Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Δεν “σταύρωσαν πελάτη” τα ανοιχτά μαγαζιά στη Λιβαδειά

Ελάχιστα ήταν τα μαγαζιά της Λιβαδειάς που αγνόησαν την απεργία που είχε κηρύξει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων αντιδρώντας στην προσπάθεια της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Μια προσπάθεια των μεγαλοεπιχειρήσεων, κυρίως πολυεθνικών αλυσίδων, που νομοθετήθηκε από την ΝΔ και στηρίχθηκε από τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να περάσει την κρίση των κερδών τους στους μικρούς εμπόρους και τους εργαζόμενους, μετατρέποντάς τους σε σκλάβους, χωρίς ωράρια και χωρίς ξεκούραση.
Τα μέλη του Σωματείου υποχρέωσαν, με την παρουσία τους έξω από τα λίγα ανοιχτά καταστήματα και διανομή ενημερωτικής ανακοίνωσης, να κλείσουν κι αυτά.
Να σημειωθεί ότι, και αυτά τα ελάχιστα καταστήματα, δεν “σταύρωσαν πελάτη” αφού, το πρόβλημα του κόσμου, δεν είναι τα κλειστά μαγαζιά τις Κυριακές αλλά το ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να ψωνίσουν και αυτό το ξέρουν καλά οι αρμόδιοι φορείς. Παρ’ όλα αυτά όμως επιμένουν να προωθούν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας γιατί, απλούστατα, αποσκοπούν στην εξόντωση και κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων.
Λιβαδειά 6-11-2016
Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων στο Μαυρομμάτι



Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Μαρτυρικά Καλάβρυτα στο Μαρτυρικό Δίστομο!

Η Μαρία και ο Χάρης - στην πρώτη φωτογραφία- ειναι δεν ειναι 10 ετών! Για τα εγκλήματα των Γερμανών Ναζί στην Ελλάδα την περίοδο 1941-44 έχουν ακούσει πολλά,ακόμα και από πρώτο χέρι- ειναι βλέπετε από το Δρυμό του Δήμου Καλαβρύτων! Το μεσημέρι της Κυριακής άκουσαν - και είδαν - με "ανοιχτό στόμα" τις αγριότητες που έκαναν οι Γερμανοί σφαγείς στο Δίστομο το 1944,μόλις 7 μήνες από την εκτέλεση εκατοντάδων συγχωριανών τους...

Ήταν τα νεότερα μέλη του Συλλόγου Δρυμοτών Καλαβρύτων που επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, αναζητώντας και ξορκίζοντας το κοινό νήμα που συνδέει τους δυο τόπους μαρτυρίου- τον Ναζισμό και τον Φασισμό.
Βαριά η κληρονομιά όχι μόνο της διατήρησης της Μνήμης όπως την περιέγραψε μέσα από το χρονικό ο Χρήστος Παπανικολάου, αλλά και μέσα από το χρέος του αγώνα για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση που διεξάγει το ΕΣΔΟΓΕ, όπως το ανέπτυξε το μέλος της διευρυμένης Γραμματείας του Λουκάς Δημάκας- μέλη και οι δυο της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου του Διστόμου.

ΚΑΙ Η ΑΜΟΡΓΟΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ!

Η συγκίνηση περίσσεψε πάντως αυτή την Κυριακή στο Μουσείο της μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας, που λίγο νωρίτερα από τους καλαβρυτινους είχε δεχθεί την επίσκεψη του Συνδέσμου Αμοργίνων Αθήνας- με την δραστήρια χορευτική ομάδατου, που συνδύασε την διατήρηση την παράδοση με το προσκύνημα σε ιστορικούς τόπους και "δένοντας" το Αιγαίο με την Ρούμελη!

ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ

Στην συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση μιας Ομάδας Γιατρών (περίπου 15) όλων των ειδικοτήτων από την Αθήνα που επισκέφθηκε μαζί με συνοδούς -φίλους το Δίστομο για να προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τα μέλη της, ιατρικές εξετάσεις στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Διστόμου.! Συνολικά εξέτασαν και έδωσαν ιατρικές συμβουλές σε περίπου 150 κατοίκους!Ήταν μια πρωτοβουλία των Λάιονς Αθήνας που συνδύασε, μαζί με επίσκεψη στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά, την ανθρωπιστική προσφορά με το προσκύνημα- με την συμπαράσταση του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου και της Χορωδίας Διστόμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΚΕ Θήβας κατά Σφήνας και «Αντιφασιστικής Κίνησης Θήβας»

«ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ» ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
Οι πολιτικές πολυσυλλεκτικές συλλογικότητες, όπως οι ίδιες αυτοπροσδιορίζονται, «Σφήνα» και «Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας» εξέδωσαν πριν δύο ημέρες μία ανακοίνωση, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αφορά το ΚΚΕ και τη συνειδητή δράση των μελών του.
Από την ανακοίνωση δε λείπει η κριτική στην Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας για την επιλογή της να μην παρευρεθεί σε επετειακή εκδήλωση όπου είχαν επίσημα προσκληθεί φασίστες, και η κριτική σε σωματεία επειδή αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν σε εκδήλωση πολιτικού φορέα.
Οι συντάκτες της ανακοίνωσης ξεδιάντροπα προβαίνουν σε χυδαίες ονομαστικές συκοφαντικές δημοσιεύσεις κατά προσώπου που δήθεν τους διαβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει σε εκδήλωση, τη στιγμή που προφορικά παραδέχονται ότι όχι μόνο δε διαβεβαιώθηκαν, αλλά ενημερώθηκαν έγκαιρα για τη μη συμμετοχή του. Ενώ κάνουν και ονομαστική κριτική για το πώς επιλέγει κάποιος να ασκήσει το βιοποριστικό του επάγγελμα. Τόση δημοκρατία…
Ταυτίζουν την αντιφασιστική δράση με τις ενέργειές τους και διαμαρτύρονται για τη μη προβολή τους, όταν οι ίδιοι αποκρύπτουν ότι τα εργατικά σωματεία που ψέγουν για αδράνεια πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα το φασισμό και το εργατικό κίνημα.
Είναι πολιτική θέση του ΚΚΕ ότι η στείρα αντιφασιστική, δημοκρατική, αντιμνημονιακή, «αριστερή» ενότητα  δεν ενοχλεί το σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Η ίδια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το λεγόμενο «δημοκρατικό πολιτικό τόξο» αποτελούν τρανές αποδείξεις.
Η πάλη ενάντια στο φασισμό πρέπει να συνοδεύεται με την πάλη ενάντια στην πηγή του, την κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων. Πάλη ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους σήμερα σημαίνει πρώτα και κύρια ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στήσιμο σωματείων, αλλαγή συσχετισμών στα υπάρχοντα, οργάνωση αγώνων για την ανάκτηση κατακτήσεων, κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων με τους αυταπασχολούμενους. Χωρίς αυτά σε καθημερινή προτεραιότητα, η αντιπαράθεση με το φασισμό καταντάει αντιπαράθεση αντίθετων πολιτικών χώρων, με σκοπό την αυτοσυντήρησή τους.
Η ουσία δηλαδή είναι ακριβώς στην πολιτική πρόταση που έχει κάθε πολιτικός φορέας. Το κάλεσμα για ενότητα και δράσεις άσχετα με την «πολιτική ανάλυση», δηλαδή την πολιτική πρόταση του καθενός, σημαίνει για το ΚΚΕ να αφήσει την αιχμή της πολιτικής του, την πάλη στο σήμερα για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού. Από τη σκοπιά αυτή οι κομμουνιστές δε συμμετέχουν σε εκδηλώσεις άλλων πολιτικών φορέων, όπως και αν αυτοί αυτοπροσδιορίζονται. Φυσικά είναι εντελώς διαφορετικό το θέμα της συμμετοχής στην εκδήλωση ενός κοινωνικού φορέα, όπως ένας σύλλογος ή ένα σωματείο, που οι κομμουνιστές θεωρούν καθήκον τους.
Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές συλλογικότητες αναπαράγουν αυτούσια την πολιτική χώρων όπως για παράδειγμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς να το παραδέχονται. Απλώς θυμίζουμε ότι η ίδια πολιτική, της «ενότητας άσχετα από τις διαφορετικές πολιτικές αναλύσεις» και του «απομονωμένου ΚΚΕ» έριξε το πολύ νερό στο μύλο της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση. Με τις γνωστές συνέπειες για τον ελληνικό λαό και το κίνημα συνολικά.
Φυσικά δεν τσουβαλιάζουμε όλους όσους συμμετέχουν στους δύο χώρους, ή ακόμα και τις προθέσεις τους, γι’ αυτό και καλούμε αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται να βγάλουν συμπεράσματα.
Σημασία έχει το αποτέλεσμα και η πράξη, όχι η αγνή πρόθεση του καθενός. Και οι πράξεις δείχνουν ότι οι εν λόγω πολιτικές πολυσυλλεκτικές συλλογικότητες επιλέγουν ως συγκολλητική τους ουσία την απόλυτη, με κάθε τρόπο και μέσο, αντίθεση στην πολιτική του ΚΚΕ.
Αυτογελοιοποιείται όποιος κατηγορεί το ΚΚΕ και τα μέλη του για «απουσία αντιφασιστικής δράσης». Όμως η δυσκολία ανοιχτής και τίμιας αντιπαράθεσης με την ουσία της πολιτικής του φαίνεται ότι οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση.
ΚΟΒ ΘΗΒΑΣ του ΚΚΕ                                                                                                
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα Α' Κατηγορίας Βοιωτίας

Την έβδομη σερί νίκη πέτυχε ο Αμβρυσσέας και βρίσκεται πάντα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Διστόμου κέρδισε 2-1 την Ολυμπιάδα ενώ κατά πόδας ακολουθούν ο Κιθαιρώνας που κέρδισε 2-0 στο Άρμα και το Ύπατο που πήρε άνετα 3-0 το ντέρμπι με τον Παρνασσό. Κοντά στις πρώτες θέσεις και η Αναγέννηση που κέρδισε 3-1 τον ΠΑΟΚ.

Μοιρασιά είχαμε στο Δήλεσι – Ένωση και Μαυρομμάτι – Δάφνη ένώ το Σάββατο ο Απόλλων πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στα Βάγια.

Α’ Κατηγορία
7η αγωνιστική
Δήλεσι – Ένωση 1-1
Αναγέννηση Σχ. – ΠΑΟΚ 3-1
Αρματηλάτης – Κιθαιρώνας 0-2
Μαυρομμάτι – Δάφνη 1-1
Ύπατο – Παρνασσός 3-0
Παμβαγιακός – Απόλλων Ακρ. 2-3
Αμβρυσσέας – Ολυμπιάδα 2-0

Η Βαθμολογία
(σε 7 αγώνες)

Αμβρυσσέας————20–3——21
———————————————————
Κιθαιρώνας————–22-3——-18
Ύπατο——————–18-6——–18
Αναγέννηση Σχ.———14-8——-16
Παρνασσός————–18-7——–13
Απόλλων Ακρ.———9-20———–8
Δάφνη———————-9-8———8
Ένωση——————–9-10———7
Δήλεσι—————––5-12———–7
Αρματηλάτης————–6-13——-7
ΠΑΟΚ——————–5-14——–—6
Μαυρομμάτι————7-15———-6
————————————————
Ολυμπιάδα————-6-11————5
———————————————–
Παμβαγιακός———-3-21——––0

8η αγωνιστική
Παρνασσός – Κιθαιρώνας
Απόλλων Ακρ. – Αμβρυσσέας
Δάφνη – Αναγέννηση Σχ.
Ολυμπιάδα – Δήλεσι
ΠΑΟΚ – Ύπατο
Μαυρομμάτι – Παμβαγιακός
Ένωση – Αρματηλάτης
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελληνική πόλη με τους νερόμυλους, τους καταρράκτες, τα πέτρινα γεφύρια και τα τεράστια αιωνόβια πλατάνια. Παραμυθένια!


Να φύγεις από την πόλη σου για να επισκεφτείς μια άλλη πόλη; Στην περίπτωση της Λιβαδειάς, της πρωτεύουσας του νομού Βοιωτίας, αξίζει τον κόπο και.. με το παραπάνω. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, πρόκειται για έναν τόπο μοναδικής ομορφιάς.
Στην Κρύα οι Νερόμυλοι, οι μικροί καταρράκτες, τα πέτρινα γεφύρια και τα τεράστια αιωνόβια πλατάνια συνθέτουν ένα τοπίο εξαίσιου κάλλους.
Και το κυριότερο, η τουριστική εκμετάλλευση είναι ήπια χωρίς να αλλοιώνει τη φυσική ομορφιά του τοπίου.



Έτσι, μπορεί κάποιος να περπατήσει με τα παιδιά του μέσα στο λιθόστρωτο, να καθίσει πάνω σε κάποιο από τα πέτρινα γεφυράκια ακούγοντας το απίστευτο κελάρυσμα του νερού ή ακόμη και να βρέξει τα πόδια του στα γάργαρα νερά κατηφορίζοντας τα σκαλιά που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία της διαδρομής.
Την Κρύα θα τη δείτε με άλλο μάτι αν μάθετε ότι τα τρεχούμενα νερά που διασχίζουν και υδροδοτούν την πόλη και σχηματίζουν καταρράκτες, ρυάκια και κανάλια είναι το θρυλικό ποτάμι Ερκυνα, το δεύτερο θηλυκό της χώρας μαζί με τη Νέδα στη Μεσσηνία.

Γιατί θρυλικό; Γιατί χάρη σε θρύλο ονομάστηκε έτσι, από τη νύμφη που λέγεται ότι έπαιζε εδώ με την Περσεφόνη και τη χήνα τους, η οποία τους ξέφυγε και κρύφτηκε σε σπηλιά πίσω από έναν βράχο.
Όταν οι δύο νύμφες τον μετακίνησαν, τα νερά που ξεπήδησαν δημιούργησαν τον ποταμό.

Αυτό τον μύθο αναπαριστά και το γλυπτό που θα δείτε στα νερά της, μόνο που δεν είναι αρχαίο. Το φιλοτέχνησε και δώρισε στην πόλη το 2000 ο μόνιμος κάτοικος και γλύπτης Σπύρος Γουργιώτης.

Η Κρύα είναι παραπάνω από γραφική, με ψηλά πλατάνια, πέτρινα βιομηχανικά κτίρια στις όχθες και τοξωτά γεφύρια που κατασκευάστηκαν την εποχή της Τουρκοκρατίας αλλά μπορείτε ακόμα να διασχίσετε για να περάσετε πάνω από τα νερά.


Ο νερόμυλος και η νεροτριβή, που φωτογραφίζονται περισσότερο, λειτουργούσαν ως τα μέσα του 20ού αιώνα και μαζί με δύο κλωστήρια, ένα εκκοκκιστήριο βάμβακος και μερικά εργοστάσια στην έξοδο της πόλης έπαιρναν όλα ενέργεια από τη δύναμη του ποταμού.

Η Ελληνική πόλη με τους νερόμυλους, τους καταρράκτες, τα πέτρινα γεφύρια και τα τεράστια αιωνόβια πλατάνια. Παραμυθένια!
Μια ανεπανάληπτη εμπειρία που αξίζει να την ζήσεις.

Το όλο τοπίο γαληνεύει απίστευτα μικρούς και μεγάλους, σε σημείο που δεν θες να φύγεις. Τρανή απόδειξη πως μπορεί να συνυπάρξει το αυθεντικό φυσικό τοπίο και η οργανωμένη πόλη, χωρίς η δεύτερη να το αλλοιώνει.
dinfo.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Γιατί θα κλείνει κάθε Σάββατο έως τις 25 Μαρτίου 2017 η παλαιά γέφυρα του Ευρίπου




Να μην ανοιγοκλείνει η παλαιά γέφυρα του Ευρίπου κάθε Σάββατο από σήμερα 5 Νοεμβρίου 2016 έως τις 25 Μαρτίου 2017 αποφάσισε ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας.

Όπως αναφέρει το eviazoom.gr, η συρταρωτή γέφυρα θα παραμένει κλειστή λόγω εργασιών προγραμματισμένων συντηρήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ιστορία του Καΐλα, που έγινε κατά τύχη ηθοποιός και η σχέση του με Λαμπέτη και Χορν


«Με έβλεπαν στον δρόμο με τους γονείς μου και έλεγαν "ο κακόμοιρος ο Βασίλης"» δήλωσε ο Β.Καΐλας, οποίος έπαιξε για πρώτη φορά σε ηλικία 4 ετών
Τις περισσότερες φορές στο κοινό αρέσει να βλέπει παιδικές φωτογραφίες γνωστών καλλιτεχνών και να τις συγκρίνει με την «ενήλικη εικόνα» που έχει στο μυαλό του. Αυτό δεν συμβαίνει με τον Βασίλη Καΐλα, ο οποίος αν και σήμερα είναι 63 ετών, ο κόσμος τον έχει ακόμα στο μυαλό του σαν παιδί. Και όχι οποιοδήποτε παιδί, αλλά το παιδί- θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου. Ο χαρακτηρισμός είναι κλισέ, αλλά πλησιάζει την πραγματικότητα αν σκεφτεί κανείς ότι ο Καΐλας ξεκίνησε την καριέρα του τεσσάρων χρονών, πλάι στην Έλλη Λαμπέτη και έπαιξε σε 117 ταινίες κατά τη διάρκεια της πορείας του.
AdTech Ad
Όλα έγιναν τυχαία

Ο Βασίλης Καΐλας γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά. Οι γονείς του, όπως χιλιάδες άλλες οικογένειες εκείνη την εποχή, αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα. Ο πατέρας του δεν είχε χρήματα για να αγοράσει ή να νοικιάσει σπίτι και έτσι βρήκε δουλειά ως θυρωρός, που εκείνη την εποχή δικαιούνταν και ένα μικρό διαμέρισμα στην πολυκατοικία που εργάζονταν. Έτσι μετακόμισαν στην Αθήνα στην οδό Βουλής 38.

Η διεύθυνση έχει καθοριστική σημασία, καθώς εκεί έμεναν η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χορν. Μια μέρα ο πατέρας του μικρού, τον άφησε για λίγο μόνο του να παίξει στο θυρωρείο και εκείνη την ώρα μπήκε στην πολυκατοικία η Λαμπέτη με τον Μιχάλη Κακογιάννη.
Ο σκηνοθέτης βλέποντας την εκφραστική φυσιογνωμία του παιδιού ενθουσιάστηκε και θέλησε να του δώσει ένα μικρό ρόλο στην ταινία που ετοίμαζε.

Όταν επέστρεψε ο πατέρας του, του μίλησαν και μετά από αρκετή προσπάθεια, τον έπεισαν να δώσει άδεια στον γιο του να παίξει στην ταινία. Ήταν «Το τελευταίο ψέμα» με πρωταγωνίστρια την Λαμπέτη και ο Καΐλας ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Φυσικά ο μικρός δεν ήξερε τίποτα από υποκριτική, αλλά τα πρώτα γυρίσματα δεν τον δυσκόλεψαν «Ήμουν μόλις τεσσάρων ετών και δεν καταλάβαινα τι έκανα. Μου έλεγαν θα πεις αυτό, με αυτό τον τρόπο και το έκανα, καθώς έτσι διασκέδαζα», ανέφερε στην αυτοβιογραφία του. Η μόνη σκηνή που τον τρόμαξε ήταν όταν έπρεπε να «πέσει από τον γκρεμό».

«Με πήγαν σε ένα γκρεμό και μου είπαν να πιαστώ από έναν θάμνο και να αρπάξω ένα κόκαλο από μπριζόλα, που μου είχαν πετάξει κάποιοι πλούσιοι για να το φάω». Την ώρα του γυρίσματος ήταν κοντά του κάποιοι τεχνικοί και φυσικά είχαν τοποθετήσει προστατευτικά στο έδαφος, για να είναι ασφαλής κατά την πτώση. Ο μικρός πιάστηκε από τον θάμνο όπως του είχαν πει, αλλά ο θάμνος ξεριζώθηκε και έπεσε στο κενό. «Τρόμαξα αλλά φαίνεται ότι ήμουν αρκετά πειστικός κι έτσι δεν χρειάστηκε να ξαναγίνει το πλάνο». Μετά την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, ο Καΐλας άρχισε να δέχεται συνέχεια προτάσεις και ρόλους. Έπαιξε στην «Κυρά μας τη μαμή», στη «Μανταλένα» και σε πολλές άλλες ταινίες.

Μαθήματα λούστρου

Η ταινία που ξεχώρισε και τον καθιέρωσε ως παιδί – θαύμα του κινηματογράφου ήταν ο «Λουστράκος» με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο μικρός είχε πάρει τόσο σοβαρά τον ρόλο του ώστε πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, είχε πάρει ένα κασελάκι με βούρτσες και καθάριζε τα παπούτσια όλων των συγγενών και γειτόνων του.

Ήθελε να μάθει να χειρίζεται τα εργαλεία του λούστρου για να φαίνεται πειστικός στην ταινία. Μάλιστα ζήτησε συμβουλές και από τους λούστρους που εργάζονταν στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι του έδωσαν πολύτιμα μαθήματα. Η ερμηνεία του συγκίνησε και ενθουσίασε το κοινό και ο Καΐλας έγινε «σταρ» σε πολύ μικρή ηλικία.

«Έγινα γνωστός και οι άνθρωποι με αναγνώριζαν. Εγώ δεν ήθελα δημοσιότητα. Ήμουν μικρό παιδί. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ όλα αυτά που γίνονταν. Ήθελα την ησυχία μου. Με έβλεπαν στο δρόμο με τους γονείς μου και έλεγαν “ο κακόμοιρος ο Βασίλης”».


Το πρωί μαθητής, το βράδυ ηθοποιός

Παράλληλα με τον κινηματογράφο, ο Καΐλας άρχισε να παίζει και στο θέατρο δίπλα σε μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο Δημήτρης Χορν. Το θέατρο δυσκόλευε ακόμα περισσότερο τη σχολική του πρόοδο. Μάλιστα οι γονείς του για να τον διευκολύνουν, είχαν πάρει ειδική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο της κάθε περιοχής που πήγαινε για γυρίσματα.

Έτσι με πολλές δυσκολίες κατάφερε να ολοκληρώσει το Δημοτικό και το 6τάξιο Γυμνάσιο, αφού εργαζόταν συνέχεια και είχε μια κανονική καριέρα με απαιτήσεις. Κάποια στιγμή ο Νίκος Μοσχονάς  θέλησε να τον πάρει μαζί του στην Αμερική, αλλά ο πατέρας του δεν τον άφησε. Όταν απολύθηκε από φαντάρος σπούδασε σε δραματική σχολή αν και ήδη είχε μια πλούσια επαγγελματική διαδρομή, ως ανήλικος. Στη συνέχεια παντρεύτηκε και απέκτησε μια κόρη. Για πολλά χρόνια δάνειζε τη φωνή του σε μεταγλωττισμένα προγράμματα (κυρίως παιδικά), όπως το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, «Μάγια η Μέλισσα», «Στρουμφάκια» κ.α.
news247





Διαβάστε Περισσότερα »

"Αναζητώντας τον Ηγέτη" Εκδήλωση ΑΡΔΗΝ Βοιωτίας στο Επιμελητήριο


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ