Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Γιόρτασαν τον Άγιο Δημήτριο στις Θεσπιές-ΦΩΤΟ



Οι Θεσπιείς, τίμησαν και γιόρτασαν με όλη τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.
 Το βράδυ της παραμονής, τελέσθηκε μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα έγινε Θεία Λειτουργία απο τον εφημέριο του χωριού π. Αλέξανδρο. Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος,  πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής.
Παρόντες στον εορτασμό,ο Δήμαρχος Αλιάρτου  Θεσπιέων κ. Ντασιώτης,ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Θεσπιών.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ










Διαβάστε Περισσότερα »

37 συλλήψεις και 104 προσαγωγές σε επιχείρηση της Αστυνομίας στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα επτά (37) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα και περισσότερα από (750) οχήματα, προσήχθησαν (104) άτομα και βεβαιώθηκαν (221) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κατασχέθηκαν ηρωίνη, κοκαΐνη, κάνναβη και αδασμολόγητος καπνός

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (25-10-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.095) άτομα, εκ των οποίων (868) ημεδαποί και (227) αλλοδαποί, καθώς και (771) οχήματα.

Προσήχθησαν: (104) άτομα, εκ των οποίων (76) ημεδαποί και (28) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (37) άτομα, εκ των οποίων (22) ημεδαποί και (15) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (1) ημεδαπός, για κλοπή.
•    (1) ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής.
•    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) αλλοδαπός, για εκκρεμή καταδικαστική  Απόφαση.
•    (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.
•    (11) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (6) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (4) ημεδαποί, για επαιτεία. 

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης.
•    (2.063) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (251) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (221) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (36) για υπερβολική ταχύτητα, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (6) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (5) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (168) λοιπές παραβάσεις.}
•    (4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (11) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (9) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (2) παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.
•    (4) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tην Πέμπτη η λαϊκή αγορά στην Αλίαρτο

Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων:
Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής λαϊκής αγοράς

Το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, ανακοινώνει ότι η εβδομαδιαία Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 28-10-2016 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27-10-2016 τις ίδιες ώρες και στον ίδιο χώρο λόγω της εθνικής θεσμοθετημένης αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

Για την διευκόλυνση των δημοτών τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας από και προς όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα αντί της Παρασκευής που ήταν προγραμματισμένα, θα εκτελεστούν την Πέμπτη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο: Καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από αύριο το απόγευμα

Επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο το απόγευμα (27-10-2016) μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής (28-10-2016).

Πιο αναλυτικά:

Επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα (27-10-2016) μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής (28-10-2016) με κυρία χαρακτηριστικά:

1. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά (κυρίως τα δυτικά), την Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά και βόρεια) και πιθανώς πρόσκαιρα την Παρασκευή στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

2. Τους ενισχυμένους ανατολικούς βορειοανατολικούς ανέμους (6 με 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ) και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (5 με 7 βαθμούς) που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφορά σχολικών ειδών και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων

Προσφορά σχολικών ειδών και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια η οποία προσφέρει μια ανάσα σε εκατοντάδες συμπολίτες μας και αξίζει την στήριξη όλων μας. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά την πρόσφατη διάρρηξη και την απώλεια πολλών ειδών, είναι απαραίτητη η εκ νέου ενεργοποίηση των κατοίκων προκειμένου να γεμίσουν ξανά τα ράφια του Παντοπωλείου μας.
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν.) του Δήμου Θηβαίων συμμετέχοντας στην προσπάθεια αυτή καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής και ειδικά τους νέους σε μια μαζική συλλογή προϊόντων με σκοπό την ενίσχυση του Παντοπωλείου. Η συγκέντρωση των προϊόντων από το ΤΟ.ΣΥ.Ν. θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 27/10 - 4/11.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε με βάση τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι τα εξής:
•    Τρόφιμα μακράς διάρκειας. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βρεφικό και παιδικό γάλα!
•    Είδη προσωπικής υγιεινής
•    Σχολικά είδη
•    Παιχνίδια

Οι προσφορές γίνονται:
•    Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (επί των οδών Αγγελίδη και Πελοπίδου, έναντι ΟΑΕΔ), το οποίο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10:30 έως τις 12:30
•    Στα Καλάθια του Παντοπωλείου στα Σούπερ Μάρκετ : ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας και My Market
•    Στο Δημαρχείο ( Κύπρου 3, Κοινωνική Υπηρεσία) από τις 08:00 έως τις 16:00.

Όποιος αδυνατεί να παραδώσει αυτοπροσώπως τα προϊόντα, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο 6983233996 (Καλαμιώτης Σταμάτης) προκειμένου να αναλάβουμε την παραλαβή και παράδοσή τους.
Παράλληλα, κοινοποιούμε την πρόσκληση στα σχολεία της περιοχής καθώς είμαστε βέβαιοι πως τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί θα συμβάλλουν δυναμικά σε αυτήν την κίνηση.

Με εκτίμηση,
Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Θηβαίων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ. Ε. Μ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Άκρως προκλητική και επικίνδυνη κρίνεται η ενέργεια του Δημάρχου της Θήβας και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να προσκαλεστεί, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις εκδηλώσεις μνήμης για την 28η Οκτώβρη, ο Χρυσαυγίτης Βουλευτής Καρακώστας.
Οι απόγονοι του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας δεν έχουν καμία θέση στην πόλη μας. Αυτοί ήταν που «χθες» κυνηγούσαν και σκότωναν κάθε αγωνιστή και αντιστασιακό, κάθε άνθρωπο που πάλευε για την απελευθέρωση της πατρίδας του.
Αυτοί είναι που «σήμερα» επιτίθενται σε πρωτοπόρους εργάτες και σε μετανάστες, σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα.
Η συνοδεία του συγκεκριμένου Βουλευτή ήταν που επιτέθηκε άνανδρα και απροκάλυπτα πέρσι τέτοια εποχή σε συναγωνιστή Θηβαίο πολίτη, που τόλμησε να σηκώσει ανάστημα και να διαμαρτυρηθεί ενάντια στα ναζιστικά αποβράσματα.
Ο εργατόκοσμος της Θήβας έχει γνώση από δαύτους. Είναι δηλωμένοι απόγονοι του Χίτλερ και των γερμανοτσολιάδων, και σαν τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Ο φασισμός – ναζισμός είναι ξένος προς τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το ίδιο και κάθε πολιτικό μόρφωμα τέτοιου είδους, όπως η Χρυσή Αυγή.
Τα σωματεία και το Ε.Κ.Θ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να μη δεχθούν να σταθούν δίπλα με τους θύτες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η καταδίκη τέτοιων γεγονότων και πρακτικών πρέπει να εκφραστεί από όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους και το λαό της Θήβας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις στη Λιβαδειά

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016


Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς προτείνει, τα καταστήματα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δεδομένου ότι πλησιάζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου 2016, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα κάτωθι:
Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος είναι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.  Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης του δεκαημέρου είναι η Τρίτη, 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή αυτή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. 
Αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι:
α) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
β) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
γ) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
δ) Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών.
στ) Οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους.
Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση.  Οι αρχές αυτές ελέγχουν την εφαρμογή τόσο της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις και προσφορές όσο και αυτής που αφορά στις Κυριακές.


Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ-ΦΩΤΟ

Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ !!!
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ '' ΜΕΓΑΛΗΣ '' ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

Πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος τού Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου τού Μυροβλύτη στον Ιερό Ενοριακό Ναό τού Αγίου Δημητρίου '' Μεγάλης '' Παναγίας Θηβών , με την συν λειτουργία τού Εφημέριου τού Εορτάζοντος Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιότατου Πατέρα Γεώργιου και πολλών Ιερέων τής ευρύτερης περιοχής .
Ακολούθησε η Λιτάνευση τής Ιεράς Εικόνος τού Αγίου Δημητρίου και Ιερού Λειψάνου του με την τιμητική συνοδεία Αγήματος με παραδοσιακές φορεσιές τής Ένωσης Μικρασιατών Θήβας .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Θρησκευτική Εορτή οι κ.κ. :
Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου
Διοικητής ΚΕΠΒ Θηβών Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος
Αντιδήμαρχοι τού Δήμου Θηβαίων : κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης και Σπύρος Κίτσος
Πρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου τού Δήμου Θηβαίων κ. Θανάσης Κοκοντίνης
Δημοτικοί Σύμβουλοι : Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος , Γιώργος Κατσέλης
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου  Στερεάς Ελλάδας κ. Γιώργος Αναστασίου
Περιφερεικός Σύμβουλος Βοιωτίας κ. Γιώργος Ψυχογιός
Πολιτευτής Βοιωτίας κα Λουκία Θεοδώρου

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ !!!

Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com




 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λιβαδειά για το παζάρι

Η ετήσια εμποροπανήγυρη στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 28 Οκτωβρίου έως  3 Νοεμβρίου 2016 στον καθορισμένο χώρο που βρίσκεται πλησίον του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των εμπόρων που θα συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη, παρακαλούμε όλους τους δημότες για την τήρηση των ακόλουθων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για όσο διάστημα θα λειτουργεί η εμποροπανήγυρη:
1.    Μονοδρόμηση της ανωνύμου οδού που διέρχεται από την  είσοδο του  χώρου της Εμποροπανήγυρης και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση των οδών που βρίσκεται το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς  προς την οδό Διστόμου με κατεύθυνση  από ανατολικά προς δυτικά (από ΚΤΕΛ  προς 9ο Δημ. Σχολείο Λιβαδειάς ) και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης.
2.    Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο τμήμα της οδού που οριοθετείται στη συνέχεια της οδού Χαιρωνείας (εκτός σχεδίου πόλεως) από τη συμβολή της με την οδό Ρούμελης έως την συμβολή της με το ΚΤΕΛ  και την ανώνυμη αγροτική, ο οποία παραμένει διπλής κατεύθυνσης.
3.    Απαγόρευση εισόδου οχημάτων από την περιφερειακή οδό (παλαιά  Εθνική οδός 48) προς την οδό Διστόμου . 
4.    Μονοδρόμηση του τμήματος από το 9ο Δημοτικό Σχολείο έως την περιφερειακή οδό με κατεύθυνση από νότο προς βορρά (έξοδος από εμποροπανήγυρη προς περιφερειακό).
5.    Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού, συνέχεια της οδού Διστόμου (εκτός σχεδίου) που οριοθετείται  από το  9ο Δημοτικό Σχολείο και μέχρι την συμβολή του με την οδό Ρούμελης με κατεύθυνση από βορρά προς νότο (από το 9ο Δημ. Σχολείο προς την οδό Ρούμελης).
6.    Μονοδρόμηση της οδού Ρούμελης από τη συμβολή της με την οδό Διστόμου και μέχρι τη συμβολή της με την οδό Χαιρωνείας με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά.  Στο εν λόγω τμήμα της οδού Ρούμελης  επιτρέπεται η στάση και η     στάθμευση μόνο των οχημάτων των εμπόρων που συμμετέχουν στην Εμποροπανήγυρη 
Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια πιθανή όχληση μπορεί να δημιουργηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος ήταν ο Άγιος Δημήτριος που γιορτάζει σήμερα


Όλοι έχουμε έναν γνωστό και σήμερα είναι η τιμητική του καθώς εορτάζει. Εντάξει, δεν είναι και το πιο ασυνήθιστο όνομα, ωστόσο καλό θα ήταν να κοπιάσεις και να του ευχηθείς γιατί ο Άγιος Δημήτριος δεν ήταν και κανένας... τυχαίος.

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε γύρω στο 280 - 284 μ.Χ. Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του ρωμαϊκού στρατού. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ηλικία μόλις 22 ετών κατείχε τον βαθμό του χιλίαρχου. Ωστόσο το μέλλον του δεν ήταν τόσο ελπιδοφόρο.

Περί το 300 μ.Χ έγινε Χριστιανός με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί. Είχε αρνηθεί με την επιλογή του αυτή το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής. Τελικά το 303 μ.Χ, και ενώ ήταν αξιωματικός υπό την διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού φυλακίζεται στην Θεσσαλονίκη. Μαρτύρησε και πέθανε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ.

Πώς μαρτύρησε

Στη φυλακή ήταν και ένας νεαρός χριστιανός ο Νέστορας, ο οποίος θα αντιμετώπιζε σε μονομαχία τον φοβερό μονομάχο της εποχής Λυαίο. Ο νεαρός χριστιανός πριν τη μονομαχία επισκέφθηκε τον Δημήτριο και ζήτησε τη βοήθειά του. Ο Άγιος Δημήτριος του έδωσε την ευχή του και το αποτέλεσμα ήταν ο Νέστορας να νικήσει το Λυαίο και να προκαλέσει την οργή του αυτοκράτορα. Διατάχθηκε τότε να θανατωθούν και οι δύο, Νέστορας και Δημήτριος.

Οι συγγραφείς εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου, Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Γρηγόριος ο Παλαμάς και Δημήτριος Χρυσολωράς, αναφέρουν ότι το σώμα του Αγίου ετάφη στον τόπο του μαρτυρίου, ο δε τάφος μετεβλήθη σε βαθύ φρέαρ που ανέβλυζε μύρο, εξ ου και η προσωνυμία του Μυροβλήτου.

Στις βυζαντινές εικόνες αλλά και στη σύγχρονη αγιογραφία ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται αρκετές φορές ως καβαλάρης με κόκκινο άλογο (σε αντιδιαστολή του λευκού αλόγου του Αγίου Γεωργίου) να πατά τον άπιστο Λυαίο. Σήμερα ο Άγιος Δημήτριος τιμάται ως πολιούχος Άγιος της Θεσσαλονίκης.

Το θαύμα

Ένα από τα πολλά θαύματα του Αγίου είναι και το εξής. Το 1823 μ.Χ. οι Τούρκοι που ήταν αμπαρωμένοι στην Ακρόπολη της Αθήνας ετοίμαζαν τα πυρομαχικά τους για να χτυπήσουν με τα κανόνια τους, τους Έλληνες που βρισκόντουσαν στον ναό του Αγίου Δημητρίου, μα ο Άγιος Δημήτριος έκανε το θαύμα του για να σωθούν οι Χριστιανοί και η πυρίτιδα έσκασε στα χέρια των Τούρκων καταστρέφοντας και τμήμα του μνημείου του Παρθενώνα. Για να θυμούνται αυτό το θαύμα, ο ναός λέγεται από τότε Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης, από την λουμπάρδα δηλαδή το κανόνι των Τούρκων που καταστράφηκε.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ



Την 28 η Οκτώβρη 2015 ανήμερα της επετείου του αντιφασιστικού ΟΧΙ του ελληνικού λαού, βρέθηκε στη Θήβα ο βουλευτής Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής, με συνοδεία τον αστυνομικό αδελφό του και ένα τσούρμο φασισταριών.
Στην φασιστική πρόκληση – να καταθέτουν στεφάνι οι νοσταλγοί του Χίτλερ , των ταγματασφαλιτών και των ss – απάντησαν παρευρισκόμενοι αντιφασίστες και αντιστασιακοί αγωνιστές, με αντιφασιστικά συνθήματα στην κατάθεση στεφανιού από τον βουλευτή της Χ.Α. Καρακώστα.
Στη συνέχεια – κατά τη γνωστή τακτική των εγκληματικών συμμοριών - τρία μέλη της συνοδείας του βουλευτή της Χ.Α., ανάμεσά τους και ο αστυνομικός αδελφός του Ζαχ. Καρακώστας - ξεμονάχιασαν και χτύπησαν τον Σπύρο Πρεβεζάνο, έναν από τους αντιφασίστες αγωνιστές που παραβρέθηκαν στην διαμαρτυρία, έξω από το ΑΤΜ του ταχ. ταμιευτηρίου.
Οι τρεις αυτουργοί αναγνωρίστηκαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη, έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε. Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 6/10/16, τέθηκε όμως στο αρχείο σύμφωνα με νόμο (ν. 4411/16) που ψηφίστηκε από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ το καλοκαίρι και παρέγραψε αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν πριν την 31/3/2016.
Πέρα από την νομική εξέλιξη ή τον νομικό χαρακτηρισμό της επίθεσης (για τον οποίο υπάρχουν πολλά ερωτηματικά), η αλήθεια είναι μια: Η Χρυσή Αυγή δεν διστάζει ακόμη και στις πιο «επίσημες» εμφανίσεις της, όπως η κατάθεση στεφανιού από Βουλευτή της, να αποδεικνύει τον εγκληματικό της χαρακτήρα. Είναι γνωστό ωστόσο ότι πίσω από το κοστούμι του «νόμιμου πολιτικού κόμματος» κρύβεται η προβιά της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.
Επιπλέον, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των αποκαλύψεων που ακολούθησαν και κατέστησαν όλη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής υπόδικη για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, οι φασιστικές-ρατσιστικές επιθέσεις όχι μόνο δεν εκλείπουν αλλά συνεχίζονται αδιάκοπα ενώ τον τελευταίο καιρό, στο έδαφος της έντασης του προσφυγικού ζητήματος πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα, πάντα με πρωταγωνιστικό ρόλο στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής (π.χ. γεγονότα στο Ανατολικό Αιγαίο-Κρήτη κλπ).
Με βάση τα παραπάνω δηλώνουμε ότι ο βουλευτής της Χ.Α. είναι ανεπιθύμητος στην πόλη μας. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν γεγονότα φασιστικής/ρατσιστικής βίας εις βάρος οποιουδήποτε στην πόλη μας. Δεν θα επιτρέψουμε το φασιστικό δηλητήριο να μολύνει το μυαλό και τις καρδιές του λαού με οποιοδήποτε πρόσχημα.
Καλούμε τις τοπικές αρχές να αντιδράσουν και να μην ανεχτούν την παρουσία του. Να μην ανεχτούν να στέκονται δίπλα στον εκπρόσωπο ναζιστών δολοφόνων, στον εκπρόσωπο εγκληματικής οργάνωσης. Να μην προφασιστούν ότι η παρουσία του στην παρέλαση «περιγράφεται» στη νομοθεσία της αστικής δημοκρατίας γιατί είναι αυτή που ταυτόχρονα απελευθερώνει σε 18 μήνες τον δολοφόνο Ρουπακιά, αυτήν που αφήνει ελεύθερο τον αρχηγό του κόμματος που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Καλούμε σύσσωμο το Δ.Σ. του Δήμου να προβεί στις απαιτούμενες διαδικασίες άμεσα ώστε να μην αποδεχτούν την παρουσία του χρυσαυγίτη βουλευτή στην πόλη μας.
Γιατί, για εμάς, αν δεν το κάνουν, θεωρούμε ότι με τη στάση τους αυτή εκθρέφουν και νομιμοποιούν το αυγό του φιδιού. Γιατί, για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να αποτελούν κριτήριο συναλλαγής οι «αιματοβαμμένες» ψήφοι με την διάχυση του φασιστικού δηλητηρίου στην τοπική κοινωνία.
Επίσης, καλούμε τα σωματεία, το σύνολο των εργαζομένων και των ανέργων να μη δείξουν καμία ανοχή απέναντι στους τραμπούκους-εγκληματίες που ευθύνονται για δολοφονίες και επιθέσεις σε αγωνιστές εργάτες. Να σταθούμε μαζικά και οργανωμένα απέναντί τους όπου κι όποτε τολμήσουν να εμφανιστούν.

Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ …ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ