Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

1η Συνεδρίαση του Δ.Σ. Θηβαίων στο ανακαινισμένο Παλαιό Δημαρχείο



Στο φυσικό χώρο συνεδριάσεων, που είναι η κεντρική αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου Θήβας,  επανήλθαν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου.

Θυμίζουμε ότι από τις 15 Απριλίου 2015  οι συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου πραγματοποιούνταν στη φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Βαγίων,  καθώς στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας υλοποιούνταν το έργο «Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού Δημαρχείου Θήβας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης με αφορμή τη 18η Συνεδρίαση του Δ.Σ. στο ανακαινισμένο κτίριο, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016,  δήλωσε τα ακόλουθα:
“ Ζητούμενο είναι η επιστροφή του Δημοτικού Συμβουλίου, στο συνήθη τόπο συνεδριάσεών του,  να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα,  με το σεβασμό του χώρου του Παλαιού Δημαρχείου- στις υπόλοιπες αίθουσες του οποίου θα εγκατασταθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη - και την ουσιώδη ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν το Δήμο, μέσα σε ήπιο κλίμα”.

Η ανακαίνιση του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου αφορούσε στην ενεργειακή αναβάθμισή του, με παρεμβάσεις τόσο στα οικοδομικά του στοιχεία όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές του εγκαταστάσεις.

Στα αναμενόμενα οφέλη των παρεμβάσεων που έγιναν συμπεριλαμβάνονται η μείωση του ετήσιου λειτουργικού κόστους του κτιρίου, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών άνεσης και εργασίας στο εσωτερικό των χώρων. Επιπλέον, θα εξοικονομηθούν χρήματα για το Δήμο καθώς στο κτίριο αυτό πρόκειται να μεταφερθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δ.Ο.Θ., από τον ενοικιαζόμενο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων για σχολικά είδη

Κανένας μαθητής χωρίς σχολικά είδη –
Κάλεσμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων καλεί πολίτες και επιχειρηματίες να προσφέρουν σχολικά είδη (τσάντες, μολύβια, στυλό, τετράδια, γόμες, κασετίνες κα) και βοηθήματα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. 

Οι προσφορές-χορηγίες γίνονται:
•    Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων  (επί των οδών Αγγελίδη και Πελοπίδου, έναντι ΟΑΕΔ), το οποίο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις  10:30 έως τις  12:30
•     Στα Καλάθια του Παντοπωλείου στα Σούπερ Μάρκετ : ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας και My Market 
•    Στο Δημαρχείο ( Κύπρου 3, Κοινωνική Υπηρεσία) από τις 08:00 έως τις 16:00.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και προσπαθεί να  αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και τα συνεχή αυξανόμενα προβλήματα της φτώχειας.  Σε αυτό έχουν προστρέξει για βοήθεια και συντηρούνται 300 οικογένειες, δηλαδή 720 ωφελούμενα  άτομα  του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων, μεταξύ αυτών και παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με κοινωνικά κριτήρια (ΑΜΕΑ, Πολυτεκνία, μονογονεϊκές οικογένειες) και οικονομικά κριτήρια (Ανεργία, χαμηλό εισόδημα) και μετά από εξέταση σχετικών δικαιολογητικών.

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά όλους όσους στέκονται συμπαραστάτες σ' αυτή τη δράση και συνεχίζουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

O Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι με τις υπ΄αριθμ. ΚΥΑ 2/71338/0026/22-07-2013 και 2/111270/0026/22-12-2013 των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών καθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, σύμφωνα με την οδηγία 85/148/ΕΟΚ και τροποποιήθηκε μερικά με την οδηγία 93/66/ΕΟΚ.

Στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του Δήμου Λεβαδέων ανήκουν οι οικισμοί Ελικώνος, Ανάληψης και Τσουκαλάδων και οι κοινότητες Αγίας Άννας, Αγίας Τριάδας, Κορωνείας, Κυριακίου, Αγίου Βλασίου, Δαύλειας, Μαυρονερίου και Λαφυστίου.

Συγκεκριμένα το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται:
A) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και
Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων από κάθε πηγή. Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
•Αίτηση του δικαιούχου στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του : ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού (έντυπα αιτήσεων υπάρχουν στο ΚΕΠ)
•Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών μελών της Ε.Ε.
•Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN
•Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή των Οδηγιών 85/148/ΕΟΚ και 93/66/ΕΟΚ
•Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (δηλαδή, φετινό εκκαθαριστικό 2016 για εισοδήματα του 2015)
•Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1, έτους 2016 για εισοδήματα έτους 2015)
•Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.

Σημειώνουμε ότι βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη. Ως οικογένεια θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο – αρχηγό της οικογένειας. Επίσης, στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν οικογένεια.

Η εισοδηματική ενίσχυση στους δικαιούχους καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους, με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την κατάθεση των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών, οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Λεβαδέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά 17χρονος με μηχανή στο Καπαρέλλι


Ο άτυχος 17χρονος, λόγω της κρίσιμης κατάστασης της υγείας του, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας...

Το σοβαρό τροχαιο έγινε χθες λίγο πριν τις 8:00΄ το βράδυ στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Η μηχανη που οδηγούσε ο 17χρονος, κάτω από άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 70χρονος από το Καπαρέλλι.

Δυστυχώς από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο δικυκλιστής ο ποιος αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Θήβας και στη συνέχεια σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ της Αθήνας.

.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

48 συλλήψεις,92 προσαγωγές και 1.118 ελέγχους σε μια μέρα στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά σαράντα οκτώ (48) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.118) άτομα και (783) οχήματα, προσήχθησαν (92) άτομα και βεβαιώθηκαν (288) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (14-09-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.118) άτομα, εκ των οποίων (827) ημεδαποί και (291) αλλοδαποί, καθώς και (783) οχήματα.
Προσήχθησαν: (92) άτομα, εκ των οποίων (73) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (48) άτομα, εκ των οποίων (34) ημεδαποί και (14) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.
•    (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς Καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.
•    (7) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (11) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.).
•    (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (5) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για επαιτεία. 
•    (3) ημεδαποί, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.
•    (427) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
•    Κυνηγετικό όπλο, ξιφολόγχη και σκελετός πιστολιού μετά κάνης.
•    (145) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
•    Πλαστική λαβή και κλείστρο όπλου.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (324) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (288) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (35) για υπερβολική ταχύτητα, (5) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (18) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και (224) λοιπές παραβάσεις.
•    (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (2) παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    (7) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (7) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (17) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Ελικώνια Ορειβατική Πεζοπορική Συνάντηση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Ελικώνια Ορειβατική Πεζοπορική Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 10 – 11 Σεπτεμβρίου 2016 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Τροφώνια 2016, επιτυγχάνοντας τους στόχους της που ήταν αφενός η πεζοπορική και ορειβατική γνωριμία με το βουνό των Μουσών και αφετέρου η προβολή της φυσικής ομορφιάς και της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για  του χρόνου, εκκινώντας από διαφορετικό σημείο και εξερευνώντας άλλες διαδρομές, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το σύνολο του βουνού και των χωριών του.
Για την επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν οι χορηγοί: Επιμελητήριο Βοιωτίας, ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. ΟΤΑ, Σωληνουργία Κορίνθου, ΚΤΕΛ Λιβαδειάς,  Κελάρια Παρνασσού Α.Ε.,  Super Market Γαλαξίας,  Ψωμί και Ελιά, Μανώλης Τσεσμετζής, Κρεοπωλείο Μίχας, Αποστόλου Χρήστος, Στουραΐτης Άγγελος, ΚΟΙΝΣΕΠ “Έρκυνα”,  Τεντόραμα τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο αρχικό μας κάλεσμα και βοήθησαν ο καθένας με τις δυνάμεις του στην επιτυχή  έκβαση του διημέρου. Ειδικά τους συλλόγους : Α.Κ.Ο.Λ., Λαογραφικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς “Το Γαϊτανάκι”, Χορευτικός & Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς, Σύλλογος απανταχού Παροριτών “Άγιοι Θεόδωροι”, Σύλλογος Πελοποννησίων Βοιωτίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Βλασίου “Πανοπεύς”, Μορφωτικός Σύλλογος Λαφυστίου, Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας “Εννέα Μούσες”, Ορειβατικός Σύλλογος Κυριακίου και Δελφική Αμφικτυωνία. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εθελοντές, που ακούραστα προσέφεραν τη βοήθεια τους, ώστε να γίνουν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στις δύσκολες συνθήκες του βουνού.
Τέλος ειδική μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες που παρείχαν δέκα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Βοιωτίας, οι οποίοι κάλυψαν υγειονομικά και με την παροχή υγειονομικού – ορειβατικού εξοπλισμού τις διαδρομές και την κατασκήνωση  μεριμνώντας, έτσι ώστε  όλες οι δράσεις να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια. Η συμβολή τους και η προθυμία τους ήταν, όπως πάντα, καθοριστική.

Διαβάστε Περισσότερα »

Bραβεύονται οι νέοι φοιτητές στα Βάγια



Διαβάστε Περισσότερα »

650.000 συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις του Οκτωβρίου «ψαλιδισμένες» -Ποιους αφορά

Στην «πρέσα» μπαίνουν και πάλι από τον Οκτώβριο τα εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, κατ' εφαρμογήν των διατάξεων του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου.

Περίπου 650.000 συνταξιούχοι θα υποστούν «κούρεμα» στο εισόδημά τους και θα δουν στο τέλος Σεπτεμβρίου τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να πιστώνονται με λιγότερα χρήματα.

Το γενναίο «ψαλίδισμα» δεν προέρχεται από νέα μέτρα, αλλά από τη σταδιακή εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου που -σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος»- αφορά:

    240.000 δικαιούχους επικουρικών (μείωση από την πρώτη δόση των αναδρομικών και το τρίτο κύμα αναπροσαρμογής)
    280.000 μερισματούχους δημοσίους υπαλλήλους (περικοπές στα μερίσματα)
    6.000 υψηλοσυνταξιούχους (μειώσεις στις συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ μεικτά)
    11.000 πρώην τραπεζοϋπαλλήλους που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς (επανυπολογισμός και περικοπή των προσυνταξιοδοτικών παροχών)
    120.000 που έχασαν το ΕΚΑΣ ή έπεσαν κατηγορία (επιστροφή σε δόσεις για όλους όσοι το έλαβαν τον Ιούνιο ενώ είχαν εκπέσει από τη λίστα των δικαιούχων)


Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία νέων τμημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεσμευμένη από τις αποφάσεις της ΕΕ που στήριξε και οι οποίες δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Είναι ανάγκη, εδώ και τώρα, να υλοποιηθούν, με κρατική ευθύνη, όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία -κατά βάση- τις απογευματινές ώρες.

Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένα παιδί προσφύγων. Να εξασφαλιστεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες κ.ά.), καθώς και η ασφαλής μεταφορά των παιδιών από το ίδιο το κράτος, όπου χρειάζεται.

Ο ελληνικός λαός, οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί να αντιτάξουν τη δική τους αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες. Να δυναμώσουν την κοινή πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά".
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναδεικνύεται το Αρχαίο Θέατρο Τανάγρας

Προγραμματική Σύμβαση  Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Τανάγρας υπέγραψαν  την  30η Ιουνίου 2016 ο Δήμος Τανάγρας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το  έργο φέρει τον τίτλο: «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ» και θα χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο Τανάγρας με το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ. Η διάρκεια υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης είναι δύο έτη, με δυνατότητα παράτασης δύο επιπλέον ετών.

 Η Προγραμματική σύμβαση περιγράφει το έργο ως εξής: καθαρισμός, αποτύπωση και ανάδειξη της θέσης του αρχαίου θεάτρου, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του υψώματος «Γριμάδα». Ταυτόχρονα με τις εργασίες στο θέατρο θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός και αποτύπωση δημοσίων κτιρίων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του θεάτρου, καθώς αυτό δεν αποτελούσε μεμονωμένο κτίσμα αναψυχής, αλλά τμήμα λατρευτικής θέσης με ναούς και δημόσια αρχιτεκτονήματα στο στενό περιβάλλον του.

 Το αρχαίο θέατρο Τανάγρας  είναι μνημείο που διαγράφεται  εμφανώς στο φυσικό έδαφος. Έχει δε προκαλέσει το ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας των ιστορικών /αρχαιολόγων σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών καθαρισμού-ανασκαφής του αρχαίου θεάτρου, ο Δήμος Τανάγρας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας οργανώνει θεατρική παράσταση με το έργο «Βάκχες» του Ευριπίδη.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την 17η Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 8:00μμ εντός του αρχαιολογικού χώρου του αρχαίου θεάτρου Τανάγρας, με ελεύθερη είσοδο.

Η παράσταση είναι δημιουργία των θεατρικών ομάδων της περιοχής («Δήλια  Δρώμενα»/Δηλεσίου, «Δημοσθένης Λιάπης»/ Οινοφύτων, «Υρία»/ Παραλίας Αυλίδος) και προσφέρεται στο πλαίσιο του εορτασμού για την αναβίωση του αρχαίου θεάτρου.

Ο Δήμος Τανάγρας ευχαριστεί τους καλλιτέχνες για την ευγενική προσφορά τους.

Ο Δήμος Τανάγρας, με την υπογραφή της προγραμματικής  σύμβασης, τιμά το ιστορικό όνομά του, τιμά τις ρίζες του που φθάνουν στα βάθη της αρχαιότητας.

Η πολιτιστική εκδήλωση είναι έκφραση σεβασμού προς το ιστορικό παρελθόν μας και μας γεμίζει συγκίνηση, καθώς το σπουδαίο αυτό μνημείο «μιλά» μέσα από την γη κι εμείς ακούμε σήμερα την φωνή του ,έπειτα από 2.300 χρόνια σιγής.

Η παρουσία σας λοιπόν θα συμβάλει ιδιαίτερα σε ένα γεγονός πολιτισμικής σημασίας για τον τόπο μας, σε ένα γεγονός που λαμβάνει υπερτοπικό χαρακτήρα από αυτήν την οικουμενικότητα του αρχαίου ελληνικού θεάτρου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωσε Ομπιόρα ο Λεβαδειακός

Οι Βοιωτοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του διεθνούς Νιγηριανού αμυντικού χαφ, πρώην των Ιντερ, Πάρμα και Ακαντέμικα, χωρίς να γίνει γνωστή η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του 25χρονου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Μετά από τους Lossemy Karaboue και Toni Silva, η ομάδα μας τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών ολοκλήρωσε ακόμη μία προσθήκη, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Nwankwo Emeka Obiora.

Ο γεννημένος στις 12/7/1991 Νιγηριανός αμυντικός μέσος είναι εν ενεργεία διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Έχει αγωνιστεί με τις φανέλες των Ίντερ, Πάρμα, Γκούμπιο, Πάντοβα, Κλουζ και Κόρδοβα, ενώ τελευταίος του σταθμός πριν τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ ήταν η Ακαντέμικα, όπου τις τελευταίες δύο σεζόν είχε 38 συμμετοχές και ένα γκολ».

Διαβάστε Περισσότερα »

3o Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Θολωτό της Κρύας


«Γιατί ο κόσμος, μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει…»
(Τάσος Λειβαδίτης)

Η Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς δίνει και φέτος το παρόν διοργανώνοντας το Σάββατο 17/9/2016 το 3ο Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στη πόλη μας. Φέτος, το φεστιβάλ διοργανώνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο με αιχμή το προσφυγικό ζήτημα. Το κλείσιμο των συνόρων, η ανύψωση τειχών, η συμφωνία της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, οι απελάσεις, η ομηρία των προσφύγων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης οδηγούν σε καταστάσεις εξαίρεσης που αίρουν τα δικαιώματα όχι μόνο των ανθρώπων που προσφεύγουν στη Δύση λόγω πολέμων (που η ίδια έχει δημιουργήσει)  αλλά όλων μας.
Απέναντι στην μανία της αντιπροσφυγικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης και  ΕΕ, εμείς συντασσόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί με τους πρόσφυγες ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη φτώχεια…αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων μας στην ζωή με αξιοπρέπεια! Μαζί πρόσφυγες και ντόπιοι οργανώνουμε τις αντιστάσεις και την αλληλεγγύη μας!

Στο 3ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ:

Συζητάμε με δυο ανθρώπους που βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή του κινήματος αλληλεγγύης | Σάββατο 17/9 και ώρα 19:00 στο Θολωτό της Κρύας

«Από τα hot- spots στο City Plaza,
το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα»

Παύλο Αντωνόπουλο από το Συντονισμό για προσφυγικό - μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων και
Βασιλόπουλο Νίκο από τη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες, Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza.

Τραγουδάμε με τα συγκροτήματα | Σάββατο 17/9 και ώρα 21:00 στο Θολωτό της Κρύας

Ανόθευτα Όνειρα
Quantum VI
Κενό Μνήμης
Legacy
Poetic

Στον χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενούνται περίπτερα από αντιφασιστικές συλλογικότητες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και βιβλιοπωλείο.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Διαβάστε Περισσότερα »

Zώα ηλικίας 7 εκατομμυρίων ετών κρυμμένα κάτω από ζούγκλα στην Εύβοια;



Μια μικρή ζούγκλα με ζώα που ζούσαν πριν από 7 εκατομμύρια χρόνια στην ορεινή περιοχή της Κερασιάς στη Βόρεια Εύβοια, φέρεται να αποκαλύπτουν τα νέα ευρήματα της ερευνητικής ομάδος με επικεφαλής τον επιστημονικό υπεύθυνο, τ. καθηγητή Παλαιοντολογίας-Στρωματογραφίας, Γεώργιο Θεοδώρου.

Οι ανασκαφές, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Θεοδώρου αναμένεται να συνεχιστούν την άνοιξη του 2017, καθώς έχουν λάβει το «πράσινο» φως από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μαντουδίου- Ελυμνίων- Αγίας Άννας και έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες αποφάσεις.

Όπως επισημαίνει ο κ. Θεοδώρου, επιστημονικός υπεύθυνος των ανασκαφών, «συλλέξαμε στο παρελθόν τον Acerhorinus neleus - Aκερόρινο του Νηλέα, δηλαδή το κρανίο και την κάτω γνάθο ενός ρινόκερου, τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο Απολιθωμάτων Θηλαστικών στην Κερασιά. Πρόκειται για ένα νέο είδος για την επιστήμη, που αποτελεί το σημαντικότερο εύρημα του τοπικού μουσείου. Είναι ένας «ολότυπος», δηλαδή το πρώτο και μοναδικό στο κόσμο δείγμα που μελέτησε η επιστημονική μας ομάδα και διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα νέο είδος για την επιστήμη. Η ανασκαφική ομάδα θα αναζητήσει κρανία, γνάθους και οστά από καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες, γαζέλες, πιθήκους, χελώνες, πτηνά που δεν έχουν βρεθεί σε πληρότητα ακόμη και είναι αυτά που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παλαιοντολογία, όπως και θα ψάξει με τις ανασκαφικές βελόνες για διάφορα αιλουροειδή (όπως οι μαχαιρόδοντες, μια υποοικογένεια των λιονταριών),ύαινες,ιππάρια (συγγενικές προγονικές μορφές των αλόγων)».

Όπως τονίζει ο κ. Θεοδώρου, «αυτό που αναζητούμε πάντοτε είναι η πληρότητα των επιστημονικών αποδείξεων. Βασικό ζητούμενό μας, είναι να ανακαλύψουμε ολόκληρους σκελετούς ή σημαντικά τμήματά τους κι ευτυχώς έχουμε ενδείξεις ότι η περιοχή της Κερασιάς μπορεί να δώσει σχετικά ευρήματα σκελετών, όπου τα οστά θα βρεθούν σε ανατομική συνέχεια, εφόσον βέβαια αποκαλύψουμε σημαντικές επιφάνειες.

Διαβάστε Περισσότερα »

2ος Δρόμος των Μουσών στην Άσκρη

Τοποθεσία: Άσκρη Βοιωτίας – Κοιλάδα Μουσών

Ημερομηνία: Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 10π.μ.

Απόσταση: 22χλμ και 10χλμ. (Στη 2η διαδρομή θα γίνει και πεζοπορία)

Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ. για τους δρομείς των 22χλμ και 11:00 π.μ. για τους δρομείς των 10χλμ.

Διοργανωτές: Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης “Ο Ησίοδος” με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας (ΣΔΥΜ) και του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιών.

Πληροφορίες Διαδρομής

     Οι δύο διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο – την πλατεία της Άσκρης, μπροστά από την προτομή του Ησιόδου. Οι διαδρομές του αγώνα ξεκινούν από υψόμετρο 380 μέτρων, με  υψηλότερο σημείο τα 800 μέτρα. Η μισή σχεδόν διαδρομή των 22 km είναι σε χωματόδρομο και η άλλη μισή σε μονοπάτια δάσους.  Η διαδρομή των 10 km είναι όλη σχεδόν σε χωματόδρομο. Δρόμοι με ασφαλτόστρωση 2 km στην έξοδο της Άσκρης.

Οι διαδρομές  θα έχουν σημανθεί με πασσάλους, κορδέλα έργου και χρώμα κόκκινο. Μετά τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα) έχοντας μαζί του υγρά, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.

Διαδικαστικά

     Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση, στο χώρο της αφετηρίας για την παραλαβή των αριθμών.

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα.

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας ανά 5χλμ. περίπου και στον τερματισμό.

Χρονικό Όριο Αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 240 λεπτά.

Παραλαβή Αριθμών: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση, στο χώρο της αφετηρίας για την παραλαβή των αριθμών.

Έπαθλα: Οι τρεις πρώτοι Άνδρες γενικής κατηγορίας και οι τρεις πρώτες Γυναίκες γενικής κατηγορίας θα λάβουν κύπελλο. Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Κάθε αθλητής συμμετέχει με δική του ευθύνη καθώς και τα παιδιά με ευθύνη των γονέων τους.

Κατάθεση δηλώσεων – προθεσμία: Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ορίζεται η 21/10/2016. Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των αιτήσεων συμμετοχής στα:

FAX:     2262067085

E-mail: ohsiodos@gmail.com

Για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ.

Πληροφορίες: Δρομείς στο τηλέφωνο 6932909013 (Ιωάννης Σκουρτανιώτης) και 6937281017 (Ιωάννης Πέππας).

Εξοπλισμός: Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές στη διάρκεια του αγώνα, συνιστάται όμως υδροδοχείο.

Αιτήσεις Εγγραφής Δρομέων: ΣΥΝΤΟΜΑ

Ιατρική Εξέταση: Όλοι οι αθλητές -τριες οφείλουν να έχουν περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνισθούν με δική τους ευθύνη. Ασφάλεια

     Η διοργάνωση θα φροντίσει για την ασφάλεια των αθλητών, με την παρουσία ομάδας διάσωσης, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνηση του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές, που ζητούν να προσπεράσουν.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν τραυματισμό των συμμετεχόντων κατά την διάρκεια του αγώνα. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από αθλητές που αντιληφτούν τέτοιο περιστατικό. Όριο ηλικίας για τους δρομείς είναι το 18ο έτος.

Διάφορα

     Η φύλαξη των ρούχων θα γίνεται στο χώρο των γραφείων της Κοινότητας.

Η κίνηση από Αλίαρτο προς Άσκρη και αντιστρόφως θα γίνει, για όσους χρησιμοποιήσουν ΚΤΕΛ, με μέριμνα των οργανωτών.

Οι αγωνιζόμενοι συναινούν στη λήψη φωτογραφιών για χρήση στον Τύπο.

Μετά τον τερματισμό, θα προσφερθούν εδέσματα σε όλους τους συμμετέχοντες από εθελόντριες της Άσκρης.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

6937281017 (Ιωάννης Πέππας).

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς με το Enterprise Europe Network-Hellas


Με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη μείωση της ανεργίας, αλλά και την προώθηση της εξωστρέφειας και των επενδύσεων στη Στερεά Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, Ελένη Κολιοπούλου, υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, πρωτόκολλο συνεργασίας. 

Η συνεργασία των δύο φορέων εστιάζει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών και την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών που αφορούν:

•    Στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που παρέχονται από  ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και καινοτομία.
•    Στην παροχή έγκαιρης ενημέρωσης και πληροφοριακού υλικού σε ευρωπαϊκά θέματα, ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέματα περιφερειακών πολιτικών κα.
•    Στη διοργάνωση ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα επιχειρηματικότητας, πνευματικής ιδιοκτησίας, ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων κα.
•    Στην από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Εκστρατειών.
•    Στην αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και της προβολής των  ΜμΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των προϊόντων τους και υπηρεσιών τους, σε νέες αγορές.
•    Στην από κοινού υλοποίηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων και έργων τοπικής ανάπτυξης κοινού ενδιαφέροντος.
•    Στην ουσιαστική υποβοήθηση της εφαρμογής της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και της διαδικασίας επιχειρηματικής ανακάλυψης.
•    Στη δημιουργία νέων ευκαιριών για νέα επιχειρηματικότητα, νέα προϊόντα και συνεργασίες.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Η Περιφέρει μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχύσει τη εξωστρέφειά της. Θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι είμαστε φιλόξενοι και μπορούμε να υποδεχθούμε επενδύσεις, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτό είναι και το μεγάλο μας στοίχημα. Η σημερινή συμφωνία είναι εξαιρετικά σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί συνεργαζόμαστε πλέον και επίσημα με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν σε αυτή την κρίση. Που εξακολουθούν να  προσφέρουν δουλειές και να δίνουν καθημερινά τη μάχη, πολλές φορές ενάντια στο ίδιο το κράτος. Αυτές, τις χρειαζόμαστε ζωντανές, δυνατές και οφείλουμε να τις ενισχύουμε με κάθε ευκαιρία. Δεύτερον, γιατί η Περιφέρειά μας πλέον θα μπορεί να συμμετέχει στο Enterprise Europe Network, ένα σπουδαίο δίκτυο 600 φορέων από 60 χώρες της Ευρώπης που θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε νέους δρόμους για την επιχειρηματικότητα στη Στερεά Ελλάδα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με εκπροσώπους της Αγωνιστικής Λέσχης Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Πολατσίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Κωτσαδάμ της Αγωνιστικής Λέσχης Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Χρήστος Κυπραίος.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας του Δήμου Λεβαδέων και της Λέσχης για τη διεκδίκηση διοργάνωσης αγώνων ταχύτητας στο Δήμο Λεβαδέων, αλλά και άλλων μηχανοκίνητων αθλητικών δράσεων που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της περιοχής μας. 
Τονίστηκε ότι στον πυρήνα των επιδιώξεων αυτής της συνεργασίας βρίσκεται η αναβίωση του ράλι  “Ανάβαση Αγίας Άννας” και η επιστροφή του σημαντικού αυτού αγώνα στο καλεντάρι του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αγώνων Αυτοκινήτου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ