Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ο πιο... αφοσιωμένος δημοτικός υπάλληλος



    Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία που δείχνει τον πιο αφοσιωμένο, ίσως, δημοτικό υπάλληλο του κόσμου.


Στη φωτογραφία του 23χρονου...Τζίμι Κοξ, που είναι βυθισμένος μέχρι τη μέση του στο νερό, προκειμένου να επιδιορθώσει ένα σπάσιμο σε σωλήνα νερού, τράβηξε την περασμένη εβδομάδα, η Άντρεα Άνταμς, στο Τέξας.
Η Άνταμς ανέβασε τη φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook, και μέσα σε δύο ώρες «μέχρι και άνθρωποι από την Βραζιλία άρχισαν να τη σχολιάζουν».
«Έκλεισα το Facebook, απενεργοποιήσα και το email μου ενώ δέχτηκα μέχρι και τηλεφώνημα από έναν δικηγόρο στην Ατλάντα που ήθελε να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία» δήλωσε η ίδια στο WFAA.
Ο εργάτης πάντως δεν μπορεί να πιστέψει την προσοχή που τράβηξε η φωτογραφία του αυτή. Όπως δήλωσε ο ίδιος, η φωτογραφία τραβήχτηκε την ώρα που προσπαθούσε να φτιάξει τη ζημιά.
Όσο για την τυφλή υποβρύχια εργασία του είπε πως «σε αυτή τη δουλειά πολλοί άνθρωποι το κάνουν αυτό»...
Διαβάστε Περισσότερα »

Προς μονιμοποίηση χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους



Σε αορίστου χρόνου αναμένεται να μετατραπούν οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου, καθώς με βάση το σχέδιου νόμου Κουρουπλή, που τέθηκε προχθες σε δημόσια διαβούλευση.
Οι δήμοι δεν θα υποχρεούνται πλέον να... ασκούν υπέρ του δημοσίου ένδικα μέσα σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν προσωρινά συμβασιούχους.

Παράλληλα, εκατοντάδες άλλοι υπάλληλοι ΝΟμικών Προσώπων που καταργούνται καταλαμβάνουν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις στους δήμους.

Σύμφωνα με το άρθρο οι δήμοι (σε αντίθεση με ότι προβλέπει ο νόμος για τον Καλλικράτη) καλούνται να μην ασκήσουν η να παραιτηθούν από ένδικα μέσα (εφέσεις η αναιρέσεις) σε προσφυγές συμβασιούχων οι οποίοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια είτε με προσωρινές διαταγές η ασφαλιστικά μέτρα είτε με πρωτόδικες αποφάσεις αποκτώντας το δικαίωμα να παραμείνουν η να επανέλθουν προσωρινά στην υπηρεσία τους.

Η παραίτηση από ένδικα μέσα αφορά και χιλιάδες περιπτώσεις συμβασιούχων οι οποίοι με προσφυγές τους και με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πετύχαιναν σε πρώτο βαθμό την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου αλλά οι δήμοι προχωρούσαν βάσει του νόμου του "Καλλικράτη" υποχρεωτικά σε εξάντληση των ένδικων μέσων (εφέσεις η αναιρέσεις) με αποτέλεσμα στο Εφετείο η στον Άρειο Πάγο αρκετοί συμβασιούχοι να χάνουν το δικαίωμα της μονιμοποίησης.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς πρόκειται για τουλάχιστον 3.000 συμβασιούχους σε δήμους οι οποίοι τώρα πλέον θα παραμείνουν στη θέση τους ακόμη και με προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων παρότι έληξαν οι συμβάσεις τους ,ενώ για τουλάχιστον 1.000-2.000 οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου
Διαβάστε Περισσότερα »

Τράκαρε με… παρκαρισμένο αυτοκίνητο στη Λιβαδειά!!!-ΦΩΤΟ




Ενα απίστευτο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 07:00 στην Λεωφόρο Αθηνών στη Λιβαδειά.
Όλα έγιναν όταν ενα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 35χρονο, κάτω απο άγνωστες συνθήκες,προσέκρουσε σε  όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο, με αποτέλεσμα τον μικροτραυματισμό του οδηγού.
Από την σύγκρουση υπέστησαν  σοβαρές ζημιές και τα δυο αυτοκίνητα.
Προανάκριση διενεργείται από την Τροχαία Λιβαδειάς.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος οι πανελλήνιες, 4 χρόνια Γυμνάσιο και 2 το Λύκειο


Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα όλων των βαθμίδων τις οποίες προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Σε ότι αφορά το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, η πρόταση προβλέπει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ενός συγκεκριμένου συντελεστή κατάταξης των υποψηφίων, επί του γενικού βαθμού πρόσβασης ή άλλων κριτηρίων επίδοσης.

Από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί το Νέο Λύκειο, ο συντελεστής βαρύτητας μπορεί να εφαρμοστεί επί του Εθνικού Απολυτηρίου και έτσι να περάσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις στην ιστορία.

Στο πλαίσιο του International Baccalaureate, το υπουργείο μελετάει τη δημιουργία ενός εθνικού απολυτηρίου που θα αποτελεί και το διαβατήριο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. «Το σύστημα πρέπει να αλλάξει και ο βαθμός απολυτηρίου θα αποτελεί τον βαθμό με τον οποίο θα εισάγονται οι υποψήφιοι στις σχολές. Στόχος με τις αλλαγές αυτές είναι η αναβάθμιση του Λυκείου, και πρώτα πρέπει να προχωρήσουμε στην αναμόρφωσή του. Γι’ αυτό το λόγο είναι δύσκολο να ορίσω πότε θα μπορούσε να εφαρμοστεί το νέο εισαγωγικό σύστημα», σημειώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννης Παντής.

Τέσσερα χρόνια Γυμνάσιο και δύο Λύκειο

Οι αλλαγές στις οποίες αναφέρεται το υπουργειο Παιδείας αφορούν το Λύκειο των δύο τάξεων και το Γυμνάσιο των τεσσάρων. Κατά καιρούς έχουν τοποθετηθεί τόσο η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου όσο και μέλη του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία σε αυτό, προαναγγέλλοντας την ολοκληρωτική αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αντώνης Λιάκος είχε παρουσιάσει και μία ολοκληρωμένη πρόταση που αφορούσε το ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου προβάλλοντας την Ελληνική αλλά και την Αγγλική Γλώσσα ως βασικά διδακτικά αντικείμενα στις δύο τάξεις του Λυκείου, αποκλείοντας όμως μαθήματα όπως τα Αρχαία και τα Μαθηματικά. Με τον τρόπο που είχε διαμορφωθεί το πρόγραμμα και οι κατευθύνσεις μαθημάτων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποκλείσουν τα παραπάνω αντικείμενα και στη θέση τους να συμπεριλάβουν άλλα όπως Σχέδιο και Ιστορία της Τέχνης.

Ακόμα η ηγεσία κρατάει κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τις λεπτομέρειες του νέου συστήματος, καθώς δεν είναι γνωστό αν η συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα ισχύει και στο νέο σύστημα και αν θα υπάρξει αυτούσιο το σύστημα των βάσεων εισαγωγής. Αντίθετα, επιμένει στο επιχείρημα για μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση του Λυκείου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση του Ε.Κ.Λιβαδειάς στο κάλεσμα της Δημάρχου για τους πρόσφυγες

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



                        ΠΡΟΣ Δήμαρχο Λεβαδέων
                                                          Κα Γιώτα Πούλου

ΘΕΜΑ: «Θέση Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς για την συγκρότηση     
               Επιτροπής  μετεγκατάστασης προσφύγων»

   Σε απάντηση  του με Αρ.Πρωτ. 20217/25-8-2016 εγγράφου σας με θέμα:  Συγκρότηση επιτροπής με σκοπό την εύρεση διαμερισμάτων ή κτιρίων για την μετεγκατάσταση οικογενειών προσφύγων, η θέση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς είναι:
Μετά την ατυχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μη συζητηθεί το θέμα, με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, « Να γίνει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο, να καλεστούν όλοι οι Φορείς , εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας, του Υπουργείου και της Περιφέρειας».
Διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα και δεν θα συμμετάσχουμε στο κάλεσμα, διότι με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται και τορπιλίζεται, από την πλευρά σας η προσπάθεια για να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα  στο Δήμο.
Περιμένουμε άμεσα να πάρετε την πρωτοβουλία για νέο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου όλοι εκεί θα τοποθετηθούν και θα δείξουν τις πραγματικές προθέσεις τους, εάν θέλουν να υλοποιηθεί η τελευταία πρόταση (300 άτομα του ίδιου θρησκευτικού δόγματος, οικογένειες σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία του Καλλικρατικού Δήμου Λιβαδειάς).


                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται αλλαγές στην έκδοση διαβατηρίου -Πώς θα γίνεται

Σημαντικές αλλαγές στην έκδοση διαβατηρίων έρχονται το επόμενο διάστημα, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτό, αποσυνδέεται η χρήση αστυνομικής ταυτότητας από τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου, αφού για την ταυτοποίηση των φυσικών προσώπων απαιτείται βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από δύο μάρτυρες και διασταύρωση των στοιχείων τόσο του αιτούντος όσο και των μαρτύρων, μέσω πρόσβασης των αρμοδίων υπηρεσιών έκδοσης διαβατηρίων στο πληροφοριακό σύστημα «Εθνικό Δημοτολόγιο» του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών.

Επιπλέον, απαιτείται η προσκόμιση από τον αιτούντα εγγράφων από τα οποία να προκύπτει ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ, στοιχεία που επίσης διασταυρώνονται ηλεκτρονικά, μέσω πρόσβασης των αρμοδίων υπηρεσιών έκδοσης διαβατηρίων σε πραγματικό χρόνο στα αντίστοιχα ηλεκτρονικά μητρώα των αρμοδίων για την τήρησή τους φορέων.

Σε περίπτωση ανηλίκου, η βεβαίωση των στοιχείων του γίνεται από έναν γονέα του ή από εκείνον που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του. Στην ίδια περίπτωση, δεν απαιτείται η προσκόμιση εγγράφων από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία των περιπτώσεων (α) και (β) της προηγούμενης παραγράφου. Τα στοιχεία του βεβαιούντος γονέα ή του έχοντα την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ανηλίκου πιστοποιούνται, σύμφωνα με τη διαδικασία της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ