Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

6 συμβουλές για λιγότερες ιώσεις



Το ανοσοποιητικό σύστημα, ο έξυπνος, άγρυπνος φρουρός που μας προφυλάσσει από τις επιθέσεις των ιών, των μυκήτων και των βακτηρίων, χρειάζεται συνεχή φροντίδα για να διατηρείται γερό και δυνατό.

Ο κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος, μέλος της Ομάδας Ειδικών Δημοσίας Υγείας του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων, εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε για να το βοηθήσουμε ενόψει φθινοπωρινών ιώσεων.

1. Να κοιμάστε αρκετά. Η έλλειψη και οι διαταραχές ύπνου καταβάλλουν το ανοσοποιητικό ακόμη και των νέων. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο δημοσίευσαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο στην επιθεώρηση «Sleep» μελέτη με 30άρηδες εθελοντές, που έδειξε πως όσοι κοιμούνται έστω και για μία εβδομάδα μόνο 6 ώρες κάθε βράδυ έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να κολλήσουν μια ίωση σε σύγκριση με όσους κοιμούνται 7 ώρες.

Η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Υπνου (AASM) συνιστά στους ενηλίκους να κοιμούνται τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ και οι έφηβοι (13-18 ετών) 8 έως 10 ώρες.

2. Να γυμνάζεστε συστηματικά. Οπως συμβαίνει με τη διατροφή, έτσι και η φυσική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού. Μελέτες έχουν δείξει ότι 20-30 λεπτά μέτριας έντασης γυμναστική (π.χ. περπάτημα με γρήγορο βήμα) πέντε ημέρες την εβδομάδα μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά τον οργανισμό από τις ιώσεις.

Προσοχή, όμως, να μην το παρακάνετε: άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η σκληρή προπόνηση (π.χ. στο γυμναστήριο ή για τον μαραθώνιο) μπορεί να έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

3. Θέστε υπό έλεγχο το στρες. Μια κουβέντα είναι αυτό, αλλά γεγονός παραμένει πως το χρόνιο στρες μειώνει τα λευκά αιμοσφαίρια και προκαλεί υπερδραστηριότητα του ανοσοποιητικού. Προσπαθήστε λοιπόν να το ελέγξετε με ό,τι σας χαλαρώνει – από το διάβασμα ενός βιβλίου και ένα χαλαρωτικό μπάνιο έως τη γιόγκα και έναν ήρεμο περίπατο.

4. Κόψτε το κάπνισμα. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα εξασθενεί το ανοσοποιητικό, καταστέλλοντας την παραγωγή των αντισωμάτων που μας προστατεύουν απ’ ό,τι μας απειλεί. Ετσι, οι καπνιστές είναι επιρρεπείς σε λοιμώξεις όπως η γρίπη και η πνευμονία, ενώ χρειάζονται περισσότερο καιρό από τους μη καπνιστές για να αναρρώσουν πλήρως από τις ιώσεις.

Τα καλά νέα είναι ότι μέσα σε τρεις μήνες από τη διακοπή, το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίζει να ανακάμπτει.

5. Περιορίστε το αλκοόλ. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (ένα ποτό την ημέρα οι γυναίκες, δύο οι άνδρες) δεν έχει αρνητικές συνέπειες στο ανοσοποιητικό, αλλά η μεγαλύτερη κατανάλωση μπορεί να καταστείλει την ανοσοποιητική λειτουργία.

Μάλιστα αυτό συμβαίνει πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο θα περίμενε κανείς. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ δημοσίευσαν πέρυσι στην επιθεώρηση «Addiction» μελέτη που έδειξε πως μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που πίνει κάποιος πολύ, τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων του μειώνονται κατακόρυφα και δεν αυξάνονται αν δεν περάσουν πέντε ώρες.

Στη μελέτη συμμετείχαν 15 άνδρες και γυναίκες μέσης ηλικίας 27 ετών, που ήπιαν τέσσερα ή πέντε απανωτά σφηνάκια.

6. Προσέξτε τη διατροφή σας. Οσο περισσότερα ζωικής προέλευσης τρόφιμα, λιπαρά, γλυκά, θερμίδες και χοληστερόλη τρώτε, και όσο λιγότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (δηλαδή παχιά ψάρια), τόσο πιο εξασθενημένο θα είναι το ανοσοποιητικό σας.

Απαραίτητο είναι ακόμα να τρώτε επαρκείς ποσότητες και ορισμένων άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Ε, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, τα πρεβιοτικά, τα προβιοτικά και οι φυτοχημικές ουσίες (φυτικά φλαβονοειδή, καροτενοειδή, λιγνάνες κ.ά.). Πρακτικά αυτά σημαίνουν ότι χρειάζεστε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες (προϊόντα ολικής άλεσης), υγιεινά λιπαρά (κυρίως ελαιόλαδο), ανάλατους ξηρούς καρπούς (το πολύ 30 γραμμάρια την ημέρα), καθώς και άφθονα ψάρια και όσπρια.

Να τρώτε τουλάχιστον τρία διαφορετικά φρούτα και δύο σαλάτες την ημέρα (πολύ καλές επιλογές είναι τα blueberries, τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, τα δαμάσκηνα, τα σταφύλια, οι αγκινάρες, οι κόκκινες πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα πράσα, το σπανάκι, τα σέσκουλα, το μπρόκολο, τα λάχανα, τα φασολάκια, τα παντζάρια, ραπανάκια, οι ελιές, τα μανιτάρια, τα κουκιά κ.λπ.).

Περιορίστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα γλυκά, να βάζετε άφθονα μπαχαρικά στο φαγητό σας (ιδίως κουρκουμά και κανέλα τύπου Κεϊλάνης) και μην ξεχνάτε το τσάι και τον καφέ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπαθαν σοκ όταν ανακάλυψαν ότι ο κλέφτης ήταν ο πρόεδρος του χωριού!

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της ανατολικής Φθιώτιδας και ειδικότερα οι συγχωριανοί του Προέδρου της κοινότητας όταν έμαθαν ότι αυτός ήταν ο "ποντικός" που είχε ρημάξει στο κλέψιμο το φούρνο του χωριού.

Ο πρόεδρος "ποντικός" συνελήφθη χθες βράδυ από αστυνομικούς του Α.Τ. Στυλίδας, οι οποίοι τον έπιασαν στα πράσα και μάλιστα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η είδηση όπως είναι φυσικό έπεσε σαν κεραυνός στο χωριό και τώρα αρχίζουν να ανοίγουν στόματα και να μιλάνε και για άλλες "ιστορίες" με τον πρόεδρο.

Υπεράνω υποψίας

Τους τελευταίους μήνες ο ιδιοκτήτης του φούρνου στο χωριό ανακάλυψε ότι συστηματικά κάποιος έκλεβε χρήματα από την ταμειακή μηχανη. Ποτέ όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν ο πρόεδρος του χωριού, ο οποίος μάλιστα, άγνωστο πως, είχε και αντικλείδι από το μαγαζί του. Πιθανολογείται ότι λόγω της οικειότητας που είχε με τους ιδιοκτήτες, πήρε τα κλειδιά κρυφά και έβγαλε αντικλείδι.

Τελικά το γεγονός καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Στυλίδας, οι αστυνομικοί του οποίου έκαναν τσακωτό τον πρόεδρο χθες βράδυ μόλις βγήκε από το φούρνο με τα χρήματα που είχαν προσημειώσει και είχε πάρει από την ταμειακή μηχανή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι κλοπές ξεκίνησαν τον Αύγουστο και μέχρι χθες ο "ποντικός" είχε πάρει χρήματα από το ταμείο τουλάχιστον 20 φορές. Λένε ότι το ποσό κάθε φορά ήταν από 100 - 130 ευρώ. Τα προσημειωμένα που πήρε χθες βράδυ ήταν 115 ευρώ. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε μπει τουλάχιστον δυο φορές. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που έχει αφαιρέσει συνολικά.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Ενωμένοι Μηχανικοί Ανατολικής Στερεάς»


Ανακοινώθηκαν επισήμως την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, οι υποψήφιοι για εκλογή, του συνδυασμού «Ενωμένοι Μηχανικοί Ανατολικής Στερεάς» με επικεφαλής τον κ. Σίμο Σίμο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στη Λαμία. Τους υποψηφίους του συνδυασμού παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού.
Μπορείτε να δείτε όλα τα ονόματα και περισσότερες πληροφορίες για τους υποψηφίους του συνδυασμού «Ενωμένοι Μηχανικοί Ανατολικής Στερεάς», στην ιστοσελίδα www.enomenoimixanikoi.gr
Στην εκδήλωση συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα που αφορούν τους μηχανικούς στο τμήμα της Ανατολικής Στερεάς. Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος, συνάδελφος πολιτικός μηχανικός, Κωνσταντίνος Μπαζιώτης ο οποίος εξήγησε τους λόγους για την παραίτησή του από τα όργανα του Τμήματος.
Τονίστηκε επίσης ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού συμμετέχουν συνάδελφοι που άφησαν στην άκρη τις κομματικές τους ταυτότητες και στρατεύτηκαν στην ιδέα ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι κοινά για όλους τους συναδέλφους, αλλά οι λύσεις υπάρχουν για αυτούς που τολμούν πέρα από ιδεοληπτικές πρακτικές. Υπάρχει έντονη διάθεση  ο συνδυασμός να έχει διαχρονικότητα. Επίσης  διατυπώθηκε έντονη  επιθυμία να αποτελέσει ένα διαρκές βήμα έκφρασης των συναδέλφων  για  παρεμβάσεις και συνεχή παραγωγή θέσεων.
Οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Αντιπροσωπείας και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς όπως και αυτές για την ανάδειξη των μελών της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ θα γίνουν στις 20 - 11- 2016 στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος ( Πλατεία Ελευθερίας 4, Λαμία).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές της 20ης Νοέμβρη 2016 , συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου όλοι οι εγγεγραμμένοι διπλωματούχοι μηχανικοί, χωρίς υποχρέωση να είναι ενήμεροι στη συνδρομή τους στο ΤΕΕ
«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μας στείλουν τις προτάσεις ή τα σχόλιά τους σχετικά με το μέλλον της επαγγέλματος  του Μηχανικού, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να γράψουμε μια νέα σελίδα με τη συμμετοχή μας στην παραγωγική δραστηριότητα, με όραμα και τόλμη, συμμετοχή και συνεισφορά στην κοινωνία, ρίσκο και δικαίωμα στο λάθος, ετοιμότητα με διαρκή εκπαίδευση σε ευρύ φάσμα επιστημών, γιατί όλοι είμαστε ίσοι, αλλά δεν είμαστε ίδιοι».


Ενωμένοι Μηχανικοί Ανατολικής Στερεάς
e-mail: enomenoimixanikoi@gmail.com
www.enomenoimixanikoi.gr
Facebook/enomenoimixanikoi
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης από τον Νοέμβριο




    Από τον Νοέμβριο θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος τρόπος αναθεώρησης των αδειών οδήγησης, κυρίως για ηλικιωμένους άνω των 80 ετών και για άτομα με αναπηρία.


Αυτές οι κατηγορίες οδηγών που πρέπει να... εξετάζονται από τις δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Πάλλας, «η διαδικασία καθυστερεί επί μήνες, επειδή δεν προσέρχονται οι γιατροί στις επιτροπές που από το 2013 συστήνουν οι Περιφέρειες, λόγω χαμηλής αμοιβής και μεγάλων καθυστερήσεων στις πληρωμές τους».

Ο κ. Πάλλας επισημαίνει ότι «σύμφωνα με στοιχεία της επιτροπής της Βουλής για την οδική ασφάλεια, σε όλη την Ελλάδα 12.500 άτομα περιμένουν να αναθεωρήσουν τις άδειες οδήγησης. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το περασμένο καλοκαίρι 3.500 άνθρωποι στην Κεντρική Μακεδονία, άνω των 80 ετών, περίμεναν να περάσουν από επιτροπή». «Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων αναγκάστηκε είτε να οδηγεί χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης είτε να σταματήσει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, παρά το γεγονός ότι είχε ανάγκη να μετακινηθεί» προσθέτει.

Ειδικότερα, στην περίπτωση των ατόμων άνω των 80 ετών, προβλέπεται η εξέτασή τους από δύο ειδικότητες, παθολόγο και οφθαλμίατρο, αλλά το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο στην περίπτωση των ατόμων με αναπηρία που πρέπει να εξετάζονται από πενταμελή επιτροπή.

«Υπό αυτές τις συνθήκες οι γιατροί δεν προσέρχονται στις επιτροπές, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών» σχολιάζει ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Απέναντι στην κατάσταση αυτή κινητοποιήθηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων Κώστα Πάλλα και Γιάννη Παγώνη, και η Πολιτεία υιοθέτησε ρύθμιση που προβλέπει την αλλαγή του τρόπου αναθεώρησης των αδειών οδήγησης για όσους πρέπει να εξεταστούν από δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές.

«Στο πλαίσιο αυτό πέρασε από τη Βουλή σχετική τροπολογία στις 8 Αυγούστου και πλέον από τις 8 Νοεμβρίου θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα που θα επιτρέπει σε όσους επιθυμούν να ανανεώσουν τις άδειές τους να εξετάζονται από γιατρούς κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κρατικών κέντρων υγείας στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους, δηλαδή σε απογευματινά ραντεβού ή από ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας» προσθέτει ο κ. Πάλλας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε δήλωσή του τονίζει ότι με την αλλαγή που γίνεται η διαδικασία επισπεύδεται σημαντικά, ενώ ο κ. Πάλλας επισημαίνει ότι το νέο σύστημα προάγει την οδική ασφάλεια, καθώς προβλέπει την εξέταση των ατόμων άνω των 80 ετών από γιατρούς τεσσάρων ειδικοτήτων. Σε ό,τι αφορά στο κόστος, διευκρινίζει ότι «οι ενδιαφερόμενοι δεν θα επιβαρυνθούν περισσότερο οικονομικά σε σχέση με όσα πλήρωναν μέχρι σήμερα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης: Φουλάρουμε τις μηχανές



Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Την συνεδρίαση άνοιξε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος, κατά την εισήγησή του, παρουσίασε τον απολογισμό των ενεργειών που αφορούν στο πρόγραμμα αλλά και τον προγραμματισμό για τις επόμενες κινήσεις για την επίτευξη των στόχων της περιφέρειας.  

Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε την Επιτροπή για την έκδοση προσκλήσεων για υποβολή προτάσεων που έως το τέλος του 2016 θα έχουν καλύψει το 53% των πόρων του προγράμματος και αντιστοιχούν σε 100,1 εκατ. ευρώ σε έργα και δράσεις. Σημειώνεται ότι σήμερα, οι προσκλήσεις ήδη ανέρχονται στα 80 εκατ. Ευρώ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Επιτροπής, ο Περιφερειάρχης έδωσε και τα στοιχεία της ένταξης έργων τα οποία ανέρχονται σήμερα στα 20 εκατ. ευρώ και ποσοστό σχεδόν 11%, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα ξεπεράσουν τα 73 εκατομμύρια και ποσοστό που θα αγγίξει το 40%. Τα έργα αυτά αφορούν τόσο στις παρεμβάσεις για την βελτίωση ή την δημιουργία υποδομών σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και στην στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για την ένταξη του μεγάλου έργου της κατασκευής και λειτουργίας του δικτύου Φυσικού Αερίου. Καθώς, η σύνδεση της Λαμίας, της Χαλκίδας, της Λιβαδειάς, της Θήβας, της Άμφισσας και του Καρπενησίου και η διάθεση Φυσικού Αερίου στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη του τόπου μας.

Επίσης έδωσε έμφαση στο έργο της ολοκλήρωσης του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Το οποίο προχωράει με εντυπωσιακούς ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι παρελήφθη σε ακινησία και δεν υπήρχε σχεδόν καμία προοπτική ολοκλήρωσης. Σήμερα οι πληρωμές ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια και το έργο θα ολοκληρωθεί στο 1ο εξάμηνο του 2017.

Έκανε ακόμη αναφορά στις προσκλήσεις που θα εκδοθούν για τα δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, στην κατάρτιση και έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, και φυσικά στην εξυγίανση της περιοχής των Οινοφύτων/Σχηματαρίου, με την ολοκληρωμένη Χωρική Παρέμβαση στον Ασωπό. 


«Φουλάρουμε τις μηχανές» τόνισε ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του, λέγοντας ότι η στρατηγική που έχει ακολουθήσει τους τελευταίους 15 μήνες η περιφερειακή αρχή έχει αποδώσει ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. «Όλα τα στοιχεία και οι αριθμοί δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Με την ίδια ένταση στην  προσπάθειά μας, συνεχίζουμε όχι μόνο με γνώμονα την επίτευξη των στόχων σε ποσοστά και αριθμούς, κάτι που έχουμε ήδη επιτύχει, αλλά και να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις, να ανεβάσουμε κι άλλο τον πήχη στην ποιότητα, στα έργα εκείνα που λύνουν ριζικά χρόνια προβλήματα σε όλη την Περιφέρεια. Δεν σταματάμε εδώ. Παρά την υφιστάμενη αδικία της Στερεάς Ελλάδας στο ζήτημα των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, εμείς συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε ευρώ και φυσικά να διεκδικούμε ακόμη περισσότερα. Κάθε επίτευξη στόχου σημαίνει μια νέα πρόκληση» είπε χαρακτηριστικά. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική ημερίδα Επιμελητηρίου Βοιωτίας «Δάνεια – Τράπεζες,τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΠΡΟΣ : -Μέλη Επιμελητηρίου Βοιωτίας
  -Μ.Μ.Ε. Βοιωτίας


Ενημερωτική ημερίδα,
«Δάνεια – Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις».


Μία άκρως ενδιαφέρουσα, όσο και επίκαιρη ημερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, διοργανώνει το Επιμελητήριο Βοιωτίας.
Η ημερίδα έχει θέμα « Δάνεια – Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις» και θα πραγματοποιηθεί στην Λιβαδειά, την Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016  και ώρα 19:15, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ.Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά). 

Τα θέματα για τα οποία θα γίνει ενημέρωση είναι:
1.Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών
2. Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού.
3. «Κόκκινα» Δάνεια
4. Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
5. Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια
6. Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια – Νόμος Σταθάκη
7. Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος
8. Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Η ενημέρωση βασίζεται και περιλαμβάνει και όλα τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης δανείων.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο, με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας- προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.
Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

         Ομιλητές – εισηγητές θα είναι ο κ. Γαλλιάκης Χρήστος, Οικονομικός Διευθυντής και η κα Δημούση Αναστασία, χρηματοκοικονομικός σύμβουλος, της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών, διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P. Negotiations.

          Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P Negotiations, ειδικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της Κ.Ε.Ε.Ε.

Η Κ.Ε.Ε.Ε και το Επιμελητήριο Βοιωτίας, έχοντας ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και στήριξη των μελών του και σε συνεννόηση με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος V.P Negotiations, παρέχει σε όποιο μέλος του επιθυμεί, τη δυνατότητα για εξειδικευμένη προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του τραπεζικού δανεισμού του, χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος.
Η προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη (ανάλυση δανεισμού και προτεινόμενες λύσεις), θα παρέχεται από τους εισηγητές της ημερίδας στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2016, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Επιμελητηρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής και αίτηση παροχής προσωπικής συμβουλευτικής υποστήριξης, οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο  να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα έως και την 31/10/2016, στον παρακάτω σύνδεσμο (Link):
http://vpnegotiations.gr/vp/
ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2130 238504, 693 2286243 με την κα. Δημούση Αναστασία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 1η Νοεμβρίου το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος

Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο μπαίνει σε εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου.

Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο (με Χρονοχρέωση) Γ1Ν είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης, δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με διαφορετικές τιμές, την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης “Ημέρας” και με μειωμένη τιμή “Νύχτας” στις ώρες μειωμένης χρέωσης. ς.

Ωράριο Νυχτερινού Τιμολογίου

Χειμερινή περίοδος: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου
Ισχύει από 02:00 - 08:00 και 15:00 - 17:00, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο.

Συνεχές ωράριο *
Όλο το έτος: 23:00 έως 07:00 (* Το Οικιακό Νυκτερινό Τιμολόγιο με συνεχές ωράριο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους δεν χορηγείται πλέον. Ισχύει για οικιακούς πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν το έτος 1988 (εάν στο μεταξύ δεν ζήτησαν την αλλαγή του) ή διαμένουν σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του ΔΕΔΔΗΕ, (Δίκτυο Διανομής) δηλαδή, μη ύπαρξη συστήματος ΤΑΣ (Τηλεχειρισμός Ακουστικής Συχνότητας). Ενημερωθείτε από τα κατά τόπους καταστήματα για τις περιοχές που λειτουργεί το σύστημα ΤΑΣ).

Πώς μπορείτε να μάθετε το ωράριο του Οικιακού Νυχτερινού Τιμολογίου που ισχύει στο ακίνητό σας; Μπορείτε να διαπιστώσετε εάν έχετε το τμηματικό ή το συνεχές ωράριο, ελέγχοντας το μετρητή της παροχής σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να παρατηρήσετε εάν από τις ώρες 15:00 έως 17:00 (από 1η Νοεμβρίου έως την 30η Απριλίου) ο μετρητής σας καταγράφει τις καταναλώσεις στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Μ (Μειωμένο τιμολόγιο) ή στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Κ (Κανονικό τιμολόγιο), οπότε θα διαπιστώσετε πιο ωράριο του μειωμένου τιμολογίου έχετε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλάζι, από το βράδυ

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ της Πέμπτης με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία .

Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν:

    Από σήμερα το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Θεσσαλία.
    Αύριο, Παρασκευή, και το Σάββατο πιθανώς πρόσκαιρα η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Πελοπόννησος και η Ανατολική Στερεά.
    Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής πιθανώς η Ανατολική νησιωτική χώρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ απο την Επιτροπή Αγώνα Εμπόρων Λιβαδειάς για τις Λευκές Νύχτες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου πήρε απόφαση, να διοργανωθεί για τρίτη χρονιά η πολιτική της «Λευκής Νύχτας» και να καθιερωθεί σαν θεσμός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Στη προσπάθεια αυτή, συμμετέχει η Περιφερειακή διοίκηση, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς και του Επιμελητηρίου, με τις παράλληλες εκδηλώσεις που χρηματοδοτούν.
Μας λένε ότι κάποια τρύπα θα βουλώσουμε αν κάνουμε τζίρο αυτή τη νύχτα. Μας κοροϊδεύουν αφού η αλήθεια είναι ότι οι πολυεθνικές θα κάνουν πάρτι, γιατί χρόνια τώρα προσπαθούν για την απελευθέρωση του ωραρίου. Έτσι βάζουν λουκέτο σε εμάς και αυξάνουν την κερδοφορία τους, αυξάνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Ο πολιτικός καρκίνος που προωθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η Κυβέρνηση και η Ε.Ε πάνω στις πλάτες μας (φοροληστεία, μείωση μισθών και συντάξεων, διάλυση ωραρίου, χαράτσια, ανεργία, κλπ) και οδηγεί στα χρέη και στα λουκέτα, δεν μπορεί να γιατρευτεί, ούτε καν να ανακουφιστεί με ασπιρίνες. Πόσο μάλλον που η «λευκή νύχτα» δεν είναι ούτε καν ασπιρίνη.
Οι « λευκές νύχτες» δεν είναι λύση, δεν είναι καν ανακούφιση. Είναι ακόμη ένα μέσο για τη πλήρη διάλυση του ωραρίου, της οποιασδήποτε δυνατότητας ανθρώπινης εργασίας και ζωής για εμάς τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και τους εργαζόμενους.
Αυτή η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, δεν πρέπει να υλοποιηθεί στην πράξη. Μπορεί και πρέπει να μείνει στα χαρτιά και στις ευχές. Πρέπει να βρει απέναντί της όλους εμάς που δεν ανεχόμαστε κάθε νέο αντιλαϊκό μέτρο να το παρουσιάζουν ως λύση για την κατάσταση που μας έχουν φέρει.

Συνάδελφοι,
Η «λευκή νύχτα» και όλα με όλα τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως και όλα όσα έχουμε ακόμη μπροστά μας, αποδεικνύουν ποια είναι η περιβόητη «δίκαιη» (κατά ΣΥΡΙΖΑ) ή «συμμετοχική» (κατά ΝΔ) ανάπτυξη που μας ζητάνε να κάνουμε και άλλες θυσίες για να έρθει. Αφορά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και χτίζεται πάνω στα δικά μας συντρίμμια.
Δεν θα τους αφήσουμε να καθορίζουν την ζωή μας .Μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, μπορούμε να αποτρέψουμε τις μαύρες μέρες και νύχτες. Να τους σταματήσουμε, να παλέψουμε για μέτρα πραγματικής και όχι ψεύτικης ανακούφισης, για όλα όσα έχουμε χάσει, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με οργάνωση και αγώνα, με μέτωπο ενάντια στο κοινό μας εχθρό, τους μεγάλους ομίλους και την εξουσία.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΙΕΣΤΕΣ
ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ»

Επιτροπή Αγώνα Εμπόρων Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

«Άνοιξε» η Εθνική Οδός από το σεισμό στα Γιάννενα - Ακούγονται ήχοι μέσα από τη Γη-ΒΙΝΤΕΟ



«Άνοιξε η Γη»
σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας, στο ύψος του 12ου χλμ., περίπου στις 9 το βράδυ της Τετάρτης (19/10/2016), κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Ειδικότερα, ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους, ογδόντα έως εκατό τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υποχώρησε και δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Μαυρογιώργο.

Στο σημείο βρέθηκαν επί τόπου ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, ενώ έχει ενημερωθεί και το ΙΓΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγονται ήχοι μέσα από τη Γη και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα γίνει μεγαλύτερη καθίζηση.

Για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η περιοχή, καθώς το γεωλογικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το γεωλογικό φαινόμενο να έχει σχέση με την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου.

Όπως είπε, στους ασβεστόλιθους της περιοχής όπου σημειώθηκε ο κρατήρας, μπορεί να προϋπήρχε ένα κενό, το οποίο πριν το σεισμό να ήταν σε κατάσταση οριακής ισορροπίας και με τις αλλεπάλληλες δονήσεις να κατέρρευσε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Δίστομο ο Νίκος Τόσκας με 200 σπουδαστές των Σχολών Αστυνομίας και Πυροσβεστικής για προσκύνημα -ΒΙΝΤΕΟ


 Προσκύνημα στο Μαυσωλείο και στο Μουσείο Θυμάτων ναζισμού στο Δίστομο

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο βρέθηκε σήμερα, 19 Οκτωβρίου 2016, στο Δίστομο για προσκύνημα στο Μαυσωλείο και στο Μουσείο Θυμάτων ναζισμού στο πλαίσιο επίσκεψης σπουδαστών σχολών της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Οι επισκέψεις σε ιστορικούς τόπους μαρτυρίου όπως το Δίστομο και τα Καλάβρυτα καθιερώθηκαν προκειμένου να γνωρίσουν οι σπουδαστές των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Σχολών σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας και να εδραιωθούν οι δημοκρατικές και πατριωτικές αντιλήψεις», επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Χωρίς τη γνώση της ιστορίας μας δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το τόπο μας. Το φασισμό και το ναζισμό τον πλήρωσε με αίμα η χώρα μας – η χώρα η οποία γέννησε τη Δημοκρατία. Και αυτό δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να το υπενθυμίζουμε στη νέα γενιά. Η εδραίωση της Δημοκρατίας απαιτεί ένα διαρκή αγώνα», τόνισε ο Νίκος Τόσκας.

Η επίσκεψη στο Δίστομο πλέον εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων των Σχολών για να μάθουν οι νεώτερες γενιές για τα εγκλήματα των ναζί στην Ελλάδα και να τιμήσουν τα θύματα. Φέτος η επίσκεψη συμπίπτει χρονικά με τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αθήνας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Τόσκας, όταν διετέλεσε υφυπουργός Άμυνας, είχε πρωτοστατήσει στην καθιέρωση επισκέψεων σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών στα μαρτυρικά χωριά του Διστόμου και των Καλαβρύτων.

Στη σημερινή εκδήλωση παρών ήταν ο Αργύρης Σφουντούρης, επιζών της σφαγής του Διστόμου. Έχασε τους γονείς του και δεκάδες συγγενείς, πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε ορφανοτροφεία της Αθήνας, αργότερα βρέθηκε στην Ελβετία, σπούδασε μαθηματικά και αστροφυσική και συμμετέχει στον αγώνα για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ο ίδιος εξιστόρησε τα γεγονότα μιλώντας στους σπουδαστές των σχολών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής τους οποίους και κάλεσε να του υποβάλλουν ερωτήσεις.

«Σε αυτό το Μαυσωλείο δεν φιλοξενούνται μόνον τα οστά των 218 κατοίκων του Δίστομου· φιλοξενούνται, στο σύνολό τους, ο πόνος και οι θυσίες ενός ολόκληρου λαού. Είναι ο τόπος αυτός ιστορικό ορόσημο του έθνους μας· είναι χώρος ιερός, χώρος προσκυνήματος», σημείωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Όπως επισήμανε είναι ο χώρος που κατά τον ποιητή Γ. Ρίτσο «εδώ πονά η σιωπή». «Γι’ αυτό και η παρουσία η δική μας και των Δοκίμων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο χώρο αυτό, προσκυνηματικό χαρακτήρα έχει. Να τιμήσουμε τη μνήμα και τη θυσία των θυμάτων του ναζισμού, να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας το χρέος μας, να αποδώσουμε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας για τη θυσία τους. Και να υποσχεθούμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για έναν κόσμο περισσότερο δίκαιο, περισσότερο ειρηνικό, δημοκρατικό και ανθρώπινο», υπογράμμισε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

«Το ηρωικό Δίστομο, όπως και άλλα χωριά της ελληνικής επικράτειας, δεν γλίτωσε ότι τη λύσσα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος. «Έχουμε χρέος όλοι εμείς να διατηρήσουμε ανεξίτηλα στη μνήμη μας όλα αυτά τα γεγονότα ώστε να θυμούνται οι μεγάλοι και να διδάσκονται οι νεότεροι την ιστορία του τόπου μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Είναι τιμή μας να έχουμε σήμερα στο τόπο μας μελλοντικά στελέχη και αξιωματικούς που θα επανδρώσουν τα σώματα της ΕΛ.ΑΣ. Σε ένα τόπο που η ιστορία έμελλε να τον φορτώσει με βαριά κληρονομιά», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ιωάννης Γεωργακός. «Είναι μια κληρονομιά τη μνήμη της οποίας προσπαθούμε να τη διατηρούμε ζωντανή. Όχι για να μεμψιμοιρούμε αλλά για την αφήσουμε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Για να βοηθήσουμε στην παιδευτική διαδικασία της ιστορίας αφού, όπως όλοι ξέρουμε, όποιος ξεχάσει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Στον τόπο μας ο ναζιστικός ολοκληρωτισμός έδειξε το πιο ειδεχθές του πρόσωπο. Εδώ άνθρωποι ξέχασαν για έξι ώρες την ανθρώπινη ιδιότητά τους και μεταβλήθηκαν σε φονικές μηχανές σπέρνοντας τον πόνο και τον όλεθρο. Το Δίστομο στέκει εδώ έχοντας πια γιατρέψει τις πληγές του προσδοκώντας όμως την οφειλόμενη δικαίωσή του. Ως αιρετός εκπρόσωπος του Δήμου αυτού σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και σας παρακαλώ φεύγοντας να θυμάστε ότι η τρομερή ανθρωποθυσία των αμάχων Διστομιτών τότε μόνο θα βρει τη δικαίωσή της, όταν η σύγχρονη και οι επερχόμενες γενιές ορκιστούν στις ψυχές των θυμάτων ότι θα φράξουν το δρόμο σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης του φασισμού και του ναζισμού και θα θεμελιώσουν σε ατράνταχτο βάθρο τους δημοκρατικούς θεσμούς», υπογράμμισε ο Ιωάννης Γεωργακός.

Τους σπουδαστές και την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ιωάννης Γεωργακός και ο Αντιδήμαρχος Λουκάς Ζήσης, ενώ στο μουσείο θυμάτων ναζισμού ο πρόεδρος Αθανάσιος Πανουργιάς, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και ο Λουκάς Δημάκας, μέλος της διευρυμένης Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2016

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 άρχισε η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν  να υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά με την έναρξη λειτουργίας της αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής είτε μόνοι τους στην αντίστοιχη Υπηρεσία χορήγησης Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης του TAXIS είτε διαμέσου των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.  Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και την Τρίτη 30 Μαΐου 2017.

Η υποβολή της αίτησης στα ΚΕΠ θα γίνεται μόνο αυτοπροσώπως χωρίς να προβλέπεται εκπροσώπηση από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.  Η αρμοδιότητα των ΚΕΠ εξαντλείται στην υποβολή της αίτησης και της παράδοσης στον ενδιαφερόμενο της βεβαίωσης που εκδίδεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν περιλαμβάνει την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών αιτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών του Συλλόγου Δασκάλων Λιβαδειάς


    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ   –   19/10/2016



Ψήφισαν:  324

Κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν:

Άκυρα: 9       Λευκά: 33

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ  :   282  Ψηφοδέλτια   &  7  Έδρες

Εκλέγονται:

    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ) 169
    ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ  147
    ΠΟΥΛΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ 128
    ΔΕΡΜΑΤΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ 99
    ΛΑΖΑΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 93
    ΔΡΑΚΑΚΗ – ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΛΙΛΑ) 86
    ΠΕΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ   72

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΡΧΟΝΤΩ  97
    ΓΕΩΡΓΙΤΖΙΚΗ ΝΑΤΑΛΙΑ-ΘΕΟΚΛΕΙΑ  93
    ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΙΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  66



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

«Παράθυρο στη Ζωή» Ημερίδα απο τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών με την συνεργασία του Δήμου Θηβαίων ,διοργανώνουν  στις
      22 Οκτωβρίου 2016 ,ώρα 18.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών, την ημερίδα «Παράθυρο στη     
      Ζωή» με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των συμπολιτών  μας συμβάλλοντας  στην 
      ενίσχυση της ελπίδας στηρίζοντας τον  Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»
                     Ο  Σύλλογος  «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Πρωταρχικός του στόχος είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, για να προσφέρει ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας, παιδιά και ενήλικες, που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.
                     Η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ( ή μυελού των οστών) είναι κυριολεκτικά «θεραπεία σωτηρίας» για ασθένειες όπως  η λευχαιμία, η απλαστική αναιμία, η μεσογειακή αναιμία, οι κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες, λέμφωμα που δεν θεραπεύονται με άλλο τρόπο. Προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση είναι να υπάρχει ένας κατάλληλος δότης.
                      Μόνο το 30% των ασθενών θα βρουν συμβατό δότη μέσα στην  οικογένειά τους. Για τους υπόλοιπους, θα πρέπει να αναζητηθεί μη συγγενής εθελοντής δότης. Πρέπει να σημειωθεί, ότι για να βρεθεί ένας συμβατός δότης χρειάζονται χιλιάδες εθελοντές.
    Σήμερα διεθνώς είναι καταγεγραμμένοι περισσότεροι από 28 εκατομμύρια εθελοντές δότες. Στη χώρα μας ο αριθμός εθελοντών δοτών είναι  περίπου 15.000, αριθμός ανεπαρκής για την ανεύρεση κατάλληλου δότη για έλληνες ασθενείς που λαμβάνουν μοσχεύματα κατά πλειοψηφία από το εξωτερικό.
                        Αναγκαίο είναι να γίνουν συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες από όλους τους φορείς ώστε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μια τράπεζα με τουλάχιστον 100.000 εθελοντές δότες, καθώς  και η κοινή καταγωγή  αυξάνει τις πιθανότητες ανεύρεσης συμβατού δότη για έναν έλληνα ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση.
                        Η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, χαρίζοντας ζωή. Δίνοντας λίγο αίμα, με διαδικασίες ακίνδυνες για τον δότη γίνεται η αρχή για την σωτηρία ενός συνανθρώπου μας και

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΜΕ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  « ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»
                                Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών
                                 Ογκολογική Μονάδα Παίδων  «Μαριάννα Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ»
    Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
                                  Λεβαδείας 8, Αθήνα - Τηλ:2107775615-16

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα: Πράσινη εφοδιαστική στον κλάδο της Αγροδιατροφής στο Συνεδριακό Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ