Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μπήκαν σε mini market στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς και «σήκωσαν» όλα τα τσιγάρα

Θεριακλήδες αποδείχθηκαν οι κλέφτες μιας ψησταριάς- Mini Market στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς  καθώς αποφάσισαν να διαρρήξουν το μαγαζί χωρίς όμως να πάρουν τίποτα άλλο, παρά δεκάδες κούτες τσιγάρων και λίγα λεφτά που υπήρχαν στο μαγαζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress,  διέρρηξαν την πόρτα και μπήκαν στο εσωτερικό της επιχείρησης. Από ότι φαίνεται τους ενδιέφεραν μόνο τα τσιγάρα αφού δεν πήραν τίποτα άλλο. Ανενόχλητοι έκλεψαν όλα τα πακέτα  αξίας  πάνω απο 2 χιλιάδες ευρώ και εξαφανίστηκαν. Οι δράστες χτύπησαν σύμφωνα με πληροφορίες μας  από τις 3 έως τις 4 το πρωί.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης


Διαβάστε Περισσότερα »

Το «ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ» στο Δασαρχείο Θηβών



Μονόδρομος η συνεργασία

Η συνεργασία των δασικών υπηρεσιών με τις κυνηγετικές οργανώσεις είναι μονόδρομος για την προστασία του περιβάλλοντος και την ομαλή διεξαγωγή της κυνηγετικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Οταν αυτή η συνεργασία υποστηρίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το κυνήγι δεν έχει φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

Από αριστερά, ο Νίκος Περλεπές, ο Βαγγέλης Μήτρου, ο δήμαρχος κ. Νικολάου, ο Βαγγέλης Δράκος, ο Βαγγέλης Ρωμανός και ο Δημήτρης Ζιώγας

Το «ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ» επισκέφθηκε το Δασαρχείο Θηβών και μίλησε με τον δασάρχη κ. Αμοιρίδη και τον υπεύθυνο θήρας κ. Χαρατσή. Η ευχάριστη έκπληξη όμως ήταν η επίσκεψη του δημάρχου Θηβών κ. Σπύρου Νικολάου, στα γραφεία της υπηρεσίας.

Μαζί και το μέλος του ΔΣ της Δ' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας κ. Βαγγέλης Δράκος, μαζί με τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες Δημήτρη Ζιώγα, Νίκο Περλεπέ, Βαγγέλη Μήτρου και Βαγγέλη Ρωμανό.

Η έδρα του Δασαρχείου Θηβών βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος, στο μεγαλύτερο περιαστικό δάσος της χώρας στο Μοσχοπόδι, λίγο έξω από την πόλη της Θήβας.

Τα προβλήματα στο Δασαρχείο Θήβας είναι αυτά της υποστελέχωσης, δηλαδή της έλλειψης προσωπικού. «Εχουμε προβλήματα έλλειψης επιστημονικού προσωπικού κυρίως σε δασοπόνους και δασολόγους. Οταν από τον Οκτώβριο αρχίσουν και τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας, τότε καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα γίνονται δύσκολα και το υπάρχον προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν για να φέρει εις πέρας το έργο του», μας εξηγεί ο δασάρχης Θηβών κ. Αμοιρίδης.

«Συνολικά απασχολούνται στο δασαρχείο 25 άνθρωποι (μαζί με τα άτομα που ήρθαν από την αγροφυλακή). Ευτυχώς έχουμε αυτοκίνητα και καύσιμα και έτσι κάνουμε συχνές περιπολίες στην ύπαιθρο της Θήβας. Αυτό όμως που θα ήθελα να τονίσω είναι η πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Θηβών», καταλήγει ο κ. Αμοιρίδης.
Μονόδρομος η συνεργασία

Γι' αυτή την άψογη συνεργασία μάς μίλησε ο προϊστάμενος του Γραφείου Θήρας στο Δασαρχείο Θήβας, Μίλτος Χαρατσής: «Φέτος, παρά τη μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης της ρυθμιστικής απόφασης, οι άδειες θήρας εκδόθηκαν γρήγορα, χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα».

Είναι κοινό μυστικό ότι τα κρούσματα λαθροθηρίας στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Θηβών έχουν μειωθεί αρκετά. Ποιο είναι, όμως, το μυστικό της επιτυχίας αυτής;

«Δεν υπάρχουν επτασφράγιστα μυστικά», τονίζει ο κ. Χαρατσής και συνεχίζει: «Η συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Δ’ ΚΟΣΕ είναι το μυστικό. Οι δασοφύλακες μαζί με τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της Δ’ ΚΟΣΕ έχουν καταφέρει να μειώσουν κατά πολύ τα κρούσματα λαθροθηρίας. Με κοινές περιπολίες έχουν καταφέρει να σφίξουν τον κλοιό σε αυτούς που δεν σέβονται τη χλωρίδα και την πανίδα στην περιοχή ευθύνης μας. Ελπίζω η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον έτσι ώστε να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα κρούσματα λαθροθηρίας».

Τη συνεργασία αυτή εξήρε και το μέλος του ΔΣ της Δ’ ΚΟΣΕ κ. Βαγγέλης Δράκος, λέγοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να καταπολεμηθεί η μάστιγα της λαθροθηρίας και να αντέξει το κυνήγι στον πόλεμο που του γίνεται. Επίσης ευχαρίστησε το δασαρχείο για την άμεση έκδοση των αδειών της φετινής περιόδου παρά την καθυστέρηση έκδοσης της ρυθμιστικής. «Αυτό που έχει καταφέρει το δασαρχείο μαζί με τη θηροφυλακή της Δ’ ΚΟΣΕ είναι ή πρόληψη. Μια πρόληψη που επιτυγχάνεται με τις συχνές περιπολίες. Εμείς, από την πλευρά της Δ’ ΚΟΣΕ, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αμείλικτοι σε θέματα λαθροθηρίας», συμπλήρωσε ο κ. Δράκος.


Ο προϊστάμενος του Γραφείου Θήρας στο Δασαρχείο Θήβας, Μίλτος Χαρατσής

Το έργο της θηροφυλακής της Δ’ ΚΟΣΕ δεν περιορίζεται μόνο στην πρόληψη και καταπολέμηση των φαινομένων λαθροθηρίας, αλλά και στην πυροπροστασία των δασών. Ο δήμαρχος Θηβών κ. Σπύρος Νικολάου, αναφερόμενος σε αυτήν τη συνεργασία, τόνισε: «Το περιαστικό δάσος Μοσχοποδίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιαστικά δάση στη χώρα μας και είναι ένας πόρος πρασίνου για την πόλη της Θήβας. Η προστασία του δάσους αυτού στηρίζεται στις περιπολίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, του Δήμου Θηβών και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Η συνεργασία του δήμου με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Θηβών είναι άψογη. Η συμβολή της θηροφυλακής στη φύλαξη του περιαστικού δάσους Μοσχοποδίου είναι ουσιαστική οποιαδήποτε ώρα της ζητηθεί».

Ομως, οι δηλώσεις του δημάρχου Θηβών κ. Νικολάου έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ανάλογες είναι και οι δηλώσεις εκατοντάδων ακόμη δημάρχων σε όλη τη χώρα όταν το κυνήγι κινδύνευε και εκείνοι το στήριξαν και σίγουρα θα εξακολουθούν να το στηρίζουν όσο υπάρχει η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή...
ethnos.gr
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά σαράντα τρία (43) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα και περισσότερα από (800) οχήματα, προσήχθησαν (110) άτομα και βεβαιώθηκαν (263) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (22-09-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.058) άτομα, εκ των οποίων (808) ημεδαποί και (250) αλλοδαποί, καθώς και (805) οχήματα.
Προσήχθησαν: (110) άτομα, εκ των οποίων (76) ημεδαποί και (34) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (43) άτομα, εκ των οποίων (28) ημεδαποί και (15) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (7) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) αλλοδαπός, για απόπειρα κλοπής.
•    (1) ημεδαπή, για εκκρεμή καταδικαστική  απόφαση.
•    (9) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (8) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (1) ημεδαπός, για παράνομη απασχόληση μη νομίμου αλλοδαπού.
•    (2) ημεδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.
•    (1) ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (1) ημεδαπός, για ψευδή καταμήνυση.
•    (2) ημεδαποί, για επαιτεία. 

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, καθώς και ναρκωτικά δισκία.
•    Κοσμήματα, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και διαρρηκτικά εργαλεία.
•    (1) πιστόλι κρότου λάμψης και (1) μαχαίρι.
•    (2) φυσίγγια και (2) κροτίδες.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (295) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (263) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (29) για υπερβολική ταχύτητα, (11) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (5) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (3) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για μέθη, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (3) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (209) λοιπές παραβάσεις.}
•    (7) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (9) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (7) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
•    (8) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άγρια κόντρα Μπακογιάννη-Ακριβοπούλου με “Μητσοτακαίικα”, “Μπακογιαννέικα”, “μετρέσες” & “γουρούνια”


Διαδικτυακός πόλεμος με σκληρές εκφράσεις και χυδαία «κοσμητικά» επίθετα ξέσπασε ανάμεσα στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου, μετά από ένα σχόλιο της στο facebook.

Αφορμή για τον καυγά μέσω facebook αποτελέσε το γεγονός πως το σπίτι του δολοφονηθέντος από τη 17Ν, Παύλου Μπακογιάννη, στο χωριό Βελωτά, στην Ευρυτανία, θα γίνει μουσείο Δημοκρατίας και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Στέρεας Ελλάδας, με υπογραφή του γιου του Κώστα Μπακογιάννη.

«Ζούμε στη χώρα που ανέχεται το Μητσοτακέικο να σιτίζεται οικογενειακώς και αποκλειστικά από το δημόσιο εδώ και κάτι αιώνες και το μπακογιανέικο να στηρίζει τον πολιτικό του βίο, πάνω σε έναν θάνατο. Και να ζητάει και τα ρέστα όπως λέει και η Δέσποινα Τσαντέ» έγραψε η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Άμεση ήταν η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη: «Ζούμε στη χώρα που μετρ/ μετρέσες της κωλοτούμπας και καλλιεργητές του μίσους νιώθουν άνετα να χλευάζουν συναισθήματα χωρίς στοιχειώδη ανθρωπιά και ηθική. Και όλα αυτά με την αφορμή της χρηματοδότησης ενός Κέντρου Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας ενός Δήμου. Βρήκανε και τις μέρες να το κάνουν. Άξιος ο μισθός σας κυρία Κατερίνα Ακριβοπούλου. ΥΓ1. Μη μου το πείτε, το ξέρω… όταν κυλιέσαι με τα γουρούνια στη λάσπη, εκείνα χαίρονται και εσύ λερώνεσαι».
 aftodioikisi.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί τη  26η του μηνός   Σεπτεμβρίου    2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


           Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
2.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
3.    Aποδοχή ποσού 129.037,50€ των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για υλοποίηση έργων και Επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2016 (πρώην ΣΑΤΑ) και κατανομή αυτού.
4.    Αποδοχή ποσού 70.800€ από Υπουργείο Εσωτερικών , Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (κατανομή από πιστώσεις ΣΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2016) που αφορά την Επισκευή-Συντήρηση Σχολικών κτιρίων και κατανομή αυτού.
5.    Κατανομή συνολικού ποσού 90.543,98€ (γ΄δόση 2016) για κάλυψη λειτουργικών αναγκών σχολείων της Α/θμιας, Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Λεβαδέων.
6.     Καθορισμός διδάκτρων στα νέα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου.
7.    Καθορισμός τέλους χρήσης χώρου Εμποροπανήγυρης για το έτος 2016.
8.    Έγκριση κανονισμού χρήσης & λειτουργίας της ετήσιας Εμποροπανήγυρης έτους 2016.
9.    Προσωρινή τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης έτους 2016.
10.    Λήψη απόφασης για την επέκταση υφιστάμενου κοιμητηρίου στη θέση ¨Μάκρεσι¨ της Δ.Κ Λιβαδειάς.
11.    Λήψη απόφασης για την ίδρυση νέου κοιμητηρίου στη θέση “Ριζίστρα” της Τ.Κ. Αγίου   Γεωργίου.
12.    Έγκριση του Κανονισμού παραχώρησης και λειτουργίας Δημοτικών χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
13.    Λήψη απόφασης περί του τρόπου δημοπράτησης του έργου : “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ(2016)”.
14.    Εγκριση της υπ αριθμ. 151/2016 μελέτης του έργου: “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ”.
15.    Εγκριση της υπ΄αριθμ. 152/2016 μελέτης με τίτλο : “ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΓΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΧ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”.
16.    Υποβολή αίτησης-φακέλου στα πλαίσια της 15ης Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα” της πράξης με τίτλο : “ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΓΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΧ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”.
17.    Υποβολή αίτησης-φακέλου στα πλαίσια της 15ης Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “στερεά Ελλάδα” της πράξης με τίτλο : ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”.
18.    Εγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου : “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ “ του Δήμου Λεβαδέων.
19.    Εγκριση 3ου  τελικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου : “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ”
20.    Εγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου : “ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΜΠΡΑΚΑΚΟΣ ΕΩΣ ΚΟΥΤΕΪΚΑ”
21.    Εγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ”.
22.    Εγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ”.
23.    Εγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου : “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΕΩΣ ΣΤΡΟΦΗ ΝΤΑΟΥΜΗ”
24.    Έγκριση Διενέργειας Προμήθειας  Σκυροδέματος
25.    Έγκριση Διενέργειας Προμήθειας Τσιμεντοσωλήνων
26.    Έγκριση Διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την μίσθωση του δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην περιοχή της Τ.Κ Χαιρώνειας του Δήμου Λεβαδέων στη θέση “ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ”.
27.    Εγκριση για τη συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων στην Εκθεση “Nostos” Greek Alternative Tourism Expo 2016 στη Ναύπακτο (14-17/10/2016) και διάθεση πίστωσης.
28.    Μεταβίβαση παραγωγικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών στον κ. Ψαρόμυαλο Μάριο του Κων/νου.
29.    Ωράριο λειτουργίας Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων.


                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)     
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μπακογιάννης στα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

Έβαλε βαθιά το χέρι στο μέλι! Έκλεβε μελίσσια και τον ''τσάκωσαν''

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπές κυψελών μελισσών, από διάφορες περιοχές της Εύβοιας

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) κυψέλες μελισσών, τις οποίες αφαίρεσε προχθές το βράδυ από τους ιδιοκτήτες τους

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά (8) κλοπές κυψελών μελισσών, καθώς και (2) κλοπές ζωοτροφών και εργαλείων

Κατασχέθηκαν συνολικά (18) κυψέλες μελισσών, ηλεκτρικά εργαλεία, διάφορα είδη ζωοτροφών, (5) δενδρύλλια κάνναβης κ.α.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της χθεσινής ημέρας (22-09-2016), ένας 33χρονός ημεδαπός, κατηγορούμενος για διάπραξη ζωοκλοπών και κλοπών, καθώς και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών (καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής συντονισμένων δράσεων με σκοπό την αποτροπή διάπραξης κλοπών κυψελών μελισσών, αλλά και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, ο 33χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επί της εθνικής οδού Χαλκίδας – Λεπούρων.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν τρεις (3) κυψέλες μελισσών, τις οποίες ο 33χρονος αφαίρεσε νωρίτερα (προχθές αργά το βράδυ) από τους ιδιοκτήτες τους.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

•    (15) επιπλέον κυψέλες μελισσών,
•    διάφορα είδη ζωοτροφών,
•    ηλεκτρικά εργαλεία, καθώς και
•    (5) δενδρύλλια κάνναβης, εμφυτευμένα σε γλάστρες, ύψους από (40) έως (65) εκατοστών.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι ο 33χρονος, τον τρέχοντα μήνα, ενέχεται συνολικά στη διάπραξη οκτώ (8) κλοπών κυψελών μελισσών, καθώς και δύο (2) κλοπών ζωοτροφών και εργαλείων, από περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Εύβοιας.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 22 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Θηβαίων

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)   στις   28  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016  ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                           

                                                                                             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ



1)    Υποβολή πρότασης του Δήμου Θηβαίων για χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Κέντρα Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020». 

2)    Υποβολή 4ου επικαιροποιημένου – τροποποιημένου Τεχνικού Δελτίου της ενταγμένης πράξης με τίτλο : «Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».

3)    Υποβολή 4ου επικαιροποιημένου – τροποποιημένου Τεχνικού Δελτίου της ενταγμένης Πράξης με τίτλο : «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013»

4)    Λήψη απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς στο Δημοτικό Οργανισμό Θήβας (Δ.Ο.Θ.) για τη στέγαση του ΚΑΠΗ (σχετ. η υπ’ αριθ. 78/2016 απόφαση της Δημοτ. Κοιν. Θήβας).

5)    Έγκριση της υπ’ αριθ. 64/2016 απόφασης του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (ΔΟΘ)», περί έγκριση της γ’ αναμόρφωσης του προϋπολογισμού τους, οικ.έτους 2016.

6)    Έγκριση της υπ’ αριθ. 81/2016 απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ) περί Δ’ Αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2016. (απόλυτη πλειοψηφία).


7)    Λήψη απόφασης για την έγκριση τοποθέτησης ρυθμιστικών πινακίδων στις οδούς Πλαταιών και Ηλέκτρας (σχετ. η υπ’ αριθ. 97/2016 απόφαση της ΕΠ.Π.Ζ.) (απόλυτη πλειοψηφία).

8)    Έγκριση  μετακίνησης του Δημάρχου στη Ρόδο προκειμένου να συμμετέχει στις εργασίες του Συνδέσμου Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων στις 1 και 2 Οκτωβρίου.

9)    Πρόσληψη (9) εργατών καθαριότητας και (1) οδηγού απορριμματοφόρου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας.

10)    Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας του διαγωνισμού για την  προμήθεια  ενός μεταχειρισμένου ανυψωτικού καλαθοφόρου οχήματος.

11)    Λήψη απόφασης για καταγγελία μίσθωσης ακινήτου στην Τοπική Κοινότητα Πλαταιών  (θέμα από αναβολή).

12)    Έγκριση Τελικού Τακτοποιητικού ΑΠΕ του έργου : " Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημόσιου Ανοικτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας".

13)    Λήψη απόφασης για την  προκήρυξη διαγωνισμού μίσθωσης για τη στέγαση του 9ου Νηπιαγωγείου Θήβας (σχετ. η υπ’ αριθ. 12/2016 απόφαση της Δημοτ. Επιτροπής Παιδείας).

14)    Ορισμός μελών, τακτικών και αναπληρωματικών της Επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο : «Αντικατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού και στύλων στις Εργατικές Κατοικίες».

15)    Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για τη συγκρότηση επιτροπής παράδοσης - παραλαβής  του έργου  : «Ανάπλαση τοπικής παραλιακής οδού Αλυκής» και ορισμός ενός (1) δημοτικού συμβούλου στην επιτροπή.

16)    Λήψη απόφασης για την συγκρότηση επιτροπών παραλαβής προμηθειών και υπηρεσιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 221 του Ν. 4412/16.

17)    Λήψη απόφασης για την απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Λοξής Φάλαγγος 13, έμπροσθεν του ακτινολογικού εργαστηρίου του κ. Δημ. Μάμαλη (σχετ. η υπ’ αριθ. 98/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.).

18)    Λήψη απόφασης για την ανανέωση απαγόρευσης της στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Δαγλαρίδου 23 έμπροσθεν της εισόδου του Γηροκομείου ΟΧΕΚ Θηβών (σχετ. η υπ’ αριθ. 150/2012 Α.Δ.Σ. & 99/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.).

19)    Λήψη απόφασης για  την παραχώρηση χώρου του 3ου Νηπιαγωγείου στο Σύλλογο Μικρασιατών Θήβας για τη λειτουργία του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου (σχετ. η υπ’ αριθ. 10/2016 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας).

20)    Λήψη απόφασης για τη διάθεση χώρου εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Θήβας για την κάλυψη των αναγκών του θεατρικού εργαστηρίου της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας (σχετ. η υπ’ αριθ. 5/2016 απόφαση της Δημοτ. Επιτροπής Παιδείας).

21)    Έγκριση άδειας κυκλοφοριακής σύνδεσης με απότμηση πεζοδρομίου για πλυντήριο αυτοκινήτων του Ζάχαρη Ιωάννη του Χρήστου στο Ο.Τ. 4 στη Θήβα (σχετ. η υπ’ αριθ. 101/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.).

22)    Έγκριση άδειας εισόδου – εξόδου σε βιομηχανικό κτίριο ανακύκλωσης μεταλλικού και μη μεταλλικού σκράπ της εταιρείας «ΓΛΥΚΑΣ ΣΚΡΑΠ ΕΠΕ» στη θέση «Βάρνο» της Δ.Ε. Θήβας (σχετ. η υπ’ αριθ. 102/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.)






Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις καλλιτεχνικού προσωπικού στο Δήμο Τανάγρας


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τανάγρας ανακοινώνει  ότι προτίθεται να προσλάβει διδακτικό προσωπικό, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (επί ωρομισθία) και με χρονική διάρκεια σύμβασης έως 8 μήνες, για τις ανάγκες λειτουργίας εικαστικών, θεατρικών και μουσικών μαθημάτων του Δήμου Τανάγρας, για την περίοδο 2016 – 2017, συνολικού αριθμού τεσσάρων (4) ατόμων.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με Τόσκα και Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας


Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτης και την  Αστυνομική Ηγεσία Βοιωτίας

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δ/νσης Αστυνομίας Βοιωτίας κ. Μιχαήλ Τσάτση και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή του Τμήματος Ασφάλειας Θηβών κ.  Νίκο Τρικαλίτη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημαρχείο,  όπου συζήτησαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των δημοτών και την ευταξία της πόλης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Κίτσος . 

Εκτενής αναφορά έγινε σε θέματα που αφορούν τον οικισμό των ΡΟΜΑ , τις διάφορες κλοπές καθώς και θέματα τροχονομικών διατάξεων. Επίσης, συζητήθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από το Δήμο Θηβαίων προκειμένου να ενισχυθεί το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στη Θήβα λόγω και του κέντρου προσφύγων. 

Την ίδια ημέρα  το απόγευμα ο κ. Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη κ.  Νίκο Τόσκα στο γραφείο του στο Υπουργείο, προκειμένου να ζητήσει και δια ζώσης την ενίσχυση του Α.Τ. Θηβών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος. Ο κ. Δήμαρχος έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Υπουργό ότι θα ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη της Βοιωτίας στο άμεσο μέλλον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ρ.Κ. Θήβας:Εξασθενές χρώµιο στο πόσιμο νερό των Βαγίων


Μετά την πρωτοβουλία του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος Θήβας (ΑΡΚ) να ενημερώσει τους πολίτες των Βαγίων για την ποιότητα και την καταλληλότητα του νερού που καταναλώνουν στις οικίες τους, το θέμα αυτό απασχόλησε σε έκταση και το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Δήμαρχο να επιδίδεται σε καταγγελίες του ΑΡΚ Θήβας και διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι καλά και «να σταματήσουμε να δημιουργούμε πανικό στους πολίτες»
Αφού πέρασε πλέον του ένα μήνα να μας δώσει τις απαντήσεις του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών για τα αποτελέσματα όλων των ελέγχων που έχουν γίνει και αφού αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων μετά την έγγραφη και πρωτοκολλημένη αίτηση μας και μετά την δημοσίευση σχετικών ανακοινώσεων του ΑΡΚ Θήβας, μας τα κοινοποίησε και τα οποία τα μελετήσαμε. 
Συμπέρασμα; Θέμα ακαταλληλότητας του νερού στα Βάγια …. υφίσταται και είναι μεγαλύτερων διαστάσεων απ΄ ότι στην αρχή νομίζαμε (προστιθέμενων και των χημικών παραμέτρων) …
Ενδεικτικά με βάση τα αποτελέσματα αυτά αναφέρουμε:
Από το αποτέλεσμα της δειγματοληψίας στις 16/3/2016:
Μικροβιακό φορτίο (ολικά κολοβακτηριοειδή) στα δυο δείγματα, 25 και 24 CFU/100ml
Χημική ανάλυση επίσης στα δυο δείγματα, εξασθενές χρώμιο 10 και 11 μg/l
Η γνωμάτευση του Εργαστηρίου το νερό θεωρήθηκε ακατάλληλο προς πόση.
Από το αποτέλεσμα της δειγματοληψίας στις 13/4/2016:
Μικροβιακό φορτίο (ολικά κολοβακτηριοειδή) στα δυο δείγματα, 0 CFU/100ml
Ελεύθερο Χλώριο, 0,94 και 0,35mg/l
Χημική ανάλυση, εξασθενές χρώμιο 9 μg/l
Η γνωμάτευση του Εργαστηρίου είναι η χλωρίωση να γίνεται προσεκτικά (δηλ. συστηματικά και με συνεχή εφαρμογή), η δε συγκέντρωση χλωρίου να μην υπερβαίνει τα 0,80 mg/l. Το δείγμα παρουσίασε οσμή και γεύση χλωρίου, καθιστώντας το πιθανά μη αποδεκτό από τους καταναλωτές.
Από το αποτέλεσμα της δειγματοληψίας στις 18/5/2016:
Μικροβιακό φορτίο (ολικά κολοβακτηριοειδή) στα δυο δείγματα, 61 και 89 CFU/100ml (δηλ τρεις φορές μεγαλύτερο από την πρώτη εξέταση που θεωρήθηκε ακατάλληλο το νερό προς πόση λόγω του αυξημένου μικροβιακού φορτίου). Άραγε πάλι θα επικαλεστεί ο Δήμαρχος βλάβη του δικτύου την ημέρα της δειγματοληψίας που αποκαταστάθηκε την επόμενη;
 Χημική ανάλυση, εξασθενές χρώμιο στα δυο δείγματα 6 και 7 μg/l
Η γνωμάτευση του Εργαστηρίου ότι εμφανίστηκαν ολικά κολοβακτηριοειδή, ενώ τα υπόλοιπα δείγματα (από άλλες περιοχές του Δήμου) βρέθηκαν εντός των  επιτρεπτών ορίων (0 CFU/100ml) για τις μικροβιολογικές παραμέτρους (δηλ. πλην των Βαγίων).
Από το αποτέλεσμα της δειγματοληψίας στις 12/7/2016:
Μικροβιακό φορτίο (ολικά κολοβακτηριοειδή) σε δυο δείγματα, 0 CFU/100ml
Ελεύθερο Χλώριο, πάνω από 2,20mg/l (το Εργαστήριο Υγιεινής είχε συστήσει να μην υπερβαίνει το 0,80 mg/l)
Χημική ανάλυση, εξασθενές χρώμιο στα δυο δείγματα 7 μg/l
Το συμπέρασμα είναι ότι για το νερό των Βαγίων υπάρχει μείζον πρόβλημα για την ποιότητα και καταλληλότητα του. Σε όλες τις χημικές αναλύσεις ανιχνεύεται το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο σε ποσότητες κυμαινόμενες από τα 7 έως τα 11 μg/l. Ήταν στο παρελθόν η αιτία μεγάλων  κινητοποιήσεων των πολιτών της Θήβας που εξανάγκασε την τότε Δημοτική Αρχή στην σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ και την προμήθεια νερού από τον Μόρνο. Σχετικά με το εξασθενές χρώμιο σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από παλιότερη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας σχετικά για την επίδραση του στον ανθρώπινο οργανισμό:
Το εξασθενές χρώμιο και οι ενώσεις του αποτελούν κυρίως βιομηχανικά απόβλητα. Η τοξική δράση του εξασθενούς χρωμίου μπορεί να προκαλέσει μετά βραχυχρόνια και μακροχρόνια έκθεση και αναλόγως του ποσού της έκθεσης τα εξής:
•    Δερματικά εξανθήματα
•    Στομαχικές διαταραχές και έλκη
•    Αναπνευστικά προβλήματα
•    Αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα
•    Βλάβες στα νεφρά και το ήπαρ
•    Αλλαγή γενετικού υλικού
•    Καρκίνο των πνευμόνων
•    Θάνατο
Οι περισσότερες χώρες υιοθετούν όρια έκθεσης 50 μgr/lt (ολικού)χρωμίου στο νερό. Αυτά τα επίπεδα θεωρούνται ασφαλή για την προστασία έναντι της τοξικής οξειδωτικής δράσης του εξασθενούς χρωμίου, όχι όμως για την προστασία έναντι της μεταλλαξιογόνου (καρκινογόνου) επίδρασης.
Για την προστασία από καρκινογόνους παράγοντες δεν υπάρχουν ασφαλή όρια έκθεσης, αντίθετα ισχύει η αρχή "όσο χαμηλότερη η έκθεση τόσο μικρότερη η πιθανότητα καρκινογένεσης"

Για τους λόγους αυτούς δεν έχουν καθαρισθεί και όρια εξασθενούς χρωμίου για το νερό  για ανθρώπινη χρήση. Στην Ελλάδα οι μόνες αποφάσεις που υπάρχουν είναι η απόφαση που έχει εκδοθεί, του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χαλκίδας, στο πλαίσιο της προσωρινής δικαστικής προστασίας, που καθορίζει όριο 2 μg/l για την περιεκτικότητα εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό της περιοχής των Μεσσαπίων στην Εύβοια.
Και στην περίπτωση του Ασωπού υπήρξε Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 20488/10) που καθορίζει όριο 30 μg/l στη μέση ετήσια συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου στα υγρά απόβλητα που διοχετεύονται στο ποτάμι, ενώ στα νερά του ίδιου του Ασωπού το όριο καθορίστηκε στα 3 μg/l.
Θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε η ανίχνευση του «καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου» αφορά μετρήσεις που έγιναν από το Εργαστήριο Υγιεινής μόνον για το νερό των Βαγίων, όσο αφορά οι μετρήσεις που έγιναν για άλλες περιοχές του «Καλλικρατικού» Δήμου δεν ανίχνευσαν εξασθενές χρώμιο.
Όσον αφορά το μικροβιακό φορτίο οι μετρήσεις έδειξαν ότι αυτό είναι μεγάλο και πιθανότατα οφείλεται στην κατάσταση του δικτύου, διαψεύδουν τον Δήμαρχο ότι ήταν περιστασιακό το αρχικό αποτέλεσμα,  διότι παρατηρούνται και σε μεταγενέστερες μετρήσεις με τάση αύξησης γεωμετρικής προόδου. Απαιτούν μεγάλες ποσότητες χλωρίωσης που και αυτή έχει τις συνέπειες της για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Ο Δήμαρχος κατόπιν τούτων οφείλει να ενημερώνει τους πολίτες και να μην προσφεύγει σε διαβεβαιώσεις και σε προσωπικές επιθέσεις και καταγγελίες Δημοτικών Συμβούλων και Παρατάξεων. Θυμηδία προκαλούν οι δηλώσεις του «ότι δημιουργούμε πανικό στους κατοίκους των Βαγίων» όταν σε αυτούς πλέον και από καιρό, υπάρχει η κοινή πεποίθηση ότι το νερό που καταναλώνουν είναι ακατάλληλο και προσφεύγουν στην αγορά εμφιαλωμένου, επιβαρύνοντας οικονομικά την τσέπη τους.
Επειδή πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει μόνιμη λύση για την ύδρευση των Βαγίων με καθαρό νερό κάθε καθυστέρηση και έλλειψη βούλησης από την Δημοτική αρχή είναι αδικαιολόγητη.
ΘΗΒΑ            23/9/2016

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή πατάμε πόδι....στη Λιβαδειά


4ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Λιβαδειάς


Ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων “Τροφώνια 2016” και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, το Δήμο Λεβαδέων και την υποστήριξη της ΕΑΣ – ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας διοργανώνουν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 τον 4ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς.
Στον 4ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς θα διεξαχθούν τέσσερεις αγώνες: ο ημιμαραθώνιος των 21,1 km, ενώ παράλληλα θα διεξαχθούν οι αγώνες των 10 km ανδρών - γυναικών, των 5 km ανδρών – γυναικών και μαθητών/τριων Λυκείου και των 1.150 μέτρων για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Special Olympics. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού για όλους τους αγώνες είναι η Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη.
Ο Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Λιβαδειάς αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μαζικής άθλησης της Στερεάς Ελλάδας και έχει ως σκοπό αφενός την παρακίνηση για συμμετοχή όλων, ανεξαρτήτου ηλικίας, σε αθλητικές δραστηριότητες και αφετέρου την ανάδειξη της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς της πόλης μας.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 9:00
Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα παραδοσιακών χορών από τον Χορευτικό Σύλλογο Αλιάρτου



Ο Πολιτιστικός – Χορευτικός Σύλλογος Αλιάρτου σας ανακοινώνει ότι η έναρξη των μαθημάτων χορού για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών την χορευτική περίοδο 2016-2017 θα γίνετε τις παρακάτω ημέρες & ώρες  :
Α) Για τα μικρά χορευτικά (7 χορευτικά τμήματα )  
 Κάθε Παρασκευή από ώρα 18:30 μ.μ έως 20:30 μ.μ αρχίζοντας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου  2016 &
 Κάθε Σάββατο από ώρα 09:30 π.μ έως 13:30 μ.μ αρχίζοντας το Σάββατο  1  Οκτωβρίου 2016
Β) Για το  τμήμα αρχαρίων
Κάθε Τρίτη από ώρα 17:30 μ.μ έως 18:30 μ.μ
(την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016)
  Γ) Για το  χορευτικό τμήμα Λυκειακών τάξεων
Κάθε Τρίτη από ώρα 18:30 μ.μ έως 20:00 μ.μ  &
κάθε Κυριακή από ώρα 16:30 μ.μ. έως 17:30 μ.μ.
(Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 & τέλος  
   Δ) Για το μεγάλο χορευτικό τμήμα (τμήμα παραστάσεων) κάθε Τρίτη από ώρα 20:00 μ.μ έως 22:00 μ.μ &
κάθε Κυριακή από ώρα 17:30 μ.μ. έως 19:30 μ.μ.
(τα μαθήματα αρχίζουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου  2016).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω Τηλ:
Για το μεγάλο χορευτικό & το τμήμα αρχαρίων κλπ
 στο τηλ.: 6972-827747 (Χαλιμούρδας Γ.) &
Για τα μικρά χορευτικά τμήματα
 στο τηλ.:6973-383927 (Ζώτα Ελένη ) 
 στο τηλ.:6979671115 (Αραπίτσα Βασιλική)

                                          Με εκτίμηση                                                   
                Ο Πρόεδρος &  το Δ.Σ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Λάβρος ο Ιερώνυμος κατά Φίλη: Είναι ανιστόρητος!



    Την οξεία αντίδραση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκάλεσαν οι απόψεις του Νίκου Φίλη, σχετικά με το ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές.

Ο κ. Ιερώνυμος απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για..."ανιστόρητες συμπλεγματικές και προσβλητικές απόψεις για την κοινωνία που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται".

Μαζί με την επιστολή, ο αρχιεπίσκοπος απέστειλε στον Νίκο Βούτση και έναν τόμο που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, με τίτλο "Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή", ζητώντας να ενημερωθούν οι βουλευτές "για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα αξιότιμα μέλη του κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν".

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Kontra, αναφερόμενος στο ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές, τόνισε: "Πού ήταν η Εκκλησία στη Χούντα; Πού ήταν η Εκκλησία στην κατοχή; Δεν μπορούμε να προσκυνάμε και να λέμε ότι είναι εκ προοιμίου ιερά. Δεν είναι ιερά, ανθρώπινο είναι η Εκκλησία".

Αναλυτικά η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

"Σας αποστέλλω τον τόμο που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος το 2001 με τίτλο Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή.

Ο τόμος περιέχει συγκλονιστικά ιστορικά στοιχεία για την Αντίσταση της Εκκλησίας μας την περίοδο της Κατοχής της πατρίδας μας και την προσφορά Αυτής προς το Έθνος και τον Λαό μας. Αφιερώνεται δε στην μνήμη των εθνομαρτύρων Κληρικών που έδωσαν το αίμα τους για την Ιερή Πίστη και τα ιδανικά των Ελλήνων και την Ελλάδα μας.

Μέσα στα χρόνια ο Λόγος της Αλήθειας υπερισχύει πάντα στη συλλογική μνήμη αλλά και στη χάραξη της πορείας του Έθνους μας έναντι των ανιστόρητων, συμπλεγματικών και προσβλητικών εν τέλει για την ίδια την κοινωνία μας απόψεων που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται.

Παρακαλώ ιδιαιτέρως Κύριε Πρόεδρε όπως ενημερώσετε το Σώμα, για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα Αξιότιμα Μέλη του Κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν".
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε εκδήλωση του ΑΡΔΗΝ Βοιωτίας: "Ο Σόρος, οι ΜΚΟ και η προσφυγική κρίση"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

H Κίνηση Πολιτών ΑΡΔΗΝ Βοιωτίας σας προσκαλεί
το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00
στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς (Κρύα)
σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:
"Ο Σόρος, οι ΜΚΟ και η προσφυγική κρίση"

 Ομιλητές: Γιώργος Καραμπελιάς,
 Άρδην - συγγραφέας
Νίκος Κελέρμενος, Άρδην Βοιωτίας - ιατρός

 Συντονιστής: Λουκάς Μοιραναίος,
 Άρδην Βοιωτίας - γεωπόνος

Θα παρουσιαστεί και η πολιτική διακήρυξη του ΑΡΔΗΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ