Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Βράβευσαν τους νέους φοιτητές στα Βάγια-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Το μέλλον του τόπου, τους νέους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 από τα Βάγια,βράβευσαν τη Δευτέρα  στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Βαγίων, σε μια λιτή αλλά συγκινητική εκδήλωση.


Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας
Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Βαγίων

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Βαγίων πραγματοποίησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά εκδήλωση με θέμα Παιδεία και Πολιτισμός.
Η παιδεία είναι σημαντικότατος παράγοντας της ζωής και της επιβίωσης ενός λαού. Εκτείνεται σε χρόνο αφάνταστα μεγάλο, πολύ πιο πέρα από τα μαθητικά θρανία, και επηρεάζει αποφασιστικά μικρούς και μεγάλους, αυτό το ίδιο το Έθνος.
Αλλά και η μουσική παράδοση των Ελλήνων, είναι συνυφασμένη με τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία του λαού η οποία, κατά κοινή ομολογία Ελλήνων και ξένων ερευνητών, είναι υψηλής αξίας. Όπως αναφέρθηκε εχθές στην εκδήλωση.
Στην Εκδήλωση βραβευτήκαν οι Νεοεισαχθέντες Φοιτητές της Κωμοπόλεως μας  στους οποίους το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο τους εύχεται καλές σπουδές και καλό πτυχίο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. κ. Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Βαγίων κ. Παναγιώτης Τσαραμπάρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Βαγίων κ. Ευάγγελος Παπαλουκάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. κ. Αλέκος Στάικος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγίων κ. Σωτήριος Δρένιος, ο Διευθυντής του Λυκείου Βαγίων κ. Θρασύβουλος Ίσσαρης, ο συντοπίτης μας Πανοσιολογιώτατος π. Δανιήλ Στέφας, καθηγητές, δάσκαλοι και πλήθος κόσμου.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. κ. Γεώργιο, όπου παρόλο το βεβαρυμμένο πρόγραμμα του ήρθε να τιμήσει την εκδήλωσή μας αλλά και να στηρίξει και να ενισχύσει με τους λόγους Του τόσο  τη ζωή αλλά και την καρδιά μας.
Τις χορωδίες της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού και τον χοράρχη της κ. Παρασκευά Σανιδά, την Χορωδία του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Λεύκτρων και τον χοράρχη  της κ. Αντώνιο Τσαρουχά, τη Γυναικεία Χορωδία KΑΠΗ Θηβών – Βαγίων και τον χοράρχη της κ. Κωνσταντίνο Δέδε και τον ιατρό κ. Ιωάννη Παπαναστασίου που με την παρουσία τους λάμπρυναν την εκδήλωσή μας.
Τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» Θηβών κ. Αντώνιο Τσαρουχά για την καλλιτεχνική επιμέλεια του.
Τον κ. Θεόδωρο Στέφα για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.
Τον κ. Δημήτριο Παπαθεοδοσίου και το Permisospress,για την δημοσιογραφική κάλυψη.
Τέλος τις κυρίες του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας μας που ανέλαβαν την διακονία της Φιλοξενίας όλων μας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Ο Εφημέριος

Αρχιμ. Πολύκαρπος Καραμαρούδης
 Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Αλιάρτου-Γήπεδο «στολίδι» για τον Βοιωτικό Αθλητισμό-ΦΩΤΟ





Και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.
Λίγες πινελιές έμειναν για να ολοκληρωθεί το Κλειστό Γυμναστήριο Αλιάρτου.

Το νέο γήπεδο  χωρητικότητας 390 θεατών(καθίσματα) αναμένεται να δώσει νέα πνοή στις αθλητικές υποδομές του δήμου σε ότι αφορά το μπάσκετ, ενώ πλέον μαζί με το γήπεδο ποδοσφαίρου δημιουργούν έναν νέο αθλητικό πυρήνα στη Βοιωτία.
 Παράλληλα  θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της γύρω περιοχής  με τη λειτουργία του και αναμένεται να γίνει  σημείο αναφοράς με τις νέες του χρήσεις,σε ολόκληρη τη Βοιωτία.


Το Κλειστό Γυμναστήριο Αλιάρτου εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004,
ξεκίνησαν οι εργασίες το 2006 και σταμάτησαν το 2008.
Το 2008 εντάχθηκε στο Π.Δ.Ε της Περιφέρειας (πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων)
Αρχικός προυπολογισμός προ εκπτωσης 916.348,000 Ευρώ
προυπολογισμός μετά την έκπτωση 768.800,00 Ευρώ
Τελικός (σημερινός )προϋπολογισμός όπου ενσωματώνει  όλες τις μεταβολές Φ.Π.Α κ.τ.λ.από το 2006 έως σήμερα  1.057.849 ευρώ

 Το έργο αυτό όπως και 750 ίδια γυμναστήρια σε όλη τη χώρα θεωρούνταν "πεθαμένο". Αναστήθηκε λόγω της έντονης πίεσης της Δημοτικής Αρχής αλλά και της ανταπόκρισης του Περιφερειάρχη.

Η Αλίαρτος  εμφανώς αλλάζει μορφή και  προχωρά στα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου στις 30 Σεπτεμβρίου.
ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

To “Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης” στη Λιβαδειά

Η ψυχαγωγική – εκπαιδευτική δράση “Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης”, που αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων για την Ανακύκλωση, θα παρουσιαστεί από το Δήμο Λεβαδέων και την ΔΕΠΟΔΑΛ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.
Το πρόγραμμα θα περιέχει 8 δραστηριότητες, θα υλοποιηθεί σε 4 ενότητες, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου από τις 9.00 – 13.00 στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο) και θα απευθύνεται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ομάδα συνεργατών της ΕΕΑΑ θα διανείμει ενημερωτικό υλικό, με σκοπό την προώθηση μέσα από τη συνεργασία, της βελτίωσης αποτελεσματικότητας του έργου Ανακύκλωσης  στο  Δήμο Λεβαδέων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση γελοιογραφίας Λαφυστίου στο ισόγειο της Νεροτριβής



Είκοσι χρόνια έκλεισε φέτος η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου, από τότε που μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη για τη γελοιογραφία και με όραμα να κάνουν την έκθεση αυτή πανελλαδικό θεσμό, ξεκίνησαν το ταξίδι στον κόσμο της σάτιρας, φιλοξενώντας σημαντικούς Έλληνες και ξένους εκπροσώπους αυτής της τέχνης.
Στην φετινή έκθεση που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λεβαδέων, η Τοπική Κοινότητα Λαφυστίου και ο Μορφωτικός Σύλλογος Λαφυστίου. συμμετέχουν 60 δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό με 160 γελοιογραφίες.
Τιμώμενο πρόσωπο φέτος είναι ο σκιτσογράφος του Ριζοσπάστη, Ιάκωβος Βάης. Η Έκθεση περιλαμβάνει ακόμη αφιέρωμα στη Γελοιογραφία του Αζερμπαϊτζάν και στην Ευρωπαϊκή Λέσχη Γελοιογραφίας,  που συμμετέχει με θέμα “Τηλεοπτικά χαμόγελα”.
ΤΡΊΤΗ 20 – ΔΕΎΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2016
 ώρες λειτουργίας 19:00 – 22:00
 ΙΣΟΓΕΙΟ ΝΕΡΟΤΡΙΒΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Βοιωτικό ουρανό η αεροπορική επίδειξη ATHENS FLYING WEEK


 Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, στη Βοιωτία, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Athens Flying Week, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου.
Οι εντυπώσεις των χιλιάδων επισκεπτών που παρακολούθησαν τις ικανότητες των πιλότων αλλά και τις δυνατότητες των αεροσκαφών, ήταν άριστες.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης  και η  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.  Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ευχαριστούν όλους τους εμπλεκομένους και ιδιαίτερα τις υπηρεσίες της Π. Ε. Βοιωτίας Τεχνικών Έργων, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτικής Προστασίας , για την αμέριστη συμπαράσταση στο άρτιο αυτό αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδείξεων.
Ταυτόχρονα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εμπνευστές και τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης.
Στηρίζουμε πάντα γεγονότα προβολής του τόπου μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα παρέμβαση Μπασιάκου για τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία και Ασυνομικών υπηρεσιών Βοιωτίας


ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ.

Α. Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος κατέθεσε, μεταξύ άλλων, και την εξής Ερώτηση (7203/22.07.2016), σε σχέση με τις ανάγκες στελέχωσης Νοσοκομείων και Αστυνομικών Υπηρεσιών Βοιωτίας:

«ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους Υπουργούς
1.    Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
2.    Εθνικής Άμυνας.
3.    Υγείας.

ΘΕΜΑ: Ανάγκες στελέχωσης Νοσοκομείων και Αστυνομικών Υπηρεσιών Βοιωτίας.

Με δεδομένες τις σημαντικές, μεταξύ άλλων, ελλείψεις που εμφανίζονται στα Νοσοκομεία και στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Βοιωτίας, οι οποίες επιτείνονται από τη λειτουργία των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων στα Οινόφυτα, τη Θήβα και τη Λιβαδειά, είναι αναγκαία η στελέχωση των Νοσοκομείων και των Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Σχετική είναι και η επισυναπτόμενη από 18.7.2016 επιστολή του κ. Δημάρχου Θηβαίων, που αφορά το Νοσοκομείο Θήβας και το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας. Κατόπιν αυτών,  

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

Πώς θα επισπευσθεί η απολύτως αναγκαία κάλυψη των κενών στα Νοσοκομεία και τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Βοιωτίας;»

Β. Νεότερη Ερώτηση για το ίδιο θέμα, με τίτλο «Ζημιογόνος έως καταστροφική η ερασιτεχνική κυβερνητική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού για την περιοχή μας» κατέθεσε ο κ. Μπασιάκος και στις 22.08.2016.

Γ. Είναι κατακριτέο το γεγονός ότι, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ, στο σύνολο των 18 σχετικών Ερωτήσεων Μπασιάκου (7203/22.07.2016, 6830/6.07.2016, 6303/21.06.2016, 5152/27.04.2016, 4999/21.04.2016, 4175/22.03.2016, 2342/14.01.2016, 1144/13.11.2015, 495/23.10.2015, 494/23.10.2015, 4505/19.08.2015, 4293/31.07.2015, 3742/22.06.2015, 3053/29.05.2015, 3013/28.05.2015, 2564/14.05.2015, 1183/26.03.2015, 526/5.03.2015) από το  Μάρτιο 2015!! «Αυτό δείχνει υποτίμηση των πολιτών της Βοιωτίας και ανύπαρκτη αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα της Υγείας, που οφείλεται σε έλλειψη κυβερνητικής πολιτικής και ευαισθησίας!», δήλωσε ο κ.Μπασιάκος.

Δ. Ενώ και το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει απαντήσει, όπως υποχρεούται, παρά το γεγονός ότι παρήλθε ο προβλεπόμενος χρόνος των 25 ημερών από την κατάθεση και των δύο πιο πάνω Ερωτήσεων (22.07.2016 και 22.08.2016).

Ε. Η μοναδική απάντηση είναι του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που δεν ικανοποιεί όμως τις τρέχουσες, καθώς και τις αναμενόμενες αυξημένες ανάγκες, με την εγκατάσταση μάλιστα, εκτός των προσφύγων και μεταναστών στα Οινόφυτα, και άλλων τουλάχιστον 1050 στη Θήβα και 400 στη Λιβαδειά. Ιδιαίτερα μετά τα τελευταία επεισόδια στη Λέσβο και στη Χίο. Η απάντηση του Αν. Υπουργού κ. Τόσκα είναι η εξής:
«Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι το θέμα της στελέχωσης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, αντιμετωπίζεται μέσω της ορθολογικής κατανομής της δύναμης του Σώματος και κατ' εφαρμογή του ισχύοντος κανονισμού μεταθέσεων και μετακινήσεων του ένστολου προσωπικού.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου μας και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με το ζήτημα της ενίσχυσης των περιφερειακών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, προκηρύχθηκαν, για το τρέχον έτος, προς πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, οκτώ (8) θέσεις αστυνομικών διαφόρων βαθμών. Οι εν λόγω θέσεις θα καλυφθούν έως το τέλος του μηνός Αυγούστου τ.ε.. Επισημαίνεται δε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της ως άνω Διεύθυνσης κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις και τις λοιπές τοποθετήσεις αστυνομικού προσωπικού.
Περαιτέρω, καθίσταται γνωστό ότι σύμφωνα με τα άρθρα 19 του π.δ/τος 100/2003 και 15 του π.δ/τος 211/2005, παρέχεται η δυνατότητα στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας και στους Διευθυντές των υφισταμένων του Διευθύνσεων, να αποσπούν το προσωπικό τους μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Α', ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν στην εκάστοτε Υπηρεσία. Επίσης οι μεταθέσεις των αστυνομικών μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Β' και Ειδικών Φρουρών από μια περιοχή μετάθεσης σε άλλη, πραγματοποιούνται με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια (άρθρο 3 του π.δ/τος 100/2003 και π.δ. 211/2005) και ουδεμία παρέμβαση γίνεται από την Υπηρεσία.
Τέλος, σημειώνεται ότι στόχο αποτελεί η ισορροπημένη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού του συνόλου των Υπηρεσιών του Σώματος, προκειμένου αυτές να λειτουργούν αποτελεσματικά, σύμφωνα με τις υφιστάμενες κάθε φορά, υπηρεσιακές ανάγκες, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου αστυνόμευσης των περιοχών αρμοδιότητας τους και την παροχή των πλέον - κατά το δυνατό - ικανοποιητικών συνθηκών ασφάλειας και προστασίας στους κατοίκους αυτών. Όσον αφορά στα ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, αρμόδια να σας ενημερώσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.»

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ- Η δραματική διάσωση των πιλότων του Απάτσι -Πώς ο ένας σώθηκε από άνδρα των Ειδικών Δυνάμεων

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σώθηκε ο ένας εκ των δύο χειριστών του ελικοπτέρου Απάτσι που κατέπεσε το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή των περιοχή Βρασνών Θεσσαλονίκης σε βάθος 10 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, ο ήρωας τους βρίσκεται ανάμεσα στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή για την άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ 2016», που είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα, όπως δραματικά επισημαίνεται, ο ένας χειριστής γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

Μετά την πτώση του ελικοπτέρου ο ένας χειριστής κατάφερε να απεγκλωβιστεί, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο και για τον δεύτερο, άγνωστο εως τώρα το γιατί. Στο σημείο που είχε βυθιστεί το ελικόπτερο έφτασε άμεσα ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων και ένας εκ των ανδρών βούτηξε και κατάφερε να απεγκλωβίσει τον δεύτερο χειριστή και να τον ανασύρει στην επιφάνεια της θάλασσας. Στο σημείο επικρατούσε άπνοια.

Ο άνδρας έχριζε άμεσης ιατρικής βοήθειας έτσι ώστε να επανέλθει και να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Οπως έγινε αργότερα γνωστό και οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο 424 ΣΝΘ για τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και νοσηλεία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς: Συνεχίζεται ο οικονομικός στραγγαλισμός της ΕΑΒ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 ΠΡΟΣ Υπουργό Εθνικής Άμυνας
                                   κ.Παναγιώτη Καμμένο
            
        ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ   ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ   ΕΑΒ

    Συνεχίζεται ο οικονομικός στραγγαλισμός της ΕΑΒ μέσω της μειωμένης  ροής χρημάτων από την Κυβέρνηση, καθώς και από την άδικη  παρακράτηση του 20% για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις.
Πιο συγκεκριμένα παρά τις υποσχέσεις ότι θα αυξηθεί η ροή χρημάτων από εκτελεσμένο έργο, το οποίο παραδίδει η Εταιρεία ( πυροσβεστικά αεροσκάφη κ.λπ.) αυτή η ροή ως τώρα γίνεται με μορφή σταγόνας, με αποτέλεσμα η Εταιρεία να έχει πρόβλημα στην αγορά ανταλλακτικών και όταν τελικά η ΕΑΒ παραδίδει το έργο έρχεται η  Κυβέρνηση και παρακρατεί το 20%, δηλαδή παίρνει πίσω  το σύνολο του κέρδους και όχι μόνο. Με λίγα λόγια καθιστά την εταιρεία με πολιτική απόφαση  ζημιογόνα.
Παραμένουν κούφιες οι  υποσχέσεις  των κ. Καμμένου – Βίτσα – Τσακαλώτου  για διευθέτηση των προβλημάτων της ΕΑΒ
 1. Παρακράτηση 20%.
 2. Στελέχωση των παραγωγικών προγραμμάτων με τακτικό  προσωπικό.
 3. Άμεση πληρωμή του εκτελεσθέντος έργου που θα διασφαλίζει την  
    ροή ανταλλακτικών για τα νέα έργα.
4. Μάζεμα της σπατάλης, όπως για παράδειγμα το παρασιτικό και θηριώδες οργανόγραμμα της εταιρείας και κάθαρση των εστιών διαφθοράς εντός της εταιρείας.  Δυστυχώς και η σημερινή Διοίκηση θα διογκώσει το Οργανόγραμμα για το βόλεμα των ημετέρων.
   Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα τα έσοδα  της Εταιρείας να είναι σε ιστορικά χαμηλά στο Α΄εξάμηνο του 2016, ενώ η εκτέλεση του Προϋπολογισμού έχει  τιναχθεί στον αέρα.
Η συγκυβέρνηση κωφεύει προκλητικά στις συνεχείς παρεμβάσεις των εργαζομένων από τα τέλη του προηγούμενου έτους όταν δια μέσου του Σωματείου τους προειδοποιούσαν σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τόνους τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Διοίκηση να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την αύξηση του Τζίρου και το νοικοκύρεμα της ΕΑΒ.
Η Διοίκηση της εταιρείας το μόνο που έκανε ήταν να ασχοληθεί με την ικανοποίηση παλαιών και νέων εργολάβων, όπως έκαναν και οι προηγούμενες διοικήσεις, δηλαδή συνεχίζεται και από τη σημερινή Διοίκηση η απαξίωση της ΕΑΒ.
Εκτός και αν όλα αυτά γίνονται για να ξεπουληθεί τσάμπα στα ξένα και εγχώρια συμφέροντα η μοναδική αμυντική βιομηχανία της χώρας.
                                     
        
                    ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    
                      ΠΡΩΗΝ    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΣΧΟΣ!Έκλεψαν την προτομή του Πουλιόπουλου στη Θήβα


Τα ξημερώματα του Σαββάτου 17/9/2016 άγνωστοι δράστες έκλεψαν την μπρούτζινη προτομή του
αείμνηστου Θηβαίου πολιτικού Πουλιόπουλου Παντελή που ήταν τοποθετημένο, στη συμβολή των
οδών Μπέλου και Θρεψιάδου πλησίον του Συνεδριακού Κέντρου.
Μόλις διαπιστώθηκε η κλοπή της μπρούτζινης προτομής ο Δήμαρχος Θηβαίων κατέθεσε μηνυτήρια
αναφορά στο Τ.Α. Θηβών κατά αγνώστων δραστών.
Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική αυτή ενέργεια που στρέφεται κατά της
νομιμότητας και της ομαλής λειτουργίας του Δήμου και της κοινωνίας.




Διαβάστε Περισσότερα »

H Aερολέσχη Θήβας στο 5 ATHENS FLYING WEEK στην Τανάγρα


Πάρα πολύ μεγάλη ήταν και φέτος η συμμετοχή από Αερολέσχες στο περίπτερο της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ) στην Τανάγρα στο 5 ATHENS FLYING WEEK 2016, Πολλά μπράβο στους διοργανωτές και σε όλες και όλους όσους εθελοντικά βοήθησαν σε μια τέτοια άρτια διοργάνωση.
 Aερολέσχη Θήβας



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο πρόγραμμα για ανέργους: Δείτε πώς θα πάρετε 2.600 ευρώ

Το πρόγραμμα αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και άτομα δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβρη και θα απευθύνεται σε ανέργους από 29 έως 64 ετών.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ως το τέλος Δεκεμβρίου και οι ωφελούμενοι θα λάβουν επίδομα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης ύψους 2.600 ευρώ, για ένα χρονικό διάστημα έως και έξι μηνών.

Παράλληλα, οι πάροχοι κατάρτισης θα λάβουν 1.155 ευρώ με προσαύξηση 200 ευρώ για κάθε άνεργο που θα συνεχίσει να εργάζεται στην εταιρεία όπου έκανε την πρακτική του.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Θεωρητική κατάρτιση 120 ωρών.
Συμβουλευτική υποστήριξη.
Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων.
Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα διάρκειας 500 ωρών σε βάθος 5 μηνών.
Η συνολική διάρκεια κατάρτισης δεν μπορεί να ξεπερνά τις 8 ώρες την ημέρα.

Πληροφορίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα:www.voucher.gov.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ