Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΥ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ


 Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΥ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ !!!
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ  ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΘΗΒΩΝ

Πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Νικόδημο τής Εορτής τής Παναγίας τής Γοργουπηκόου στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τού Προσφυγικού Συνοικισμού των Θηβών .
Συνλειτούργησαν ο Εφημέριος τού Εορτάζοντος Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιότατος Πατέρας Παναγιώτης και Ιερείς τής ευρύτερης περιοχής .
Ακολούθησε η Λιτάνευση τής Ιεράς Θαυματουργής Εικόνας τής Μεγαλόχαρης με την συνοδεία τής Φιλαρμονικής τού Δήμου Θηβαίων .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγία Γοργουπήκοο
 οι Αντιδήμαρχοι τού Δήμου Θηβαίων κ.κ. :
Ανδρέας Χατζησταμάτης και Σπύρος Κίτσος , Αξιωματούχοι   τού ΚΕΠΒ Θηβών ο Πρόεδρος τής Ένωσης Μικρασιατών Θήβας κ. Γιώργος Γελέκας , και ο Ταμίας τού '' Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας '' κ. Βασίλης Μέξης .

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!! 
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής




Περισσότερα στο ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακριβότερο από σήμερα το πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες

Ακριβότερο πληρώνουν από σήμερα οι αγρότες το πετρέλαιο κίνησης, καθώς αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

Από σήμερα  1η Οκτωβρίου 2016, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) που επιβαρύνει το πετρέλαιο κίνησης το οποίο χρησιμοποιούν οι αγρότες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας αυξάνεται κατά 65% ή κατά 0,13 ευρώ το λίτρο, από το 0,20 στο 0,33 ευρώ το λίτρο.

Σε 15 ημέρες αυξάνεται και  ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης: Ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξηθεί από τις 15 Οκτωβρίου 2016 κατά 0,05 ευρώ το λίτρο, από το 0,23 στο 0,28 ευρώ το λίτρο. Οι λιανικές τιμές πώλησης του καυσίμου θα επιβαρυνθούν με επιπλέον 0,06-0,07 ευρώ το λίτρο.

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από το 0,67 στο 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από το 0,33 στο 0,41 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από το 0,33 στο 0,43 ευρώ το λίτρο. Συνυπολογιζόμενου και του ΦΠΑ επί της πρόσθετης διαφοράς φόρου που θα προκύψει από την αύξηση, η τελική επίπτωση στην λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης θα είναι μια ανατίμηση της τάξεως των 4 λεπτών ανά λίτρο με συνέπεια η αμόλυβδη να πωλείται σε τιμές που θα κινηθούν στα επίπεδα του 1,40 ευρώ το λίτρο. Στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση του φόρου κατά 8 λεπτά το λίτρο θα έχει ως συνέπεια η μέση λιανική τιμή να υπερβεί το 1,10 ευρώ, ενώ στο υγραέριο κίνησης κατά 12-13 λεπτά το λίτρο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θηβαίος: Δεν κλείνει το ΕΠΑΛ Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ


Με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με το κλείσιμο του ΕΠΑΛ Αλιάρτου,ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Θηβαίος σε δήλωσή του δεσμεύτηκε ότι "όχι μονάχα δεν θα κλείσει" αλλά απο Δευτέρα  θα λειτουργήσει κανονικά.
Να υπενθυμίσουμε εδώ  ότι το ΕΠΑΛ Αλιάρτου τελεί υπο κατάληψη απο την Πέμπτη το βράδυ,απο μαθητές του σχολείου που αγωνίζονται  για να μην κλείσει.(Δείτε ΕΔΩ τις κινητοποιήσεις των μαθητών)
ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ  Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Α.Μ.Ε. Λιβαδειάς:Κατοχυρώνεται και Διευρύνεται ο Εργασιακός Μεσαίωνας

Επιτροπή Σοφών : Κατοχυρώνεται και Διευρύνεται ο Εργασιακός Μεσαίωνας


Η κυβέρνηση και ο Υπουργός της κος Κατρούγκαλος, νεκροθάφτες της κοινωνικής ασφάλισης, εφιάλτες των συνταξιούχων, έχουν βαλθεί να «σώσουν» τις εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα, όπως ακριβώς «έσωσαν» και τις συντάξεις με το νόμο λαιμητόμο. Κατ ‘εντολή του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων έχουν βάλει στο στόχαστρο ότι έχει απομείνει από Συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα που μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, δηλαδή στην διατήρηση και την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.  Αυτό υπηρετεί η Έκθεση των Σοφών.

Με τις σημερινές δηλώσεις  του Υπουργού, για την δήθεν «θετική κατεύθυνση» που κινείται το  πόρισμα της «επιτροπής σοφών», μας δίνει μια πρόγευση για την προετοιμασία του νέου κύκλου επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Το συγκεκριμένο πόρισμα θέτει όρους και προϋποθέσεις για την υπογραφή ΣΣΕ που θα βοηθούν στην μεγαλύτερη μείωση των μισθών για να διασφαλίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και μάλιστα προτείνονται ως αντίδοτο στην ανεργία.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργατοϋπάλληλους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Με οργάνωση και συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα, της ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα, να εμποδίσουμε τον σχεδιασμό τους και ταυτόχρονα να οργανώσουμε  την δική μας επίθεση με βάση τις ανάγκες μας. Να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.

Να στηρίξουν την πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για την επαναφορά των ΣΣΕ και αναπλήρωση των απωλειών που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς οπαδούς η Λάρισα στη Λιβαδειά

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε.
Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ, αύριο (01-10-2016) ημέρα Σάββατο και ώρα 18:15, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE, περιόδου 2016 – 2017, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εναρξη Εγγραφών - Μαθημάτων στο Λύκειον των Ελληνίδων Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Όλες οι λεπτομέρειες για δικαιούχους & κριτήρια χορήγησης

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης  και για την περίοδο από 15 Οκτωβρίου 2016 έως 30 Απριλίου 2017 θα καταβάλει το Δημόσιο σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους με χαμηλά ετήσια οικογενειακά εισοδήματα και χαμηλής αξίας ακίνητη περιουσία.

Σε ότι αφορά το ύψος της ακίνητης περιουσίας, που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να δικαιούνται του επιδόματος, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 100.000 € για άγαμους και 200.000 € για έγγαμους.

Αναλυτικότερα:
Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης (σύμφωνα με το άρθρο 1)

    Χορηγείται επίδομα θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει, τα οποία για τη θέρμανση τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 2 της παρούσας. Ειδικά, για τους έγγαμους, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του Ν. 4172/2013.
    Το επίδομα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, για την κατανάλωση πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.
    Εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος: α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 11 του Ν. 4172/2013. β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται. γ) Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο (2) ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο (2) αυτοκίνητα. δ) Η επαγγελματική στέγη. ε) Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα. στ) Οι κάτοικοι εξωτερικού. Ειδικά, για τον προσδιορισμό των εξαιρέσεων της ανωτέρω (β) περίπτωσης, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του φορολογικού έτους 2015, ενώ για τον προσδιορισμό των εξαιρέσεων των λοιπών περιπτώσεων του φορολογικού έτους 2014 και άλλες πηγές.

Κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης (σύμφωνα με το άρθρο 2)

Τα φυσικά πρόσωπα του άρθρου 1 της παρούσας δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια: α. Εισοδηματικά: Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα τους, (που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς του άρθρου 29 του Ν. 3986/2011), ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης του, ανέρχεται έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 22.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο τέκνο. Για τον προσδιορισμό της οικογενειακής κατάστασης, του αριθμού των τέκνων καθώς και των εισοδηματικών κριτηρίων, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του φορολογικού έτους 2014. Τα δεδομένα της ίδιας ως άνω δήλωσης χρησιμοποιούνται και στις περιπτώσεις των εν διαστάσει ή διαζευγμένων συζύγων. β. Ακίνητης Περιουσίας: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α., η οποία προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2015, υπόχρεου, συζύγου και εξαρτώμενων, κατά τον Κ.Φ.Ε, τέκνων, που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2014, να μην υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 200.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ KAMAΡΙΔΗΣ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Στερεά Ελλάδα αλλάζει με έργα



Στην δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν στα έργα που εκτελούνται μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και την υλοποίηση και τον προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των δύο χρόνων διοίκησης από την νέα Περιφερειακή αρχή.

Συγκεκριμένα: 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 2016

Εγγεγραμμένα 312 έργα – μελέτες συνολικού προϋπολογισμού  336.735.179,42 €

-    Μέσα στη διετία ολοκληρώθηκαν 150 έργα και 18 μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 116.762.927,95 €

-    Βρίσκονται σε εξέλιξη 131 έργα και 42 μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 156.748.246,64 €

-    Τα δύο τελευταία έτη δημοπρατήθηκαν 157 έργα και 10 μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 69.327.680,94 €

-    Μέσα στη διετία εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας 54 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 36.848.551,87 € και 27 νέες μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 4.720.707,01 €.

Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020

Σε ότι αφορά την έκδοση προσκλήσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Περιφερειακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας 2014-2020:

•    Έως σήμερα έχουν εκδοθεί 26 προσκλήσεις σε 8 Άξονες Προτεραιότητας συνολικού Π/Υ 80,65 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 42,44%.
•    Έως το τέλος του 2016 έχει προγραμματιστεί η έκδοση επιπλέον 4 προσκλήσεων  (Ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, Υποδομές υγείας, Προστασία υδάτων και Τουριστική προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υπόλοιπα ποσά τεχνικής βοήθειας ΕΤΠΑ και ΕΚΤ) σε 5 Άξονες Προτεραιότητας, συνολικού Π/Υ 19,46 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 10,24%.
•    Συνολικά έως τις 31.12.2016 οι προσκλήσεις θα φθάσουν τα 100,11 εκατ. €, που αντιστοιχεί σε ποσοστό  53% του προγράμματος.

Σε ότι αφορά τις εντάξεις του Προγράμματος:
•    Έως σήμερα έχουν ενταχθεί συνολικά 20 έργα συνολικού Π/Υ 19,17 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 10,09%.
•    Έως 31.12.2016 αναμένεται να ενταχθούν επιπλέον έργα συνολικού Π/Υ 49,17 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 25,87%.
•    Οι συνολικές εντάξεις στο τέλος του έτους προβλέπεται να είναι 68,34 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 36%.

Σχετικά με τις δαπάνες του Προγράμματος έως τις 31.12.2016 αναμένεται το ύψος τους να φθάσει στα 20,14 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 10,60%.

«Βασική αρχή κάθε διοίκησης πρέπει να είναι η αδιάκοπη προσπάθεια για την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των πόρων που δικαιούται η Περιφέρειά μας. Γι’ αυτό μπορούμε να μιλάμε με υπερηφάνεια, γιατί κάθε κονδύλι, κάθε ευκαιρία που δίνεται για να γίνουν έργα υποδομής στην Στερεά, αξιοποιείται. Έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα με αντικείμενο να εξοικονομεί, να σχεδιάζει, να μελετά και να διεκδικεί υπεύθυνα όσα δικαιούνται οι πολίτες. Όχι γραφειοκρατία, όχι καθυστερήσεις. Μόνο έργα, δράσεις και αξιοπρέπεια σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας».

                                                                                              Κώστας Μπακογιάννης


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΣΤΗΝ  ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φιλοξενεί την Ομάδα Ανάγνωσης  Λογοτεχνίας για ενήλικες με συντονίστρια τη φιλόλογο κ. Πόπη Αδαμάκη.

 Απευθύνει, λοιπόν, πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν την Ομάδα. Οι φίλοι και  φίλες αναγνώστες/στριες  που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2016, είτε συμπληρώνοντας online τη φόρμα στον ιστότοπο της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.gr , είτε επικοινωνώντας στο τηλ. 2261089970 ή δια ζώσης στη Βιβλιοθήκη.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ