Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Άγνωστοι παραβίασαν το Λύκειο Βαγίων


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Permisospress, άγνωστοι δράστες, σήμερα το απόγευμα παραβίασαν   την κεντρική πόρτα του Λυκείου Βαγίων.
Αφού έσπασαν την είσοδο μπήκαν
στο κτίριο, προκάλεσαν ζημιές στις τουαλέτες, σπάζοντας τους καθρέφτες.
Η αστυνομία πάντως ξεκίνησε σχετικές έρευνες, για τον εντοπισμό και την εύρεση των δραστών.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τέλος τα κινητά στα σχολεία

Τη δική της προσπάθεια να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία κάνει η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, έχοντας όμως προφανώς τη γνώση ότι η απαγόρευση θα μείνει στα χαρτιά...

Σχεδόν 25 χρόνια τώρα όλοι οι υπουργοί εκδίδουν εντολές για απαγόρευση των κινητών και όλων των ψηφιακών μέσων ήχου και εικόνας στα σχολεία, αλλά βέβαια κανείς δεν τα κατάφερε, ενώ οι εκπαιδευτικοί σηκώνουν με απόγνωση τα χέρια ψηλά.

Στην προσπάθεια αυτή επιδίδεται και πάλι το υπουργείο Παιδείας στέλνοντας σχετική οδηγία στα σχολεία με την υπογραφή του γ.γ. Γιάννη Παντή, για την οποία όπως λένε στο «Έθνος» εκπαιδευτικοί, και κυρίως του Λυκείου, «και ο ίδιος ο υπουργός να έρθει να το πει στους μαθητές, θα του γυρίσουν επιδεικτικά την πλάτη... γελώντας».

Στην οδηγία, η οποία στάλθηκε μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στις σχολικές μονάδες, τονίζεται ότι οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.

Επίσης, δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

Στην οδηγία τονίζεται επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (Η/Υ, tablets, laptops, διαδραστικούς πίνακες κ.λπ.) δύνανται να χρησιμοποιήσουν και τον δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο Παιδείας προσπαθώντας να προλάβει κάθε «παρατράγουδο» επισημαίνει ότι «θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων.

Οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, στο μέτρο που από αυτές δύναται να προσδιοριστούν, άμεσα ή έμμεσα, τα υποκείμενα των δεδομένων. Η επεξεργασία και κατά συνέπεια η ανάρτηση, η αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα (π.χ. αναμνηστικού τύπου φωτογραφίες, βίντεο και δραστηριότητες της σχολικής ζωής) δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται μόνο όταν οι κηδεμόνες των μαθητών έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους».


Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμπαδηδρομία στη Θήβα-ΦΩΤΟ



Η .... ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια σπουδαία ημέρα για τα θηβαϊκά δρώμενα και σίγουρα ένα υπέροχο βράδυ για δεκάδες Θηβαίους που ανηφόρισαν στην πλατεία της πόλης και μετά κατηφόρισαν στα Καστέλλια.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. (καθόλου εύκολο, πιστέψτε με)
Πανσέληνος. Τελευταία ημέρα των ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας μαζί με τους συλλόγους ΛΑΪΟΣ, δρομέων υγείας Θήβας και μαραθωνοδρόμων, Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ και την ομάδα Αιμοδοτών Θήβας έχουν οργανώσει μια εκδήλωση για την ανάδειξη του χώρου των Καστελλίων.

Από τις 7.30 το απόγευμα μαθητές, αθλητές και εθελοντές αιμοδότες χωρισμένοι σε 7 ομάδες τοποθετούνται στις 7 πύλες της αρχαίας Θήβας. Υπό την εποπτεία της κ. Γωγώς Κεφαλά τρέχουν το γύρο της Καδμείας με μπροστάρηδες 7 δρομείς που κρατάνε αναμμένο πυρσό. Η πομπή των δεκάδων δρομέων καταλήγει στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι δάδες ενώνονται και στέλνουν το μήνυμα του αρχαίου θηβαϊκού πολιτισμού σε όλους.

Στα Καστέλλια αρκετοί Θηβαίοι- λιγότεροι του αναμενόμενου να ομολογήσω- περιμένουν την πομπή των λαμπαδηδρόμων. Μία-μία ομάδα μπαίνει στο χώρο και δίνει τη φλόγα σε 7 κοπέλες-ιέρειες που έχουν ντυθεί ανάλογα και συμβολίζουν τις 7 πύλες. Συγχρόνως, ο πρόεδρος του ΛΑΪΟΥ κ. Τάσος Φρούσιος πληροφορεί τους παρευρισκόμενους για τη θέση και την ιστορία της κάθε πύλης. Οι 7 κόρες απλώνονται στο λόφο και με τις δάδες τους φωτίζουν τους θολωτούς τάφους των παιδιών του Οιδίποδα, του Ετεοκλή και του Πολυνείκη. Το βάρος και η ιερότητα του χώρου κατακλύζουν όλους μας.

Η παρέμβαση του προέδρου του ΣΔΥΘ κ. Γιάννη Σκουρτανιώτη, μέσα από τη ματιά ενός δρομέα- περιηγητή, έπεισε όλους μας για την σπουδαιότητα του πολιτισμού της πόλης μας .

Ακολούθησε η βράβευση του κ. Θοδωρή Μιχάλογλου από τον Ηλία Τραμπάκουλο για την προσφορά του στη Θήβα, τόσο μέσα από τη διαδρομή του στα πολιτιστικά της περιοχής όσο και την εθελοντική του προσφορά στο αιμοδοτικό κίνημα. Ένα έργο φιλοτεχνημένο από τον συμπολίτη μας κ. Θεολόγο Εξηνταρίδη που απεικονίζει τη θηβαϊκή Σφίγγα ήταν ό,τι καταλληλότερο για την περίσταση.

Και, φυσικά, υπάρχει και συνέχεια ….

Ο κ. Μιχάλης Καραβασίλης με τη λύρα και τον αυλό του μας ταξιδεύει αιώνες πίσω. Μουσικές μαγικές, αρμονίες μοναδικές, κατάνυξη απόλυτη. Ακόμη και τα βρέφη στα καροτσάκια τους γαλήνεψαν. Σιγή ιχθύος…

Οι ηθοποιοί του θεάτρου «ΚΝΩΣΣΟΣ» με επικεφαλής τον Λάμπρο Τσάγκα μας απογειώνουν κυριολεκτικά. Η «Αντιγόνη» παρουσιάζεται και δρα πάνω στους πραγματικούς τάφους των αδελφών της. Εδώ και μόνο εδώ. Η απόλυτη φαντασίωση για κάθε ηθοποιό που παίζει σε τραγωδία. Ο θρήνος της ενώνεται με τους χρησμούς του Κάλχαντα και την οργή του Κρέοντα. Μικροί και μεγάλοι χειροκροτάμε παρατεταμένα αυτό που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου κλείνει την εκδήλωση υποσχόμενος αναβάθμιση του χώρου και λειτουργία υπαίθριου θεάτρου με λυόμενες κερκίδες.

Καθώς κατηφορίζαμε από τα Καστέλλια σκέψεις και συναισθήματα συγχέονταν. Φαντασία και πραγματικότητα μπερδεύονταν γλυκά. Τελικά, η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο όμορφη, πιο ελκυστική. Έχει το «πακέτο», που λένε οι νεότεροι. «Αρκεί να το αναδείξουν», που λέμε οι παλιότεροι.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος ασφαλτοτάπητας στις επαρχιακές οδούς του Δήμου Ορχομενού



Ενημέρωση από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά,
για την συντήρηση επαρχιακών οδών του Δήμου Ορχομενού


Στα πλαίσια της συντήρησης του Οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εκτελέσθηκαν έργα (νέος ασφαλτοτάπητας) στις επαρχιακές οδούς του Δήμου Ορχομενού:

Ακραίφνιο – Κόκκινο: Μήκος 2.000μμ

Άγιος Δημήτριος – Καρυά: Μήκος 900μμ

Καρυά – Ορχομενός: 230μμ

«Η συντήρηση των παραπάνω επαρχιακών οδών πραγματοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.
Συνεχίζουμε και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας, γιατί η βελτίωση της κατάστασης των δρόμων μας και η ασφάλεια των οδηγών της Βοιωτίας είναι και θα είναι πάντα προτεραιότητά μας» τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.



Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο κοντά στη Θήβα



Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε σούδα κοντά στη Θήβα.

Πιο συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στα νταμάρια του Κοροπούλη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress,στο σημείο έσπευσαν δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Θηβών,με τέσσερις πυροσβέστες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα,η επιχείρηση κατάσβεσης  της φωτιάς.
**  Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στις 17:30 στα νταμάρια του Κοροπούλη. Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών που επιχείρησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Μουζάλα με την Επιτροπή για τους Πρόσφυγες του Δήμου Λεβαδέων

Συνάντηση της Επιτροπής για τους Πρόσφυγες του Δήμου Λεβαδέων με τον Αν. Υπουργό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης κ. Ιωάννη Μουζάλα, καθώς και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα, επισκέφθηκαν χθες, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, συνοδευμένη από  την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ελισάβετ Γεωργαντά, τα μέλη της επιτροπής για το προσφυγικό κ.κ. Ζιώγα Γεώργιο, Τσαρούχα Ιωάννη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Ιωάννη Σταθά, καθώς και από δύο υπηρεσιακούς παράγοντες.
Συμφωνήθηκε να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ Δήμου Λεβαδέων και ΟΗΕ χωρίς καμία διαμεσολάβηση από ΜΚΟ και να υλοποιηθεί μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.), με νέες προσλήψεις προσωπικού που χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΗΕ.  Το  προσωπικό θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως διερμηνεία, ψυχολογική στήριξη, κοινωνική υποστήριξη και κάθε άλλου είδους βοήθεια.
Οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας  δεν θα ξεπερνούν τους 400, ακόμα και αν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά σε διαμερίσματα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων φορέων.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά με όλες τις δυνάμεις μας και δεν επαναπαυόμαστε διότι υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή της πρότασης στην οποία έχουμε καταλήξει, μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.
Επιτροπή τεχνοκρατών – μηχανικών θα ξεκινήσει άμεσα την αξιολόγηση των  διαμερισμάτων, ενώ παραμένει ανοικτό το πρωτόκολλο του Δήμου για υποβολή νέων αιτήσεων ενοικίασης διαμερισμάτων, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των απαιτούμενων διαμερισμάτων.
Παράλληλα, προετοιμάζουμε τις προκηρύξεις για πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, μέσω της Κ.Ε.ΔΗ.Λ.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει διαθέσιμος προϋπολογισμός για την κάλυψη του προγράμματος και την υλοποίησή του εντός του 2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο επιδείνωσης καιρού -Ερχονται χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι

Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 Μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας.

Επισημαίνεται ότι ενδέχεται στα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά να εκδηλωθούν τα προαναφερθέντα φαινόμενα πρόσκαιρα και την Κυριακή (18-09-2016).

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

    Τη Δευτέρα (19-09-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.
    Την Τρίτη (20-09-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, η Θράκη, η ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Δείτε τα θέματα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 11η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1 Περί της έγκρισης πρακτικών της 10ης /2016 συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου
.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
2 Περί της ανάθεσης για την επισκευή και συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου
Αλιάρτου - Θεσπιέων , για το έτος 2016 , μετά από πρόχειρο διαγωνισμό , και ο οποίος
απέβη άγονος για την ΟΜΑΔΑ 5 που αφορά (ΠΛΥΣΙΜΟ ΓΡΑΣΑΡΙΣΜΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016).(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
3 Περί της εξέτασης αιτήσεως της ενδιαφερομένης Λιάκου Αγλαίδας , που αφορά την
πρακτική της άσκηση από 01/10/2016 έως 31/03/2017 στον Παιδικό Σταθμό
Αλιάρτου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
4 Περί της εξέτασης αιτήσεως της ενδιαφερομένης Τσαπάρα Ελένης , που αφορά την
πρακτική της άσκηση από 01-10-2016 έως 01/04/2017 στον Δήμο Αλιάρτου -Θεσπιέων
.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
5 Περί της αποδοχής του ποσού των 2.012,98ευρώ , που αφορά την καταβολή μισθωμάτων
σχολικών μονάδων από 01/05/2016 έως 31/08/2016 , καθώς και υπηρεσιών που
μεταφέρθηκαν με τον Ν.3852/2010.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
6 Περί της αποδοχής του ποσού των 105.969,05ευρώ , που αφορά την ΚΑΠ μηνός
Αυγούστου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
7 Περί της εξέτασης αιτήσεως της ενδιαφερομένης Γκατζούνη Βιολέτας , που αφορά την
πρακτική της άσκηση από 01-11-2016 έως 11/01/2017 στον Δήμο Αλιάρτου -Θεσπιέων
.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
8 Περί του προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
(νέα πρόσληψη ΙΔΟΧ) , 2016 , στο πλαίσιο του Ευρωπαικού Προγράμματος ΄΄Εναρμόνιση
Οικογενειακής Ζωής΄΄ στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων για την στελέχωση της δομής του
Παιδικού Σταθμού Θεσπιέων - ΔΔ Μαυρομματίου.
9 Περί της έγκρισης πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού για την κάλυψη πρόσκαιρων -
κατεπειγουσών αναγκών (Δίμηνη πρόσληψη).
Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκληρή Επιστολή στον δήμαρχο Θήβας από τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΙΣΒΗΣ για το κλείσιμο του δρόμου

Ανοιχτή επιστολή,
στον δήμαρχο Θήβας κ. Σ. Νικολάου,
(Ο δρόμος της Νούσας και ο δήμαρχος κ. Σ. Νικολάου).
Αγαπητέ Δήμαρχε, κ. Σ. Νικολάου,
Αν και έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από το παράνομο κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Αγγελή στον Όρμο της Νούσας, από την ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ, τίποτα δεν φαίνεται να σας συγκινεί ώστε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα μας αυτό, υλοποιώντας την υπ’ αριθ. 266/2015 ομόφωνη απόφαση που έχει πάρει τον Δημοτικό Συμβούλιο, στις 2 Σεπτέμβρη του 2015, η οποία απαιτεί το άνοιγμα του δρόμου.
Αντί για το άνοιγμα του δρόμου, χωρίς να μας ρωτήσετε και να έχετε καμία εξουσιοδότηση, διαπραγματευτήκατε και πετύχατε να μας πηγαίνουν στην παραλία μας για μπάνιο, οι άνθρωποι της εταιρίας που μας έκλεισε τον δρόμο. Μόνο για τον μήνα Αύγουστο και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με 3 δρομολόγια την ημέρα. Όπως φάνηκε εκ των υστέρων η λύση αυτή δεν συγκίνησε τους πολίτες της Θίσβης με αποτέλεσμα το πουλμανάκι της συμφωνίας σας, να πηγαινοέρχεται άδειο και να μην ολοκληρώσει ποτέ τα προγραμματισμένα δρομολόγια του. Μάλλον θα έχετε λησμονήσει, ότι δεν είμαστε κατεχόμενη περιοχή να μας καθορίζουν άλλοι, το ποτέ θα πηγαίνουμε στην παραλία μας.
Σας στείλαμε ένα φάκελο με τα στοιχεία που έχουμε για το θέμα αυτό ώστε να είστε ενήμερος και μετά ζητήσαμε συνάντηση μαζί σας για να δοθεί άμεση λύση.
Ακολούθησε η συνάντησή μας την Παρασκευή 26/8/2016, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Α. Κοκοντίνης και ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Κ. Χαλβατζής.
Στην διάρκεια της συζήτησης σας επαναλάβαμε το αίτημα για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία που κάναμε μπάνιο τα τελευταία χρόνια, και μας τονίσατε ότι και εσείς επιθυμείτε να δοθεί λύση και να ανοίξει το συντομότερο ο δρόμος. Μάλιστα δεσμευτήκατε να πράξετε τα παρακάτω:
1). Μας ανακοινώσατε ότι θα καλέσετε τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων του δήμου μας για να τους ενημερώσετε και να συζητήσετε το θέμα.
Κανένας δεν έλαβε καμία πρόσκληση για το θέμα αυτό.
2). Επίσης μας αναφέρατε ότι στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ που θα γινόταν στις 6 Σεπτεμβρίου 2016, θα βάζατε το θέμα προς συζήτηση και θα ζητούσατε να παρευρίσκονται οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
3). Σας ζητήσαμε επίσης όπως το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης, της 11ης Αυγούστου 2016, να τεθεί ως θέμα προς ψήφιση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί.
Απ’ ότι είδαμε στα θέματα της ημερησίας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου 2016, δεν υπήρχε το θέμα αυτό προς συζήτηση.
Δηλαδή μας αγνοήσατε.
Δεν πράξατε απολύτως τίποτε, απλά μας υποσχεθήκατε λόγια κενού περιεχομένου.
Απαιτούμε περισσότερο σεβασμό απέναντι μας και να μην υποτιμάτε τους πολίτες του δήμου σας, έστω και αν προέρχονται από μικρές Τοπικές Κοινότητες .
Κύριε δήμαρχε,
Θεσμικά και ηθικά θα πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την λύση του προβλήματος.
Πάρτε τουλάχιστον τώρα τις πρωτοβουλίες εκείνες ώστε να ανοίξει ο υπεύθυνος φορέας τον δρόμο προς την παραλία Αγγελή του Όρμου της Νούσας.
Η μέχρι τώρα σιωπή σας και η αδιαφορία για την λύση του προβλήματος, μας εξαναγκάζει στην σύνταξη αυτής της ανοιχτής δημόσιας επιστολής.
Με εκτίμηση,

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΙΣΒΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

20 τόνους ροδάκινα και δαμάσκινα μοίρασε ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων

Περίπου 20 τόνους φρούτα (ροδάκινα και δαμάσκινα) μοίρασε ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων

Περισσότερους από είκοσι τόνους ΕΛΛΗΝΙΚΑ ροδάκινα και δαμάσκηνα διανεμήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στα  σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, με πρωτοβουλία του οικείου δήμου.
Οι ποσότητες που διανεμήθηκαν είναι περίπου 8.970 κιλά ροδάκινα και 11.472 κιλά δαμάσκινα. Η παραλαβή έγινε κατόπιν της υπογραφής συμφωνητικού παράδοσης αποσυρόμενων προϊόντων, μεταξύ του Δήμου και της Οργάνωσης Παραγωγών Αγροτικός Συνεταιρισμός Βέροιας VENUS GROWERS  για διανομή στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΦΕΚ 1701 τ.Β΄/14-8-2015).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διανομή συμμετέχουν, εκτός από τους υπαλλήλους του Δήμου, οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων  και  εθελοντές πολίτες, τους οποίους ευχαριστώ γιατί  χωρίς τη συνδρομή τους θα ήταν αδύνατη η διαχείριση τόσο μεγάλης ποσότητας φρούτων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΤΕΡΟΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 50%.



Σε πρόσφατη Ερώτησή του (6565/28.06.2016) προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης (με τα προβλεπόμενα μέτρα υπέρ των αγροτών) για κοινωνικούς λόγους και των φτωχών ετεροεπαγγελματιών που δεν καλύπτουν την προϋπόθεση της συμμετοχής του αγροτικού εισοδήματος κατά 50% στο συνολικό εισόδημα τους. Ώστε να μην εξαιρούνται της προβλεπόμενης στήριξης οι φτωχοί ετεροεπαγγελματίες για τυπικούς λόγους. Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση και των ετεροεπαγγελματιών με πολύ χαμηλό αγροτικό εισόδημα.

Στον πρόσφατο ν.4389/2016 προβλέπεται διάταξη (άρθρο 65), σύμφωνα με την οποία, το «νέο» καθεστώς της στήριξης για τους αγρότες παρουσιάζει σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το ήδη υπάρχον. Με βάση τον ορισμό αυτό «Επαγγελματίας αγρότης είναι το ενήλικο φυσικό πρόσωπο που έχει δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, εφόσον είναι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης, ασχολείται επαγγελματικά με αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευσή του τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του, λαμβάνει από την απασχόλησή του σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του, είναι ασφαλισμένος ο ίδιος και η αγροτική του εκμετάλλευση, όπου απαιτείται, και τηρεί λογιστικά βιβλία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.».
Σύμφωνα, δε, με κυβερνητικές δηλώσεις, στόχος είναι ο διαχωρισμός των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών από τους ετεροεπαγγελματίες με ουσιαστική αυστηροποίηση του όρου «αγρότης» και τη θέσπιση προνομίων στους πραγματικούς αγρότες. «Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση σε διάφορα επίπεδα της αγροτικής πολιτικής», κατά δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου. Με τους παραπάνω όρους, εκτιμάται ότι ένας στους τρεις αγρότες που παίρνουν επιδοτήσεις θα ενταχθεί στο μητρώο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. Συγκεκριμένα, από τους 700.000 περίπου παραγωγούς που υποβάλλουν αιτήσεις στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) οι 275.000 θα θεωρούνται πλέον κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1.    Πώς προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις προσωρινά ετεροεπαγγελματιών αγροτών, των οποίων το συνολικό εισόδημα παραμένει αρκετά χαμηλό, έστω κι αν το εισόδημα από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα δεν αγγίζει το 50%; Και δεδομένων τέτοιων περιπτώσεων,
2.    Προτίθεται η κυβέρνηση να υιοθετήσει ειδικές κλίμακες κριτηρίων εισοδήματος, ώστε να μην εξαιρεθούν και να απολάβουν τα σχεδιαζόμενα προνόμια (π.χ. μοριοδότηση κατά κύριο επάγγελμα αγροτών για συμμετοχή στις δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης) και αγρότες που στην ουσία, αν και ετεροεπαγγελματίες, εντούτοις έχουν πολύ χαμηλό συνολικό εισόδημα;  

                                                                                            Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ»

Στη σχετική απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, δεν καλύπτεται η πιο πάνω ανάγκη-αίτημα, αφού αναφέρονται τα εξής:

«Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε.
Μπασιάκος, σας πληροφορούμε τα εξής:
Όσον αφορά στον χαρακτηρισμό ενός αγρότη ως επαγγελματία, σημειώνεται ότι στις
περιπτώσεις όπου ο αγρότης ασκεί και άλλη εξωαγροτική δραστηριότητα, θα πρέπει,
κάθε έτος, με την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης, να ικανοποιεί το κριτήριο
του ποσοστού αγροτικού εισοδήματος. Δηλαδή, το ποσοστό του αγροτικού
εισοδήματος θα πρέπει να είναι, τουλάχιστον, 50% του συνολικού ετήσιου
εισοδήματος του, λαμβάνοντας υπόψη το καθαρό κέρδος της αγροτικής
δραστηριότητας που προκύπτει από λογιστικό προσδιορισμό σε σχέση με το
συνολικό καθαρό κέρδος από λογιστικό προσδιορισμό, σύμφωνα με την αριθμ.
360/26071/1-3-2016 εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ). Εάν η εν λόγω προϋπόθεση δεν ικανοποιείται,
τότε ο ενδιαφερόμενος αγρότης θα χάσει την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη για
ένα ή και περισσότερα έτη, έως ότου από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης
προκύψει το απαιτητό ποσοστό αγροτικού εισοδήματος.
Σημειώνεται ότι, εάν ένας αγρότης χάσει την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη μία
χρονιά, μπορεί την επομένη και εφόσον πληροί όλες τις προϋποθέσεις, να χαρακτηριστεί εκ νέου επαγγελματίας αγρότης.

  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ»
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για την πληρωμή εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έτους 2016


Mε την υπ' αρ. 2/71338/0026/22-07-2013 (ΦΕΚ 1911/Β/6-8-2013) Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών και την αριθ. 2/111270/0026/11-12-2013 (ΑΔΑ ΒΛΓ6Η-ΞΓ0) ερμηνευτική εγκύκλιο, καθορίστηκε η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, σύμφωνα με την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες  Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών,  των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ. 
Ως “οικογένεια” θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα ( ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο-αρχηγό οικογένειας.
Σε ότι αφορά το Δήμο Θηβαίων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του ανήκουν οι ακόλουθοι οικισμοί: Δομβραίνα, Θίσβη, Χώστια, Πλατανάκι, Αμπελοχώρι, Ελεώνας, Νεοχωράκι, Ύπατο, Μουρίκι, Ξηρονομή, Ελλοπία, Καπαρέλλι, Λεύκτρα, Λουτουφί, Μελισσοχώρι, Πλαταιές και Βάγια.
Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:
•    Σε εξακόσια (600,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) ετησίως και 
•    Σε τριακόσια (300,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00€).
Τα  δικαιολογητικά  που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα εξής:
•    Αίτηση του δικαιούχου , στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του : ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, Α.Φ.Μ. και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού
•    Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
•    Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN
•    Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου, από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.
•    Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση ( φετινό εκκαθαριστικό 2016 για εισοδήματα του 2015)
•    Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1, έτους 2016 για εισοδήματα έτους 2015)
•    Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.

Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους, με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών.
Ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που διαμένουν στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του Δήμου Θηβαίων και πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους,  στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Θηβαίων .
Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών συνδράμουν  ως προς την υποδοχή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών και την αποστολή τους  στις αρμόδιες υπηρεσίες  της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,3R στην Εύβοια - Έγινε αισθητός σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική



Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09.55 το πρωί της Παρασκευής στο βορειοδυτικό τμήμα της Εύβοιας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 52 χλμ. βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 11 χλμ. βορειοανατολικά από τις Ροβιές. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αντιληπτός και σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακύρωση μουσικής εκδήλωσης τζαζ στη Λιβαδειά

Ακύρωση παράστασης


Σας ενημερώνουμε ότι η μουσική εκδήλωση τζαζ από τους Vintage Vibes που είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, ακυρώνεται λόγω προβλήματος υγείας ενός εκ των μελών του συγκροτήματος.







Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΚΟΥΜΑΣ:ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ

Την τροποποίηση της 266/2015 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου προανήγγειλε ο δήμαρχος Θηβαίων, αντί για την εφαρμογή της!.
Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Θήβας κ. Νικολάου, επέλεξε με εκτενή τοποθέτηση του, να απαντήσει σε πολιτικές παρεμβάσεις, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα τόσο δικές μου όσο και άλλων συμβούλων. Επανέλαβε με θυμό, και εμφανώς εκτός ψυχραιμίας, τα όσα είχε πει με επιστολές του σε μένα για την εμποροπανήγυρη και το δρόμο προς την παραλία Αγγελή, καθώς και σε απαντήσεις του προς τον κ. Κορδατζη, για το παζάρι και την καταλληλότητα του νερού στα Βάγια.
Πλην όμως, αφενός μεν μας επέπληξε έντονα, γιατί κάνουμε κριτική και ζητούμε απαντήσεις, ουσιαστικά αμφισβητώντας τη δυνατότητα των δημοτικών συμβούλων να ασκούν κριτική και αφετέρου μας προϊδέασε τι πρόκειται να πράξει για το θέμα του αποκλεισμού του δρόμου προς τον όρμο Αγγελή.
Αντί να απαντήσει επί της ουσίας γιατί δεν υλοποιεί επί ένα έτος, την απόφαση 266/2015 του δημοτικού συμβουλίου, όπως τον προέτρεψε με τη διαμεσολάβηση της και η συμπαραστάτης του δημότη με την 6/2016 διαμεσολάβηση της, μας επιτέθηκε ξανά και προανήγγειλε την έκδοση νέας απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο, με εμφανή στόχο, να απεγκλωβιστεί από τη ρητή υποχρέωση του να ασκήσει τις νόμιμες ενέργειες για την άμεση παύση του αποκλεισμού του δρόμου προς τη Νούσα. Παράλληλα ζήτησε να πάει αντιπροσωπεία του Δήμου μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων στη ΒΙΠΕ.
Η πρόθεση του δημάρχου να τροποποιήσει την απόφαση που δεν υλοποιεί, για να μην αντιπαρατεθεί με τη ΒΙΠΕ, τον εκθέτει ακόμα περισσότερο. Ας το αντιληφθεί. Εμείς τον προτρέψαμε να εφαρμόσει την απόφαση 266/2015 του δημοτικού συμβουλίου και όχι να κάνουμε συνεννοήσεις με την αυθαιρετούντα, δηλαδή την ΒΙΠΕ.
Δυστυχώς και ο κ. Χαλβατζής, ενώ αρχικά επέκρινε την αδράνεια και την αμέλεια της δημοτικής αρχής, στη συνέχεια, συμφώνησε με το δήμαρχο και την «εισήγηση» του όπως είπε, αλλά και στη θέση του δημάρχου, να πάμε να μιλήσουμε με τη ΒΙΠΕ Θίσβης, γιατί στα δικαστήρια θα υπερισχύσει η πλευρά του ισχυρού (δηλ. η ΒΙΠΕ).
15.09.2016
Θανάσης Σκούμας

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει ξανά το ΟΣΔΕ έως 5 Οκτωβρίου μόνο για υποψήφιους Νέους Γεωργούς

Έως τις 5 Οκτωβρίου έχουν προθεσμία να υποβάλουν την Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα νέων γεωργών που αναμένεται να προκηρυχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος νέος γεωργός για να κριθεί επιλέξιμος δικαιούχος για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει καταθέσει τη δήλωση ΟΣΔΕ κατά το έτος υποβολής της αίτησης ενίσχυσης προς ένταξη στο πρόγραμμα για το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσής του.
                                                        

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου ως έχει:

Εν αναμονή της προκήρυξης του προγράμματος νέων γεωργών 2016, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών ότι μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή στα κατά τόπους Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, έως τις 05.10.2016 να υποβάλλουν Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) έτους 2016, εφόσον δεν έχουν ακόμα υποβάλλει.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την από 20/04/2016 Προδημοσίευση που αφορά το Υπομέτρο 6.1.«Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, ο υποψήφιος νέος γεωργός για να κριθεί επιλέξιμος δικαιούχος για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) κατά το έτος υποβολής της αίτησης ενίσχυσης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 για το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσής του».



Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς απο το Ε.Κ.Λιβαδειάς για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου



   Το  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  ξεκινά  για πέμπτη  συνεχή χρονιά τη  λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», στην Επαρχία Λιβαδειάς για τα παιδιά των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών.
Καλούμε όσους εκπαιδευτικούς θέλουν, σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, να λάβουν μέρος σ’ αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης.
 Όσοι επιθυμείτε τη συμμετοχή των παιδιών σας στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, για το Σχολικό έτος 2016-2017, μπορείτε να συμπληρώσετε σχετική αίτηση στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.
Μαζί με την αίτηση του κηδεμόνα παρακαλούμε να καταθέσετε:                                  1. Φωτοτυπία της Αστ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, θεωρημένα ή υπεύθυνη δήλωση του
     Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται
     φορολογική δήλωση.
6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή 
    Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας
Πληροφορίες : Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς (τηλ.  22610 28344)

                                        
                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Μιχάλης Σεϊτης: Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το παγκόσμιο ρεκόρ



Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον εντυπωσιακό Μιχάλη Σείτη στους Παραολυμπιακούς του Ρίο.

 Ο Ροδίτης πρωταθλητής, βελτίωσε ακόμη περισσότερο το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα κατηγορίας Τ44, που πέτυχε στα προκριματικά της κούρσας την Τετάρτη.

Στο σημερινό τελικό συνέτριψε το 49.81 που πέτυχε στους προκριματικούς και το κατέβασε στα 49.66.

Δεν βρέθηκε δυστυχώς στο βάθρο καθώς η κατηγορία του τελικού ήταν μικτή (Τ43-44) και εκείνος κατέλαβε την 6η θέση.

Ωστόσο δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο 29χρονος Μιχάλης Σείτης είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος στην κατηγορία Τ44.
Το «φαινόμενο της πεταλούδας» και η ατσαλένια θέλησή του
 

Η ζωή του Μιχάλη Σεΐτη ξεκίνησε στα… κουλουάρ. Πέντε χρονών είχε την πρώτη του επαφή με τους στίβους και τίποτα δεν ήταν αρκετό για να τον τραβήξει μακριά απ’ αυτούς.

Στα 16 του χρόνια ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων στα 400 μέτρα εμπόδια, αγώνισμα που συνέχισε για τα δέκα επόμενα χρόνια.

Μέχρι το 2013 όταν η ζωή του άλλαξε από ένα ατύχημα με μηχανή που δανείστηκε γιατί είχε το αυτοκίνητό του στο συνεργείο.

Ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξη μνημόνευσε το «φαινόμενο της πεταλούδας» γι’ αυτό που του συνέβη, αφού η μηχανή που οδηγούσε εκείνη τη μέρα βρέθηκε τυχαία στην κατοχή του, καθώς το αυτοκίνητό του ήταν στο συνεργείο, ενώ λίγο πριν είχε αφήσει σε φίλο του μηχανάκι μικρότερου κυβισμού που χρησιμοποιούσε.

Εχασε το πόδι του αλλά όχι και το πάθος του για τον αθλητισμό.

Αντιθέτως το πάθος του θέριεψε.

Τρεις μήνες μετά την προσθήκη τεχνητού μέλους έλαβε μέρος σε τοπικούς αιγαιοπελαγίτικους αγώνες και σήμερα βρίσκεται κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία Σοφίας Παπάζογλου στο ανοικτό θέατρο Κρύας

Συναυλία Σοφίας Παπάζογλου
“Οι δικές μας ξένες”
   με τη συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς


Η Σοφία Παπάζογλου παρουσιάζει την παράσταση «Οι δικές μας ξένες» αποτίοντας φόρο τιμής σε τρεις εμβληματικές τραγουδίστριες που έζησαν και μεγαλούργησαν  - χωρίς να έχουν ελληνικές ρίζες- στην Ελλάδα  τον προηγούμενο αιώνα: τη Ρόζα Εσκενάζυ εβραϊκής καταγωγής (Σάρα Εσκενάζη) που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη του 19ου αιώνα και θεωρείται η σπουδαιότερη τραγουδίστρια του σμυρνέικου τραγουδιού, τη Στέλλα Χασκήλ επίσης εβραϊκής καταγωγής (Στέλλα Ιγεχασκέλ-Γαέγου) που γεννήθηκε το 1918 στη Θεσσαλονίκη και η Μαρίκα Νίνου αρμένικης καταγωγής (Ευαγγελία Αταμιάν) που γεννήθηκε στον Καύκασο το 1918 ή το 1922 (οι απόψεις διίστανται) και υπήρξαν οι κορυφαίες τραγουδίστριες του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.
Το μέταλλο της φωνής τους και οι ατόφιες ερμηνείες τους σε τραγούδια μερικών απ’ τους πιο σπουδαίους συνθέτες της εποχής τους (Π. Τούντας, Β. Παπάζογλου, Μάρκος Βαμβακάρης, Β. Τσιτσάνης, Μ. Χιώτης, Α. Καλδάρας κ.α.) τις έχουν καταστήσει ως ανεπανάληπτες και μοναδικές ερμηνεύτριες του είδους τους και δασκάλες για τις επόμενες γενιές τραγουδιστριών.
΄
Τα τραγούδια τους αγαπήθηκαν πολύ, μεγάλωσαν-συγκίνησαν-διασκέδασαν γενιές Ελλήνων και τραγουδιούνται ακόμη στις μέρες μας σαν να είναι φρέσκα και σημερινά.

Παίζουν:
Παναγιώτης Στεργίου μπουζούκι
Ντάσο Κούρτι ακορντεόν
Βασίλης Κετεντζόγλου κιθάρα
Νίκος Γύρας  κόντρα μπάσο
Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ώρα 9:00 μ.μ.
 ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ