Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ “ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ” ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ

“ΤΑΞΙΚΗ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ”
  
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας που έγιναν στις 2 & και 3 Νοεμβρίου 2016, ο συνδυασμός μας έλαβε:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο 99 ψήφους και ποσοστό 39,29% και εκλέγει 3 μέλη στο Δ.Σ του Σωματείου μας (από 73 ψήφους 28,74 % και 2 συμβούλους το 2014).
Για τους αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Θήβας 97 ψήφους, 38,34 % και εκλέγει 3 αντιπροσώπους για το συνέδριο του Ε.Κ.Θ (από 74 ψήφους 30,08 % και 2 αντιπροσώπους το 2014).
Για τους αντιπροσώπους στην ΟΕΧΒΕ 63 ψήφους, 41,7 % και 1 αντιπρόσωπο για το συνέδριο της Ομοσπονδίας (από 30 ψήφους, 25% κανέναν αντιπρόσωπο το 2014).
Υπήρξε σημαντική άνοδος της “ΤΑΞΙΚΗΣ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ” σε ψήφους και ποσοστά, όχι όμως ανατροπή των συσχετισμών,δεδομένου ότι την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ καταλαμβάνει η «ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων» (ΣΥΡΙΖΑ – πρώην ΠΑΣΚΕ), η έκφραση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο χώρο μας.
Ωστόσο το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό και ελπιδοφόρο λαμβανομένων υπόψη των γενικότερων συνθηκών υποχώρησης του εργατικού κινήματος και κυριαρχίας ιδεολογημάτων της εργοδοσίας και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που στοχεύουν στη χειραγώγηση και στην υποταγή των εργαζομένων, εμποδίζοντας την ανάπτυξη της ταξικής συνειδητοποίησης.
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους το συνδυασμό “ΤΑΞΙΚΗ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” αναγνωρίζοντας τη συνεπή και αταλάντευτη στάση και δράση της παράταξης και των εκλεγμένων της όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Με περισσότερες δυνάμεις και με βάση τις αρχές και τις θέσεις μας, θα δώσουμε τις μάχες για να ανταποκριθούμε στο καθήκον που μας ανέθεσαν οι συνάδελφοι. Σταθερά και αταλάντευτα, απέναντι στην εργοδοσία, το κράτος της και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

                                                                   
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ
ΘΗΒΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

  “ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ”
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο βίντεο με τρεις εγκλωβισμένες αγελάδες στη Νέα Ζηλανδία



Τα ζώα φαίνονται και είναι εγκλωβισμένα σε ένα στενό κομμάτι γης μεγέθους δωματίου ενώ γύρο τους τα πάντα έχουν καταρρεύσει.Τυχερές μέσα στην ατυχία τους θα πρέπει να αισθάνονται οι τρεις αγελάδες που φαίνονται στο βίντεο το οποίο τραβήχτηκε από ελικόπτερο κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Καϊκούρα, στη Νέα Ζηλανδία που έχει υποστεί βιβλική καταστροφή από τον σεισμό μεγέθους 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ χθες Κυριακή.

Τα ζώα φαίνονται και είναι εγκλωβισμένα σε ένα στενό κομμάτι γης μεγέθους δωματίου ενώ γύρο τους τα πάντα έχουν καταρρεύσει.

Όπως φαίνεται και από τη λωρίδα γης στην οποία είναι εγκλωβισμένα τα τρία θηλαστικά πριν από τον καταστροφικό σεισμό ήταν ένα απέραντο λιβάδι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Προσφορές για προμήθεια ειδών για τους Πρόσφυγες

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) ενημερώνει ότι έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του Δήμου Λεβαδέων www.livadia.gr, οι σχετικές προκηρύξεις/μελέτες προμήθειας διαφόρων ειδών που αφορούν στο πρόγραμμα προσωρινής στέγασης υποψηφίων προς μετεγκατάσταση και αιτούντων άσυλο που υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων βάσει συμφωνίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Παρακαλούμε τους δημότες - προμηθευτές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία προμηθειών να καταθέσουν τις οικονομικές τους προσφορές μέχρι την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 14:00 στο Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Λεβαδέων (Σοφοκλέους 15, 3ος όροφος). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους κ.κ. Κοσμίδη Ε. και Τσινόπουλο Ι. στα τηλέφωνα 22613 – 50829 και 22613-50883.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: 10.000 προσλήψεις ανέργων σε επιχειρήσεις -Όλη η διαδικασία


Ένα νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ηλικίας 30-49 ετών, έχει σχεδιάσει και θα προκηρύξει εντός του Νοεμβρίου,  ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, να προσληφθούν σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με σχετιή ανακοίνωση, ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα, για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα Μητρώα του για χρονικό διάστημα τριών έως και 12 μηνών και στο ποσό των 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένων στα Μητρώα Ανέργων για διάστημα άνω των 12 μηνών). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Εν όψει της δημοσίευσης  της σχετικής Δημόσιας Πρόσκλησης για το νέο Πρόγραμμα, όπου θα ορίζεται και η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα, ο ΟΑΕΔ ενημερώνει τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ότι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους μόνον ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης .

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη στo Oλοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ καθώς και στο ΠΣΚΕ. Σημειώνεται ότι για κάθε αίτηση που υποβάλλει η επιχείρηση χρειάζεται ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης και στα δύο πληροφοριακά συστήματα (ΟΠΣ και ΠΣΚΕ) τόσο για την έδρα της όσο και για κάθε ένα από τα υποκαταστήματά της, στα οποία επιθυμεί να απασχολήσει τους ωφελούμενους.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η ενδιαφερόμενη επιχείρηση είναι τα ακόλουθα:

Βήμα 1ον: Εγγραφή/ Επικαιροποίηση στοιχείων στο ΟΠΣ του ΟΑΕΔ

Επιχειρήσεις που είναι ήδη εγγεγραμμένες στα μητρώα του ΟΑΕΔ οφείλουν να προσέλθουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πριν την υποβολή της αίτησης εφόσον απαιτείται επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Για παράδειγμα, εάν δεν έχουν συμπληρώσει πλήρως ή ορθώς τα στοιχεία στους (π.χ. ταχυδρομική διεύθυνση, email, τηλέφωνο, ΚΑΔ, νόμιμος εκπρόσωπος κλπ), εάν έχει υπάρξει αλλαγή στοιχείων της έδρας ή υποκαταστήματος, εάν δεν έχουν δηλώσει τυχόν υποκαταστήματα κλπ.

Επιχειρήσεις που δεν είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα του ΟΑΕΔ, προκειμένου να εγγραφούν, οφείλουν να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα ή τα υποκαταστήματα στα οποία θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρόσφατο καταστατικό ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, ΑΦΜ).

Βήμα 2ον : Ηλεκτρονική Εγγραφή στο ΠΣΚΕ

Για τη σύνδεση χρήστη στο ΠΣΚΕ η ενδιαφερόμενη επιχείρηση θα πρέπει να επισκεφθεί την  ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis και να υποβάλλει από τις 14 Νοεμβρίου 2016 ηλεκτρονική Αίτηση Απόδοσης Δικαιωμάτων Πρόσβασης προκειμένου να αποκτήσει κωδικό πρόσβασης και συνθηματικό. Τον κωδικό και το συνθηματικό αυτό η επιχείρηση θα τα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια, για να προχωρήσει στην εγγραφή της στο σύστημα του ΠΣΚΕ που γίνεται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis. Επισημαίνεται ότι οι υφιστάμενοι χρήστες του ΠΣΚΕ, με ίδιο ΑΦΜ, με αυτό της επιχειρήσεως–υποκαταστήματος που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην παρούσα δράση, θα πρέπει κι αυτοί να προβούν στη δημιουργία νέου χρήστη.

Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν έως και πέντε  ωφελούμενους ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί κατά την υποβολή της αίτησής της. Οι επιχειρήσεις με προσωπικό έως τρία άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν ωφελούμενο,  οι επιχειρήσεις με προσωπικό 4 έως 8 άτομα για έως δύο ωφελούμενους, οι επιχειρήσεις με προσωπικό 9 έως 19 άτομα για έως και 3 ωφελούμενους και οι επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων για έως 5 ωφελούμενους.

Προϋπόθεση για την ένταξη της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί πρώτον, σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης (απόλυση χωρίς αντικατάσταση) στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών (ημερολογιακά) που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα και δεύτερον, σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης -το ίδιο χρονικό διάστημα- για το σύνολο του προσωπικού που δηλώνει κατά την αίτηση υπαγωγής της στο πρόγραμμα.

To  «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση 2014 -2020 (ΕΠ ΑΝΑΔ ΕΔΒΜ)» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος, που προσδιορίζονται από τις νέες διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου του ΕΣΠΑ, θα περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, η οποία θα δημοσιευτεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), του ΕΣΠΑ hhtp://www.espa.gr, και στην ιστοσελίδα htp://www.ependyseis.gr

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Καθ. Μαρία Καραμεσίνη δήλωσε: «Μετά τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας που απευθύνονται σε ηλικίες 18-14 και 25-29 ετών και το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, ερχόμαστε με ένα νέο πρόγραμμα να επιχορηγήσουμε επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 30-49 ετών με στόχο την απορρόφηση της ανεργίας σε αυτές τις ηλικίες. Οι επιχειρήσεις θα έχουν δικαίωμα έως 10 επιλογών υποψηφίων μέσω του μητρώου μας και ελπίζουμε η διαδικασία αυτή να εδραιωθεί ως ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για την σωστή επιλογή προσωπικού και τη διεύρυνση των ευκαιριών απασχόλησης των εγγεγραμμένων  στον ΟΑΕΔ ανέργων»

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)   στις   16  NOEMBΡΙΟΥ 2016  ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 20:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

                                                    
1ο.    5η Τροποποίηση Προγράμματος Επενδύσεων – Τεχνικού Προγράμματος Δ.Θηβαίων, έτους 2016.

2ο.    8η Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.

3ο.     Έγκριση εισηγητικής έκθεσης Γ’ τριμήνου για την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου 2016 (Σχετ. η υπ’ αριθ. 332/2016 Α. Οικ. Επ.).

4ο.    Έγκριση χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης του παρόχου Ο.Τ.Ε. Α.Ε. στα πλαίσια του έργου  : «NGA  καμπίνες Α/Κ Θήβας».

5ο.    Επικαιροποίησης της υπ’ αριθ. 109/2016 Α.Δ.Σ. περί έγκρισης του 2ου ΑΠΕ για το έργο : «Βελτίωση κτιρίου Παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων», λόγω αλλαγής του ΦΠΑ από 23% σε 24%.

6ο.    Έγκριση παραλαβής μελέτης του έργου με τίτλο : «Μελέτη συμπληρωματικών κτιρίων διοίκησης».

7ο.    Ορθή επανάληψη της υπ’ αριθ. 117/2015 Α.Δ.Σ. περί διαγραφής βεβαιωμένης οφειλής.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                           

                                                                                             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ANAKOINΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Στο τελευταίο (31/10/2016 ) δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και με αφορμή εισήγηση θέματος για μερική τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. αλλά και ερωτήματα που τέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους , ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς , που εκπροσωπούταν από τον πρόεδρό του και τον οργανωτικό γραμματέα στην εν λόγω συνεδρίαση , τοποθετήθηκε για τον ορισμό αναπληρωτή προϊσταμένου σε αυτοτελές τμήμα προγραμματισμού οργάνωσης πληροφορικής και διαφάνειας , εκφράζοντας συγκεκριμένα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή και επέστησε την προσοχή προς τον κύριο Δήμαρχο όσο και προς ολόκληρο το σώμα , ότι αν δεν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που απαιτούνται από το νόμο , ο ορισμός είναι λανθασμένος και μη νόμιμος και θα έπρεπε να ανακληθεί . Παρ’ όλο που εμφατικά επιμείναμε ( όπως είπε και ο πρόεδρος μας απευθυνόμενος προς τον κ. Δήμαρχο τόσο για να προστατέψουμε τη νομιμότητα όσο και τον ίδιο το θεσμό του Δημάρχου Δ.Α.Α), δεν εισακουστήκαμε .
Ήρθε όμως πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία επιστρέφει αθεώρητο χρηματικό ένταλμα πληρωμής το οποίο εκδόθηκε από το Δήμο Δ.Α.Α. και αφορούσε στην καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης στο  αυτοτελές τμήμα προγραμματισμού οργάνωσης πληροφορικής και διαφάνειας , καθόσον η εντελλόμενη δαπάνη δεν είναι νόμιμη.
Κατόπιν και αυτής της εξέλιξης , καλούμε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως δεν θα επιτρέψουμε  σε κανένα  να παίξει  (ακούσια ή εκούσια )παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων-συναδέλφων και θα είμαστε πάντα παρόντες στον αγώνα για ισονομία και αξιοκρατία τόσο στο φάσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία.

                                                             ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




Διαβάστε Περισσότερα »

Λιτανεία στην Καλλιθέα Θηβών για να φέρουν τη βροχή-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Δέκα  ολόκληρους μήνες έχει να βρέξει στην Καλλιθέα Θηβών και στην ευρύτερη περιοχή, με την κατάσταση να έχει γίνει τραγική για τις καλλιέργειες και τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση.
 Απελπισμένοι  οι κάτοικοι στις Καλλιθέας  από την παρατεταμένη ανομβρία που σημειώνεται στην περιοχή, με αποτέλεσμα να καταφύγουν στο… Θεό για μια βροχή.
Καταρχήν, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου απο τον Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτη Μελέτιο και τον εφημέριο του Ναού π.Παναγιώτη και, στη συνέχεια,πραγματοποιήθηκε λιτανεία με τη συμμετοχή κατοίκων του χωριού.







Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά στην Αντικαρκινική Εταιρεία



Mια   σεμνή και λιτή τελετή πραγματοποίησε η Αντικαρκινική Εταιρεία για τα 10 χρόνια παρουσίας   της στη Βοιωτία, την Κυριακή 13-11-2016 στην αίθουσα Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης, κα Φανή Παπαθωμά, τόνισε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο κα Στέλλα Ταπανλή και στο Διοικητικό Συμβούλιο για όλα αυτά τα χρόνια.
Η Αντικαρκινική Εταιρεία παρέμεινε συνεπής στην προσφορά της στον άνθρωπο. Είναι αυτό που η Πρόεδρος στην ομιλία της ανέφερε: η δύναμη του εθελοντισμού, η προσφορά και η  ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.
Είμαστε υπερήφανοι που στη Λιβαδειά υπάρχει ένας Φορέας που αγκαλιάζει με την προσφορά του τους συμπολίτες μας.
Εύχομαι να μείνουν δυνατές και δραστήριες για πάρα πολλά χρόνια.
Μπράβο κορίτσια, καλή δύναμη και εμείς πάντα αρωγοί στο έργο σας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά σεμινάριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θέματα προσφύγων



«Θεατρικές τεχνικές για ευαισθητοποίηση
στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων»
Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το επιμορφωτικό βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Κι αν ήσουν εσύ;ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος».
Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στη Λιβαδειά, στο 1οΔημοτικό Σχολείο.Είχε διάρκεια 8 ώρες και συμμετείχαν σ΄ αυτό 30 εκπαιδευτικοί της Α’ και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης από τη Βοιωτίααλλά και θεατρολόγοι, θεατροπαιδαγωγοί και συντονιστές ομάδων νέων, που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.
Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των προσφύγων, αλλά και στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία.
Το εξαιρετικά χρήσιμο και επίκαιροεπιμορφωτικό εργαστήριο υλοποιήθηκε από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Α’ και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, τους Σχ. Συμβούλους  1ης& 2ης Περ.Α’ βάθμιας Εκπ/σης Βοιωτίας, 29ης Προσχολικής Αγωγής και το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων στους Θηβαίους Μαραθωνοδρόμους του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

Συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων στους Θηβαίους Μαραθωνοδρόμους
του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας


Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Θηβαίους δρομείς που έλαβαν μέρος στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τιμώντας το αθλητικό ιδεώδες, είτε με μεμονωμένες συμμετοχές, είτε εκπροσωπώντας το Σύλλογο Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων Θήβας, που φέτος είχε 180 συμμετοχές, αλλά και άλλους συλλόγους, όπως ο Θηβαίος Χρήστος Μπουντούλης που τερμάτισε πρώτος στα 10.000 μ. εκπροσωπώντας τον Ο.Α. Κούρος Αίγινας.

Εύχομαι υγεία και επιτυχίες σε κάθε μελλοντικό τους αγώνα.


Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


   
       Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
       στις 21 Νοεμβρίου 2016 με πρόγραμμα   όπως παρακάτω:
     
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
      Ώρα 08.00
      μέχρι δύση ηλίου      Γενικός  σημαιοστολισμός.
        
Ώρα 08.00 Έπαρση  Σημαίας στην κεντρική πλατεία, με τμήμα του ΚΕΠΒ.


Ώρα 11.00 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου .
      Απόδοση τιμών από τμήμα του ΚΕΠΒ.
      Προσέλευση προσκεκλημένων  10.45  έως 10.55


Ώρα 11.30    Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου.
      Κατάθεση στεφάνων από τους:
 - Δκτη Ανωτέρας Φρουράς  
         - Περιφερειάρχη Στερεάς  Ελλάδας  ή  εκπρόσωπό του 
         - Δήμαρχο Θηβαίων    

Ώρα 17.00 
      Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα ακολουθήσει εκφώνηση  του
      Πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Ναό από Αξιωματικό του Κέντρου
      Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας.

             Μετά το τέλος της τελετής ο Δκτης Ανωτέρας Φρουράς Θήβας θα παραθέσει μικρή δεξίωση στις αρχές και τους πολίτες στο  Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων (αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ).

  Υποστολή της σημαίας

Φωταγώγηση όλων  των καταστημάτων του δημοσίου,  των Ο.Τ.Α ,καθώς και  των καταστημάτων των  Ν.Π.Δ.Δ. και των  Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2016.
                                       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
    


     
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταίων 70 χρόνων!




Η μεγαλύτερη Σελήνη που είχαν την ευκαιρία να δουν οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν σήμερα, θα είναι η πανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου..

Η Σελήνη θα πλησιάσει στη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, σε απόσταση...περίπου 348.400 χιλιομέτρων, και έτσι θα φαίνεται ως η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει μετά το 1948.

Η επόμενη φορά που το φεγγάρι θα βρεθεί πάλι τόσο κοντά και θα φαίνεται τόσο μεγάλο και φωτεινό, θα είναι το Νοέμβριο του 2034, σύμφωνα με τη NASA. Στις 14 Νοεμβρίου φέτος, αν ο ουρανός είναι καθαρός, η Σελήνη θα φαίνεται μεγαλύτερη και φωτεινότερη σε σχέση με τη μέση πανσέληνο.

Η σούπερ-πανσέληνος θα φθάσει στο μέγιστό της στις 15:52 ώρα Ελλάδος στις 14 Νοεμβρίου. Έτσι, και τα δύο συνεχόμενα βράδια της 13ης και της 14ης Νοεμβρίου, η πανσέληνος θα είναι εντυπωσιακή.

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Έτσι, τόσο το κοντινότερο σημείο της (περίγειο), όσο και το πιο μακρινό (απόγειο), εμφανίζουν αυξομειώσεις από μήνα σε μήνα. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Θεαματική θα είναι και η επόμενη πανσέληνος της 14ης Δεκεμβρίου, αν και όχι όπως αυτή στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο όρος υπερ-Σελήνη ή σούπερ-Σελήνη (όταν η πανσέληνος συμπίπτει με το περίγειο) δεν είναι επιστημονικός, αλλά δημιουργήθηκε το 1979 από τον αστρολόγο Ρίτσαρντ Νόλε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θηβαίος ο νικητής του 34ου Μαραθωνίου Αθήνας των 10 χιλιομέτρων

Την πρώτη θέση στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας κατέλαβε ο Θηβαίος Χρήστος Μπουντούλης. Ο νεαρός αθλητής μετά από μια κούρσα 10 χιλιομέτρων κατάφερε και έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού και μάλιστα μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Το permisospress. από πλευράς μας απονέμουμε τα εύσημά μας στον Χρήστο και ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον. Αναλυτικά η ανάρτηση του Χρήστου Μπουντούλη στο facebook: "1η θέση σήμερα στα 10.000μ. του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας και θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τον προπονητή μου Χαραμή Παναγιώτη, τον νέο μου σύλλογο Όμιλος Αθλοπαιδιών Κούρος Αίγινας(Ο.Α.Κ.Α) για την άμεση στήριξη του όπως και τον προηγούμενο σύλλογο μου τον Γ.Σ Πίνδαρος Θηβών αλλά και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου όπως την οικογένειά μου καθώς και τους Νικόλαος Γκιόκας, Βασίλη Καρατσόλια, Γιώργος Δημητρίου και το Elxis Spa. Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς!"


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ