Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Πώς θα εισπράξετε άμεσα (!) από τις ΔΟΥ την επιστροφή του φόρου



    Χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έλαβαν μέσω του συστήματος TAXISnet πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υπέβαλαν φέτος έχουν τη δυνατότητα να εισπράξουν άμεσα τα ποσά των επιστροφών φόρου που αναγράφουν τα συγκεκριμένα σημειώματα.


Προϋπόθεση είναι να.. μην έχουν αφήσει απλήρωτη καμία απολύτως οφειλή προς το Δημόσιο, είτε ληξιπρόθεσμη είτε μη ληξιπρόθεσμη (όπως κάποιος βεβαιωμένος φόρος επί ακινήτων ή ΦΠΑ που δεν έχει καταβληθεί) και να μην έχουν εκκρεμότητες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αμεση είσπραξη

Εφόσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, η είσπραξη του ποσού της επιστροφής είναι εφικτό να γίνει άμεσα, ακόμη κι αν το εκδοθέν εκκαθαριστικό δεν περιλαμβάνει το ειδοποιητήριο για την είσπραξη του ποσού μέσω του δηλωθέντος τραπεζικού λογαριασμού.

Ο φορολογούμενος, σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί απλώς να προσέλθει στο Τμήμα Εσόδων της ΔΟΥ στην οποία υπάγεται έχοντας μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα και εκτυπωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού του.

Επιδεικνύοντας την ταυτότητα και το εκκαθαριστικό στον αρμόδιο υπάλληλο, εκείνος θα προχωρήσει σε έναν σύντομο τυπικό διασταυρωτικό έλεγχο και στη συνέχεια θα καλέσει τον φορολογούμενο να υπογράψει το σχετικό υπηρεσιακό έντυπο της ΔΟΥ, μέσω του οποίου επικυρώνεται η καταβολή της επιστροφής.

Ο υπάλληλος θα του εκδώσει το σχετικό διπλότυπο έγγραφο, το οποίο αποτυπώνει την πράξη της επιστροφής του φόρου.

Ο φορολογούμενος πρέπει στη συνέχεια να μεταβεί στο ταμείο της ΔΟΥ και να προσκομίσει στον ταμία το διπλότυπο. Ο ταμίας θα το παραλάβει, θα το υπογράψει και θα του καταβάλει το ποσό της επιστροφής σε μετρητά!
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 40 ατόμων στη Θήβα

 Η δημοτική κοινωφελής Επιχείρηση Θηβαίων ανακοινώνει την πρόσληψη 40
καθηγητών Μουσικής για 9 μήνες, για το σχολικό έτος 2016-2017.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Πτώση της θερμοκρασίας και χαλάζι


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τις επόμενες 48 ώρες εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από το πρωί της Τρίτης έως και της Τετάρτης θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά και από χαλάζι.

Παράλληλα θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση των ανέμων, που θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρξει και «σημαντική πτώση» της θερμοκρασίας.

Αρχικά από το πρωί της Τρίτης θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Ήπειρος και σταδιακά τα νησιά του Ιονίου, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Πελοπόννησο ενώ πιθανώς να να επηρεαστούν πρόσκαιρα η Ήπειρος και η Θεσσαλία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ….. «παράγκα της Θήβας»


        
Έχουμε πλέον και μια νέα πρωτοτυπία στην Θήβα με ευκαιρία την τέλεση της Εμποροπανήγυρης στην πόλη μας από 23 έως 29 Αυγούστου που θα γίνει στην οδό Αγίου Νικολάου.
Πρώτα έγιναν οι συμφωνίες από πίσω, παρεδόθησαν οι παράγκες στους εμπόρους, γέμισαν με εμπορεύματα (από δημοσιεύσεις στον εγχώριο τύπο στις 21/8/2016) και μετά την επόμενη μέρα θα γίνει η Δημόσια κλήρωση για την παραχώρηση τους (δηλ. σήμερα 22 Αυγούστου).        Εμείς ερωτούμαι τον κο Δήμαρχο ήταν εις γνώση του αυτή η διαδικασία;
Ποιός υπεύθυνος από τον Δήμο και με ποιο δικαίωμα συμμετείχε στην παράτυπη αυτή εκ των προτέρων διανομή, παραχώρηση και τακτοποίηση;
Πραγματοποιήθηκε η Δημόσια κλήρωση που ήταν προγραμματισμένη σήμερα το πρωί 7.00; Γιατί υπάρχουν ενστάσεις ενδιαφερομένων ότι ουδεμία δημόσια κλήρωση διενεργήθηκε για την διάθεση των θέσεων της εμποροπανήγυρης (Κυριάκου ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ του Παναγιώτη, κατοίκου Περιστερίου Αττικής);
Γιατί αντί της Δημόσιας κλήρωσης δεν προβαίνει σε Πλειοδοτικό διαγωνισμό για να μεγιστοποιήσει τα έσοδα του Δήμου με διαφανείς διαδικασίες για όλους;
Εάν δεν μας απαντήσει τότε του εισηγούμαστε να κατοχυρώσει αυτήν την μέθοδο ως δικιά του νέα πατέντα.
ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γλέντι κάτω απο το Ολόγιομο Φεγγάρι στη Τανάγρα-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


ΦΕΓΓΑΡΑΔΑ.
Κάτω από την σκέπη του φεγγαριού και για 6η συνεχή χρονιά ο σύλλογος γυναικών του Δ.Δ Τανάγρας <<ΤΑΝΑΓΡΑΙΕΣ>>,γιόρτασαν το Σάββατο το βράδυ στις 20 Αυγούστου την φεγγαράδα.
Μια γιορτή αφιερωμένη στο ολόγιομο φεγγάρι.
Μια γιορτή που κάθε χρόνο γίνεται μπροστά στο χώρο του λαογραφικού μουσείου.
Εφέτος οι Ταναγραίες επέλεξαν η γιορτή να γίνει στις 20 Αυγούστου.
Μια ημερομηνία που ήταν αφιερωμένη σε όλα τα μουσεία της Ελλάδος και στην επισκεψιμότητά τους. Την ημερομηνία αυτή έγιναν εκδηλώσεις σε όλα τα μουσεία.
Για αυτό λοιπόν και στο χωριό μας την ημέρα αυτή μαζί με το χορό, την διασκέδαση, και το γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες, ανάμεσα σε όλα αυτά ήταν και επισκεψιμότητα στο λαογραφικό μουσείο .
Στεγάζεται σε ένα μικρό χώρο που μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα παρουσιάζεται όλη η ιστορία του χωριού μας.
Η πρόεδρος του συλόγου κ. ΜΠΕΛΕΓΡΑΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ , εκ μέρους του συλλόγου ευχαρίστησε την ΔΗΚΕΤ ΤΑΝΑΓΡΑΣ και όλους του φορείς ,τους εθελοντές και τους χορηγούς για την βοήθεια και υποστήριξη στην οργάνωση και αίσιο πέρας και αυτής της εκδήλωσης.
Παραβρέθηκαν οι θρησκευτικές, οι πολιτικές, και στρατιωτικές αρχές της περιοχής.
Αξίζουν συγχαρητήρια στο χορευτικό τμήμα της πόλεως των Θηβών και τον χοροδιδάσκαλο κ.
ΦΡΟΥΣΙΟ για την άψογη εμφάνισή του.
Την εκδήλωσή μας κάλυψε το διαδικτυακό κανάλι,Permisospress.


ΔΡΙΧΟΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.






 OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ










Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς για το θέμα της ελονοσίας






Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε σε σχέση με την «Καραντίνα των Δήμων Χαλκιδέων και Θηβαίων λόγω ελονοσίας», με σκοπό την πλήρη καταγραφή και αποτύπωση των πραγματικών διαστάσεων του θέματος διευκρινίζει τα εξής:

1. Από το 2012 έως σήμερα  έχει καταγραφεί ένα και μοναδικό εγχώριο περιστατικό ελονοσίας στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

2. Το περιστατικό καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2015, στην Αλβανία και αφορά σε ξένο υπήκοο.

3. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, που έχει την αποκλειστική, βάσει του νόμου, ευθύνη για τη διαχείριση του ζητήματος, εκτιμά, για το συγκεκριμένο περιστατικό, ότι θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά  μέτρα μεταξύ των περιοχών Μουρικίου και Λουκισίων όπου κινήθηκε ο ξένος υπήκοος.

4. Για αυτό το λόγο το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αποφάσισε ό,τι  κατά το τρέχον διάστημα στις «επηρεαζόμενες περιοχές από ελονοσία» μεταξύ άλλων περιοχών της Ελλάδας ανήκουν:

- Η Τ.Κ. Λουκισίων του Δήμου Χαλκιδέων και όχι ο Δήμος Χαλκιδέων συνολικά.

- Η Τ.Κ. Μουρικίου (Μουρίκι και Πλατανάκια) του Δήμου Θηβαίων και όχι ο Δήμος Θηβαίων συνολικά.

5. Η πρακτική αυτή ακολουθείται κυρίως για τη διευκόλυνση των υπηρεσιών αιμοδοσίας στη λήψη των αντίστοιχων μέτρων για την ασφάλεια του αίματος, με ειδικό ενδιαφέρον στους επαναπατριζόμενους ταξιδιώτες από τις περιοχές αυτές και σαφώς δεν πρέπει να γεννά καμία περαιτέρω ανησυχία.

6. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών εξελίσσεται ήδη κανονικά και συστηματικά από το Μάρτιο του 2016, σε χρόνο και κατά τρόπο απόλυτα σύμφωνο με τις επιταγές της Εθνικής Νομοθεσίας και της επιστήμης της Δημόσιας Υγείας.

7. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραμένει σε εγρήγορση και οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση του κοινού για κάθε περαιτέρω πληροφόρηση.


8. Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να αξιολογούν ψύχραιμα τα δημοσιεύματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, ώστε να αποφεύγεται η  δημιουργία λανθασμένων και συνεπώς επιβλαβών εντυπώσεων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεταπτυχιακά προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ στη Λιβαδειά


Μεταπτυχιακά Προγράμματα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Μετά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της Διοικούσας Επιτροπής της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), η πόλη της Λιβαδειάς μπαίνει ξανά στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017, θα φιλοξενήσει το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) και το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.) της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., τα οποία θα παρακολουθήσουν συνολικά 155 σπουδαστές/τριες.
Η διεξαγωγή των συγκεκριμένων προγραμμάτων στη Λιβαδειά προσφέρει σε πτυχιούχους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στην πόλη τους χωρίς μετακινήσεις στην Αθήνα ή άλλες πόλεις, ενώ αναμένεται ότι τα προγράμματα θα προσελκύσουν μεγάλο αριθμό σπουδαστών/τριων από την ευρύτερη περιοχή, καθώς όσον αφορά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τα προγράμματα θα διεξαχθούν μόνο στη Λιβαδειά.
Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου 2016 και θα διεξάγονται απογευματινές ώρες σε αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016.  Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.aspete.gr ή www.aspete.eap.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ



Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) οργανώνει την 4η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ, με την Aιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκστρατεία διεξάγεται με την αποκλειστική υποστήριξη της Diageo.

Σκοπός της εκστρατείας αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ. Στόχος είναι η καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ και η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων.

Ο Δήμος Θηβαίων, ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, υποστηρίζει την εκστρατεία ενημέρωσης και γνωρίζει στους δημότες του ότι έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τα link DRINK IQ  και ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ :

Το Drinκ IQ είναι ένας διαδραστικός ιστότοπος όπου ο δημότης μεταφέρεται και με πολύ απλές κινήσεις μαθαίνει τι επίδραση έχει το ποτό που καταναλώνει στον οργανισμό του. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δημότης να είναι άνω των 18 ετών.


Η ιστοσελίδα της Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ. ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ περιλαμβάνει πληροφορίες και συμβουλές για τα συνήθη παιδιατρικά ζητήματα και αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες, μία εκ των οποίων είναι το «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί». Μέσω αυτής της ενότητας, ο γονέας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στο θρίλερ -Φαντασία των δύο μικρών παιδιών η ιστορία απαγωγής στη Γλυφάδα

Δεν ήταν θρίλερ αλλά αποκύημα της φαντασίας των δύο μικρών παιδιών, η όλη ιστορία με την απαγωγή τους από βαν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Οπως προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών η ιστορία που κατήγγειλαν τα δύο παιδιά ηλικίας 9 και 12 ετών για μια γυναίκα περίπου 55 ετών που προσπάθησε να τα βάλει μέσα σε ένα λευκό βαν την ώρα που περίμεναν να διασχίσουν τη λεωφόρο Βουλιαγμένης από ένα πεζοφάναρο, πρόκειται απλά για μια φανταστική ιστορία.

Οι αστυνομικοί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα ότι

    αφενός η άμεση δράση η οποία ενημερωθηκε άμεσα για την καταγγελία δεν εντόπισε ποτέ το λευκό βαν στις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας που υπάρχουν στην περιοχή
    αφετέρου τα δύο παιδιά τα «μπέρδευαν» στη συζήτηση που είχαν με τον ειδικό ψυχολόγο της ΕΛΑΣ στο τμήμα Ανηλίκων όπου οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής προκειμένου να βρεθεί η άκρη στο νήμα στην περίεργη αυτή υποθεση

Τώρα πλέον αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι το γιατί τα δύο μικρά παιδιά έπλασαν αυτή την ιστορία με τις τόσες λεπτομέρειες για το λευκό βαν το οποίο, μάλιστα, είπαν ότι κυνήγησαν για αρκετά μέτρα στους δρόμους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Μικτής Χορωδίας Λιβαδειάς «ΕΡΚΥΝΑ» με τον Στέφανο Κορκολή

Στα πλαίσια των Τροφωνίων του Δήμου Λεβαδέων η Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς «ΕΡΚΥΝΑ» διοργανώνει την Τρίτη 30 Αυγούστου, ώρα 9:00 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας,  την συναυλία «Συνάντηση» με τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο, τη Σοφία Μανουσάκη στο τραγούδι και τη συμμετοχή της χορωδίας ΕΡΚΥΝΑ, σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Θα παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ, σε μεταγραφή για πιάνο –φωνή του Στέφανου Κορκολή, με την έγκριση και την επιμέλεια

του ίδιου του μεγάλου έλληνα μουσουργού του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη Διεύθυνση : ο Μαέστρος  Todor  Kabakchiev

Στο πιάνο: η Κατερίνα Μπότση

Παρουσίαση: Βασίλης Τσακίρογλου

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύγουστο στο Δήμο Θηβαίων

Δείτε το ενημερωτικό «Αύγουστο στο Δήμο Θηβαίων» εδώ : https://drive.google.com/file/d/0BxqEfqegRxFEdFRQRHFkRlRwTDA/view
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Μητρόπολη Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Δίστομο:Οι Θίασοι του Φεστιβάλ Θεάτρου στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού

Ο μεγάλος Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νιρο (Robert De Niro) είχε πει κάποτε:''Ένα από τα ωραία με την ηθοποιία είναι ότι σου επιτρέπει να ζεις ζωές άλλων ανθρώπων χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις το τίμημα''.
Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της Θεατρικής Ομάδας <<Ονειροβάτες>> από το Ίλιον Αττικής και της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου Κρήτης που επισκέφθηκαν μαζί σήμερα του ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, βίωσαν μέσα από την ξενάγηση και το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, τις αυθεντικές ιστορίες των ίδιων των θυμάτων της Σφαγής που επιβίωσαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής...Βίωσαν - με το βαρύ ''τίμημα'' της συγκίνησης και της αγανάκτησης -την βαρβαρότητα, το έγκλημα κατά αθώων πολιτών, το ξεκοίλιασμα γυναικών και μωρών, που έκαναν εκείνο το <<λυπημένο δειλινό>> του <<Αθέριστου Ιούνη>> του 1944 <<οι ναζιστές , οι Ούνοι>>, όπου <<ζωντανό δεν εστάθη αμακέλευτο/μέσα στο αίμα το ατελεύτητο!>> - για να δανειστώ λέξεις και φράσεις δυο λογοτεχνών από το Δίστομο...
Η επίσκεψη στο Μουσείο των μελών των θιάσων που παίρνουν μέρος στο 6 Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Διστόμου (από 19/8 έως 27/8),γίνεται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος φιλοξενίας και γνωριμίας με τον τόπο μας, του Θεατρικού Εργαστηρίου ''Θεατροφρένεια'' Διστόμου, που διοργανώνει και το Φεστιβάλ. Αρωγός - από πεποίθηση!- στην συγκεκριμένη δράση η Διοικούσα Επιτροπή του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού.
Για την ιστορία να πούμε ότι η Θεατρική Ομάδα <<Ονειροβάτες>> από το Ίλιον Αττικής συμμετείχε  στο Φεστιβάλ την Παρασκευη 20/8 με τις Τρωάδες του Ευριπίδη, ενώ η Θεατρική Σκηνής Ηρακλείου Κρήτης  σήμερα Κυριακή 21/8 τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα :
   Δευτέρα 22 Αυγούστου – Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης» - «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων» του Κ. Γκολντόνι

  Τρίτη 23 Αυγούστου – Θεατρικό Εργαστήρι Μοσχάτου - Ταύρου «Εν Δράσει» - «Φτυστός ο Μακαρίτης» της Π. Φυλαχτάκη

Τετάρτη 24 Αυγούστου – Θεατρικό Εργαστήρι Νίκαιας - Ρέντη «Ρενδία Λέξις» - «Από Άλλον Τόπον» συλλογικό θεατρικό έργο

    Πέμπτη 25 Αυγούστου – Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» - «Αφεντικά και Δούλοι» διασκευή απο «Το νησί των Σκλάβων» του Πιερ Ντε Μαριβώ

   Παρασκευή 26 Αυγούστου – Θεατρική Ομάδα «Δημιουργείν» Αυγόρου Κύπρου – «Μάνα Κουράγιο» του Μπ. Μπρεχτ

     Σάββατο 27 Αυγούστου - Τελετή Λήξης – Βράβευση Θιάσων

Ευχόμενοι καλή επιτυχία σε όλους, ας ευχηθούμε, με αφορμή την επίσκεψη στο Μουσείο,  ''ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ''!
Λ.Δ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θρίλερ στην Γλυφάδα:Προσπάθησαν να απαγάγουν δυο παιδιά - ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ύψος της Γλυφάδας με απόπειρα απαγωγής ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες στην ΕΛΑΣ και με όσα μετέδωσε το Star, τα δύο μικρά παιδιά 9 και 12 ετών έφυγαν από το σπίτι της μητέρας τους για να πάνε σε αυτό της θείας τους λίγα στενά πιο μακριά.

Σε κάποιο στενό την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν απέναντι, μια μελαμψή γυναίκα περίπου 55 ετών με μακρύ φουστάνι άρπαξε το ένα στην αγκαλιά της και αμέσως πέρασε δίπλα ένα λευκό βαν με φιμέ τζάμια. Η γυναίκα επιχείρησε να το βάλει μέσα αλλά τόσο το παιδί όσο και ο αδερφός του άρχισαν να φωνάζουν και να χτυπούν την γυναίκα όπως μπορούσαν.

Στο κοντινό σπίτι ένας άνδρας πότιζε και είδε το συμβάν και αμέσως άρχισε να φωνάζει για να αφήσουν τα παιδιά. Τελικά η απόπειρα απαγωγής απέτυχε και το λευκό βαν έφυγε με ταχύτητα, αλλά τα μικρά παιδιά άρχισαν να κυνηγούν το λευκό βαν. Μάλιστα στην ίδια κατεύθυνση βρισκόταν και το σπίτι της θείας τους με το λευκό βαν να περνά μπροστά της, καθώς είχε βγει στον δρόμο για να τα περιμένει.

Τα παιδιά της φώναζαν από μακριά ότι αυτό είναι το βαν που επιχείρησε να τα αρπάξει, αλλά μέχρι να αντιληφθεί τι είχε γίνει το λευκό όχημα είχε εξαφανιστεί.

Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ «χτενίζουν» τις περιοχές της Γλυφάδας, της Βάρης, της Αργυρούπολης και της Ηλιούπολης για τους δράστες, ενώ θα χρησιμοποιεί και υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ