Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Δεν έγινε η μαθητική παρέλαση στην Αλίαρτο-ΦΩΤΟ



Ακυρώθηκε τελικά η μαθητική παρέλαση για τα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου,στην Αλίαρτο λόγω του κακού καιρού.
Σημειώνεται πως κανονικά τελέσθηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου κ Ελένης,όπου και παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης,αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι,ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.Μπακομήτρος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αλιάρτου κ.Δαραμάρας,αντιπροσωπείες μαθητών,  των Σωμάτων Ασφαλείας,της Αεροπορίας, της εκπαίδευσης, καθώς και Σύλλογοι της περιοχής.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και στην συνέχεια κατέθεση  στεφάνων στο μνημείο.
Περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολόκληρη η παρέλαση της Θήβας-ΒΙΝΤΕΟ

 Ολόκληρη η παρέλαση της Θήβας. (video)

    Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 16:23
    Γράφτηκε από τον/την Αργύρης Μπλόντζος

PARELASI THIVA
Άσχημες ήταν οι καιρικές συνθήκες και στην Θήβα. Μαθητές, σύλλογοι και αγήματα του στρατού και της αεροπορίας παρέλασαν κάτω από ψιλόβροχο, ενώ οι πολίτες δεν πτοήθηκαν και γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ολόκληρη η παρέλαση της Θήβας στις 28-10-2016 από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Πού έγινε η πιο μικρή παρέλαση με, μόλις, δύο μαθητές


 Η πιο μικρή παρέλαση έγινε στους Αρκιούς, νησί του Αιγαίου με 44 κατοίκους (απογραφή από το 2011), στην οποία παρέλασαν δύο μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του νησιού.

Όπως γράφει η «Δημοκρατική» Τους μαθητές χειροκρότησαν, εκτός από τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού, η δασκάλα του, ο δήμαρχος και ο λιμενάρχης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ:Δείτε ολόκληρη την παρέλαση της Λιβαδειάς



 
Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Λιβαδειά στο πλαίσιο της Εθνικής επετείου του ‘40.


Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γ.Γ. του υπουργείου εργασίας Νίκος Φράγκος ενώ χιλιάδες ήταν οι λειβαδίτες που αψήφησαν το κρύο και τη βροχή για να χειροκροτήσουν τη μαθητιώσα νεολαία.

Ολόκληρη η παρέλαση της Λιβαδειάς στις 28-10-2016 από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη 2η Πανελλήνια συνάντηση εθελοντών οι Levadistas

Με πρωτοβουλία του Lets do it Greece στις 22-23 Οκτωβρίου,συναντηθήκαμε στην Αθήνα εθελοντικές ομάδες από όλη την Ελλάδα,την Κύπρο και την Εσθονία(από όπου και ξεκίνησε αυτή η εθελοντική δράση),εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκισης και όλων των βαθμίδων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η χαρά και τα συναισθήματα μας είναι απερίγραπτα για το πόσο θετική ενέργεια και διάθεση μπορείς να πάρεις από ανθρώπους όλων των ηλικιών.Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε η αλλαγή που τόσο χρειαζόμαστε.

Την πρώτη μέρα ανταλλάξαμε εμπειρίες,ιδέες,δράσεις, ψυχή και μυαλό και ορίσαμε το πλάνο και το σχέδιο δράσης μας για το επόμενο διάστημα.

Την δεύτερη μέρα περπατήσαμε στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας όπου εθελοντές δασοπυροσβέστες μας έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για την προστασία του δάσους και την σωστή αναδάσωση του,ενώ στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το κέντρο διάσωσης θαλλασίων χελωνών ¨ΑΡΧΕΛΩΝ¨ που στεγάζεται στη Γλυφάδα.

364 μέρες συζητάμε και μια μέρα συντονιζόμαστε.

Στις 2 Απριλίου 2017 όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την πανελλήνια ημέρα του Lets do it Greece.

Κρατάμε τις εμπειρίες από αυτήν την όμορφη συνάντηση.

Γυρίσαμε γεμάτοι νέες ιδέες για μελλοντικές μας δράσεις.

Με πολλή χαρά σας περιμένουμε όλους στις επόμενες συναντήσεις μας να συζητήσουμε και να υλοποιήσουμε καινούριες ιδέες.



ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο κόλπο:Ληστής έκανε τον νεκρό στη μέση του δρόμου!

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει μια τριμελής οικογένεια αυτό που της  συνέβη την περασμένη Τρίτη στην περιοχή της κοινότητας του Κομπηγαδίου στην Αχαία.

Πατέρας, μάνα και κόρη, πήγαν με το αυτοκίνητό του σε  αγροτοδασική έκταση προκειμένου να μαζέψουν ξύλα για το τζάκι. Μάνα και κόρη κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να στοιβάζουν τα ξύλα τα οποία ο πατέρας της οικογένειας στη συνέχεια θα μετέφερε το αγροτικό  , το οποίο είχε σταθμεύσει σε μικρή απόσταση και στο δεξί άκρο επαρχιακής οδού παραμένοντας μέσα σε αυτό.

Από το πουθενά εμφανίστηκε μια ηλικιωμένη μαζί με μια κοπέλα αρκετά νεότερη και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια , ζητώντας του συγχρόνως να πάει μαζί τους γιατί σε μικρή απόσταση είχε χάσει τις αισθήσεις του ο άντρας της και βρισκόταν στη μέση του δρόμου.

Ο οδηγός του αγροτικού ανταποκρίθηκε  στο αίτημα για βοήθεια, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε πεζός , διανύοντας απόσταση 200 περίπου μέτρων, στο σημείο  όπου 'ένας άντρας βρισκόταν πεσμένος έξω από ένα σταθμευμένο στη μέση του δρόμου αμάξι..
Μόλις πλησίασε από πάνω του, τότε από το σταθμευμένο αυτοκίνητο βγήκε ένας νεαρός, έτρεξε στο δικό του αμάξι, έβαλε μπροστά τη μηχανή, ενώ συγχρόνως ο αναίσθητος άντρας και οι δύο γυναίκες που λίγο πριν καλούσαν σε βοήθεια, επιβιβάστηκαν στο αμάξι με το οποίο είχαν έρθει,

Η τριμελής οικογένεια βρέθηκε ξαφνικά χωρίς όχημα ενώ χάρη στο κινητό της κόρης ενημερώθηκαν κάτοικοι του Κομπηγαδίου, οι οποίοι με τα δικά τους  αμάξια κινητοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τους κλέφτες οι οποίοι κινούντο με τα δυο αυτοκίνητα σε αγροτικό δρόμο.

Λόγω της καταδίωξης αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κλεμμένο αυτοκίνητο, με τον οδηγό του να επιβιβάζεται σε αυτό που ακολουθούσε και να τραπούν σε φυγή.

 Patrastimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ "ROUT" 2016 Ο Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ!


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 22/10/16 ο παλαιότερος και σημαντικότερος αγώνας 100 μιλίων (168 χλμ) της Ελλάδας.

Πρόκειται για τον Rodopi  Ultra Trail 2016 (Rout)  που διεξάγεται μέσα σε πανέμορφα μονοπάτια στα παρθένα δάση της Ροδόπης. Μάλιστα ο φετινός Rout  χαρακτηρίστηκε “αγώνας των ρεκόρ” καθώς καταγράφηκαν ρεκόρ (αντρικό και γυναικείο) από τους νικητές αλλά και ρεκόρ συμμετοχής αθλητών.

Στον ROUT 2016 συμμετείχαν συνολικά 185 δρομείς μεγάλων αποστάσεων και σημειώθηκαν 125 τερματισμοί. Ανάμεσά τους και δύο δρομείς  του Σ.Δ.Υ.Μ  Θήβας:

 O Μπουτσίνης Νικόλαος  που τερμάτισε επιτυχώς καταλαμβάνοντας τη 10η θέση με χρόνο 27:12:42 και ο  Αγγέλου Κων/νος  που αναγκάστηκε όμως να εγκαταλείψει λόγω αδιαθεσίας αφού διήνυσε 128 χιλιόμετρα της αγωνιστικής διαδρομής.  



                               
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Κάστρο του Πανοπέα η περιπατητική διαδρομή του Δήμου Λεβαδέων

Περιπατητική διαδρομή της Επιτροπής Αθλητισμού Δήμου Λεβαδέων, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους, ότι η καθιερωμένη περιπατητική διαδρομή που πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά λίγο νωρίτερα, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016.
Η συνάντηση θα γίνει στις 8:30 π.μ. (χειμερινή ώρα) στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στους Τσουκαλάδες. Για την εξυπηρέτηση όσων δεν διαθέτουν Ι.Χ. θα γίνει συνάντηση στις 8:15 π.μ. στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (κτίριο ΟΤΕ).
H διαδρομή θα ξεκινήσει από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στους Τσουκαλάδες με κατεύθυνση το Κάστρο του Πανοπέα και τον Άγιο Βλάσιο, όπου θα πραγματοποιηθεί σύντομη ιστορική ξενάγηση και κατόπιν επιστροφή στους Τσουκαλάδες.
Η πεζοπορία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγιοβλασιτών “Ο ΠΑΝΟΠΕΥΣ”, πρόκειται μια περιπατητική διαδρομή εύκολη (κατάλληλη και για παιδιά) συνολικής διάρκειας 4 – 4:30 ωρών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το έπος του ’40 και πώς έφτασε ο δικτάτορας Μεταξάς να πει το «ΟΧΙ»

Σαν σήμερα πριν από 76 χρόνια η Ελλάδα είπε το «ΌΧΙ» στις αξιώσεις της φασιστικής Ιταλίας και ξεκίνησε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, που έμεινε στην ιστορία ως έπος του ’40 .

Ήταν ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940, γύρω στις 3 τη νύχτα, όταν ο ιταλός πρέσβης στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι, παρέδωσε στο σπίτι του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, στην Κηφισιά, το τελεσίγραφο του Μουσολίνι για να ακούσει το περίφημο «ΌΧΙ».

Με αυτό, το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας  απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Βασιλείου της Ελλάδος, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του, στη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική.

Μετά την ανάγνωση του κειμένου ο Μεταξάς έστρεψε το βλέμμα του στον ιταλό πρέσβη και του απάντησε στα γαλλικά (επίσημη διπλωματική γλώσσα) την ιστορική φράση: «Alors, c'est la guerre»,  δηλαδή «λοιπόν, έχουμε πόλεμο».

O ίδιος ο Γκράτσι στα απομνημονεύματά του, που εξέδωσε το 1945, περιγράφει τη σκηνή: «Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μου είπε: αυτό σημαίνει πόλεμο. Του απήντησα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα ότι αν ο στρατηγός Παπάγος..., ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ! Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό, προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως».

Πως φτάσαμε όμως στο σημείο ο δικτάτορας Μεταξάς να πει το περίφημο «ΌΧΙ» και ποιο το παρασκήνιο της εποχής;

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η ανακοίνωση του Μεταξά προς τους συντάκτες του  Αθηναϊκού Τύπου στις 30 Οκτωβρίου 1940, όπου εξήγησε όλες τις διαβουλεύσεις που είχε πριν, τη βολιδοσκόπηση που είχε κάνει στον Άξονα και το πώς ουσιαστικά το «ΌΧΙ» ήταν μονόδρομος για εκείνον.

Μεταξύ άλλων τους είπε:« Mη νομίσητε ότι η απόφασις του ΟΧΙ πάρθηκε έτσι, σε μια στιγμή. Μην φαντασθήτε ότι εμπήκαμε στον πόλεμο αιφνιδιαστικά. Ή ότι δεν έγινε παν ό,τι επετρέπετο και μπορούσε να γίνει δια να τον αποφύγωμε.

Από την εποχήν της καταλήψεως της Αλβανίας το Πάσχα πέρυσι το πράγμα άρχισε να φαίνεται. Από τον περασμένο Μάιο είπα καθαρά στον κ. Γκράτσι ότι αν προσεβαλλόμεθα εις τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα ανθιστάμεθα αντί πάσης θυσίας και δι’ όλων των μέσων. Συγχρόνως όμως μου ήρχοντο από την Ρώμην, από την Βουδαπέστην, από τα Τίρανα, από παντού πληροφορίαι αντίθετοι.

Εις τας 15 Αυγούστου έγινεν ο τορπιλλισμός της ΕΛΛΗΣ. Γνωρίζετε ότι από την πρώτην στιγμήν διεπιστώθη ότι το έγκλημα ήτο Ιταλικόν. Εν τούτοις δεν επετρέψαμεν να γνωσθή ότι είχομεν και τας υλικάς πλέον αποδείξεις περί της εθνικότητος του εγκληματίου».

 Σε άλλο σημείο είπε: «Θα σας αποκαλύψω τώρα, ότι τότε διέταξα να βολιδοσκοπηθή καταλλήλως το Βερολίνον. Μου διεμηνύθη εκ μέρους τον Χίτλερ, η σύστασις να αποφύγω οιονδήποτε μέτρον δυνάμενον να θεωρηθή από την Ιταλίαν πρόκλησις. Έκαμα το πάν δια να μη μπορούν οι Ιταλοί να εμφανισθούν ως δυνάμενοι να έχουν όχι αφορμάς ευλόγους, αλλ’ ούτε ευλογοφανές παράπονον εκ μέρους μας, αν και από την πρώτην στιγμήν αντελήφθην τι πράγματι εσήμαινεν η όλως αόριστος σύστασις του Βερολίνου».

«Με καταφανή προσπάθειαν αποφυγής σαφούς καθορισμού μου εδόθη να καταλάβω ότι η προς τους Έλληνας στοργή του Χίτλερ ήτο οι εγγυήσεις oτι αι θυσίαι αυταί θα περιορίζοντο “εις το ελάχιστον δυνατόν”. Όταν επέμεινα να κατατοπισθώ, πόσον επί τέλους θα μπορουσε να είναι αύτο το έλάχιστον τελικώς, μάς εδόθη να καταλάβωμεν ότι τούτο συνίστατο εις μερικάς ικανοποιήσεις προς την Ιταλίαν δυτικώς μέχρι Πρεβέζης, ίσως και προς την Βουλγαρίαν ανατολικώς μέχρι Δεδεαγάτς .

Δηλαδή θα έπρεπε:

    «δια να αποφύγωμεν τov πόλεμον, να γίνωμεν εθελονταί δούλοι και να πληρώσωμεν αυτήν την τιμήν… με το άπλωμα του δεξιού χεριού της Ελλάδος προς ακρωτηριασμόν από την Ιταλίαν και του αριστερού προς ακρωτηριασμόν από την Βουλγαρίαν. Φυσικά δεν ήτo δύσκολον να προβλέψη κανείς ότι εις μίαν τοιαύτην περίπτωσιν οι Άγγλοι θα έκοβαν και αυτοί τα πόδια της Ελλάδος. Και με το δίκαιόν των».

Η επίθεση αυτή λοιπόν δεν ήταν και τόσο αιφνίδια καθώς το τελεσίγραφο αναμενόταν από ημέρα σε ημέρα ενώ από καιρό το πράγμα φαινόταν που πήγαινε.

Η απόφαση για την επίθεση κατά της Ελλάδας ελήφθη στις 15 Οκτωβρίου 1940 από το Ιταλικό Πολεμικό Συμβούλιο, παρουσία του Μουσολίνι. Ο ιταλός δικτάτορας είχε εξοργιστεί που έμαθε εκ των υστέρων την κατάληψη των πετρελαιοπηγών της Πραχόβας της Ρουμανίας από τους Γερμανούς στις 12 Οκτωβρίου,  περιοχή που η θεωρούσε ότι άνηκε στη σφαίρα επιρροής της Ιταλίας, και ήθελε να προβεί σε μια κίνηση ισχύος.

Μέσα σε λίγες ώρες από την απάντηση του Μεταξά και προτού εκπνεύσει η προθεσμία ξεκίνησε η ιταλική επίθεση στα ελληνοαλβανικά σύνορα, που στην ουσία εκείνη την εποχή ήταν ελληνοϊταλικά αφού η Αλβανία ήταν ήδη υπό τον έλεγχο της Ιταλίας.

Ο αρχιστράτηγος Βισκόντι Πράσκα έδωσε την εντολή για προσβολή των ελληνικών θέσεων από τις 5 το πρωί. Την ώρα αυτή σημειώθηκε και η πρώτη ελληνική απώλεια. Ο 27χρονος πεζικάριος Βασίλειος Τσιαβαλιάρης από τα Τρίκαλα, που υπηρετούσε σε φυλάκιο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, σκοτώθηκε από θραύσμα ιταλικού όλμου. Ο ιταλός αρχιστράτηγος Βισκόντι Πράσκα είχε στη διάθεσή του 135.000 άνδρες και ο έλληνας ομόλογός του Αλέξανδρος Παπάγος μόλις 35.000.

Εκείνο το πρωί ο Μεταξάς απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και ξεκίνησε η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων κατά των ιταλικών δυνάμεων και η προέλαση στα αλβανικά εδάφη.






Διαβάστε Περισσότερα »

Σφοδρή σύγκρουση δύο ΙΧ με τρεις τραυματίες στη Θηβών Λιβαδειάς-ΦΩΤΟ

Σφοδρή σύγκρουση απο  άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία  σημειώθηκε σήμερα το πρωί  μεταξύ δυο  ΙΧ στο 13ο χλμ της εθνικής οδού Θηβών Λιβαδειάς,λίγο μετά τη διασταύρωση Βαγίων.
Δύο Ι.Χ. που είχαν αντίθετη κατεύθυνση(προς Θήβα και Αλίαρτο) συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι οδηγοί και η συνοδηγός των αυτοκινήτων.
Στο σημείο έφτασε  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  όπου τους  μετέφερε στο Νοσοκομείο Θήβας και σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Η Πυροσβεστική Θηβών καθάρισε το δρόμο από τα λάδια που είχαν χυθεί  και μετά από λίγη  ώρα δόθηκε ξανά στη κυκλοφορία. Τα ακριβή αίτια του τροχαίου ατυχήματος διερευνά η Τροχαία Θηβών, η οποία έσπευσε στο σημείο για να ρυθμίσει την κυκλοφορία.


 






Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ