Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Νεκρός πυροσβέστης στη Βοιωτία

«Μου φώναξε "δεν είμαι καλά" και σωριάστηκε στο έδαφος»: Η μαρτυρία για τον θάνατο του πυροσβέστη
Μέρα θρήνου ήταν η σημερινή για το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς ένας 49χρονος πυροσβέστης, που επιχειρούσε με συναδέλφους του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παρόριo Βοιωτίας, έπεσε νεκρός εν ώρα καθήκοντος.

Όπως είναι φυσικό, σοκαρισμένοι και συγκινημένοι είναι οι συνάδελφοί του, που επιχειρούσαν μαζί του, την ώρα που ο άτυχος άντρας «έσβησε». Τα λόγια του ανθρώπου, στα χέρια του οποίου άφησε την τελευταία του πνοή ο 49χρονος Βαγγέλης Πάνος, συγκλονίζουν.

Ο αρχιπυροσβέστης του τμήματος της Αμφίκλειας και «κολλητός» φίλος του άτυχου πυροσβέστη μίλησε στο protothema.gr, περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη. «Είχαμε σβήσει τη φωτιά, όταν μου φώναξε "δεν είμαι καλά". Μέσα σε δευτερόλεπτα, τον είδα να σωριάζεται στο έδαφος. Έτρεξα από πάνω του, έπιασα τον σφυγμό του και άρχισα να του κάνω μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή, αλλά μάταια. Το παλικάρι είχε φύγει».

Όπως λέει ο αρχιπυροσβέστης, ο άτυχος συνάδελφος και φίλος του, που υπηρετούσαν μαζί από το 2000, ποτέ δεν είχε παραπονεθεί για την υγεία του. «Τη βάρδια την ξεκινήσαμε μαζί. Δεν είχε εκφράσει κάποιο παράπονο -ότι δηλαδή πονάει κάπου ή ότι δεν αισθάνεται καλά.  Ούτε είχε πει ποτέ ότι έχει κάτι η υγεία του, εκτός βέβαια αν είχε κάτι και μας το είχε κρύψει».

Ο 49χρονος δεν είχε οικογένεια, ενώ ζούσε με τα δυο του αδέλφια και τους γονείς του. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

Το δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική εξέδωσε δελτίο Τύπου για την απώλεια του 49χρονου πυροσβέστη:
«Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς σήμερα, στην περιοχή Παρόριο, του Δήμου Λεβαδέων, στο Νομό Βοιωτίας, ο Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης, Π. Ε. του Κ, 49 ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Για τα αίτια του θανάτου του, θα πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή».

Συλλυπητήρια Κώστα Μπακογιάννη

Σήμερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της πυροσβεστικής σε πυρκαγιά στο Παρόρι της Βοιωτίας, ο πυροσβέστης πενταετούς θητείας Ευάγγελος Πάνος, έχασε τη ζωή του.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές. Άνθρωποι που με ελάχιστα μέσα δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια των υπολοίπων. Τους ευχαριστούμε».

 Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο Παρόρι Λειβαδιάς.

Πάντως, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στο  σημείο παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τετάρτη "καθαρίζουμε" το Μοσχοπόδι


  Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει το ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ ζωγραφιά.
Ας μοιάζει ζωγραφιά και από ... χαμηλά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 6-8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Θα υπάρχουν σακούλες απορριμμάτων και γάντια.
Παρόλα αυτά, κάθε προσφορά δεκτή.

Χρήσιμο θα είναι να φέρετε, αν έχετε, σκούπα και φαράσι προκειμένου να καθαριστούν οι κερκίδες από σπασμένα γυαλιά.

Ας μην ξεχνάμε ότι στις 20 Αυγ. υπάρχει εκδήλωση στο χώρο του θεάτρου (2ο Φεστιβάλ παραδοσιακών συγκροτημάτων) με συγκροτήματα από Θήβα, Αθήνα, Βόλο και Δομβραίνα. Στις 21/8 ακολουθεί η 2η ημέρα του φεστιβάλ.
Ilias Trampakoulos
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στο Παρόρι Λιβαδειάς

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:10 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 4 βυτιοφόρα ΟΤΑ και δύο πετζετέλ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η περιοχή της Ελλάδας με το πιο γρήγορο Ίντερνετ...


 

    Η μέση ταχύτητα σύνδεσης στην Ελλάδα είναι τα 9,64 Mbps, που την κατατάσσει σε καλύτερη θέση από την Ιταλία, την Κύπρο και την Αλβανία, αλλά σε χειρότερη από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες...



Την...92η θέση, μεταξύ 196 χωρών, καταλαμβάνει η Ελλάδα στις ταχύτητες του διαδικτύου, διεθνώς, ενώ η Γλυφάδα είναι η περιοχή της χώρας με το ταχύτερο ίντερνετ. Αυτό προκύπτει από μετρήσεις του Net Index, με βάση τα στοιχεία της OOKLA, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Το ταχύτερο ίντερνετ στον κόσμο έχουν οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης με μέση ταχύτητα 103,99Mbps και του Χονγκ Κόνγκ με 96,30 Mbps. Επίσης, με πολύ υψηλές ταχύτητες «σερφάρουν» οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας με 76,88 Mbps και της Ιαπωνίας με 67,83 Mbps. Σουηδία, Ολλανδία, Λιθουανία και Ελβετία είναι οι χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα των χωρών με το ταχύτερο ίντερνετ στο κόσμο. Η Δανία, η Λετονία, η Μολδαβία, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Εσθονία, η Φινλανδία και η Νορβηγία βρίσκονται στην κορυφαία εικοσάδα στο γρήγορο ίντερνετ. Η Μπουρκίνα Φάσο έχει τις χαμηλότερες ταχύτητες ίντερνετ στον κόσμο, με μόλις 1,12 Mbps.

Σε παγκόσμια βάση η μέση ταχύτητα σύνδεσης είναι 22,04 Mbps, ενώ η μέση ευρυζωνική ταχύτητα στην Ευρώπη είναι 27,3 Mbps. Στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, η μέση ταχύτητας σύνδεσης είναι τα 27,4 Mbps και στις χώρες του G8 28,8 Mbps.

Στην Ελλάδα,
η Γλυφάδα, με 17,24 Mbps, είναι η πόλη με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ενώ ακολουθούν
η Βούλα με 17,04 Mbps
και οι Σέρρες με 13,87 Mbps.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν
η Αλεξανδρούπολη με 13,5 Mbps
και η Κομοτηνή με 11,46 Mbps.
Η Αθήνα βρίσκεται στη 16η θέση με μέση ταχύτητα 9,89 Mbps,
ακολουθούμενη από τη Θεσσαλονίκη στη 17η θέση, με 9,87 Mbps.
Χαμηλές ταχύτητες έχουν τα Ιωάννινα με 8,08 Mbps, η Καλαμάτα με 8,10 Mbps και η Ναύπακτος με 8,36 Mbps.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τους έπιασαν!!! Είχαν ρημάξει σπίτια σε Αλίαρτο και Ορχομενό


 Μια ακόμη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.
"Διέλυσαν"εγκληματική ομάδα που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στη περιοχή μας.
(Δείτε ΕΔΩ την ανάρτησή μας με το περίφημο citroen xsara)
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους αστυνομικούς μας που παρά τις αντίξοες συνθήκες(όπως όλοι μας) κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών – διαρρήξεων, σε περιοχές του Ορχομενού & της Αλιάρτου Βοιωτίας

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν τρία από τα μέλη της ομάδας (19χρονος, 44χρονη & 14χρονη), οι οποίοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο διευκόλυνσης, για τη διάπραξη των εγκληματικών τους πράξεων

Ταυτοποίηθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμη ημεδαπού συνεργού τους και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν (11) κλοπές – διαρρήξεις & (2) απόπειρες κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους

Οι δράστες, κινούμενοι πάντα με το ανωτέρω όχημα, αλλά με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, επέλεγαν μονοκατοικίες, παραβιάζοντας τις θύρες ή τα παράθυρα, χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα ή λοστούς

   Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (36.000) ευρώ

Επιπλέον σημειώνεται ότι ο 19χρονος, μαζί με δύο (2) ακόμα συνεργούς του, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενέχονται στη διάπραξη ληστείας σε βάρος ημεδαπού, πριν από (3) ημέρες σε περιοχή της Θήβας


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού & του Αστυνομικού Σταθμού Αλιάρτου, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών - διαρρήξεων, σε διάφορες περιοχές του Ορχομενού & της Αλιάρτου Βοιωτίας.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν προχθές (12-08-2016) το βράδυ, τρία (3) από τα μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα ένας 19χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 44 & 14 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμη 18χρονου συνεργού τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων, σχετικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούταν ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων, εντόπισαν το όχημα σε περιοχή της Θήβας και τη στιγμή που επιβιβάσθηκαν σε αυτό, ο 19χρονος μαζί με τις δύο συνεργούς του, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συγκεκριμένη μεθοδολογία, έχοντας ως σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε μονοκατοικίες.

Τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, δρούσαν κυρίως πρωινές – μεσημβρινές ώρες, παραβιάζοντας τις θύρες ή τα παράθυρα των οικιών, με αιχμηρά αντικείμενα ή λοστούς, ενώ χρησιμοποιούσαν πάντα για την προσέγγιση – διαφυγή τους και τη μεταφορά των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το ανωτέρω όχημα.

Συνολικά διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενέχονται στη διάπραξη τουλάχιστον (11) κλοπών – διαρρήξεων και (2) απόπειρων κλοπών, ενώ η λεία που αποκόμισαν, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (36.000) ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ότι ο 19χρονος, μαζί με δύο ακόμη ημεδαπούς συνεργούς του, ηλικίας 16 & 20 ετών, ενέχονται στη διάπραξη ληστείας σε βάρος 68χρονου ημεδαπού, μεσημβρινές ώρες της 11-08-2016, σε περιοχή της Θήβας.

Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστες ακινητοποίησαν πεζή το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 68χρονου και με τη χρήση σωματικής βίας, του απέσπασαν χρηματικό ποσό και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 44χρονης, ενώ γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται από τα Τμήματα Ασφαλείας Λιβαδειάς & Θηβών, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεσή των μελών της εγκληματικής ομάδας, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Νεοχώρι το μεγάλο Αυγουστιάτικο ραντεβού

Την Κυριακή 14 Αυγούστου ετοιμαστείτε για το  πιο δυναμικό καλοκαιρινό  party στο Cafe Rainbow
στις 10:30 μ.μ. στη πλατεία Νεοχωρίου


Πάμε όλοι γερά.... Ξέφρενος χορός μέχρι το πρωί!!!



Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδού τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ που θα πληρώσουμε το 2017

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από του χρόνου. Η μια πρόταση που έχει κατατεθεί είναι να μπει νέο ηλικιακό όριο να οριστεί το 2007. Ετσι:

• Όποιος έχει αυτοκίνητο με ημερομηνία κυκλοφορίας προγενέστερη του 2007 θα πληρώνει τέλη με βάση τον κυβισμό.

• Όποιος έχει αυτοκίνητο με ημερομηνία κυκλοφορίας μεταγενέστερη του 2007 θα πληρώνει με βάση τις εκπομπές αερίων ρύπων.

Η εφαρμογή αυτού του κανόνα θα επιφέρει:

1. Αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα μικρού και μεσαίου κυβισμού που κυκλοφόρησαν από το 2007 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010. Και αυτό διότι τα εν λόγω οχήματα εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα το ποσό των τελών κυκλοφορίας που θα προκύπτει να είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με τα 130-255 ευρώ που καταβάλλουν τώρα τα οχήματα της 4ετίας 2007-2010.

2. Μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα κυκλοφορίας 2007-2010 με μεγάλους κινητήρες, δεδομένου ότι τα τέλη για τα 2λιτρα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από το 2007 μέχρι το 2010 ξεκινούν από τα 690 ευρώ (για μετά το 2010 τα τέλη υπολογίζονται με βάση τους ρύπους). Ετσι, στις περισσότερες περιπτώσεις τα τέλη κυκλοφορίας για τα 2λιτρα θα μειωθούν σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα.

ΜΕΙΩΣΗ. Δεδομένου ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα επιβαρυνθούν θα είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με αυτόν για τα οποία θα προκύψει μείωση στα τέλη κυκλοφορίας, η εφαρμογή του σχεδίου εκτιμάται ότι θα επιφέρει αύξηση των εσόδων. Αυτά τα χρήματα που θα προκύψουν (εκτιμώνται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ), αν δεν καλύψουν δημοσιονομικές ανάγκες, θα διοχετευτούν στη μείωση των τελών κυκλοφορίας στα οχήματα μεγάλου κυβισμού που έχουν κυκλοφορήσει πριν από το 2007.

Στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν ότι με μια σημαντική έκπτωση σε αυτά τα οχήματα μπορεί να προκληθεί ένα κύμα επιστροφής πινακίδων, έστω και για μερικές δεκάδες χιλιάδες οχήματα.

Όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το fpress.gr, η «μεταρρύθμιση» αφορά σε τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα ηλικίας 6-9 ετών. Αν, μάλιστα, θιγούν και τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2007, ο αριθμός όσων επηρεάζονται (θετικά ή αρνητικά) θα είναι ακόμη μεγαλύτερος. Τα στατιστικά δείχνουν ότι ο στόλος των Ι.Χ. σε κυκλοφορία «γερνάει» ταχύτατα. Το 92% των οχημάτων έχει ξεπεράσει την 5ετία, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις αρχές του 2013 ήταν στο 86%. Τα οχήματα ηλικίας άνω των 10 ετών αντιπροσωπεύουν πλέον τουλάχιστον το 57%-58% του στόλου έναντι 51% το 2013.

Οι συνέπειες στην τσέπη των οδηγών

Οσον αφορά τις συνέπειες που θα έχει στην τσέπη εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, αποκαλυπτικός είναι ο σχετικός πίνακας που δημοσιεύεται. Εκεί συγκρίνονται τα νέα τέλη (υπολογίζονται με την παραδοχή ότι δεν θα αλλάξει το ποσό των τελών ανά ρύπο και θα εφαρμοστεί το ίδιο σύστημα που ισχύει για τα Ι.Χ. που κυκλοφόρησαν μετά την 1η/11/2010). Τι προκύπτει;

• Για τα Ι.Χ. με κυβισμό από 1.072 έως 1.357 κυβικά εκατοστά, γλυτώνουν έως 53 ευρώ οι οδηγοί με οχήματα που εκπέμπουν γύρω στα 90 γραμμάρια ρύπων (είναι εξαιρετικά σπάνια, αν όχι ανύπαρκτα, καθώς όλα αυτά τα οχήματα ανήκουν στην κατηγορία Euro4). Επιβαρύνονται οι οδηγοί τα οχήματα των οποίων εκπέμπουν πάνω από 120 γραμμάρια ρύπους. Οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τα 10 ευρώ και ξεπερνούν ακόμη και τα 150 ευρώ για τα πιο ρυπογόνα οχήματα.

• Για τα Ι.Χ. με κινητήρες από 1.358 έως 1.548 κ.εκ., επιβαρύνονται οι έχοντες όχημα που εκπέμπει πάνω από 140 γραμμάρια. Από τα 160 γραμμάρια και πάνω οι επιβαρύνσεις ξεπερνούν τα 140 ευρώ.

• Από τα 1.549 έως τα 1.738 κ.εκ. το σημείο καμπής είναι τα 152 γραμμάρια. Πάνω από αυτό το όριο υπάρχουν επιβαρύνσεις.

• Από τα 1.739 έως τα 1.928 κ.εκ. προκύπτουν ελαφρύνσεις ακόμη και για τα οχήματα που εκπέμπουν έως 160 γραμμάρια ρύπους. Από αυτό το όριο και πάνω υπάρχουν επιβαρύνσεις.

• Στα οχήματα με κυβισμός από 1.929 έως 2.357 κ.εκ., οι ελαφρύνσεις είναι σημαντικές ακόμη και για αυτοκίνητα που εκπέμπουν πάνω από 200 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα. Το σημείο καμπής ορίζεται στα 227 γραμμάρια όριο, αρκετά αυξημένο.

Τεχνικά, η ενεργοποίηση του νέου συστήματος είναι εφικτή, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει δοθεί στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς στο σύστημα του υπουργείου Μεταφορών υπάρχουν τα στοιχεία για τις εκπομπές αερίων των οχημάτων που έχουν κυκλοφορήσει το διάστημα από το 2007 έως το 2010.
enikonomia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Βοιωτία και Εύβοια



Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πολλές περιοχές της χώρας απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για σήμερα Κυριακή 14 Αυγούστου 2016, οι περιοχές που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο είναι...
οι παρακάτω:

• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια, Βοιωτία)

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

• Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιός ήταν ο Λεωνίδας ο Ρόδιος που τον ξεπέρασε ο Φελπς στο Ρίο

Ο Αμερικανός αστέρας της κολύμβησης, Μάικλ Φελπς, έσπασε ένα ολυμπιακό ρεκόρ άνω των 2.000 ετών, κερδίζοντας το 22ο μετάλλιο της καριέρας του ξεπερνώντας τους 12 ατομικούς τίτλους που είχε κερδίσει ο Λεωνίδας ο Ρόδιος, πρωταθλητής της αρχαιότητας.

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, ο δήμαρχος Ρόδου κάλεσε τον διάσημο αθλητή να επισκεφθεί τη Ρόδο!

Ο Λεωνίδας ο Ρόδιος ήταν δρομέας που έγινε διάσημος για τις νίκες του σε τρία αγωνίσματα: Το στάδιο, τον δίαυλο και την φοβερή οπλιτοδρομία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ιστορικές μαρτυρίες τον χαρακτηρίζουν ως τον αθλητή με το «δαιμόνιον τάχος» (δαιμονισμένη ταχύτητα). Ο Ρόδιος δρομέας κατάφερε να νικήσει και στα τρία αγωνίσματα σε τέσσερις διαδοχικές Ολυμπιάδες, ένα επίτευγμα που δεν επαναλήφθηκε από άλλον αθλητή. Θεωρείται δε ιδιαίτερα εντυπωσιακό, γιατί και τα τρία αγωνίσματα ήταν δρόμοι ταχύτητας ή/και ημιαντοχής: Ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διατηρήσει ένας δρομέας την αντοχή και την ταχύτητά του για ένα τέτοιο χρονικό διάστημα -τέσσερις Ολυμπιάδες- από ό,τι ένας πυγμάχος ή ένας παλαιστής τη δύναμή του.

Ο Λεωνίδας (που αναδείχτηκε «τριαστής», καταφέρνοντας να νικήσει πρώτος και στα τρία αθλήματα την ίδια ημέρα) κέρδισε τις πρώτες του ολυμπιακές νίκες το 164 π.Χ. (154η Ολυμπιάδα) και στα τρία αγωνίσματα του δρόμου και ακολούθησαν εκείνες του 160 π.Χ., του 156 π.Χ. και τέλος του 152 π.Χ., όταν σε ηλικία 36 ετών χάρισε στο νησί του ακόμη τρία στεφάνια. Θεωρείται πως ήταν αριστοκρατικής καταγωγής.

Το ιδιαίτερα θαυμαστό της όλης υπόθεσης είναι η επικράτησή του στην οπλιτοδρομία (οπλίτης δρόμος), καθώς προϋπέθετε εντελώς διαφορετικά σωματικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τα άλλα αθλήματα (αγώνες ταχύτητας) που πρώτευσε: Ένα από τα πιο δύσκολα αγωνίσματα των Ολυμπιακών, καθώς, εν αντιθέσει με τα άλλα αγωνίσματα του στίβου, όπου οι αθλητές έτρεχαν γυμνοί, οι δρομείς εδώ έτρεχαν με πολεμική εξάρτυση- περικεφαλαία, περικνημίδες και βαριά χάλκινη ασπίδα, σε θερμοκρασίες που, όπως ξέρουμε πολύ καλά και από το σύγχρονο ελληνικό καλοκαίρι, μπορεί να άγγιζαν και τους 40 βαθμούς Κελσίου . Εισήχθη στους Ολυμπιακούς το το 520 π.Χ., δηλαδή στην 65η Ολυμπιάδα και η διαδρομή του οπλίτη δρόμου ήταν 2 έως 4 στάδια (συνήθως 2 στάδια, όπως ο δίαυλος), δηλαδή από 370 μέχρι 740 μέτρα.  Ο οπλίτης δρόμος θεωρείται ως επικήδειος αγώνας προς τιμήν κάποιου νεκρού ήρωα και ήταν το τελευταίο αγώνισμα δρόμου των Ολυμπιακών, ίσως για να θυμίζει το τέλος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Ο Παυσανίας αναφέρει ότι στην Ολυμπία, στο ναό του Διός φυλάγονταν 25 χάλκινες ασπίδες τις οποίες μοίραζαν στους οπλιτοδρόμους για την τέλεση των αγώνων.







Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ


ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ " ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ "-''ΑΝΑΠΝΟΗ "

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/8 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 18/8 (18.00) ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ  ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΥΚΑ ΚΑΡΟΥΖΟ.


ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ:

- ΤΟ 1ο ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ - ΣΤΡΕΣ , ΜΕ ΜΕΣΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ .
ΕΝΩ ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ - ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ " GANG SHOU DAO ".

- ΤΟ 2ο ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ. ( BULLYING & ANTI BULLYING ),ΕΝΩ
ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ " GANG SHOU DAO ".

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ- ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ-  ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ, ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.


ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ:

<<ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ , Η " ΑΝΑΠΝΟΗ " ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ , ΚΑΙ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ.
ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ .
ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΤΟΝΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΖΩΗΣ.
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΩΣ ΑΤΟΜΙΚΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ  ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η " ΑΝΑΠΝΟΗ " ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ , ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ.

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η " ΑΝΑΠΝΟΗ " ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΟΣΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ .
ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΝ : 17 ΚΑΙ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.

ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ " ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΡΑΧΩΒΑΣ - ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ " , ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ , ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΡΙΟ ΛΟΥΚΑ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ , ΠΑΤΕΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ ,ΠΟΥ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ , ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ.

ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
ΔΙΣΤΟΜΟ 09 - 08 - 2016
ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ.
Τ Η Λ : 0030 6932 034 990
EMAIL : carusosmartialarts@gmail.com

ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2016 ΚΑΙ ΤΟ 2017 . ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.

  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ