Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Φεστιβάλ Παράδοσης στις Πλαταιές-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχή χρονιά, απο 4-7 Αυγούστου,το Φεστιβάλ των Πλαταιών, στην πλατεία του χωριού.
Την Κυριακή,στο μεγάλο αυτό φεστιβάλ
παρουσιάστηκαν χοροί από όλη την Ελλάδα.


 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΩΕΡΟΗ  ΠΛΑΤΑΙΩΝ
Πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία το ένατο φεστιβάλ
Πλαταιών του πολιτιστικού συλλόγου Ωερόη στις 4-7 Αυγούστου
Την πρώτη μερα πραγματοποιήθηκε τουρνουά πετοσφαιρισης (βολλευ) στο δημοτικό σχολείο Πλαταιών, και ακολούθησε κυνήγι του χαμένου θησαυρού στην κεντρική πλατεία. Τη δεύτερη μέρα οργανώθηκε αναβίωση παλαιών παιχνιδιών. Η
 Τρίτη μέρα άνοιξε με αγώνες αντοχής και εν συνεχεια σεμινάριο πρώτων βοηθειών με κεντρικό ομιλητή τον αγροτικό ιατρό κο Δημήτρη Δεσκο. Το βραδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε προβολή φωτογραφιών 3δ του μεγάλου ζωγράφου φιλέλληνα Boissonnas, επιμελημένο απο τον κο Παναγιώτη Δεφιγγο. Το Σάββατο περατώθηκε με παραδοσιακή μουσική βραδιά.
 Η τεταρτη και τελευταια μερα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με ζωγραφικό happening καθοδηγούμενο απο τον ζωγράφο και δάσκαλο εικαστικών Θανάση Ραχούτη. Το φεστιβάλ Πλαταιών έλαβε τελος με παραδοσιακούς χορούς απ'όλη την Ελλάδα, με την συμμετοχή των:
•δημοτικό σχολείο Πλαταιών
•όμιλος κριεκουκιωτων φίλων του έλατου (Ο.Κ.Φ.Ε.)
•δικταιοι-καστρινοί
•ελληνικός παραδοσιακός χορευτικός όμιλος (ΕΛ.ΠΑ.Χ.Ο.)
•χορευτικός σύλλογος νεοχωρακιου "Η παρέα μας"
•σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας "Η Νέα Τραπεζούντα"

Επισης εγινε απονομή βραβείων για τους αγώνες αντοχής, το τουρνουά πετοσφαιρισης και τους αποφοίτους λυκείου που συμμετείχαν στις πανελληνιες εξετασεις.

Ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο του αεραθλητικού ομίλου Κιθαιρώνα (Α.Ο.Κ.) κο Αμβρόσιο Κάρδαρη.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Θηβαίων κος Σπύρος Νικολάου, οι αντιδημάρχοι κοι Κίτσος και Μητσακης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κοι Κουτσοδήμος, Δρένιος και Παπαβασιλείου, κι ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πλαταιών κος Αλέξης Φίλης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με επιτυχια καθώς ενα μέρος των εσόδων από τη λαχειοφόρο θα διατεθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο Θηβαίων.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΩΕΡΟΗ  ΠΛΑΤΑΙΩΝ


















Διαβάστε Περισσότερα »

Νικητής το Black Eye στο 12ο Τουρνουά 6Χ6 στην Αλίαρτο-ΦΩΤΟ


Έπεσε η αυλαία του του 12ου τουρνουά 6Χ6 στην Αλίαρτο.
Νικητής   το Black Eye για τριτη φορά τα τελευταία 7 χρόνια.κερδιζοντας με 6-3 την εξαιρετική  barcelona.Στον τελικό των U16 νικητής αναδείχθηκε η Μπελάς Βελόνας  κερδίζοντας στα πέναλτι 4-2 την εξίσου καλή κλάψτον villa μετά το τελικό 3-3. Όλες οι φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδοσιακό γλέντι απο τους Συλλόγους της Ελλοπίας


Διαβάστε Περισσότερα »

22 νέες συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα και συγκεκριμένα:

Πέντε (5) ημεδαποί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

•    ένας άνδρας και μία γυναίκα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της         Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας

•    ένας άνδρας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και

•    δύο άνδρες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.


Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα δύο αλλοδαπές στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και ένας ημεδαπός στον Πολύδροσο Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γραβιάς, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Οκτώ (8) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας & της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα,

•    δύο αλλοδαποί στη Χαλκίδα και στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,

•    ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

•    ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας και

•    ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.


Δύο (2) αλλοδαποί στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας και στην Άμφισσα, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας αντίστοιχα, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Ημεδαπός στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για ψευδή καταμήνυση.

Ημεδαπός στον Πολύδροσο Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, για υπεξαίρεση.

Τέλος, ημεδαπός στα Καμένα Βούρλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, για παραεμπόριο.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης: Το όνειρο των πατεράδων μας γίνεται πραγματικότητα


Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τη μελέτη που αφορά στο έργο του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου. Η μελέτη που θα πραγματοποιηθεί έχει ως αντικείμενο την κατασκευή του άξονα «Σταυρός - Αν. Σήραγγα Τυμφρηστού» και συγκεκριμένα το τμήμα «Νεοχωράκι - Αν. Σήραγγα Τυμφρηστού».

Πρόκειται για έργο που αλλάζει όλα τα δεδομένα στον τρόπο αλλά και στην ασφάλεια των μετακινήσεων μεταξύ Λαμίας και Καρπενησίου και αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 Με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Είναι πολύ συγκινητικό ένα όνειρο των πατεράδων μας να γίνεται πραγματικότητα. Είναι ένα από τα έργα που οραματιζόταν γενεές Ευρυτάνων και γι αυτό η χαρά και η αγωνία μου να προλάβουμε τη δημοπράτηση του, είναι μεγαλύτερη.  Αξίζει τον κόπο να τρέχεις, να παλεύεις, να συγκρούεσαι και να ξενυχτάς για όποιο έργο πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει, προς το καλύτερο, την καθημερινότητα στον τόπο σου».

 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Όταν οι λαϊκές φορεσιές...μας ταξιδεύουν» στη Δομβραίνα

Εκδήλωση Συλλόγου Γυναικών Δομβραίνας

"Όταν οι λαϊκές φορεσιές...μας ταξιδεύουν"

Ο Σύλλογος Γυναικών Δομβραίνας διοργανώνει το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 (ώρα 20:30), στην πλατεία της Δομβραίνας, την εκδήλωση με θέμα: «Όταν οι λαϊκές φορεσιές...μας ταξιδεύουν».


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτιά για τους Aliartistas στον Όσιο Λουκά!

11,5χλμ ήταν αρκετά για την Aliartistas Σπυριδούλα Παλάτζα να δείξει τις δυνατότητες της και να πάρει την πρωτιά, στην κατηγορία γυναικών, στον 2ο Αγώνα δρόμου Οσίου Λουκά.
Σε μια διαδρομή με αρκετές υψομετρικές διαφορές, κόντρα άνεμο και θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών η Σπυριδούλα κατάφερε να φέρει την πρωτιά για τον σύλλογο μας και να ανοίξει το δρόμο των μεταλλίων. Όλα δείχνουν ότι οι Aliartistas έχουν βρει τον καλύτερο εκπρόσωπο τους στο πρόσωπο της Σπυριδούλας και μόνο τιμή αποτελεί η συμμετοχή της με τα πράσινα χρώματα του Γυμναστικού Συλλόγου μας.

Στο σύνολο της η διοργάνωση είχε πολύ ωραία σημεία με κυριότερο το προσκύνημα στον Όσιο. Το μοναδικής ομορφιάς Βυζαντινό Μοναστήρι του νομού μας, φιλοξένησε πριν τον αγώνα τους 85 δρομείς και έδωσε το δικαίωμα σε όλους μας να λάβουμε λίγη από την χάρη του.
                            
Τέλος ο Χρήστος Ντελής για μια ακόμη φορά φλέρταρε με την πρώτη δεκάδα στην συνολική κατάταξη. Ο αθλητής μας από το Κόκκινο σε όλες της συμμετοχές του μέχρι στιγμής έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό  και έχει αποδείξει ότι έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης στο μέλλον με το βάθρο να μην είναι μακριά. Ο Δημήτρης Ζαχαρόπουλος με την σειρά του έκλεισε  τις συμμετοχές για τον σύλλογο μας ο οποίος είχε αρκετές απουσίες λόγω καλοκαιρινών διακοπών.
Κλείνοντας να  ευχαριστήσουμε τους υποστηρικτές μας που μας ακολούθησαν και φυσικά ένα μεγάλο μπράβο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Στειρίου για την υπέροχη διοργάνωση
aliartistas.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου 2016, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:
· Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
· Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
· Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
· Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
· Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική μετακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
· Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
· Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
· Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
· Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται:
· να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου,
· να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
· να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
· να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
· σε κάθε περίπτωση, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.


Διαβάστε Περισσότερα »

7o ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΛΕΥΚΤΡΑ

Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λεύκτρων, σας προσκαλεί την Πέμπτη11 Αυγούστου, στο 7o ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ. Εναρξη στις 21:00 απο

την πλατεία των Λεύκτρων ( Δηλώσεις ομάδων έως τις 20:30 της ίδιας ημέρας
και στα τηλέφωνα : 6984863611 - 6974864114 ) . Δεν θα απαιτηθούν ιδιαίτερες γνώσεις για την περιοχή.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Δειλινά" στη Θίσβη: Το πιο ψαγμένο Cafe Bar Restaurant στη Βοιωτία

Η αρχιτεκτονική της Φύσης και η ανθρώπινη φαντασία δημιούργησαν ένα υπέροχο χώρο στη Θίσβη Βοιωτίας.
Το Cafe  Bar Restaurant "Δειλινά" στη Θίσβη  είναι ένα στολίδι φτιαγμένο στην κυριολεξία μέσα σε ένα βράχο και είναι ένα κόσμημα για την περιοχή.
Το  ξύλινο και πέτρινο στοιχείο που επικρατεί στον χώρο του, είναι σίγουρο ότι θα ολοκληρώσει ιδανικά την επιλογή σας.
Με ξεχωριστό, δικό του ύφος και σε καλοκαιρινούς  ρυθµούς είναι ανοιχτά από το απόγευμα  µέχρι αργά το βράδυ, για cocktails –φυσικά–καφέ, ποτό,παγωτό,  ελαφρά γεύματα,  σνακς ,γλυκά και καλή μουσική.
Ιδανικός μέρος για όλα τα γούστα,πρόκειται για έναν μεγάλο περιφραγμένο χώρο, όπου τα παιδιά μπορούν να ευχαριστηθούν παιχνίδι στην παιδική χαρά,  αλλά και να πραγματοποιήσετε εκδηλώσεις, όπως γάμους,  βαπτίσεις και παιδικά πάρτυ.
Τηλ επικοινωνίας 6984222299-2264022026
 


 


 Πατήστε στη σελίδα μας στο Facebook




Διαβάστε Περισσότερα »

Ρίο 2016: Τα τελευταία αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών

 Πρόκριση στον ημιτελικό για την τετράκωπο

Η ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου έγινε το τρίτο πλήρωμα της χώρας μας που εξασφάλισε απευθείας πρόκριση στη δωδεκάδα της Ολυμπιακής Ρεγκάτας, του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Διονύσης Αγγελόπουλος ξεκίνησαν από τη διαδρομή 1 της 3ης προκριματικής σειράς και τερμάτισαν δεύτεροι (5.59.65), πίσω από το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, τους Βρετανούς Αλεξ Γκρέγκορι, Μοχάμεντ Σμπι, Τζορτζ Νας και Κωνσταντίνο Λουλούδη (5.55.59). 

Αποκλείστηκε για 4/100 του δευτερολέπτου ο Δημτριάδης!

Ο Στέφανος Δημητριάδης έχασε στις... λεπτομέρειες την πρόκριση στους ημιτελικούς των 200 μέτρων πεταλούδα. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη 6ος στην τρίτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με επίδοση 1:56.76 και 18ος στο σύνολο, μένοντας εκτός της 16άδας που πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι την 16άδα «έκλεισε» ο Κινέζος Ζουχάο Λι, ο οποίος ήταν μόλις τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Δημητριάδη, αφού κάλυψε την απόσταση στον προκριματικό σε 1:56.72.

Πολύ δυνατό ξεκίνημα ο Κοκαλάνης, 3ος μετά από τρεις ιστιοδρομίες

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Έλληνας ιστιοπλόος τερμάτισε 2ος, τόσο στην 1η όσο και στην 2η ιστιοδρομία των RS:X. Όμως έμεινε 6ος στην 3η ιστιοδρομία και έτσι βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης με 10 β.π.

Εξαιρετική εμφάνιση και ισοπαλία 9-9 με την Σερβία

Η αληθινή εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών εμφανίστηκε με... δύο ημέρες καθυστέρηση στο κολυμβητήριο "Μαρία Λενκ" του Ρίο. Μετά την τραγική εμφάνιση απέναντι στην Ιαπωνία, στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μεταμορφώθηκε, «κοίταξε στα μάτια» την πανίσχυρη Σερβία  και την υποχρέωσε σε ισοπαλία 9-9, σε ένα ματς που κάλλιστα η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να κερδίσει. Ο βαθμός σε κάθε περίπτωση είναι πολύτιμος, ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι το κέρδος από την αγωνιστική εικόνα της «γαλανόλευκης», που με ανάλογες εμφανίσεις μπορεί να διεκδικήσει το πολυπόθητο μετάλλιο.

Αποκλεισμός Βουγιούκα στην ξιφομαχία

Η Βλασω Βουγιούκα αποκλείστηκε πρόωρα καθώς ηττήθηκε με 15-11 από την Ρωσίδα Γιάνα Εγκοριάν, στον δεύτερο μόλις αγώνα, στον γύρο των «16» της σπάθης γυναικών.  Κι όμως, η Βουγιούκα είχε προηγηθεί με 10-6, για να δεχτεί επιμέρους σκορ 9-1! Απογοητευμένη... πλέον, φτιάχνει βαλίτσες για Αθήνα, μετά από μόλις δύο «μάχες» επί βραζιλιάνικου εδάφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνέχεια η Εγκοριάν κέρδισε την συμπατριώτισσά της Σοφία Βελικάγια και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο στην Άμφισσα: Γλίτωσαν από θαύμα ζευγάρι ηλικιωμένων και η 8χρονη εγγονή τους


   Το αυτοκίνητο βρέθηκε μπροστά σε κοπάδι με ζώα, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό ύψους 50 μέτρων
Από θαύμα γλίτωσαν τη ζωή τους ένα ηλικωμένο ζευγάρι και η 8χρονη εγγονή τους, όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν έφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων, στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άμφισσας-Λαμίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το αυτοκίνητο που είχε προορισμό τα Τρίκαλα, βρέθηκε πιθανότατα αντιμέτωπο με κάποιο κοπάδι από ζώα, καθώς στο Νοσοκομείο της Άμφισσας διεκομίσθη και ένας αλλοδαπός τσοπάνης που χτυπήθηκε από το ΙΧ πριν πέσει στο γκρεμό!

Ο οδηγός κατάφερε να βγει εκτός αυτοκινήτου, ένα πολυμορφικό Mercedes με ξένες πινακίδες και μπόρεσε να βγει στο δρόμο για βοήθεια. Γιαγιά και εγγονή παρέμειναν τραυματισμένες εντός του αυτοκινήτου.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν τρία αυτοκίνητα της ΠΥ Άμφισσας με 7 άνδρες και επικεφαλής των διοικητή τους, Αντιπύραρχο Ανδρέα Μωράτη. Με την εμπειρία του ο Διοικητής κατέβηκε με τους άνδρες του στον γκρεμό και μέσα σε μια ώρα περίπου κατόρθωσαν να ανεβάσουν με ασφάλεια το κοριτσάκι και τη γιαγιά του στο δρόμο που είχαν τις αισθήσεις τους, προκειμένου να παραλειφθούν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Tροχαίας Άμφισσας.

Πηγή:
efthia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. στους φανατικούς χρήστες του Facebook



Μήνυμα στους φανατικούς χρήστες του Facebook που συνηθίζουν να δίνουν το στίγμα τους μέσω δημοσιεύσεων συνεχώς για το που βρίσκονται και τι κάνουν στέλνει η ΕΛ.ΑΣ, μέσω του λογαριασμού της στο twitter.

"Φέτος το #καλοκαίρι δεν ανακοινώνουμε την απουσία μας με #CheckIn στις #διακοπές. Δεν βοηθάμε τα σχέδια των διαρρηκτών!", αναφέρει η Αστυνομία .
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ