Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ-Εκτέλεση βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας
Ανακοινώνεται ότι από 17 έως 20 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν βολές  με Α/Κ. πυροβόλα 155χιλ.,  στο πεδίο βολής Θηβών από ώρες 08:00 έως 20:00,.

Επικίνδυνη περιοχή είναι αυτή που περικλείεται μεταξύ των ορίων: ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΜΕΡΣΚΙ- ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΣΩΡΟΣ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ- ΧΩΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ-ΜΕΓΑΛΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ

Μέσα στην περιοχή αυτή, κατά τις ημέρες και ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων και πάσης φύσεως τροχοφόρων προς αποφυγή ατυχημάτων.

Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε όπως μην το αγγίξετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο δυνατό τη Στρατιωτική Μονάδα (ΣΠΒ)   στο τηλ 22960-33497 ή την Αστυνομία Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσκύνημα της Αγίας Κάρας του Αγίου Νικολάου του Νέου


Διαβάστε Περισσότερα »

4.000 προσλήψεις στην Υγεία


Στην ταχεία υλοποίηση κάλυψης 4.000 θέσεων απασχόλησης στα νοσοκομεία, στο Σύστημα Υγείας, με στόχο αυτό να έχει πραγματοποιηθεί έως τις αρχές του Ιανουαρίου, προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσαν με δηλώσεις τους μετά από σύσκεψη που είχαν υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

 «Τα λεφτά από την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες έχουν εισπραχθεί και διοχετεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάνουν τόπο ακριβώς για να γιατρεύονται οι μεγάλες πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο Νίκος Παππάς. Σημείωσε ότι «η κοινωνική και οικονομική σταθεροποίηση που επισυμβαίνει αυτή τη στιγμή παίρνει σάρκα και οστά» και επισήμανε ότι στη σημερινή σύσκεψη «συζητήσαμε το πώς θα προχωρήσουμε στην ταχεία υλοποίηση της κάλυψης 4.000 θέσεων απασχόλησης στα νοσοκομεία, στο Σύστημα Υγείας». Τόνισε ότι προτεραιότητες είναι η δημιουργία της απασχόλησης και μάλιστα σε τομείς όπου ο κόσμος αντιμετωπίζει τις περισσότερες δυσκολίες.

Ο Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι πρόκειται για «μαζικότατη ένεση προσωπικού στο σύστημα υγείας που έρχεται να προστεθεί στις θέσεις που ήδη καλύπτονται ή είναι σε προκήρυξη ή πρόκειται να προσληφθούν στο επόμενο διάστημα».

Συγκεκριμένα, είπε ότι με τα 48.800.000 ευρώ από αυτά που εισπράχθησαν από τις άδειες των καναλιών μετά από 27 χρόνια, για πρώτη φορά, «προκηρύσσουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας 4.000 θέσεις στα νοσοκομεία, στις υγειονομικές δομές και τους εποπτευόμενους οργανισμούς από το υπουργείο Υγείας σε όλη τη χώρα, θέσεις κοινωφελούς εργασίας, 12μηνης διάρκειας με τα αντίστοιχα επιδόματα και στόχος μας είναι αυτοί οι άνθρωποι από τις αρχές του Γενάρη να δουλεύουν στα νοσοκομεία αλλάζοντας την εικόνα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή μετά από 5 χρόνια μνημονιακής καταστροφής»

Η Ράνια Αντωνοπούλου είπε μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει όλες τις δυνατές προσπάθειες για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή ρέυματος σε Καπαρέλλι,Λεύκτρα,Μελισσοχώρι



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά μαθήματα Παραδοσιακών Χορών ο Χορευτικός Σύλλογος Μαυρομματίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Συναντήσεις Δημάρχου Λεβαδέων με υφυπουργό Δημοσίων Επενδύσεων και πρόεδρο Ε.Ο.Ε Σπύρο Καπράλο

Τον υφυπουργό Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Αλέξη Χαρίτση, επισκέφθηκαν χθες Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Βοιωτίας κ Νίκος Θηβαίος και συζήτησαν για τα έργα του Δήμου Λεβαδέων και της ΔΕΥΑΛ που έχουν υποβληθεί σε προκηρύξεις της νέας Προγραμματικής Περιόδου.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια των εκλογών της Ομοσπονδίας Badminton που διεξήχθηκαν στην πόλη μας, η δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σωτήρης Καρβούνης,  συναντήθηκαν και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για  θέματα αθλητισμού, με τον πρόεδρο της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη εγγραφών μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων

Έναρξη εγγραφών μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων.
Μέχρι 14/10 οι αιτήσεις.
       

Ο Δήμος Θηβαίων  ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών των ενδιαφερόμενων μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων για το σχ. έτος 2016-2017 και καλεί τους γονείς ή κηδεμόνες τους να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση, με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016. Τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο για το σχ. έτος 2016-2017 θα παρέχει εκπαιδευτική αρωγή για τα ακόλουθα μαθήματα:
ΓΥΜΝΑΣΙΟ     ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ    ΕΠΑΛ
Προσφερόμενα Μαθήματα:    Αρχαία Ελληνικά     Στοιχεία Μηχανών
Νεοελληνική Γλώσσα    Ιστορία    Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Ιστορία    Λατινικά    Στοιχεία ψύξης και κλιματισμού
    Λογοτεχνία    Νεοελληνική Γλώσσα
    Νεοελληνική Γλώσσα    Μαθηματικά
    Φυσική   
    Χημεία   
    Μαθηματικά   
    Βιολογία   
    Α.Ε.Π.Π.   
    Α.Ο.Θ.    
    Επιλογής Γ' Λυκείου:
Γραμμικό Σχέδιο    

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ :
1- Για τους μαθητές ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ:
•    Εφόσον κάποιος μαθητής ενδιαφέρεται να διδαχθεί μαθήματα που δεν προσφέρονται προς το παρόν στο Κ.Φ.,  πρέπει να το δηλώσει στην αίτηση και εφόσον υπάρξει αντίστοιχη ειδικότητα εκπαιδευτικού θα ειδοποιηθεί.
•    Εάν κάποιος μαθητής παρακολουθεί ήδη μαθήματα σε ιδ. Φροντιστήριο οφείλει να το δηλώσει.

2- Για τους μαθητές ΛΥΚΕΙΟΥ:

•    Ο Δήμος Θηβαίων καταβάλλει προσπάθειες οι μαθητές Λυκείου να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα σε ιδιωτικά φροντιστήρια με τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή των ιδιοκτητών τους.
•    Εάν κάποιος μαθητής παρακολουθεί ήδη μαθήματα σε ιδ. Φροντιστήριο οφείλει να το δηλώσει.
•    Όσα μαθήματα δεν καλυφθούν από ιδ. Φροντιστήριο θα διδαχθούν στο Κ.Φ. του Δήμου, εφόσον υπάρχει αντίστοιχη ειδικότητα εκπαιδευτικού.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 € προσαυξημένο κατά 10% για κάθε ανήλικο παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια), τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και προβλήματα υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν τη δήλωση  στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου (Κύπρου 3, Θήβα) όπου και την καταθέτουν με τα συνημμένα ακόλουθα δικαιολογητικά :
1.    Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του γονέα και του μαθητή (εφόσον έχει)
2.    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3.    Βεβαίωση φοίτησης ( από το σχολείο)
4.    Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9
5.    Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας του γονέα (εφόσον είναι άνεργος)
6.    Ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο φορέα ( εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας του μαθητή)
7.    Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2262350610 ( Γραφείο Παιδείας) και 652 ( Γραφείο Τύπου)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΠΙΡΤΖΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΘΗΒΑΣ



Σε Ερώτησή του προς τη Βουλή (8332/19.09.2016), ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε και πάλι να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την πορεία έγκρισης και κατασκευής του απολύτως αναγκαίου έργου «Ανατολική Παράκαμψη Θήβας», επαναφέροντας το θέμα στη Βουλή. Στη σχετική απάντηση του Υπουργού κ. Σπίρτζη, στην οποία επισυνάπτεται το με αρ. πρωτ.ΔΟΥ/5339/21-9-2016 σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Οδικών Υποδομών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Απαντώντας στην ερώτηση του θέματος, η οποία μας διαβιβάστηκε με το σχετικό έγγραφό σας (αρ. πρωτ. ΔΟΥ 5339/20-9-2016), αναφορικά με την εξέλιξη της πορείας τoυ έργου της Αν. Παράκαμψης Θήβας που αναφέρεται σε αυτήν, σας πληροφορούμε για τα εξής:
Με την με αριθ. πρωτ. ΔΜΕΟ/α/0/136/16-01-1997 Απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩ.ΔΕ. ανατέθηκε η μελέτη με τίτλο «Οριστική Μελέτη Παράκαμψης Θηβών» στα συμπράττοντα Γραφεία Μελετών: Ολ. Βαγγελάτου, I. Αλαβάνος - Χ. Αθανασόπουλος Ε.Ε., I. Μαρούκης και Κ. Αντωνιάδης και την 25 Ιουνίου 1997 υπεγράφη η σχετική σύμβαση για ποσό 146.735 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ως Διευθύνουσα Υπηρεσία για την μελέτη έχει ορισθεί η Δ.Τ.Ε. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Μέχρι σήμερα έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί οι παρακάτω μελέτες:
1.    Αναγνωριστική Μελέτη Οδοιποιίας
2.    Αναγνωριστική Γεωλογική Μελέτη
3.    Μελέτη Προέγκρισης Χωροθέτησης
4.    Τοπογραφική Αποτύπωση Ζώνης Οδοποιίας και θέσεων Τεχνικών
5.    Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
6.    Γεωλογική Μελέτη
7.    Προμελέτη Οδού
8.    Προκαταρκτική επεξεργασία Τεχνικών Έργων οδού
9.    Αναγνωριστική μελέτη Κόμβων και παράλληλων οδών
10.    Οριστική μελέτη οδού
11.    Προμελέτη Τεχνικών έργων (αφορά 4 τεχνικά)
12.    Οριστική μελέτη Κόμβων
13.    Οριστική μελέτη Τεχνικών έργων (αφορά 3 τεχνικά)
14.    Κτηματολόγιο (υπό έγκριση)
Ακόμα έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί οι απαραίτητες Γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες μέσω άλλης σύμβασης σε άλλο μελετητικό γραφείο.
Από τη Δ/νουσα Υπηρεσία συντάχθηκε ο 3ος Συγκριτικός Πίνακας, ο οποίος εγκρίθηκε με την με αρ. πρωτ. ΔΟΥ/230 π.ε./7-12-2015 Απόφαση του Υπουργού Υ.ΜΕ.ΔΙ και ανέρχεται στο ποσό των 537.425,03 € με ΦΠΑ, παρουσιάζοντας υπέρβαση 30.458,63 € έναντι του 2ου Σ. Π. Από τον υπόψη Σ Π. έχουν απαλειφθεί οι ποσότητες και δαπάνες που αναφέρονται στην Οριστική Μελέτη Τεχνικού στη Χ.Θ 0+878,88 της μελέτης. Για το συγκεκριμένο Τεχνικό προτείνεται η προώθηση Προκήρυξης νέας ανάθεσης (που θα αφορά μόνο την εκπόνηση της Οριστικής μελέτης του προαναφερομένου Τεχνικού) με εκτιμώμενο χρόνο για τη διαδικασία ανάθεσης, συμβασιοποίησης και έγκρισης της μελέτης, τους 12 έως 18 μήνες.
Για την ολοκλήρωση της μελέτης απαιτείται η έγκριση του Κτηματολογίου και η οριστική παραλαβή του συνόλου της μελέτης. Σημειώνεται ότι η Δ/νουσα Υπηρεσία με το με αρ. πρωτ. οικ.83794/2461/1-6-2016 έγγραφό της, μεταξύ άλλων μας πληροφόρησε ότι αναμένεται να γίνει στο επόμενο χρονικό διάστημα έγκριση και παραλαβή του Κτηματολογίου που είναι και το τελευταίο στάδιο της μελέτης και ζήτησε την απαιτούμενη χρηματοδότηση της.
Με την εκπόνηση της Οριστικής μελέτης του προαναφερόμενου τεχνικού και την έγκριση του Κτηματολογίου επέρχεται πλήρης ωριμότητα μελετών και το έργο μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα δημοπράτησης. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 15 εκατ. ευρώ.»

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τετάρτη θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού αεροπορικής επίθεσης για την άσκηση «Παρμενίων»

Την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2016, κατά την Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2016» θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια.

Τοπική ώρα 11.00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Τοπική ώρα 11.05, σήμανση λήξης συναγερμού για τη χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τον εκλιπόντα πρώην Πρόεδρο Συνδέσμου Υδραυλικών Θήβας Ασημίνα Ιωάννη

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του αγαπημένου φίλου και συμπολίτη μου Ασημίνα Ιωάννη , πρώην Προέδρου του Συνδέσμου Υδραυλικών Θήβας και πρώην μέλους του Επιμελητηρίου Βοιωτίας καθώς και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Φίλε Γιάννη, αιωνία σου η μνήμη.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Kατέστρεψαν δέντρα στην οδό Περγάμου στη Θήβα




 Άγνωστοι κατέστρεψαν δέντρα στην οδό Περγάμου στη Θήβα χωρίς την έγκριση της Υπηρεσίας Πρασίνου Δήμου Θηβαίων


Μετά από προφορική καταγγελία πολίτη, η Yπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων  πραγματοποίησε αυτοψία επί της οδού Περγάμου, στο χώρο που πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά (κάθε Σαββάτο) και διαπιστώθηκε ότι ένα δένδρο που υπάρχει στο πεζοδρόμιο και συγκεκριμένα στη θέση « 7 » έχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή. Επίσης, εκατέρωθεν της οδού Περγάμου είχαν αφαιρεθεί συνολικά δεκαπέντε (15) δένδρα.
Συγκεκριμένα, το δένδρο στη θέση « 7 » ήταν ένας Σφένδαμος ηλικίας περίπου δέκα ετών και ο κορμός του υπέστη ολοσχερή καταστροφή, αφού κόπηκε σχεδόν από τη βάση του.
Οι  εργασίες, όπως  διαμόρφωση κόμης των δένδρων, κλαδεύματα  κ.α. σε δένδρα που είναι φυτεμένα σε δημοτικούς χώρους, είναι αρμοδιότητα του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων και όχι των ιδιωτών.
Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. απόφαση 226/4.07.2012 του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε περίπτωση κοπής δένδρου ή άλλης ενέργειας, που είναι δυνατόν να προκαλέσει την οριστική απώλεια του φυτού. 
Ο Δήμος Θηβαίων απέστειλε έγγραφο προς το Σωματείο Λαϊκών Αγορών Θήβας και το Επαγγελματικό Σωματείο Αγροτών-Παραγωγών Προϊόντων Γης-Πωλητών Λαϊκών Αγορών με το οποίο τους ενημερώνει για τα ανωτέρω περιστατικά καθώς και για να ενημερώσουν τα μέλη τους.
 
Καταδικάζει δε απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και παρακαλεί όλους τους πολίτες να μην προβαίνουν σε αυτόβουλες και κακόβουλες ενέργειες εις βάρος του περιβάλλοντος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Του έκλεισαν τον δρόμο στον Παρνασσό για να τον ληστέψουν...


Κατάφερε να ξεφύγει με επικινδύνους ελιγμούς...

Το όλο σκηνικό εκτυλίχθηκε την περασμένη Παρασκευή στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Παρνασσού.

Σύμφωνα με το Lamiareport οι άγνωστοι δράστες παρακολουθούσαν για αρκετή ώρα το υποψήφιο θύμα που κινουταν με το αυτοκίνητό του στον επαρχιακό δρόμο Επταλόφου - Αράχωβας.

Όπως ο ίδιος ο οδηγός κατήγγειλε στην αστυνομία, οι επίδοξοι ληστές κάποια στιγμή προσπέρασαν το αυτοκίνητο που παρακολουθούσαν και του έκλεισαν κάθετα το δρόμο, για να το ακινητοποιήσουν και να τον ληστέψουν.

Ο οδηγός όμως διατήρησε την ψυχραιμία του και τελικά κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας ταχύτητα κατάφερε να ξεφύγει, αφου μετά και οι άγνωστοι εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια της Άμφισσας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:Κλείνουν 10αδες τμήματα στα ΕΠΑΛ!!

Κλείνουν 10αδες τμήματα στα ΕΠΑΛ!!
Εκατοντάδες μαθητές αναγκάζονται να αλλάξουν ή να εγκαταλείψουν τον τομέα και την ειδικότητα της επιλογής τους!
Όλοι τη Τετάρτη 5-10-2016, μαθητές,  εκπαιδευτικοί στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των περικοπών και στην παιδεία δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας (αρ. πρωτ: Φ12/159571/Δ4/28-09-2016) σχετικά με την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ επιβάλει νέο “τσεκούρι” στα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ.
Το Υπουργείο Παιδείας κλείνει δεκάδες τμήματα όχι μόνο σε όλη την Αττική αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Στη Βοιωτία καταργείται 1 τομέας της Β’ τάξης του ΕΠΑΛ Θήβας και 5 τομείς Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλιάρτου. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία  στην Αττική έκλεισαν 60 τμήματα ειδικοτήτων στη Γ’ και τη Δ’ τάξη, στο Πειραιά κλείνουν 5 τομείς και 7 τμήματα ειδικοτήτων με αρκετά από αυτά να βρίσκονται στα νησιά, 3 τμήματα στην Ηλιούπολη, 3 τμήματα στη Δ’ Αθήνας. Ανάλογη είναι η εικόνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα (π.χ. 14 τμήματα στα Δωδεκάνησα στη συντριπτική πλειοψηφία τους καταργούνται οι τομείς, 9 τμήματα στην Αν. Θεσ/νίκη, 4 τμήματα στην Αχαΐα κλπ).
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των στελεχών του Υπουργείου ότι από το περσινό ποσοστό των ολιγομελών τμημάτων που ήταν στο 35% θα πέσουμε φέτος κάτω από το 10%.
Πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά ταυτόχρονα και ενάντια στους εκπαιδευτικούς.
Με την απόφαση αυτή αναγκάζουν παιδιά να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, μετά από δύο ή τρεις χρονιές στο σχολείο τους, προκειμένου να τελειώσουν την ειδικότητά τους. Να μετακινούνται δηλαδή σε μεγάλες αποστάσεις διασχίζοντας 2, 3 ή και περισσότερους δήμους. Ακόμα χειρότερα σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζουν τα παιδιά να αλλάξουν τομέα γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση σε αντίστοιχο τομέα (π.χ. νησιά Αργοσαρωνικού).
Όλες αυτές οι αποφάσεις έρχονται να προστεθούν στα ήδη συγχωνευμένα τμήματα τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ που δεν προτάθηκαν να λειτουργήσουν από τις Περιφερειακές Δ/νσεις αλλά και στις πιέσεις για συμπτύξεις τμημάτων στα Λύκεια, στις Ομάδες Προσανατολισμού και στα Γυμνάσια.
Το κλείσιμο των τμημάτων στα ΕΠΑΛ αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των περικοπών και του λεγόμενου “εξορθολογισμού” στην Παιδεία με τις περικοπές ωρών στο Γυμνάσιο, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια σε Γυμνάσια και Λύκεια, τις αλλαγές στα Ολοημερα στη Πρωτοβάθμια.
Με αυτό τον τρόπο δρομολογούν από τη μία, τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων εξαφανίζοντας τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και από την αλλή, το τσάκισμα των εργασιακών διακαιωμάτων των μονίμων με τη δημιουργία πλαστών πλεονασμάτων εκπαιδευτικών και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. Συνεχίζουν πιο επιθετικά στο δρομο των προηγούμενων κυβερνησεων όπως με τις 2.000 συγχωνεύσεις σχολειων επι ΠΑΣΟΚ – Διαμαντοπούλου, τις 2.000 διαθεσιμότητες επι ΝΔ – Αρβανιτόπουλου!!
Να μην τους το επιτρέψουμε!!!
Απαιτούμε:
•    Να μη κλείσει κανένα τμήμα των ΕΠΑΛ. Κάθε νέος να μπορεί να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει. Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις και οι χαμένες διδακτικές ώρες. 
•    Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών και των μαθητών. Δωρεάν και με κρατική ευθύνη να δίνονται όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα, τα βιβλία, κ.α. Δωρεάν βιβλία σε όλους τους σπουδαστές και όχι από φωτοτυπίες.
•    Να καταργηθεί κάθε πιστοποίηση, κάθε επαγγελματική εξέταση, το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.
•    Η πρακτική άσκηση να είναι ενταγμένη οργανικά στη μάθηση. Ασφάλιση και πληρωμή με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη.
•    Εργαστήρια σύγχρονα χωρίς την εμπλοκή εταιριών και ιδιωτών, βιβλία σύγχρονα με την ευθύνη του κράτους.
•    Μείωση των μαθητών ανά τάξη και εργαστήριο (δύο εκπαιδευτικούς ανά 10 μαθητές), η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ευθύνη του κράτους καμία εμπλοκή των επιχειρήσεων
Όλοι στον Αγώνα!
Να µην επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματά μας να μπουν στον µόνιµο κόφτη Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΣΕΒ – ∆ΝΤ.
Καλούμε ιδιαίτερα τα παιδιά των ΕΠΑΛ, τους μαθητές μας, να αντιδράσουν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Όλοι τη Τετάρτη 5-10-2016, μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταδικάζουν την επίθεση της Αστυνομίας οι συνταξιούχοι Λιβαδειάς

Τα Συνεργαζομενα Συνταξιουχικά Σωματεια Δημοσίου -ΙΚΑ -ΟΑΕΕ επαρχίας Λιβαδειάς καταδικάζουμε την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στην κινητοποίηση των συναδέλφων συνταξιούχων της Αθ'ηνας και την «υποδοχή» των απόμαχων της δουλειάς με κλούβες και χημικά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση που κραδαίνει το «ψαλίδι» των περικοπών απέναντι στις συντάξεις και τους μισθούς, την Υγεία και την Παιδεία, τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, κρατά στο άλλο χέρι και το «μαστίγιο» της καταστολής ενάντια στους αγώνες και τα δίκαια αιτήματά τους.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει» ήταν η απάντηση των συνταξιούχων.

Η δική μας απάντηση είναι να μη λείψει κανείς την Παρασκευή στις 7 Οκτώβρη στην Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση στη Λαμία στις 10,30 π.μ. Αναχωρουν λεωφορεία 9,00 π.μ. απο το Ζάπειο

Οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες, δεν θα νομιμοποιήσουν ποτέ στη συνείδησή τους ό,τι τους έχει περικοπεί.

Οργανωμένοι στα σωματεία μας - Πιο δυνατά στους αγώνες
Συνεργαζόμενα Συνταξιουχικά Σωματεία επαρχίας Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:Δωρεάν Βιωματικά σεμινάρια «Εισαγωγή στη Φωτογραφία»

Δωρεάν Βιωματικά σεμινάρια «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» (2016-2017)

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, και ο σύλλογος Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς ανακοινώνουν την διοργάνωση Βιωματικών σεμιναρίων με τον τίτλο: «Εισαγωγή στη Φωτογραφία»

Τα σεμινάρια χωρίζονται σε τρεις θεματικές ενότητες, που είναι:
−  Η Τεχνική της φωτογραφίας.
−  Η Αισθητική της Φωτογραφίας.
−  Η Ιστορία της Φωτογραφικής τέχνης.

Εισηγητής Σεμιναρίων: Δαμιανός Μωραΐτης

Διάρκεια:  από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017. Συνολικά 30 δίωρα σεμινάρια (60 ώρες).

Πού: Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.

Απευθύνονται σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τον κόσμο της «Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας», ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και γνώσεις.

Κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια: Δωρεάν

Κόστος εγγραφής: 30 €

Απαραίτητη προϋπόθεση: Η αγάπη για την Φωτογραφία και την Τέχνη γενικότερα, και η διάθεση «να περάσουμε όμορφα» (και αν παρεμπιπτόντως υπάρχει φωτογραφική μηχανή τη φέρνετε μαζί σας).

Όλοι όσοι κάνουν εγγραφή για πρώτη φορά φοιτούν σε αυτό το εισαγωγικό σεμινάριο ασχέτως με το βαθμό εξοικείωσής τους με την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Δηλώσεις συμμετοχής online στο site της Βιβλιοθήκης  http://www.liblivadia.gr

Πληροφορίες: στη Βιβλιοθήκη και στα τηλ. 22610 − 89979  και 22610 – 89970.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ