Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Aποτελέσματα και Βαθμολογίες σε Α’ και Β’ κατηγορία Βοιωτίας

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες σε α’ και β’ κατηγορία στη Βοιωτία καθώς επίσης και οι σκόρερς στην α’ κατηγορία είναι:
Α’ Κατηγορία
4η αγωνιστική
Ύπατο – Αμβρυσσέας 0-2
Παρνασσός – Δάφνη 1-1
Δήλεσι – Αναγέννηση Σχ. 0-1
Κιθαιρώνας – Απόλλων Ακρ. 6-0
ΠΑΟΚ – Παμβαγιακός 2-0
Ένωση – Ολυμπιάδα 3-1
Αρματηλάτης – Μαυρομμάτι 1-1

Η Βαθμολογία
(σε 4 αγώνες)

Αμβρυσσέας————15–2——12
———————————————————
Κιθαιρώνας————–13-1——12
Παρνασσός————-14-1——–10
Ύπατο——————-9-5———–9
Αρματηλάτης———–4-4———–7
Αναγέννηση Σχ.——-5-5———-7
Δήλεσι—————––4-3———-6
Ένωση——————6-5———-6
ΠΑΟΚ——————–3-8——––6
Μαυρομμάτι————4-10——–2
Ολυμπιάδα————-3-8———1
Απόλλων Ακρ.———2-15———1
————————————————
Δάφνη——————-2-7———-1
———————————————–
Παμβαγιακός———-1-11——–0

5η αγωνιστική
Απόλλων Ακρ.- Ένωση
Δάφνη – ΠΑΟΚ
Αμβρυσσέας – Κιθαιρώνας
Μαυρομμάτι – Παρνασσός
Δήλεσι – Ύπατο –
Παμβαγιακός – Ολυμπιάδα
Αναγέννηση Σχ. – Αρματηλάτης

ΣΚΟΡΕΡΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

8 γκολ: Πλακίδας Μ.(Αμβρυσσέας)

4 γκολ: Δαμπάνης (Ένωση), Μπατσούλης (Κιθαιρώνας)

3 γκολ: Μαρτιναίος (Παρνασσός), Καλλέργης Α. (Παρνασσός), Καλλέργης Μαν. (Παρνασσός), Γεωργουσόπουλος (Αμβρυσσέας), Ραχούτης (Ύπατο), Καρακατσάνης (Ύπατο), Φιλιππίδης (Κιθαιρώνας), Κώνστας (Κιθαιρώνας)

Β’ Κατηγορία

α’ όμιλος
2η αγωνιστική
Παύλο – Υψηλάντης 0-2
Πανγεωργικός – Πήγασος 1-2
Άσκρη – Νίκη Λαφ. 1-2
Θεσπιακός – Κυπάρισσος 0-1
Παναλίαρτος – Ρήξη Λιβ. 7-1
Ρεπό: Πανδαυλειακός

Βαθμολογία
(σε 2 αγώνες)

Νίκη Λαφ.————-10-1——–6
Κυπάρισσος———-4-0——–6
————————————————
Πήγασος—————4-1——–6
Παναλίαρτος———-7-1——–4
Υψηλάντης————2-0——–4
Πανδαυλειακός*——6-0——-3
Πανγεωργικός*——–1-2——–0
Παύλο——————0-4——–0
Άσκρη——————1-5——–0
Θεσπιακός————0-7——–0
Ρήξη Λιβ.————–1-15——–0

* Έχουν 1 αγώνα

3η αγωνιστική
Άσκρη – Παναλίαρτος
Νίκη Λαφ.- Θεσπιακός
Πήγασος – Υψηλάντης
Ρήξη Λιβ. – Παύλο
Πανδαυλειακός – Πανγεωργικός
Ρεπό: Κυπάρισσος

β’ όμιλος
2η αγωνιστική
Ελλοπιακός – Λεοντάρι 4-3
Κόκκινο – Ελεώνας 3-0
Ελικώνας – Κεραυνός 1-4
Ηρακλής Ασωπίας – Πελοπίδας 1-1
Δόξα Μουρ.- Χώστια 6-2
Ρεπό: Ιωνικός Αστέρας

Βαθμολογία
(σε 2 αγώνες)

Κόκκινο—————–7-0——-6
Ελλοπιακός————6-4——-6
———————————————–
Δόξα Μουρ.————-7-3——4
Ηρακλής—————-2-1——-4
Κεραυνός—————4-2——3
Πελοπίδας————-2-3——–1
Λεοντάρι—————-3-4——-1
Ελεώνας—————-1-4——-1
Χώστια——————2-6——-1
Ελικώνας*————–1-4——0
Ιωνικός Αστέρας*——-0-4——0

* Έχουν 1 αγώνα
3η αγωνιστική
Χώστια – Κόκκινο
Λεοντάρι – Ηρακλής Ασωπίας
Δόξα Μουρ.- Ελλοπιακός
Κεραυνός – Πελοπίδας
Ιωνικός Αστέρας Ελικώνας
Ρεπό:Ελεώνας
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί: Μην απαντήσετε ποτέ σε αυτό το τηλεφώνημα!


Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι απάτες σε βάρος πολιτών, οι οποίοι δέχονται τηλεφωνήματα από αγνώστους που παριστάνουν είτε τους αστυνομικούς, είτε τους δικηγόρους, προκειμένου να τους «αρπάξουν» χρήματα.

Στο πλαίσιο της νέας υπόθεσης απάτης με θύμα μία ηλικιωμένη στην Πιερία, η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών!

Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας προτρέπει τους πολίτες:

-Nα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

-Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

-Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.

-Να μην πείθονται όταν άγνωστοι τους ζητούν να καταβάλλουν χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα - εταιρείες για αγορά αγαθών - προσφορά υπηρεσιών.

-Να μην δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

-Να μην πείθονται από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχουν προηγουμένως καλέσει.

-επισημαίνεται ότι από τα νοσοκομεία ή τις δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η τακτική υπάλληλοί τους να πηγαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν
να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.)

-Να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.

-Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λιβαδειάς

Τακτική Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης  περιφέρειας Λιβαδειάς στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς - Τετάρτη 19/10/2016 & ώρες 09.00-16.30

Για την συμμετοχή στη ψηφοφορία απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή κάρτα μέλους της ΔΟΕ ή άλλο δημόσιο έγγραφο πιστοποίησης στοιχείων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Aπο το Νεοχώρι ξεκινούν οι Λαϊκές Συνελεύσεις του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


Σε μια ευρύτατη δημοκρατική-συμμετοχική διαδικασία, προβαίνει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων, διοργανώνοντας Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.
Οι συνελεύσεις έχουν αντικείμενο τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής για την διετία που πέρασε και στόχο την συμμετοχή των Δημοτών στον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.
Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα  θα πραγματοποιηθούν οι συνελεύσεις σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα και το κλείσιμο αυτής της διαδικασίας θα ολοκληρωθεί με τον Δημόσιο απολογισμό στην έδρα του Δήμου.

Η πρώτη Λαϊκή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20-10-2016 και ώρα 7.00 μμ στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου.  

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Νεοχώρι Βοιωτίας

Σε μία μοναδική για το φυσικό της κάλλος πλαγιά του Ελικώνα και σε αρκετά κοντινή απόσταση από το γραφικό Νεοχώρι(λίγα μόλις λεπτά έξω από την πόλη της Θήβας), βρίσκεται η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.
Η ίδρυση της Μονής χάνεται στο διάβα του χρόνου και μόνο η ιστορικότητα της τοποθεσίας μας υποψιάζει για τη δόξα της στο μακρινό παρελθόν. Ο παλαιοχριστιανικός ναός στην Κοιλάδα των Μουσών και η κεντρική τοποθεσία που σήμερα ονομάζεται Επισκοπή, είναι τεκμήρια μιας πρωτοχριστιανικής κοινότητας. Πολλά διάσπαρτα παλαιοχριστιανικά γλυπτά ή εντοιχισμένα σε ναούς, σε μοναστήρια, σε ιδιωτικές κατασκευές, στις περιοχές των Θεσπιών, της Άσκρης, της Ξηρονομής και της Θίσβης συντηρούν την ελπίδα ότι και άλλα αξιόλογα παλαιοχριστιανικά σπαράγματα φυλάσσονται στα σπλάγχνα του Νεοχωρίου, πιθανότατα δε στα ριζώματα της Ζωοδόχου Πηγής.
Στην εποχή του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη και επί αυτοκράτορος Μανουήλ Κομνηνού (1143-1180) η Θήβα είναι Μητρόπολη και υπάγονται σε αυτήν πέντε επισκοπές. Στην περίοδο τούτης της ακμής υψώθηκαν σε όλο το χώρο της Βοιωτίας εξαιρετικά μνημεία, που έμειναν μάρτυρες της πολιτιστικής πορείας των κατοίκων της. Σ’ αυτούς τους χρόνους θρυλείται από προφορικές παραδόσεις πως χτίστηκε το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, στο Νεοχώρι.
Δυστυχώς, όμως, οι κατά καιρούς σεισμοί, στους οποίους είναι ευάλωτη η περιοχή, οι βαρβαρικές επιδρομές και οι ξενικές κατοχές επέφεραν πολλές καταστροφές. Αν κι έχει ανακηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο με υπουργική απόφαση και έκδοση του ΦΕΚ: ΥΑ 36534/2169/21-3-1959, ΦΕΚ 122/Β/4-4-1959, το καθολικό της Μονής υπέστη ολοσχερή καταστροφή στους χρόνους της Τουρκοκρατίας και σώζεται μόνο ένα κομμάτι του τοίχου από το Ιερό Βήμα, αρμονικά «δεμένο» με τον νεοανεγερθέντα ναό.
Στις 24 Μαρτίου 1957 έγινε έναρξη των εργασιών αναστήλωσης του κατεστραμμένου ναού απο τους κατοίκους του Νεοχωρίου. Ο ναός, βασιλική μετά τρούλου, έχει όλα τα γνωρίσματα του βυζαντινού ρυθμού σε μικρή κλίμακα: αγκαλιάζει τους πιστούς δούλους του Θεού του Ζώντος που προσέρχονται με κατάνυξη, χωρίς καμία επιτήδευση, κανένα φτιασίδωμα. Είναι μια λιτή, απέριττη εκκλησία, με χαμηλό φωτισμό, που αποπνέει αβίαστα μιαν ατμόσφαιρα μυσταγωγική, ικανή να ζεστάνει τις καρδιές των προσκυνητών.

 Κατά τις ανασκαφές βρέθηκαν τρεις εικόνες μεγάλης ιστορικής κι αρχαιολογικής αξίας αγιογραφημένες επάνω σε μεμβράνη οι οποίες απεικόνιζαν την Παναγία ως Ζωοδόχο Πηγή, τον Άγιο Γεώργιο και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Δυστυχώς, οι δύο εικόνες εκλάπησαν από χέρι βέβηλο και σήμερα σώζεται μόνον η μικρή εικόνα του Αγίου Αρχαγγέλου.
Στο καινούργιο τέμπλο εκατέρωθεν της Ωραίας Πύλης, προβάλλουν τέσσερις δεσποτικές εικόνες, όπου στ’ αριστερά έχουμε τη Ζωοδόχο Πηγή με την Παναγία Βρεφοκρατούσα και στα δεξιά  τον Χριστό Ένθρονο με τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Παρακείμενο του κεντρικού υψηλότερου κλίτους έχει χτιστεί άλλο, μικρότερο σε διάσταση, όπου δεσπόζουν οι εικόνες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας. Εκεί, είναι ορατή και η μεσοτοιχία, που σώζεται από τον πρώτο, βυζαντινό ναό. Στον Πρόναο, σε ξεχωριστή θέση, προβάλλει άλλη εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, πλησίον του σκευοφυλακίου. Όλες οι εικόνες ανάγονται στη μεταβυζαντινή περίοδο και χρήζουν συντήρησης, προκειμένου ν’ αποκαλυφθεί στους πιστούς η τέχνη τους.
Η εύρεση της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής οδήγησε τους ανασκαφείς στο συμπέρασμα ότι κάπου εκεί υπάρχει Αγίασμα, το οποίο βρέθηκε μετά από κοπιαστικές προσπάθειες των Νεοχωριτών και που σώζεται όπως βρέθηκε, δίπλα στο ναό.

Το 2009 ήρθε στο Μοναστήρι η Γερόντισσα Αρσενία και με την ολόθερμη στήριξη των πιστών, έγιναν σημαντικά έργα υποδομής, όπου το κατέστησαν καύχημα σε όλη την περιοχή.
Κοντά στο Καθολικό ανάβουμε κερί στο γραφικό ξωκλήσι που αφιερώθηκε σε δύο νεοφανείς Αγίους, μάρτυρες της πίστης μας, στον Άγιο Λουκά Κριμαίας και στον Όσιο Εφραίμ.

Το Μοναστήρι γιΤο ΜονΤο  To Μοναστήρι γιορτάζει την Παρασκευή της Διακαινησίμου.


Χτισμένο στους νότιους πρόποδες του Ελικώνα, σε υψόμετρο340 μέτρων στο όμορφο Νεοχώρι του  Δήμου  Aλιάρτου Θεσπιέων. Ο δρόμος είναι ελάχιστα ανηφορικός – ασφαλτοστρωμένος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γερόντισσα Αρσενία στο τηλέφωνο 2262065441
Αρσενία στο τηλέφωνο 2262065441

 Περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebbok
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ημερομηνίες καταβολής των κοινωνικών επιδομάτων

Τις ημερομηνίες καταβολής των κοινωνικών επιδομάτων, ανακοίνωσε η αν. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Συγκεκριμένα,

Πληρωμή κάρτα σίτισης Οκτωβρίου: 24 Οκτωβρίου 2016.

Επιδότηση ενοικίου Σεπτεμβρίου: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τις 5 τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου.

Καταβολή 3ης δόσης οικογενειακών επιδομάτων: Έως Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Καταβολή προηγούμενων δόσεων οικογενειακών επιδομάτων: Όσοι προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και τα μέσα Αυγούστου, θα λάβουν μέχρι 21 Οκτωβρίου τα ποσά που δικαιούνται.

Προνοιακά επιδόματα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου: Μέσα στο Νοέμβριο.

Αντισταθμιστικά ΕΚΑΣ: Πρώτο 15νθημερο Νοεμβρίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα



Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Γιάννενα


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τα Γιάννενα το βράδυ του Σαββάτου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή κοντά στα χωριά Πωγωνίου και της Ζίτσας στις 23:14 περίπου και είχε διάρκεια αρκετών δευτερολέπτων (20 με 30, σύμφωνα με πληροφορίες), ενώ προηγήθηκε βοή.

Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιοτούτου, ακολούθησαν με διαφορά 6 λεπτών άλλες δύο δονήσεις, μεγέθους 4,1 και 3,5 Ρίχτερ, ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζονταν για πολλή ώρα.

Δεν υπήρξαν αναφορές για σοβαρές ζημιές ή τραυματίες. Οι κάτοικοι στα χωριά βγήκαν στις πλατείες, ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κινητοποιήθηκε και κατευθύνθηκε προς τις περιοχές όπου βρίσκεται το επίκεντρο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη τη δυτική Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής χώρας. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην Κέρκυρα, στην Πρέβεζα, στην Άρτα και στη Θεσπρωτία, ακόμα και σε Λάρισα και Τρίκαλα. Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν 5 χλμ.

Μιλώντας στο epirusgate, ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί στα χωριά του δήμου σοβαρές ζημιές από τη σεισμική δόνηση. Ωστόσο, όπως τόνισε, οι πολίτες στον δήμο Πωγωνίου είναι έντρομοι από το μέγεθος του σεισμού και όπως όλα δείχνουν θα περάσουν την αποψινή νύχτα στο ύπαιθρο.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας, κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο, ο σεισμός προκάλεσε πτώσεις βράχων και προβλήματα στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Ιωαννίνων, στους δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας.

Οπως μεταδίδει το epiruspost.gr, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Ιωαννίνων, ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από δεκαπέντε μετασεισμικές δονήσεις. Η Εθνική Οδός Ιωαννίνων-Κοζάνης έκλεισε από καταπτώσεις, ενώ ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν προς τα Πράμαντα και τους Κήπους. Την ίδια ώρα, εικόνες πανικού εκτυλίχθηκαν και στην πόλη των Ιωαννίνων, με δεκάδες κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους και τα μαγαζιά να αδειάζουν μέσα σε λίγα λεπτά. Τα τηλεφωνικά κέντρα της Πυροσβεστικής αλλά και της Αστυνομίας πήραν φωτιά από πολίτες που προσπαθούσαν να πληροφορηθούν στοιχεία για τον σεισμό και να εκφράσουν την αγωνία τους.

Ηρεμία στην Κέρκυρα

Αλώβητη φαίνεται πως έμεινε η Κέρκυρα από τον σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή του Πωγωνίου, στην Ήπειρο, που ταρακούνησε το νησί. Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλο το νησί, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έκτακτα περιστατικά».

Αρκετοί κάτοικοι επικοινώνησαν με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πάντως στο νησί επικρατεί απόλυτη ηρεμία.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ