Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Nέα φοροκαταιγίδα: Ακριβαίνουν καύσιμα, τσιγάρα, καφές, τηλέφωνα



«Καταιγίδα» φοροεισπρακτικών μέτρων αναμένεται να ξεσπάσει με την είσοδο του νέου έτους μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης.


Από 1-1-2017 αυξάνονται σημαντικά οι συντελεστές φορολόγησης των...εισοδημάτων από ακίνητα, επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες, οι φόροι στα καύσιμα και τα τσιγάρα, ενώ επιβάλλονται νέοι φόροι στην κατανάλωση καφέ, στη σταθερή τηλεφωνία και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Επίσης με την είσοδο του νέου έτους θα καταργηθούν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου και θα αυξηθούν σημαντικά για χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες οι ασφαλιστικές εισφορές.

Τα μέτρα αυτά θα συνδυαστούν με άλλα, ήδη εφαρμοζόμενα από τον περασμένο Ιούνιο και Οκτώβριο, τα οποία προβλέπουν τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, την αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, την επιβολή τέλους 10% στους λογαριασμούς συνδρομητικής τηλεόρασης και την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην μπίρα.

Φοροκαταιγίδα από την Πρωτοχρονιά - Όλη η λίστα

Τι αυξάνεται

-Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο.

-Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.

-Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου του 2017 και οι ΕΦΚ στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού.

-Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα φτάσει από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό.

-Η αναλογική φορολογία θα αυξηθεί από 20% στο 26% της τελικής λιανικής τιμής πώλησης.

-Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ.

-Ειδικότερα από την 1-1-2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

-Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 επιβάλλεται ακόμη ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

-Επιπρόσθετα, αναμένεται να επιβληθεί νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας.

-Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου του 2017 επί των καθαρών (σ.σ. προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%.

-Στο τέλος του έτους, καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ, η οποία έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά.

Ποιοι θα πληρώσουν

-Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αποτέλεσμα της εφαρμογής όλων αυτών των μέτρων θα είναι εκατομμύρια φορολογούμενοι να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο με φόρους τους οποίους δεν θα μπορούν πλέον να πληρώσουν.

-Με βάση το προσχέδιο του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού, το 2017 το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να εισπράξει επιπλέον φορολογικά έσοδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

-Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η μεγαλύτερη «φοροαφαίμαξη» προβλέπεται να λάβει χώρα σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, των ιδιοκτητών ακινήτων και των αυτοαπασχολουμένων με μεσαία και υψηλά εισοδήματα, οι οποίοι θα δουν τους φόρους επί των εισοδημάτων τους να αυξάνονται συνολικά κατά 1,45 δισ. ευρώ, λόγω των μειώσεων στα αφορολόγητα όρια και των αλλαγών στις κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Ανδρας καθόταν γυμνός στον δρόμο και έκανε... διαλογισμό

O άνδρας καθόταν ακίνητος λίγα μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας σε στάση διαλογισμού

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί σε γειτονιά της Χαλκίδας όταν οι κάτοικοι είδαν έναν άνδρα γυμνό να κάνει... διαλογισμό μέσα στη μέση του δρόμου!

Σύμφωνα με το ΕviaΤop.gr, ο άνδρας καθόταν ακίνητος λίγα μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας σε στάση διαλογισμού.

Αμέσως οι κάτοικοι ενημέρωσαν την Αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο και ο άντρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Κωπαΐδα, το σήμερα του παρελθόντος» στο Συνεδριακό Θήβας

«Κωπαΐδα, το σήμερα του παρελθόντος»
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο ιστορικό παρελθόν και στο πολύμορφο παρόν της Κωπαΐδας, μέσα από σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα και τον σύγχρονο φωτογραφικό φακό του ερευνητή του κωπαϊδικού χώρου Αντώνη Μαζαράκη.

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016, 6 μ.μ.
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων

Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Θηβών σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Αντώνη Μαζαράκη με θέμα «Κωπαΐδα, το σήμερα του παρελθόντος», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.
Στη διάλεξη θα παρουσιαστεί σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Κωπαΐδας, όπως αυτό έχει καταγραφεί από τον φωτογραφικό φακό του ομιλητή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλύψτε τον «Ψηφιακό Εκθεσιακό Χώρο της Χριστιανικής Βοιωτίας» στην Αλίαρτο


ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας διαθέτει ένα σημαντικό θησαυρό με αξία τόσο πολιτιστική (θρησκευτική και ιστορική) όσο και τουριστική. Στην περιφέρεια της Μητρόπολης υπάρχουν διάσπαρτα μνημεία κάποια μάλιστα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Ελληνικής επικράτειας. Αρκετά από αυτά έχουν αναστηλωθεί και αναδειχθεί, κάποια άλλα παραμένουν στην αρχική τους μορφή, χωρίς να έχουν γίνει παρεμβάσεις αναστήλωσης και επισκευής.

Επίσης το ιστορικό αρχείο της Μητρόπολης περιλαμβάνει μεγάλο όγκο από κείμενα σε διάφορες μορφές (βιβλία, σιγίλια, επιστολές και άλλα), φορητές εικόνες, κειμήλια και άλλα αξιόλογα ιστορικά τεκμήρια.

Ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων που βρίσκεται στην μέση των δύο μεγάλων πόλεων του Νομού, Λιβαδειάς και Θήβας, παραχώρησε μέρος κτηρίου το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα και χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη της Αγγλικής εταιρίας εκμετάλλευσης της αποξηραμένης λίμνης της Κωπαΐδας.



Από την συνεργασία αυτή υλοποιήθηκε ο «Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας» του οποίου οι στόχοι είναι οι εξής:

Η διάσωση του φθαρμένου υλικού και η μετατροπή του σε μορφές κατάλληλες για την προβολή και μελέτη του.
Η ανάδειξη των μνημείων της ευρύτερης περιοχής, και η δημιουργία ενδιαφέροντος επίσκεψης.
Η λειτουργία του «Ψηφιακού Εκθεσιακού Χώρου» ως κομβικού σημείου ενημέρωσης για το δίκτυο σημείων ενδιαφέροντος στην περιοχή.
Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων για την προστασία και ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος και της επισκεψιμότητας στην περιοχή.
Η κατάδειξη των επιχειρηματικών ευκαιριών που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή με την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της.
Η ανάδειξη καλών πρακτικών και η συνεργασία φορέων της περιοχής για την ορθότερη και αποτελεσματικότερη ανάδειξη των μνημείων της.
Η ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας για τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής.
Η συμβολή του χώρου και του περιεχομένου στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Το κτήριο που φιλοξενεί το Έργο διαμορφώνεται σε 3 λειτουργικές ενότητες οπτικοακουστκών συστημάτων. 

Στην πρώτη αίθουσα υπάρχουν τέσσερα σημεία διαδραστικής παρουσίασης και πληροφόρησης με οθόνες αφής, στη δεύτερη τέσσερις θέσεις (οθόνες) διαδραστικής παρουσίασης και εννιά θέσεις (οθόνες) μη διαδραστικής παρουσίασης δηλαδή προκαθορισμένης προβολής περιεχομένου, στην τρίτη πέντε θέσεις (οθόνες) μη διαδραστικής παρουσίασης και τέλος ένας χώρος στερεοσκοπικής προβολής μεγάλης οθόνης.







 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Κατόπιν συννενοήσης με τον Υπεύθυνο του Χώρου

Αντώνιο Παπαχαραλάμπους (9:00-13:00) 22610 28330 Εσωτ. 0

Κεντρική πλατεία Αλιάρτου

Αλίαρτος Βοιωτίας, ΤΚ 32001

Τηλ.: 2268024250

Email : imthivlev@yahoo.com

http://www.imtldigex.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας με 46 συλλήψεις στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά σαράντα έξι (46) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.190) άτομα και (912) οχήματα, προσήχθησαν (92) άτομα και βεβαιώθηκαν (258) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (11-11-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (1.190) άτομα, εκ των οποίων (936) ημεδαποί και (254) αλλοδαποί, καθώς και (912) οχήματα.

Προσήχθησαν : (92) άτομα, εκ των οποίων (68) ημεδαποί και (24) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (46) άτομα, εκ των οποίων (31) ημεδαποί και (15) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(3) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(1) ημεδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών & περί όπλων.
(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
(1) αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση.
(9) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(9) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(3) αλλοδαποί, για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
(7) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(4) ημεδαποί, για παραεμπόριο.
(1) ημεδαπός, για παραβίαση σφραγίδα Αρχής.
(5) ημεδαποί, για επαιτεία.
Κατασχέθηκαν :

Μικροποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Τρίφτης κάνναβης.
Πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ.
Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου (Α.Κ.Κ.Ο.).
Διάφορα είδη παραεμπορίου.
Βεβαιώθηκαν συνολικά : (291) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(258) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (56) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (10) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (3) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (5) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (177) λοιπές παραβάσεις.}
(4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(9) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(2) παράβαση του νόμου περί όπλων.
(8) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(10) λοιπές παραβάσεις.
Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση με λοστούς δέχτηκαν δύο άνδρες στα λουτρά των Θερμοπυλών

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, δυο άνδρες και μια γυναίκα από Αθήνα πήγαν στις ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών το βράδυ της Παρασκευής για να κάνουν μπάνιο. Εκεί εκτός των άλλων ήταν και μια παρέα νεαρών Βουλγάρων, που διαμένουν στην περιοχή της Λοκρίδας.

Όταν η γυναίκα της παρέας πήγε να κάνει μπάνιο στον καταρράκτη, ο ένας από τους νεαρούς Βούλγαρους άρχισε να την παρενοχλεί. Οι δυο άνδρες που τη συνόδευαν έκαναν παρατήρηση στον νεαρό και έτσι ξεκίνησε ο άγριος καβγάς.

Τρεις Βούλγαροι, οι οποίοι φέρεται να ήταν και μεθυσμένοι, επιτέθηκαν στους δυο άνδρες με λοστό και γρύλο και τους χτύπησαν στο κεφάλι και σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Μετά την επίθεση οι νεαροί εξαφανίστηκαν, ενώ οι δυο άνδρες κατέληξαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δυο που δέχθηκαν την επίθεση είναι δικηγόρος και για το συμβάν ενημερώθηκε το Α.Τ. Λαμίας, οι αστυνομικοί του οποίου διεξάγουν προανάκριση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ