Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Αιτία πολέμου η επέκταση της ΔΕΥΑΘ για τους προέδρους της Δ.Ε. Θίσβης


80% καπέλο επι της τιμής της κατανάλωσης νερού ανα κυβικό στους καταναλωτές των Δ.Ε.Θίσβης,  Πλαταιών και Βαγίων!!!
 Mετωπική όπως φαίνεται θα είναι η σύγκρουση του Δήμου Θηβαίων  και των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της  Δ.Ε. Θίσβης, οι οποίοι είναι αντίθετοι στην πιθανή επέκταση της ΔΕΥΑΘ στις Δ.Ε. Θίσβης Πλαταιών και Βαγίων.Οι Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων της Δ.Ε. Θίσβης,στο πλαίσιο  της ενιαίας στάσης τους συναντήθηκαν στις 24- 11 προκειμένου να εξετάσουν τον τρόπο αντίδρασης.

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν στο Permissos press


Προς :ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΑΙΩΝ ΚΑΙ Δ.Ε.Υ.Α. ΘΗΒΩΝ


ΣΗΜΕΡΑ, 24/11/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΘΙΣΒΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΘΙΣΒΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΙΣΒΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΘΙΣΒΗΣ- ΒΑΓΙΩΝ- ΠΛΑΤΑΙΩΝ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΟΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤ΄ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ)ΟΤΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ 80%  ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΝΑ ΚΥΒΙΚΟ.
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗΝ ΗΜΩΝ ΛΕΜΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ..  ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΣΤΕΙΡΟ ΟΧΙ, ΤΟ ΛΕΜΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η Δ.Ε. ΘΙΣΒΗΣ  ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
ΒΙ.ΠΕ. – ΤΙΤΑΝ – ΤΕΛΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ – ΣΑΤΑ  Κ.Λ.Π..
ΡΩΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ: ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ., ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ;
ΘΕΛΕΤΕ Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ  Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΡΙΑΚΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η Ε.Υ.Δ.Α.Π.;
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΛΥΚΗΣ – ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.;
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΕ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ;
ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ –ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙKΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ- ΓΙΑ ΚΑΘΕ Δ.Ε. ΚΑΙ ΚΑΘΕ Τ.Κ. ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ Δ.Ε. ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ .
ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΙΣΒΗΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ Δ.Ε. ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΓΙΩΝ ΣΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ..
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ, ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΘΙΣΒΗΣ.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΣΑΛΤΑΣ Χ. ---- ΚΙΟΥΣΗΣ Γ. ---- ΚΕΦΑΛΑΣ Σ.
ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ Μ. ---- ΣΙΑΠΑΤΗΣ Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιστημονικοί φορείς της Κίνας



Τους αντιπροσώπους των επιστημονικών και ερευνητικών φορέων από την Κίνα υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας και με τη συμμετοχή του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και της Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συνάντηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Περιφέρειας για την προβολή και ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, αλλά και για την ανάπτυξη νέων εμπορικών, τεχνολογικών και επιστημονικών σχέσεων με άλλες χώρες.

Ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε με τους αντιπροσώπους των Jiangxi Association for Science and Technology, Nanchang Association for Science and Technology και του Jiangxi Academy of Sciences, παρουσία των αντιπροσώπων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, και συζήτησαν για τις δυνατότητες συνεργειών σε επιστημονικό και επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά και για τις κοινές πρωτοβουλίες που μπορούν να συσφίξουν την συνεργασία των δύο πλευρών.

Κατά την υποδοχή, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε, απευθυνόμενος στην κινεζική αντιπροσωπεία:

«Επιλέγουμε να επενδύσουμε στους νέους και τις νέες, θέλουμε να βγάλουν ρίζες στον τόπο μας για να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν. Είναι ιδιαιτέρως ελπιδοφόρα η σημερινή συνάντηση, διότι πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε όλα εκείνα τα δίκτυα που χρειαζόμαστε για να ενισχύσουμε την συνεργασία μας σε επιστημονικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 7 ατόμων στην Π.Ε Βοιωτίας

Ανακοινώνεται η πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, συνολικά 7 ατόμων για την κάλυψη κατεπειγουσών εκτάκτων και εποχικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Ειδικότητες:

ΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ)

ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέχτηκε φωτοβολίδα στο λαιμό γυναίκα φίλαθλος στη Θήβα! Βίντεο



Παρ’ ολίγον τραγωδία σε αγώνα Γ’ Εθνικής στη Θήβα, με μία γυναίκα φίλαθλο να δέχεται φωτοβολίδα στον λαιμό!


Από θαύμα φαίνεται ότι γλίτωσε μία γυναίκα φίλαθλος στο παιχνίδι Κάδμος-Λοκρός στη Θήβα. Το φινάλε ήταν επεισοδιακό, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την εκτός έδρας νίκη (63-64) και μερίδα οπαδών των γηπεδούχων να ξεσπάει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Ενας ανεγκέφαλος μάλιστα πέταξε στην πλευρά της κερκίδας του Λοκρού μία φωτοβολίδα, η οποία χτύπησε στον λαιμό μία γυναίκα, με αποτέλεσμα να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ζωή της. Εκτός των άλλων εξάλλου άρπαξαν φωτιά και τα μαλλιά της, τελικά όμως στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της κι απέφυγε τα χειρότερα…
aek-live.gr
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές από το Σάββατο - Χιόνι από Τρίτη

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το Ιόνιο - Την Κυριακή θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα - Από Τρίτη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο - Έρχεται και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει με βροχές και καταιγίδες το Σάββατο αλλά από την Τρίτη, με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, θα έρθει πολύ κρύο και χιόνια στα βόρεια και τα κεντρικά, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ειδικότερα το Σάββατο θα επηρεαστούν με βροχές και καταιγίδες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και η κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά.

Το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και από τα φαινόμενα θα επηρεαστούν τα νότια του Ιονίου, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, η Θεσσαλία και πιθανόν τη Δευτέρα και τα Δωδεκάνησα.

Αν και οι βροχές και οι καταιγίδες θα εξασθενήσουν σταδιακά τη Δευτέρα στο Ιόνιο και τα περισσότερά ηπειρωτικά, τη θέση τους θα πάρουν από την Τρίτη οι θυελλώδεις βοριάδες, η πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο ενώ στην ανατολικά και νότια νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιά στο hot spot στα Οινόφυτα

Φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το πρωί της Παρασκευής στο hot spot στα Οινόφυτα. Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά ξέσπασε σε σκηνή. Επί τόπου έσπευσαν πυροσβέστες που προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς πριν λάβει μεγάλες διαστάσεις. Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις 13 ατόμων σε Βοιωτία,Εύβοια και Φωκίδα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκατρία (13) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, δεκατρία (13) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπή στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατηγορούμενη για κλοπή από εμπορικό κατάστημα της περιοχής.

Αλλοδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, κατηγορούμενος για κλοπή από σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Έξι (6) ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

•    (2) στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

•    (2) ομοίως στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,

•    (1) στη Παραλία Αυλίδας Ευβοίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και

•    (1) στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.
Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα και στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας & του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας αντίστοιχα, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος & του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για παραεμπόριο, ενώ επιπλέον στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Ημεδαπός σε περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος, ημεδαπός στο Μαλανδρίνο Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιδορικίου, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγία Αικατερίνη: Βίος και Πολιτεία (βίντεο)

 Η Αγία Αικατερίνη, τη μνήμη της οποίας τιμά σήμερα 25 Νοεμβρίου η Εκκλησία, καταγόταν από οικογένεια ευγενών της Αλεξάνδρειας, «θυγάτηρ βασιλίσκου τινός ονομαζομένου Kώνστου», και μαρτύρησε στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. (304 μ.Χ.) Ήταν ευφυέστατη και φιλομαθής.
Η Αγία Αικατερίνη ήδη σε ηλικία δέκα οκτώ χρονών κατείχε τις γνώσεις της ελληνικής, ρωμαικής και λατινικής φιλολογίας και φιλοσοφίας, δηλαδή γνώριζε τα έργα του Oμήρου, του λατίνου ποιητή Bιργίλιου, του Aσκληπιού, του Iπποκράτη και Γαληνού των ιατρών, του Aριστοτέλη και του Πλάτωνα, του Φιλιστίωνα και του Eυσέβιου των φιλοσόφων, του Iαννή και Iαμβρή των μεγάλων μάγων, του Διονυσίου και της Σιβύλλης και άλλων. Ήταν όμως και άρτια καταρτισμένη στα δόγματα της χριστιανικής πίστης.

Σύμφωνα με τους θρύλους (παράδοση) και τα Συναξάρια της Αγίας Αικατερίνης, όταν πληροφορήθηκε ο Αυτοκράτορας Μαξιμίνος όσα διαδίδονταν περί των ιδεών της και του τρόπου της ζωής της Αγίας, ανέθεσε σε περίφημους ρήτορες, να συζητήσουν μαζί της προκειμένου να της αποδείξουν το αβάσιμο και στρεβλό των ιδεών της.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν το ακριβώς αντίθετο. Η Αικατερίνη κατάφερε να τους κάνει να ασπασθούν τον Χριστιανισμό. Όταν ο Αυτοκράτορας έμαθε το αποτέλεσμα οργίσθηκε τόσο που διέταξε την θανατική καταδίκη όλων στη πυρά στο μέσον της πόλης, την δε Αικατερίνη την υπέβαλε σε μαρτύρια μέχρι θανάτου.

Κατά την παράδοση το σώμα της Αγίας μεταφέρθηκε υπό «πτερύγων αγγέλων» στο όρος Σινά, όπου και κτίσθηκε η γνωστή ιερή Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

Σύμβολά της στην αγιογραφία είναι ο ακιδοφόρος τροχός και η αιμοσταγής μάχαιρα (όργανα του βασανισμού της), ο κλάδος φοίνικα, ο ιερός κάλαμος και βιβλία (σύμβολα της πνευματικότητάς της) και το όρος Σινά (ως μέρος της ταφής της).

Η Αγία Αικατερίνη είναι πολιούχος αγία της πόλης της Κατερίνης. Η πρωτεύουσα της Πιερίας ονομάστηκε αρχικά Αικατερίνη από το όνομα της αγίας.

Τα Ιερά Λείψανα της Αγίας βρίσκονται αδιάφθορα στην Ιερά Μονή Σινά. Δάκτυλος της Αγίας βρίσκεται στη Συλλογή των Ανακτόρων του Μπάκινγχαμ Λονδίνου. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκονται στη Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους, στον ομώνυμο Ναό Ν. Λιοσίων Αττικής, στη Μονή Κύκκου Κύπρου και στη Λαύρα Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Ἡ ἀμνάς σου Ἰησοῦ, κράζει μεγάλη τῇ φωνῇ. Σὲ Νυμφίε μου ποθῶ, καὶ σὲ ζητοῦσα ἀθλῶ, καὶ συσταυροῦμαι καὶ συνθάπτομαι τῷ βαπτισμῷ σου· καὶ πάσχω διὰ σέ, ὡς βασιλεύσω σὺν σοί, καὶ θνήσκω ὑπὲρ σοῦ, ἵνα καὶ ζήσω ἐν σοί· ἀλλ᾽ ὡς θυσίαν ἄμωμον προσδέχου τὴν μετὰ πόθου τυθεῖσάν σοι. Αὐτῆς πρεσβείαις, ὡς ἐλεήμων, σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν                  
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόβλεψη για μείωση του μαθητικού πληθυσμού της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά 25% την επόμενη 6ετία"

             O αριθμός των γεννήσεων στην Ελλάδα μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια: από 118.000 το 2008, μειώθηκε σε περίπου 92.000 το 2014, σημειώνοντας πτώση κατά 22 % (ΕΛΣΤΑΤ 2016). Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει επίσης εξελιχθεί σε χώρα καθαρής αποδημίας, ενώ στο πλαίσιο της πρόσφατης προσφυγικής κρίσης αποτελεί κυρίως χώρα διέλευσης των προσφύγων. Η μείωση του μαθητικού πληθυσμού είναι ήδη ορατή στην προσχολική εκπαίδευση και έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα επόμενα 6 χρόνια ο μαθητικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να μειωθεί κατά 25 % περίπου."
Απόσπασμα από την έκθεση παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα.
''Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Λιβαδειάς-Βοιωτίας''
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου σε όπερα στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ
Μουσική: Παναγιώτης Καρούσος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ασημακόπουλος

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, 8μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Άσκρης
Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Ιώ: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο
Ωκεανίδα/Ήρα: Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο
Ωκεανός/Ερμής: Θεόδωρος Μπιράκος, τενόρος
Αμφιτρίτη/Αθηνά: Κατερίνα Μανιού, μεσόφωνος
Βία: Αυγουστίνα Τόττη, σοπράνο
Μαρία Γιαβρούμη, πιάνο
Παρουσίαση: Παναγιώτης Καρούσος, συνθέτης
Είσοδος ελεύθερη

Χαιρετισμός: Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, και Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Το αριστούργημα του Αισχύλου σε όπερα
Ο Προμηθέας παρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, στο Place des Arts, και παιζόταν κατά διαστήματα στα Γαλλικά μέχρι το 2000. Το έργο είναι βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης» σε μετάφραση Γρυπάρη, πάνω στη Θεογονία του Ησίοδου. Το 2008 ανέβηκε στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ υπό την διεύθυνση του μαέστρουGrant Gilman, στα Αγγλικά. Στην Ελλάδα ο Προμηθέας ανέβηκε στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στην Αρχαία Αγορά, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στην Παλαιά Βουλή, στο Θέατρο Βεάκειο, και δεκάδες παραστάσεις σε Δημοτικά Θέατρα.
Το Μάρτη του 2014 η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Ασημακόπουλο παρουσιάστηκε στο Queens’ Mamie Fay Auditorium και στον ΟΗΕ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στο Μανχάταν εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην UNESCO. Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία που ταξίδεψε όπερα από την Ελλάδα στην Αμερική. Υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη παρουσιάστηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στην Αίθουσα Συναυλιών «Παρνασσός». Το 2016 η όπερα παρουσιάστηκε στο Αμφιθέατρο Richelieu της Σορβόννης στο Παρίσι με πρωταγωνιστές τους: Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειρήνη Κώνστα, Βανέσσα Καλκάνη, Κασσάνδρα Δημοπούλου, Φίλιππος Μοδινός, Victoria-Fjoralba Kiazimi, πιάνο. Για τη μελωδική δύναμη του Προμηθέα μίλησαν με ενθουσιασμό μεγάλες προσωπικότητες, μεταξύ άλλων ο συνεργάτης της Μαρίας Κάλλας μπάσος Joseph Rouleau, και ο πρωθυπουργός του Καναδά Pierre Trudeau.
Η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» έχει αναδειχθεί ως η πρώτη φιλολαϊκή όπερα της Ελλάδας με διεθνή απήχηση και προβολή.
Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου εχει δημιουργήσει μια ιστορία μοναδική στην ελληνική όπερα. Για πρώτη φορά  μια ελληνική όπερα εδραιώθηκε στην λαϊκή βάση. Το έργο εκφράζει τη φωνή του λαϊκού αγωνιστή δίνοντας του ελπίδα και θάρρος μέσα σε μια Ελλάδα κοινωνικής και ηθικής παρακμής του συστήματος. Ο επαναστάτης Προμηθέας φέρνει με την φωτιά της γνώσης, και το πανανθρώπινο μήνυμα αντίστασης απέναντι στην κάθε λογής τυραννική εξουσία. Στην σημερινή βίαιη και ταραγμένη εποχή ο ήρωας Προμηθέας φέρνει ένα μήνυμα ελπίδας. Δεν είναι μόνο ο υψηλός λυρισμός του Αισχύλου και ο συμβολισμός του Τιτάνα Προμηθέα που συγκινούν τόσο τον κόσμο, αλλά είναι και η εμπνευσμένη μουσική δημιουργία του Παναγιώτη Καρούσου που ξυπνά αρχέγονα συναισθήματα πρωτόγνωρα στον ακροατή.
Το είδος της όπερας έχει παγκόσμια απήχηση και προβολή και δεν είναι είδος διασκέδασης αλλά διδακτικό, πνευματικής ανάτασης και ψυχικής προόδου, είναι μια μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό της ανθρωπότητας, ως επίτευγμα της ανθρώπινης διάνοιας, με βαθιές ρίζες στην Αρχαία Ελληνική τραγωδία.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κωπαΐδα, το σήμερα του παρελθόντος» στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας


«Κωπαΐδα, το σήμερα του παρελθόντος»
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο ιστορικό παρελθόν και στο πολύμορφο παρόν της Κωπαΐδας, μέσα από σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα και τον σύγχρονο φωτογραφικό φακό
του ερευνητή του κωπαϊδικού χώρου Αντώνη Μαζαράκη.

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016, 6 μ.μ.
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων

Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Θηβών σας προσκαλεί στη διάλεξη του ερευνητή του κωπαϊδικού χώρου κ. Αντώνη Μαζαράκη με θέμα «Κωπαΐδα, το σήμερα του παρελθόντος», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Στη διάλεξη θα παρουσιαστεί σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Κωπαΐδας, όπως αυτό έχει καταγραφεί από τον φωτογραφικό φακό του ομιλητή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για τον διαδικτυακό στοιχηματισμό

 Συμβουλές προς τους χρήστες του διαδικτύου σχετικά με τις ιστοσελίδες στοιχηματισμού παρέχει με ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή στο κοινό:

• να μην συμμετέχουν σε τυχερά παίγνια μέσω παρένθετων φυσικών ή νομικών προσώπων, διότι ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να πέσουν θύματα παραπλάνησης και απάτης,
• να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή των ιστοτόπων, στα παίγνια των οποίων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και
• να συμβουλεύονται πάντοτε την τρέχουσα έκδοση της Blacklist που είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @ CyberAlertGR».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιάννης Πανούσης την Κυριακή στο Συνεδριακό Θήβας

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

Ο Δήμος Θηβαίων,
η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων “Επαμεινώνδας”
διοργανώνουν ημερίδα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00
στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου της ΔH.Κ.Ε.Θήβας
 με θέμα :

 “Ασφάλεια,Ελευθερία,Δικαιοσύνη = Το τρίπτυχο της Δημοκρατίας ”

  και ομιλητή τον Καθηγητή Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.  του Πανεπιστημίου Αθηνών, π. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης και π. Υπουργό
 κ. Γιάννη Πανούση.
H εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της επικείμενης ίδρυσης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Θηβαίων. 

Με τιμή
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών     Ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.     Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Νικόλαος Κόλλιας    Σωτήριος Καραμαγκιώλης     Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

2,7 εκατ. για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας




Στην υλοποίηση τριών μεγάλων έργων στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Εύβοιας προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Χαλκίδα μέχρι τους Καλλιανούς και αφορούν στην συντήρηση, την αποκατάσταση αλλά και τη βελτίωση του οδοστρώματος, την τοποθέτηση σήμανσης και την δημιουργία συνθηκών ασφαλούς διέλευσης.

Στο ίδιο πλαίσιο, δρομολογούνται, μετά και την υπογραφή της προβλεπόμενης σύμβασης, τα αναγκαία έργα στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Εύβοιας. 

«Η Εύβοια αποτελεί πόλο έλξης τουρισμού αλλά ταυτόχρονα έχει και μεγάλη εμπορική δραστηριότητα. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να έχουμε δρόμους ασφαλείς και σύγχρονους. Έπειτα από πολλά χρόνια, κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμίσουμε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας και να έχουμε τους δόμους που μας αξίζουν. Αυτή η προσπάθεια περνά μέσα από όλους τους νομούς αλλά και το δίκτυο σύνδεσης της περιφέρειάς μας με τις όμορες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ