Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Πρασίνισε το Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου-ΦΩΤΟ


Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή φυσικού χλοοτάπητα,
στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου
Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή φυσικού χλοοτάπητα, στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου, και από σήμερα δίνεται και πάλι για χρήση στους πολίτες, σχεδόν μετά από ένα μήνα εργασιών.

 
Μετά την ολοκλήρωση και της παρέμβασης αυτής, σε συνδυασμό και με τις προηγούμενες εργασίες τοποθέτησης ταρτάν στο χώρο του στίβου, το Δημοτικό Σταδίου Αλιάρτου, αναβαθμίζεται και μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες των αθλητών, αλλά και αθλούμενων πολιτών.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση αιτήσεων για Άθληση στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων

Συνεχίζουν έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου,
οι αιτήσεις για συμμετοχή στο Πρόγραμμα

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σας ενημερώνει ότι δόθηκε παράταση στην υποβολή αιτήσεων για την συμμετοχή στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους του έτους 2016 -2017, έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.  Στα Αθλητικά Προγράμματα του Δήμου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι (ενήλικες και παιδιά) ανεξαρτήτως ηλικίας.

Για την εγγραφή σε κάποιο από τα τμήματα αθλητισμού, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση σχετικής αίτησης που διατίθεται από την Γραμματεία του Δημαρχιακού Καταστήματος (Αλιάρτου) και από το Δημοτικό Κατάστημα Θεσπιέων (Θεσπιές) ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (www.aliartos.gov.gr).

Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται ή στην Γραμματεία του Δημαρχιακού Καταστήματος Αλιάρτου ή στο Δημοτικό Κατάστημα Θεσπιέων καθημερινά 10:00 – 12:00

Έντυπα αιτήσεων
Άθληση για Όλους, 2016-2017
1) Αίτηση Εγγραφής – Υπεύθυνη Δήλωση (Ενηλίκου): (word)/(pdf)
2) Αίτηση Εγγραφής – Υπεύθυνη Δήλωση (Ανηλίκου) : (word)/(pdf)
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο Κωστής Στεφανόπουλος

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισήχθη στο νοσοκομείο με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού
Στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» νοσηλεύεται τα δύο τελευταία 24ωρα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος. Ο 90χρονος πολιτικός εισήχθη με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.
Η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη με δεδομένη την ηλικία του αλλά και την επιβαρυμένη υγεία του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Λιβαδειά

Αντιπροσωπεία μελών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκε χθές τη Λιβαδειά στην προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με τους 21 απασχολούμενους της Κοινωφελούς Επιχείρησης  του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) που θα διαχειριστούν το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia”.
Η πρώτη αυτή συνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση των απασχολουμένων σχετικά με τους κανόνες της συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών για την υλοποίηση του προγράμματος και την αναφορά των στόχων που έχουν τεθεί από τις δύο πλευρές και πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2016.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας έδωσαν συμβουλευτικές/κατευθυντήριες οδηγίες σε όλη την ομάδα της ΚΕΔΗΛ, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία μικρή εκπαίδευση σε συγκεκριμένες ειδικότητες.
Το παρών στη συνάντηση έδωσε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Αθανάσιος Αλεστάς και η Αντιπρόεδρος , κ. Κοσμίδη – Περλεπέ Πανωραία.
Το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένων Εθνών και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Αυτή η δημοσίευση έχει γίνει με την υποστήριξη του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Το περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων και δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντανακλά τις απόψεις της Ύπατης Αρμοστείας».

Διαβάστε Περισσότερα »

24 τόνους ακτινίδια μοίρασε ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων

Περίπου 24 τόνους ακτινίδια μοίρασε ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων

Περισσότεροι από εικοσιτέσσερις τόνους ΕΛΛΗΝΙΚΑ ακτινίδια διανεμήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στα  σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, με πρωτοβουλία του οικείου δήμου.

Η παραλαβή έγινε κατόπιν της υπογραφής συμφωνητικού παράδοσης αποσυρόμενων προϊόντων, μεταξύ του Δήμου και της Οργάνωσης Παραγωγής Φρούτων Α.Σ. Επισκοπής, για διανομή στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΦΕΚ 1701 τ.Β΄/14-8-2015).

Στη διανομή συμμετείχαν, εκτός από τους υπαλλήλους του Δήμου, οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων  και  εθελοντές πολίτες, τους οποίους ευχαριστώ θερμά, καθώς  θα ήταν αδύνατη η διαχείριση τόσο μεγάλης ποσότητας φρούτων, χωρίς τη συνδρομή τους .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΝΕΟΣ ΑΝ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.



Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Βαγγέλης Μπασιάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον τιμητικό ορισμό μου από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα έχω την ευκαιρία να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με την Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και με το συνάδελφο Χρήστο Δήμα, για την προώθηση της υλοποίησης του βασικού εθνικού οράματος μας, όσον αφορά την τόνωση των επενδύσεων και την προσέλκυση κεφαλαίων, που ειδικά σήμερα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα. Με σειρά πρωτοβουλιών μας για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, ως σημαντικού επενδυτικού προορισμού, την άρση των σημερινών γραφειοκρατικών εμποδίων, τη διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων, την αξιοποίηση κάθε είδους αναπτυξιακών προγραμμάτων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους ελληνικούς φορείς και τους εκπροσώπους τους. Ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, σε τομείς όπως, ο τουρισμός, η βιομηχανία και η βιοτεχνία, τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, το εμπόριο, τα συστήματα εφοδιασμού-διαμετακόμισης (logistics), η ενέργεια, η υγεία, η τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών. Ενάντια σε κακές πρακτικές, στρεβλώσεις, προκαταλήψεις και ιδεοληψίες του παρελθόντος. Μπορούμε μαζί να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε μια νέα εθνική στρατηγική, που - παρά τις σημερινές δυσκολίες, όταν, πολύ σύντομα, με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου – θα αλλάξει το οικονομικό και επενδυτικό κλίμα, αξιοποιώντας και τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας, θα επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, με εξωστρέφεια και θα τονώσει την απασχόληση.»


Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

Σημειώνεται ότι, ο Βαγγέλης Μπασιάκος θα βρίσκεται το επόμενο τετραήμερο στην Κωνσταντινούπολη, για να μετάσχει, εκ μέρους της ΝΔ, στην ετήσια Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (της οποίας είναι μέλος), όπου και θα μιλήσει για τις ποικίλες δυσμενείς επιπτώσεις του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα μας, επιδιώκοντας την κατανόηση του προβλήματος από τους συμμάχους και εταίρους μας και την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη από την πλευρά τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικό: Χωρίς αλλαγές τα τέλη κυκλοφορίας -Καμία μείωση για τα παλιά ΙΧ

Χωρίς αλλαγές θα είναι τελικά για το 2017 τα τέλη κυκλοφορίας.

Από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν πως αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια- κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες  τροποποιήσεις.

Ωστόσο στην άτυπη ενημέρωση του υπουργείο αναφέρεται πως στο μέλλον θα γίνουν αλλαγές και κάνουν λόγο για τη δημιουργία εφαρμογής  που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π. χ με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).
Με τον τρόπο αυτό:
Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.
Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.
Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.

Εως αυτή την ώρα πάντως δεν έχει ανοίξει η εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2017.




Διαβάστε Περισσότερα »

Μεταλλίων... συνέχεια για την Αναγέννηση Λιβαδειάς



ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


 Badminton U9 - U11 - U17  ( 4 Χρυσά – 1 ασημένιο – 5 χάλκινα )
Στο Περιφερερεικό Προκριματικό Πανελληνίου Πρωταθλήματος α΄ φάσης Badminton στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς την Κυριακή 13/11/2016 οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου μας έφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα.
Κατηγορία U-9  (έτη γέννησης 2008-09-10  ) Πιλοτική εφαρμογή
Απλό αγοριών : 1η  Θέση Χρυσό μετάλλιο Σακελλαρίου Γιώργος (2009)
          3η Θέση Χάλκινο μετάλλιο Μπεϊνάς Νικηφόρος (2009) Νάνος Σωτήρης (2009)
Κατηγορία U11 (έτη γέννησης 2006-07-08-09-10)
Απλό αγοριών    : 2η  Θέση Ασημένιο μετάλλιο Μπαμπλέκος Αναστάσης (2007)
Απλό κοριτσιών : 3η Θέση Χάλκινο μετάλλιο Λαμπίδη Ναταλία (2006)
Νάνος Νικόλαος – Μιμίκος Γεώργιος - Περγαντίνας Στέλιος – Πούλος Νικόλαος – Παπανικολάου Σπύρος – Παπανικολάου Γεώργιος – Περγαντίνας Κωνσταντίνος – Σακελλαρίου Ηρακλής – Περγαντίνα Μαριάννα – Σταυλιώτη Βάλια – Καντά Δήμητρα.
Κατηγορία U17 (έτη γέννησης 2000-01 με δικαίωμα συμμετοχής η κατηγορία U15 2002-03)
Διπλό μικτό  : 1η θέση και χρυσό μετάλλιο Μπάρτζου Ελίνα (2001) με συμπαίκτη τον Μπουλίο Μάριο του Φ.Ε.Ο Θήβας
        3η θέση και χάλκινο μετάλλιο Κωνσταντακάτου Στεφανία (2001) με συμπαίκτη τον Παπαδόπουλο Παναγιώτη του Ο.Α Λαυρίου
Διπλό κοριτσιών: 1η θέση και χρυσό μετάλλιο Μπάρτζου Ελίνα (2001) με συμπαίκτρια την Κωνσταντακάτου Στεφανία (2001) του συλλόγου μας
               3η θέση και χάλκινο μετάλλιο Σπυρίδου Παναγιώτα (2003) – Ζαφείρα Γλυκερία (2003)
Επίσης αγωνίστηκαν Σώκος Λάμπρος – Σώκος Γιάννης – Μπάρτζου Αθανασία.
Προπονητής ο Κος Ορκόπουλος Αθανάσιος ( Ομοσπονδιακός Προπονητής )
    Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας ευχαριστεί την Δήμαρχο Λεβαδέων Κα Πούλου όπως και την Αθλητική Επιτροπή για την παραχώρηση του κλειστού Γυμναστηρίου για την διεξαγωγή του παραπάνω πρωταθλήματος όπως και την παραχώρηση για την Κυριακή 4 Δεκέμβρη όπου θα γίνει το τελευταίο Περιφερειακό της Α΄ φάσης για την περιφέρεια Αττικής Βοιωτίας Εύβοιας στις κατηγορίες U13 και Αντρών – Γυναικών, στηρίζοντας το άθλημα της Αντιπτέρισης αλλά γενικότερα τον σύλλογό μας στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε.
    Στην διοργάνωση παραβρέθηκε και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κα Χατζήνα Βικτωρία η οποία και έκανε την απονομή στην κατηγορία U9 που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πιλοτική μορφή. Η Πρόεδρος ενθουσιάστηκε με την απόδοση όλων των αθλητών αλλά έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πρωτοεμφανιζόμενο αθλητή μας Σακελλαρίου Γεώργιο (2009) ο οποίος κατέπληξε τους πάντες με την απόδοσή του.

Με τιμή
Για Το Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΑΡΤΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ        ΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις εκδηλώσεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου για το Πολυτεχνείο ο Δήμαρχος Θηβαίων




Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου που πραγματοποίησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέα Χατζησταμάτης, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Θεόδωρου Παγώνα.

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού τίμησαν τη φοιτητική νεολαία του Πολυτεχνείου, που με την αγωνιστική της διεκδίκηση άλλαξε το ρου της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, εδραιώνοντας τη Δημοκρατία στη χώρα μας, με μια εξαιρετική και πρωτότυπη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία και επιμέλεια της δασκάλας κας  Ζωής Μαστροθανάση.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, που μας θυμίζει ότι η προάσπιση της δημοκρατίας και η υπεράσπιση της ελευθερίας είναι χρέος όλων μας και διασφαλίζονται με την ενότητα, τη συλλογικότητα και την ομοψυχία.



Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/11/17-3.html


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες μετά το χαστούκι του ΣΤΕ στον ΕΝΦΙΑ

Τον ασκό του Αιόλου για τις αντικειμενικές αξίες και τη φορολόγηση των ακινήτων ανοίγει η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία το υπουργείο Οικονομικών καλείται να διορθώσει τις αξίες σε τέσσερις περιοχές στις οποίες είτε δεν έγιναν καθόλου μειώσεις είτε έγιναν και ήταν πολύ περιορισμένες.

Πρόκειται, για παράδειγμα, για περιοχές όπως η Εκάλη και το Ψυχικό στις οποίες από τον Μάιο του 2015 που άλλαξαν οι αντικειμενικές αξίες δεν έγινε καμία αλλαγή. Τότε το υπουργείο Οικονομικών με κριτήρια περισσότερο πολιτικά και λιγότερο οικονομικά πάγωσε στις λεγόμενες ακριβές περιοχές τις αξίες ενώ οι μειώσεις, έγιναν κλιμακωτά, με βάση το ύψος της τιμής ζώνης.

Αυτό ακριβώς το ελάττωμα των νέων αντικειμενικών έβαλαν στο στόχαστρο αυτοί που προσέφυγαν και κατάφεραν να πετύχουν νέα δικαστική απόφαση με την οποία το υπουργείο Οικονομικών υποχρεώνεται να διορθώσει τις αντικειμενικές αξίες σε αυτές τις τέσσερις περιοχές το αργότερο έως το τέλος του έτους, αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος οι νέες αξίες δεν θα ισχύσουν αναδρομικά καθώς αν συνέβαινε αυτό θα έπρεπε να επιστραφούν χρήματα στους φορολογούμενους σε αυτές τις περιοχές λόγω του επανυπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων (μεταβίβασης κλπ)

Ωστόσο, η απόφαση αυτή αποτελεί και τη χαριστική βολή στο σύστημα των αντικειμενικών τιμών, όπως το γνωρίζουμε και εφαρμόστηκε από το 1982 και μετά. Οι αντικειμενικές αξίες επί της ουσίας μπορούν πλέον να ακυρωθούν με προσφυγές που θα αφορούν στη διόρθωση των τιμών ζώνης και σε άλλες περιοχές καθώς συνολικά οι τιμές άλλαξαν βάση μαθηματικού τύπου (κλιμακωτή μείωση) και όχι βάση δεδομένων της αγοράς.

Από την υποχρεωτική αλλαγή των τιμών στις τέσσερις περιοχές της χώρας που "δικαιώθηκαν" (Εκάλη, Ψυχικό, Νέος Βουτζάς, Δελφοί Αμφίσσης) θα προκύψουν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ του 2017 για τους φορολογούμενους που έχουν ακίνητα σε αυτές τις περιοχές καθώς ο φόρος του νέου έτους θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές ζώνης που θα προκύψουν από τις "διορθώσεις" που θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών. Με δεδομένο όμως ότι ο εισπρακτικός στόχος του φόρου δεν πρόκειται να αλλάξει αλλά θα παραμείνει στα 2,65 δισ. ευρώ, είναι πιθανό να υπάρξουν τροποποιήσεις σε κλίμακες και φορολογικούς συντελεστές που θα ακυρώσουν το όποιο όφελος θα έχουν οι ιδιοκτήτες σε αυτές τις τέσσερις περιοχές από τη μείωση των αντικειμενικών. Ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο τελευταίος που θα υπολογιστεί με τις αντικειμενικές αξίες (ως βάση θεωρούνται οι τιμές που ισχύουν την 1η Ιανουαρίου) καθώς έρχονται εντός του επόμενου έτους οι νέες εμπορικές αξίες.

Τελειώνουν οι αντικειμενικές

Η μετάβαση από τις αντικειμενικές στις εμπορικές αξίες εντός του 2017 αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και μάλιστα οι νέες αξίες πρέπει να οριστούν  το αργότερο έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους. Ωστόσο, η σχετική επιτροπή που έχει οριστεί στο υπουργείο Οικονομικών μόνο εύκολο δεν έχει βρει αυτό το εγχείρημα. Αξιόπιστος τρόπος για τον υπολογισμό των εμπορικών αξιών δεν υπάρχει και αυτό που εξετάζεται είναι η θέσπιση ενός μείγματος δεδομένων που θα δίνει μια τάξη μεγέθους για την τιμή των ακινήτων σε κάθε περιοχή.

Στο μείγμα αυτό θα περιλαμβάνονται τα δεδομένα που συλλέγουν οι τράπεζες από τις εκτιμήσεις που κάνουν για την εγγραφή προσημειώσεων, οι εκτιμήσεις ορκωτών εκτιμητών ακινήτων, οι ζητούμενες τιμές από πωλητές μέσω μεσιτικών δικτύων και το ύψος των μισθωμάτων όπως προκύπτουν από την ηλεκτρονική δήλωση μισθώσεων στο taxisnet. Μένει βέβαια να δούμε αν το εγχείρημα θα πετύχει.
capital.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη τριών γυμναστών στον Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων προκηρύσσει την πρόσληψη τριών (3) Πτυχιούχων  Φυσικής Αγωγής, για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους. Η σύμβαση εργασίας θα είναι ορισμένου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου και η διάρκεια θα είναι από την ημέρα της πρόσληψης έως οκτώ μήνες.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο Γραφείο Προσωπικού στο Δημοτικό κατάστημα, ημιόροφος, γραφείο 6 και από τις 22 Νοεμβρίου έως και τις 28 Νοεμβρίου 2016.
 Θα υλοποιηθούν τα εξής  Προγράμματα Άθλησης για Όλους για το 2016 – 2017
1. Ειδικά προγράμματα άθλησης, Ψυχική Υγεία: 2 τμήματα.
2. Γενικά προγράμματα άθλησης, Αθλητισμός και Γυναίκα: 10 τμήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο προγραμμάτων κ. Αναστασίου Βασίλειο, τηλ:22613-50834, Γραφείο Προσωπικού: 22613-50833, ΦΑΞ: 22613-50831, email. vanastasiou@livadia.gr , σε ημέρες και ώρες λειτουργίας του Δήμου ή να επισκεφθούν τον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Λεβαδέων www.livadia.gr
            
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας πάει.. Θέατρο

Ο Σύλλογος πάει θέατρο  Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

στη θεατρική παράσταση  «Αποχαιρετιστήριο δείπνο»
Κωμωδία των Matthieu Delaporte, Alexandre de la Patelliere

Ερμηνεύουν: Λ. Λαζόπουλος, Μ. Λεκάκη, Λ. Ελευθερίου.

Ο Πιέρ και η Κλοτίλντ οργανώνουν αποχαιρετιστήρια δείπνα για φίλους. Δεν υπολογίζουν όμως πως η συνάντηση με τον παλιότερό τους φίλο θα τους μπλέξει σε ένα περίεργο παιχνίδι.

    Τιμή συμμετοχής: 22 € (εισιτήριο- λεωφορείο)
Πληροφορίες-Κρατήσεις :
                                                       Χαλιαμάλιας Φώτης                                                           6948781818     /   22620-65296


•       Ώρα αναχώρησης από την Θήβα (ΣΦΕ)  στις 14 :45 μ.μ.
•       Ελεύθερη ώρα 16:15 με 17:45  περίπου για καφέ. Το θέατρο βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος.(ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ, Ιπποκράτους 7)
•       Ανάλογα με τις συμμετοχές θα γίνει στάση στο Σχηματάρι.  
                                                      



Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφόρησαν τα ημερολόγια 2017 της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας



Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορεί το Εγκόλπιο Ημερολόγιο έτους 2017 της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ορθόδοξη Οικογένεια, που σήμερα βάλλεται πανταχόθεν και η οποία είναι το θεμελιώδες κύτταρο της κοινωνικής ζωής και θεσμοθετημένη από τον Ίδιο τον Θεό.

Η τιμή εκάστου ημερολογίου ανέρχεται στο 1,50 ευρώ.
Τα ημερολόγια θα διατίθενται από τις κατά τόπους Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεώς μας.
Τα έσοδα από την πώληση του Ημερολογίου θα διατεθούν ἐξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεώς μας και των ευαγών Ιδρυμάτων της Τοπικής μας Εκκλησίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα – Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2016: Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα δοθεί

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων από τον οργανισμό εφόσον έχουν επιδοτηθεί το διάστημα από 1 Μαΐου 2016 έως και 31 Δεκεμβρίου 2016.

Το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2016 αναμένετε και φέτος να δοθεί όπως κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των εορτών.

Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2015 και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης.

Το Δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Το ποσό που δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι ίσο με το επίδομα ανεργίας εφόσον έπαιρναν το βοήθημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016. Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω θα δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ψάχνοντας την Ντόρι» και «Doctor Strange» στον Κινηματογράφο Θήβας


Σας ενημερώνουμε, ότι από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβληθούν οι κινηματογραφικές ταινίες «Ψάχνοντας την Ντόρι» και «Doctor Strange».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 17/11/2016 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11/2016

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 6.30 μ.μ.

Ψάχνοντας την Ντόρι

Σκηνοθεσία: Άντριου Στάντον, Άνγκους ΜακΛέιν

Διάρκεια: 97΄

Είδος ταινίας: Animation - Μεταγλωττισμένο

«Ένα χρόνο μετά την επιστροφή του Νέμο στο σπίτι του είναι η σειρά της ξεχασιάρας Ντόρι να ηγηθεί μιας νέας αναζήτησης. Η συμπαθέστατη μπλε ψαρίνα ξεκινά μια επικίνδυνη εκστρατεία για να βρει την οικογένειά της στην άλλη άκρη του ωκεανού».


Doctor Strange



  ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 9.15 μ.μ.


Σκηνοθεσία: Σκοτ Ντέρικσον

Ηθοποιοί: Ρέιτσελ Μακάνταμς, Μπένεκτιτ Κάμπερμπατς, Τίλντα Σουίντον, Μαντς Μίκελσεν, Σκοτ Άντκινς

Διάρκεια: 115 λεπτά

Είδος ταινίας: Περιπέτεια


«Η ζωή του παγκοσμίως διάσημου νευροχειρουργού Στίβεν Στρέιντζ αλλάζει ριζικά όταν ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα τού στερεί τη χρήση των χεριών του. Όταν η παραδοσιακή φαρμακευτική ιατρική αποτυγχάνει, ψάχνει για βοήθεια και ελπίδα σε έναν αναπάντεχο τόπο: ένα μυστηριώδες μέρος γνωστό ως Kamar-Taj. Γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν είναι ένα απλό κέντρο ανάρρωσης, αλλά η πρώτη γραμμή μάχης ενάντια στις αόρατες σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν να καταστρέψουν την πραγματικότητα μας. Τώρα, ο Στρέιντζ-εξοπλισμένος με καινούργιες μαγικές ικανότητες- αναγκάζεται να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή του ή θα την αφήσει για να υπερασπιστεί τον κόσμο ως ένας παντοδύναμος μάγος»

Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ