Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο ετοιμάζεται για την παρθενική του πτήση



    Το μήκους 92 μέτρων(!) Airlander 10 είναι ένα υβρίδιο αεροπλοίου - αεροπλάνου και βρίσκεται στο μεγαλύτερο υπόστεγο της Βρετανίας, στο αεροδρόμιο Κάρντινγκτον.

Το Airlander 10, το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο, βγήκε για πρώτη φορά... από το υπόστεγό του το Σάββατο, καθώς αναμένεται σχετικά σύντομα να πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση.
Τα Airlander 10 είναι ένα υβρίδιο αεροπλοίου - αεροπλάνου και βρίσκεται στο μεγαλύτερο υπόστεγο της Βρετανίας, στο αεροδρόμιο Κάρντινγκτον. Έχει μήκος 92 μέτρα και, σύμφωνα με το BBC, μόλις χώρεσε να περάσει από την πύλη του υποστέγου, για να ρυμουλκηθεί για 30 λεπτά στον χώρο προορισμού του.

Επρόκειτο για το πρώτο δημόσιο «ντεμπούτο» του αεροσκάφους, που έχει λάβει το όνομα «Martha Gwyn». Οι δοκιμές στους κινητήρες, τις γεννήτριες και τα συστήματά του ολοκληρώθηκαν την πρόσφατα, ενώ τώρα διεξάγονται δοκιμές εδάφους. Η ακριβής ημερομηνία της παρθενικής πτήσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Το Airlander 10 είναι κατά 18 μέτρα πιο μακρύ από τα μεγαλύτερα επιβατηγά αεροσκάφη και είναι υπό ανάπτυξη από την HAV (Hybrid Air Vehicles) εδώ και εννιά χρόνια, αφού η εταιρεία το απέκτησε μετά το «ναυάγιο» των σχεδίων των αμερικανικών ενόπλων για χρήση του ως ιπτάμενης κατασκοπευτικής πλατφόρμας.
Το αξίας 25 εκατομμυρίων λιρών αεροσκάφος, που έχει προκαλέσει αίσθηση λόγω του σχήματός του, το οποίο, σε κάποια σημεία, παραπέμπει σε...οπίσθια, έλαβε το όνομα της συζύγου του επιχειρηματία Φίλιπ Γκουΐν. Σύμφωνα με την Telegraph, το σκάφος – το πρόγραμμα του οποίου πέρασε από πολλές «τρικυμίες» - μπορεί να παραμείνει εν πτήσει για περίπου πέντε ημέρες για επανδρωμένες αποστολές, πιάνοντας ταχύτητες 144 χλμ/ ώρα και φτάνοντας σε ύψος 20.000 ποδών. Μπορεί να μεταφέρει φορτίο 10 τόνων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, από μεταφορά φορτίων και επιβατών μέχρι παρακολούθηση, τηλεπικοινωνίες κ.α. Είναι «φιλικό» προς το περιβάλλον, καθώς αποτελεί εν μέρει αερόπλοιο (γεμάτο με αδρανές ήλιο). Επίσης, το αεροδυναμικό του σχήμα σημαίνει ότι μπορεί να «παράξει» ανύψωση σαν φτερό αεροσκάφους.

Το πρόγραμμα αρχικά προοριζόταν για χρήση από τον αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν, ωστόσο ακυρώθηκε λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό για την άμυνα. Το Airlander έχει μεγαλύτερο μήκος από τα Airbus A380 και Boeing 747-8, αλλά και από το Antonov An-225, που είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί ποτέ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Δήμου Θηβαίων για την καταλληλότητα του νερού στα Βάγια


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Θηβαίων με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς όλους τους δημότες και επισκέπτες της Δ.Ε. Βαγίων και σε απάντηση καταγγελιών του ΑΡΚ Θήβας, που διασπείρει πανικό και κινδυνολογεί για αντιπολιτευτικούς λόγους,  ενημερώνει ως ακολούθως, σχετικά με την καταλληλότητα του νερού στην περιοχή των Βαγίων:
•    O Δήμος Θηβαίων από το 2012 και κάθε χρόνο υπογράφει σύμβαση με το Ιατρικό Τμήμα- Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών για παροχή υπηρεσιών για χημικό και μικροβιολογικό έλεγχο πόσιμων νερών των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταιών, Θίσβης και Βαγίων. 
•    Οι δειγματοληψίες τόσο στη Δ.Ε. Βαγίων όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Τα αποτελέσματα αυτών είναι εντός των επιτρεπτών ορίων.
•    Στις δειγματοληψίες που έγιναν στα Βάγια στις 16/3/2016 διαπιστώθηκε η απουσία επαρκούς ποσότητας χλωρίου, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει η ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.
•    Την ημέρα που πραγματοποιήθηκαν οι δειγματοληψίες  (16/3/2016) υπήρχε σοβαρή βλάβη (σπάσιμο) στον κεντρικό αγωγό που υδροδοτεί τα Βάγια. Η βλάβη αποκαταστάθηκε τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας με συνέπεια, για ένα χρονικό διάστημα περίπου 12 ωρών, ο χλωριωτής να βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε το απόγευμα στις 17/3/2016, ωστόσο το δείγμα είχε ληφθεί μία ημέρα πριν.
•    Παράλληλα, η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, που αφορούσαν την απαιτούμενη χλωρίωση του νερού, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Εργαστηρίου Υγιεινής και προγραμμάτισε άμεσο επανέλεγχο.
•    Η δειγματοληψία του επανελέγχου έγινε στις 13/4/2016 και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι  οι χημικές και μικροβιολογικές παράμετροι ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ο Δήμος Θηβαίων με την αρμόδια Υπηρεσία του συνεχίζει να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του νερού για τους πολίτες, όχι μόνο της Δ.Ε. Βαγίων αλλά όλων των προαναφερόμενων περιοχών του Δήμου, πάντα σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Για το Δήμο Θηβαίων και  τη Δημοτική Αρχή είναι αυτονόητο ότι η ασφάλεια της υγείας των δημοτών αποτελεί προτεραιότητα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση αλιείας, διακίνησης και εμπορίας ειδών καρχαριών και σελαχιών

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


Απαγόρευση αλιείας, διακίνησης και εμπορίας ειδών καρχαριών και σελαχιών.

Η Γενική Δ/νση Περιφ. Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  ενημερώνει τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς καθώς και τους εμπόρους αλιευτικών προϊόντων, ότι εκδόθηκε η αριθμ. 4531/83795/20-07-2016 εγκύκλιος της Δ/νσης Ελέγχου Αλιευτικών Δραστηριοτήτων και Προϊόντων του ΥΠ.Α.Α.Τ. με θέμα «Απαγόρευση διακίνησης ειδών καρχαριών και σελαχιών», σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2102/2015..
Σύμφωνα την παραπάνω εγκύκλιο, τα παρακάτω είδη απαγορεύεται να διατηρούνται επί του σκάφους, να μεταφορτώνονται, να εκφορτώνονται, να μεταφέρονται, να αποθηκεύονται, να πωλούνται, να εκτίθενται ή να διατίθενται προς πώληση:
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ    ΚΩΔΙΚΟΣ FAO    ΚΟΙΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
Carcharias taurus     CCT    Ταυροκαρχαρίας
Carcharodon carcharias     WSH    Μεγάλος Λευκός Καρχαρίας ή Σμπρίλος
Cetorhinus maximus     BSK    Σαπουνάς ή Προσκυνητής
Dipturus batis     RJB    Γκριζόβατος, Κοινό σαλάχι
Galeorhinus galeus     GAG    Σκυλογαλέος ή γαλέος
Gymnura altavela     RGL    Πλατυσέλαχο
Isurus oxyrinchus     SMA    Ρυγχοκαρχαρίας
Lamna nasus     POR    Λάμια
Leucoraja circularis     RJI    Στρογγυλόβατος
Leucoraja melitensis     JAM    Βάτος ή Ράτζα της Μάλτας
Mobula mobular     RMM    Διαβολόψαρο
Odontaspis ferox     LOO    Αγριοκαρχαρίας
Oxynotus centrina     OXY    Οξύνωτος
Pristis pectinata     RPP    Πρίστης ή Πριονόψαρο
Pristis pristis     RPR    Πρίστης ή Πριονόψαρο
Rhinobatos cemiculus     RBC    Μαυρορινόβατος
Rhinobatos rhinobatos     RBX    Ρινόβατος
Rostroraja alba     RJA    Λευκόβατος
Sphyrna lewini     SPL    Κτενοζύγαινα
Sphyrna mokarran     SPK    Μεγάλος Σφυροκέφαλος
Sphyrna zygaena     SPZ    Ζύγαινα
Squatina aculeata     SUA    Ακανθορίνα
Squatina oculata     SUT    Ματορίνα
Squatina squatina    AGN    Αγγελόψαρο ή ρίνα

Τα αλιευτικά σκάφη που έχουν αλιεύσει ως παρεμπίπτοντα αλιεύματα, καρχαρίες και σελάχια των προαναφερθέντων ειδών, πρέπει να τα ελευθερώνουν αμέσως ζωντανά και χωρίς τραυματισμούς.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλλά και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών καθώς και οι εμπορικές επιχειρήσεις να απευθύνονται στα κατά τόπους Τμήματα Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
 Στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο



Διαβάστε Περισσότερα »

Σπεύδουν στην Τροχαία οι παραβάτες -Επιστρέφονται από σήμερα πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας

Από σήμερα, Τετάρτη 10 Αυγούστου, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, για παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και χθες, 9 Αυγούστου 2016.
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

    Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
    Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
    Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
    Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
    Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
    Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Μπούκαραν" σε σπίτι στην Αλίαρτο και έκλεψαν 650 ευρώ και χρυσαφικά



Είναι το δεύτερο  κρούσμα στην Αλίαρτο  μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.(Βλέπε ληστεία)

Πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress, μπήκαν σε  κατοικία στην Αλίαρτο και έκλεψαν 650 ευρώ και την μπιζουτιέρα με όλα τα χρυσαφικά.
Οι δράστες βρήκαν ανοιχτή την πόρτα της εισόδου και αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι η ιδιοκτήτρια έκανε εξωτερικές δουλειές στον κήπο της,μπούκαραν ανενόχλητοι,ερεύνησαν τον χώρο,ώσπου τελικά βρήκαν 200 ευρώ σε πορτοφόλι  450 ευρώ στο σαλόνι, τη μπιζουτιέρα με τα χρυσαφικά και έφυγαν με τα κλοπιμαία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
  Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι κλέφτες ήταν δυο και πιθανόν να είναι οι νεαροί με το περίφημο ασημί citroen xsara που ανοίγουν σπίτια στη περιοχή μας.
 Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φάρμακα στους πρόσφυγες της Ριτσώνας,Οινοφύτων και Θερμοπυλών μοίρασε η Π.Ε.Δ Στερεάς


Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου και την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Υπερήφανος, συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. προχώρησε στην παράδοση των φαρμάκων - σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση  του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την  6η /2016 Συνεδρίασή του -  στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, τα οποία βρίσκονται εγκατεστημένα εντός των ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Την πρώτη μέρα, η διανομή έγινε στο Κέντρο Φιλοξενίας των Θερμοπυλών, όπου ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κ. Υπερήφανος, συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. και αντιδήμαρχο Λαμιέων κ. Ρούλια παρέδωσαν φαρμακευτικά είδη για να καλύψουν τις ανάγκες περίπου 500 προσφύγων. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Καραϊσκος, ενώ το παρών έδωσε και η Αντιδήμαρχος Λαμιέων, κα Αργύρη.
Ο κ. Υπερήφανος αφού ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής, συνεχάρη τον κ. Καραΐσκο για την ταχύτατη οργάνωση του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, το οποίο όπως τόνισε αποτελεί πρότυπο κέντρο σε Πανελλαδικό επίπεδο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. για την ευαισθητοποίησή τους, ενώ εξήρε την ομαδικότητα των ανθρώπων που εργάστηκαν για την δημιουργία και συνεχίζουν να εργάζονται για την ομαλή λειτουργία της δομής των Θερμοπυλών. Το ομαδικό πνεύμα και η εργατικότητα, όπως δήλωσε, αποτέλεσαν τα θεμέλια της  επιτυχίας του όλου εγχειρήματος.
Τη δεύτερη μέρα, η διανομή έγινε αρχικά στο Κέντρο Φιλοξενίας της Ριτσώνας, όπου ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κ. Υπερήφανος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. και Δημοτικό Σύμβουλο Χαλκιδέων κ. Ανυφαντή παρέδωσαν φάρμακα στην αντιπροσωπεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον υπεύθυνο λειτουργίας του Κέντρου (εκ μέρους του Δήμου Χαλκιδέων), Δημ. Σύμβουλο κ. Μπαρούτα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν αρμοδίως από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδας του Ερυθρού Σταυρού, κα Λυμπερίου, η οποία συνεχάρη τον Πρόεδρο για τη πρωτοβουλία της Π.Ε.Δ.
Ακολούθως, η αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Οινόφυτα, όπου διαβιούν περίπου 700 πρόσφυγες. Ο κ. Υπερήφανος μαζί με τα μέλη του Δ.Σ., κκ. Γκίνη (Δημοτικό Σύμβουλο Τανάγρας) και Κατσιφό (Γραμματέα της Π.Ε.Δ. και Δημοτικό Σύμβουλο Αγράφων) ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Τανάγρας, κα Καμπιώτου και παρέδωσαν το φαρμακευτικό υλικό στον υπεύθυνο λειτουργιάς του Κέντρου, Σμήναρχο και Δ/ντη Προστασίας Δυνάμεων της 114 Πτέρυγας Μάχης Τανάγρας, κ. Δημητράκουλα. Το παρών έδωσαν επίσης ο συντονιστής του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης, κ. Δερζιώτης καθώς και πλήθος εθελοντών.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Υπερήφανος στο τέλος αυτού του κύκλου των επισκέψεων δήλωσε: «Η συνεργασία των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης – Δήμων και Περιφέρειας-  μπορεί να έχει θαυματουργά αποτελέσματα. Εμείς, εδώ στην Στερεά Ελλάδα, το έχουμε καταλάβει πλήρως και τόσο οι Δήμοι μας όσο και η Π.Ε.Δ. συνεργαζόμαστε στενά και καθημερινά με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννη σε προσωπικό επίπεδο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω ξεχωριστή μνεία στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την τεράστια αυτή προσπάθεια και να πω ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και σε όλους τους συντονιστές και εθελοντές που εργάζονται νυχθημερόν στα Κέντρα αυτά. Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για την ευαισθησία του το Διοικητικό μας Συμβούλιο, που αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξουμε με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό τις δομές τις Στερεάς Ελλάδας και να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας για να απαλύνουμε τον πόνο των βασανισμένων αυτών ψυχών. Η δράση της Π.Ε.Δ. είναι πολύπλευρη και στόχος μας είναι να είμαστε παρόντες και να δίνουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα που πλήττουν στις τοπικές κοινωνίες».
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγρια ληστεία στην Αλίαρτο! Χτύπησαν με λοστό 26χρονο

Συνελήφθησαν άμεσα τρεις (3) αλλοδαποί, μετά από
διάπραξη ληστείας σε οικία αλλοδαπού στην Αλίαρτο Βοιωτίας


Συνελήφθησαν, χθες (09-08-2016) το μεσημέρι στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, τρεις (3) αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο υπήκοοι Ινδίας, ηλικίας 37 & 28 ετών, καθώς και ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας.

Επιπλέον από τον έλεγχο των στοιχείων τους, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος διέμενε παράνομα στην χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής.

Ειδικότερα χθες το πρωί, καταγγέλθηκε από 26χρονο υπήκοο Πακιστάν, ότι πρώτες πρωινές ώρες της 08-08-2016, έξι (6) άγνωστοι δράστες, κρατώντας ξύλινα και σιδερένια αντικείμενα, εισήλθαν στην οικία του και με την άσκηση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από διενέργεια άμεσων και επιστάμενων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς τους τρεις (3) εκ των δραστών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα πλήρη στοιχεία των υπόλοιπων δραστών, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Νεοχώρι το μεγάλο Αυγουστιάτικο ραντεβού

Την Κυριακή 14 Αυγούστου ετοιμαστείτε για το  πιο δυναμικό καλοκαιρινό  party στο Cafe Rainbow
στις 10:30 μ.μ. στη πλατεία Νεοχωρίου


Πάμε όλοι γερά.... Ξέφρενος χορός μέχρι το πρωί!!!



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Άννα της Ελλάδας-ΒΙΝΤΕΟ



  Ό,τι και να γράψεις και ό,τι και να πεις για αυτό το κορίτσι είναι φτωχό μπροστά σ' αυτό που πέτυχε στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Άννα Κορακάκη, αυτό το κορίτσι από τη Δράμα, έμελλε μόλις στα 20 του χρόνια να κάνει όλη την υφήλιο να μιλάει για τη χώρα μας με θαυμασμό, καθώς ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο των νικητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μέσα σε λίγες ημέρες. Και μάλιστα αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε στην τρίτη θέση αλλά σκαρφάλωσε στο πιο ψηλό σκαλί!

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης που είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στα 10 μέτρα αεροβόλο, σημάδεψε καλύτερα από όλες τις αντιπάλους της και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα πιστόλι, γράφοντας ιστορία στην ελληνική σκοποβολή!

Παράλληλα, επανέφερε την πατρίδα μας στο πρώτο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατακτά δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση και η δεύτερη μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα, που είχε ανάλογη επίδοση το 1912 στη Στοκχόλμη!

Στον τελικό η Κορακάκη, που κατάγεται από το Δοξάτο Δράμας επιβλήθηκε της Γερμανίδας Μόνικα Χαρς με 8-6 και στη συνέχεια έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα και προπονητή της, Τάσου Κορακάκη, που είναι πρώην αστυνομικός ξεσπώντας σε δάκρυα χαράς. 


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ