Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016








Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται 5 αλλαγές στο Γυμνάσιο από Δευτέρα

Σε νέο Προεδρικό Διάταγμα ανακοίνωσε ότι προχωρά το υπ. Παιδείας με αλλαγές στο πλαίσιο της λειτουργίας των γυμνασίων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι αλλαγές συνοψίζονται στα εξής σημεία:

Α. Τα μαθήματα στο γυμνάσιο επεκτείνονται έως τις 31 Μαΐου. Αυτό διευκολύνεται από τον περιορισμό των εξετάσεων στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία οι μαθητές/τριες θα εξετάζονται γραπτώς στο τέλος του έτους περιορίζονται σε τέσσερα (4) για όλες τις τάξεις (από δώδεκα που όριζε το προηγούμενο Προεδρικό Διάταγμα για τη Α΄, δεκατρία για τη Β΄ και δεκατέσσερα για τη Γ΄ τάξη).

Αυτά είναι: α) η Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (κοινή εξέταση των δύο κλάδων, της Γλωσσικής Διδασκαλίας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας), β) Μαθηματικά, γ) Φυσική, δ) Ιστορία.

Β. Η μετατόπιση της εστίασης του γυμνασίου από την εξεταστική διαδικασία στην ουσιαστική μαθησιακή διαδικασία προωθείται και από ένα ακόμη μέτρο, τον χωρισμό του διδακτικού χρόνου σε τετράμηνα αντί σε τρίμηνα. Με το προηγούμενο καθεστώς το σχολείο βρισκόταν σε εξεταστικό πυρετό από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και μετά ξανά από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι μαθητές/τριες έπρεπε να πιεστούν για να προετοιμαστούν σε 2 ή 3 ωριαία διαγωνίσματα την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να επικεντρώνουν εκεί την προσπάθειά τους και να παραμελούν τη μελέτη και τις εργασίες των υπόλοιπων μαθημάτων της εβδομάδας αλλά και να παρουσιάζουν διασπασμένη προσοχή κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών που προηγούνταν κάθε διαγωνίσματος.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί, ιδίως των μονόωρων μαθημάτων, αναγκάζονταν να καταφεύγουν και σε συμπληρωματικά τεστ, επειδή δεν προλάβαιναν να αποκτήσουν καθαρή εικόνα για τη συμμετοχή κάθε μαθητή/τριας στη μαθησιακή διαδικασία στην τάξη, ούτε καν να τους γνωρίσουν όλους/ες με το όνομά τους.

Με τον χωρισμό σε τετράμηνα επέρχονται οι εξής αλλαγές στην προηγούμενη εικόνα: Αφενός τα υποχρεωτικά διαγωνίσματα κάθε τετραμήνου μπορούν να διενεργηθούν με μεγαλύτερη άνεση, ένα ή δύο σε κάθε βδομάδα, αφού το χρήσιμο χρονικό διάστημα διπλασιάζεται (τουλάχιστον από τα μέσα Οκτωβρίου έως 20 Ιανουαρίου και από τέλη Ιανουαρίου έως 31 Μαϊου).

Αφετέρου οι εκπαιδευτικοί θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους, ιδίως στο 1ο τετράμηνο, ώστε να γνωρίσουν καλά τους/τις μαθητές/τριες και να σχηματίσουν εμπεριστατωμένη γνώμη σχετικά με την επίδοσή τους, αξιοποιώντας πολλαπλούς τρόπους αξιολόγησης, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν σε τόσα γραπτά τεστ.

Επίσης, στο 2ο τετράμηνο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν αντί ωριαίου διαγωνίσματος την ανάθεση μιας συνθετικής-δημιουργικής εργασίας. Σχεδιάζεται δε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των εργασιών στη διαδικασία μάθησης και αξιολόγησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για τους γονείς που έχουν ανήλικα παιδιά




    Στις 12 Σεπτέμβριου ανοίγουν τα σχολεία και για αυτό η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με συμβουλές για τους γονείς που έχουν ανήλικα παιδιά.

Ειδικότερα, οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

-Το όνομα του και τη διεύθυνση του.

• Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.

• Να καλεί το "100" σε περίπτωση ανάγκης.

• Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.

• Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.

• Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.

• Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.

• Να μην δέχεται «δώρα» που προσφέρουν άγνωστοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο Δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες μέχρι την Κυριακή

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, προβλέπει η ΕΜΥ σε Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, με την κακοκαιρία να παραμένει μέχρι και την Κυριακή, σε συνέχεια της θεομηνίας που έπληξε την χώρα τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 από την ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους σε αρκετές περιοχές της χώρας θα συνεχίσουν κατά διαστήματα μέχρι και την Κυριακή

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

    Σήμερα Πέμπτη (08-09-2016) και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (09-09-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος (κυρίως τα Βόρεια τμήματα), η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανώς η Θεσσαλία
    Το Σάββατο (10-09-2016) και την Κυριακή (11-09-2016) με μειωμένη γενικά ένταση κυρίως τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Στερεά, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων καλό θα ήταν να ληφθούν υπόψιν οι ακόλουθες οδηγίες:

    Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
    Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
    Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
    Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
    Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
    Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
    Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαλυπτήρια προτομής του αείμνηστου Δημάρχου Θηβαίων Ιωάννη Ν. Κτιστάκι στη Θήβα



Με μία σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Δημάρχου Θηβαίων Ιωάννη Ν. Κτιστάκι, παρουσία πολιτικών, πολιτειακών και θρησκευτικών αρχών, συγγενών και φίλων του αείμνηστου δημάρχου και της οικογένειάς του καθώς και πλήθους δημοτών.
Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Περγάμου κ.κ. Ιωάννης και Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος .
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου, τον εγγονό του αειμνήστου Δημάρχου κ. Ιωάννη Κτιστάκι και από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων στην ομιλία του μίλησε για τη ζωή και την προσφορά του Ιωάννη Κτιστάκι στην πόλη των Θηβών, αναφέροντας τα σημαντικότερα έργα του τόσο από πολιτική όσο και από κοινωνική όψη , που οι δημότες απολαμβάνουν μέχρι σήμερα. 
Την προτομή του αείμνηστου Δημάρχου Θηβαίων, που βρίσκεται στην πλατεία επί της οδού Ποτνίων στο Τάχι Θηβών, φιλοτέχνησε ο γλύπτη Πραξιτέλης Τζανουλίνο και τη δαπάνη ανέγερσης ανέβαλε η οικογένεια Κτιστάκι. Το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Θ. με την υπ' αρ. 381/2014 απόφασή του ενέκρινε την τοποθέτηση της προτομής τιμής ένεκεν στο έργο και την προσφορά του στην πόλη.


Λίγα λόγια για τον Ιωάννη Ν. Κτιστάκι:
Διετέλεσε Δήμαρχος Θηβαίων από το 1934 έως το 1942. Ήταν επιφανής Θηβαίος, με έντονη παρουσία στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και επιτυχημένος δικηγόρος. Παρά την οικονομική δυσπραγία, στα δύσκολα χρόνια της θητείας του κατάφερε να υλοποιήσει έργα αξιόλογα για τον τόπο. Μερικά από αυτά που τον καθιέρωσαν ως έναν επιτυχημένο Δήμαρχο ήταν η κατασκευή της Δημοτικής Αγοράς, η δημιουργία Δημοτικού Σφαγείου, η κατασκευή δεξαμενών πόσιμου νερού στις περιοχές Κολωνάκι, Άγιοι Θεόδωροι και Πυρίου, ο καθαρισμός του υδραγωγείου προς τον Κιθαιρώνα, η διαμόρφωση της οδού Πινδάρου, του Πούρου,  η αναμόρφωση της Δημοτικής Φιλαρμονικής, η ίδρυση Δημοτικού Ιατρείου, η χορηγία συσσιτίων σε άπορους. Πρωτοστάτησε επίσης στους αγώνες για την ίδρυση του Πρωτοδικείου Θηβών, το οποίο άρχισε να λειτουργεί επί των ημερών του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων στους εκπαιδευτικούς



Στην έναρξη των εργασιών της διημερίδας που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος  της  3ης  Περιφέρειας  Δημοτικής Εκπαίδευσης Βοιωτίας  κα. Ζουγανέλη Άννα, για τους εκπαιδευτικούς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό που απηύθυνε επεσήμανε τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει το σχολείο στην κοινωνία και την ανάγκη για δια βίου εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να προσαρμόζονται και να αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές αλλαγές. Συνεχάρη δε την κα Ζουγανέλη,  που έχει την ευθύνη της επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης και υποστήριξης των εκπαιδευτικών της Δημ. Εκπ. Βοιωτίας  αλλά και για τις ημερίδες υψηλού επιπέδου που διοργανώνει.

Τέλος, ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά σε όλους, τονίζοντας ότι ο Δήμος Θηβαίων θα είναι πάντα αρωγός και συνοδοιπόρος της εκπαιδευτικής κοινότητας και παρόν για να επιλύει από κοινού με τους εκπαιδευτικούς, όποιο πρόβλημα προκύπτει και άπτεται των αρμοδιοτήτων του .

Η διημερίδα είχε γενικό θέμα «Δουλεύοντας για ένα Σχολείο της Κοινότητας, Ελεύθερο, Ανοιχτό και Συνεργατικό/Διάχυση καλών πρακτικών» και πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, την  Τρίτη & Τετάρτη 6 & 7 /9 /2016.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν την Τρίτη το Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων με την Παιδαγωγική Freinet http://diktyofreinetgr.wix.com/diktyofreinet και την Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων της περιφέρειας που είχαν υλοποιήσει Σχέδια Εργασίας στην τάξη ή στην ευέλικτη ζώνη, στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων ή ευρωπαϊκών δράσεων.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτικά φυλλάδια της Τροχαίας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια της Τροχαίας με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο για μαθητές όσο και για γονείς.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ως στόχο να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια δίνονται συμβουλές και περιγράφονται βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πώς να κυκλοφορούν στον δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για τον κόλπο της Νούσας στη Θίσβη

Η Ν.Ε. Βοιωτίας σε Συνεδρίαση της σχετικά με το θέμα του αποκλεισμού του «κοινόχρηστου δρόμου» και της μη πρόσβασης και χρήσης της «παραλίας Βαθύ» στον όρμο της Νούσας από τους κατοίκους της Θίσβης και των όμορων κοινοτήτων, συντάσσεται και συμπαρίσταται πλήρως με τα αιτήματα των κατοίκων για άμεση άρση του αυθαίρετου και παράνομου αποκλεισμού από την διοίκηση της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ. Συντάσσεται πλήρως με την απόφαση Διαμεσολάβησης της Συμπαραστάτη του Δημότη του Δήμου Θηβαίων και η οποία από νομικής πλευράς τεκμηριώνει το δίκαιο των αιτημάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας και η Αριστερά έχει δώσει αγώνες μαζί με τους πολίτες για την προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων, την προάσπιση του Δημόσιου χώρου από κάθε επιβουλή ιδιωτικών συμφερόντων και δημιουργίας από αυτά απαγορευμένων ζωνών στην περιοχή μας. Οι αγώνες αυτοί δεν αναστέλλονται και θα είναι πάντα επίκαιροι όταν οι περιστάσεις το απαιτούν όπως η συγκεκριμένη.
 Η Ν.Ε. Βοιωτίας πιστεύει ότι η ερμηνεία από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Υφυπουργείου Βιομηχανίας είναι σε αντίθεση με την απόφαση του Συμπαραστάτη του Δημότη του Δήμου Θηβαίων, με την οποία πολιτικά και νομικά συμφωνούμε.
Ζητάμε την επανεξέταση του ζητήματος από το Υπουργείο και την πολιτική και θεσμική επίλυσή του. Η Ν.Ε. Βοιωτίας θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση συμπαρατασσόμενη και συμπαραστεκόμενη στους κατοίκους της Θίσβης, πιστεύοντας ότι τελικά το αίτημά τους θα δικαιωθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται λόγω βροχής η παράσταση “Μια θάλασσα τραγούδια” στη Λιβαδειά

Αναβολή παράστασης
“Μια θάλασσα τραγούδια”

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα μουσικοχορευτική εκδήλωση “Μια θάλασσα τραγούδια” από το Σύλλογο “Άσκηση, Ψυχαγωγία, Υγεία” Ορχομενού, αναβάλλεται λόγω βροχόπτωσης και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ΩΡΑ 21:00
ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση του ΣΕΜ Δήμου Θηβαίων για μεταναστευτικό και λοιμώδη νοσήματα



Στα πλαίσια των προσπαθειών του Δήμου Θηβαίων, για την έγκαιρη πρόληψη, οργάνωση και υλοποίηση αποτελεσματικών μέτρων προστασίας και αποφυγής της ελονοσίας και άλλων ασθενειών που μεταδίδονται με διαβιβαστές, συνεδρίασε την Τετάρτη 31-08-2016, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΣΕΜ κ. Δημήτρη Κουτσοδήμου με θέμα το μεταναστευτικό και τα λοιμώδη νοσήματα.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν καλεσμένοι ο κ. Καμούτσης Αναστάσιος, ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος και ο κ. Περγαντάς Παναγιώτης , βιολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος της κουνουποκτονίας, που εφαρμόζεται σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο από την εταιρεία Βιοεφαρμογές ΕΠΕ , προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη του Συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν και εκπρόσωποι μεταναστών, για το θέμα.
Η ιατρικού περιεχομένου ενημέρωση από τον ιατρό κ. Καμούτση , αφορούσε την διαφοροποίηση εγχώριας και εισαγόμενης λοίμωξης, τους τρόπους μετάδοσης, τα προβλεπόμενα και ακολουθούμενα μέτρα πρόληψης, τα επιδημιολογικά στοιχεία για την περιοχή μας και τη συμμετοχή του Δήμου σε δράσεις πρόληψης και προστασίας.
Με την συμβολή του κ. Παναγιώτη Περγαντά, καθορίστηκαν πρακτικές διαχείρισης, συνεργασίας και βελτιστοποίησης της αποτελεσματικότητας του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, που εκτελεί ο Δήμος και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα εντομολογικά και επιδημιολογικά δεδομένα.
Τέλος, τα μέλη του ΣΕΜ αποφάσισαν τη συνέχιση των προσπαθειών για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φορέων και δημοτών του Δήμου και τη διαμόρφωση δράσεων με στόχο τον περιορισμό της όχλησης και την ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων ασθενειών, που μεταδίδονται με διαβιβαστές.




Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Σκούμα στην επιστολή-εξώδικο του Δημάρχου θήβας

Απάντηση στην επιστολή-εξώδικο του Δημάρχου θήβας για τον αποκλεισμό του κοινόχρηστου δρόμου προς τη Νούσα Θίσβης
ΠΡΟΣ: κ. Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Σπυρίδωνα Νικολάου
Ανοικτή απάντηση στην με αριθμό Πρωτ. 1882/07.09.2016 επιστολή σας
Κε Δήμαρχε,
Με την παραπάνω επιστολή σας, αφού προβαίνετε σε πλήθος χαρακτηρισμών εναντίον μου, δεν απαντάτε για ποιο λόγο δεν εφαρμόζεται από εσάς ως Δήμαρχο Θηβαίων, η απόφαση 266/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου, ως έχετε υποχρέωση και καθήκον εκ του νόμου. Σας υπενθυμίζω, ότι ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ. 1 , περίπτωση β) του νόμου 3852/2010: «Εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Η μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος».

1.Αντί της εφαρμογής της απόφασης 266/2015, υπογράψατε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, τον κ. Κουδούνη, στο οποίο Δ.Σ., μάλιστα συμμετέχετε ως μέλος, κείμενο συμφωνίας για διέλευση λεωφορείων, τον Αύγουστο, μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, τις ώρες που θα καθορίσει η ΒΙΠΕ, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε αντίθεση με την 266/2-9-2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, που ενέκρινε το ψήφισμα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης της 19-08-2015, καταδίκασε το κλείσιμο του κοινοχρήστου δρόμου εκ μέρους των οργάνων της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ και κατήγγειλε την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ για το παραπάνω θέμα και σας εξουσιοδότησε να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να παύσει αμέσως το κλείσιμο του κοινοχρήστου δρόμου που οδηγεί στον όρμο και την παραλία της Νούσας εκ μέρους της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ.
Με αυτήν σας την πράξη, αυθαίρετα, και χωρίς να έχετε σχετική νομιμοποίηση από το δημοτικό συμβούλιο, έρχεστε σε ευθεία αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θήβας, την υπ’ αριθμό 266/2-9-2015, η οποία σας έδινε τη σαφή εντολή και σας καλεί να κάνετε κάθε νόμιμη ενέργεια για να παύσει αμέσως το κλείσιμο του κοινοχρήστου δρόμου που οδηγεί στον όρμο και την παραλία της Νούσας εκ μέρους της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ. 
2.Ένα χρόνο μετά και χωρίς επί της ουσίας να έχετε πράξει οτιδήποτε προς αυτή την κατεύθυνση, με απειλείτε, αναφερόμενος σε ερωτήματα από πολιτικό κείμενό μου για την συνεχή αδράνεια σας, να εφαρμόσετε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αποδεικνύετε ότι είστε ιδιαίτερα εύθικτος στα πολιτικά ερωτήματα που προκαλούν οι ενέργειες σας, αλλά δεν θίγεστε όταν πρέπει να υλοποιήσετε τις εκ του νόμου υποχρεώσεις σας, που απορρέουν από αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και δεν τις υλοποιείτε.
Αντί να στέλνετε άτυπα εξώδικα σε μένα, γιατί δεν στείλατε έστω ένα εξώδικο εδώ και ένα χρόνο στη ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ Α.Ε. με την οποία να την καλείτε να παύσει τον αποκλεισμό του κοινοχρήστου δρόμου; Γιατί συνεχίζετε να είστε μέλος του ΔΣ της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ;
Σας υπενθυμίζω, ότι εκτός της 266/2015 απόφασης, στο δημοτικό συμβούλιο της 26-7-2016 δεσμευτήκατε προς το δημοτικό συμβούλιο και τους συγκεντρωμένους κατοίκους της Θίσβης, ότι θα στείλετε την επόμενη ημέρα έγγραφο να ανοίξει ο δρόμος.  
3.Γιατί επιτρέπετε να καθιερωθούν ως κενό γράμμα οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπως η 266/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, με την οποία ενταλθήκατε εδώ και ένα χρόνο να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες; Ποιος χρησιμοποιεί το ψέμα, με δημόσιες δεσμεύσεις, για να υπαναχωρήσει μετά, επικαλούμενος το «περίπλοκο» του θέματος; Ποια είναι η δικαστική ενέργεια σας κατά της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ; Ποιον εξυπηρετούν οι συνεχείς κωλυσιεργίες σας;
4.Σας θέτω επιπλέον υπόψη σας, ότι δεν γνωρίζω καμία υπόθεση σχετικά με εισαγγελική έρευνα, που να αφορά τον κοινόχρηστο δρόμο, η οποία ετέθη στο αρχείο, που εσείς με την επιστολή σας μου γνωρίζετε. Μάλιστα θέτετε και τη φράση, «όπως γνωρίζετε», ενώ αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, γιατί δεν το γνωρίζω. Σας ερωτώ λοιπόν αφού μου το γνωστοποιήσατε: Εσείς πώς ενημερωθήκατε γι’ αυτό και γιατί δεν ενημερώσατε το δημοτικό συμβούλιο; Εσείς την προκαλέσατε; Παραστάθηκε ο δήμος Θηβαίων ως πολιτική αγωγή και αν όχι γιατί; 
5.Γιατί αναφέρεστε ιδιαίτερα στην απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Θηβαίου και όχι στην απάντηση του Υπουργού Πανούση και στην έκθεση της διαμεσολάβησης 6/2016; Γιατί αναφέρεστε σε εισαγγελική έρευνα, που τέθηκε στο αρχείο; Τυχαία είναι αυτά; Ποιον υπερασπίζεστε κ. Δήμαρχε;   
6. Σας υπενθυμίζω, τέλος, ότι και η συμπαραστάτης του δημότη, με την υπ’ αριθμό 6/2016 διαμεσολάβησή της, σας κάλεσε να εφαρμόσετε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επικαλούμενη με εμπεριστατωμένη νομική επιχειρηματολογία το κοινόχρηστο της οδού. Οι ευθύνες σας για την μη υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, είναι υπαρκτές και δεν κρύβονται από επιστολές εκφοβισμού μου.
Και εν τέλει: Θα υπερασπιστείτε το κοινόχρηστο της οδού και τη δυνατότητα όλων των πολιτών, να έχουν πρόσβαση στην κοινόχρηστη παραλία; Ή μήπως μετά την συνδρομή της κυβέρνησης (απάντηση του ΓΓ Βιομηχανίας κ. Ευστρατίου Ζαφείρη), ενθαρρυνθήκατε να μου αποστείλετε την επιστολή σας; 
7. Με την επιστολή σας επιδιώκετε να με εκφοβίσετε με απειλή δικαστικών ενεργειών εναντίον μου, ώστε να σταματήσω να αγωνίζομαι για το σταμάτημα της αυθαιρεσίας της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ και να ασκώ κριτική στις ενέργειες υφαρπαγής του κοινοχρήστου χώρου από τα ιδιωτικά συμφέροντα και στις δικές σας ευθύνες, τις ευθύνες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας. Η πράξη σας αυτή, αποτελεί πρωτοφανή αυταρχικό κατήφορο, αντιδημοκρατική εκτροπή, και απόπειρα καθιέρωσης ως δημοσίου λόγου, μόνο ό,τι δεν θίγει τις αυθαιρεσίες των ιδιωτικών συμφερόντων και τη συγκάλυψη τους.
Σας γνωστοποιώ, ότι δεν με κάμπτουν οι απειλές σας. Συνεχίζω μαζί με τους πολίτες της Θίσβης και του Δήμου της Θήβας, τον αγώνα για την αποκατάσταση της κοινοχρησίας του κοινόχρηστου δρόμου προς την παραλία Αγγελή του όρμου της Νούσας. Ο αγώνας αυτός πλέον είναι και αγώνας για την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου Θηβαίων .

Θήβα 7-9-2016  
Θανάσης Σκούμας, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θηβαίων

Διαβάστε Περισσότερα »

17χρονος μαχαίρωσε 16χρονο στη Χαλκίδα

Συνελήφθη 17χρονος αλλοδαπός στη Χαλκίδα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν Διάταξη και Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη, χθες (06-09-2016) το απόγευμα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 17χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν η από 24-08-2016 Διάταξη, καθώς και το από 25-08-2016 Ένταλμα σύλληψης, του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 26-06-2016 στη Χαλκίδα, ο 17χρονος, κατόπιν διαπληκτισμού, τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, έναν 16χρονο ημεδαπό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΧΒΝΒ "Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" - ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΣΕ



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, αφού συζήτησε το σχετικό κάλεσμα που απευθύνουν προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία και η οποία αφορά την οργάνωση της πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με ομόφωνη απόφαση προσυπογράφει και στηρίζει το σχετικό κείμενο και την πρόταση – σχέδιο νόμου που θα επιδωθεί στα πολιτικά κόμματα (εκτός της Χρυσής Αυγής) και θα κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.
Η σχετική πρόταση νόμου αφορά την επαναφορά μισθών και ημερομισθίων στα επίπεδα προ μείωσης, την επαναφορά και ισχύ των κλαδικών Σ.Σ.Ε, την καθολικότητα και υποχρεωτικότητα αυτών, καθώς και κατάργηση όλων των προηγούμενων νόμων που μείωσαν μισθούς και περιόρισαν τις Σ.Σ.Ε (6η ΠΥΣ κ.α).
Το συγκεκριμένο κάλεσμα απαντά στην ανάγκη ενότητας της εργατικής τάξης και στην οργάνωση για επιθετική προβολή και διεκδίκηση των αναγκών μας σε συνθήκες όπου συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “κουαρτέτο” και κεφάλαιο απεργάζονται νέες ανατροπές στα εργασιακά.
Συνάδελφοι,
Την ώρα που η κυβέρνηση και η εργοδοσία επιχειρούν την εδραίωση των ατομικών συμβάσεων (φτηνά μεροκάματα, χωρίς άλλα δικαιώματα), τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (μερική απασχόληση, διευθέτηση, εκ περιτροπής, εργολαβίες κ.α), την παρέμβαση στη λειτουργία των Σωματείων και τον περιορισμό του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε με την οργάνωση της πάλης μας ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς που έχει διαμορφωθεί, αλλά και σ΄αυτή που προωθούν για λογαριασμό του κεφαλαίου και αποδεικνύουν με τον πιο κυνικό τρόπο ότι η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν έχει τέλος.
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπαράστασης και ταξικής ενότητας σε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο και τα επιχειρησιακά σωματεία, στο δρόμο του αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών και την επαναφορά των Σ.Σ.Ε.
Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους νέους συναδέλφους που στη συντρηπτική τους πλειοψηφία δεν γνωρίζουν τί είναι Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τί περιλαμβάνει και γιατί είναι σημαντική για τη ζωή του εργαζόμενου μέσα και έξω από το χώρο της εργασίας.
Η Σ.Σ.Ε περιλαμβάνει τον μισθό, το χρόνο εργασίας, καθορίζει τη σύνταξη, ρυθμίσεις υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων, ρυθμίσεις προστασίας της μητρότητας, δημοκρατικά συνδικαλιστικά δικαιώματα, όλα αυτά που κάνουν έναν εργαζόμενο να ξεχωρίζει από έναν σκλάβο.
Οι Σ.Σ.Ε δε χαρίστηκαν από καμιά κυβέρνηση και κανέναν εργοδότη. Τις επέβαλαν οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους με σκληρούς ταξικούς αγώνες.
Επιβάλλεται να δώσουμε τη μάχη για την επαναφορά και υπεράσπιση των Σ.Σ.Ε. η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητά μας απένατνι στην εργοδοσία, στη συμμετοχή στα Ταξικά Σωματεία και τις μαζικές διαδικασίες για την οργάνωση του αγώνα.
Αυτά είναι τα όπλα μας, αρκεί να τα αξιοποιήσουμε διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Αυτός είναι ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος που πρέπει να βαδίσουν  οι εργαζόμενοι, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς με κράτος και εργοδοσία. Αυτός ο δρόμος θα φέρει και αποτελέσματα.
ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσκλητήριο Ε.Κ.Λιβαδειάς για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


         Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς απευθύνει προς όλους τους πολίτες ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016.
Σας ενημερώνουμε , για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των μικρομεσαίων της Επαρχίας μας  στη Θεσσαλονίκη, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  το Σάββατο 10/9/2016 ώρα  8.30΄ το πρωί.
    ΄Οσοι  θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα τηλέφωνα : 22610 28344 και  6934640599.



                                                                   Το       Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται νέες μπόρες και καταιγίδες - Δείτε πού

Νέες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ

Αναλυτικά η πρόγνωση ανά περιφέρεια:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη δυτική Μακεδονία .

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασια: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 22 έως 31 α στην Κρήτη τοπικά έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νότια γενικά αίθριος. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών η πρόσκαιρων όμβρων.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 21 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες .

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα «Πολιτισμός και Ανάπτυξη» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, τον
Δήμο Θηβαίων, και το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου, το οποίο είχε την ιδέα της
πραγματοποίησης της εκδήλωσης, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός και
Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στον αύλειο χώρο
του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης της Βοιωτίας μέσα
από την ανάδειξη του πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής, που έχει ενισχυθεί πλέον με
την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.
Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κ. Αικατερίνη Στενού, Δρ. Κοινωνιολογίας,
πρώην Διευθύντρια Πολιτισμικής Πολιτικής και Διαπολιτισμικού Διαλόγου της Unesco.
Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι η κ. Αλεξάνδρα Χαραμή, Δρ. Αρχαιολογίας, Προϊσταμένη
της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, και οι κ.κ. Ανδρέας Λαμπρόπουλος και Παναγιώτης
Βασιλάτος , Αρχιτέκτονες Μηχανικοί.
Πρόγραμμα ημερίδας
19:00-20:00 Ξενάγηση στο Μουσείο
20:00-20:15 Χαιρετισμοί
20:15-21:00 «Οικουμενικά μηνύματα του βοιωτικού πολιτισμικού τοπίου μέσα από το
πρίσμα του νέου Μουσείου Θηβών», Αικατερίνη Στενού, Δρ. Κοινωνιολογίας, πρώην
Δ/ντρια Πολιτισμικής Πολιτικής και Διαπολιτισμικού Διαλόγου της Unesco
21:00-21:20 «Παρουσίαση της προμελέτης ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της
Θήβας», Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Αρχιτέκτων Μηχανικός & Παναγιώτης Βασιλάτος,
Αρχιτέκτων Μηχανικός
21:20-21:40 «Πολιτιστικές διαδρομές στη Βοιωτία: Η σύνδεση της πολιτιστικής
κληρονομιάς με την κοινωνία και την ανάπτυξη», Αλεξάνδρα Χαραμή, Δρ. Κλασικής
Αρχαιολογίας, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας
21:40- 22:00 Συζήτηση
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες
Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλίαρτου
Οδυσσέας Καρβούνης 22680 24084 κιν.6984316411
Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων
Μαρίνα Λέτη 2268 350211
 Δήμος Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

1η ΕΛΙΚΩΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ Κ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


H επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς του Καλλικρατικού Δήμου αποφάσισε τη διοργάνωση και καθιέρωση ετήσιας “Ελικώνιας Ορειβατικής Συνάντησης” με σκοπό την προβολή της φυσικής ομορφιάς του Βουνού των Μουσών και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας, όπως και την τόνωση της ανάπτυξης.
Κάθε χρόνο η Ορειβατική Συνάντηση θα έχει διαφορετική διαδρομή έτσι ώστε να αναδειχτεί το σύνολο των χωριών και του πλούτου του Βουνού.
Για φέτος η 1η Ελικώνια Ορειβατική Συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου του 2016 σε συνδιοργάνωση με την δημοτική κοινότητα Λειβαδιάς και το Σύλλογο Ελικωνίων. Θα έχει δε ως αφετηρία και τερματισμό το χωριό του Ελικώνα.
Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές. Η μια θα είναι διάρκειας περίπου έξι ωρών με βαθμό δυσκολίας ΜΕΤΡΙΑ-ΔΥΣΚΟΛΗ και η δεύτερη θα είναι διάρκειας περίπου δύο ωρών με βαθμό δυσκολίας ΜΕΤΡΙΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ
15:00 ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ)
19:30 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΓΗΤΟΥ (ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ)
20:15 ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ
21:00 ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
22:30 ΛΗΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ
6:30 ΠΡΩΪΝΟ
7:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΩΡΩΝ)
9:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 2-2:30 ΩΡΩΝ)
14:00 ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΩΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
στο email vanastasiou@livadia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών στη Θήβα




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ