ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΦΟΡΤΟΥ ΝΤΑΛΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, μιλώντας στη Βουλή στο Νομοσχέδιο για την «Ανάθεση Συμβάσεων Παραχώρησης», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε 3 σοβαρά θέματα, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που αφορούν κυρίως τη Βοιωτία. Ειδικότερα, ο κ.Μπασιάκος, μεταξύ αλλων, είπε:

«Θα ήθελα να αναφερθώ σε τρία ζητήματα που συνδέονται με το σχέδιο νόμου. Αυτά αφορούν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνας-Θήβας-Υλίκης, του οποίου η διαδικασία ξεκίνησε από το 2012, αλλά ακυρώθηκε ο διαγωνισμός τον Ιούνιο του 2015.
Ένα δεύτερο ζήτημα αφορά τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελευσίνας-Θήβας για να διευκολύνει τη διακίνηση εμπορευμάτων από το Θριάσιο Πεδίο κατά κύριο λόγο.
Και ένα τρίτο θέμα, που μας απασχολεί στη Βοιωτία ιδιαίτερα, είναι το τεράστιο πρόβλημα από τον κυκλοφοριακό φόρτο και την εκτροπή του στο παράπλευρο δευτερεύον δίκτυο της περιοχής της Βοιωτίας, λόγω υψηλών διοδίων, με πάρα πολύ δυσμενείς συνέπειες, λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου, των ατυχημάτων, κυρίως γιατί οι προδιαγραφές του δευτερεύοντος παράπλευρου οδικού δικτύου δεν είναι οι σωστές, σε σχέση με τη διακίνηση κυρίως νταλικών ξένων χωρών.
Για το πρώτο θέμα θα ήθελα να αναφερθώ σε σχετική ερώτησή μου και απάντηση του κ. Σπίρτζη προ καιρού, ότι υπάρχει έγκριση της διενέργειας δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης: Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του έργου «Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη». Όπως σας είπα και πριν, ακυρώθηκε ο διαγωνισμός αυτός στις 16/6/2015, με το σκεπτικό που περιλαμβάνεται στην έγγραφη απάντηση του Υπουργού κ. Σπίρτζη.
Στη συνέχεια, όμως, στην ίδια απάντηση υπάρχει μια θετική προοπτική. Υπάρχει μια αναφορά στην εξέλιξη του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας-Αττικής. Εκεί αναφέρεται ότι ο Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα-Κόμβος Αγίου Λουκά-Θήβα-Υλίκη θα είναι ο νέος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος θα συμβάλει, όπως περιγράφεται στη διάταξη, στη μείωση των χρονοαποστάσεων στον άξονα ΠΑΘΕ, θα αποφορτίσει την Παρακηφίσια Λεωφόρο και τον Αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Λαμίας στο τμήμα Αθηνών-Υλίκης από πλευράς κυκλοφοριακής και περιβαλλοντικής.
Μια πρόχειρη έρευνα έδειξε ότι θα κερδηθεί απόσταση μήκους 65 χιλιομέτρων αν γίνει αυτή η εκτροπή! Η απόσταση Ελευσίνα-Μεταμόρφωση είναι περίπου 27,5 χιλιόμετρα και η απόσταση Μεταμόρφωση-Θήβα είναι άλλα 80 χιλιόμετρα. Υπάρχει ένα σύνολο απόστασης 108 χιλιομέτρων, ενώ το νέο δίκτυο από την Ελευσίνα μέχρι την Υλίκη θα φτάνει τα 50 χιλιόμετρα: 43 μέχρι τη Θήβα και 50 μέχρι την Υλίκη.
Αντιλαμβάνεστε ότι μια διαφορά 65 χιλιομέτρων είναι πάρα πολύ σημαντική, ένα πολύ σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα κατασκευής αυτού του πολύ σημαντικού έργου, που θα βοηθήσει την εκτροπή του κυκλοφοριακού φόρτου από τη Δυτική Ελλάδα συνολικά, την Πελοπόννησο, κ.λπ., από αυτούς που βρίσκονται στην Ελευσίνα προς την Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα και αντιστρόφως. Αυτό θα καταστεί προφανώς περισσότερο αναγκαίο, αν ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, όταν ο κυκλοφοριακός φόρτος και στο οδικό δίκτυο, αλλά και στο σιδηροδρομικό, θα αυξηθεί κατακόρυφα. Θέλω να σας πω ότι αυτός ο σχεδιαζόμενος δρόμος παλιά αναφερόταν ως «Οδός Μεταξά». Υπήρχε μια χάραξη μέσω του Κιθαιρώνα που, προσπερνώντας τη σημερινή παράκαμψη μέσω Σχηματαρίου ή μέσω Μαλακάσας, θα επιτάχυνε την απόσταση και θα διευκόλυνε τις μεταφορές.
Αναφερόμενος στο θέμα της σιδηροδρομικής κάλυψης, για την οποία υπάρχουν θετικές προοπτικές, σύμφωνα με την πιο πάνω έγγραφη απάντηση και σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Σπίρτζη και της Κυβέρνησης ότι, στο Θριάσιο Πεδίο και στο Εμπορευματικό Κέντρο του θα υπάρξει μεγάλη κίνηση και μεγάλες ανάγκες που θα πολλαπλασιάσουν τον όγκο του μεταφερόμενου υλικού και εμπορευμάτων, που θα προστίθεται στην κίνηση του προαστιακού, αλλά και τη διακίνηση των επιβατών. Άρα, από το 2018 αναμένεται η μεγάλη πίεση, λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου, για την κατασκευή σιδηροδρομικής σύνδεσης, που φαίνεται ότι ενθαρρύνεται και από τον αρμόδιο φορέα, τον ΟΣΕ.
Θέλω να τονίσω ότι για την περιοχή μας είναι πάρα πολύ σημαντικό το να ενισχυθεί η δραστηριότητα αυτή, που περιλαμβάνει διακίνηση και με το έργο του Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου, αλλά και με τη γενικότερη προσπάθεια να έρχονται προϊόντα, τα οποία μεταποιούνται ή τυποποιούνται ή συσκευάζονται στη χώρα μας από άλλες περιοχές.
Κλείνοντας, θέλω να κάνω μια μικρή αναφορά στην κυβερνητική εξαγγελία ότι θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας στο παράπλευρο δευτερεύον δίκτυο της Βοιωτίας, λόγω της αύξησης των διοδίων, που επιβάρυνε, όπως σας είπα και πριν, το δίκτυο αυτό. Υπάρχει μια κυβερνητική εξαγγελία ότι θα υπάρξει απαγόρευση τουλάχιστον των μεγάλων νταλικών, των μεγάλων οχημάτων, ακριβώς γιατί το δίκτυο δεν έχει τις προδιαγραφές -είναι επικλινές, υπάρχουν στροφές, κλπ.- και δημιουργούνται πολλά προβλήματα κυκλοφοριακού φόρτου, αλλά και ατυχημάτων από αυτοκίνητα που δεν έχουν τη δυνατότητα να διακινηθούν σ’ αυτό το δίκτυο (και εντός του αστικού ιστού). Υπάρχει, λοιπόν, μια εξαγγελία από τον κ. Σπίρτζη συγκεκριμένα, η οποία όμως ακόμη, παρά την πάροδο τόσων μηνών, δεν έχει υλοποιηθεί.
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, αυτό ως μείζον θέμα της περιοχής, ως αίτημα της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες και αναμένω την ταχεία ενεργοποίηση και υλοποίηση αυτής της κυβερνητικής εξαγγελίας.
Ευχαριστώ πολύ.»






Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκλημα στο Κορωπί: Δολοφόνησε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της

Μία γυναίκα 35 ετών διακομίστηκε χθες βράδυ σοβαρά τραυματισμένη, από αιχμηρό αντικείμενο στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου, όπου και κατέληξε, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τον θανάσιμο τραυματισμό της γυναίκας από μαχαίρι, συνελήφθη μία άλλη γυναίκα η οποία φέρεται να είναι η νυν σύντροφος του πρώην συζύγου του θύματος.
Στο μεταξύ στο τμήμα Κορωπίου και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, προκειμένου να καταθέσει, έχει μεταφερθεί και ο πρώην σύζυγος του θύματος, ο οποίος έχει από δύο παιδιά με την καθεμία από τις δύο γυναίκες.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ποσότητες απορριμμάτων που εναποτέθηκαν στους 4 ΧΥΤΑ του Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς


   Ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας
Α.Ε διαχειρίζεται 4 ΧΥΤΑ (Λαμίας, Θήβας, Χαλκίδας & Ιστιαίας), οι οποίοι διαθέτουν όλες τις
απαιτούμενες αδειοδοτήσεις (Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων - ΑΕΠΟ και Άδειες
λειτουργίας).
Στους 4 ΧΥΤΑ εναποθέτουν απορρίμματα 18 Δήμοι, από τους 25 συνολικά της
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με εξυπηρετούμενο πληθυσμό 455.970 κατοίκων (83,30% του
συνόλου του πληθυσμού των 547.390 κατοίκων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας).
Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που απασχολείται στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α
Στερεάς Ελλάδας Α.Ε ανέρχεται σε 120 άτομα.
Οι συνολικές ποσότητες απορριμμάτων που εναποτέθηκαν στους 4 ΧΥΤΑ το Α΄ εξάμηνο
του 2016 αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα:
ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΧΥΤΑ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016 ΣΕ KGR
Α/Α ΧΥΤΑ ΔΗΜΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ * ΣΥΝΟΛΟ
1 ΛΑΜΙΑΣ 28.121.080,00 2.861.200,00 30.982.280,00
2 ΘΗΒΑΣ 19.267.920,00 343.030,00 19.610.950,00
3 ΧΑΛΚΙΔΑΣ 28.188.940,00 3.083.650,00 31.272.590,00
4 ΙΣΤΙΑΙΑΣ 5.861.740,00 370,00 5.862.110,00
ΣΥΝΟΛΟ 81.439.680,00 6.288.250,00 87.727.930,00
* Ω ς ι διώτες αναφέροντα ι οι τρίτοι (εκτός Δ ήμων), όπως σ τρατιωτικές μονάδες,
νοσοκομεία, κ.α καθώς και επιχειρήσεις, οι οποίες εναποθέτουν απορρίμματα
προσομοιάζοντα με τα αστικά.
Οι παραπάνω ποσότητες αφορούν τα απορρίμματα που οδηγήθηκαν προς υγειονομική
ταφή, μετά τις δράσεις διαλογής στην πηγή από τους Δήμους (ανακύκλωση υλικών
συσκευασίας, οικιακή κομποστοποίηση κ.α).
Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης διαχείρισης και της μείωσης των απορριμμάτων, που
οδηγούνται προς υγειονομική ταφή, έχουν υποβληθεί προτάσεις για έργα διαχείρισης
απορριμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 86.340.183,66 ευρώ και αφορούν την μονάδα
κομποστοποίησης & ΧΥΤΥ Φωκίδας (βρίσκεται ήδη στο στάδιο της κατασκευής), την Μονάδα
Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας (βρίσκεται στην διαδικασία του προσυμβατικού
ελέγχου για την υπογραφή της σύμβασης) και των 2 ΜΕΑ (Λαμίας & Χαλκίδας).
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υποβάλλουν προτάσεις και οι Δήμοι για
χρηματοδότηση έργων & δράσεων διαλογής στην πηγή (πράσινα σημεία, κάδους διακριτών
ρευμάτων κ.α).
Όλος ο σχεδιασμός και η υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση τόσο του
Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε όσο και των Δήμων, γίνενται σύμφωνα με το
νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης
Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α).
Θήβα : 03/08/2016


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ