Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχονται Μαχαιρίτσας-Κότσιρας στo Σχηματάρι

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

Τα καλύτερα τραγούδια της «Παραγγελιάς» - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου “Ευάγγελος Δεπάστας”
1ο χλμ. Ε.Ο. Σχηματαρίου  - Χαλκίδος

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016
21:00

Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδεύουν στην Τανάγρα, στο Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου  «Ευάγγελος Δεπάστας», το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου για μια μεγάλη συναυλία.

Ο Χειμώνας που πέρασε τους βρήκε μαζί, σε μία συνάντηση έκπληξη, όπου στο δεύτερο μέρος του προγράμματός τους πρωταγωνιστούσαν οι «Παραγγελιές» του κοινού. Εκεί ζητήθηκαν και ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, πολυαγαπημένα τραγούδια των Σαββόπουλου, Λοΐζου, Πλέσσα, Γούναρη, Μπιθικώτση, Πάριου, κ.ά.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και αυθόρμητη, το κέφι ήταν πηγαίο και το χειροκρότημα ζεστό και δυνατό.

Έτσι, φέτος το καλοκαίρι, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μοιράζονται μαζί μας τα τραγούδια εκείνα που το κοινό με την ψηφοφορία του έδειξε ότι αγαπάει και χαίρεται  να ακούει! Και φυσικά, τραγούδια καινούρια και παλιά από τα πλούσια και αγαπημένα τους ρεπερτόρια και τις δημιουργικές τους διασκευές.

Μαζί τους οι μουσικοί: Άκης Κατσουπάκης (ενορχήστρωση, πιάνο), Άκης Αμπράζης (μπάσο), Κώστας Μιχαλός (κιθάρα), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι), Φίλιππος Σπυρόπουλος (τύμπανα), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα), Steve Tesser (κιθάρα).
Τους φωτισμούς έχει επιμεληθεί ο Ανδρέας Κούρτης και τον ήχο οι Γιώργος Καραγιαννίδης και Στρατής Καραδημητράκης

Σημεία Προπώλησης:

-ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ: Γραφείο ΔΗ.Κ.Ε.Τ. (Δημοτικό Κατάστημα Σχηματαρίου,
     Πλ. Ταξιαρχών 1, Σχηματάρι – Τηλ. 22623-51180 , 51181)

- ΩΡΩΠΟΣ:  BARCA-fe (Σκάλα Ωρωπού)

- ΘΗΒΑ:  Περίπτερο Κονδράρος Διαμαντής (Περιφερειακός Αγίας Τριάδος)

- ΧΑΛΚΙΔΑ:  The Kiosk J. Maragos, (Δούνα 1, Παραλία Χαλκίδος)

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 10,00€ / Ταμείο: 13,00€


ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ:
«ΜΕΤΡΟ΄»   www.metrolive.gr    info@metrolive.gr   τηλ. +302106461980
«Μenta Art Events» www.menta3.com   info@menta3.com   τηλ. +302108617577  
«Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τανάγρας»  www.diket@tanagra.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Λιβαδειάς μέσω ΕΣΠΑ

Παρακαλούνται οι γονείς – κάτοχοι του voucher που αφορά στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», περιόδου  2016 – 2017 για τους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς να προσέλθουν μέχρι αύριο Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016  και ώρα από 08:00 – 14:00 στον Α' Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό (Λιάκουρας – Λιβαδειά, τηλ. 22610-24162) για να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής των παιδιών τους στου Σταθμούς.
Η ανωτέρω διαδικασία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή των άλλων παιδιών (χωρίς ΕΣΠΑ) στους Σταθμούς, καθώς και για την έναρξη της λειτουργίας τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας συμμετέχει στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/09/2016 στη Δ.Ε.Θ. ,το θα πρέπει αποτελέσει βασικό μοχλό πίεσης  προκειμένου να αλλάξει ο τόπος σελίδα και να εφαρμοστούν πολιτικές που στο επίκεντρό τους θα έχουν την κοινωνία που σήμερα βρίσκεται υπό κατάρρευση , ως  συνέπεια των αντιλαϊκών πολιτικών που πεισματικά εφαρμόζονται από την νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ως Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς ,παραμένουμε με συνέπεια και αγωνιστικότητα στις διαχρονικές μας θέσεις για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων , της Υγείας της Παιδείας , της Ασφάλισης.
Εμμένουμε με αποφασιστικότητα στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις , στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας , στις νεοφιλελεύθερες και βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων και όσων τα εφαρμόζουν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΕΝΩΤΙΚΑ , ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                        ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
       

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Τρίτη


Χαλάζι, μπόρες και μποφόρ, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού -  Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται την Πέμπτη
Mεταβολή του καιρού από τις πρωινές ώρες της Tρίτης και από τα δυτικά, με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Αύριο Τρίτη, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά και η Θεσσαλία.

Mεθαύριο Τετάρτη, όλες οι προαναφερθείσες περιοχές κατά διαστήματα και κυρίως η ανατολική ηπειρωτική χώρα, συμπεριλαμβανομένης και  της Αττικής. 

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται την Πέμπτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 6ο ΠΤΩΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ
ΤΗΛ./FAX: 22680-31424
Email: athina2kol@gmail.com

6ος ΠΤΩΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ
Της 16ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΗ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 10 ΧΛΜ                         □
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 26 ΧΛΜ    ΠΕΔΙΝΟ         □
                                   ΣΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 10 χλμ                     □
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ          2 χλμ      □
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ          500 m      □



ΕΠΩΝΥΜΟ: _____________________________________
ΟΝΟΜΑ: ______________________________
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ:  ________ ___________________________
ΗΛΙΚΙΑ:     ___ __________________________
ΦΥΛΛΟ:    ΑΝΔΡΑΣ  □            ΓΥΝΑΙΚΑ  □

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ___ ____________________________________
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ/ΠΟΛΗ: ____________________________
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ:___ _____ __________________
ΤΗΛ:  ____________________
EMAIL:  _____________________________________

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ: Δηλώνω ΥΠΕΥΘΥΝΩΣ ότι παίρνω μέρος στον 5ο ΠΤΩΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ,
αποκλειστικά με δική μου ευθύνη για κάθε τυχόν τραυματισμό που ενδεχομένως θα μου συμβεί και παραιτούμαι ατομικά και για λογαριασμό των δικαιούχων μου από κάθε σχετική αποζημίωση
Επίσης δηλώνω ότι επιτρέπω να χρησιμοποιηθεί το όνομά μου και η φωτογραφία μου ελεύθερα από τους διοργανωτές προς τα μέσα ενημέρωσης και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο απ’ αυτούς.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ……………………………… ΥΠΟΓΡΑΦΗ

- Παρακαλούμε να σταλεί με fax στο 22680-31424 έως       13/10/2016      ή
  Ηλεκτρονικά: athina2kol@gmail.com

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Γεύμα για 4.000 μαθητές της Στερεάς Ελλάδας



Ενισχύεται και για αυτή τη σχολική χρονιά το πρόγραμμα «Διατροφή» που υλοποιείται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Πακέτου για την Στερεά» της Περιφέρειας. Την περασμένη χρονιά, διανεμήθηκαν 149.350 γεύματα σε 3.159 μαθητές 47 σχολείων. Εφέτος πρόκειται να διατεθούν 857.832 ευρώ, για την συμμετοχή 4.000 μαθητών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στο πρόγραμμα εξασφαλίζοντας 400.000 ευρώ, ποσό που θα διπλασιαστεί από τα συμπληρωματικά κονδύλια που προσφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε αυτό θα προστεθούν χορηγίες. Ήδη, μετά τις προσωπικές επιστολές του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της περιφέρειας, καταγράφεται μεγάλη ανταπόκριση.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο «Prolepsis», προβλέπει την καθημερινή παροχή γεύματος σε όλους τους μαθητές σχολείων που συμμετέχουν και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και των οικογενειών τους στις αρχές της υγιεινής διατροφής.

Το γεύμα περιλαμβάνει ένα σάντουιτς ολικής αλέσεως με κοτόπουλο, τυρί ή αυγό και λαχανικά ή μία πίτα με λαχανικά, μαζί με ένα φρέσκο φρούτο εποχής και γάλα ή γιαούρτι με μέλι.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη του προγράμματος, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για τη διεύρυνση του προγράμματος σε όλα τα σχολεία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας στην πρόσκληση που απηύθυνε. « Είναι δεδομένο ότι το πρόγραμμα έχει πετύχει. Χωρίς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Ινστιτούτο «Prolepsis» δεν θα μπορούσαμε να το υλοποιήσουμε, ωστόσο είναι πολύ ευχάριστη και συγκινητική η ανταπόκριση που είχαμε από τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της Στερεάς Ελλάδας. Μέσα από την καρδιά μου, ευχαριστώ όλους εκείνους που στέκονται δίπλα μας. Κανένα παιδί, καμία οικογένεια χωρίς τα βασικά αγαθά. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό είναι το στοίχημα» είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτή εκδήλωση στη Λιβαδειά με θέμα «Παιχνίδια του νου- Ψυχολογικές αυταπάτες

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Ο Δήμος Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σας προσκαλούν στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Παιχνίδια του νου- Ψυχολογικές αυταπάτες και ιστορίες προσωπικής ματαίωσης: Πώς να ανα-κατασκευάσετε τα νοήματα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους με ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή Κοινωνιολογίας, Ευστράτιο Παπάνη.
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου  και ώρα 18:00- 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας ( Χρήστος Παλαιολόγος) - Λιβαδειά
Είσοδος Δωρεάν
Χορηγείται βεβαίωση Παρακολούθησης

Ηλεκτρονική Εγγραφή: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvW9ssao4ACd7SZ_pdJaP589E-3xRYGDrctd0mX2mFy4yHrA/viewform
  
Διαβάστε Περισσότερα »

36χρονος σκοτώθηκε με τη μηχανή μέσα στη Χαλκίδα

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε το απόγευμα της Κυριακής μέσα στην πόλη της Χαλκίδας...

Ο 36χρονος, Γιώργος Γκάβαλης, κινουταν στην οδό Ληλαντίων με την αγαπημένη μηχανή. Σύμφωνα με πληροφορίες του βγήκε αυτοκίνητο από κάθετο δρόμο και ο άτυχος 36χρονος προσπάθησε να το αποφύγει.

Ο ελιγμός που έκανε αποδείχτηκε μοιραίος αφου έχασε τον έλεγχο και η μηχανή ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να συρθεί πολλά μέτρα μέσα στο δρόμο.

Δύστυχος ο 35χρονος τραυματίστηκε βαρύτατα και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Η Τροχαία Χαλκίδας ερευνά τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το θανατηφόρο τροχαίο, ενώ η είδηση του θανάτου του 36χρονου Γιώργου έπεσε σαν βόμβα στα Ψαχνά όπου διέμενε και ήταν όπως λένε ένα από τα καλύτερα και πιο αγαπητά παιδιά της περιοχής.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μεγάλη απειλή του κυκλοκόνιου στη Στερεά Ελλάδα

Αν και το κυκλοκόνιο είναι μια ασθένεια, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυτοπροστατευτικά μέσα, εντούτοις δεν παύει να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους ελαιοπαραγωγούς της Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για τον μύκητα «Cycloconiumoleaginum» ή κυκλοκόνιο, η δράση του οποίου έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, αλλά φέτος προκάλεσε μεγάλη εξασθένηση των δέντρων, τα οποία παρά την κανονική ανθοφορία της άνοιξης παρουσίασαν μεγάλη μείωση στην καρπόδεση. Εστιάζοντας στη σημαντικότητα του ζητήματος για την προστασία της ελιάς από το κυκλοκόνιο και μέσω της «ΥΧ» ο γεωπόνος Χριστοδούλου Θεόδωρος, από την περιοχή της Λιβαδειάς, έκανε λόγο για «μια ύπουλη ασθένεια με μεγάλες απώλειες στην παραγωγή, οι οποίες μπορούν να φτάσουν, τελικά, σε μείωση έως και 80%.

Ο μύκητας προσβάλλει τα φύλλα, τους μίσχους των φύλλων και τους ποδίσκους των ταξιανθιών. Χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι οι κηλίδες στα φύλλα. Απαιτούνται δύο ψεκασμοί κυρίως με χαλκούχα ή με κατάλληλα εξειδικευμένα και εγκεκριμένα για την ασθένεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα. Ο πρώτος ψεκασμός πρέπει να γίνεται στις αρχές του φθινοπώρου και πριν από την έναρξη των βροχών και ο δεύτερος στις αρχές της άνοιξης.

Ήδη, πραγματοποιούνται ενημερώσεις από τοπικούς γεωπόνους για τον τρόπο αντιμετώπισης της ασθένειας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύεται στις περιοχές με υψηλή σχετικά υγρασία, καθώς είναι περισσότερο ευάλωτες στο παθογόνο. Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να δείχνουν αυξημένη προσοχή, ώστε να εντοπίζουν έγκαιρα την προσβολή, ώστε να επεμβαίνουν προτού η ασθένεια πάρει διαστάσεις. Η εξάπλωση ευνοείται από μέτριες θερμοκρασίες 16-20οC.
ypaithros.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Μέσω ΚΕΠ 30.000 αδιάθετα δελτία για δωρεάν διακοπές

 Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει από σήμερα η διανομή πάνω από 30.000 αδιάθετων δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας για δωρεάν διακοπές, εκδρομές, θέατρο, βιβλία κλπ από τα ΚΕΠ περιγράφει εγκύκλιος του ΟΓΑ. Σύμφωνα με αυτή:

-Από 5/9/2016, τυχόν αδιάθετα δελτία των προγραμμάτων Κοινωνικού-Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομικού Προγράμματος και δελτίων Θεάματος του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2016, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, σε όλους τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής για τα ανωτέρω προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι 31/8/2016.

Ειδικότερα:

    Στα προγράμματα Κοινωνικού-Ιαματικού και Εκδρομικού Τουρισμού, η σειρά προτίμησης και ειδικότερα η πρώτη επιλογή στην αίτηση συμμετοχής στα ανωτέρω προγράμματα, καθορίζει σε πιο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχουν οι δικαιούχοι με σειρά προτεραιότητας. Έτσι, αν για  παράδειγμα κάποιος δικαιούχος επέλεξε ως πρώτη επιλογή το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού αλλά κληρώθηκε στο πρόγραμμα του Εκδρομικού Τουρισμού (μονοήμερο ή τριήμερο) επιτρέπεται να συμμετέχει με σειρά προτεραιότητας στο πρόγραμμα του Κοινωνικού τουρισμού.  Αντιθέτως αν κάποιος δήλωσε στην αίτηση συμμετοχής ως πρώτη προτίμηση το μονοήμερο πρόγραμμα του Εκδρομικού τουρισμού και κληρώθηκε σε αυτό, δεν μπορεί να συμμετέχει με σειρά προτεραιότητας σε κανένα άλλο πρόγραμμα εκτός του μονοήμερου εκδρομικού προγράμματος.

    Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου η σειρά προτίμησης στην αίτηση συμμετοχής δεν επηρεάζει τη συμμετοχή στη διανομή με σειρά προτεραιότητας. Έτσι, μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι 31/8/2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έχασε το φως της από ποτά "μπόμπες" στη Ζάκυνθο


Σε εφιάλτη μετατράπηκαν οι καλοκαιρινές διακοπές μια βρετανίδας τουρίστριας στη Ζάκυνθο. Η Hannah Powell θέλοντας να διασκεδάσει πήγε σε πάρτι με φίλους της σε μπαρ του νησιού, όπου κατανάλωσε ποτά τα οποία φαίνεται πως ήταν νοθευμένα.

Την επομένη μπορεί η κοπέλα να ήταν μια χαρά, ωστόσο στη συνέχεια αφού κοιμήθηκε για δύο συνεχόμενα 24ωρα, όταν ξύπνησε… δεν έβλεπε.

Αμέσως πανικόβλητη ζήτησε βοήθεια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αφού εξετάστηκε επισταμένως από τους ιατρούς κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο Ρίο όπου διαγνώστηκε με απώλεια όρασης και οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Το τελευταίο είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί , ενώ άγνωστο παραμένει αν θα καταφέρει να ξαναβρεί το φως της. Στο πλευρό της βρίσκονται οι γονείς της που ταξίδεψαν από το Λονδίνο στην Ελλάδα.

«Τα νεφρά της είναι κατεστραμμένα. Κάνει αιμοκάθαρση κάθε μέρα», αναφέρει σε συνέντευξή της η μητέρα της Christine.

Η αστυνομία επικοινώνησε μαζί μας και συμπλήρωσε μια αναφορά, πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται στη μεθανόλη, αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κόρη μπορεί να διακρίνει μόνο σχήματα", συμπλήρωσε περιγράφοντας την κατάσταση της κόρης της.

Για την επιστροφή τους στην Αγγλία θα χρειαστεί να γίνει αεροδιακομιδή της ασθενούς, καθώς δεν μπορεί να ταξιδέψει σε κανονικό αεροπλάνο.

«Απλά θέλαμε να γυρίσει στο σπίτι», κατέληξε η μητέρα της.

Αιτία η μεθανόλη

Φως στο μυστήριο του τι ακριβώς είχε συμβεί ήρθε να ρίξει ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος δηλώνει πως γνωστή ουσία που προκαλεί τύφλωση είναι η μεθυλική αλκοόλη ή μεθανόλη, την οποία χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να πετύχουν την νόθευση και έχει υψηλή τοξικότητα που επηρεάζει το οπτικό νεύρο.

Ειδικότερα, πρόκειται για “πολικό υγρό που χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό, διαλύτης, καύσιμο, αλλά και ως επικίνδυνο (αν και απαγορευμένο για τρόφιμα και ποτά) υποκατάστατο της αιθανόλης. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε με διάφορα μείγματα και σαν προωθητικό των βαλλιστικών πυραύλων”. Στις δυνητικές συνέπειες από την κατανάλωσή της συμπεριλαμβάνονται ναυτία, εμετός, πόνος στην κοιλιά, αλλά και τύφλωση, νεφρικά ή ηπατολογικά προβλήματα, ακόμα και κώμα.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ στελέχη της Αστυνομίας Ζακύνθου και του τμήματος εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, μετέβησαν στα καταστήματα που διασκέδαζε η άτυχη κοπέλα και πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα μπουκάλια των ποτών.

Πηγή: Mirror
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ