Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Του....κρεμμυδιού θα γίνει το Σάββατο στις Θεσπιές-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

17 χρόνια Γιορτή Κρεμμυδιού
17 χιλιάδες Ευχαριστώ στις Γυναίκες που τόσα χρόνια στηρίζουν την γιορτή μας με όρεξη και κέφι.
Σας περιμένουμε να δοκιμάσετε το νόστιμο στιφάδο μας με σουπιά και μοσχάρι και να διασκεδάσετε με ζωντανή μουσική,το Σάββατο 13 Αυγούστου 09:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Θεσπιών.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ





Περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Karaoke & Oriental Party το Σάββατο στη Θίσβη

   Διασκεδάζουμε όλοι μαζί με δικά σας τραγούδια και επιλογές karaoke και φέρνουμε στην παρέα μας ένα εκπληκτικό και εντυπωσιακό πρόγραμμα από επαγγελματιες χορεύτριες oriental belly dance!!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν τον Δεκαπενταύγουστο

Βάσει νόμου, η 15η Αυγούστου είναι υποχρεωτική αργία και απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες.

Ως προς την αμοιβή της Δευτέρας 15 Αυγούστου 2016
- Για τις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν

καταβάλλεται χωρίς κάποια προσαύξηση το σύνηθες ημερομίσθιο σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, ενώ σε όσους αμείβονται με μισθό καταβάλλεται ο μηνιαίος μισθός τους.

- Για τις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν

Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται

1) αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν

2) στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:

α) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν την 15η Aυγούστου, οφείλεται το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν

β) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές απ’ το νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (πχ από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο) ως προς τις προσαυξήσεις της αμοιβής για την εργασία σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας ή Κυριακής, αυτοί υπερισχύουν.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με ημέρα υποχρεωτικής αργίας.


  
Διαβάστε Περισσότερα »

Το παζάρι της Θήβας παρατείνει το ωράριο των καταστημάτων της πόλης

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών δεδομένου ότι η εμποροπανήγυρη της Θήβας φέτος θα υλοποιηθεί στην οδό Αγίου Νικολάου, προτείνουν στα μέλη τους και ιδιαιτέρως όσους διατηρούν καταστήματα στο κέντρο της πόλης να παρατείνουν το ωράριο τους καθώς και το απογευματινό άνοιγμα των καταστημάτων 24/8 Τετάρτη – 27/08 Σάββατο – 29 Δευτέρα .
Τέλος θεωρούμε ότι θα έδινε ιδιαίτερη νότα στην πόλη μας τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την Κυριακή 29 Αυγούστου.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ας δημιουργήσουμε έναν πόλο έλξης για την πόλη μας, έτσι ώστε οι επισκέπτες από άλλες περιοχές να έρθουν και να γνωρίσουν τη Θήβα αλλά και το νέο μουσείο μας , να περπατήσουν στους δρόμους και στον πεζόδρομο, να γνωρίσουν του επαγγελματίες καθώς να διασκεδάσουν στη φιλόξενη πόλη μας για να ξαναέρθουν στο μέλλον.»
Εμπορικός Σύλλογος Θήβας  

Διαβάστε Περισσότερα »

Aυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ    ΓΙΑ    ΤΗ     ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
                    ΤΟΥ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ    ΙΑΤΡΕΙΟΥ

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς θέλει να ευχαριστήσει δημόσια για ακόμη μία φορά,  όλους τους εθελοντές  ιατρούς, για την αλληλεγγύη που δείχνουν σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συμπολίτες μας, με τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου για τέταρτη συνεχή χρονιά,  όπου προσφέρουν δωρεάν ιατρική βοήθεια στα ιδιωτικά τους ιατρεία, σε άνεργους και ανασφάλιστους, και πραγματικά με αυτή τους την κίνηση, τιμούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη.
     Ευχαριστούμε θερμά  τους κ.κ. Γεώργιο Π.Γκουτζάνη Ορθοπεδικό, τους Παθολόγους Πέτρο Ι. Αρκουμάνη, Ιωάννη Καπρίνη, τους Καρδιολόγους Εμμανουήλ Ε. Κασωτάκη , Βασίλειο Δ. Κρίκο , Γεώργιο Ι. Λάππα , Γεώργιο Σαμουήλ , τους Παιδιάτρους Αναστασία Ε. Μαντζιώκα, Καλογήρου Βασίλειο, Ευμορφία Αθ. Ηλιοπούλου, την Ωτορινολαρυγγολόγο  Όλγα Μοσκοφίδου – Τάσσου , την Οφθαλμίατρο Αναστασία Δ. Τρακανιάρη – Ρούσσαρη , τον Γυναικολόγο Νικόλαο Ι. Τσούρα, την Μικροβιολόγο Σοφία Πριτσούλη – Κουβάρα , τον Γαστρεντερολόγο- Ηπατολόγο Παναγιώτη Σφήκα, την Δερματολόγο Ίρινα Αβντεεβα – Αρκουμάνη, τους Φυσιοθεραπευτές Γιάννη Κοσμαδάκη , Σεμίνα Σαλούστρου  και την Εργοθεραπεύτρια Μαρία Σκουρολιάκου.
Τους ευχόμαστε  υγεία και δύναμη και μακάρι το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι συνάδελφοί τους.
  (Υπενθυμίζουμε ότι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι που επιθυμούν να επισκεφτούν τους ανωτέρω εθελοντές γιατρούς να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς , στο τηλ. 22610 28344)


                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Λιβαδειάς:Αγωνιστική επαγρύπνηση για τις νέες κρατήσεις στην υγεία


 Οι συνταξιούχοι σε όλο τον εργασιακό τους βίο έχουν πληρώσει με το παραπάνω και σε ξεχωριστό κονδύλι την υγεία και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Το ότι οι κυβερνήσεις και η σημερινή, συνεχίζουν να κρατούν χρήματα για την υγεία, χωρίς αυτά να αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ είναι ένα ακόμη δείγμα, ότι αυτό που τις ενδιαφέρει είναι το πώς θα εξασφαλίζουν χρήματα για τους δανειστές και τους εμπόρους της υγείας.

Τα νέα σχέδια που η κυβέρνηση ετοιμάζει για νέες κρατήσεις στην υγεία, μας βρίσκουν αντίθετους. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις κρατήσεις για την υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όσα χρήματα μέχρι τώρα έχουν παρακρατηθεί να αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ.

Να σταματήσει επίσης τα παιχνίδια και τις υποσχέσεις της για τάχα βελτιωτικά μέτρα για το ΕΚΑΣ και αυτό να αποδοθεί χωρίς καμιά περικοπή, κανονικά σε όλους τους συνταξιούχους.
Το Συνταξιουχικό κίνημα είναι σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτικές που τσάκισαν τη ζωή μας και θα διεκδικήσει όλα όσα από τις συντάξεις, υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνικές παροχές μας έχουν αφαιρεθεί. Οι συνταξιούχοι είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ – ΟΑΕΕ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

280 παιδιά φιλοξενήθηκαν στην “Παλιομηλιά Ελικώνα”

 Ολοκληρώθηκε χθες το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Δήμου Λεβαδέων  της
“Παλιομηλιά Ελικώνα”, κατά τη διάρκεια του οποίου φιλοξενήθηκαν 280 παιδιά σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους.
κατασκήνωσης
Η επιτυχής λειτουργία των κατασκηνώσεων οφείλεται στην προσπάθεια των συντελεστών, των εργαζομένων και των εθελοντών, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. 
Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο  για την τέλεση του αγιασμού κατά την έναρξη λειτουργίας της κατασκήνωσης και τον πατέρα Δημήτριο Ταγκαλέγκα  για το άνοιγμα του παρεκκλησίου του Αγίου Πέτρου και Παύλου στον Ελικώνα.
Ευχαριστούμε τον γιατρό κ. Γεώργιο Κερασίδη, ο οποίος πρόσφερε  αφιλοκερδώς την ιατρική φροντίδα στα φιλοξενούμενα παιδιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.  Τους εθελοντές ομαδάρχες που με υπευθυνότητα και ζήλο αγκάλιασαν τα παιδιά και συνέβαλλαν στην άριστη λειτουργία των κατασκηνώσεων και φυσικά όλους τους εθελοντές που συνέβαλλαν στην ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε τη Σχολή χορού Αθανασιάδου για τα μαθήματα χορού και τα μικρά θεατρικά δρώμενα, το Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας “Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” για τα μαθήματα χορού, τις κ.κ. Μαρίνα Κοντογιάννη και Λιάνα Καραβασίλη για τη μουσική ψυχαγωγία των παιδιών, την Ελληνική Ένωση ΄Έρευνας και Διάσωσης Ν. Βοιωτίας για το παιχνίδι, την ενημέρωση και τις ασφαλείς πεζοπορίες στο βουνό,  τον δάσκαλο πολεμικών τεχνών aikido κ. Ιάκωβο Λυτρίδη, τον κ. Ηλία Λιόντο για τα μαθήματα τοξοβολίας, τον κ. Λουκά Ανέστη για την βοήθεια του στην πραγματοποίηση πεζοποριών στον Ελικώνα και τα μαθήματα αναρρίχησης, τον Α.Σ. Απόλλων Λιβαδειάς για τα μαθήματα καλαθοσφαίρησης, το Σύλλογο Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς για τη φιλοξενία και τη ξενάγηση στο Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς, καθώς  και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Από το Σιτάρι στο Ψωμί”. Επίσης, την  Εθελοντική Κίνηση Πολιτών Levadistas για την κατασκευή της παπουτσοθήκης, την ΚΟΙΝΣΕΠ “Έρκυνα” για τις μαρμελάδες, τους μύλους Αφοί Ακριδόπουλοι για το αλεύρι, τον ΑΚΟΛ για την παραχώρηση στεφανιών και ντεφιών, την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς για το δανεισμό βιβλίων.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της Επιτροπής της Κατασκήνωσης κ.κ.  Δημήτρη Τόλια (πρόεδρο), Κωνσταντίνο Ντελίκο, Στέλιο Σαλαπατάρα, Γιώργο Ζιώγα και Πέτρο Αρκουμάνη. Επίσης, ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο Λεβαδέων κα Κατερίνα Κοσκοβόλη – Γιαχρίτση και την κα Χρύσα Καντά Δημοτική Σύμβουλο της Δ.Κ. Λιβαδειάς που καθ' όλη τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, καθημερινά κατέβαλλε ως υπεύθυνη της κατασκήνωσης κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία της.
Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται να συνεχίσει την λειτουργία του κατασκηνωτικού κέντρου, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες του για τα παιδιά των δημοτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τον Ιανουάριο η δήλωση των αγροτεμαχίων για τον ΕΝΦΙΑ

 Δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι και αμέσως θα πρέπει να δηλώσουν στο Ε9 τα αγροτεμάχια που κατέχουν.

Υπενθυμίζεται πως η δήλωση των αγροτεμαχίων ήταν προγραμματισμένη για φέτος αλλά «πάγωσε» όταν στο υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσαν ότι η επιβάρυνση των πολιτών θα ήταν τεράστια.

Σύμφωνα με την Καθημερινή το ηλεκτρονικό σύστημα αναμένεται να ανοίξει μετά την πληρωμή της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ με τον συνολικό λογαριασμό να εκτιμάται ότι θα ανέβει σχεδόν στα 4 δισ. Ευρώ. Από τους ιδιοκτήτες θα είναι να δηλώσουν εάν το αγροτεμάχιο είναι οικοδομήσιμο και διάφορα στοιχεία  με τα οποία θα τεκμηριώνεται η αξία τους. Συνολικά θα προστεθούν, όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τρεις με τέσσερις στήλες, ενώ οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων πρέπει να κάνουν και διορθώσεις στα στοιχεία που έχουν ήδη δηλώσει.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα ισχύσει φέτος στο κυνήγι. Τι αλλάζει

Οριστικοποιήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι, η οποία και υπεγράφη την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016. Προηγουμένως ο κ. Τσιρώνης είχε συνάντηση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ, οι διαφοροποιήσεις στο κυνήγι της πέρδικας στον Χελμό ή στη διάρκεια θήρευσης της ασπρομέτωπης χήνας, σκοπό έχουν την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και την προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Σε σχέση με τις αλλαγές της νέας Ρυθμιστικής, ελήφθει υπόψη το πόρισμα του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών, καθώς επίσης και το έγγραφο του ΥΠΑΑΤ όπου ζητήθηκε ενίσχυση της ενεργητικής επιτήρησης της Λύσσας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, αυξήθηκε κατά ένα θηρεύσιμο άτομο το κυνήγι του αγριογούρουνου και ειδικά για την Πελοπόννησο και την Εύβοια αυξήθηκε κατά δέκα θηρεύσιμα άτομα ανά ομάδα κυνηγών. Μειώθηκε κατά 10 μέρες το κυνήγι της ασπρομέτωπης χήνας, ενώ απαγορεύτηκε το κυνήγι της πετροπέρδικας (Alectoris graeca) στο Εθνικό Πάρκο Χελμού Βουραικού.

Τέλος, συνεχίζεται η απαγόρευση της θήρας στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου της Στροφυλλιάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

5ος Ημιμαραθώνιος "Αθανασάκης Ελευθέριος" στο Σχηματάρι


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ