Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Το παιδί με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στην κοινότητα.-Hμερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο Χαλκίδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη διοργανώνεται ημερίδα με θέμα "Το παιδί με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στην κοινότητα. Αναγκαιότητα ενημέρωσης για την ορθή διαχείρισή του". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 18.00, στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακό Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, στη Χαλκίδα (Λεωφ. Χαϊνά 93).
Η διοργάνωση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ "Ομάδας Αλληλεγγύης Αλιβερίου" σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.





Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 4 ατόμων στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ανάρτηση ανακοίνωσης ΣΟΧ 1/2016 υπ’αριθμ. 8.115/20-10-16 για την σύναψη σύμβασης σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου μας.  Η έναρξη της 10ήμερης  προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει την 08/11/2016 και λήγει την 17/11/2016.
Έντυπο Αίτησης ΣΟΧ 4 (word) (pdf)
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων και Ανέργων με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2016-2017 τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου και ώρα 23.59.

Οι διακοπές με το Πρόγραμμα μπορούν να πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ, ενώ θα έχουν διάρκεια από 1 έως 10 διανυκτερεύσεις όταν επιλεχθούν τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή από 1 έως 5 ημέρες για καταλύματα στην υπόλοιπη Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπληκτική εμφάνιση των αθλητών της Αναγέννησης Λιβαδειάς στο Badminton


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Στο Περιφερερεικό Προκριματικό Πανελληνίου Πρωταθλήματος α΄ φάσης Badminton στο Λαύριο την Κυριακή 6/11/2016 οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου μας πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση και έφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα.
Κατηγορία U-15 (έτη γέννησης 2002-03 και δικαίωμα συμμετοχής η κατηγορία U-13 2004-05 )
Διπλό μεικτό : 3η  Θέση Χάλκινο μετάλλιο Σώκος Γιάννης (2002) - Σπυρίδου Γιώτα (2003)
Κατηγορία U19 (έτη γέννησης 1998-1999 και δικαίωμα συμμετοχής η κατηγορία U17 2000-01)
Διπλό μεικτό : 1η θέση και χρυσό μετάλλιο Μπάρτζου Ελίνα (2001) με συμπαίκτη τον Μπουλίο Μάριο του Φ.Ε.Ο Θήβας
        3η θέση και χάλκινο μετάλλιο Σώκος Λάμπρος (2000) με συμπαίκτρια την Μπάρτζου Αθανασία (2001)
        3η θέση και χάλκινο μετάλλιο Κωνσταντακάτου Στεφανία (2001) με συμπαίκτη τον Παπαδόπουλο Παναγιώτη του Ο.Α Λαυρίου
Απλό κοριτσιών: 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο Μπάρτζου Ελίνα (2001)
            3η θέση και χάλκινο μετάλλιο Κωνσταντακάτου Στεφανία (2001)
Προπονητής ο Κος Ορκόπουλος Αθανάσιος ( Ομοσπονδιακός Προπονητής )
Με τιμή
Για Το Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΑΡΤΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ        ΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τιμήθηκε η "Μάχη του Στεβενίκου" στην Αγία Τριάδα

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής & Μνήμης για την "Μάχη του Στεβενίκου"  2 Νοεμβρίου 1828.
Στην εκδήλωση,κατέθεσε στεφάνι & απεύθυνε χαιρετισμό ,εκ μέρους του Προέδρου του ΣΠ.Ο.Σ Νοτίου Ελλάδος & Νήσων κ.Γιώργου Βαρυθυμιάδη, το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας " Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" κ.Τριαντάφυλλος Υφαντίδης. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο κ.Αριστείδης Ρούσσαρης.


Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας ''Ο Ευκλείδης''.


 






Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ: Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι


     Αναμένονται από τα βορειοδυτικά κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται πιθανώς τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 6 με 8 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα 9
Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από απόψε το βράδυ από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται πιθανώς τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους εντάσεως  6 με 8 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Τρίτη

Τα νησιά του Ιουνίου, η Ήπειρος, η Δυτική και η Κεντρική Στερεά Ελλάδα, η Βορειοδυτική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα, στην αρχή της ημέρας, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Την Τετάρτη

Τα νησιά του Ιουνίου, η Ήπειρος, η Δυτική και η Κεντρική Στερεά Ελλάδα, η Δυτική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Θράκη και από το μεσημέρι σταδιακά και η υπόλοιπη χώρα.

Παρά τη βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων, από το βράδυ της Τετάρτης και από τα δυτικά, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς θα επηρεάζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία-"κεραυνός" του Ε.Κ.Λιβαδειάς για τις προσλήψεις στο Πρόγραμμα Στέγασης Προσφύγων

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



                       ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

   ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ  ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ  ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΠΑΝΑΓΙΟΥ (ΓΙΩΤΑ) ΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ 21 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

   Απαράδεκτες παλαιοκομματικές  μεθοδεύσεις που θυμίζουν « άλλες εποχές» από τη Δήμαρχο  κ.Παναγιού  ( Γιώτα ) Πούλου και τη γυναίκα του διορισμένου Βουλευτή κ. Ελισάβετ Γεωργαντά , οι οποίες κατά   παράβαση και με ανήθικο τρόπο εκμεταλλευόμενες την ανεργία και την ανάγκη για εργασία εκατοντάδων ανέργων, «πουλώντας»  εκδούλευση, πήραν επιλεκτικές συνεντεύξεις, από αυτούς που είχαν κάνει αίτηση για να στελεχώσουν τις 21  θέσεις του απαραίτητου προσωπικού για την υλοποίηση του Προγράμματος φιλοξενίας Προσφύγων σε σπίτια,  χωρίς να έχουν κανένα τέτοιο δικαίωμα,  αντικαθιστώντας το Δ. Σ. της ΚΕΔΗΛ.
   Άλλωστε ο ΟΗΕ υπέγραψε Σύμβαση με την ΚΕΔΗΛ και  όχι με το Δήμο.
 Με αυτή την αιτιολογία η Δήμαρχος  κ.Παναγιού  ( Γιώτα ) Πούλου δεν «έφερε» και τη Σύμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να επικυρωθεί.
     Εμείς ως  Εργατικό Κέντρο  είχαμε ζητήσει εγγράφως ( Αριθμ.Πρωτ.582/                       26/10/2016 )    οι προσλήψεις να γίνουν με διαφάνεια και νομιμότητα.
  Όπως δεν επιτρέψαμε να γίνουν « Στρατόπεδα Συγκέντρωσης» στη Λιβαδειά, παρότι η Δήμαρχος  κ.Παναγιού  ( Γιώτα ) Πούλου και ο διορισμένος Βουλευτής αναλάμβαναν και το πολιτικό κόστος της εγκατάστασης 1000 και πλέον Προσφύγων στο Βουστάσιο της Ανάληψης,  έτσι δεν θα επιτρέψουμε οι Άνεργοι να γίνουν αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης, άλλωστε  η ανεργία τους απορρέει από τις πολιτικές που στηρίζουν τόσο η Δήμαρχος  κ.Παναγιού  ( Γιώτα ) Πούλου,  όσο ο διορισμένος Βουλευτής και η γυναίκα του.

                                           Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρωμή προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2016



Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2016, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα τους από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016.
 





Διαβάστε Περισσότερα »

35 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

35 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και τ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βαγγέλης Μπασιάκος έφερε στη Βουλή, τον μήνα Οκτώβριο, με 35 Ερωτήσεις του, επίκαιρα θέματα, που αφορούν τους πολίτες και την κοινωνία μας. Τα θέματα των σχετικών Ερωτήσεων έχουν ως εξής:


1.    Απλήρωτες 120.000 συντάξεις!
2.    Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έφτασαν τα 92,7 δις ευρώ!
3.    Πώς είναι δυνατόν να εισπραχθούν οι οφειλόμενες στα ασφαλιστικά ταμεία ληξιπρόθεσμες εισφορές;
4.    Συμμετοχή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στα φορολογικά έσοδα μετά τις νέες αυξήσεις του.
5.    Βιομηχανικές Μονάδες που έκλεισαν στη Βοιωτία.
6.    Παραδείγματα-σοκ για τη νέα μεγάλη επιβάρυνση με φόρους και ασφαλιστικές εισφορές επαγγελματιών και αγροτών.
7.    Φορολογία μεταβίβασης ακινήτων και κρατικά έσοδα.
8.    Ειδοποιήσεις για καταβολή αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών στους αγρότες.
9.    Νωρίτερα η αύξηση των εισφορών ασθενείας για τους αγρότες!
10.    Εφαρμογή του Γ΄ Μνημονίου στον Τομέα της Υγείας.
11.    Βιωσιμότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, λόγω του αφανούς χρέους (700δις Ευρώ(!)).
12.    Ποια τα «Ακίνητα προς Πιθανή Αξιοποίηση» στη Βοιωτία;
13.    Προβλήματα όπως τα θέτει ο Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Θηβών (εκκαθάριση συνδεδεμένων ενισχύσεων, πρασίνισμα, ενιαίες ενισχύσεις, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ έτους 2015 και 2016, παράταση εξόφλησης εισφορών ΕΛΓΑ, επιστροφή ΕΦΚ για το πετρέλαιο).
14.    Μειώνονται κατά 60% οι συντάξεις αγροτών που εξακολουθούν να έχουν αγροτική ή άλλη δραστηριότητα, ή εισπράττουν επιδοτήσεις!
15.    Συμμετοχή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα φορολογικά έσοδα μετά τις νέες αυξήσεις του.
16.    Προβλήματα λειτουργίας Λυκείων της Βοιωτίας.
17.    Ανάγκη εξέτασης αιτήματος αποζημίωσης ελαιοπαραγωγών Βοιωτίας.
18.    Βλάβες στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ελλείψεις προσωπικού.
19.    Μεγάλη αύξηση στις αποποιήσεις κληρονομιών (λόγω υψηλής φορολογίας, έλλειψης προσόδου τους και κόστους συντήρησης και διατήρησης).
20.    Ανάγκη διαχείρισης «κόκκινων» δανείων με ευνοϊκότερους όρους.
21.    Οφειλέτες και οφειλές του ΟΑΕΕ.
22.    Ανάγκη κατάργησης ή μείωσης ΕΝΦΙΑ σε ευπαθείς ομάδες και κοινωφελή ιδρύματα.
23.    Χαμηλός μισθός εργαζομένων με μερική απασχόληση.
24.    Φυγή Ελλήνων, κυρίως επιστημόνων, στο εξωτερικό λόγω οικονομικής κρίσης.
25.    Μεταφορά έδρας ή ίδρυση ελληνικών εταιρειών σε άλλες χώρες με ευνοϊκά κίνητρα.
26.    Ποσό συνόλου οφειλομένων στο δημόσιο φόρων. Επιστροφή ή δυνατότητα συμψηφισμού τους.
27.    Προϋποθέσεις - στάδια για υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα.
28.    Πολυτελή ΙΧΕ μέσω Βουλγαρίας.
29.    Μειώσεις ακόμη και άνω των 250 ευρώ για συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων.
30.    Ανάγκη ευρύτερης χρήσης της ψηφιακής υπογραφής στο Δημόσιο.
31.    Νέες επιβαρύνσεις σε μισθώσεις, πωλήσεις κλπ. ακινήτων.
32.    Επωφελής διαχείριση αποβλήτων ελαιοτριβείων.
33.    Συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών, σε σχέση με το κόστος συντήρησης κλπ. των ακινήτων τους.
34.    Σε δραματική θέση 1,2 εκατ. συνταξιούχοι, λόγω νέων περικοπών στις συντάξεις τους!
35.    Επιβολή 9 νέων δυσβάσταχτων φόρων από τον Οκτώβριο [αυξήσεις στον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, στο πετρέλαιο θέρμανσης, κίνησης (ντίζελ, βενζίνη), στα νέα τέλη κυκλοφορίας, στο φόρο κατανάλωσης στα τσιγάρα/ηλεκτρονικά τσιγάρα και στον καφέ, του φόρου στα μερίσματα, καθώς και επιβολή ειδικού τέλους στη σταθερή τηλεφωνία, και κατάργηση της έκπτωσης κατά 30% του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά]!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι προβλέπει το τελικό σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας

Το ύψος των τελών κυκλοφορίας που θα πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι για το 2017 είναι μια από τις πρώτες αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει η νέα σύνθεση του οικονομικού επιτελείου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η νέα υφυπουργός, αρμόδια για τα φορολογικά έσοδα, Κατερίνα Παπανάτσιου θα εξετάσουν εντός της εβδομάδας τις τελικές εισηγήσεις για τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που θα γίνουν τελικά θα είναι περιορισμένης κλίμακας και θα επικεντρωθούν κατά κύριο λόγο σε οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας με στόχο να τους δοθούν κίνητρα για να άρουν την ακινησία και έτσι να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα.

Το τελικό σενάριο που αναμένεται να εξετάσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπει:

- Tη μείωση των ετήσιων τελών για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στους ελληνικούς δρόμους έως και την 31-12-2005 και είναι άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών. Η μείωση θα είναι της τάξης του 10% έως 20%.

- Tην αύξηση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2006 έως και τον Οκτώβριο του 2008 και είναι άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών. Από την αύξηση των τελών σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων αναμένεται να υπερκαλυφθεί το δημοσιονομικό κόστος για την μείωση των τελών στην κατηγορία των οχημάτων υψηλού κυβισμού και ηλικίας άνω των 10 ετών.

- Tην διατήρηση του υπολογισμού των τελών με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους για τα οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, αλλά με αύξηση των τελών για τα οχήματα που εκπέμπουν αυξημένους ρύπους (π.χ. άνω των 180 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα).

Σημειώνεται ότι στον φετινό προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί ως έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας 1,088 δισ. ευρώ, πρόβλεψη η οποία εκτιμάται ότι θα υπερκαλυφθεί λόγω της σχετικά ικανοποιητικής πορείας των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων αλλά και των παραπάνω αλλαγών που έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας.

Τα ειδοποιητήρια με τα νέα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να αναρτηθούν στο taxisnet έως την ερχόμενη Κυριακή και θα πρέπει να εξοφληθούν έως το τέλος του έτους. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης εξόφλησης επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«O Μύλος των Ξωτικών» Ρεσάλτο στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων


Το πάρκο Ματσόπουλου μεταμορφώνεται και σε λιγότερο από ένα μήνα θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες που προγραμματίζουν να επισκεφθούν την πόλη των Τρικάλων.
    Ο Μύλος των Ξωτικών, το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, θα λειτουργεί από τις 26 Νοεμβρίου 2016 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2017, καθημερινά 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.
Η σταθερή φιλοσοφία για Δωρεάν είσοδο και δράσεις στο πάρκο, δίνει την δυνατότητα για λίγες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς την περίοδο των γιορτών.
Εντυπωσιακό είναι το ενδιαφέρον από σχολεία και οργανωμένα γκρουπ που δηλώνουν την συμμετοχή τους για επίσκεψη το τελευταίο διάστημα.
Ο Μύλος των Ξωτικών αλλά και ολόκληρη η πόλη είναι έτοιμοι να υποδεχτούν αλλά και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες μας.
Βασικό μέλημα των διοργανωτών είναι η ασφαλής διασκέδαση και μετακίνηση στον χώρο, όλων των επισκεπτών. Σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, εξασφαλίζουμε την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του Xριστουγεννιάτικου πάρκου.
    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδας μας www.milosxotikon.gr η καλέστε στα τηλ.  24310 22899 & 38890.
    Σας περιμένουμε στην γλυκιά, ζεστή και φιλόξενη πόλη των Τρικάλων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα βουνά των Αγράφων "βάζουν κάτω" το βασιλιά του χιονιού, τις ελβετικές Άλπεις!



Άγραφα VS Eλβετικές Άλπεις !
 Οι... Άλπεις στην Ελλάδα!
Του Βαγγέλη Στεργιόπουλου
Όσοι είχαν την τύχη να αντικρίσουν έστω και μια φορά στη ζωή τους τις Άλπεις από τη θέση του επιβάτη σε ένα αεροσκάφος που υπερίπταται του μεγαλύτερου συστήματος οροσειρών της Ευρώπης, είναι βέβαιο ότι δε θα ξεχάσουν ποτέ την εικόνα αυτήν: ατέλειωτες κυματοειδείς κορυφογραμμές, που διαδέχονται χωρίς σταματημό η μια την άλλη, μια θάλασσα από βουνοκορφές ντυμένες στα λευκά, καθ' όλη σχεδόν τη διάρκεια του χρόνου, ένα εδαφικό ανάγλυφο επιβλητικό και μοναδικό.
Το αξέχαστο αυτό πανόραμα των Άλπεων μού ήρθε στο νου αμέσως μόλις είδα πρώτη φορά τη φωτογραφία που βλέπετε κι εσείς στο άρθρο που τώρα διαβάζετε. Συνειρμικά γεννήθηκε και ο τίτλος του άρθρου που μέσα σε ελάχιστο χρόνο είχα αρχίσει να συνθέτω στο μυαλό μου: Οι... Άλπεις (έστω και σε μικρογραφία) στην Ελλάδα!
Ποιες είναι, λοιπόν, αυτές οι... ελληνικές Άλπεις, όπως τουλάχιστον τις βάφτισα εγώ; Είναι τα αγέρωχα και περήφανα Ευρυτανικά Άγραφα, «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου (1877-1940), ακαδημαϊκού, ποιητή και πεζογράφου, που με το θρυλικό αναγνωστικό του δίδαξε τη δημοτική γλώσσα σε ολόκληρες γενιές Ελλήνων.
Το εντυπωσιακό ορεινό συγκρότημα (ψηλότερη κορυφή του, το Αβγό ή Ντελιδίμι, υψόμετρο 2.163) καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.
Ελατοσκέπαστες βουνοπλαγιές, ορεινοί όγκοι κατάφυτοι από βελανιδιές, καστανιές, καρυδιές, πεύκα και πλατάνια, εντυπωσιακά φαράγγια και κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά συνθέτουν ένα φυσικό περιβάλλον σπάνιας ομορφιάς, που προσφέρεται κατεξοχήν για περιπατητικές διαδρομές.

Διάσπαρτα στο ορεινό συγκρότημα της Ρούμελης, χωριά όπως τα Άγραφα, τα Βραγγιανά, η Γρανίτσα, ιδιαίτερη πατρίδα του Ζαχαρία Παπαντωνίου, η Δάφνη, τα Επινιανά, τα Καμάρια, τα Κέδρα, η Μαυρομμάτα, ο Μάραθος, γενέτειρα (κατά την επικρατέστερη εκδοχή) του Κατσαντώνη, του ονομαστού κλέφτη, το Μοναστηράκι, λημέρι του Κατσαντώνη, η Πρασιά με το ξακουστό Κυπαρίσσι του Πατρο Κοσμά, το Τροβάτο και η Χρύσω προβάλλουν περήφανα, διατηρώντας το παραδοσιακό χρώμα τους.
Βαγγέλης Στεργιόπουλος
prasiaonline.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο μήνυμα ΔΗ.ΣΥ. για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Α/θμιας Εκπ/σης

Ευχαριστούμε  όλους  τους  συναδέλφους –ισσες
για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους!

Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΠΕ  – ΑΠΥΣΠΕ  - ΚΥΣΠΕ ολοκληρώθηκαν. Η ΔΗ.ΣΥ. ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτάσεις της  για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς:
    H εκπροσώπηση των εργαζομένων στα κέντρα λήψης αποφάσεων που τους αφορούν προάγει τους δημοκρατικούς θεσμούς, εμπνέει αίσθημα ασφάλειας, εφαρμογής των νόμων και απονομής δικαιοσύνης.
   Οι αιρετοί εκπρόσωποί μας είναι προσηλωμένοι στους στόχους του συνδικαλιστικού μας κινήματος και στέλνουν το μήνυμα, ότι τα συνδικάτα είναι θεσμοί διεκδίκησης, πάλης και αλληλεγγύης.
    Οι αιρετοί ανήκουν σ΄ όλο τον κλάδο κι όχι στην παράταξη που τους εξέλεξε.
  Εκφράζουμε όλους τους συναδέλφους χωρίς παραταξιακές και  κομματικές παρωπίδες.
   Η διαφάνεια, η ισονομία, η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα η δικαιοσύνη είναι οδηγοί μας.
   Διαχωρισμός από πολιτικές που πλήττουν, με τον πλέον βάναυσο τρόπο εργαζόμενους,  συνταξιούχους, ανέργους, πιστοί στις αρχές  για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.        
   Γνησιότητα  και αυτονομία της δράσης μας,  σταθερότητα και συνέπεια στις απόψεις μας και στην ιδεολογία μας
    Δεν κρυβόμαστε, συμμετέχουμε – αγωνιζόμαστε – παρεμβαίνουμε – διαμορφώνουμε τις εξελίξεις.
    Με την στήριξή σας, με  την εμπιστοσύνη σας στα ψηφοδέλτιά μας, αποδείξαμε πως υπάρχουν ενεργές συνδικαλιστικές δυνάμεις αλλά και πολλά νέα πρόσωπα τα οποία είναι έτοιμα να "στρατευτούν" στην προσπάθεια για μια καλύτερη εκπαίδευση σε ένα καλύτερο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον. Η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μαζί εγκαινιάζοντας μια νέα σχέση με τις παραπάνω βασικές αρχές που προεκλογικά θέσαμε και μ’ αυτές θα πορευτούμε.
Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε, να σας εκπροσωπήσουμε στο ΠΥΣΠΕ Βοιωτίας, στο ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας και στο ΚΥΣΠΕ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ