Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλιάρτου-ΦΩΤΟ

 Παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλιάρτου.
 


 

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή στην τηλεφωνική εξαπάτηση- Τί να γνωρίζετε





Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει πλέον σε όλη την Ελλάδα το φαινόμενο της τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών-κυρίως.. ηλικιωμένων-από επιτήδειους, που με διάφορες προφάσεις και τεχνάσματα, προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα.

Από την άλλη πλευρά, η Ελληνική Αστυνομία, που πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συλλήψεις δραστών, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο αφενός να βοηθήσει τους πολίτες, ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης και αφετέρου να αποθαρρύνει τους επίδοξους δράστες.

«Οι δράστες, έχοντας προφανώς αντλήσει πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων τους, μέσω facebook, αλληλογραφίας, περίοικων κ.α., πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις, κυρίως μεσημβρινές και μεταμεσονύχτιες ώρες. Προσποιούνται άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς, άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο, συνήθως το παιδί τους, έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου», θα πει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικός υποδιευθυντής, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

«Ισχυρίζονται», συνεχίζει ο κ. Χρονόπουλος, «ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακούν από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των υποψήφιων θυμάτων. Επίσης, έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου επικαλούνται τον τραπεζικό υπάλληλο ή τον εφοριακό ζητώντας χρήματα για οφειλόμενα ή αποφυγή επικείμενου ‘κουρέματος’ καταθέσεων».

Ως προς τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι δράστες για να γίνουν πιο πειστικοί στα υποψήφια θύματά τους, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ θα αναφέρει: «Συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα. Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματά τους έχουν πειστεί, είτε εμφανίζονται στο σπίτι τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, κοντά στην οικία τους».

Μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις εξάρθρωσης κυκλώματος ήταν αυτή από δράστες που τηλεφωνούσαν από τη Βουλγαρία.

Όπως σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος «σε πρόσφατη εξάρθρωση κυκλώματος, μέλος της οργάνωσης που είχε συλληφθεί, ανέφερε ότι τα τηλέφωνα πραγματοποιούνταν από μέλη του κυκλώματος στη Βουλγαρία και οι συνεργάτες τους στην Ελλάδα περίμεναν σε μισθωμένο ταξί προκειμένου να μεταβούν άμεσα στο υποψήφιο θύμα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο τυχόν αντίδρασής του».

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εξιχνιάσει πολλές υποθέσεις εξαπάτησης. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, το δεύτερο εξάμηνο του 2015 εξιχνιάστηκε μεγάλος αριθμός υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών, ενώ συνελήφθησαν 15 άτομα, 12 βουλγαρικής υπηκοότητας και 3 ελληνικής. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν ακόμα 14 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες.

Όσον αφορά στο 2016, έχουν επίσης εξιχνιαστεί πολλές υποθέσεις. Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια, τον περασμένο Απρίλιο εξιχνιάστηκαν, μόνο από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, 82 απόπειρες απάτης και 1 απάτη σε διάφορα σημεία της Φθιώτιδας, τον Μάιο 9 περιπτώσεις απάτης και 2 απόπειρες στην Εύβοια, τον Ιούλιο 16 περιστατικά στην Αρκαδία, τον Αύγουστο 20 περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαϊδας, καθώς και 13 περιστατικά στη Χαλκιδική.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες ώστε να μην πέσουν στην «παγίδα» των επιτήδειων; Ο κ. Χρονόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων:

* Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό τους πρόσωπο.

* Να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το πρόσωπο αυτό, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, εάν είναι δυνατόν με άλλη τηλεφωνική συσκευή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η «γραμμή» να είναι ακόμη ανοιχτή από τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση.

* Να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης, όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, στενοί συγγενείς και άλλοι.

* Να μην πείθονται και να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση.

* Σε καμία περίπτωση να μην πείθονται, ακόμη κι αν μιλήσουν με άτομο το οποίο τους έδωσαν οι δράστες κατά τη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, προσποιούμενο το συγγενή τους.

* Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν χρήματα.

* Να ενημερώνουν τα οικεία τους πρόσωπα, του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα, σχετικά με τον παραπάνω τρόπο δράσης και να τους συμβουλεύουν σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησης τους.

* Να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έρθουν σε επαφή μαζί τους, καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει όσους έχουν ανάγκη



Σε συνέχεια των της δημοσιοποίησης των στοιχείων για των απολογισμό των δύο χρόνων της Περιφερειακής Αρχής, παρατίθενται οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που αφορούν στην στήριξη όλων όσοι χρειάζονται βοήθεια.

Με την δημιουργία συγκεκριμένων δομών αλλά και την υλοποίηση προγραμμάτων, η περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό εκείνων που χρειάζονται συμπαράσταση και ενίσχυση.

1.    Συντονίσαμε τις «Κοινωνικές Συμπράξεις» μέσω του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας, υλοποιώντας δράσεις που προβλέπουν την παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στα παιδιά, αλλά και δράσεις αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας.
Προϋπολογισμός δράσεων έως το τέλος του 2016: 3.038.100 €
Βοιωτία (832.329,85€), Εύβοια (1.672.224,83€), Ευρυτανία (251.494,48€) και Φωκίδα (282.049,64€).

2.    Κατάρτιση του «Κοινωνικού Πακέτου» για την έμπρακτη στήριξη μονάδων υγείας και υφιστάμενων κοινωνικών δομών.
-    125.000 ευρώ από την Περιφέρεια στις Μονάδες Υγείας για την προμήθεια αναλωσίμων και λοιπών υλικών.
-    Παροχή επιδόματος στους επικουρικούς ιατρούς και τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (έως και 400ευρώ μηνιαίως) που θα υπηρετούν σε περιοχές άγονες. Αναμένουμε την αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για να το υλοποιήσουμε.
-    Παροχή καυσίμων για την κίνηση των ασθενοφόρων και συντήρηση αυτών.
-    Διάθεση 20 τόνων τροφίμων που συγκεντρώθηκαν από το  «Όλοι μαζί μπορούμε» και τον «ΣΚΑΪ». 6 τόνοι στην Εύβοια, 6 τόνοι στην Φθιώτιδα, 4 τόνοι στη Βοιωτία, 2 τόνοι στην Ευρυτανία και 2 τόνοι στη Φωκίδα.
-    Δωρεάν διάθεση φαρμάκων που συγκεντρώθηκαν από την προσφορά συμπολιτών και επιχειρήσεων.
-    Διανομή σχολικών ειδών και προληπτικών ιατρικών ελέγχων σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
-    Διανομή 2,5 τόνων βρεφικής τροφής και φρέσκων φρούτων

3.    Επέκταση προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ με αντικείμενο τη σίτιση και την προώθηση της υγιεινής διατροφής σε 3.160 μαθητές πέρσι και 4.000 μαθητές φέτος, σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο «Prolepsis».

4.    Έναρξη λειτουργίας προγράμματος άμεσης κοινωνικής παρέμβασης «Γέφυρα»

-    Επιδόματα : Στοχευόμενα προγράμματα εισοδηματικής πολιτικής, οικονομική ενίσχυση μαθητών – φοιτητών.
-    Είδη βασικής διαβίωσης: Ενίσχυση με παροχή ειδών με πρώτης ανάγκης (π.χ. πετρέλαιο θέρμανσης),  κάλυψη στεγαστικών και λειτουργικών δαπανών νοικοκυριών (ΔΕΗ, Νερό, ΟΤΕ)
-    Ενίσχυση της απασχόλησης μέσω της διασύνδεσης με φορείς επιχειρηματικότητας.
-    Παροχή υπηρεσιών, όπως υποστήριξη  νομικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, στήριξη ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
-    Κάλυψη ιατροφαρμακευτικών δαπανών.
-   
5. Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Δημιουργήθηκαν και λειτουργούν με έξοδα και προσωπικό της Περιφέρειας δυο χώροι που φιλοξενούν 484 πρόσφυγες στις Θερμοπύλες.

«Οι προϋπολογισμοί, οι αριθμοί και τα κονδύλια, έχουν αξία μόνο όταν μπορούν να γίνουν προσφορά σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Ο πολιτισμός μας κρίνεται από τις προσπάθειες που γίνονται για να μην αισθανθεί ούτε ένας πολίτης ότι βρίσκεται μόνος του. Αυτές οι δομές και οι δράσεις βασίζονται στις δικές μας δυνάμεις. Με καθημερινή προσπάθεια «κόβουμε» από παντού, για να τις στηρίξουμε και να εξασφαλίσουμε τη συνέχειά τους».

                                                                                Κώστας Μπακογιάννης


Διαβάστε Περισσότερα »

Φθινοπωρινή Πεζοπορία στη Λιβαδειά

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων  πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους, ότι οι περιπατητικές διαδρομές που πραγματοποιούνται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, ξεκινούν και πάλι. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 θα συναντηθούμε στις 9.00 στους Αγίους Θεοδώρους (πίσω από το γήπεδο) και θα περπατήσουμε μέχρι τη θέση Κεραμίδι.  Ώρες πορείας:  2.30 , υψομετρική διαφορά: 400 μ (200 – 600), βαθμός δυσκολίας: εύκολη. Ο καθένας συμμετέχει με δική του ευθύνη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση από Δήμο Θηβαίων προς επαγγελματίες εναλλακτικού τουρισμού



Το Δίκτυο Παράκτιον- Paraction, μέλους του οποίου είναι και ο Δήμος Θηβαίων, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης των δραστηριοτήτων του, συμμετέχει στην έκθεση “NOSTOS” 1st GREEK ALTERNATIVE TOYRISM EXRO 2016, για την προβολή , διαφήμιση και δικτύωση των μελών του.

Η εν λόγω έκθεση είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος αποτελεί την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως. Η έκθεση συνιστά τον απόλυτο προορισμό για όλους τους Έλληνες επαγγελματίες και επιχειρήσεις του κλάδου, όπου θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να κλείσουν επαγγελματικές συμφωνίες.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας από 14 έως 17 Οκτωβρίου 2016. Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους επαγγελματίες της τουριστικής του αγορά, που ασχολούνται με υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή του Δήμου, ότι μπορούν να αποστείλουν στο Δίκτυο  ενημερωτικά φυλλάδια για την παρουσία τους στην έκθεση.

Πληροφορίες κα Φύκα Βάνα, Επ. Συνεργάτιδα Δημάρχου Στυλίδας, τηλ. 2238350128
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούνται εθελοντές Μαθηματικοί,Φυσικοί, Βιολόγοι και Φιλόλογοι για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων

Ζητούνται εθελοντές Μαθηματικοί,Φυσικοί, Βιολόγοι και Φιλόλογοι  για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων- Παράταση αιτήσεων έως 3 Οκτωβρίου
       

Παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( διορισμένους ή μη) επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Θηβαίων », προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.  Ειδικότερα ζητούνται μαθηματικοί, φυσικοί, βιολόγοι και φιλόλογοι.

Καλούνται επίσης τα ιδιωτικά φροντιστήρια της περιοχής του Δήμου Θηβαίων να δηλώσουν συμμετοχή στην εν λόγω δομή, αναφέροντας τις θέσεις που προσφέρουν για δωρεάν φοίτηση σε αυτά, στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350610 και 2262350652 ή στο e-mail dimosthivas@thiva.gr

•    Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη),  τις οποίες και θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2016.

•    Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262350610)

Σημειώνεται ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων στηρίζει τη λειτουργία του στην εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Ως εκ τούτου εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστή η οδός Βουρδουμπά στη Θήβα λόγω εργασιών


 Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του έργου “Δημοτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Θήβας”  την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 η οδός Βουρδουμπά από την από την οδό Ηλέκτρας έως την οδό Πινδάρου στην πόλη των Θηβών θα είναι κλειστή λόγω εργασιών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Κ.Λιβαδειάς: Να αποδοθούν ευθύνες για το θανατηφόρο εργατικό Ατύχημα στη Κορώνεια







ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 Να αποδοθούν ευθύνες για το θανατηφόρο εργατικό Ατύχημα  

      Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς ζητά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους  ΕΛ.ΑΣ , Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας, Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας να γίνει έλεγχος εάν τηρούνταν  όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο  για το θανατηφόρο ατύχημα που έγινε σε εργοτάξιο επισκευής δρόμου μεταξύ των Κοινοτήτων Αγίας Τριάδας – Κορώνειας ,όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος οδηγός της αναδόχου εταιρείας κατά τη διάρκεια της εργασίας του, όπως:
1.    Εάν το φορτηγό είχε όλες τις προβλεπόμενες άδειες για να μπορεί να υλοποιήσει το έργο
2.     Εάν  ο οδηγός ήταν ασφαλισμένος και είχε τα προβλεπόμενα διπλώματα
3.    Εάν υπήρχε  επιβλέπων από το Δήμο και την Εταιρεία.
Απαιτούμε οι υπεύθυνοι για το θανατηφόρο ατύχημα να οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη.



                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΑΚΟΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Τροφώνιου Ημι-Μαραθώνιου 2016
εκφράζει
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Σε όλους τους ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ στον αγώνα από το εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας μας.
Σε όλους τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ της Λιβαδειάς
που βγήκαν στους δρόμους και πήραν μέρος στη γιορτή της πόλης,
χειροκροτώντας τους δρομείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Στην ΤΡΟΧΑΙΑ & την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ για την συμβολή τους  στην ασφάλεια των δρομέων.
Στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που στήριξαν και χάρισαν το χαμόγελο και την φιλία της πόλης σε όλους.
Στους ΚΡΙΤΕΣ για την συμβολή τους στην αξιοπιστία του αγώνα.
Στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ και τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Λιβαδειάς
Στην ΙΑΤΡΙΚΗ και ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ομάδα
Στους  ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ, στους ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ του ΑΚΟΛ
Στους ΧΟΡΗΓΟΥΣ

Σε ΟΛΟΥΣ όσους στήριξαν και συνέβαλλαν να γίνεται ο αγώνας καλύτερος
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Οργανωτική Επιτροπή 4ου Τροφώνιου Ημι-Μαραθωνίου 2016
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ Ε.Κ.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ




  
         Σας καλούμε σε μαζική αντίδραση, με κάθε τρόπο, που θα κρίνετε πρόσφορο, σε ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών - δημοτών σας, σε πίεση προς τους βουλευτές του νομού σας, προκειμένου να αποτραπεί το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και την πώληση – παραχώρηση της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες.
Το θέμα είναι κατεπείγον, αφού το σχετικό νομοσχέδιο εισάγεται αύριο, για ψήφιση στην βουλή.
Σε πολλές χώρες, που δοκιμάστηκε η ιδιωτικοποίηση στο νερό, αυξήθηκε η τιμή του μέχρι και είκοσι (20) φορές, υποβαθμίστηκαν τα δίκτυα, αφού παρέμειναν ασυντήρητα και κινδύνευσε σοβαρά η υγεία του πολίτη – καταναλωτή, και για τον λόγο αυτό επαναεθνικοποιήθηκαν οι εταιρείες ύδρευσης.
Ο κίνδυνος είναι στην πόρτα μας, έχουμε υποχρέωση τόσο απέναντι στους πολίτες, όσο και απέναντι στις επερχόμενες γενιές, με νύχια και με δόντια να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Ξεσηκωθείτε, γιατί αύριο θα είναι αργά.

                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς

Με αφορμή  την ανάρτηση της πρόσκλησης ( στο επίσημο site , αρ.πρωτ:6023 ) για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δ.Α.Α  , όπου βλέπουμε ως θέματα ( 10ο , 11ο , 12ο ) απ’ ευθείας αναθέσεις για τον τομέα της καθαριότητας ,  δηλώνουμε για άλλη μια φορά τα εξής:
Η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς είναι κάθετη , σταθερή , μόνιμη και αδιαπραγμάτευτη: είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή παραχώρησης σε ιδιώτες-εργολάβους οποιουδήποτε τομέα των Ο.Τ.Α. Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είμαστε σταθερά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάθεσης των υπηρεσιών των Δήμων σε εργολάβους , η οποία , εκτός των άλλων , μπορεί να λειτουργήσει ως κερκόπορτα σε απολύσεις συναδέλφων εργαζομένων στους Δήμους.
Ειδικότερα δε στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα , όπου δίνεται η δυνατότητα να γίνει χρήση του άρθρου 7 του ν. 4368/2016 που προβλέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ΙΔΑΧ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως η καθαριότητα καλούμε τη Δημοτική αρχή να σταματήσει  τον όποιο  προγραμματισμό   ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας σε διάφορες  Δημοτικές Ενότητες του Δήμων Δ.Α.Α. Αυτό το είχαμε εντοπίσει και είχαμε ζητήσει να εφαρμοστεί ήδη από την 11/04/2016 ανακοίνωση μας που κοινοποιήθηκε και στον Δήμαρχο Δ.Α.Α.
Ως εκ τούτου , επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως δεν θα επιτρέψουμε  σε κανένα να προσπαθεί να παίξει  παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και να δημιουργήσει «κερκόπορτες» τόσο σε βάρος τους όσο και σε βάρος του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάθε τέτοια προσπάθεια θα μας βρει απέναντί της.


                                                             ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                              ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Φανής Παπαθωμά με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Συνάντηση συνεργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Συνάντηση συνεργασίας με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ.Αθανάσιο Καπρέλη, πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φανή Παπαθωμά, την Δευτέρα 19-9-2016 στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει θέματα που άπτονται της έγκαιρης  καταβολής των  επιχορηγήσεων στους αγρότες.
Ζητήθηκε η επίσπευση των ενεργειών επεξεργασίας των στοιχείων του ΟΣΔΕ και η άμεση καταβολή των επιχορηγήσεων της γεωργικής παραγωγής και να μην επαναληφθεί φέτος η περσινή καθυστέρηση, δεδομένων των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, όπως όλοι βέβαια οι πολίτες αυτής της χώρας. Η αγροτική οικονομία είναι πολύ σημαντικός τομέας για την Βοιωτία και την λειτουργία όλων των νοικοκυριών της Βοιωτίας και η ομαλή λειτουργία του στηρίζει την ομαλή λειτουργία και των άλλων τομέων της τοπικής οικονομίας.
Ακόμη ζητήθηκε η επίσπευση της καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων των νέων αγροτών  και των άλλων προγραμμάτων που εκκρεμούν οι καταβολές των ενισχύσεων.
Τέλος , η Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, για την συνεργασία στην απόδοση όλων των αρχείων καλλιεργειών της Κωπαίδας, για την έκδοση των λογαριασμών των αρδευτικών τελών και την αποφυγή έτσι της διπλής ταλαιπωρίας υποβολής άλλων δηλώσεων καλλιέργειας για τον υπολογισμό των τελών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ