Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Θέμης Αδαμαντίδης-Πίτσα Παπαδοπούλου στο Θέατρο Μοσχοποδίου Θήβας


 ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Π Ι Ν Δ Α Ρ Ε Ι Α 2016

Δ.Ο.Θ. - Α.Ο. Η ΘΗΒΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΩΡΑ 9:00μ.μ






Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Δ.Ο.Θ. (Παλαιό Νοσοκομείο, Πινδάρου 112, Θήβα, τηλ. 2262029244). Τιμή : 12 €

Διαβάστε Περισσότερα »

Φωκίδα: Ανέβηκε στη σκάλα να κλαδέψει τη μουριά και έχασε τη ζωή του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 75χρονος την Τετάρτη στο χωριό Πεντάπολη Φωκίδας. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, o άτυχος ηλικιωμένος θέλησε να κλαδέψει τη μουριά που είχε στην αυλή του σπιτιού του. Τοποθέτησε μια σιδερένια σκάλα τριών μέτρων περίπου, στο δρόμο έξω από την αυλή του σπιτιού και ξεκίνησε τις εργασίες.

Δυστυχώς, όμως, ο 75χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε από τη σκάλα. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο πρόεδρος της κοινότητας που περνούσε από το σημείο τον βρήκε νεκρό.

Αυτό που αναμένεται από την ιατροδικαστική εξέταση είναι να αποδειχθεί αν ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν έπεσε από τη σκάλα, ή αν η πτώση προήλθε από κάποιο παθολογικό αίτιο. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Α.Τ. Λιδωρικίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απόψε το βράδυ ... Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Κάστρο της Αλυκής


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Πρόγραμμα των ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ από 20 έως 25 Αυγούστου


Διαβάστε Περισσότερα »

39 συλλήψεις και 91 προσαγωγές σε μια μέρα στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα εννέα (39) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.216) άτομα και (848) οχήματα, προσήχθησαν (91) άτομα και βεβαιώθηκαν (210) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (17-08-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.216) άτομα, εκ των οποίων (900) ημεδαποί και (316) αλλοδαποί, καθώς και (848) οχήματα.

Προσήχθησαν: (91) άτομα, εκ των οποίων (74) ημεδαποί και (17) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (39) άτομα, εκ των οποίων (28) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) αλλοδαπή, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
•    (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (8) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (7) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (4) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαπός, για παραεμπόριο.
•    (4) ημεδαποί, για επαιτεία.
•    (5) ημεδαποί, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
•    (130) λαθραία πακέτα τσιγάρων & ποσότητα αδασμολόγητου καπνού.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (235) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (210) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (25) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για μέθη, (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (13) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για ΚΤΕΟ και (168) λοιπές παραβάσεις.
•    (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (13) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (6) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Σκούμα στον Δήμαρχο Θηβαίων για τον δρόμο της Νούσας


Προς τον κ. Δήμαρχο Θηβαίων

Ανοικτή Επιστολή

Ένα χρόνο μετά την λήψη της απόφασης 266/2015 του δημοτικού συμβουλίου, ποιος θα την εκτελέσει;

Στις 2-9-2016 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την λήψη της απόφασης με αριθμό 266/2-9-2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, που εξουσιοδότησε το δήμαρχο Θηβαίων να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να παύσει αμέσως το κλείσιμο, από την ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, του κοινοχρήστου δρόμου (που κλείστηκε την 1-9-2015) και που οδηγεί στον όρμο και την παραλία της Νούσας. Ήδη εκδόθηκε το πόρισμα (η με αριθμό 6/22-07-2016 διαμεσολάβηση) της συμπαραστάτη του δημότη, που ζητά την εφαρμογή της 266/2015 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. 

Από τι εμποδίζεστε κ. Δήμαρχε να εφαρμόσετε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;



Θήβα 18-08-2016

Θανάσης Σκούμας

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Θηβαίων -Δείτε τα θέματα

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 17602/18-8-2016 πρόσκληση για την 17η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας,  στις  22  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ του 2016, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 17:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1ο.    Έγκριση για τον ορισμό της αίθουσας «ΑΡΜΟΝΙΑ» στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ως χώρου συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών διαμόρφωσης της αίθουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο παλαιό Δημαρχείο Θηβών (απόλυτη πλειοψηφία).

2ο.    Έγκριση για την ανάληψη της αρμοδιότητας χορήγησης  προνοιακών επιδομάτων από το Δήμο Θηβαίων.

3ο.    Έγκριση για την υποβολή πρότασης του Δήμου Θηβαίων για χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο : «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων»  στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10 «Προώθηση της Κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

4ο.    Έκδοση αδειών σε εμπόρους για τη συμμετοχή  τους στην εμποροπανήγυρη στην Δ.Κ. Θήβας, έτους 2016, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν.2323/95 όπως ισχύει.

5ο.    Έγκριση για τη συμπλήρωση της  υπ’ αριθ. 217/2016 Α.Δ.Σ. με τη χορήγηση της δυνατότητας ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στους προβλεπόμενους χώρους (ντεκ) στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  που βρίσκονται εντός στοών (σχετ. η υπ’ αριθ. 88/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.) (απόλυτη πλειοψηφία).

6ο.    Έγκριση 5ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου με τίτλο : «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων».

7ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση της μελέτης και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Βελτίωση υφιστάμενων αποδυτηρίων δημοτικού γηπέδου Ελλοπίας».

8ο.    Λήψη απόφασης για τον καθορισμό των ειδικοτήτων δύο (2) ατόμων στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2016, με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. 

9ο.    Λήψη απόφασης για την διενέργεια διαγωνισμού προμήθειας ηλεκτρολογικών υλικών για τις ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους.

10ο.    Λήψη απόφασης για τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια μηχανής κινηματογραφικής προβολής.

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση “ a la cart ” από το Δήμαρχο της Θήβας καταγγέλει ο Κωνσταντίνος Βενιζέλος

Ενημέρωση “ a la cart ” από το Δήμαρχο της Θήβας.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κύριος Νικολάου διαχώριζε τους πολίτες ανάλογα με το εάν ήταν φίλα προσκείμενοι σε αυτόν ή όχι. Το ίδιο έκανε και κάνει με τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας. Δεν περιμέναμε την συμπεριφορά του αυτή να την μεταφέρει και στην αντιμετώπιση των δημοτικών συμβούλων ακόμη και μέσα στην ίδια του την παράταξη, διαχωρίζοντάς τους. Πως αλλιώς να δικαιολογήσουμε την ιδιαίτερη μεταχείριση έγγραφης ενημέρωσης για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ειδικότερα σε ότι αφορά την συνοικία του Πυριού με το να ξεχωρίζει συμπεριλαμβάνοντας στον πίνακα αποδεκτών μόνο τον έναν από τους τρείς εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) που διαμένουμε στο Πυρί. Για όλα αυτά καταγγέλλουμε τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες δείχνουν μικροψυχία, παραγοντισμό και βεβαίως απορρίπτονται από την ισχυρή πλειοψηφία των συμπολιτών μας.
Όλα τα παραπάνω αφορούν έγγραφο του κ. Νικολάου με ημερομηνία 12/8/2016 και αριθμό πρωτ. 17389 προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νικόλαο με θέμα : « Έλλειψη Αστυνομικής Δύναμης τμημάτων ΕΛΑΣ της Θήβας.

Υ.Γ. Αυτά είναι ελάχιστα δείγματα γραφής
για το ποιοί  και πώς αυτοί διοικούν
 σήμερα την πόλη μας.


Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Βενιζέλος Κωνσταντίνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ιστορία των Βαγίων




Το χωριό βρίσκεται δυτικά της Θήβας, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από αυτήν. Η προέλευση της ονομασίας του οικισμού είναι άγνωστη. Η περιοχή φέρει έντονη την ανάμνηση του Οιδίποδα, αφού εκεί μάλλον, σε κάποιο σταυροδρόμι του δρόμου που περνά κάτω από το Φαγά, στεκόταν η μυθική Σφίγγα, η οποία σκότωνε τους διαβάτες που δεν μπορούσαν να λύσουν τους γρίφους της. Ο Οιδίποδας όχι μόνο κατάφερε να απαντήσει, αλλά και εκμεταλλεύτηκε το σάστισμά της για να τη σκοτώσει και να απαλλάξει τους Θηβαίους μια και καλή από αυτήν.

Η πρώτη ιστορική πληροφορία για τα Βάγια ανάγεται στο 13ο αιώνα. Ο οικισμός την περίοδο της Φραγκοκρατίας αποτελούσε φέουδο Φράγκων ευγενών. Μετά την κατάληψη της περιοχής από τους Οθωμανούς, το 1460, παραχωρήθηκε ως τιμάριο. Όμως ήδη το 17ο αιώνα πρέπει να είχε ερημωθεί, αν δεχτούμε ότι σε αυτό το γεγονός αναφέρεται η μαρτυρία του George Wheler· ο τελευταίος επισκέφθηκε την περιοχή το 1676 και επισημαίνει ότι, ένα μίλι ανατολικά της τοποθεσίας Μαζαράκη, όπου και το ομώνυμο γυναικείο μοναστήρι, βρισκόταν ένα κατεστραμμένο χωριό. Τους επόμενους αιώνες, το 18ο και το 19ο, η περιοχή πρέπει να κατοικήθηκε ξανά, μάλλον από αγρότες, αφού μαρτυρείται ότι την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης οι κάτοικοι συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα της απελευθέρωσης. Γνωστοί πολεμιστές του 1821, όπως ο Μήτρος Μπινιάρης, ο Αθανάσιος Τζουνάρας και ο Ιωάννης Πρωτόπαπας, κατάγονταν από τα Βάγια. Μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους, και συγκεκριμένα το 1851, τα Βάγια έγιναν έδρα του δήμου Θεσπιέων της επαρχίας Θηβών, με 635 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σταδιακά και το 1928 έφτασε τα 2.750 άτομα. Σήμερα ο πληθυσμός των Βαγίων ανέρχεται σε 4.509 κατοίκους. Ο δήμος Βαγίων περιλάμβανε τον ομώνυμο οικισμό και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της επαρχίας Θηβών μέχρι το 2011, οπότε εντάχθηκε ως δημοτική ενότητα στο διευρυμένο δήμο Θηβαίων.

Την Οθωμανική περίοδο, πολύ κοντά στα Βάγια υπήρχε ένα μικρό χωριό με το όνομα Κασνέσι. Εκεί αρχικά υπήρχε αποθήκη των προϊόντων του τιμαρίου των Βαγίων. Αργότερα όμως εξελίχθηκε σε χωριό, ίσως λόγω της εγκατάστασης εργατών γύρω από την αποθήκη. Σε αυτό το χωριό, σύμφωνα με την απογραφή του 1851, κατοικούσαν 336 άτομα, ενώ το 1928 οι κάτοικοι ήταν 506. Αργότερα όμως φαίνεται ότι το τοπωνύμιο συγχωνεύτηκε με τα Βάγια.

Κτήρια και μνημεία

 Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου (Μαζαράκη)

Στα Βάγια βρίσκεται η μεταβυζαντινή μονή του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, γνωστή και με την ονομασία Μαζαράκη, που χτίστηκε το 16ο αιώνα. Στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης ήταν επίκεντρο δραστηριοτήτων των επαναστατών της περιοχής. Μετά την απελευθέρωση της περιοχής από τους Οθωμανούς επαναλειτούργησε η μονή έως το 1833, όταν έπεσε θύμα του οθωνικού «διωγμού» εναντίον των ορθόδοξων μοναστηριών. Το 1969 επαναλειτούργησε ως γυναικεία μονή και σήμερα φιλοξενεί 24 μοναχές.

Ελεύθερες εκκλησίες της Πεντηκοστής

Η πρώτη ετερόδοξη εκκλησία της Πεντηκοστής της Ελλάδος ιδρύθηκε στα Βάγια το 1924 από το Δημήτριο Κατριτσιώτη και τον Ιωάννη Τζέλο, κατοίκους των Βαγίων, οι οποίοι παλαιότερα ήταν μετανάστες στην Αμερική. Σήμερα στα Βάγια υπάρχουν δύο εκκλησίες της Πεντηκοστής.

 Ελαιοτριβείο

Το ελαιοτριβείο του οικισμού έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού λόγω της σύνδεσής του με την οικονομία του οικισμού και κυρίως λόγω του ρόλου του στην ιστορία του συνεταιριστικού κινήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επισκευή κοινοτικού γραφείου Ευαγγελίστριας Αλιάρτου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του κοινοτικού Γραφείου στην τ.κ. Ευαγγελίστριας του Δήμου μας.
Το κτήριο είχε υποστεί μεγάλη διάβρωση στην  ταράτσα του και οι εργασίες συντήρησης –επισκευής ήταν αναγκαίες.
Στο κτήριο εκτός από την κοινότητα, στεγάζεται και το αγροτικό Ιατρείο του Χωριού.
Οι επισκευή του κτηρίου, περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «επισκευή-συντήρηση Δημοτικών Κτηρίων», που εκπονείται από το Δήμο μας και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους.

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στα Πατήσια: Μάνα και γιος αυτοκτόνησαν μαζί ...

Σοκ έχει προκαλέσει στα Πατήσια η υπόθεση της διπλής αυτοκτονίας στην οδό Κουρτίδου. Μια 57χρονη γυναίκα και ο 28χρονος γιος της βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη μέσα στο διαμέρισμά τους. Οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας κάλεσαν την αστυνομία όταν διαπίστωσαν ότι υπάρχει έντονη δυσοσμία.

Έγραψαν ένα σημείωμα στο οποίο λένε που αφήνουν την περιουσία τους, έγραψαν τα ονόματά τους στο κάτω μέρος της σελίδας, υπέγραψαν και πήραν στη συνέχεια μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη, όμως όλα δείχνουν ότι μάνα και γιος είχαν αυτοκτονήσει τουλάχιστον 10 ημέρες πριν μέσα στο διαμέρισμά τους.

Η Ι.Γ. Και ο Β.Γ. Ήταν δυο ήσυχοι άνθρωποι, δεν προκαλούσαν κανένα πρόβλημα και ήταν ευγενέστατοι, λένε οι ένοικοι της πολυκατοικίας στην εφημερίδα Freddo. Κανείς δεν γνωρίζει το λόγο για τον οποίο έφτασαν σε αυτό το σημείο, λένε.

Είχαν μετακομίσει στο διαμέρισμα πριν ένα χρόνο. Η 57χρονη γυναίκα είχε κάποια προβλήματα υγείας, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που θα οδηγήσει μάνα και γιο στην αυτοκτονία.

Την περασμένη Τρίτη οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία. Η τελευταία φορά που τους είχαν δει, τον 28χρονο για την ακρίβεια ήταν στο super market στις τέσσερις του μήνα. Από τότε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής.

Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα. Είδαν τα δυο σώματα σε προχωρημένη σήψη. Κλήθηκε ιατροδικαστής, ωστόσο ήταν δεδομένο ότι δεν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Τα δεκάδες χάπια αλλά κυρίως το σημείωμα που φρόντισαν να βάλουν σε εμφανές σημείο αποδείκνυαν τι είχε συμβεί.

Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι κανείς δεν τους έχει αναζητήσει, οι αστυνομικοί ακόμη δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΕΓΓΑΡΑΔΑ στις 20 Αυγούστου στην Τανάγρα

Φεγγαράδα.
Είναι μια γιορτή που οργανώνει κάθε χρόνο στο τέλος του Αυγούστου ο σύλλογος γυναικών Τανάγρας.
<< ΤΑΝΑΓΡΑΙΕΣ>>.
Εφέτος η γιορτή θα γίνει το Σάββατο το βράδυ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, μπροστά στο χώρο του λαογραφικού μουσείου και θα ξεκινήσει στις 20.00.
Να τονίσουμε ότι πρέπει όλοι να παρευρεθούμε σε αυτή την εκδήλωση.
Να περάσουμε μια βραδιά ευχάριστα χωρίς σκοτούρες, να δούμε τα χορευτικά να χορέψουμε, να φάμε, να δούμε τα καινούργια εκθέματα του λαογραφικού μουσείου, που μετά την ανακαίνιση που κάνανε οι γυναίκες θα δούμε εφέτος πρωτόγνωρα πράγματα.
 Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το χορευτικό του συλλόγου Λαϊος Θηβών.

Να ευχηθούμε καλή διασκέδαση!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενοχλημένοι με Κοντονή στον Λεβαδειακό


Τη δυσαρέσκειά τους για την επικείμενη απόφαση του Σταύρου Κοντονή να αναβάλει την διεξαγωγή του πρωταθλήματος εξέφραζαν χθες στελέχη του Λεβαδειακού.
Ο Λεβαδειακός είναι η τέταρτη ομάδα μετά τον Ολυμπιακό, την Λάρισα και τον Αστέρα Τρίπολης που παρουσιάζεται ενοχλημένος με τις εξαγγελίες του Σταύρου Κοντονή για την αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Όπως γράφει η Live Sport, οι Βοιωτοί παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κινήσουν νομικές διαδικασίες και να διεκδικήσουν διαφυγόντα κέρδη, στην περίπτωση που αναβληθεί και επίσημα η έναρξη της Σούπερ Λίγκας.

«Αυτοί που δημιουργούν ζημιά στον συνεταιρισμό να αναλάβουν και το σχετικό κόστος», ειπώθηκε μεταξύ άλλων από στελέχη της ΠΑΕ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ:Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα ωφελούμενων για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα ωφελούμενων για το πρόγραμμα  «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2016-2017»
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΩΣ 22/8/2016

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, σας ενημερώνει ότι εκδόθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες πλήρων και ελλιπών φακέλων δικαιολογητικών ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα. Οι οποίοι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και έχει δημιουργηθεί σύζευξη με την ιστοσελίδα του Δήμου μας.
Οι αιτούντες μπορούν να δουν την κατάσταση της αίτησής τους – προσωρινά αποτελέσματα – σε ειδική εφαρμογή που βρίσκεται στο www.eetaa.gr, στο paidikoi.eetaa.gr  και www.aliartos.gov.gr.
Η εφαρμογή απαιτεί την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ, όπως αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής του κάθε υποψηφίου.
Οι αιτούντες παράλληλα μαζί με τον κωδικό της αίτησης θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και από τους Προσωρινούς Πίνακες πλήρων και ελλιπών φακέλων δικαιολογητικών, που θα αναρτηθούν στους ίδιους ιστοχώρους.
Η διαδικασία υποβολής ενστάσεων, θα γίνεται επί των Προσωρινών Πινάκων πλήρων και ελλιπών φακέλων δικαιολογητικών και επί των Πινάκων απορριφθεισών, εγγράφως στον αριθμό fax 2105214733 – 2105214734 – 2105214735 – 2105214642 ή ηλεκτρονικά μέσω email με σκαναρισμένα έγγραφα και εντός τριών ημερών δηλαδή από τις 18.08.2016 έως 22.08.2016, σύμφωνα με το Υπόδειγμα «Έντυπο Υποβολής Ενστάσεων» που παρουσιάζεται στο Παράρτημα 2 της παρούσας.
Σε περίπτωση που κάποια ωφελούμενη προβεί σε υποβολή ένστασης ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier), αυτή υποβάλλεται σε σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», για το σχολικό έτος 2016-2017. Η υποβολή της ένστασης κατά τον ανωτέρω τρόπο θα πρέπει να γίνει εκτός εντός της προθεσμίας που προβλέπεται, ήτοι μέχρι τις 22.08.2016.
Από τις ενστάσεις που θα υποβληθούν, θα ληφθούν υπόψη μόνον αυτές που έχουν παραληφθεί και πρωτοκολληθεί από την ΕΕΤΑΑ ΑΕ, μέχρι την 22/8/2016 και ώρα 14:00.
Στο έντυπο της ένστασης θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ο λόγος για τον οποίο υποβάλλεται η ένσταση και φυσικά να συνοδεύεται από το απαιτούμενο δικαιολογητικό. Ενστάσεις ασαφείς ή δικαιολογητικά χωρίς έντυπο ένστασης δεν θα γίνονται αποδεκτές.
Μετά την ολοκλήρωση εξέτασης των ενστάσεων θα καταρτιστούν οι οριστικοί Πίνακες κατάταξης των ωφελούμενων και οι αιτούντες θα μπορούν να βρουν τα αποτελέσματα με τον ίδιο τρόπο στις ιστοσελίδες www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, www.aliartos.gov.gr. Τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 24.08.2016.
Οι ωφελούμενες αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» θα απευθυνθούν στις δομές του δήμου μας μέχρι και την 01.09.2016.
Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιεών, τόσο κατά την περίοδο υποβολής ενστάσεων όσο και κατά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων και την διαδικασία τοποθέτησης, θα βρίσκεται στο πλευρό των ωφελούμενων για οποιαδήποτε υποστήριξη καθημερινά από τις 9:00 έως τις 12:00.
Συγκεκριμένα:
  • για την υποβολή ενστάσεων: καθημερινά από 18/8/2016 έως 22/8/2016 (και ώρα 10:00)
  • για την διαδικασία τοποθέτησης: καθημερινά από 25/8/2016 έως 01/09/2016.
Πληροφορίες θα δίνονται τις ίδιες ημέρες και ώρες τηλεφωνικά στο 22683-50.235

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ