Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Λαϊκές Συνελεύσεις Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων σε Λεοντάρι,Θεσπιές και Μαυρομμάτι




Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση συνταξιούχων στη Λιβαδειά

  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ
Αφαιρούν τις συντάξεις μας , την υγεία μας, τις κοινωνικές παροχές.
Μας  φορτώνουν με νέα κοινωνικά βάρη, μας ρίχνουν στον καιάδα.
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
Το γράμμα που έστειλε ο Υπουργός Εργασίας-Κοινωνικής ασφάλισης στους συνταξιούχους, είναι ένα προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αντισυνταξιουχικής της πολιτικής.
Οι συνταξιούχοι γνωρίζουμε καλά από πρώτο χέρι το σφαγιασμό που έχουν υποστεί το εισόδημά μας και οι παροχές μας, από όλες τις κυβερνήσεις των τριών μνημονίων και θεωρούμε ότι η επιστολή αυτή έχει στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια μας και να μας αποπροσανατολίσει.
Γι’ αυτό απορρίπτουμε ως απαράδεκτη την επιστολή του υπουργού και καταδικάζουμε συνολικά την αντισυνταξιουχική-αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, βγαίνουμε για μια ακόμη φορά στον δρόμο του αγώνα, με αυτό τον τρόπο απαντάμε στους ελιγμούς τους. Δημίους δεν επιλέγουμε.
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΗΣ
Ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι για μας περασμένα ξεχασμένα, δεν τους χαρίζουμε τους κόπους μιας Ζωής! Καλούμε τους συνταξιούχους να γραφτούν στα σωματεία τους να ενώσουμε την φωνή μας για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, τα παιδιά  των παιδιών μας, άλλα και για εμάς!
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
στoν πεζόδρομο στην Λιβαδειά
ΠΕΜΠΤΗ 3.11.16. στις 11 Π.Μ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ – ΟΑΕΕ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 3 γυμναστών στο Δήμο Αλιάρτου–Θεσπιέων

  Aνακοινώνεται η πρόσληψη 3 θέσεων Π.Ε. Καθηγητών Φυσικής Αγωγής με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), μέχρι την 15/07/2017, με ωριαία αποζημίωση, για την κάλυψη των αναγκών υλοποίησης των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, περιόδου 2016-2017 του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.  
Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ
Δείτε την περίληψη της προκήρυξης εδώ

  1. Αίτηση ενδιαφερομένων Π.Φ.Α.
  2. Προσυμπληρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση
Διαβάστε Περισσότερα »

Τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στο δρόμο Λιβαδειάς – Αράχωβας

Τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών

           Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 1-11-2016 στο γραφείο της    Αντιπεριφερειάρχη     Π. Ε. Βοιωτίας,  κας Φανής Παπαθωμά ,  με πολίτες  του οικισμού του Δήμου Λεβαδέων ,  Πέρα Χωριού , για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών.

           Ξεκινάει από 10 Νοέμβρη η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στις κάθετες διασταυρώσεις και η τοποθέτηση  κίτρινων προειδοποιητικών σηματοδοτών  στο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας Λιβαδειάς – Αράχωβας , σε απόσταση 100 μ. από τις διασταυρώσεις.
        
        Η Αντιπεριφερειάχης τόνισε : 

        “ Είναι ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων της Λιβαδειάς , το οποίο πραγματοποιείται. Γιατί κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών μας .

         Θα γίνει τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών με επενέργεια στις κάθετες διασταυρώσεις και η τοποθέτηση κίτρινων προειδοποιητικών σηματοδοτών στον δρόμο Λιβαδειάς – Αράχωβας  , έτσι ως ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

         Προσπαθούμε καθημερινά για την αναβάθμιση των οδικών υποδομών μας και δίνουμε έμφαση στις απρόσκοπτες και ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών μας “.
Διαβάστε Περισσότερα »

Να τηρήσουν τους περιβαλλοντικούς όρους που προβλέπονται τα ελαιοτριβεία

Γνωρίζοντας ότι το ελαιόλαδο αποτελεί σημαντικό προϊόν για την οικονομία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  που στηρίζει την εκάστοτε τοπική κοινωνία καλούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση του αγροτικού προϊόντος να τηρήσουν τους περιβαλλοντικούς όρους που προβλέπονται από την Νομοθεσία προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα ρύπανσης που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν.



                                                                                     Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                                           ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


                                                                                    ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΤΑΓΚΑΛΕΓΚΑΣ




Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικός ο θάνατος της 23χρονης φοιτήτριας: Άπλωνε ρούχα, γλίστρησε και σκοτώθηκε

Στο πένθος έχουν βυθιστεί τα Τρίκαλα από τον ξαφνικό θάνατο της Ασπασίας Οικονόμου. Το 23χρονο κορίτσι που ήταν φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής Καρδίτσας, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της αδερφής της στην Αθήνα. Η ξαφνική απώλεια της 23χρονης Ασπασίας είναι μία ανείπωτη τραγωδία που έχει λυγίσει γνωστούς, συγγενείς και φίλους. Άπαντες μιλούν για ένα υπέροχο πλάσμα γεμάτο όνειρα για τη ζωή και αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα ξαναδούν τη νεαρή φοιτήτρια.

Με βαριά καρδιά ο πατέρας της και πρώην δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Οικονόμου, μιλάει στο protothema και εξηγεί πως η κόρη του γλίστρησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

«Η κόρη μου σπούδαζε κτηνίατρος και ήταν στο τελευταίο έτος της σχολής της. Στην Αθήνα είχε πάει για να δει την αδερφή της και έμενε σπίτι της. Όταν έγινε το συμβάν, η αδερφή της έλειπε και η Ασπασία μου ήταν μόνη της. Βγήκε στο μπαλκόνι να απλώσει ένα ρούχο και η βεράντα είχε νερά. Η Ασπασία γλίστρησε και χτύπησε το κεφαλάκι της στο κάγκελο της βεράντας, κάτω στο περβάζι. Ήταν ακαριαίος ο θάνατος. Περιμένουμε τη νεκροψία και αύριο θα το κηδέψουμε το παιδάκι μου. Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι τη χάσαμε. Η κόρη μου ήταν ένα χαρούμενο παιδί, με το γέλιο της μας έδινε χαρά. Κρίμα, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος».

Διαβάστε Περισσότερα »

"Inferno" με Τομ Χανκς και "ο Λογιστής" με Μπεν Άφλεκ στον Κινηματογράφο Θήβας

   Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του δημοτικού χειμερινού κινηματογράφου, που λειτουργεί υπό τη διεύθυνσή της στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, την Πέμπτη 03/11/2016.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 03/11/2016 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 09/11/2016

Inferno
Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ
Ηθοποιοί: Τομ Χανκς, Φελίσιτι Τζόουνς, Ομάρ Σι, Ιρφάν Καν, Σίντσε Μπάμπετ Κνούτσεν
Διάρκεια: 121 λεπτά
Είδος ταινίας: ΘΡΙΛΕΡ

«Ο καθηγητής Λάνγκτον ξυπνά τραυματισμένος και με μερική αμνησία σε ένα νοσοκομείο της Φλωρεντίας. Έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τρέπεται σε φυγή με τη νεαρή γιατρό της βάρδιας, η οποία θα τον βοηθήσει να αποκωδικοποιήσει μια συνωμοσία που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας».


ΠΕΜΠΤΗ 10/11/2016 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 16/11/2016

Ο Λογιστής

Σκηνοθεσία: Γκάβιν Ο’ Κόνορ
Ηθοποιοί: Μπεν Άφλεκ, Άννα Κέντρικ, Τζ. Κ. Σίμονς, Τζέφρι Τάμπορ, Τζον Μπέρνθαλ, Τζον Λίθγκοου
Διάρκεια: 128 λεπτά
Είδος ταινίας: ΘΡΙΛΕΡ

«Ο Κρίστιαν Γουλφ είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ, αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια λογιστική υπάλληλος ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο ο Κρίστιαν έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να ανεβαίνει».

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 9.15 μ.μ.
Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων



Διαβάστε Περισσότερα »

Δρομολογούνται παρεμβάσεις στον Ασωπό


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την οριστική και αποτελεσματική επίλυση του μείζονος προβλήματος στην περιοχή του Ασωπού και των ενεργειών που απορρέουν από τη διαβούλευση που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2015 και κατέληξε στην απόφαση 207/2015 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιεί ένα ουσιαστικό και κρίσιμο «βήμα» με την αξιοποίηση των προγραμματικών και χρηματοδοτικών εργαλείων που προβλέπονται στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η αξιοποίηση της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης» (ΟΧΕ), αποτελεί ένα τέτοιο εργαλείο υλοποίησης συνεκτικών αναπτυξιακών σχεδίων με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και «ενεργοποίηση» συγκεκριμένων «Επενδυτικών Προτεραιοτήτων» των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, από τα οποία αντλεί χρηματοδοτικούς πόρους. Το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας θα συμβάλλει αποφασιστικά σε αυτή την προσπάθεια, την οποία θα συνδράμουν και άλλα «Τομεακά» Προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Πρακτικά, η ΟΧΕ αποτελεί το μέσο για την προώθηση και των στόχων και της υλοποίησης των ενεργειών που έχει αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του πολυεπίπεδου προβλήματος στην περιοχή παρέμβασης που ορίζεται από την Λεκάνη Απορροής (ΛΑΠ) του Ασωπού, πρόβλημα που προσδιορίζεται από περιβαλλοντική υποβάθμιση, παραγωγική αποδιάρθρωση (τόσο στην μεταποίηση όσο και στον αγροτικό τομέα),  μείωση του επιπέδου ποιότητας ζωής και δοκιμασίας των συνθηκών υγείας των κατοίκων και, εντέλει, από τη διαμόρφωση συσσωρευόμενων αρνητικών συνθηκών για την  μελλοντική ανάταξη και ανάπτυξη της περιοχής.
Μέσω της «ΟΧΕ ΛΑΠ Ασωπού» δρομολογούνται συνεκτικές και ιεραρχημένες παρεμβάσεις:
•    για τη διάγνωση και εμπροσθοβαρή άμβλυνση των προβλημάτων που συντηρούν και επιτείνουν την περιβαλλοντική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της ΛΑΠ Ασωπού (περιοχή παρέμβασης της ΟΧΕ),
•    για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τον συνεχή και συνεπή σχεδιασμό, την εφαρμογή και αξιολόγηση δράσεων συνολικής εξυγίανσης και ανάπτυξης της περιοχής παρέμβασης σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.
•    για την συμπλήρωση, εξειδίκευση και εμπλουτισμό της δέσμης μέτρων που έχει αποφασίσει ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.
Ειδικότερα, η στρατηγική της ΟΧΕ με χωρική εφαρμογή την Λεκάνη Απορροής (ΛΑΠ) του Ασωπού (ΟΧΕ ΛΑΠ Ασωπού), αξιοποιεί  μίγμα δράσεων δημόσιας χρηματοδότησης που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, πρόληψης κινδύνων, φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, δημιουργίας - οργάνωσης και εξυγίανσης επιχειρηματικών υποδομών και ενίσχυσης της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής των αστικών κέντρων, καθώς και διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχοντας εκπονήσει μια ολοκληρωμένη πολιτική για την βιώσιμη επίλυση του σύνθετου προβλήματος της ΛΑΠ Ασωπού, αξιοποιώντας το στοιχείο της ωριμότητας των ενεργειών που ήδη έχουν δρομολογηθεί,  έρχεται να καλύψει μέσω της προτεινόμενης ΟΧΕ τεχνικά  και χρηματοδοτικά ζητήματα.
Από τη διαβούλευση που ανακοινώνεται μέσα από την Πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2016 επεξεργασία θέσεων, απόψεων, προτάσεων και, αφού ληφθεί υπόψη το κανονιστικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, θα προκύψει το τελικό σχέδιο της Στρατηγικής της ΟΧΕ, το οποίο θα τεθεί επίσης σε ευρύτερη διαβούλευση, ώστε να οριστικοποιηθεί και να ενεργοποιηθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο τον Φεβρουάριο του 2017.
Τα κείμενα των Προτάσεων των Ενδιαφερομένων και των εν δυνάμει Κοινωνικών Εταίρων θα υποβάλλονται μέσω  «Τυποποιημένου Δελτίου Προτεινόμενης Δράσης» που βρίσκεται στο Παράρτημα ΙΙ της Πρόσκλησης και διατίθεται ηλεκτρονικά σε επεξεργάσιμη μορφή στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας: http://www.pste.gov.gr).
Κατά την υποβολή του Εντύπου, μπορούν να παρατίθενται Τεχνικά Παραρτήματα και να χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικές παραπομπές (URL).
Οι Προτάσεις των Φορέων στο πλαίσιο της παρούσας μπορούν να περιλαμβάνουν:
•    σχόλια επί του «Πλαισίου Στρατηγικής» και πρόταση συμπλήρωσης / αναδιαμόρφωσης των προτεινόμενων «Στρατηγικών Στόχων» ή/και,
•    πρόταση συγκεκριμένης Δράσης / Δράσεων, συνδεδεμένης με έναν συγκεκριμένο «Στρατηγικό Στόχο».
Οι προτάσεις μπορούν να  υποβάλλονται μέχρι την 28η Νοεμβρίου 2016 με τους εξής τρόπους:
α) εγγράφως στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (Φίλωνος 36-39, ΤΚ 32131 Λιβαδειά, τηλ. 22613 50306),
β) σε ηλεκτρονική μορφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση tagalegasi@pste.gov.gr ,
γ) σε ηλεκτρονική μορφή στην ειδική πλατφόρμα διαβούλευσης που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (http://hello.crowdapps.net/perifereia-stereas-diavouleusi/challenges/?c=41)




Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέσα στο 2016 η προκαταβολή της εξισωτικής

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προγραμματίζει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, την προκαταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2016, καθώς και την καταβολή των εκκρεμοτήτων εξισωτικής αποζημίωσης για τις αιτήσεις 2015.

Ακόμα, μέχρι τέλη Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί και η καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος, όπως αναφέρει ο Οργανισμός πληρωμών, με αφορμή την πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016, ύψους περίπου 770.000.000 ευρώ σε 567.000 δικαιούχους την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν προκαταβολή βασικής ενίσχυσης είναι 567.000. Υπέβαλλαν αίτηση 689.000 άτομα.

Από αυτούς, περίπου 50.000 που πληρώνονται από μέτρα του ΠΑΑ και της συνδεδεμένης ενίσχυσης ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση αλλά δεν θεμελιώνουν δικαίωμα. Άλλοι 65.000 περίπου αγρότες δεν πληρώνονται σε αυτή τη φάση γιατί τους αναλογούν λιγότερα από 250 ευρώ.

Θα πληρωθούν με την εκκαθάριση εφόσον συνολικά έχουν λαμβάνειν ποσά πάνω από 250 ευρώ, πράγμα που ισχύει για τη μεγάλη πλειοψηφία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Περίπατο «Στα χνάρια των Μινυών»

«Στα χνάρια των
Μινυών»
Περίπατο στα αρχαία βήματα των προγόνων Μινυών διοργανώνει η ιστοσελίδα asopichos.gr την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016.

Η συγκέντρωση και το ξεκίνημα θα γίνει στις 10:30 από το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού. Η διαδρομή κατευθύνεται προς τον λόφο της “Δραγατσούλας” και στη συνέχεια μέσα από τα αρχαία μονοπάτια, δίπλα από τα Κυκλώπεια Τείχη θα ανηφορήσει και θα φτάσει στην Ακρόπολη, το κάστρο του Ορχομενού.

1ος Περίπατος 2016 «Στα χνάρια των Μινυών» Η αρχή θα γίνει λοιπόν στις 20 Νοεμβρίου με τον «1ο περίπατο» κάτω από την γενική ονομασία «στα χνάρια των Μινυών» που διοργανώνει η ιστοσελίδα asopichos.gr (αρχαίος Ορχομένιος Ολυμπιονίκης). Οι περίπατοι αυτοί αποσκοπούν στη γνωριμία με τον τόπο μας, στη δημιουργία ομάδας περιπάτων asopichos.gr που στη συνέχεια θα οργανωθούν και θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή μας, στην άσκηση και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συμπολιτών αλλά και άλλων που θα θελήσουν να γνωρίσουν τον τόπο μας.

Στους περιπάτους θα γίνεται και σχετική ενημέρωση γύρω από την ιστορία, των φυσικών και γεωγραφικών φαινομένων.

Ελάχιστες είναι οι απαιτήσεις και η άσκηση είναι ήπιας μορφής. Όμως παρακαλούνται οι φίλοι που θα θελήσουν να συμμετάσχουν αν αντιμετωπίζουν θέματα υγείας να συμβουλευτούν οπωσδήποτε το γιατρό τους ενώ η συμμετοχή τους γίνεται με προσωπική τους ευθύνη.

Οπλιστείτε λοιπόν με διάθεση, σηκωθείτε από τον καναπέ, φορέστε το χαμόγελό σας και ελάτε μαζί μας στις 20 Νοεμβρίου να περπατήσουμε «στα χνάρια των Μινυών» και να δούμε τον Ορχομενό, την Κωπαΐδα, τον Παρνασσό, τον Ελικώνα, τον Κιθαιρώνα, το Χλωμό και όπου φτάνει η ματιά μας “από ψηλά”.

Παρακαλούνται οι Σύλλογοι να ενημερώσουν τα μέλη τους ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ΔΩΡΕΑΝ στο email asopichos@gmail.com η με μήνυμα στο facebook https://www.facebook.com/Asopichos-478632272292628/

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Αν υπάρχει γιατρός-περιπατητής παρακαλείται να το δηλώσει να έρθουμε σε επαφή μαζί του. Επίσης γνώστες της ιστορίας και άλλων στοιχείων της περιοχής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η τραγική αυτοκτονία της Εύας και το μυστικό που βγήκε στην επιφάνεια

Συμπτωματικά, ο ίδιος μηχανοδηγός παρέσυρε και τα δύο παιδιά! - Γιατί ακολούθησε τον φίλο της στο θάνατο
Ένα καλά κρυμμένο μυστικό που φύλαγε ως κόρη οφθαλμού ο 18χρονος Ιωακείμ, ήρθε στο φως όταν η κολλητή του φίλη και συνομήλικη του Εύα έδωσε τέλος στη ζωή της την περασμένη Παρασκευή με τον ίδιο τραγικό τρόπο που και εκείνος τερμάτισε τη ζωή του, πέφτοντας στις ράγες τρένου.

Ο 18χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών αρχών της Θεσσαλονίκης, αρκετούς μήνες πριν αυτοκτονήσει, διατηρούσε σχέση με έναν 45χρονο, μέχρι που κάποια στιγμή αποφάσισε να τον καταγγείλει στην αστυνομία.

Στην πορεία όμως ο 18χρονος, για άγνωστη αιτία αναίρεσε την καταγγελία του. Η εισαγγελέας όμως που είχε επιληφθεί της υπόθεσης προχώρησε τη διαδικασία και ο 45χρονος θα βρισκόταν στο δικαστήριο με τη κατηγορία της ασέλγειας και αποπλάνησης ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 18χρονος Ιωακείμ δεν μπορούσε να πιστέψει πως θα βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα απέναντι από τον 45χρονο φίλο του.

Πριν από περίπου 40 μέρες και έχοντας μιλήσει μονάχα στη φίλη του Εύα προχώρησε στο απονεννοημένο διάβημα πέφτοντας στις ράγες του τρένου.

Η γλυκιά Ευαγγελία, μαθήτρια της Γ´ Λυκείου, δεν άντεξε το χαμό του κολλητού της φίλου και επέλεξε να τον ακολουθήσει στο θάνατο, ακριβώς όπως είχε κάνει ο 18χρονος Ιωακείμ στις 21 Σεπτεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια της κοπέλας δεν γνώριζε τον βαθμό που είχε βυθίσει στη θλίψη την κόρη τους η αυτοκτονία του πολύ καλού της φίλου Ιωακείμ. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η νεαρή προερχόταν από πολύ καλή οικογένεια. Ο Ιωακείμ αντίθετα περνούσε δύσκολα καθώς ήταν παιδί χωρισμένων γονιών και ο πατέρας του ομογενής, σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες.

Η Εύα είχε δεθεί πολύ με τον Ιωακείμ κι έτσι την περασμένη Παρασκευή, μην αντέχοντας τον θάνατο του αγαπημένου της φίλου, ακολούθησε τα βήματά του...

Επιβιβάστηκε σε τρένο της γραμμής και από τη Θεσσαλονίκη κατευθύνθηκε προς την Αλεξάνδρεια της Ημαθίας. Όταν αποβιβάστηκε, χωρίς δεύτερη σκέψη, έπεσε στον πρώτο συρμό που βρήκε μπροστά της και ο οποίος εκείνη τη στιγμή διέσχιζε με ταχύτητα τις σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί. Η τσάντα της και τα γυαλιά της βρέθηκαν μερικά μέτρα μακριά από το άψυχο σώμα της.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο οδηγός του τρένου και στις δυο περιπτώσεις ήταν ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος έχει υποστεί ισχυρό σοκ.

Δείτε βίντεο: Η τραγική αυτοκτονία της Εύας και το μυστικό που βγήκε στην επιφάνεια
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Μουσική στην αρχαία Ελλάδα στο Συνεδριακό κέντρο Θήβας



«Φροντιστήριο Θηβαϊκής αρχαιογνωσίας»

Διάλεξη με θέμα:«Η Μουσική στην αρχαία Ελλάδα, πως η μουσική επηρεάζει τον χαρακτήρα του ανθρώπου»

Ομιλητής: Γιώργος Λεκάκης

Σάββατο 12 Νοεμβρίου & ώρα 18.30 

Συνεδριακό κέντρο Θήβας




Διαβάστε Περισσότερα »

Kατεβάζει ελιές ο Μητροπολίτης μας


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος βρέθηκε στον ελαιώνα της Μονής του Οσίου Λουκά, όπως κάνει άλλωστε 36 χρόνια τώρα, για το καθιερωμένο μάζεμα των ελιών, μαζί με κληρικούς και εθελοντές της Μητροπόλεώς μας. Ο Σεβασμιώτατος συνεχώς προσπαθεί για την ενίσχυση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας. Το παράδειγμά του αποτελεί παρότρυνση για τον εθελοντισμό και την στήριξη των συνανθρώπων μας στις δύσκολες μέρες που ζει η πατρίδα μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ