Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Στη φτώχεια ζουν 710.000 παιδιά στην Ελλάδα



    Στην Ελλάδα το έτος 2015 βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 37,8% των παιδιών (περίπου 710.000 παιδιά), έναντι 28,7% το 2010.
    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του εν λόγω ποσοστού στην ΕΕ την τελευταία πενταετία.


Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού... αποκλεισμού ζουν περίπου τέσσερα στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένα στα τέσσερα παιδιά στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015 που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η Eurostat.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το έτος 2015 βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 37,8% των παιδιών (περίπου 710.000 παιδιά), έναντι 28,7% το 2010. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του εν λόγω ποσοστού στην ΕΕ την τελευταία πενταετία. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό μειώθηκε από 27,5% το 2010 σε 26,9% το 2015 (περίπου 25,26 εκατομμύρια παιδιά).

Μετά την Ελλάδα, η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ 2010-2015 του ποσοστού των παιδιών που ζουν στο όριο της φτώχειας καταγράφεται στην Κύπρο (7,1 ποσοστιαίες μονάδες) και στην Ιταλία (4 ποσοστιαίες μονάδες). Στην ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας καταγράφονται στη Ρουμανία (46,8%), στη Βουλγαρία (43,7%), στην Ελλάδα (37,8%), στην Ουγγαρία (36,1%), στην Ισπανία 34,4%) και στην Ιταλία (33,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Σουηδία (14%), στη Φιλανδία (14,9%) και στη Δανία (15,7%).

Το ποσοστό των παιδιών που είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην ΕΕ μειώνεται στο μέτρο που αυξάνεται το μορφωτικό επίπεδο των γονιών τους, υπογραμμίζει η Eurostat. Στην Ελλάδα το 73% των παιδιών οι γονείς των οποίων είχαν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (έως γυμνάσιο) απειλούνταν με φτώχεια, έναντι 19% των παιδιών που ζούσαν με γονείς με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην ΕΕ είναι 65,5% και 30,3%.

Σύμφωνα με τη Eurostat, ένα παιδί (έως και 17 ετών) βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν ζει σε νοικοκυριό το οποίο είτε έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, είτε στερείται βασικών καταναλωτικών αγαθών, είτε ζουν με γονείς που βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της ανεργίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΓΑΝΑ-Δημοτικός Σύμβουλος έκλεισε δρόμο στο Μάζι Αλιάρτου

Μια εικόνα χίλιες λέξεις στο Μάζι Αλιάρτου



Αρχικά προσπάθησαν να εξυπηρετήσουν το συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο, βάζοντας διάφορες πινακίδες έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί ο δρόμος για πάρκινγκ.
Μετά από σφοδρή αντίδραση των δημοτών και την παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο αναγκάστηκαν να τις κρύψουν με σακούλες.
Στην συνέχεια λειτούργησαν με την λογική αποφασίζουμε και διατάσσουμε.
Παρκάρισε λοιπόν όλα όσα βλέπετε ακόμη και το γεωργικό μηχάνημα με κίνδυνο να προξενήσει ατύχημα και επέτυχε προς το παρόν αυτό που επεδίωκε από την αρχή . Έκλεισε το δρόμο
Γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια,  όλους τους άλλους και πιο πολύ τους συχωριανούς του…..
Πώς να ερμηνεύσεις τέτοιες συμπεριφορές?
Ως «ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ»
ΩΣ «ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ»
Ή ΩΣ «ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ»……  ΒΛΕΠΕ ΕΞΟΥΣΙΑ….
Υπάρχει άραγε κάποιος να τον μαζέψει??????????????????
Ότι και να ισχύει από τα παραπάνω είναι άξιος «συγχαρητηρίων»
να τον χαίρεστε……….
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΓΑΝΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ



Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη μαθημάτων Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), στην Βοιωτία»

                        
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας και η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ),  στο πλαίσιο της μακρόχρονης και επιτυχημένης συνεργασίας τους, προχωρούν στην επανάληψη του δημοφιλούς  Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Η έναρξη των μαθημάτων της 2ης σειράς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), στην Βοιωτία, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και ώρα 16.30, στις  αίθουσες διδασκαλίας του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, (Λ. Κουτσοπετάλου  1,  Λιβαδειά).
Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και αυτοαπασχολούμενων,  τα οποία επιθυμούν να προετοιμαστούν έγκαιρα για θέσεις αυξημένης ευθύνης και γενικότερων καθηκόντων (general management).
Επισημαίνεται δε, ότι στα  27 χρόνια λειτουργίας του, έχουν  αποφοιτήσει  πανελλαδικά (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα, Κυκλάδες,  Ρόδο, Λαμία, Βόλο, Καλαμάτα, Κοζάνη, Δράμα, Κόρινθο, Κομοτηνή, Ρέθυμνο, Χαλκίδα  και Χανιά κ.α) 4.200 στελέχη, που ήδη έχουν επιτυχημένη καριέρα στο χώρο των επιχειρήσεων.
Η ποιότητα  της προσφερόμενης εκπαίδευσης στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στην παρακολούθηση των σύγχρονων εξελίξεων στο διεθνή επιχειρησιακό στίβο μια που η επιχειρηματική δραστηριότητα αποκτά όλο και πιο έντονα παγκόσμιο χαρακτήρα.
Το διδακτικό προσωπικό αποτελεί πετυχημένο συνδυασμό Καθηγητών με έμπειρους Μάνατζερ, διακεκριμένους εισηγητές και προσωπικότητες από τον κόσμο των επιχειρήσεων.
Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της Βοιωτίας και της ευρύτερης περιοχής, μέσα από την επένδυση στη γνώση και το ανθρώπινο δυναμικό.

Μεταξύ των σπουδαστών είναι στελέχη από τις ακόλουθες εταιρίες: Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΕΒΕ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδειάς «Αιχμέας», «ISOSTEVIA», «Coca Cola 3E» και άλλες.

Την έναρξη των μαθημάτων του προγράμματος θα πραγματοποιήσει ο Υπεύθυνος για την διοργάνωση και διεξαγωγή του προγράμματος και Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους καθώς και οι κ.κ. Νίκος Βλασσόπουλος και Μάκης Φιτέογλου, επιστημονικοί συνεργάτες της ΕΕΔΕ.





Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Ανακοίνωση της αστυνομίας για τηλεφωνική απάτη


Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), επειδή, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, με τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης, από δράστες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πρόσφατη υπόθεση της εξάρθρωσης εγκληματικού δικτύου, το οποίο δραστηριοποιείτο σε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ:

Οι δράστες τηλεφωνούν προσποιούμενοι τους «αστυνομικούς από το Μαρούσι».

«Ενημερώνουν» τους πολίτες ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε με βεβαιότητα ότι αποτελούν στόχο κλοπής.

Τους ζητούν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματα τους, προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι τους αστυνομικός για να τα μεταφέρει προς «φύλαξη» στο Αστυνομικό Τμήμα.

Τους προτρέπουν, μέχρι τη μετάβαση του αστυνομικού, να αποκρύψουν τα χρήματα και κοσμήματα σε διάφορα σημεία του σπιτιού τους (συνήθως στον καταψύκτη).

Η ΓΑΔΑ κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία, καλώντας το «100».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας



Πρόσκληση σε συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περι-φερειακής  Ενότητας  Βοιωτίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου  (Φίλωνος 35-39), θα  διεξαχθει  η σύσκεψη  του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Βοιωτίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με θέματα:

α)Απολογισμός  Αντιπυρικής  Περιόδου  2016.
β)Σχεδιασμός  και  λήψη Μέτρων των φορέων για την αντιμετώπιση  κίνδυνων από καιρικά φαινόμενα όπως Χιονοπτώσεις –Παγετός- Πλημύρες, για την Χειμερινοί περίοδο 2016 - 2017.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

       ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Παρίσι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών


Η διάλεξη της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κας Αλεξάνδρας Χαραμή στο Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι.

      Διάλεξη με θέμα «Από ένα μουσείο στο άλλο: το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών Βοιωτίας (Ελλάδα)» [D'un musée à l'autre: le nouveau musée archéologique de Thèbes, Béotie (Grèce)], μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου και Δ/ντή του Μουσείου Λούβρου κ. Jean-Luc Martinez, παρέδωσε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή, στο πλαίσιο των κύκλων διαλέξεων του Μουσείου του Λούβρου με θεματική «Η τρέχουσα έρευνα στην ιστορία της τέχνης και αρχαιολογίας», την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου του Λούβρου.
      Την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή προλόγισε ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου. 
      Με την ομιλία δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν έστω και εξ αποστάσεως το τεράστιο αυτό έργο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας και τη νέα μόνιμη έκθεση, η οποία αναπτύσσεται τώρα σε τρεις θεματικές ενότητες, αντιπροσωπευτικές των χιλιετιών συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία, από την Παλαιολιθική εποχή έως την ίδρυση του ελληνικού κράτους.
      Στην ομιλία της η κα. Αλεξάνδρα Χαραμή παρουσίασε τον διαχρονικό χαρακτήρα του νέου Μουσείου και την ακτινοβολία του πολιτισμού των Βοιωτών στη σύγχρονη εποχή, μέσα από χαρακτηριστικά ευρήματα, ψηφιακές εφαρμογές, εποπτικό υλικό, αναπαραστάσεις, αλλά και μέσα από τα ίδια τα μνημεία, όπως ο πύργος ο επονομαζόμενος του Saint-Omer και τα αρχιτεκτονικά λείψανα που αποκαλύφθηκαν στα θεμέλια του νέου κτιρίου.
      Μετά το τέλος της διάλεξης, η κα. Αλεξάνδρα Χαραμή παρακάθισε σε γεύμα που δόθηκε προς τιμήν της, παρουσία μελών της Γεν. Διεύθυνσης του Μουσείου του Λούβρου και του Τμήματος Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων.
     Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη της κας Αλεξάνδρας Χαραμή στους χώρους αποθήκευσης και φύλαξης αρχαιοτήτων-αντικειμένων τέχνης του Μουσείου του Λούβρου, από την κα. Violaine Jeammet, μέλος του Τμήματος Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων.
    Τέλος, συνάντηση είχε η κα. Αλεξάνδρα Χαραμή με καθηγητές από την École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Παρισιού), οι οποίοι θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία συνεργασίας με την ΕΦΑ Βοιωτίας.

(http://www.louvre.fr/d-un-musee-l-autre-le-nouveau-musee-archeologique-de-thebes-beotie-grece)

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε , παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ΕΦΑ Βοιωτίας-
κα. Πηνελόπη Κουρκούτη: E-mail:  efavio@culture.gr,  τηλ. επικ.: 22620-23559 και 22620- 80945.                                       

                                                                   



Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ



Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος έφερε στη Βουλή, με Ερωτήσεις του (1145/14.11.2016, 1144/14.11.2016, 1116/11.11.2016), αναμένοντας τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών, σημαντικά κοινωνικά θέματα για τη φτωχοποίηση (το 40% του ελληνικού πληθυσμού στερείται τα βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες!), τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών (870.000 τραπεζικούς λογαριασμούς δεσμεύει η Εφορία!) και την ανεργία (μείωση κατά 82.810 των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο!) που πλήττουν τους συμπολίτες μας.
Τα κείμενα των Ερωτήσεων έχουν ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Οικονομικών.

ΘΕΜΑ: Το 40% του ελληνικού πληθυσμού στερείται τα βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες!

Σύμφωνα με έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ (Σεπτέμβριος 2016) για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα, το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα στερείται τα βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση. 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο. Ενδεικτικό είναι ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα! Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Πώς προτίθεται η Κυβέρνηση, έμπρακτα, να συνδράμει τον σχεδόν μισό πληθυσμό της χώρας που στερείται τα βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες; Τι μέτρα θα ληφθούν για την υποστήριξη, ιδιαίτερα, των νοικοκυριών με παιδιά χωρίς κανένα οικογενειακό εισόδημα;
Ο ερωτών Βουλευτής


ΘΕΜΑ: 870.000 τραπεζικούς λογαριασμούς δεσμεύει η Εφορία!

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς την Εφορία να αυξάνουν συνεχώς κάθε μήνα, λόγω της μειωμένης φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, της ύφεσης, καθώς και της αύξησης πολλών επιβαρύνσεών τους (όπως υπερφορολόγησης, ασφαλιστικών εισφορών) η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όπως είχε ήδη προαναγγείλει η Κυβέρνηση, καταφεύγει στη μαζική επιβολή αναγκαστικών μέτρων – κυρίως δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και κατασχέσεις υπέρ τρίτων - προκειμένου να επιτύχει τους στόχους, που έχουν τεθεί με το μνημόνιο. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, αναγκαστικά μέτρα έχουν ήδη επιβληθεί σε τουλάχιστον 770.000 φορολογούμενους, ενώ προγραμματίζεται η επιβολή αναγκαστικών μέτρων σε ακόμη 100.000 οφειλέτες μέχρι το τέλος του χρόνου. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Πώς θα αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση τον φαύλο κύκλο της υπερφορολόγησης και της γενικότερης αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, χωρίς ευθύνη τους, με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων, που αναπόφευκτα οδηγούν σε τέλμα και θα γονατίσουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους;
      
   Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΘΕΜΑ: Μείωση κατά 82.810 των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο!
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», οι θέσεις εργασίας που μειώθηκαν στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο του 2016 ανέρχονται σε 82.810!! Συγκεκριμένα, προσλήφθηκαν 185.895 άτομα και έχασαν τη δουλειά τους 268.705. Για τον Οκτώβριο, φέτος, η απώλεια θέσεων εργασίας ήταν μεγαλύτερη κατά 56.473 από τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
Πότε και πώς προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη σοβαρή εντεινόμενη κρίση στον τομέα της απασχόλησης, και του ολοένα αυξανόμενου αριθμού ανέργων, που έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία;
Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ»
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα της ΝΟΔΕ Βοιωτίας σχετικά με την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Μήνυμα της ΝΟΔΕ Βοιωτίας σχετικά με την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:
<< 43 χρόνια μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, όλοι οι Έλληνες στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στην κορυφαία αντιδικτατορική δράση της νεολαίας και του λαού για την προάσπιση της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ισονομίας.
Τιμούμε όλους τους αγνούς αγωνιστές που δεν κεφαλαιοποίησαν ποτέ πολιτικά & κομματικά, τον αγώνα τους για την Πατρίδα και τις αξίες της Δημοκρατίας.
43 χρόνια μετά, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και οφείλουμε να σταθούμε ξανά στην πρώτη γραμμή για τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας, τα ατομικά & συλλογικά δικαιώματα, την αναδιοργάνωση των θεσμών , την ισχυροποίηση της κοινωνικής συνοχής & αλληλεγγύης. >>

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ψίχουλα» από 35 έως 70 ευρώ αντί ΕΚΑΣ σε 89.764 συνταξιούχους

«Ψίχουλα» των 35 ως 70 ευρώ το μήνα και αυτά για το διάστημα Αυγούστου – Δεκεμβρίου δίνει το υπουργείο Εργασίας ως «αντισταθμιστικά μέτρα» σε 89.764 φτωχούς συνταξιούχους που έχασαν φέτος 115 έως 230 ευρώ από το ΕΚΑΣ.

Η διάταξη για τα αντισταθμιστικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση στον νόμο 4411/2016, αφού πρώτα έκοψε το ΕΚΑΣ από 160.000 συνταξιούχους, προβλέπει μεταξύ άλλων ότι όσοι σταμάτησαν να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ ή είχαν απώλειες από 115 ευρώ και πάνω θα πάρουν ως αντιστάθμισμα το 30% της απώλειας με μηνιαία προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Συνταξιούχος που έπαιρνε 230 ευρώ από το ΕΚΑΣ και κόπηκε με τα νέα αυστηρότερα κριτήρια θα πάρει ως αντιστάθμισμα 70 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας για αγορές για διατροφή.

Αυτή η ελεημοσύνη έχει και ημερομηνία λήξης που είναι η 31η Δεκεμβρίου 2016, γιατί αυτό λέει ο νόμος που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αφού έκοψαν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το ΕΚΑΣ από 160.000 νοικοκυριά φτωχών συνταξιούχων.

Από τους 89.764 συνταξκιούχους, που κατά μέσο όρο έπαιρναν ΕΚΑΣ 200 ευρώ το μήνα αφαιρέθηκαν πάνω από 100 εκατ. ευρώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Η κυβέρνηση τους επιστρέφει όμως μόλις 20,98 εκατ. ευρώ και αυτά μόνο για πέντε μήνες.

Με αυτά τα χρήματα, που κατά μέσο όρο αντιστοιχούν 37 ευρώ τον μήνα στον καθένα από τους 89.764 δικαιούχους για τους μήνες από Αύγουστο μέχρι και Δεκέμβριο.

Όσοι έπαιρναν ΕΚΑΣ 230 ευρώ θα λάβουν 70 ευρώ για πέντε μήνες, ήτοι 350 ευρώ από Αύγουστο μέχρι Δεκέμβριο.

Όσοι έπαιρναν ΕΚΑΣ 175 ευρώ θα λάβουν τώρα 53 ευρώ τον μήνα για πέντε μήνες, δηλαδή 263 ευρώ.

Όσοι έπαιρναν ΕΚΑΣ 115 ευρώ θα λάβουν κάρτα αγορών από τα σούπερ μάρκετ με ποσό 35 ευρώ το μήνα, δηλαδή 175 ευρώ για το πεντάμηνο Αυγούστου – Δκεμβρίου!
enikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λευκή γλώσσα: Γιατί συμβαίνει – Πότε πρέπει να σας ανησυχήσει



Η λευκή γλώσσα είναι μια επίστρωση από υπολείμματα, βακτήρια και νεκρά κύτταρα στο στόμα σας που την κάνουν να φαίνονται λευκή. Αν και η εμφάνιση της λευκής γλώσσας μπορεί να είναι ανησυχητική, η κατάσταση είναι συνήθως ακίνδυνη και προσωρινή.

Ωστόσο, η λευκή γλώσσα μπορεί να είναι μια ένδειξη ορισμένων σοβαρών παθήσεων, που κυμαίνονται από μια μόλυνση έως μια προκαρκινική κατάσταση.

Αίτια

Η λευκή γλώσσα είναι το αποτέλεσμα υπερανάπτυξης και διόγκωσης των στενόμακρων απολήξεων (θηλές) στην επιφάνεια της γλώσσας σας. Η εμφάνιση ενός λευκού επιχρίσματος προκαλείται από ουσίες, βακτήρια και νεκρά κύτταρα που “κολλάνε” ανάμεσα στις διογκωμένες -και μερικές φορές υπό φλεγμονή- απολήξεις.

Οι αιτίες της υπερτροφίας ή της φλεγμονής αυτών των θηλών στην γλώσσα περιλαμβάνουν:

Κακή στοματική υγιεινή

Ξηροστομία

Αφυδάτωση

Κάπνισμα

Κατανάλωση αλκοόλ

Αναπνοή από το στόμα

Πυρετός

Παραδείγματα καταστάσεων που σχετίζονται με λευκές κηλίδες ή άλλες δυσχρωμίες της γλώσσας περιλαμβάνουν:

Χρήση ορισμένων φαρμάκων, όπως η παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών

Τσίχλα

Λευκοπλακία

Ομαλός λειχήνας του στόματος

Καρκίνος του στόματος

Καρκίνος της γλώσσας

Σύφιλη

HIV/AIDS

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Η λευκή γλώσσα είναι γενικά ένα ήπιο φαινόμενο και μπορεί να υποχωρήσει με το απαλό βούρτσισμα στην γλώσσα με μια οδοντόβουρτσα ή με μια ξύστρα γλώσσας και πίνοντας άφθονο νερό.

Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό ή τον οδοντίατρό σας αν:

Έχετε παρατηρήσει και άλλες αλλαγές στη γλώσσα σας

Η γλώσσα σας πονάει

Το λευκό χρώμα στην γλώσσα σας επιμένει για περισσότερο από μερικές εβδομάδες
Το διαβάσαμε στο iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΟΕ: Διαχρονικό το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου



43 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Τα συνθήματα «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία», «Εθνική Ανεξαρτησία», «Κάτω η Χούντα»  που βροντοφώναξαν οι φοιτητές, η νεολαία, ο ελληνικός λαός έφεραν ξανά τη δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε.
Το Πολυτεχνείο, δεν είναι, απλά, μια επέτειος. Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.  Ο ελληνικός λαός έδωσε τη μάχη ενάντια σε αυτούς που καταπατούσαν το αγαθό της ελευθερίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Σήμερα, που οι πολιτικές των μνημονίων έχουν οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία, την αγωνία  για την καθημερινή επιβίωση και στην εξαθλίωση. Σήμερα που με τα μέτρα του 3ου μνημονίου να αποτελειώνουν ότι έχει απομείνει από τα   εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα κι έχουν οδηγήσει στη διάλυση της Παιδείας, της Υγείας και όλων των «πυλώνων» του κοινωνικού κράτους, ο λαός μας, με τη δύναμη που αντλεί από τον αγώνα του Νοέμβρη του 1973, παλεύει για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής.
    Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί αλλά και το σύνολο των εργαζομένων με συνεπείς και συνεχείς αγώνες περιφρουρούμε τη δημοκρατία και το αγαθό της δημοσίας δωρεάν παιδείας. Συνεχίζουμε τον αγώνα αταλάντευτοι και ενωμένοι. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου εμπνέει και καθοδηγεί τους αγώνες μας. 
Από τη Δ.Ο.Ε.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ