Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Α΄ Βοιωτίας: Αποτελέσματα - Βαθμολογία

Το 3 στα 3 έκανε η τετράδα των πρωτοπόρων και μάλιστα με εντυπωσιακά σκορ, συνεχίζοντας έτσι το απόλυτο μετά και την 3η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της α’ κατηγορίας στη Βοιωτία. Αμβρυσσέας, Παρνασσός, Κιθαιρώνας και Ύπατο «προσπέρασαν» χωρίς απώλειες δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα που θα κορυφωθεί την επόμενη αγωνιστική όπου συναντώνται στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς Ύπατο και Αμβρυσσέας.

Μεγάλο «πέρασμα» του Αρματηλάτη από τις Ερυθρές και σπουδαίο διπλό του Δηλεσίου στο Μαυρομμάτι. Η Ένωση ΑΣΑ έκανε την πρώτη της νίκη μέσα στα Βάγια.

Α’ Κατηγορία
Παμβαγιακός– Ένωση    0-2
Ολυμπιάδα – Κιθαιρώνας    0-2
Αμβρυσσέας –Αναγέννηση Σχ.   5-1
Μαυρομμάτι – Δήλεσι   1-3
ΠΑΟΚ Παρνασσός     0-6
Απόλλων Ακρ. – Ύπατο   0-4
Δάφνη – Αρματηλάτης   0-1

Η Βαθμολογία

(σε 3 αγώνες)

Παρνασσός————13-0——–9

———————————————————

Αμβρυσσέας————13–2——-9

Ύπατο——————-9-3———9

Κιθαιρώνας————–7-1——–9

Δήλεσι—————–4-2———-6

Αρματηλάτης——-3-3———–6

Αναγέννηση Σχ.——-4-5———4

Ένωση—————-3-4———-3

ΠΑΟΚ——————–1-8——–3

Ολυμπιάδα————-2-5———1

Μαυρομμάτι————3-9———1

Απόλλων Ακρ.———2-9———1

————————————————

Δάφνη—————1-6————0

———————————————–

Παμβαγιακός———-1-9——–0

4η αγωνιστική

Ύπατο – Αμβρυσσέας

Παρνασσός – Δάφνη

Δήλεσι – Αναγέννηση Σχ.

Κιθαιρώνας – Απόλλων Ακρ.

ΠΑΟΚ – Παμβαγιακός

Ένωση – Ολυμπιάδα

Αρματηλάτης – Μαυρομμάτι
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά με 1000 ελέγχους και 32 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα δύο (32) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα και περισσότερα από (750) οχήματα, προσήχθησαν (78) άτομα και βεβαιώθηκαν (259) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (07-10-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.171) άτομα, εκ των οποίων (940) ημεδαποί και (231) αλλοδαποί, καθώς και (778) οχήματα.

Προσήχθησαν: (78) άτομα, εκ των οποίων (53) ημεδαποί και (25) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (32) άτομα, εκ των οποίων (17) ημεδαποί και (15) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (1) ημεδαπός, για διάπραξη κλοπής.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) ημεδαπός, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.
•    (6) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (5) ημεδαποί και (7) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (4) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (1) ημεδαπός, για παρεμπόριο.
•    (4) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για επαιτεία. 


Βεβαιώθηκαν συνολικά: (280) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (259) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (41) για υπερβολική ταχύτητα, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (7) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (3) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (201) λοιπές παραβάσεις.}
•    (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (5) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (9) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση Συνταξιούχων Στερεάς στη Λαμία


Μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λαμία, από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ, στην πλατεία Πάρκου, στο πλαίσιο των κοινητοποιήσεων που προγραμμάτισε για το επόμενο διάστημα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν συνταξιούχοι από όλους τους νομούς της περιφέρειας Στερεάς, που έφτασαν με λεωφορεία

Η κατάμεστη πλατεία δονήθηκε από τα συνθήματα και τις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων που, με την αγωνιστικότητά τους, έγιναν για μια φορά ακόμα, πρότυπα ασυμβίβαστης πάλης για τα δικαιώματα των ανθρώπων της δουλειάς.

Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των διάφορων κλάδων, οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, και έκαναν πορεία μέχρι το τα γραφεία του Περιφερειάρχη όπου, οι επικεφαλής, του το επέδωσαν και είχαν μια σύντομη συνάντηση μαζί του.
Ο κ. Μπακογιάννης περιορίστηκε στο να εκφράσει την «κατανόησή του» φροντίζοντας να διευκρινίσει ότι «δεν έχει αρμοδιότητα στο θέμα», υποσχόμενος να βάλει τα θέματα των συνταξιούχων στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.
ΠΑΜΕ-ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

e-shop από τη Φλόγα για τα παιδιά με καρκίνο


Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια


Ανοίξαμε ηλεκτρονικό κατάστημα και σας περιμένουμε!
http://eshop.floga.org.gr/
Η Φλόγα, πάντα δίπλα στα παιδιά με καρκίνο, προσπαθεί να συνεχίσει το έργο της μέσα από τις δύσκολες σημερινές συγκυρίες και την κρίση που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία και η χώρα μας γενικότερα.
Πρώτος και βασικός στόχος της Φλόγας η ίδια η ίαση των παιδιών και στα πλαίσια αυτά επικεντρώνουμε πλέον όλες τις προσπάθειες μας.
Ιατρικός διαγνωστικός και θεραπευτικός εξοπλισμός, χρηματοδότηση πρόσληψης ιατρών στα δύο Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, είναι επί του παρόντος πρωταρχικός στόχος της Φλόγας, προκειμένου να κερδίσουμε αυτή την ίδια τη ζωή των παιδιών μας.
Στα πλαίσια αυτά, δημιουργήσαμε το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΦΛΟΓΑΣ, http://eshop.floga.org.gr/, προκειμένου να διαθέτουμε είδη καθημερινής χρήσης, κατασκευές και προσφορές των παιδιών, των γονιών καθώς και εθελοντών της Φλόγας.
Δεδομένου ότι η Φλόγα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις χορηγίες ιδιωτών φίλων και φορέων, θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τη στήριξη σας θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την προσφορά μας στα παιδιά.
Εσείς μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας αγοράζοντας τα είδη μας μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.
Σας ευχαριστούμε

Αιγίου 6-8, Γουδή
Τηλ: 2107485000 Φαξ: 2107772421
Email :floga@floga.org.gr
www.floga.org.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει το δικό της «παρών» στο θέμα της προστασίας των ζώων


Το 9μηνο του 2016 σχηματίσθηκαν πάνω από (940) δικογραφίες για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων και συνελήφθηκαν (156) άτομα
Η Ελληνική Αστυνομία ενθαρρύνει και παροτρύνει τους πολίτες να ενημερώνουν τις τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές

Με ιδιαίτερη ευαισθησία προσεγγίζουν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας περιστατικά που σχετίζονται με την προστασία των ζώων, συμμετέχοντας στη γενικότερη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά φαινόμενα βάναυσης συμπεριφοράς, κακοποίησης και θανάτωσης ζώων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, το 9μηνο του 2016, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν (156) άτομα για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων, κατηγορήθηκαν αλλά (553) και σχηματίστηκαν περισσότερες από (940) δικογραφίες για τα συγκεκριμένα αδικήματα.
Το ίδιο χρονικό διάστημα οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας κλήθηκαν να διαχειριστούν (1.060) καταγγελίες και επελήφθησαν σε (1.000).
Τα προηγούμενα χρόνια (2014, 2015) οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν τις παρακάτω υποθέσεις:

    2014    2015
Καταγγελίες που υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες    809    1.307
Καταγγελίες που επιλήφθηκαν οι Υπηρεσίες    784    1.193
Αριθμός κατηγορηθέντων ατόμων    522    658
Αριθμός συλληφθέντων    143    219
Αριθμός δικογραφιών    705    1.135

Σημειώνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου και ιδιαίτερα συγκεκριμένες μορφές βίας, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή ζώων τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές, ενώ παράλληλα βεβαιώνονται αυτοτελώς διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.  

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο εγκύκλιων διαταγών, έχουν δοθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες όλες οι απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Φορείς.

Η Ελληνική Αστυνομία ενθαρρύνει και παροτρύνει τους πολίτες να ενημερώνουν τις τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές.


Ο σεβασμός απέναντι στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού και είναι σημαντικό η προστασία τους να γίνει συνείδηση όλων μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τράπεζα Αίματος απο την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει όλους τους κατοίκους του Δήμου μας ότι η Τράπεζα Αίματος είναι γεγονός:Για όσους έχουν ανάγκη απο αίμα και όσοι επίσης θέλουν να προσφέρουν μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς καθώς επίσης και στο τηλέφωνο 6937234220
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΓΑΝΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε θανατηφόρα τροχαία και 8.238 παραβάσεις τον Σεπτέμβριο στη Στερεά

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (8.238) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.287) για υπερβολική ταχύτητα, (536) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (166) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (31) τροχαία ατυχήματα (έναντι 33 το 2015). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•    5 θανατηφόρα ατυχήματα (έναντι 4 το 2015)
•    4  τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 1 το 2015)
•    22 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 28 το 2015)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (38) παθόντες (έναντι 37 το 2015).  Ειδικότερα καταγράφηκαν:
•    5 νεκροί (έναντι 4 το 2015)
•    6 σοβαρά τραυματίες (έναντι 1 το 2015)
•    27 ελαφρά τραυματίες (έναντι 32 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
•    H παραβίαση προτεραιότητας
•    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
•    Η παραβίαση της σήμανσης
•    Η υπερβολική ταχύτητα

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 βεβαιώθηκαν συνολικά (8.238) παραβάσεις ως ακολούθως:

      1.287  για υπερβολική ταχύτητα
         166  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
           80  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
         245  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
         291  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
           74  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
           35  για αντικανονικό προσπέρασμα
           53  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
           16  για αντικανονικούς ελιγμούς
         222  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
         129  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
           58  για φθαρμένα ελαστικά
         906  για παράνομες σταθμεύσεις
      4.676  λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
•    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
•    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
•    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.





Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Μπακογιάννη με τους συνταξιούχους




Με την αντιπροσωπεία συνταξιούχων από τη Στερεά Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος.

Οι συνταξιούχοι που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Λαμίας, ζήτησαν να επιδώσουν ψήφισμα στα γραφεία της Περιφέρειας και εκπρόσωποί τους συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σε σχέση με τις μειώσεις των συντάξεών τους, με τον Περιφερειάρχη.

Ο κ. Μπακογιάννης προσκάλεσε τους συνταξιούχους στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να παραστούν και να επιδώσουν το ψήφισμα που παρέλαβε σήμερα, και να εισηγηθεί ο ίδιος να υιοθετηθεί από το σώμα του συμβουλίου.

«Οι λύσεις δεν βρίσκονται με ψεκασμούς και κατασταλτικά μέσα, βρίσκονται με διάλογο και συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης, απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, και πρόσθεσε «Προφανώς ζούμε, όχι σε άλλη χώρα, αλλά σε άλλο πλανήτη με εκείνους που υποστηρίζουν ότι οι συντάξεις δεν έχουν μειωθεί. Εμείς ζούμε μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από εκείνους που το υποστηρίζουν αυτό».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεργασία Ντίνας Αβαγιαννού με την Ένωση Μικρασιατών Θήβας


Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την Ένωση Μικρασιατών Θήβας η συνεργασία μας με την ηθοποιό Ντίνα Αβαγιαννού, η οποία θα καθοδηγήσει σκηνοθετικά για την περίοδο 2016-17,  το Θεατρικό Εργαστήρι παιδιών και ενηλίκων.

Οι καλλιτεχνικοί στόχοι τέθηκαν και είναι υψηλοί και αυτό ήδη έχει δώσει ώθηση στα μέλη μας.

Αναφέροντας λίγα λόγια για το βιογραφικό της πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν, όπου συνεργάστηκε και ως νέα ηθοποιός με σκηνοθέτες τους:  Κάρολο Κουν, Μίμη Κουγιουμτζή, Γιώργο Λαζάνη σε παραστάσεις σύγχρονου και κλασσικού ρεπερτορίου με συμμετοχή ως κορυφαία σε παραστάσεις αρχαίου δράματος.

Μερικοί από τους σκηνοθέτες που έχει συνεργαστεί είναι οι Θ Κυρίτσης, Θ Παπαγεωργίου, Λ Πρωτοψάλτη,  Κ Τσιάνος,  Γ Μαργαρίτης, Ν Αρμάος,  Ε Γκονζάλεθ, Α Φρίλινγκ,  Σ Χατζάκης,  Στ. Φασουλής,  Π. Ζούλιας,  Μ. Κακογιάννης κ.α..................

Έχει λάβει βραβείο καλύτερης ερμηνείας στην παράσταση 4ever που διοργανώθηκε στο θέατρο Ιλίσσια Βολανάκης από τις θεατρικές επιχειρήσεις Τάσου Παπανδρέου.

Ασχολείται από το 1981 με το θεατρικό παιχνίδι όπου δάσκαλός της ήταν ο Λάκης Κουρεντζής και έχει υπάρξει εμψυχώτρια σε ομάδες παιδιών δημοτικών σχολείων, με ειδικές δυνατότητες, έφηβους και άτομα με ψυχικές ανάγκες.

Έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα με ερασιτεχνικές ομάδες ανά την Ελλάδα, ενώ αυτή την περίοδο συνεργάζεται με το ΔΗ. ΠΕ ΘΕ Ιωαννίνων όπου θα ανεβάσει την παράσταση Οδυσσεβάχ.
Η συνέχεια επί της σκηνής!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Γεωλογικό παρελθόν της Κοιλάδας Μουσών


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσκύνημα στο Μουσείο του Μαρτυρικού Διστόμου από Σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών

Προσκυνηματική επίσκεψη τμήματος 124 σπουδαστών της 2ας τάξης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς που εδρεύει στα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκε τις προάλλες στη μαρτυρική πόλη του Διστόμου Βοιωτίας.

Οι σπουδαστές - νέοι και νέες- κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο Θυμάτων Ναζισμού στον ομώνυμο Λόφο που δεσπόζει της κωμόπολης και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, τιμώντας τη μνήμη των 228 Διστομιτών αμάχων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιούνη 1944..

Στη συνέχεια οι σπουδαστές - με επικεφαλής τον Υποδιοικητή της Σχολής- επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού με φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό της περιόδου εκείνης, όπου και ενημερώθηκαν για τη σφαγή του Διστόμου.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΣΜΥ διοργανώνει προσκυνηματική επίσκεψη στο Δίστομο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος- πέρυσι μάλιστα τους σπουδαστές συνόδευε ο Διοικητής της Σχολής Ταξίαρχος Γεώργιος Λιάκος.

Οι επισκέψεις σπουδαστών των Ανώτερων και Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα έχουν ενταχθεί στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με οδηγία της πολιτικής ηγεσίας.

20.000 επισκέπτες σε 20 μήνες

Οι επισκέψεις των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών βέβαια είναι μόνο μια κατηγορία επισκεπτών στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο: Τους τελευταίους περίπου 20 μήνες  που κρατούνται συστηματικά στοιχεία έχουν επισκεφθεί το Μουσείο περίπου 20.000 προσκυνητές, δηλαδή κατά μέσο όρο 1.000 άτομα το μήνα!
Παράγοντες του Διστόμου  επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια με την ενίσχυση του αγώνα για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών πανελλαδικά, την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας των συγγενών των θυμάτων με το Γερμανικό κράτος ( Χάγη κ.α.), την έκδοση σχετικών βιβλίων  και ενημερωτικής καμπάνιας που γίνεται, έχει αναπτυχθεί πολύ το Δίστομο  -συχνά ως  ''πακέτο'' προσκυνηματικού τουρισμού με την παρακείμενη Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά που ανήκει στον ίδιο Δήμο.
Σε αυτό βοηθάει, επισημαίνουν, η μικρή απόσταση από την Αθήνα ( μόλις 149 χιλιόμετρα), η προσβασιμότητα από πολλές πλευρές μέσω μεγάλων οδικών αξόνων (Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας, Ναυπάκτου- Αθήνας)) , η γειτνίαση με το παγκόσμιας τουριστικής αίγλης και επισκεψιμότητας Μαντείο των Δελφών, αλλά και η εγγύτητα ''εξόδου'' προς την θάλασσα (Παραλία Διστόμου,Αντίκυρα) και το βουνό (Ζεμενό, Αράχωβα από την πλευρά του Παρνασσού καθώς και Στείρι, Κυριάκι,προς την πλευρά του Ελικώνα ). 
Όλα αυτά έχουν δώσει μεγάλη ώθηση και στο Δίστομο με πολλές επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων , Γυμνασίων -Λυκείων, φοιτητών, Κέντρων Ηλικιωμένων, Συλλόγων κλπ αλλά και μεμονωμένων ατόμων- από την Ελλάδα και το εξωτερικό.



Διαβάστε Περισσότερα »

«Ενημερωτική εκδήλωση, για την παρουσίαση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων»


                                                      
       
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας και η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ),  έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του «Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων», την Τρίτη,  18 Οκτωβρίου 2016  και ώρα 18:30, το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ.Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά). 

Στην διάρκεια την εκδήλωσης θα  γίνει αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος από τους εισηγητές:
•    Καθηγητή Πέτρο Μάλλιαρη - Επιστημονικός Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
•    Μάκη Φιτέογλου, Στέλεχος της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της ΕΕΔΕ.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει ανοιχτή συζήτηση για το πρόγραμμα, όπου θα μπορείτε να θέσετε τα ερωτήματά σας.

Δηλώσεις συμμετοχής
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας www.viotiachamber.gr μπορείτε να κατεβάσετε την δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση, την οποία θα πρέπει να αποστείλετε, έως την 14 Οκτωβρίου 2016 στο email: fountas@viotiachamber.gr

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Βοιωτίας/ κ. Ευάγγελο Φουντά, τηλ.:2261028281 ή με την ΕΕΔΕ/κα Λ . Παπαχαραλαμπους, τηλ.: 2710 227141-2.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα   
Το πρόγραμμα  είναι ειδικά σχεδιασμένο για στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και αυτοαπασχολούμενων  τα οποία επιθυμούν να προετοιμαστούν έγκαιρα για θέσεις αυξημένης ευθύνης και γενικότερων καθηκόντων (general management). Επισημαίνεται δε ότι στα  27 χρόνια λειτουργίας του,  έχουν  αποφοιτήσει  Πανελλαδικά (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα,  Λιβαδειά , Ιωάννινα, Κυκλάδες,  Ρόδο, Λαμία, Βόλο, Καλαμάτα, Κοζάνη, Δράμα , Κόρινθο, Κομοτηνή, Ρέθυμνο, Χαλκίδα  και Χανιά κ.α) 4.200 στελέχη  που ήδη έχουν  επιτυχημένη καριέρα στο χώρο των επιχειρήσεων.

Το διδακτικό προσωπικό αποτελεί πετυχημένο συνδυασμό καθηγητών με έμπειρους μάνατζερ, διακεκριμένους εισηγητές και προσωπικότητες από τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Έναρξη της 2ης Σειράς Βοιωτίας:   18 Νοεμβρίου 2016
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2018 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στην ελληνική γλώσσα, Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00, ανά δεκαπέντε ημέρες.

Δικαίωμα Συμμετοχής: 3.900€,  μη μέλη    &  3.700 € τα μέλη Επιμελητήριου Βοιωτίας.
Το κόστος μπορεί να καλυφθεί με το 0,24% της επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλλουν οι εταιρίες για την ενίσχυση των προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.

Υπεύθυνος για την διοργάνωση και διεξαγωγή του προγράμματος είναι ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, τηλ: 22610-27031.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται  στα γραφεία  στα γραφεία της Ε.Ε.Δ.Ε., Τηλ.:(210) 21 12 000-9(Εσωτ. *622  & *623), FAX: (210)21 12 024 & 028.
κ. Νίκο Βλασσόπουλο ή κ. Μάκη Φιτέογλου
Web Site: www.eede.gr  E-mail: mba-programs@eede.gr
                                                                                                  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ 9 ΝΕΟΥΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος έφερε στη Βουλή, με Ερωτήσεις του, τα σημαντικά προβλήματα που πλήττουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και αφορούν την επιβολή 9 νέων δυσβάσταχτων φόρων και τις περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις. Τα κείμενα των σχετικών Ερωτήσεων έχουν ως εξής:

«ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Οικονομικών.

ΘΕΜΑ: Επιβολή 9 νέων δυσβάσταχτων φόρων από τον Οκτώβριο!

Δεδομένων των εννέα (9) νέων δυσβάσταχτων φόρων, που επιβάλλονται από την 1η Οκτωβρίου 2016 έως τον Ιανουάριο 2017, επιβαρύνοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, και αφορούν τις αυξήσεις 1) στον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, 2) στο πετρέλαιο θέρμανσης, 3) κίνησης (ντίζελ, βενζίνη), 4) στα νέα τέλη κυκλοφορίας, 5) στο φόρο κατανάλωσης στα τσιγάρα/ηλεκτρονικά τσιγάρα και στον 6) καφέ, 7) του φόρου στα μερίσματα, καθώς και 8) την επιβολή ειδικού τέλους στη σταθερή τηλεφωνία, και 9) την κατάργηση της έκπτωσης κατά 30% του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.Υπουργός

1.    Πώς θα αντιμετωπισθεί το αδιέξοδο αυτό από τους φορολογούμενους με τη νέα σημαντική μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος τους, μετά την επιβολή τέτοιας δυσβάσταχτης φορολογίας;
2.    Πώς αποτιμώνται τα κρατικά έσοδα από κάθε νέα αύξηση των 9 παραπάνω δυσβάσταχτων φόρων, που συνεπάγονται αντίστοιχη μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος των φορολογούμενων;


ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΘΕΜΑ: Σε δραματική θέση 1,2 εκατ. συνταξιούχοι λόγω νέων περικοπών στις συντάξεις τους!

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, σε δραματική θέση έχουν περιέλθει 1,2 εκατ. συνταξιούχοι, λόγω των αυξημένων και αλλεπάλληλων περικοπών στις συντάξεις τους. Έξι στους δέκα συνταξιούχους παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 Ευρώ και μάλιστα το 44,8% των συνταξιούχων παίρνει μηνιαία σύνταξη κάτω από 665 Ευρώ! Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.Υπουργός

3.    Πόσοι είναι οι συνταξιούχοι και ποιας κατηγορίας, που υπέστησαν μείωση της σύνταξης τους την τελευταία 2ετία;
4.    Ποιο είναι το ποσό της μείωσης αυτής για κάθε κατηγορία συνταξιούχων, και ποιο το συνολικό ποσό για όλους τους συνταξιούχους;
5.    Πώς θα ανταπεξέλθει στις ανάγκες του (κυρίως ανελαστικές δαπάνες) ο έλληνας συνταξιούχος, λόγω της παραπάνω νέας μείωσης στο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα του;
6.    Πώς και πόσο μειώνονται οι δαπάνες των σχετικών ασφαλιστικών φορέων από τις πιο πάνω περικοπές στις συντάξεις;


                                                                                                 Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ