Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Τα Χώστια τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο-ΦΩΤΟ


 Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου, για την αποτομή της τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον ομώνυμο ναό στον Πρόδρομο Θηβών.

Στον πανέμορφο Ιερό Ναό την  παραμονή της εορτής ,Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας απο τον    ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο τον εφημέριο του ναού π.Κυριάκο και απο άλλους Ιερείς της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας.
Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου στις γειτονιές και τα γραφικά σοκάκια των Χωστίων.
Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, παρουσία πλήθους πιστών,  τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεωργίου.ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανησυχία εκφράζουν τέσσερις έλληνες σεισμολόγοι



    Την προσοχή της Πολιτείας στην ανάγκη για προσεισμικούς ελέγχους εφιστούν τέσσερις γνωστοί σεισμολόγοι.
    Κάνουν λόγο για "ώριμα ρήγματα" και για "συσσώρευση ενέργειας" και επισημαίνουν ότι στατιστικά έχει καθυστερήσει κατά πολύ η εκδήλωση ενός ισχυρού σεισμού.
Την προσοχή της Πολιτείας στην ανάγκη για προσεισμικούς ελέγχους εφιστούν τέσσερις γνωστοί σεισμολόγοι που... μίλησαν στην Real News. Κάνουν λόγο για "ώριμα ρήγματα" και για "συσσώρευση ενέργειας" και επισημαίνουν ότι στατιστικά έχει καθυστερήσει κατά πολύ η εκδήλωση ενός ισχυρού σεισμού.

Ξεκαθαρίζουν ότι η επισήμανσή τους δεν έχει να κάνει με τον σεισμό στην Ιταλία.

"Το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετός καιρός χωρίς να βιώσουμε κάποιον ισχυρό σεισμό, με εξαίρεση την ακολουθία της Κεφαλονιάς, σημαίνει ότι έχουμε συσσώρευση ενέργειας, κάποια ρήγματα είναι ήδη φορτωμένα και αργά ή γρήγορα θα εκτονωθούν", επεσήμανε στη Realnews ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

"Υπάρχουν ρήγματα τα οποία φορτώνουν. Και κάποια στιγμή θα έχουμε σεισμική, έντονη δράση σε ένα ή περισσότερα από αυτά. Κρούω τον κώδωνα ότι πρέπει να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα" προσθέτει.

"Δεν μιλάω για βραχείας διάρκειας πρόβλεψη. Λέω ότι στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, το σεισμοτεκτονικό καθεστώς φορτώνει συνέχεια, επειδή είναι σε ένα καθεστώς συμπίεσης μεταξύ Αφρικής, Ευρασίας και ανατολικά από την Τουρκία, άρα κάποια ρήγματα αναγκαστικά έχουν τρομακτικές τάσεις. Κάποια στιγμή αυτά τα ρήγματα θα πρέπει να διαρρηχθούν. ∆εν μιλάω για εβδομάδα ή μήνα. Μπορεί να μιλάμε για έναν χρόνο, για δύο χρόνια. Αλλά αν μπορεί να έχω ένα γεγονός σε ένα ή δύο χρόνια, και μάλιστα μεγάλο, δεν πρέπει από τώρα να είμαι έτοιμος;" προσθέτει.

Για την "ωριμότητα" των ελληνικών ρηγμάτων έκανε λόγο ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. "Γνωρίζουμε τι συμβαίνει, αλλά συνήθως η φύση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις δικές μας εκτιμήσεις. Άλλα θεωρούμε εμείς ότι θα πράξει και άλλα αυτή επιλέγει να πράξει".

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού, τα τελευταία 38 χρόνια στη χώρα μας οι καταστροφικότεροι σεισμοί με ανθρώπινα θύματα έγιναν στην κεντρική Μακεδονία και την περιοχή της Θεσσαλονίκης (20-6-1978, 6,5 Ρίχτερ), στις Αλκυονίδες στον ανατολικό Κορινθιακό κόλπο στις 24 και 25-2-1981 (6,7 και 6,4 Ρίχτερ) και 4-3-1981 (6,3 Ρίχτερ), στην Καλαμάτα (13-9-1986, 6,2 Ρίχτερ), στο Αίγιο (13-6-1995, 6,2 Ρίχτερ) και στην Πάρνηθα (7-9-1999, 5,9 Ρίχτερ).

"∆εν υπάρχει αμφιβολία ότι τέτοιοι σεισμοί θα επαναληφθούν. Στατιστικά έχει καθυστερήσει ένας ισχυρός σεισμός στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Συνεπώς, το αντισεισμικό σύστημα της χώρας θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά
υπόψη του αυτή την αρνητική προοπτική", λέει ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΠ από το 2001 που ξεκίνησε ο αντισεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων της χώρας μέχρι τις 2015-2016 έχουν ελεχθεί 14.955 κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα σε σύνολο 80.000.

"Βαλτωμένο" χαρακτήρισε τον έλεγχο των δημόσιων κτιρίων και ο καθηγητής Γεωφυσικής στο ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος. "Οι χρηματοδοτήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν περιοριστεί τραγικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι η επιχορήγηση του ΟΑΣΠ στα σεισμολογικά κέντρα ήταν μηδενική και παραμένει μηδενική για το 2016".
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες συλλήψεις από την αστυνομία στην Περιφέρεια Στερεάς

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα για διάφορα αδικήματα
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας,  την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (27 & 28-08-2016), είκοσι τρία (23) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, κατηγορούμενοι ο ένας για απόπειρα κλοπής από οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και ο δεύτερος για απόπειρα κλοπής από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού.

Τέσσερα (4) άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

•    Δύο ημεδαποί (ένας στη Χαλκίδα και ένας στη Καστέλλα Ψαχνών Ευβοίας), από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, στη κατοχή των οποίων βρέθηκαν αντίστοιχα και κατασχέθηκαν (7,52) και (2,7) γραμμάρια ηρωίνης.
•    Δύο ημεδαποί (σε περιοχές της Χαλκίδας), από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, στη κατοχή των οποίων βρέθηκαν αντίστοιχα και κατασχέθηκαν (2,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τρεις (3) αλλοδαποί και ειδικότερα ένας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, ένας στη Καστέλλα Ψαχνών Ευβοίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και ένας στο Θεολόγο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Επτά (7) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    Δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και των Β’ & Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα.
•    Ημεδαπός στο Αυλωνάρι Αλιβερίου Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.
•    Ημεδαπός στον Άγιο Νικόλαο Φωκίδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φωκίδας.
•    Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας.
•    Αλλοδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς.

Έξι (6) άτομα και ειδικότερα τρεις ημεδαποί και μία αλλοδαπή στις Ράχες Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, ένας ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, καθώς και μία ημεδαπή στην ευρύτερη περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή Προϊόντων ΤΕΒΑ από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 30 Αυγούστου και  την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και ώρες 10:00 – 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων (Δωδεκανήσου 12), διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Πονοκέφαλος" το προσφυγικό για τη Δήμαρχο Λεβαδέων-Σκληρή κριτική απο τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης


Στην  νέα ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Λεβαδέων τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα παρακολουθήσουμε τη Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία σε ασκήσεις επί χάρτου που θέτουν σε κίνδυνο το Δήμο, τους δημότες και τους ίδιους τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Πούλου συνεχίζει προκλητικά να απαξιώνει το θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αφού επί 2 μήνες πρωταγωνιστεί και γνωμοδοτεί θετικά για φιλοξενία προσφύγων – θυμάτων πολέμου σε απάνθρωπες συνθήκες (UNICOT – πρώην εργοστάσιο ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ – βουστάσιο ιδιώτη στην Ανάληψη) τώρα αποδέχεται τις λύσεις που το σύνολο της μειοψηφίας προτείνει εδώ και μήνες.
Φιλοξενία των προσφύγων με ανθρώπινες συνθήκες και σε μικρότερο αριθμό, που να είναι αναλογικά αντίστοιχος με τις δυνατότητες του Δήμου.
Στις 24 Αυγούστου 2016 αρνήθηκε απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά ένα ουσιαστικό διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο βάσει των νέων στοιχείων που είχαν προκύψει.
Πεισματικά συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τακτισμό, ανευθυνότητα και εμμονές, που προκλητικά υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.
Ακόμη και σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο επιλέγει την υπονόμευση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Προτείνει συγκρότηση επιτροπής, αδιαφορώντας αν χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Μόνο ο δημόσιος διάλογος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων με την πρόσκληση των εκπροσώπων της πολιτείας από τα αρμόδια υπουργεία, εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, όλων των φορέων της πόλης και του λαού, κατοχυρώνουν υπεύθυνες λύσεις και αποφάσεις με διαφάνεια, αλήθεια, νομιμότητα, αλληλεγγύη και ανθρωπιά για τους πρόσφυγες.
Σε καμία περίπτωση δεν θα παρακολουθήσουμε τη Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία σε ασκήσεις επί χάρτου που θέτουν σε κίνδυνο το Δήμο, τους δημότες και τους ίδιους τους πρόσφυγες.


Λιβαδειά 29-8-2016
Οι δημοτικοί συνδυασμοί



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


Σε Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς για την κυβερνητική στήριξη στη δημιουργία και λειτουργία συμπράξεων πρωτογενούς παραγωγής, καθώς και εμπορίας, μεταποίησης και διάθεσης αγροτικών προϊόντων, ώστε να ενισχυθούν τα ποιοτικά, τοπικά, ΠΟΠ προϊόντα, κυρίως στον εξαγωγικό τους προσανατολισμό και στη διασύνδεσή τους με τον τουρισμό, αξιοποιώντας το εθνικό και κοινοτικό νομικό πλαίσιο και τα ανάλογα προγράμματα.
Α.-Στη σχετική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος και για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής:
Η πολιτική στον τομέα φρούτων και λαχανικών υλοποιείται μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών (ΟΠ), οι οποίες δημιουργούνται με πρωτοβουλία των παραγωγών και ασχολούνται με όλα τα θέματα που σχετίζονται με την παραγωγή και την εμπορία των οπωροκηπευτικών των μελών τους. Γι’ αυτό είναι σκόπιμη η δραστηριοποίηση όλων των παραγωγών μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών, βασικός στόχος των οποίων είναι η επίτευξη καλύτερων τιμών του προϊόντος, η μείωση του κόστους παραγωγής, η προώθηση ποιοτικού προϊόντος, η διατήρηση των παραδοσιακών αγορών, το άνοιγμα νέων αγορών κ.λ.π.
Αναλυτικότερα, οι Οργανώσεις Παραγωγών μέσα από τα επιχειρησιακά τους προγράμματα, μπορούν να υλοποιήσουν δράσεις, όπως:
•    την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών των μελών τους, με στόχο την ποιοτική βελτίωση των προϊόντων τους,
•    τη μείωση του κόστους παραγωγής,
•    την προώθηση των προϊόντων τους στις αγορές,
•    πρόληψη και διαχείριση κρίσεων στην αγορά,
•    την προστασία του περιβάλλοντος κ.λ.π.
για τις οποίες ενισχύονται σε ποσοστό μέχρι και 60% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιείται από το ΠΑΑ 2014-2020 η δυνατότητα για τη δημιουργία συμπράξεων και επιχειρησιακών ομάδων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας (ΕΣΚ) για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας.
Η δημιουργία επιχειρησιακών ομάδων της ΕΣΚ ενισχύεται από το Μέτρο 16 «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», μέσω του οποίου δίνεται η ευκαιρία για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών - καινοτομιών, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν ενδεικτικά την εφαρμογή νέων, καινοτόμων διεργασιών με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων αλλά και στον τομέα των τροφίμων.
Ωστόσο, η ενίσχυση των σχημάτων που θα δημιουργηθούν όσον αφορά στη διασύνδεσή τους με τον τουρισμό, μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Μέτρου 19 «Στήριξη της στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων - CLLD/ LEADER», εφόσον κάτι τέτοιο προβλέπεται στη στρατηγική τοπικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή που θα υποβληθεί και θα υλοποιηθεί από τον αρμόδιο τοπικό αναπτυξιακό φορέα - Ομάδα Τοπικής Δρόσης (ΟΤΔ).
Όσον αφορά στην ενίσχυση των Προϊόντων ΠΟΠ [Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης)/ΠΓΕ (Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης) και ΕΠΙΠ (Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα), επισημαίνεται ότι με το άρθρο 38 του Ν.4384/2016, αφού ελήφθη υπόψη ο Καν (EE) 1151/2012 του Ε.Κ. και του Συμβουλίου για τα Συστήματα Ποιότητας των Γεωργικών Προϊόντων και Τροφίμων και η διεθνής νομοθεσία (Γαλλική, Ιταλική, Ισπανική), έγινε προσπάθεια να συμπυκνωθούν οι βασικοί κανόνες για τις «Ομάδες Προστασίας και Διαχείρισης ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ» ώστε, μέσω αυτών, οι ίδιοι παραγωγοί και μεταποιητές να λάβουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση αλλά και την προστασία και διαχείριση των ΠΟΠ/ΠΓΕ Προϊόντων τους (Αγροτικά Προϊόντα και Τρόφιμα, Οίνοι, Αρωματισμένοι Οίνοι και Αλκοολούχα Ποτά), με στόχο την ανάδειξή τους και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους στην αλυσίδα εφοδιασμού των τροφίμων.
Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του Καν(ΕΚ)3/2008 του Συμβουλίου και του Καν(ΕΚ)501/2008 της Επιτροπής, υλοποιούνται προγράμματα σχετικά με την ενημέρωση και προώθηση αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της EE και σε Τρίτες Χώρες.
Σύμφωνα με το νέο κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει από 01-12-2015 [Καν(ΕΕ)1144/2014], έχουν αυξηθεί τα διαθέσιμα κονδύλια της EE (σταδιακή αύξηση του προϋπολογισμού της EE που διατίθεται για την προώθηση από 61 εκατ. ευρώ το 2013 σε 200 εκατ. ευρώ το 2019), το ποσοστό συγχρηματοδότησης της EE καθορίζεται σε 70%-80% (εσωτερική αγορά EE-Τρίτες Χώρες) και για την Ελλάδα φτάνει σε ποσοστό 85%, ενώ η εθνική συγχρηματοδότηση καταργείται.»
Β.- Στη σχετική απάντηση του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Σταθάκη, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομίας. Ανάπτυξης και Τουρισμού για την υλοποίηση των στρατηγικών επιλογών του στον τομέα της μεταποίησης, βασικό εργαλείο αποτελεί το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα τα κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).
•    Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ήδη έχει εξειδικεύσει δράσεις που υποστηρίζουν άμεσα την αναχαίτιση της αποβιομηχάνισης και ήδη έχει αιτηθεί εκχώρηση πόρων από το ΕΠΑνΕΚ προκειμένου να ξεκινήσει η ταχύτερη δυνατή εφαρμογή τους. Μια εξ αυτών είναι η δράση «Σύγχρονη Μεταποίηση», μέσω της οποίας θα χρηματοδοτηθούν επιχειρηματικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονομίας προς νέες ή διαφοροποιημένες γραμμές παραγωγής, προϊόντα και μεταποιητικές υπηρεσίες. Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της δράσης είναι 100 εκατ. Ευρώ. Ειδικότερα, στην προσπάθεια στήριξης συμπράξεων πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης με ταυτόχρονη διασύνδεσή τους με τον τουρισμό, βρίσκεται υπό επεξεργασία η εξειδίκευση δράσης για την ανάπτυξη αλυσίδων προστιθέμενης αξίας και συνεργατικών σχηματισμών, η οποία περιλαμβάνει την παροχή κινήτρων, ενισχύσεων και λειτουργικών παρεμβάσεων.
Επιπλέον, όσον αφορά στην ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των ποιοτικών, τοπικών προϊόντων, σχεδιάζεται δράση επαναλαμβανόμενων κύκλων, με τίτλο «Εξωστρέφεια-Διεθνοποίηση ΜμΕ», η οποία στοχεύει στην ενίσχυση των μικρομεσαίων (ΜμΕ) τόσο μεταποιητικών όσο και πολλών άλλων οικονομικών κλάδων επιχειρήσεων, που επιθυμούν τη βελτίωση της εξωστρέφειας τους, της συμμετοχής τους σε περιφερειακές και διεθνείς αλυσίδες προστιθέμενης αξίας και την εν γένει ισχυροποίηση της ανταγωνιστικής τους θέσης στην παγκόσμια αγορά.»


Διαβάστε Περισσότερα »

Στάση εργασίας σε Λιβαδειά, Δίστομο για ασφάλεια και υγιεινή εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Λεβαδέων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχ. Λιβαδειάς , αφού μετά και την   πρόσφατη έγγραφη τοποθέτησή του ( 29/07/2016 ) και κλήση προς τη Δημοτική αρχή για να διαμορφώσει ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας στο χώρο που στεγάζονται οι υπάλληλοι του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων ( πρώην σφαγεία ) , τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά , όπου κυοφορείται μία υγειονομική ¨βόμβα¨ στην περιοχή , τόσο για τους εργαζόμενους συναδέλφους όσο και για τους συμπολίτες μας και σε συνδυασμό και με το πρόσφατο έγγραφο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για τα μέτρα πρόληψης της ελονοσίας ( όπου στις εργασιακές ομάδες υψηλού κινδύνου συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων και κηπουροί ,  εργαζόμενοι στην αποκομιδή σκουπιδιών κ.α.) , δεν έχει διαπιστώσει καμία εξέλιξη , καταγγέλλει τη δημοτική αρχή και την ίδια την Δήμαρχο Λεβαδέων για επικοινωνιακή –και πάντως πλημμελή -  αντιμετώπιση του προβλήματος και  προκηρύσσει  στάση εργασίας την Τρίτη 30/08/2016 από τις 11:00 το πρωί έως και τις 15:00 το μεσημέρι στο Δήμο Λεβαδέων. Ταυτόχρονα η στάση εργασίας ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας , ως έκφραση αλληλεγγύης στους συναδέλφους εργαζομένους του Δήμου Λεβαδέων .
Καθιστούμε υπεύθυνη τη Δήμαρχο Λεβαδέων για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας εργαζομένου εμφανιστεί από εδώ και πέρα εξαιτίας των άθλιων συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στο συγκεκριμένο χώρο και προειδοποιούμε πως δεν κάνουμε καμία έκπτωση για την υγιεινή και ασφάλεια των συναδέλφων μας και σίγουρα καμία έκπτωση στις αρχές και στις αξίες μας ως συνδικαλιστικό όργανο εκπροσώπησης των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς.
Δεν είμαστε διατεθιμένοι  στο μακρύ – δυστυχώς – κατάλογο συναδέλφων μας ανά την επικράτεια που «έφυγαν» στο μεροκάματο του θανάτου να επιτρέψουμε να προστεθεί κανείς από τα μέλη μας.
Και όσο και αν κάποιοι αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους της καθαριότητας ως “...παιδιά ενός κατώτερου θεού”  , εμείς τους λέμε να κρατούν ψηλά το κεφάλι , να μην ντρέπονται για αυτό που κάνουν , γιατί με τη δουλειά τους προσφέρουν στους συμπολίτες μας ,προσφέρουν στην κοινωνία , δίνουν παράδειγμα αλτρουϊσμού, πολιτισμού και προσφοράς  σε όλους μας!

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τον Σταύρο Θεοδωράκη

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Λιβαδειά με τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βοιωτία.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Θεοδωράκη για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λεβαδέων, ενώ τόνισε ότι η συνάντησή τους αποτελεί την απαρχή μιας εποικοδομητικής μελλοντικής συνεργασίας για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη, καθώς βασική πεποίθηση του είναι  ότι η ενίσχυση των τοπικών αρχών αποτελεί κίνηση πρωταρχικής σημασίας για την αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.
Η κ. Πούλου συνόδευσε τον κ. Θεοδωράκη στις πηγές της Κρύας και τον ξενάγησε στην περιοχή.  

Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία Στέφανου Κορκολή με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Λιβαδειάς “ΕΡΚΥΝΑ”




Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων “Τροφώνια 2016” η Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς «ΕΡΚΥΝΑ» διοργανώνει την Τρίτη 30 Αυγούστου, ώρα 9:00 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας, την συναυλία «Συνάντηση» με τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο, τη Σοφία Μανουσάκη στο τραγούδι και τη συμμετοχή της χορωδίας ΕΡΚΥΝΑ, σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Θα παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ, σε μεταγραφή για πιάνο –φωνή του Στέφανου Κορκολή, με την έγκριση και την επιμέλεια του ίδιου του μεγάλου Έλληνα μουσουργού, Μίκη Θεοδωράκη.

Στη Διεύθυνση : ο Μαέστρος Todor Kabakchiev
Στο πιάνο: η Κατερίνα Μπότση
Παρουσίαση: Βασίλης Τσακίρογλου

ΤΡΙΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016, ώρα 9:00 μ.μ.
 ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
Είσοδος: 10 €
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Λάρυμνα : Σκοτώθηκαν δυο παιδιά με μηχανή




Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε τα ξημερώματα στη Λοκρίδα - Νεκροί δυο φίλοι 23 και 20 ετών - Η μηχανή καρφώθηκε σε κολόνα.

Θρήνος στη Λοκρίδα και σε όλη τη Φθιώτιδα για το χαμό δυο νέων παιδιών στην άσφαλτο. Οι δυο νέοι επέστρεφαν στο χωριό τους στη Λάρυμνα από πανηγύρι.

Οι δυο φίλοι από τη Λάρυμνα είχαν πάει για διασκέδαση στο Θεολόγο και στη συνέχεια στο χωριό Μάζι που είχε πανηγύρι. Γύρω στις 5:00΄ καβάλησαν τη μηχανή για να επιστρέψουν.

Στις 5:15΄ όταν έφτασαν στην είσοδο της Μαλεσίνας, κοντά στον κόμβο, ο 23χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο της μηχανής, η οποία βγήκε εκτός δρόμο και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε κολόνα.

Δυστυχώς τα δυο παιδιά, που δεν φορούσαν κράνος, σκοτώθηκαν επί τόπου. Όταν αργοτερα διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αταλάντης, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Προανάκριση για το θανατηφόρο τροχαίο διενεργεί το Α.Τ. Αταλάντης.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ