Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Πεζοπορική Εξόρμηση στην Οίτη


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο βίντεο επιβίωσης: Δεκάδες πεινασμένα φίδια κυνηγούν μωρό ιγκουάνα

Το μωρό ιγκουάνα, με όση δύναμη και αντοχή είχε έτρεξε χιλιόμετρα, αναρριχήθηκε σε βράχους προσπαθώντας να ξεφύγει από τα πεινασμένα φίδια με έπαθλο την ίδια του τη ζωή
Η ζωή στη φύση είναι σκληρή και ο αγώνας για την επιβίωση είναι καθημερινός και αδιάκοπος. Και μπορεί τις περισσότερες φορές ο νικητής να είναι προβλέψιμος, υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις που αποδεικνύουν πως όταν μάχεσαι για την ίδια σου τη ζωή τότε η θέληση μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση ενός μωρού ιγκουάνα το οποίο απέδειξε πως η θέλησή του για ζωή ήταν αρκετή για να τα βάλει με δεκάδες φίδια τα οποία του παρουσιάστηκαν ξαφνικά. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό βίντεο από τη δημοφιλής εκπομπή Planet Earth του BBC, το οποίο γυρίστηκε στο νησί Fernandina στα Γκαλάπαγκος.

Το μωρό ιγκουάνα, με όση δύναμη και αντοχή είχε έτρεξε χιλιόμετρα, αναρριχήθηκε σε βράχους προσπαθώντας να ξεφύγει από τα πεινασμένα φίδια που ξεπετάγονταν από παντού. Και ενώ κάποια στιγμή όλα έδειχναν πως είχαν τελειώσει και το ιγκουάνα ήταν ο μεγάλος ηττημένος, εκείνο έκανε την ανατροπή ξεπηδώντας και πάλι από τα κουλουριασμένα φίδια που το είχαν κυκλώσει μέχρι να φτάσει σε ένα ασφαλές μέρος και να απολαύσει ήρεμο τη νίκη του!


Από την μανιώδη αυτή καταδίωξη των φιδιών στο ιγκουάνα ακόμα και τα ατρόμητα μέλη του συνεργείου ήταν σοκαρισμένα, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο ενώ οι τηλεθεατές εντυπωσιασμένοι από το βίντεο δημιούργησαν στο Twitter το hashtag #TeamIguana.

Η παραγωγός της εκπομπής Elizabeth White δήλωσε: «Δεν φοβάμαι τα φίδια, αλλά την ώρα που εξελισσόταν η σκηνή  είχα τα χέρια μου στα μάτια μου, ευχόμενος το ιγκουάνα να ξεφύγει» δήλωσε η παραγωγός.  «Το ιγκουάν αείχε την πιο τυχερή διαφυγή, καταφέρνοντας να ξεφύγει από τις λαβές του φιδιού και να φτάσει τα βράχια» κατέληξε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά Αγίου Δημητρίου – Μεγάλης Παναγίας Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Λονδίνο



Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market, στο Λονδίνο συμμετείχε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την προβολή των τουριστικών πλεονεκτημάτων και υποδομών ολόκληρης της Στερεάς.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν, σε όλες τις επαφές που έγιναν με ξένα τουριστικά πρακτορεία και επιχειρήσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Κοτζιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας  Αριστείδης Τασιός και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ταγκαλέγκας.

Στην έκθεση βρέθηκαν εκπρόσωποι ενώσεων, φορέων και επιμελητηρίων που είχαν την δυνατότητα να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους για τις απαιτήσεις του σύγχρονου διεθνούς τουρισμού σε ένα ευρύ κοινό επιχειρηματιών του κλάδου του τουρισμού.

Το περίπτερο της Περιφέρειας, εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ επισκέφθηκε και η Yπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά η οποία ενημερώθηκε από τον κ. Κοτζιά για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προωθεί η Περιφέρεια στην Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, την Εύβοια και τη Βοιωτία αλλά και για τις δράσεις ενίσχυσης του χειμερινού τουρισμού.




Διαβάστε Περισσότερα »

«Ψάχνοντας την Ντόρι» και «Doctor Strange» στον Κινηματογράφο Θήβας

    Σας ενημερώνουμε,  ότι από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβληθούν οι κινηματογραφικές ταινίες «Ψάχνοντας την Ντόρι» και «Doctor Strange».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 17/11/2016 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11/2016


Ψάχνοντας την Ντόρι

Σκηνοθεσία: Άντριου Στάντον, Άνγκους ΜακΛέιν
Διάρκεια: 97΄
Είδος ταινίας: Animation - Μεταγλωττισμένο

«Ένα χρόνο μετά την επιστροφή του Νέμο στο σπίτι του είναι η σειρά της ξεχασιάρας Ντόρι να ηγηθεί μιας νέας αναζήτησης. Η συμπαθέστατη μπλε ψαρίνα ξεκινά μια επικίνδυνη εκστρατεία για να βρει την οικογένειά της στην άλλη άκρη του ωκεανού».

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 6.30 μ.μ.

Doctor Strange

Σκηνοθεσία: Σκοτ Ντέρικσον 
Ηθοποιοί: Ρέιτσελ Μακάνταμς, Μπένεκτιτ Κάμπερμπατς, Τίλντα Σουίντον, Μαντς Μίκελσεν, Σκοτ Άντκινς
Διάρκεια: 115 λεπτά
Είδος ταινίας: Περιπέτεια

«Η ζωή του παγκοσμίως διάσημου νευροχειρουργού Στίβεν Στρέιντζ αλλάζει ριζικά όταν ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα τού στερεί τη χρήση των χεριών του. Όταν η παραδοσιακή φαρμακευτική ιατρική αποτυγχάνει, ψάχνει για βοήθεια και ελπίδα σε έναν αναπάντεχο τόπο: ένα μυστηριώδες μέρος γνωστό ως Kamar-Taj. Γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν είναι ένα απλό κέντρο ανάρρωσης, αλλά η πρώτη γραμμή μάχης ενάντια στις αόρατες σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν να καταστρέψουν την πραγματικότητα μας. Τώρα, ο Στρέιντζ-εξοπλισμένος με καινούργιες μαγικές ικανότητες- αναγκάζεται να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή του ή θα την αφήσει για να υπερασπιστεί τον κόσμο ως ένας παντοδύναμος μάγος»

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 9.15 μ.μ.
Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στη παρουσίαση του βιβλίου της Ι.Μ.Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου-ΦΩΤΟ



Αρχιεπίσκοπος: ''Τα καμαρώνουμε τα μοναστήρια και τα θαυμάζουμε''

Στην ιστορία των μοναστηριών της Βοιωτίας, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ενώ παρέστησαν οι Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Σισανίου καί Σιατίστης κ. Παύλος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, ο Δήμαρχος Θήβας και ο Δήμαρχος Στυλίδας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Μητροπολίτης Θηβών κατά την έναρξη της εκδήλωσης μιλώντας για την ιερά μονή Αγίου Γεωργίου τόνισε πως πρόκειται για «ένα από τα πνευματικά άνθη που ανθίζουν στη Βοιωτική γη, την ευλογημένη και αγιασμένη» και αναφέρθηκε στην ιστορία, στην αρχιτεκτονική, αλλά και στην αγιογραφία της μονής.

«Οι μορφές των ολόσωμων Αγίων, κι ανάμεσά τους νεώτεροι Άγιοι της Εκκλησίας μας, οι εικόνες του τέμπλου, της λιτής, η θαυμάσια εφέστια εικόνα του αγίου Γεωργίου και της Παναγίας δημιουργούν ατμόσφαιρα κατάνυξης στον προσκυνητή» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Θηβών.

Μίλησε, επίσης, για το πνευματικό έργο της μονής, ενώ υπογράμμισε πως «οι Μονές επιτελούν ένα βαθύτερο σκοπό: Αποτελούν δώρο Θεού ενάντια στη σήψη, στην πνευματική πείνα και δίψα των σύγχρονων ανθρώπων, καθώς σε συνθήκες γενικευμένης εκκοσμίκευσης, η παθογένεια της παγκοσμιοποίησης αλλοιώνει ολοένα το φρόνημα των ανθρώπων. Το γνήσιο Ορθόδοξο πνεύμα ερείζεται στην ολιγάρκεια, την ταπεινοφροσύνη, την απλότητα, την ευφρόσυνη διάθεση, την ειρήνη και κυρίως την εν Χριστώ αγάπη. Και ο στόχος του κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού, είτε ζεί στον κόσμο είτε ως μοναχός έχει αναχωρήσει από τον κόσμο, είναι κοινός: η σωτηρία του και η θέωσή του ως άξιο τέκνο του Θεού».

Στην συνέχεια το βιβλίο παρουσίασαν ο Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος και η κ. Καλή Λούσκου, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορία των μοναστηριών της Βοιωτίας λέγοντας πως ο ιστορικός Τάκης Λάππας είχε γράψει ένα βιβλίο για τα μοναστήρια της Βοιωτίας, στο οποίο ανέφερε ότι τα μοναστήρια που στηρίχτηκε η ζωή των ανθρώπων επί αιώνες είναι όλα ερείπια. Και τα μνημόνευε όλα.

«Αν ζούσε σήμερα και περπατούσε την Βοιωτία από τη μία άκρη ως την άλλη, θα ήταν χαρούμενος και συγκινημένος, θα καμάρωνε και θα ευχόταν να συνεχιστεί αυτή η ζωή που παρατηρείται σήμερα στα μοναστήρια μας» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη Νικόδημο, λέγοντας πως η συμβολή του ήταν πολύ σημαντική για την αποκατάσταση των μοναστηριών.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, ωστόσο, πως «είχαμε έναν καλό γέροντα από αυτήν την περιοχή, τον Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη και κάποτε του είπα τον πειρασμό μου, μήπως ασχολούμαστε πολύ με την ανέγερση των μοναστηριών και αφήνουμε άλλο έργο πιο πίσω και αναρωτήθηκα πού θα βρεθούν άνθρωποι να έρθουν, ώστε να τα στελεχώσουν και εκείνος με συμβούλευσε ότι όποιος έχει το ταλέντο να χτίζει, διότι και αυτό είναι ένα ταλέντο, πρέπει να αναστηλώνει και να χτίζει τα μοναστήρια και κάποιος άλλος θα έρθει να τα φροντίσει. Εσείς θα κάνετε φωλιές και ο Θεός θα στείλει πουλιά. Αυτό έγινε σε αυτόν τον χώρο, σε όλη την Βοιωτία».

Ευχήθηκε, επίσης, να συνεχίσει αυτή η πνευματική ζωή και η προσπάθεια μέσα στις ανθρώπινες αδυναμίες και ευχαρίστησε τους μοναχούς και τις καλογριές για την παρουσία τους στην εκδήλωση τονίζοντας πως «εγώ δεν ξέρω από μοναχισμό, αλλά βλέπω τα προβλήματα της Εκκλησίας μας, γι' αυτό θα ήθελα να σας συστήσω υπακοή. Οι μοναχές και οι μοναχοί στην ηγουμένη ή στον ηγούμενο και όλοι στον Επίσκοπο της περιοχής, όποιος κι αν είναι αυτός ο Επίσκοπος. Μόνο έτσι προχωράμε μπροστά. Άλλο πράγμα είναι το μοναστήρι, άλλο η ενορία. Μην τα μπερδεύουμε. Τα μοναστήρια είναι για τους μοναχούς, για τον αγώνα τους. Και τους λαϊκούς, τους περιμένουν και τους προσέχουν, αλλά όταν βλέπετε ουρές να πηγαίνουν για τον ηγούμενο, για το δήθεν αυστηρό πρόγραμμα, για εκείνες τις ιδιαιτερότητες, να βάζετε ερωτηματικά, κρύβεται κίνδυνος, μεγάλος κίνδυνος» και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του λέγοντας πως «τα καμαρώνουμε τα μοναστήρια και τα θαυμάζουμε και ευχόμαστε να πάνε μπροστά, αλλά εμείς είμαστε ενορίτες σε μία ενορία και πρέπει αυτά να τα ξεχωρίζουμε».

Στο πόνημα που εξέδωσε η Μονή του Αγίου Γεωργίου περιλαμβάνονται: Η Ακολουθία της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του αγίου Γεωργίου της τρίτης Νοεμβρίου, η Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου, όπως επίσης η ζωή και το μαρτύριό του.

Εκτός από το ιστορικό της ανέγερσης του Καθολικού της Μονής και σύγχρονες μαρτυρίες θαυμάτων του αγίου Γεωργίου στη Μονή του, παρουσιάζει και ιστορικό ενδιαφέρον, διότι αποκαλύπτει μαζί με την παλαιά ιστορία του ναού του Αγίου Γεωργίου πτυχές της ιστορίας του τόπου.romfea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς για το κλείσιμο της PEPSICO-HBH στα Οινόφυτα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ PEPSICO-ΗΒΗ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

           Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της PEPSIπου δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους.

Καταγγέλλουμε τον μονοπωλιακό όμιλο PEPSICO για την απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Η απόφαση αυτή είναι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του ομίλου στην περιοχή των Βαλκανίων και έχει στόχο να αυξήσει τα  κέρδη του ομίλου PEPSICO-HBH.

Ο συγκεκριμένος όμιλος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο στα προϊόντα που παράγει (αναψυκτικά, χυμούς, κρύο τσάι, ενεργειακά ποτά κα) με δεκάδες εργοστάσια παγκοσμίως.  Σε αυτόν απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι που στις σημερινές συνθήκες δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να καταναλώσουν τα προϊόντα που παράγουν λόγω της συρρίκνωσης του εισοδήματος τους.

Άλλωστε αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, κέρδη για τα μονοπώλια, φτώχεια, ανεργία για τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες  έχουν σοβαρές ευθύνες γιατί υπηρετούν την πολιτική που δίνει το δικαίωμα της ασυδοσίας στην μεγαλοεργοδοσία,  έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια φοροαπαλλαγές για τα μονοπώλια αλλά και νόμους που έχουν καταργήσει τις ΣΣΕ, την μόνιμη και σταθερή εργασία, το 8ωρο, το πενθήμερο και άλλες κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Οι εργαζόμενοι στην γενική τους συνέλευση με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν να δώσουν τον αγώνα ώστε να μην αποδεχτούν καμιά απόλυση, , να μην δεχτούν καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, να μην κλείσει το εργοστάσιο. Αποφάσισαν να αγωνιστούν για την ζωή τους, για την αξιοπρέπεια τους κόντρα στη λογική του συμβιβασμού.

Απαιτούμε από την εργοδοσία να πάρει πίσω την απόφαση της.

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ PEPSICO – ΗΒΗ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ

ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ- ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ

O υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κατέκτησε τη νίκη εξασφαλίζοντας την πρωτιά στις περισσότερες πολιτείες-κλειδιά όπως το Οχάιο, η Φλόριντα, η Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Οι Ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν επίσης την κυριαρχία τους τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αν και η Χίλαρι Κλίντον αρνήθηκε να κάνει επίσημα δηλώσεις από το εκλογικό της «στρατηγείο», σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του NBC Κέλι Ο' Ντόνελ, η υποψήφια των Δημοκρατικών επικοινώνησε με τον Τραμπ και αναγνώρισε την επικράτησή του.

Ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν στο εκλογικό αποτέλεσμα

Oι Αμερικανοί έκαναν την έκπληξη και εμπιστεύτηκαν το άγνωστο ανατρέποντας όχι μόνο τις δημοσκοπήσεις αλλά και τα μαθηματικά μοντέλα που προέβλεπαν την νίκη, έστω και οριακά, της Χίλαρι Κλίντον στις αμερικανικές εκλογές. 

Ποιοι ήταν όμως οι παράγοντες που συντέλεσαν στην πανωλεθρία της Χίλαρι; Για ποιο λόγο ο αμερικανικός λαός επέλεξε τον άγνωστο πολιτικά και χειμαρρώδη στο λόγο του αντισυστημικό, Nτόναλντ Τραμπ, τον υποψήφιο που ενώ διατυμπάνιζε ότι τα βάζει με το κατεστημένο, είναι ο ίδιος άνθρωπος του κατεστημένου;

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ: 

1. Η Χίλαρι δεν κατάφερε να επικρατήσει στις κρίσιμες "swing states" , όπως είναι η Φλόριντα, η Αιόβα και το Ουισκόνσιν. Παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποστήριξε με θέρμη την πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, οι Αμερικανοί γύρισαν την πλάτη στους Δημοκρατικούς που βρίσκονταν στην εξουσία επί οκτώ χρόνια (δύο θητείες) και αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία σ΄έναν άνθρωπο που δεν έχει πολιτικό παρελθόν.   

2. Μετά τις δύο προεδρικές θητείες των Δημοκρατικών θα ήταν επανάσταση να είχε και τρίτη θητεία το Δημοκρατικό Κόμμα.

3. Οι μαύροι φέρεται να μην προτίμησαν την υποψήφια των Δημοκρατικών για το χρίσμα όπως επίσης οι λευκοί, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, όπως για παράδειγμα οι ανθρακωρύχοι, ψήφισαν δαγκωτό Τραμπ. Όμως, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, υπήρξε και σημαντικό ποσοστό των λευκών που ήθελε αλλαγή.

5. Το γεγονός ότι στο πάρα... πέντε της κάλπης, ο επικεφαλής του FBI , Τζέιμς Κόμεϊ, ανακοίνωσε ότι ανοίγει εκ νέου έρευνα για την προσωπική αλληλογραφία της Χίλαρι, ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη μέση για την πρώην "Πρώτη Κυρία" των ΗΠΑ.

6.Οι Αμερικανοί που δεν είχαν ψηφίσει τις τελευταίες εκλογές αλλά αυτή τη φορά κινητοποιήθηκαν, φαίνεται πως προτίμησαν τον Αμερικανό Μίδα.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο "πόδι" οι κάτοικοι στο Κόκκινο- Αντιδρούν στην κατασκευή αιολικού πάρκου-ΒΙΝΤΕΟ


Στο πόδι είναι οι κάτοικοι του Κόκκινου στο Δήμο Ορχομενού που αντιδρούν στην κατασκευή αιολικού πάρκου κοντά στο χωριό τους.
Μικροί και μεγάλοι από το πρωί κρατούν κλειστά το δρόμο λίγο έξω από τον οικισμό τους για να εμποδίσουν φορτηγά που μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών.

Στο "πόδι" οι κάτοικοι του Κόκκινου στον... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη με 50.20% η Δημοκρατική Συνεργασία στις εκλογές των εκπαιδευτικών για το ΚΥΣΠΕ στη Βοιωτία

 Αποτελέσματα εκλογών ΚΥΣΠΕ (συγκεντρωτικά Βοιωτίας)


    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΠΕ (2016)

    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ  Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ    

ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ :     982    

ΨΗΦΙΣΑΝ :     817    

    ΑΠΟΧΗ :     16,80%
ΕΓΚΥΡΑ :     759    

ΑΚΥΡΑ :     58    


    ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ     

    ΨΗΦΟΙ        (%)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ)     61     8,04%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ     45     5,93%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ     35     4,61%
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.     106     13,97%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗ.ΣΥ.)     381     50,20%
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ     2     0,26%
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ     4     0,53%
ΕΡΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ     75     9,88%
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ     2     0,26%
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ     9     1,19%
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ     19     2,50%
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ     13     1,71%
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΧΕΚ)     7     0,92%
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε πάνω από 500 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία τον Οκτώβριο στη Στερεά

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας


Κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2016, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας: 

α. Συνελήφθησαν συνολικά πεντακόσια πενήντα (550) άτομα και ειδικότερα:

•    Τρία (3) άτομα, για διάπραξη ληστειών.
•    Είκοσι έξι (26) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
•    Εξήντα εννέα (69) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    Ενενήντα έξι (96) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
•    Τριάντα δύο (32) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
•    Εκατόν σαράντα ένα (141) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    Οκτώ (8) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    Ένα (1) άτομο, για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
•    Οκτώ (8) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
•    Εννέα (9) άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
•    Δεκαεπτά (17) άτομα, για παραεμπόριο.
•    Δύο (2) άτομα, για απάτη.
•    Σαράντα δύο (42) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων κ.λ.π.).
•    Δύο (2) άτομα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
•    Τρία (3) άτομα, για απειλή.
•    Δεκατρία (13) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
•    Έντεκα (11) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
•    Δεκαέξι (16) άτομα, για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
•    Τρία (3) άτομα, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
•    Ένα (1) άτομο, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
•    Ένα (1) άτομο, για αρπαγή ανηλίκου.
•    Δύο (2) άτομα, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
•    Δύο (2) άτομα, για πλαστογραφία.
•    Δύο (2) άτομα, για αντίσταση.
•    Δύο (2) άτομα, για εξύβριση.
•    Ένα (1) άτομο, για αυτοδικία.
•    Έξι (6) άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας.
•    Δύο (2) άτομα, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.
•    Είκοσι εννέα (29) άτομα, για επαιτεία.


β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

•    Πέντε (5) υποθέσεις ληστειών.
•    Τριάντα οκτώ (38) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
•    Πενήντα τρία (53) υποθέσεις ναρκωτικών.
•    Δεκατρείς (13) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
•    Έξι (6) απόπειρες κλοπών.
•    Μία (1) υπόθεση αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
•    Επτά (7) υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
•    Τέσσερις (4) υποθέσεις απάτης.
•    Έξι (6) υποθέσεις πρόκλησης σωματικών βλαβών
•    Μία (1) υπόθεση πλαστογραφίας.
•    Μία (1) υπόθεση παραχάραξης.
•    Μία (1) υπόθεση υπεξαίρεσης.
•    Επτά (7) υποθέσεις παράβασης νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
•    Δύο (2) υποθέσεις αρπαγής ανηλίκων.
•    Μία (1) υπόθεση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.


γ. Εξαρθρώθηκαν:

•    Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, τα οποία ενέχονται στη διάπραξη κλοπών από ανενεργό εργοστάσιο παραγωγής μονωτικών υλικών, σε περιοχή της Νέας Αρτάκης Ευβοίας (σχετικό το από 11-10-2016 Δελτίο Τύπου).

δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

•    Κάνναβη: (1) κιλό & (845,28) γραμμάρια
•    Ηρωίνη: (84,613) γραμμάρια
•    Κοκαΐνη: (52) γραμμάρια
•    Δενδρύλλια κάνναβης: 75
•    Ναρκωτικά δισκία: 403
•    Ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας: 1
•    Τρίφτες κάνναβης: 1
•    Κυνηγετικά όπλα: 9
•    Περίστροφα: 1
•    Πιστόλια (διαφόρων τύπων): 7
•    Φυσίγγια: 239
•    Μαχαίρια – στιλέτα - σπαθιά: 26
•    Γκλοπ: 3
•    Σιδερογροθιές: 1
•    Γεμιστήρες: 5
•    Κροτίδες: 5
•    Αδασμολόγητος καπνός: (4) κιλά & (271,20) γραμμάρια
•    Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 85
•    Πλαστά χαρτονομίσματα: 190€
•    Χρηματικό ποσό: 3.900€
•    Οχήματα: 2
•    Πλήθος κινητών τηλεφώνων
•    Αντικείμενα κλοπών
•    Διάφορα εργαλεία
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην Περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά δώδεκα (12) κλεμμένα οχήματα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ