Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ασύλληπτη τραγωδία στην Εύβοια -Πέθανε έξω από το μαιευτήριο λίγο πριν γεννήσει δίδυμα!


Συγκλονίζει η είδηση του θανάτου 42χρονης εγκύου, η οποία πήγαινε την Κυριακή το απόγευμα σε μαιευτήριο για να γεννήσει τα δίδυμα που κυοφορούσε και ξεψύχησε έξω από την κλινική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviatop.blogspot.gr, η γυναίκα παρουσίασε υψηλή πίεση και κατέρρευσε έξω από κλινική στην Αθήνα.Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες να την επαναφέρουν στη ζωή, αλλά αυτές δεν απέφεραν καρπούς. Κατάφεραν όμως και έφεραν στη ζωή τα δύο δίδυμα παιδιά της, τα οποία χαίρουν άκρας υγείας.

Η 42χρονη καταγόταν από την Κάρυστο και ο σύζυγός της από τα Στύρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με Δήμο Αναστασιάδη η Λευκή Νύχτα στη Λιβαδειά



Αξιότιμοι Συνάδελφοι,
Φίλες και Φίλοι,

Θεωρούμε δεδομένο ότι όλες οι δράσεις του Δ.Σ. δεν θα είχαν επιτυχία εάν δεν στηριζόμαστε στην καθημερινή επαφή και ανταλλαγή ιδεών και αποφάσεων με όλα τα μέλη μας. Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν εάν δεν πίστευαν στην προσπάθεια μας δίνοντας οικονομική στήριξη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Η τρίτη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας στη Λιβαδειά που αποτελεί πλέον θεσμό το Σαββάτο 29 Οκτωβρίου 2016 είναι η δική μας απάντηση στο δυσμενές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον και στο καταναλωτικό κοινό που, με την αμέριστη συμπαράσταση του, μας επιτρέπει να επιχειρούμε και να πραγματοποιούμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Μία γιορτή του Λιβαδείτικου εμπορίου που, χωρίς διαπραγματεύσεις, θέλει να ανταποδώσει στον καταναλωτή, την εμπιστοσύνη του στην τοπική αγορά.
Ένας θεσμός, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και η Αντιπεριφερειάρχης κα. Φανή Παπαθωμά, συμβάλλοντας ενεργά στην θεσμική και οικονομική θωράκισή του. Την ευχαριστούμε.
Κοντά μας ο Δήμος Λεβαδέων και η Δήμαρχος, κα Γιώτα Πούλου, τους οποίους  επίσης ευχαριστούμε. Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον Πρόεδρό του και επίτιμο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παναγιώτη Αγνιάδη ,που πάντα, ακούραστα και αγόγγυστα, στέκεται στο πλευρό μας.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι θα γιορτάσουν την 28η Οκτωβρίου στη Θήβα

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου «28η Οκτωβρίου 1940»
Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της
28ης Οκτωβρίου 1940, οι οποίες αναφέρονται στο συνημμένο πρόγραμμα.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Ώρα 18.30
Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών
και Ιδιωτικών καταστημάτων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου
Δικαίου, Τραπεζών, Οργανισμών και οικιών από την 8η πρωινή
ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης
Οκτωβρίου. Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου η πόλη θα
φωταγωγηθεί.
Εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και
Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 που θα
πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ» του
Συνεδριακού Κέντρου Θήβας με ομιλητή τον Επίτιμο Αρχηγό του
Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ) Στρατηγό ε.α. Κωνσταντίνο
Ζαζιά με θέμα:
«28η Οκτωβρίου το Χθες και το Σήμερα»
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν χορευτικά τμήματα των
πολιτιστικών συλλόγων Θήβας Λάϊος κ΄ Σαρακατσαναίων.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Ώρα 07.30 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της
πόλης
Ώρα 08.00 Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με φροντίδα του
ΚΕΠΒ και με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θηβαίων
Ώρα 11.00 α. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
β. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 10.30
γ. Πέρας προσέλευσης ώρα 10.45
δ. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον
Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό της
Α/θμιας Εκπ/σης κ. Ιωάννη Σκουρτανιώτη.
Ώρα 11.30 Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου
Κατάθεση στεφάνων από :
- Εκπρόσωπο Κυβέρνησης
- Δήμαρχο Θηβαίων
- Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
- Βουλευτές Νομού Βοιωτίας
- Διοικητή Ανωτέρας Φρουράς Θήβας
- Αστυνομικό Δ/ντη Βοιωτίας
- Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας
- Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου
- Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Ε.Δ–Σ.Α κ΄ Εφέδρων
Αξιωματικών Θήβας
- Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου
- Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
- Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Θήβας
- Εκπρόσωπο ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων
- Εκπρόσωποι Συλλόγων, Σωματείων Θήβας
- Λύκεια
- Γυμνάσια
- Δημοτικά Σχολεία
Ώρα 12.15 Παρέλαση στην οδό Πινδάρου, παρουσία επισήμων, από
τμήματα μαθητών, πολιτιστικών Συλλόγων και τμήματα των
Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά το πέρας της παρέλασης θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στην
αίθουσα τελετών του παλαιού Δημαρχείου Θήβας.

Ώρα 17.00 Υποστολή της Σημαίας

*Τελετάρχης του Δήμου Θηβαίων ορίζεται ο κ. Μιχάλης Κολλημένος.
*Αρμόδια για το συντονισμό όλων των τμημάτων παρέλασης ορίζεται η καθηγήτρια Φυσικής
Αγωγής κα. Χρύσα Αποστολίδου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή ρεύματος σε Καπαρέλλι,Λεύκτρα,Μελισσοχώρι,Λουτουφί και Δ.Πυρί



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Tάφος του Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα


Κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.

Ιδιαίτερα δε, η Βοιωτική Εκκλησία τιμά με λαμπρότητα την μνήμη του Αποστόλου, αφού ο Άγιος συνδέθηκε στενά με την ένδοξη πόλη των Θηβών.

Ο Απόστολος Λουκάς καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και εξασκούσε το επάγγελμα του ιατρού ενώ συγχρόνως σύμφωνα με μια αρχαία παράδοση ήταν και άριστος ζωγράφος. Ήταν επίσης και άριστος γνώστης της Εβραϊκής, της Συριακής και της Ελληνικής γλώσσας και όπως φαίνεται από έργα του είχε αξιόλογη φιλοσοφική και φιλολογική κατάρτιση.

Ο δε έξοχος χειρισμός της Ελληνικής γλώσσας συνηγορεί στο να αποδεχθούμε την παράδοση η οποία υποστηρίζει την ελληνική εθνικότητα του Λουκά.

Ο Μιχαήλ Μαλαξός στους Βίους των Αγίων αναφέρει ότι: «Καθώς μας πληροφορεί ο Ευσέβιος, ο Ευαγγελιστής Λουκάς ήταν εξ Αντιοχείας, εθνικότητας του δε εικάζεται μάλλον η Ελληνική». Υπήρξε προσφιλής μαθητής και ακόλουθος του μεγάλου Αποστόλου των εθνών Παύλου, τον οποίο ακολούθησε κατά το μεγαλύτερο μέρος της 2ης και 3ης περιοδείας του.

Σύμφωνα με την παράδοση ο Λουκάς μετά τον μαρτυρικό θάνατο του Αποστόλου Παύλου κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Δαλματία, Ιταλία, Γαλλία, και κυρίως στην Ελλάδα με επίκεντρο την πόλη των Θηβών.

2Ο Μέγας Συναξαριστής της Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρει και μια άλλη παράδοση σύμφωνα με την οποία ο Άγιος πριν ακόμη γίνει χριστιανός ζούσε στη Θήβα εξασκώντας το επάγγελμα του ιατρού, κι εκεί γνώρισε τον Παύλο και ασπάσθηκε τον χριστιανισμό. Βέβαια αυτή η παράδοση η οποία υποστηρίζει την διαμονή του Λουκά στη Θήβα πριν την γνωριμία του με τον Παύλο πριν δηλαδή γίνει χριστιανός είναι δύσκολο να εξακριβωθεί και είναι μάλλον απίθανη.

Μεγάλη προσφορά του Αγίου στην Εκκλησία πέρα από το κηρυγματικό έργο είναι και η συγγραφή του Ιερού του Ευαγγελίου και του βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων.

Μάλιστα ο Λουκάς είναι ο μόνος Ευαγγελιστής που ξεκινά το Θεόπνευστο έργο του με τα προ της γεννήσεως του Χριστού γεγονότα (εμφάνιση αγγέλου στο Ζαχαρία, Ευαγγελισμός, Επίσκεψη Θεοτόκου στην Ελισάβετ, γέννηση Προδρόμου). Αναφέρει επίσης με χρονολογική και ιστορική τάξη όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με την Ρωμαϊκή κυριαρχία στην Παλαιστίνη. (Διακρίνεται έντονα στο Ευαγγέλιο του το μεγάλο χάρισμα του Αγίου ως ιστορικού).

Στη συνέχεια στο 5ο ιστορικό βιβλίο της Καινής Διαθήκης, στις Πράξεις των Αποστόλων, ο Λουκάς διηγείται την δράση των Αποστόλων για την διάδοση του Χριστιανισμού στους διωγμούς που υπέστησαν καθώς και γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Αρχαία Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Μ. Μαλαξό τόπος συγγραφής του κατά Λουκά Ευαγγελίου είναι το σπήλαιο της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου όπου σώζεται ως σήμερα η κόγχη (Αγία Τράπεζα) όπου ιερουργούσε ο Άγιος ενώ σύμφωνα με τη γνώμη άλλων τόπος συγγραφής είναι η Αλεξάνδρεια.

Κάτι που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι πρώτος ο Λουκάς σχεδίασε με κερί και με μαστίχα την εικόνα της αγίας Θεοτόκου με τον Χριστό στην αγκαλιά, και έπειτα, αφού ζωγράφισε άλλες δύο, τις μετέφερε στα Ιεροσόλυμα, για να τις δείξει στην ίδια Την Παναγία και να τη ρωτήσει, αν της αρέσουν λέγοντας της: «Εί αρετόν αυτή εστίν». Εκείνη τις δέχτηκε τότε και είπε: «Η χάρις του υπ’ εμού τεχθέντος είη δι’ εμού μετ’ αυτών». Ο Λουκάς ζωγράφισε και τις εικόνες άλλων αποστόλων. Έκτοτε, η υπέροχη αυτή τέχνη της αγιογραφίας, διαδόθηκε σ᾿ όλη την οικουμένη. Στον Λουκά αποδίδεται η εικόνα της «Αθηναίας» Παναγίας, η εικόνα της Παναγίας στην Μόνη του Μεγάλου Σπηλαίου, η εικόνα της Παναγίας Σουμελά καθώς, επίσης, και η εικόνα που βρίσκεται στην εκκλησιά του αγίου Δημητρίου στη Θήβα, η οποία είναι γνωστή ως εικόνα της μεγάλης Παναγίας ή ως «Μεγάλη Παναγία».

Ο Άγιος Λουκάς, ονομάζεται και «Ευαγγελιστής της Παναγίας», γιατί περισσότερο από τους άλλους Ευαγγελιστές, περιγράφει λεπτομέρειες και παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την Υπεραγία Θεοτόκο, στην αρχή του Ευαγγελίου του. Συγκεκριμένα, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την επίσκεψη της Παναγίας στην Ελισάβετ, μητέρα του τιμίου Προδρόμου, και άλλα περιστατικά από την παιδική ηλικία του Ιησού και της Μητέρας Του, τα οποία γνωρίζουμε μόνο από το Ευαγγέλιο του Λουκά.

Αλλά και για το τέλος του Αποστόλου Λουκά υπάρχουν δύο παραδόσεις.

Ο Ιππόλυτος, ο Αγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος και άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Άγιος πέθανε με μαρτυρικό τέλος και μάλιστα ο Νικηφόρος Κάλλιστος αναφέρει ότι οι Ρωμαίοι κρέμασαν τον Άγιο από τα κλαδιά μιας ελιάς. Σύμφωνα όμως με τον Μ. Συναξαριστή ο Άγιος εκοιμήθη ειρηνικώς στη Θήβα όπου και ετάφη γύρω στο 80 μ.Χ. εκεί που σήμερα βρίσκεται ο περικαλής ναός του.

Στον τάφο του ο Θεός, θέλοντας να δοξάσει τον υπηρέτη του, έσταξε κολλύρια, σύμβολα της επιστήμης του. Για τον λόγο αυτό, ο τάφος του έγινε διάσημος σ’ ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο. Η μαρμάρινη λάρνακα που περιείχε το σεπτό σώμα του σώζεται μέχρι και σήμερα και έχει τη «δύναμη» να γιατρεύει κάθε ασθένεια, ιδίως τις νόσους των ματιών, σε όσους προσκυνούν με πίστη. Ο ρωμαϊκός αυτός τάφος ανήκει σε πολύ μεταγενέστερη εποχή, και ήταν οικογενειακός τάφος. Όταν έγινε η ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου εναπέθεσαν εκεί το ιερό λείψανο, όπου παρέμεινε εκεί έως το 357 μ.Χ.

Ιστορικές περιπέτειες, επιδρομές και σεισμοί κατέστρεψαν κατά καιρούς το ναό του Αγίου Λουκά που φιλοξενούσε τη ρωμαϊκή λάρνακα, κάτω από την οποία βρισκόταν ο αρχικός τάφος του Ευαγγελιστή. Με τις αλλεπάλληλες επισκευές σμικρύνθηκαν οι διαστάσεις του ναού και η λάρνακα, που βρισκόταν στον κυρίως ναό, βρίσκεται σήμερα στο Ιερό, με τη μια πλευρά της σχεδόν εντοιχισμένη στον ανατολικό του τοίχο.

Το έτος 357 μ.Χ ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος, ο γιος του μεγάλου Κωνσταντίνου, έδωσε εντολή στον Άγιο Αρτέμιο, τον μεγάλο Δούκα της Αιγύπτου και μετέπειτα μάρτυρα, να μεταφέρει το λείψανο του αγίου Λουκά και να το εναποθέσει στον ναό των Αγίων Αποστόλων, κάτω από την αγία τράπεζα, μαζί με τα λείψανα των αποστόλων, Ανδρέα και Τιμοθέου.

Ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς με το βαρυσήμαντο χριστιανικό του έργο αποδείχθηκε άξιος εργάτης του Χριστού, αφού καταυγάσθηκε με το πνευματικό και υπερκόσμιο φως του Σωτήρος Χριστού μετέδωσε και μεταδίδει ακόμη και μέχρι σήμερα αυτό το υπέροχο φως σ’ όλη την οικουμένη με τα δύο αιώνια και αθάνατα βιβλία του, δηλαδή με το ιερό του Ευαγγέλιο και τις Πράξεις των Αποστόλων.

Ο Ευαγγελιστής Λουκάς, αυτή η μεγάλη μορφή της Εκκλησίας των Αποστολικών χρόνων στη δράση του οποίου οφείλει το ξεκίνημα της η Βοιωτική Εκκλησία, παραμένει φάρος και σηματοδότης για τους χριστιανούς κάθε τόπου και εποχής και πολύ περισσότερο για τους χριστιανούς της ενδόξου και αγιοτόκου Εκκλησίας της Βοιωτίας.

Τα Άγια Λείψανα

Ο Αυτοκράτορας Κάρολος ο Δ’ μετέφερε τα λείψανα του Αγίου από την Κωνσταντινούπολη στην Ρώμη, το έτος 1354. Στην Πράγα φυλάσσετε η τίμια κάρα του.


Μετά από πολυετείς προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας της Βοιωτίας και του Δήμου Θηβαίων επεστράφη μικρό τμήμα των ιερών λειψάνων του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά στις 17 Σεπτεμβρίου του 2000. Τα λείψανα τοποθετήθηκαν στην από αιώνες κενή λάρνακα, σε ασημένια θήκη.

Η Βοιωτική Εκκλησιά τιμά πανηγυρικά τον Άγιο Λουκά:

Στις 17 Σεπτεμβρίου, την επανακομιδή των αγίων λειψάνων του, και

Στις 18 Οκτωβρίου, την κοίμηση του.

Ἀπολυτίκιον

Λουκᾶν τὸν θεηγόρον καὶ τοῦ Παύλου συνέκδημον καὶ Εὐαγγελίου τοῦ τρίτου συγγραφέα θεόπνευστον, ἐν ὕμνοις τιμήσωμεν, πιστοί, ὡς ἄξιον ἐργάτην τοῦ Χριστοῦ. Τῷ φωτι γὰρ τοῦ Κυρίου καταυγασθεὶς μετέδωκε φῶς τῷ κόσμῳ. Γράψας τὰς θαυμαστὰς παραβολάς, σύστασιν ἐκκλησίας τε τῇ ἐπελεύσει τοῦ πνεύματος ἱστορησάμενος.

Κοντάκιον

Ἦχος δ’. Ἐπεφάνης σήμερον.

Μαθητὴς γεvόμενος τοῦ Θεοῦ Λόγου, σὺν τῷ Παύλῳ ἅπασαν, ἐφωταγώγησας τὴv γῆν, καὶ τὴν ἀχλὺν ἀπεδίωξας, τὸ θεῖον γράψας, Χριστοῦ Εὐαγγέλιον.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΣΠΑ: Επιδότηση έως 100% για παλαιούς και νέους επιχειρηματίες

Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος προκήρυξης των τριών δημοφιλών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση μικρών και νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και των πτυχιιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ που θέλουν να σπάσουν τη δική τους δουλειά.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριώ δράσεων που ανήκουν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επανεκκίνηση» που διαχειρίζεται το υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού ανέρχεται στα 238 εκατ. ευρώ.

Μέσα από τα προγράμματα αυτά που στον πρώτο κύκλο τους κέρδισαν το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, για την ακρίβεια 34.000, προβλέπονται κοινοτικές ενισχύσεις έως και 100% για επενδύσεις.

Συνοπτικά οι τρεις δράσεις έχουν ως εξής:

-Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές. Ο προϋπολογισμός του δεύτερου κύκλου θα είναι της τάξης των 140 εκατ. ευρώ.

-«Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» με τον προϋπολογισμό του δεύτερου κύκλου να σχεδιάζεται στα 48 εκατ. ευρώ.

-Τη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» που θα έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

Πηγές θέλουν τα ποσοστά επιδότησης για όσους υπαχθούν στα προγράμματα να μην αλλάζουν σε σχέση με εκείνα του πρώτου κύκλου.

Έτσι για την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων το ποσοστό χρηματοδότησης θα είναι στο 50% των επιλέξιμων δαπανών.

Σε σχέση με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα το ποσοστό επιδότησης, σύμφωνα με το Έθνος, θα είναι πάλι στο 100%.

Επίσης στο 100% θα είναι και η επιδότηση της δράσης ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αιτήσεις συμμετοχής θα μπορούν να υποβάλλουν:

-Άνεργοι πτυχιούχοι τριοτοβάθμιας εκπαίδευσης, εγγεγραμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, κατά την υποβολή της αίτησης.

-Φυσικά πρόσωπα πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης, ασκούν συναφή με την ειδικότητά τους επαγγελματική δραστηριότητα και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας, ούτε λαμβύνουν σύνταξη γήρατος.

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Ελληνική Αστυνομία-Δείτε το Πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Στερεά

Εορτασμός του Προστάτου του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»


H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, σας ενημερώνει ότι ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00’, θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.

Μετά την Δοξολογία θα  αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του  κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Στρατιωτικών και Δικαστικών Αρχών της πόλης, εκπρόσωποι τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2016:

•    Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό τα Εισόδια της Θεοτόκου στη Λιβαδειά και ώρα 09:30΄.

•    Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Χαλκίδα και ώρα 10:45΄.

•    Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Άμφισσα και ώρα 10:30΄.

•    Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Καρπενήσι και ώρα 10:10΄.

Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από σήμερα 17 έως και 20-10-2016, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΥΣΔΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ        

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Αποκαθηλώνουμε τους κυβερνητικούς αιρετούς, ιμάντες των διοικήσεων και του υπουργείου
 Με τα σωματεία μας τις ΕΛΜΕ υπερασπίζουμε την εργασία μας και το δημόσιο σχολείο
Να ανατρέψουμε τα μνημόνια και την  πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
 Με αιρετούς αγωνιστές και συντονισμό των ΕΛΜΕ παρεμβαίνουμε μαχητικά στα Υ.Σ.

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – «Υπόσχονται» λεηλασία και άγρια εκμετάλλευση

Την ώρα που ΕΕ και ΔΝΤ διασταυρώνουν τα ξίφη τους πάνω από το λεηλατημένο ελληνικό λαό για το ποιος θα αρπάξει περισσότερα μέσω του χρέους, η κυβέρνηση εφαρμόζοντας πλήρως όσα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν (αντιασφαλιστικοί νόμοι,  συνεχής φοροληστεία, ΕΝΦΙΑ, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απολύσεις…), συνεχίζει με το σχέδιο προϋπολογισμού του 2017 που κατέθεσε- για να ξεκαθαρίσει τι είδους  «ανάπτυξη»  περιμένει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Για παράδειγμα το 2016 το πλεόνασμα ήρθε λόγω αυξημένων φόρων (900 εκατ.) και λόγω παραπέρα μείωσης των κρατικών (κατά 700 εκατ.) Συνέπεια των μειώσεων, τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία και μεγάλες περικοπές στην εκπαίδευση. Οι απολογητές της κυβέρνησης λένε πως πληρώνουν οι πλούσιοι. Δεν είναι έτσι: οι έμμεσοι φόροι το 2017 θα φθάσουν τα 26,27 δις. ευρώ από 24,74 δις. το 2016. Αύξηση 1,53 δισ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο! Νέες περικοπές προβλέπονται και για τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού το 2017: από 44,5 δισ. που προβλέπονται φέτος, σε 43,59 δις. ευρώ το 2017. Το 2017  οι τοκογλύφοι- δανειστές θα αρπάξουν 5,55 δις. ευρώ μόνο για τόκους! Το χρέος το 2017 θα φτάσει τα 330,07 δισ. ευρώ, από 326,57 δισ. το 2016 και 321,33 δις. το 2015. Όλα αυτά δείχνουν πως από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα. Οι εργαζόμενοι και ο λαός μόνο με τον αγώνα τους μπορούν να έχουν κατακτήσεις. Να αποκρούσουν και να ανατρέψουν την επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ. Αυτό δείχνει ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από πλειστηριασμούς από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Περιστέρι.
Βαθιά ταξικές οι επιδιώξεις του υπουργείου για το δημόσιο σχολείο!
Ο πέλεκυς του «κόφτη» της μείωσης των δαπανών  έπεσε βαριά στο ξεκίνημα της χρονιάς με 7.000 περίπου λιγότερους αναπληρωτές από πέρσι και με τις συνεχείς αντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις  του υπουργείου στη λειτουργία του σχολείου. Η θέσπιση της μαθητείας, η κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων, οι συγχωνεύσεις τομέων και ειδικοτήτων, οι μετακινήσεις στη μη τυπική εκπαίδευση  επιφέρουν νέο χτύπημα στην Τεχνική Εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Παράλληλα, το τετραετές γυμνάσιο και διετές Λύκειο με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου για “Εθνικό Απολυτήριο” συνιστά νέο φραγμό για τα παιδιά που προέρχονται από τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα. Και έπονται τα χειρότερα! Το «υπόμνημα Λιάκου»  περιγράφει μία εκ βάθρων και άκρως συντηρητική  αναδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου. Αποδομεί και διαλύει το σχολείο, βάζει οριστικά ταφόπλακα στη δημόσια εκπαίδευση, εξοβελίζει βίαια χιλιάδες μαθητές, διαμορφώνει όρους εργασιακής γαλέρας για τους εκπαιδευτικούς και υπακούει στους όρους δημοσιονομικής προσαρμογής και του κόφτη στα δημόσια αγαθά. Το πόρισμα κάνει σαφές πως θα προχωρήσουν σε μεγάλες συγχωνεύσεις σχολείων που θα ξεπερνούν το 30%. Και το κερασάκι στην τούρτα: Αξιολόγηση προσωπικού και του σχολείου. Με κυνικό και ωμό τρόπο καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως για «όσους είτε δεν μπορούν είτε δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο, τότε να μεταγάγουν σε άλλες υπηρεσίες εκτός σχολικής τάξης».
Το σχολείο που οραματίζεται η κυβέρνηση έχει τη σφραγίδα της στρατηγικής της ΕΕ, της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 και του κεφαλαίου. Υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις που ψήφισαν μαζί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

Μόνο η  μαζική παρουσία του κινήματος θα αλλάξει το τοπίο!
Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο που διαδραματίζουν τα ΥΣ. Δεν μπορούμε, όμως, να αφήνουμε χιλιάδες καθηγητές στο έλεος των διοικήσεων και οι Υπηρεσιακές τους Μεταβολές  να ρυθμίζονται κατά το δοκούν. Οι παλιοί και νέοι κυβερνητικοί αιρετοί δεν θέλουν ούτε και μπορούν να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες και την αυταρχική εξέλιξη των Υ.Σ. γιατί υλοποιούν τις κυβερνητικές επιλογές. Οι μόνοι που μπορούν να αντιπαρατεθούν σε αυτή την κατάσταση είναι τα σωματεία μας, οι ΕΛΜΕ. Με ιδέες, σχέδιο, με αντίλογο, με ονομαστική δημοσιοποίηση των αυθαιρεσιών, με κριτήρια παντού και στα πάντα και ενεργοποίηση των καθηγητών να αναζωογονήσουμε αγωνιστικές διαθέσεις και να φέρουμε αποτελέσματα. Όχι στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών, κανείς καθηγητής χωρίς οργανική θέση, κανείς σε καθεστώς ομηρίας. Να μπλοκάρουμε τις νέες αντιδραστικές αλλαγές και τη νέα αξιολόγηση. Κανείς μόνος του, το κάθε πρόβλημα συναδέλφου το μετατρέπουμε από ατομικό σε συλλογικό.

Διεκδικούμε μαχητική παρουσία και εκλογή αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας
και στο ΑΠΥΣΔΕ Ανατολικής Στερεάς
Μια μαχητική, ανυπότακτη, αντιδιαχειριστική και ανεξάρτητη παρουσία στα YΣ που θα στηρίζεται σε ένα μαχητικό εκπαιδευτικό κίνημα, μπορεί να ορθώσει σοβαρά εμπόδια στο διοικητικό - κρατικό αυταρχισμό και στην προσπάθεια νομιμοποίησης των αντιεκπαιδευτικών μέτρων από τα Y.Σ. Μια παρουσία στα Υ.Σ. που θα λειτουργεί στα πλαίσια συλλογικών αρχών (προώθηση των αποφάσεων των ΕΛΜΕ και έλεγχος  από τον κλάδο, κατάργηση απόρρητου, δημοσιοποίηση – αποκάλυψη – αποχώρηση, διαρκής ενημέρωση, σύνδεση με τις ΕΛΜΕ, εναλλαγή – ανακλητότητα – περιορισμός της εκπροσώπησης στις θητείες) μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση  του κινήματος.
Επιδιώκουμε με την κοινή πρωτοβουλία να εκφράσουμε ένα πλατύ ρεύμα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ στην εργασία και στην παιδεία που υπάρχει μέσα στους συναδέλφους και με τα σωματεία μας μπροστά, να αγωνιστούμε:
•    Ενάντια στις αυθαιρεσίες, τα ρουσφέτια και τη συνδιοίκηση.
•    Κόντρα στην παρακμή των  κυβερνητικών αιρετών.
•    Για να μη γίνεται ο αιρετός γρανάζι της διοίκησης και άλλοθι συγκάλυψης του υπουργείου.
•    Ανασυγκροτούμε τα σωματεία μας, παρεμβαίνουμε  στα  Υ.Σ. με  μαχητικό εκπαιδευτικό κίνημα.
•    Για αιρετούς αγωνιστές  και όχι των διοικήσεων και των κυβερνήσεων  υποστηριχτές. 
•    Όλα  για όλους. Ισότητα, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη.  Οργανικές θέσεις για όλους.
•    Όλες οι αρμοδιότητες της λειτουργίας των σχολείων στους συλλόγους διδασκόντων.
•    Ανοιχτό δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, για πρόσφυγες και μετανάστες.
•    Όχι στα παλιά και νέα  μνημόνια – στο σύμφωνο  σταθερότητας της  Ε.Ε.
•    Για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
•    Διαγραφή του χρέους – στάση πληρωμών. Έξοδος από την ΟΝΕ, το Ευρώ και την ΕΕ.

        Στηρίζουμε  –  ψηφίζουμε

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Αγώνας – ρήξη – ανατροπή
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αλεξίου    Χρήστος    ΠΕ11    Γυμν. Σχηματαρίου
Ασήμου    Κωνσταντίνα    ΠΕ02    1ο Γυμν. Θήβας
Ανδρέου    Μαρία    ΠΕ02    Γυμν. Οινοφύτων
Καραμπάση    Παναγιώτα (Νάγια)    ΠΕ06    ΕΠΑΛ Σχηματαρίου
Ντόβολος    Ευάγγελος    ΠΕΟ3    2ο Γυμν. Θήβας
Παπαγεωργίου    Γεώργιος    ΠΕ19    ΕΠΑΛ Λιβαδειάς
Παπαδημητρίου    Καλλιόπη (Πέπη)    ΠΕ06    Γυμν. Σχηματαρίου
Παπαδόπουλος    Αθανάσιος    ΠΕ07    3ο Γυμν. Λιβαδειάς
Παπανδρέου    Ελένη    ΠΕ07    Γυμν. Σχηματαρίου
Περλεπέ    Βασιλική    ΠΕ02    Γυμν. Αλιάρτου
Τράπκου    Γεωργία (Γιούλη)    ΠΕ02    Γυμν. Σχηματαρίου
Χαλιμούρδα    Αντιγόνη    ΠΕ03    Γυμν. Αλιάρτου
Χρυσαφόπουλος    Κωνσταντίνος    ΠΕ04    ΓΕΛ Αράχωβας

  Αποκαθηλώνουμε τους παλιούς και νέους κυβερνητικούς αιρετούς, ιμάντες των διοικήσεων και του υπουργείου.
  Με τα σωματεία μας τις ΕΛΜΕ υπερασπίζουμε την εργασία μας και το δημόσιο σχολείο.
  Να ανατρέψουμε τα μνημόνια και την  πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
   Με αιρετούς αγωνιστές και συντονισμό των ΕΛΜΕ παρεμβαίνουμε μαχητικά στα Υ.Σ.
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ