Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ; Στην Ξηρονομή


Διαβάστε Περισσότερα »

Όσο πιο μακριά είναι το περίπτερο ...τόσο πιο εύκολα κόβεις το κάπνισμα!




    Τι αποκαλύπτει έρευνα.


Αν χρειάζεται κανείς να περπατήσει αρκετά έως το περίπτερο ή άλλο κατάστημα για να βρει τσιγάρα, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να... κόψει το κάπνισμα.

Αν αντίθετα τα τσιγάρα πουλιούνται δίπλα στο σπίτι του, τότε μειώνονται οι πιθανότητες να το κόψει, σύμφωνα με μια νέα φιλανδική επιστημονική έρευνα - η οποία μάλλον διαπιστώνει το αυτονόητο.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "JAMA Internal Medicine", μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 20.700 καπνιστές και μη και συσχέτισαν την απόσταση της κατοικίας καθενός από τα σημεία πώλησης τσιγάρων, με το πόσο πιθανό ήταν να το κόψει.

Διαπιστώθηκε ότι κάθε αύξηση κατά 500 μέτρα της απόστασης από το σπίτι του καπνιστή έως το πλησιέστερο σημείο αγοράς τσιγάρων (περίπτερο, μίνι-μάρκετ κ.α.), σχετίζεται με μια αύξηση κατά 20% έως 60% της πιθανότητας να κόψει κανείς το κάπνισμα.

Οι ερευνητές δήλωσαν έκπληκτοι από αυτό το υψηλό ποσοστό.

Αντίθετα, η αυξημένη απόσταση δεν συνδέεται με μικρότερη πιθανότητα να ξαναρχίσει το τσιγάρο ένας πρώην καπνιστής.

Δεν είναι εξάλλου σαφές αν τα ευρήματα της μελέτης αφορούν και την απόσταση της δουλειάς κάποιου από τα σημεία πώλησης τσιγάρων ή μόνο το σπίτι του.

Οι ερευνητές επεσήμαναν πάντως ότι όσα περισσότερα είναι τα σημεία λιανικής πώλησης τσιγάρων, τόσο διευκολύνεται η συνήθεια του καπνίσματος. Γι' αυτό, όπως ανέφεραν, μια πολιτική μείωσης του καπνίσματος πρέπει να λάβει υπόψη της και αυτόν τον παράγοντα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού σε ανασκαφή στη Κοιλάδα Μουσών

Στην προκήρυξη πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού, 1 ατόμου με ειδικότητα ΠΕ Αρχαιολόγου, και ειδικευμένων εργατών, 3 ατόμων με ειδικότητα ΔΕ Εργατοτεχνίτη και ελλείψει αυτού ΥΕ Ειδικευμένου Εργάτη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών και όχι πέραν της 31/12/2016) προχωρά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου «Ανασκαφική έρευνα, τοπογραφική- αρχιτεκτονική αποτύπωση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στην Κοιλάδα των Μουσών» της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Για ολόκληρη την προκήρυξη δείτε ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης στη Θήβα ζητά ο Δήμαρχος Θηβαίων

Ύστατη έκκληση του Δήμου Θηβαίων στον
για ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης στη Θήβα
Θερμή και ύστατη έκκληση ανταπόκρισης στο αίτημα του Δήμου Θηβαίων για ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης των τμημάτων της Θήβας υπέβαλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, μέσω επιστολής του, γνωρίζοντάς του τις ειδικές παραμέτρους που το αίτημα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής.
Ο κ. Δήμαρχος ενημερώνει τον κ. Υπουργό, όπως είχε ενημερώσει και τους προκατόχους του, για τα σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας των κατοίκων του οικισμού ΡΟΜΑ στη Θήβα ( ληστείες, κλοπές, καταστροφές περιουσιών, ναρκωτικά κα) που έχουν φέρει την κατάσταση σε οριακό σημείο υπέρβασης και απώλειας κάθε ελέγχου, δημιουργώντας αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. 
Παράλληλα, γνωρίζει στον κ. Υπουργό ότι ο Δήμος Θηβαίων,  λόγω της άμεσης γειτνίασής του με την Αθήνα αλλά και ως αγροτική περιοχή, έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης υποδοχής  αλλοδαπών, που δεν γνωρίζει κανείς εάν βρίσκονται παράνομα ή νόμιμα στη χώρα. Επιπλέον, στις αρχές του 2012, η αθρόα προσέλευση μεταναστών εντάθηκε μετά τα μέτρα που λήφθηκαν για το κέντρο της Αθήνας, τα οποία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του, δεν έλυσαν το πρόβλημα, απλά το μετέφεραν στη Θήβα και τα χωριά της. Επιπλέον, με πρόσφατη απόφαση της κεντρικής εξουσίας δημιουργείται στη Θήβα Κέντρο Φιλοξενίας περίπου 1000 προσφύγων.

Για όλους αυτούς του λόγους απαιτείται η άμεση ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης στη Θήβα και επιπλέον η πραγματοποίηση-οργάνωση επιχειρήσεων από ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο την αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή.  Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Δήμαρχος ζητά  συνάντηση με τον κ. Υπουργό προκειμένου να του εκθέσει δια ζώσης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.


Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίγινα, βίντεο ντοκουμέντο -Τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση των σκαφών



Ενα συγκλονιστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά την σύγκρουση που άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Με ανθρώπους μέσα στη θάλασσα να εκλιπαρούν για βοήθεια και άνδρες από τις βάρκες να πετούν σωσίβια προσπαθώντας να σώσουν όσους μπορούν, το βίντεο καταδεικνύει τις τραγικές στιγμές λίγα λεπτά μετά την σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους με το τουριστικό σκάφος.


Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ο 77χρονος
Ο 77χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Παρασκευή στις 13:00 προκειμένου να απολογηθεί. Στη συνέχεια αποχώρησε με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
«Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα» είπε ο κ. Λυκουρέζος προσθέτοντας ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Ο συνήγορος του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου εξήγησε ότι ο πελάτης του και εξάδελφός του πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και ότι ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος.
Ερωτώμενος για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο πελάτης του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εξήγησε ότι αυτή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουν την Παρασκευή, σημείωσε, όμως, ότι αυτή συνίσταται στα εξής: «Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».
Ο κ.Λυκουρέζος προσέθεσε ότι ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ τόνισε ότι ήταν κανονικά σε θέση να οδηγεί σκάφος, θυμίζοντας ότι μόλις πριν λίγα χρόνια είχε ανανεώσει την άδειά του.

Ο τραγικός απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας
Υπενθυμίζεται ότι από την σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο 58χρονος κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του και ένας άνδρας 40 - 45 ετών, η σορός του οποίου ανασύρθηκε λίγο αργότερα από τον βυθό της θάλασσας, από βατραχανθρώπους του Λιμενικού.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι στο σκάφος, εκτός από τον 44χρονο πατέρα και την άτυχη 5χρονη κόρη του, επέβαινε και ο 9χρονος γιος του, που ευτυχώς σώθηκε, ενώ η μητέρα είχε μείνει στο ξενοδοχείο, γιατί δεν ήθελε να πάει στην εκδρομή και έπαθε ισχυρό σοκ μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα.

Ο καπετάνιος της λάντζας κόρναρε στον χειριστή του ταχυπλόου αλλά...
Κάτοικοι της Αίγινας μιλώντας για τον 58χρονο καπετάνιο της λάντζας, τον χαρακτηρίζουν πολύ έμπειρο ναυτικό, ενώ μάρτυρες αναφέρουν ότι όταν είδε το ταχύπλοο κόρναρε για να το ειδοποιήσει, αλλά μάταια. Επίσης, λένε ότι δεν είχε χρόνο για ελιγμό, προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση, καθώς, εκτός των άλλων, υπήρχε κίνδυνος ανατροπής του γεμάτου με παραθεριστές σκάφους.

Στο σκάφος, μαζί με τον χειριστή, επέβαιναν συνολικά 24 άτομα. Οι 20 που ανασύρθηκαν ζωντανοί διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό, αλλά και ιδιώτες γιατρούς, που έσπευσαν να βοηθήσουν, μαζί με πολλούς κατοίκους και παραθεριστές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμαρχος Θηβαίων:Άσυλο εγκληματιών ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ στη Θήβα


Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Εσωτερικών
 σχετικά με την παραβατικότητα των ΡΟΜΑ

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου προκειμένου να του εκθέσει το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, που δεν είναι άλλο από την παραβατικότητα των κατοίκων του οικισμού ΡΟΜΑ, ζητώντας του την αρωγή και τη συνδρομή του στις πολλές και επίπονες προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή  αλλά και δια ζώσης συνάντηση για να βρεθεί η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή του δίνει μία πλήρη καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον εν λόγω καταυλισμό, τον οποίο χαρακτηρίζει πολεοδομικά αυθαίρετο, θεωρώντας ότι έπαψε, με την πάροδο 12 ετών, να ισχύει ο χαρακτηρισμός του προσωρινού, που του είχε αρχικά δοθεί με την εγκατάσταση των ΡΟΜΑ.

Παράλληλα, κάνει λόγο για γκέτο ή άσυλο εγκληματιών αναφέροντας τη μεγάλη έκταση της εγκληματικότητας και της ανεξέλεγκτης δράσης των ΡΟΜΑ, τα σοβαρά θέματα διακίνησης ναρκωτικών, τις κλοπές, ληστείες και καταστροφές ιδιωτικών περιουσιών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Τονίζει, επίσης, τα προβλήματα ασφάλειας των διερχόμενων οχημάτων από τον οδικό άξονα Θήβας-Λιβαδειάς, που εφάπτεται του καταυλισμού, απ' όπου πολύ συχνά αυτά ακινητοποιούνται και στη συνέχεια καταληστεύονται οι επιβαίνοντές τους.
Ο κ. Δήμαρχος αναφέρει ακόμα στην επιστολή του την βιαιοπραγία από ΡΟΜΑ κατά του Αντιδημάρχου του Δήμου Θηβαίων, στην διαδικασία καταγραφής των αυθαιρέτων κτισμάτων. Δεν παραλείπει ωστόσο να αναφερθεί στις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας- αν και υποστελεχωμένη- για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παραβατικότητας.

Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Δήμαρχος υποβάλλει την παράκλησή του προς τον κ. Υπουργό, να ενεργήσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για τη χρηματοδότηση του Δήμου μέσω προγράμματος ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου, με σκοπό τη μετεγκατάσταση όλου ή μέρους του καταυλισμού των ΡΟΜΑ σε κάποια απόσταση από την πόλη. Προτείνει επίσης, ως εναλλακτική λύση, τη χρηματοδότηση των ίδιων των τσιγγάνων με ποσό που θα διατεθεί για την αγορά οικιών εντός της πόλης ή των χωριών, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Κ.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:ΣΕ ΒΟΪΔΟΜΑΝΤΡΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ-«ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ» ΤΟΥ  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:
ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΒΟΪΔΟΜΑΝΤΡΙ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΕΛΛΙΟΥ
   
Με μεγάλη μας έκπληξη και θλίψη, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων την  1-8-2016, κατά την συζήτηση του έκτακτου θέματος για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή της Λιβαδειάς, μετά τις αποτυχημένες προτάσεις τόσο της Κυβέρνησης (πρώην εργοστάσιο «UNICOT» νυν ποιμνιοστάσιο), όσο και της Δημάρχου Λεβαδέων κας Παναγιούς (Γιώτας) Πούλου (πρώην εργοστάσιο «ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ» νυν ιδιοκτησίας ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. του Ομίλου Λάτση), η οποία αρχικώς, ούσα αρχιτέκτονας μηχανικός στο επάγγελμα, εγγυόταν για την καταλληλότητά του, παραδέχτηκε κατόπιν, δηλώνοντας ότι ήταν μέχρι τα τέλη του έτους 2014 εκτιμήτρια ακινήτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε., την ακαταλληλότητα του κτιρίου αυτού, η Δημοτική Παράταξη της πλειοψηφίας αποφάσισε και πρότεινε το βουστάσιο, ιδιοκτησίας Δέλλιου, που βρίσκεται  στην περιοχή της Ανάληψης (Σούρπη), το οποίο αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται ως Μονάδα Βοοειδών και Αιγοπροβάτων !!!
Η τελευταία πρόταση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε από την αρχή, ότι η Συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., με την οποία συντάσσεται πλήρως η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λεβαδέων, βλέπει τους πρόσφυγες ως «μπίζνες» και ως υπάνθρωπους, εφόσον πρότειναν τη στέγασή τους αρχικά σε μαντρί, κατόπιν σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες βάμβακος και τώρα σε βουστάσιο. Ούτε ο Χίτλερ δεν είχε τέτοια Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Τέτοιες ρατσιστικές πρακτικές  αντιμετώπισης της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας δεν θα τις επιτρέψουμε, ως Εργατικό Κίνημα.
 Quiz: Ποιοι από τη Λιβαδειά έχουν ΜΚΟ και ασχολούνται με το προσφυγικό;




                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτροχιάστηκε τρένο τα ξημερώματα στο Γοργοπόταμο



Κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή - Με λεωφορεία γίνεται η μεταφορά των επιβατών από Λειανοκλάδι μέχρι Τιθορέα.

Ο εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, έγινε τα ξημερώματα κοντά στη γέφυρα του Γοργοποτάμου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο μηχανές και πέντε βαγόνια βρέθηκαν εκτός γραμμής. Η επιχείρηση ανάσυρσης και αποκατάστασης της γραμμής θα είναι χρονοβόρα και η ταλαιπωρία των επιβατών μεγάλη.

Στα δρομολόγια Αθήνας - Θεσσαλονίκης και αντίστροφα, το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με λεωφορεία για το τμήμα από Τιθορέα έως και Λειανοκλάδι, πιθανότατα μέχρι αργά το βράδυ, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τεχνικών του ΟΣΕ θα αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Στις 22 Αυγούστου οι αιτήσεις για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την απονομή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ στην επιλογή: Συντάξεις-Επιδόματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων ή Εγκύκλιοι. Ο ΟΓΑ επισημαίνει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συντομότερη επεξεργασία των αιτήσεων.

Μετά την ψήφιση των διατάξεων του άρθρου 93 του Ν. 4387/2016 , «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος -Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», (ΦΕΚ Α/85/12.5.2016), την σχετική Κ.Υ.Α. Φ10034/24237/655 (ΦΕΚ Β' 2401/3-8-2016), που αφορούν στο επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και το Π.Δ. 78/1998 «Καταστατικό Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης Αγροτών» (ΦΕΚ Α/ 72/7.4.98), κρίναμε σκόπιμο να εκδώσουμε την παρούσα εγκύκλιο, στην οποία αναφέρονται οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγησή του, καθώς και σχετικές διευκρινίσεις.

Ο Οργανισμός δημιούργησε «φόρμα» στην εφαρμογή των Ανταποκριτών μέσω της οποίας θα εκτυπώνεται με προσυμπληρωμένα στοιχεία και θα υποβάλλεται η αίτηση για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων».

Η πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι δυνατή μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΓΑ και της εφαρμογής «Ανταποκριτές ΟΓΑ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορχομενός:Κίνδυνος για το οικοσύστημα στις πηγές των Χαρίτων

Στους πρόποδες του Υφάντειου λόφου και δυτικά της Παναγίας της Σκριμπούς στον Ορχομενό βρίσκεται η πηγή των Χαρίτων. Ταυτισμένη για χρόνια με μύθους και παραδόσεις από τους κατοίκους της περιοχής είναι μια περιοχή με πλούσια βιοποικιλότητα. Το τελευταίο καιρό η υπεράντληση από κωπαϊδικές και εξωκωπαϊδικές γεωτρήσεις είχε σαν αποτέλεσμα την μεγάλη μείωση της στάθμης του νερού της πηγής.

Η μεγάλη αυτή μείωση είναι σαφές ότι θα προκαλέσει ανισορροπία στο οικοσύστημα και ενδέχεται να επηρεάσει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό υδρόβιων οργανισμών. Συχνά, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτού του είδους δεν είναι αναστρέψιμες. Οι συνέπειες θα έχουν και άμεσο οικονομικό αντίκτυπο καθώς κινδυνεύει η ιχθυοτροφική μονάδα παραγωγής πέστροφας την οποία εδώ και δεκαετίες διατηρεί επιχειρηματίας της περιοχής.

Η κατάσταση είχε αρχίσει να διαφαίνεται από τις αρχές της άνοιξης, καθώς ο χειμώνας δεν είχε πολλά χιόνια. Η φετινή ξηρασία και οι χαμηλές βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγαλύτερες αρδευτικές ανάγκες. Πρέπει να επισημανθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού πάνω από 200 ιδιωτικές και 20 κρατικές γεωτρήσεις αντλούν τεράστιες ποσότητες νερού γα την άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Η αυτοδιοίκηση αναζητεί τρόπους για να σταματήσει την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής. Οι λύσεις που προτείνονται έχουν σχέση με την ορθολογικότερη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού και τον εμπλουτισμό της πηγής. Ωστόσο, ένας καλύτερος διαχειριστικός έλεγχος του νερού θα έλυνε μόνο εν μέρει το πρόβλημα. Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες κινούνται λοιπόν προς την κατεύθυνση του εμπλουτισμού των υφιστάμενων καναλιών, καθώς θεωρείται ότι είναι μια πιο αποτελεσματική λύση για να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή.
ypaithros.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

 " ΙΕΡΟ 2ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ "

    Ι.Μ.Θ.Λ 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

2ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
9-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2016


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 9-9-2016,
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ: ΣΤΙΣ 5.30 π.μ., ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΡΑΦΉΝΑ
 ΚΑΙ  ΣΤΙΣ 7.50 π.μ. ΑΝΑΧΏΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 10-9-2016
ΣΤΙΣ 14.30 μ.μ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ ΓΙΑ ΡΑΦΗΝΑ
ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 75 ΕΥΡΏ
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Ξενοδοχείο στην Τήνο - Μετάβαση με λεωφορείο στην Ραφήνα και επιστροφή από την Ραφήνα στο χωριό μας.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΏΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΚΚΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ