Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Τροχαίο με τραυματισμό στην Αλίαρτο – Νταλίκα συγκρούστηκε με Ι.Χ.-ΦΩΤΟ



 Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό, σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Θηβών Λιβαδειάς  λίγο πριν το ΚΤΕΟ στην Αλίαρτο.

        Συγκεκριμένα ο οδηγός του ΙΧ.Ε. οχήματος το οποίο κατευθυνόταν προς Θήβα κάτω απο αδιευκρίνιστες  συνθήκες συγκρούστηκε με νταλίκα που κινούνταν στο ρεύμα προς Αλίαρτο.

        Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν οι σοβαρές υλικές ζημιές του αυτοκινήτου και ο τραυματισμός στο πόδι  του ηλικιωμένου άντρα, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο  του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης

        Προανάκριση διενεργείται από την Τροχαία Λιβαδειάς.
 
 








Διαβάστε Περισσότερα »

1η ΕΛΙΚΩΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ Κ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ



H επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς του Καλλικρατικού Δήμου αποφάσισε τη διοργάνωση και καθιέρωση ετήσιας “Ελικώνιας Ορειβατικής Συνάντησης” με σκοπό την προβολή της φυσικής ομορφιάς του Βουνού των Μουσών και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας, όπως και την τόνωση της ανάπτυξης.
Κάθε χρόνο η Ορειβατική Συνάντηση θα έχει διαφορετική διαδρομή έτσι ώστε να αναδειχτεί το σύνολο των χωριών και του πλούτου του Βουνού.
Για φέτος η 1η Ελικώνια Ορειβατική Συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου του 2016 σε συνδιοργάνωση με την δημοτική κοινότητα Λειβαδιάς και το Σύλλογο Ελικωνίων. Θα έχει δε ως αφετηρία και τερματισμό το χωριό του Ελικώνα.
Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές. Η μια θα είναι διάρκειας περίπου έξι ωρών με βαθμό δυσκολίας ΜΕΤΡΙΑ-ΔΥΣΚΟΛΗ και η δεύτερη θα είναι διάρκειας περίπου δύο ωρών με βαθμό δυσκολίας ΜΕΤΡΙΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ
15:00 ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ)
19:30 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΓΗΤΟΥ (ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ)
20:15 ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ
21:00 ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
22:30 ΛΗΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ
6:30 ΠΡΩΪΝΟ
7:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΩΡΩΝ)
9:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 2-2:30 ΩΡΩΝ)
14:00 ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΩΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
στο email vanastasiou@livadia.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Η μικρότερη μητέρα του κόσμου γέννησε σε ηλικία 5 ετών


Είχε έμμηνο ρύση 2 ετών και στα 4 το σώμα γυναίκας. Οι γιατροί διέγνωσαν «πρώιμη ήβη», αλλά το κορίτσι δεν αποκάλυψε ποτέ το όνομα του πατέρα του παιδιού της

Τον Σεπτέμβριο του 1933 μια φτωχή οικογένεια ανθρακωρύχων που ζούσε σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο Περού έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, την Λίνα. Πριν κλείσει τα πέντε, η κοιλιά της Λίνας Μεδίνα άρχισε να φουσκώνει σε ακραίο βαθμό. Οι γονείς της σκέφτηκαν ότι είχε κάποιον καοήθη όγκο.

Οι «κομπογιαννίτες» του χωριού της έκαναν διάφορα γιατροσόφια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Έχει ένα όγκο στην κοιλιά, σατανικό, που δεν μπορούμε να κάνουμε καλά», είπαν στον πατέρα της.«Παρ’ την και πήγαινε την στο νοσοκομείο της πόλης. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Ο πατέρας της με δισταγμό την πήγε στο νοσοκομείο της κοντινότερης πόλης, στο Πίσκο. Ο Δρ Τζεράλντο Λοζάντα που την ανέλαβε, όταν την εξέτασε έμεινε έκπληκτος. Διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι ήταν έγκυος και μάλιστα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, καθώς έμπαινε στον 8ο μήνα της. Ο θεράπων γιατρός τη μετέφερε σε ένα νοσοκομείο στη Λίμα για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της εγκυμοσύνης της. Εκεί η διάγνωση επιβεβαιώθηκε. Η Λίνα είχε γεννηθεί με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται «πρώιμη ήβη», δηλαδή πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής ανάπτυξης.

Τα περισσότερα κορίτσια αρχίζουν να μπαίνουν στην εφηβεία γύρω στην ηλικία των δέκα. Η Λίνα είχε έμμηνο ρύση από την ηλικία των δύο ετών και είχε αποκτήσει ένα πλήρες γυναικείο σώμα μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών. Η Λίνα Μεδίνα έγινε επίσημα η νεότερη μητέρα στην ιστορία της ιατρικής. Γέννησε με καισαρική τομή στις 14 Μαΐου 1939, λόγω της μικρής της λεκάνης. Το νεογέννητο αγοράκι ζύγιζε 2.700 και ήταν απόλυτα υγιές και σωστά ανεπτυγμένο. Η Λίνα του έδωσε το όνομα Τζεράλντο από τον γιατρό που την ξεγέννησε. Μητέρα και βρέφος έφυγαν από την κλινική μετά από λίγες μέρες.

Οι εξετάσεις πριν και μετά τη γέννα έδειξαν ότι η 5χρονη είχε συλλάβει με τον φυσιολογικό τρόπο.

Οι αρχές της Λίμα συνέλαβαν αμέσως τον πατέρα της με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου και της αιμομιξίας, αλλά πολύ γρήγορα αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων εις βάρος του. Η Λίνα Μεδίνα ποτέ δεν αποκάλυψε ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού της. Μετά από επανεξέταση της υπόθεσης το 1955, ένα άρθρο έγραφε: «Οι Ινδιάνοι στα απομακρυσμένα χωριά των Άνδεων, όπως σε αυτό που γεννήθηκε και μεγάλωσε η Λίνα, έκαναν συχνά γιορτές, οι οποίες συχνά κατέληγαν σε όργια, όπου ο βιασμός δεν ήταν ασυνήθιστο φαινόμενο». Πολλοί όλα αυτά τα χρόνια έκαναν λόγο για απάτη. Όμως τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν το γεγονός, βάσει βιοψιών, ακτινογραφιών στον εμβρυικό σκελετό εντός της μήτρας και ενός αριθμού φωτογραφιών που είχαν τραβήξει στο νοσοκομείο, οι θεράποντες ιατροί της. Η πρόωρη εφηβεία σε υπερβολικό βαθμό σε παιδιά κάτω των 5 ετών είναι σπάνια, όχι όμως και απίθανη.

Ο Τζεράλντο μεγάλωσε με την εντύπωση πως η Λίνα ήταν η μεγάλη του αδελφή, αλλά στην ηλικία των 10 ετών έμαθε πως τελικά είναι η μητέρα του. Αν και μεγάλωσε χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας, πέθανε το 1979 σε ηλικία 40 ετών από μία ασθένεια του μυελού των οστών. Η Λίνα έγινε μητέρα για δεύτερη φορά στα 39 της χρόνια το 1972. Παντρεύτηκε τον Ραούλ Τζουράντο και μαζί απέκτησαν άλλο ένα αγοράκι. Σήμερα είναι 82 χρόνων και ζει σε ένα χωριό στο Περού, ψηλά στις Άνδεις, κρατώντας επτασφράγιστο το μυστικό της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ