Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Στο Διοικητήριο θα γιορτάσει την Eπέτειο του Πολυτεχνείου το 1ο Γ.Ε.Λ. Λιβαδειάς



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα ιστοσελίδα από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας



Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται πλέον η νέα ιστοσελίδα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας για την αγροδιατροφή. Το http://agrifoodcentralgreece.gr/el/ αποτελεί τον κόμβο ενημέρωσης για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τις πρωτοβουλίες-δράσεις της Περιφέρειας.

Με αφορμή την λειτουργία της ιστοσελίδας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, κάλεσε όλους τους παραγωγούς να προβάλλουν τα προϊόντα τους και τις δραστηριότητές τους μέσω αυτής, αλλά και να γίνουν ενεργά μέλη αυτής της «διαδικτυακής κοινότητας» που δημιουργεί η Περιφέρεια, για την προβολή όλων των προϊόντων, των υποδομών και της αγροτικής ανάπτυξης στην Στερεά Ελλάδα.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μία μεγάλη ομάδα με τους ανθρώπους που αγαπούν, ζουν και δημιουργούν με τη γη της Στερεάς Ελλάδας, μέσω διαδικτύου. Είναι από εκείνες τις πρωτοβουλίες που μόνο εξωστρέφεια και προβολή μπορούν να  δώσουν στον τόπο μας. Είμαστε πολύ δυνατοί στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και πρέπει να περάσουμε στο επόμενο βήμα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βγούμε στον κόσμο, να δείξουμε ποιοι είμαστε και τι παράγουμε». Είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φανή Παπαθωμά:Γιορτή Ελπίδας η Επέτειος του Πολυτεχνείου

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΘΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

- Επέτειος του Πολυτεχνείου

- Ημέρες εκδηλώσεων και μνήμης

 - Γιορτή σταθμός  για την χώρα, για την πολιτική , για τη νεολαία και για το μέλλον του τόπου.

                                      “ ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΠΙΔΑΣ”
θα μπορούσε να ονομασθεί και να γιορτάζεται στο μέλλον ως ξεχωριστή επετειακή
ημέρα .

Τα μηνύματα της εξέγερσης για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
και ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ πρέπει να μας ενώνουν στα δίκαια σύγχρονα αιτήματα και τους εθνικούς μας στόχους και  όχι να μας διχάζουν.

Είναι ευθύνη όλων μας να δικαιώσουμε με πράξεις  τις θυσίες και τα οράματα της γενιάς  του Πολυτεχνείου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Θέση Μάγειρα στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

O δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, ενός Μάγειρα για την υλοποίηση της ∆ράσης «Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής».
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Ε.ΑΒ. η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά



Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ Α.Ε.) η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά.

Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας  υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Ζαχαρίας Γκίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γεώργιος Μαζαράκος, και o Αντιπρόεδρος Δ.Σ. κ. Χαράλαμπος Παπασπύρος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε από πλευράς ΕΑΒ ενημέρωση για:
•    τους στόχους τα προγράμματα, τις τρέχουσες δραστηριότητες και τις προοπτικές της εταιρείας,
•    λοιπές συνέργειες κοινού ενδιαφέροντος,
•    τις δυνατότητες χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα Επενδύσεων σε Περιβαλλοντικά θέματα προς όφελος τόσο της ΕΑΒ όσο και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα.
•    Προοπτικές στελέχωσης ανθρώπινου δυναμικού της (ΕΑΒ Α.Ε.).

Από την πλευρά της η κυρία Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την βούληση της για προώθηση της συνεργασίας με την ΕΑΒ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.


Λίγα λόγια για την ΕΑΒ:

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ) ιδρύθηκε το 1975 και  είναι η μεγαλύτερη αεροναυπηγική και αμυντική εταιρεία της χώρας, με κύρια αποστολή την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων για υποστήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και άλλων πελατών της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς.

Η ΕΑΒ διαθέτει πιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής και άριστα καταρτισμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό. Σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεών της, προσφέρει, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, προϊόντα και υπηρεσίες, όπως:
•    Συντήρηση, εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση αεροσκαφών, κινητήρων, παρελκόμενων και ηλεκτρονικών συστημάτων τους, καθώς και συντήρηση αεροσκαφών πολιτικού νηολογίου.
•    Σχεδίαση και κατασκευή υποσυγκροτημάτων στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και κινητήρων από μεταλλικά και σύνθετα υλικά.
•    Ανάπτυξη, σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτρονικών, οπτικοηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών προϊόντων για στρατιωτική και πολιτική χρήση καθώς και τμημάτων πυραυλικών οπλικών συστημάτων.
•    Έρευνα & Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προϊόντων σε τομείς όπως η αεροναυπηγική, τα ηλεκτρονικά, η εσωτερική ασφάλεια (homeland security), ευφυή συστήματα, κλπ.
•    Δορυφορικά συστήματα και εφαρμογές (τηλεπικοινωνίες, τηλε-εκπαίδευση, κλπ)
•    Τεχνική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση σε όλο το φάσμα των αεροπορικών ειδικοτήτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μήνυμα της Δημάρχου Λεβαδέων για το Πολυτεχνείο

Η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για την αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στη δικτατορία των συνταγματαρχών που οδήγησε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας και αποτελεί φάρο που συνεχίζει να φωτίζει και να εμπνέει.
Οι φοιτητές στην Ελλάδα που ξεσηκώθηκαν τότε, έδειξαν σε ολόκληρο τον κόσμο ότι όταν ο λαός είναι ενωμένος και διεκδικεί μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον, να πετυχαίνει δικαίωση στα αιτήματά του και να διασφαλίζει τη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για το σχηματισμό μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
Πολλά από τα αιτήματα της γενιάς του Πολυτεχνείου “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” επιτεύχθηκαν, αλλά οι αγώνες των νέων δεν πρέπει να σταματούν. Η σημερινή νέα γενιά πρέπει να τολμήσει, να διεκδικήσει δυναμικά την αλλαγή των συνθηκών που έχει τόσο ανάγκη η χώρα στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.
Η επέτειος  του Πολυτεχνείου αποτελεί την αφορμή για να συλλογιστούμε πάνω σε όλα όσα μας έχουν φέρει στη σημερινή θέση και ταυτόχρονα να εμπνευστούμε τις νέες ιδέες πάνω στις οποίες θα οικοδομήσουμε το μέλλον.
Το Πολυτεχνείο ζει, στην ψυχή κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, μας καθοδηγεί και μας εμψυχώνει. 



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων τιμά και δοξάζει του νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου

Η ιστορική μνήμη γεγονότων που χάραξαν βαθιά την πορεία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, αποτελούν διδάγματα για μίμηση ή  αποφυγή. Μας θυμίζουν ποιες θα πρέπει να είναι οι ενέργειες των ατόμων και της κοινωνίας σχετικά με τις κατά καιρούς προκλήσεις που επηρεάζουν τη ζωή μας.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, της 17ης Νοεμβρίου 1973, που κατέδειξε το δρόμο του αγώνα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την πτώση της δικτατορίας. Το νόημα αυτής είναι η ανυποχώρητη στάση των πολιτών ενάντια στην παραβίαση των πολιτικών, των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, όπως αυτά διατυπώνονται στο Σύνταγμα, αλλά και το δικαίωμα της αντίστασης, ενάντια σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης αυτού με οποιασδήποτε μορφής βία.

43 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών, που παρέσυρε όλο το λαό, για την κατάκτηση της ελευθερίας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας, το μήνυμα του Νοέμβρη του '73, που συνοψίστηκε στις λέξεις “Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία”, παραμένει επίκαιρο και αναλλοίωτο. Αποκτά εκ νέου νόημα, σήμερα που οι Έλληνες προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι στον κυκεώνα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης.

Η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι για τους Έλληνες εθνική κληρονομιά και οφείλουμε όλοι με ενότητα, συλλογικότητα και ομοψυχία να τις διατηρήσουμε.

Ο Δήμος Θηβαίων τιμά και δοξάζει του νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια προς τους Αθλητές της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" απο τη Δήμαρχο Λεβαδέων



Η Δήμαρχος Λεβαδέων με αφορμή τις σημαντικές διακρίσεις που απέσπασαν οι αθλητές και αθλήτριες του Αθλητικού Συλλόγου Λιβαδειάς “Αναγέννηση” απέστειλε την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή:
Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου προς τους αθλητές του τμήματος αντιπτέρισης του Αθλητικού Συλλόγου Λιβαδειάς “Αναγέννηση”, για την εκπληκτική εμφάνισή τους και τις σημαντικές διακρίσεις που απέσπασαν στο Περιφερειακό Προκριματικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α' φάσης, που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο.
Οι αθλητές, οι οικογένειες τους και εσείς ως προπονητής της ομάδας με τις προσπάθειες που καθημερινά καταβάλετε, καταφέρατε να πετύχετε σημαντικά αθλητικά αποτελέσματα που δικαιώνουν τους κόπους σας και κάνουν όλους μας υπερήφανους.
Εύχομαι η προσπάθεια αυτή να στεφτεί με ανάλογη επιτυχία στο μέλλον και να συνεχίσετε να προάγετε το αθλητικό ιδεώδες στην πόλη μας. Ο Δήμος Λεβαδέων θα στέκεται πάντα αρωγός δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του υγιούς αθλητικού πνεύματος.
Παρακαλώ να διαβιβάσετε τα συγχαρητήρια μου σε όλες και σε όλους τους αθλητές και εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στις μελλοντικές αθλητικές σας διεκδικήσεις.”         
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκαν στέγη οι Πολιτιστικές Δραστηριότητες των Βαγίων


Προς ολοκλήρωση το έργο «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων»

Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής του βρίσκεται το έργο «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων», έργο χρηματοδοτούμενο  από το Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ)

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο αφορούσαν στα παρακάτω:
-    βελτίωση της μόνωσης στην οροφή του κτιρίου με συμπληρωματική ενίσχυσή της, ώστε να εξασφαλισθεί καλύτερη υγρομόνωση
-    αντικατάσταση κουφωμάτων στο ισόγειο, με όμοια νεότερης σειράς και διπλούς υαλοπίνακες, ώστε να εξασφαλισθεί καλύτερη θερμομόνωση και υγρομόνωση του κτιρίου
-    αντικατάσταση των εσωτερικών θυρών
-    αντικατάσταση των δαπέδων του ισογείου και επίστρωσή τους με κεραμικά πλακίδια και μάρμαρο
-    κατασκευή ψευδοροφής με επένδυση ορυκτών ινών
-    κατασκευή WC για ΑΜΕΑ και προσωπικού με τις ανάλογες διαρρυθμίσεις (κατασκευή θύρας, τοποθέτηση ανάλογων ειδών υγιεινής κλπ), καθώς και κατασκευή των απαραίτητων γραμμών ύδρευσης και αποχέτευσης για αυτά
-    καθαίρεση και επισκευή των επιχρισμάτων, εσωτερικά και εξωτερικά όπου αυτά έχουν φθαρεί, καθώς και στα σημεία που θα γίνουν οι διάφορες επεμβάσεις (κουφώματα κλπ), καθώς επίσης και χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά
-    αντικατάσταση του καυστήρα και του λέβητα
-    αντικατάσταση των ηλεκτρικών γραμμών και του ηλεκτρικού πίνακα, κατασκευή γραμμών ασθενών ρευμάτων
-    τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα και φωτοβολταϊκών panels στην οροφή του κτιρίου
-    εγκατάσταση πλατφόρμας αμαξιδίου ΑΜΕΑ στην είσοδο, για εξασφάλιση πρόσβασης των ΑΜΕΑ.

Επιπλέον των  παραπάνω παρεμβάσεων στο κτίριο και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών, θα υλοποιηθεί ένα ακόμα υποέργο που αφορά την προμήθεια εξοπλισμού.
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Ζευγαράκι δέχθηκε επίθεση σε αυτοκίνητο - Βίασαν την κοπέλα

Εφιαλτικές στιγμές για ζευγάρι μέσα σε αυτοκίνητο σε ερημική τοποθεσία...

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν όλα έγιναν γύρω στις 9:00΄ το βράδυ της Δευτέρας σε ερημική τοποθεσία στη δυτική Φθιώτιδα.

Ένας 45χρονος Λαμιώτης πήγε σε χωριό της δυτικής Φθιώτιδας και πήρε μια φίλη του για να πάνε μια βόλτα. Το ζευγαράκι πήγε με το αυτοκίνητο, τύπου βαν, σε ερημική τοποθεσία σε ένα χωματόδρομο σε χωράφια ανάμεσα στη Μεσοποταμία και το Καστρί.

Μετά από 20΄ λεπτά περίπου, κι ενώ το ζευγαράκι βρισκόταν στο πίσω μέρος του βαν, ο 45χρονος άκουσε ένα χτύπημα στην πόρτα. Ανοίγοντας την πλαϊνή πόρτα από το βανάκι βρέθηκε μπροστά σε τρεις άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα, ο ένας εκ των οποίων τον απειλούσε με μαχαίρι.

Οι δυο προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον 45χρονο Λαμιώτη, αλλά εκείνος κατάφερε να ξεφύγει και να εξαφανιστεί μέσα στο σκοτάδι. Οι τρεις άγνωστοι πήραν την κοπέλα από το αυτοκίνητο και πήγαν πιο πέρα όπου ο ένας από αυτούς την βίασε, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η νεαρή γυναίκα στους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια την παράτησαν εκεί και έφυγαν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του ζευγαριού πρόκειται για αλλοδαπούς, χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν ποιας υπηκοότητας.
απο lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρανος Αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διεξαχθεί από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας ο ετήσιος

ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ το τριήμερο 19, 20, και 21 Νοεμβρίου 2016.

Τα έσοδα του Εράνου θα διατεθούν:

    για την στήριξη των οικογενειών των ανέργων και των εμπεριστάτων συνανθρώπων μας
    για την ενίσχυση απόρων σπουδαστών και μαθητών της Μητροπολιτικής μας περιφερείας
    καθώς και των Ιδρυμάτων της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας.

Παρά τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες καλούμαστε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να συνδράμουμε την προσπάθεια που αφορά τους αναγκεμένους συνανθρώπους μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς για το Πολυτεχνείο


Διαχρονική και άφθαρτη παραμένει η εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη του 1973  για την διεκδίκηση  αιτημάτων και οραμάτων , που σήμερα μοιάζουν όσο ποτέ επίκαιρα. Σήμερα, λίγες μέρες πριν την επέτειο των 43 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73, το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όχι μόνο παραμένει επίκαιρο, αλλά παίρνει και νέα χαρακτηριστικά. Για να μπει ένα τέρμα στη μνημονιακή επιτροπεία και τα βάσανα του ελληνικού λαού, είναι όσο ποτέ αναγκαία και απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή των εργαζομένων, της νεολαίας, των ανέργων ,  της κοινωνίας , σε ένα πλατύ μέτωπο, που θα πρωταγωνιστήσει για την ανατροπή των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, στη σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
 Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι... Εδώ και έξι χρόνια, και με πρόσχημα την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της χώρας για ένα χρέος άδικο για το οποίο δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, συντελείται μια συνολική επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Μια επίθεση μέσω των σκληρών και βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, που οδήγησε στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση του εργατικού δικαίου και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και την φτωχοποίηση ολοένα και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας.
 Δύο μέρες πριν από την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «φιλοξενεί» στη χώρα μας τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, παρουσιάζοντάς τον μάλιστα ως «φίλο» του ελληνικού λαού! Η επίσκεψη αυτή αποτελεί πρόκληση στην ιστορία και στους αγώνες του ελληνικού λαού, που με το αίμα του στάθηκε απέναντι στη στρατιωτική χούντα και στους -και τότε- «φίλους» και συμμάχους της, τους Αμερικανούς, οι οποίοι -όπως και τότε- έτσι και τώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, χρησιμοποιούν όποια μέθοδο ταιριάζει στην εποχή -τότε τα τανκ– τώρα τις τράπεζες και το χρέος.
Τιμώντας στην πράξη την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς του , δηλώνουμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ και αυτό πρέπει να εκφραστεί εμπράκτως με μαζικές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια στην Αθήνα και σ’ όλες τις πόλεις της χώρας μας. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. επαρχίας ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ καλεί τους συναδέλφους-ισσες να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα καθώς και στις εκδηλώσεις και στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα και το σύνολο των κοινωνικών κινημάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια αγωνιστική στρατηγική με τη δυναμική που απαιτείται, ώστε να δοθεί επιτέλους αποτελεσματική απάντηση στο δρόμο για την οριστική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                     ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας στην Αθήνα


Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας θα παρουσιάσουν στο κοινό της πρωτεύουσας οι οινοποιοί τους, μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ), στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «ΟινοΚεντρικά».

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Electra Metropolis (αίθουσα Magnolia), την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 (12:00 – 20:00).

Τα κρασιά των αμπελώνων της Κεντρικής Ελλάδας, που βρίσκονται πάνω ή γύρω στα άφθονα βουνά της περιοχής, έχουν δική τους οντότητα και αξιοποιούν γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου με ιδιαίτερα εκφραστικό τρόπο. Από καθημερινά και ευπρόσιτα, έως σπουδαία κρασιά, έχουν συχνά κοινό παρονομαστή τον ογκώδη, στιβαρό και πληθωρικό χαρακτήρα τους, ανάλογο με τους ορεινούς όγκους προέλευσής τους.

Στα «ΟινοΚεντρικά 2016» συμμετέχουν 21 οινοποιεία από τις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Φθιώτιδας, από γνωστά και καθιερωμένα, έως λιγότερο γνωστά, αλλά άξια για απολαυστική οινική ανακάλυψη. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς και δημιουργούς των κρασιών που θα δοκιμάσουν. Η εκδήλωση ξεκινά στις 12:00, αλλά οι δύο πρώτες ώρες (12:00 – 14:00) προορίζονται αποκλειστικά για επαγγελματίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι τρεις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνουν στα πρώτα «ΟινοΚεντρικά». Όλες εστιάζουν στις ποικιλίες αμπέλου της Κεντρικής Ελλάδας: καταρχάς ο Μανόλης Ν. Σταυρακάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα μιλήσει για την «Αμπελογραφία μερικών ποικιλιών της Κεντρικής Ελλάδας» (14:00 – 14:30), στη συνέχεια ο οινογράφος και κριτικός οίνου Σίμος Γεωργόπουλος θα παρουσιάσει κρασιά από ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια της Κεντρικής Ελλάδας (16:00 -17:00) και, τέλος, όλα τα κρασιά από τις εμβληματικές για την περιοχή ποικιλίες Μαλαγουζιά και Σιρά, θα εκτεθούν ομαδοποιημένα, σε δικά τους τραπέζια, και θα τα σερβίρουν οινολόγοι οινοχόοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα Jasmine, ενώ κράτηση θέσης απαιτείται για τις δύο πρώτες, στο pr@vinetum.gr.
Τα «ΟινοΚεντρικά 2016» διοργανώνονται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum για λογαριασμό της ΕΝΟΑΚΕ, με την υποστήριξη και την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με χορηγούς τις εταιρείες Α.Γ. Κοροπούλης, Dunapack Viokyt Packaging, Elias Valavanis Glassworks και Ενοχημική. Η είσοδος για το κοινό είναι 5 ευρώ (επαγγελματίες δωρεάν).
Διαβάστε Περισσότερα »

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2016: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία



Οι συντάξεις Δεκεμβρίου 2016 θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων από τις 29 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη

Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τετάρτη

Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή.

Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολυτεχνείο - Κάλεσμα - Συγκέντρωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Λιβαδειάς



Το Πολυτεχνείο ζει;

Τα τελευταία χρόνια, ο ακροδεξιός πολιτικός λόγος – που εκφράζεται τόσο από τους Χρυσαυγίτες όσο και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας – πασχίζει να υποβαθμίσει τη σημασία  της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το ενοχλητικό για αυτούς δεν είναι, μόνο, πως η, τότε, νέα γενιά σήκωσε το κεφάλι απέναντι στους ομοϊδεάτες τους χουντικούς αλλά, κυρίως, πως τα αιτήματα εκείνων των ημερών δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα στο σύνολό τους αφού η χούντα έδωσε τη θέση της σε μια κουτσή δημοκρατία και ένα πολιτικό σύστημα γνήσιο τέκνο των προδικτατορικών χρόνων.
Ακόμα περισσότερο, τους ενοχλεί πως σήμερα στο τοπίο της οικονομικής κρίσης και διάλυσης, το Πολυτεχνείο με τα συνθήματά του παραμένει ολοζώντανο. 

ΨΩΜΙ: με την ανεργία να ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με τους μισθούς να μην φτάνουν για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες, με τις αυτοκτονίες να είναι καθημερινό φαινόμενο - άσχετο αν πλέον δεν παίζουν σαν θέμα στις ειδήσεις των 8, με τους αστέγους και όσους ψάχνουν στα σκουπίδια να είναι καθημερινό φαινόμενο που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνηθίσουμε.

ΠΑΙΔΕΙΑ: με την υποχρηματοδότηση να κάνει τεράστιες τις ελλείψεις, με τα κενά στα σχολειά να μειώνονται, τεχνητά, με την κατάργηση θέσεων εργασίας και το κλείσιμο, με την κάλυψή τους από αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές που γυρνούν με μια βαλίτσα όλη τη χώρα, με τα πανεπιστήμια να φυτοζωούν από την έλλειψη κονδυλίων χωρίς δωρεάν βιβλία, σίτιση και στέγαση για τους φοιτητές, κάνοντας τις σπουδές έναν αγώνα με πολλές θυσίες για πολλούς από αυτούς.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: με τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες να αντιμετωπίζονται με δακρυγόνα, ξύλο και καταστολή, την ποινικοποίηση κάθε εργατικού αγώνα, με τις εκκενώσεις των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη που στέγαζαν πρόσφυγες και άστεγους της πόλης, με την απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά την επίσκεψη Ομπάμα για να μην φανούν τα αισθήματα που τρέφει ο λαός για την αμερικανική κυβέρνηση.

Όχι δεν ταυτίζουμε τη σημερινή κατάσταση με τη χούντα. Παρόλα αυτά μπορούμε να αναγνωρίσουμε ομοιότητες : το δημόσιο χρέος τεράστιο, η μετανάστευση στο κόκκινο -τότε, στις φάμπρικες της Γερμανίας, τώρα, ως υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό : γιατροί, νοσηλευτές, επιστήμονες , καθηγητές αλλά και μάγειροι, ηλεκτρολόγοι, σερβιτόροι κλπ , το μεγάλο κεφάλαιο με αυξανόμενα κέρδη - και τότε και τώρα η χούντα και η κρίση ήταν και είναι για τους εργαζόμενους, για τον απλό λαό, τους αγρότες και τη νεολαία με μισθούς, δικαιώματα και μέλλον πετσοκομμένα.

Και τότε και τώρα είναι οι ίδιοι αυτοί που μακελεύουν τον πλανήτη, τότε με τις χούντες για να προωθήσουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των μεγάλων εταιρειών και την καπιταλιστική ανάπτυξη, ήθελαν να βάλουν στο χέρι όποιον λαό τολμούσε να σηκώσει το ανάστημα του και να διεκδικήσει ο ίδιος τον δρόμο που θέλει να βαδίσει. Στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Χιλή την Αργεντινή και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό έγινε ότι έγινε και στην Ελλάδα μόνο που εδώ η περίοδος της χούντας σφραγίστηκε εκτός των άλλων και με την εισβολή στην Κύπρο, τον Αττίλα και την κατοχή. ΚΑΙ τώρα, ο εχθρός των λαών είναι ο ίδιος : οι ΗΠΑ, οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης - συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, το ΝΑΤΟ διαμελίζουν χώρες και κράτη για την προώθηση των γεωπολιτικών τους παιχνιδιών και συμμαχιών, οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπων στο θάνατο και την προσφυγιά, υψώνουν φράχτες, πνίγουν μετανάστες βουλιάζοντας τις βάρκες τους, τους αντιμετωπίζουν ως παιδιά κατώτερου Θεού στοιβάζοντας τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και εγκαταλελειμμένα εργοστάσια.

ΕΑΜ –ΕΛΑΣ – Πολυτεχνείο έτσι πολεμάμε του ΝΑΤΟ το σφαγείο

Φωνάζουμε, λοιπόν, πως το Πολυτεχνείο ζει 
Φωνάζουμε πως θέλουμε ψωμί, παιδεία και ελευθερία
Φωνάζουμε πως κουραστήκαμε να αποχαιρετούμε φίλους, αδέρφια, παιδιά, συγγενείς που φεύγουν για να αναζητήσουν το μέλλον τους σε άλλες χώρες
Φωνάζουμε πως οι μετανάστες είναι αδέρφια μας που έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου για να καταλήξουν εδώ
Φωνάζουμε πως οι εχθροί μας είναι οι φασίστες που προσπαθούν να μας παρουσιαστούν σαν τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που σκορπούν το μίσος, που κάνουν πλάτες στο μεγάλο κεφάλαιο βρίσκοντας εύκολα θύματα σε κάθε μετανάστη και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, που παραχαράσσουν την ιστορία, που χτυπάνε και δολοφονούν
Φωνάζουμε πως στεκόμαστε απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που επικαλείται το αριστερό της πρόσημο ξεχνώντας ότι εφαρμόζει τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν στην περαιτέρω κοινωνική και οικονομική καταστροφή.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

«Μου δίδαξε ο γέρο-Αντόνιο πως κάποιος είναι τόσο μεγάλος όσο ο εχθρός που διάλεξε να παλέψει, κι ότι κάποιος είναι τόσο μικρός όσο μεγάλος είναι ο φόβος που τον διακατέχει. "Διάλεξε ένα μεγάλο εχθρό, κι αυτό θα σ' αναγκάσει να μεγαλώσεις για να μπορέσεις να τον αντιμετωπίσεις. Μίκρυνε το φόβο σου, γιατί, αν μεγαλώσει, εσύ θα γίνεις μικρός" μου είπε ο γερο-Αντόνιο ένα βροχερό μαγιάτικο απόγευμα, την ώρα εκείνη που βασιλεύουν το ταμπάκο και το λόγος. Η κυβέρνηση τον τρέμει τον λαό του Μεξικού, γι' αυτό έχει τόσους στρατιώτες και αστυνομικούς. Έχει ένα φόβο πολύ μεγάλο. Κατά συνέπεια, η ίδια είναι πολύ μικρή. Εμείς φοβόμαστε τη λήθη, που πάμε να τη μικρύνουμε με πόνο και αίμα. Γι' αυτό είμαστε μεγάλοι.»
     
 Υποδιοικητής Μάρκος

H Αντιφασιστική - Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 17/11 και ώρα 7:30 μ.μ. στο πεζόδρομο της Μπουφίδου (μπροστά στο άγαλμα του Μπουφίδη, κάτω από το πρώην ΙΚΑ)


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- 50 ΧΡΟΝΙΑ ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ