Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Μπείτε εδώ και εκτυπώστε τα τέλη κυκλοφορίας



Αναρτήθηκαν στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το 2017, τα οποία δεν έχουν μεταβολές σε σχέση με τα περυσινά, όπως δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, στη Βουλή. Διαφορά στα τέλη θα υπάρχουν, όπως είπε η υπουργός, μόνο στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, για τα οποία θα λαμβάνεται υπόψη η πρώτη κυκλοφορία στις χώρες της ΕΕ.

Οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. θα πρέπει να εκτυπώσουν τα σχετικά έντυπα από το Taxis, αφού βρουν στην πρώτη σελίδα την ένδειξη Υπηρεσία προς Πολίτες, πατώντας «περισσότερα». Στη συνέχεια εμφανίζεται ένδειξη «Εκτύπωση Εντύπων Τελών Κυκλοφορίας και Κατάσταση Οχημάτων».
Πατήστε εδώ για να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Ακραίφνιο θέλει να ενταχθεί στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Με 720 υπογραφές ζητούν την απόσχιση από τον Δήμο Ορχομενού  οι κάτοικοι του Ακραιφνίου.
Να αποσχιστεί από τον Δήμο Ορχομενού η Τ.Κ Ακραιφνίου και να ενταχθεί στο δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων,ζητούν οι κάτοικοι με συλλογή υπογραφών, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος του «Καλλικράτη» από τη στιγμή που συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Η επιστολή που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποσταλεί στην Δημοτική Αρχή και στην Περιφέρεια,υπογράφεται από 720 άτομα  που διαμένουν στην περιοχή.

Η κίνηση διαμαρτυρίας και όχι μόνο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, εντοπίζονται στις χιλιομετρικές αποστάσεις,στις υγειονομικές υπηρεσίες,στις Τράπεζες,Ταχυδρομείο και σε διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους.
 Αναλυτικά οι λόγοι, που κατά την άποψή τους, θα πρέπει να ενταχθεί το Ακραίφνιο στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων στο έγγραφο που ακολουθεί:
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πρώτοι πρόσφυγες στη Λιβαδειά-ΦΩΤΟ


Οι πρώτες τρεις οικογένειες Σύρων προσφύγων  έφτασαν σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στην πόλη της Λιβαδειάς.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΛ κ. Αθανάσιος Αλεστάς υποδέχθηκαν τους πρώτους ωφελούμενους του προγράμματος στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς στο Παλιό Δημαρχείο.  Παρόντες στην υποδοχή τους ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβούλιο της ΚΕΔΗΛ, το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Προσφύγων Λιβαδειάς, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Βοιωτίας .

Η Δήμαρχος καλωσόρισε τις οικογένειες των προσφύγων στην Λιβαδειά και καταδίκασε τις αιτίες του πολέμου που τους εξανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βρεθούν στην Ελλάδα. 
Τους ενημέρωσε για τη διαμονή τους στη Λιβαδειά ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που υποστηρίζει την ΚΕΔΗΛ και το Δήμο Λεβαδέων έτσι ώστε να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες σε ανθρώπινες συνθήκες.   Υπογράμμισε ότι τα 21 άτομα της ΚΕΔΗΛ που εργάζονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων, αλλά και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής θα βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη τους.  Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ από το γραφείο της Λάρισας και τους πολίτες που παρευρέθηκαν στην αίθουσα αυτή τη σημαντική ημέρα. 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ καλωσόρισε και αυτός με τη σειρά του τις οικογένειες των προσφύγων και υποσχέθηκε ότι θα πράξουν ότι χρειάζεται για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης τους στην πόλη της Λιβαδειάς για όσο διάστημα θα χρειαστεί να παραμείνουν στην πόλη, μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού που έχει προσληφθεί.

 Η κα Ευθυμίου Φιλιώ από το γραφείο Λάρισας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και ο συντονιστής του προγράμματος στη Λιβαδειά κ. Νικόλαος Μπόμπας καλωσόρισαν και αυτοί με την σειρά τους,  τους πρόσφυγες.

Τέλος, το λόγο πήρε ένας από τους πρόσφυγες, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Λεβαδέων για τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν.  Τόνισε ότι είναι πολύ κουρασμένοι και αγχωμένοι, καθώς τους τελευταίους εννέα μήνες είχαν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις. Υποσχέθηκε δε ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην πόλη και κατέληξε ευχόμενος η Ελλάδα να είναι πάντα καλά και δυνατή.    

Μετά από αυτήν την θερμή υποδοχή, οι οικογένειες με την συνοδεία των κοινωνικών λειτουργών, των επιστατών και των διερμηνέων οδηγήθηκαν στα τρία διαμερίσματα που έχουν εξοπλιστεί πλήρως για την διαμονή τους στη πόλη της Λιβαδειάς.

Στις οικογένειες διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος μετεγκατάστασης, χάρτης της πόλης, χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα πρώτης ανάγκης.

Το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες  που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών στην Μεταμόρφωση Καλλιθέας (ΦΩΤΟ)


Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας, η Συναυλία Β. Εκκλησ. Μουσικής με την χορωδία του συλλόγου ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών ο Ευαγγελιστής Λουκάς, με την συμμετοχή σπουδαίων πρωτοψαλτών, του Άρχωντα Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου και των πρωτοψαλτών Λεωνίδα Δούκα, Ιωάννη Χρήστου, Κωνσταντίνου Λέκκα και Κωνσταντίνου Μωραΐτη, καθώς και του χοράρχη Αντωνίου Τσαρουχά, όλοι τους καταγόμενοι από την επαρχία Θηβών.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός τον οποίο υπεδέχθη ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος ο οποίος και άνοιξε την εκδήλωση.

Παρόντες ήσαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αττικής κ. Αθανάσιος Παπαζαρής, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Φώτιος Γιαννακάκης, ο Άρχων Μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, ο Πρωτοψάλτης του Ιερου Ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πολιούχου των Αθηνών Γεώργιος Δεμελής, ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας Γεώργιος Σμάνης, οι πρωτοψάλτες Ιωάννης Μούσης, Απόστολος Ντέτσικας, Παναγιώτης Κούβελος, Βασίλειος Παπαγεωργίου και πολλοί άλλοι...

Φωτογραφίες Ιωάννης Πεφάνης

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, στα εγκαίνια της ΚΟΙΝ .Σ. ΕΠ «ΕΡΚΥΝΑ»


Η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά παραβρέθηκε στα εγκαίνια της  ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ «ΕΡΚΥΝΑ» που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Λιβαδειά.
Η Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις της τόνισε: «σε μια περίοδο γενικής κρίσης, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μας στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας, μηνύματα ενότητας, μηνύματα τοπικής ανάπτυξης.
Στις γυναίκες που είχαν την πρωτοβουλία  να προβάλλουν τα παραδοσιακά προϊόντα της Βοιωτίας και την τοπική γαστρονομία εύχομαι  αυτή η προσπάθειά τους να έχει κάθε επιτυχία».



Διαβάστε Περισσότερα »

"Λευκή Νύχτα" και στη Θήβα

Εμπορικός Σύλλογος Θήβας

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και o Εμπορικός Σύλλογος Θηβών ανακοινώνουν την από κοινού διοργάνωση τριήμερου Φεστιβάλ χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας , της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Θηβαίων.
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 «Λευκή Νύχτα» ψώνια έως τα μεσάνυχτα με προσφορές – εκπλήξεις και στη συνέχεια διασκέδαση με το συγκρότημα Ιμάμ Μπαιλντί στη κεντρική πλατεία.

 Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 η πόλη θα γεμίσει με Αγιους Βασίληδες , ξυλοπόδαρους ,face paint , φουσκωτά και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους φίλους από τις 11:00έως 15:00.

 Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στην κεντρική πλατεία ο μπουφές της αγάπης θα προσφέρει εδέσματα με την συνεργασία των ξυλοπόδαρων και των Αγ. Βασίληδων.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και ο Εμπορικός Σύλλογος Θηβών ευχαριστεί την Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φανή Παπαθωμά , το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπυριδων Νικολάου αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο, και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη με το Διοικητικό Συμβούλιο, για την συμβολή τους σ΄αυτήν την διοργάνωση

ΤΑ ΔΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή περπατάμε απο Αγία Τριάδα έως το Σπήλαιο της Νύμφης Κορώνειας

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων  πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους, ότι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, θα πραγματοποιηθεί περιπατητική διαδρομή από το χωριό της Αγίας Τριάδας έως το Σπήλαιο της Νύμφης Κορώνειας. 
Κατά την άφιξη μας θα ενημερωθούμε για το Σπήλαιο, ενώ στην επιστροφή θα ξεναγηθούμε στην Παλαιοκλήσσα, στην οποία υπάρχουν αγιογραφίες του 18ου αιώνα, και στη συνέχεια θα δούμε τμήμα του Μεσαιωνικού Κάστρου (1.200 μ.Χ. περίπου).
Πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά, συνολικής διάρκειας περίπου 2 ωρών.
H διαδρομή θα ξεκινήσει στις 9:00 π.μ. από το Πνευματικό Κέντρο Αγίας Τριάδας. Παρακαλούνται όσοι από τους συμμετέχοντες διαθέτουν Ι.Χ. να προσέλθουν στις 8:30 π.μ. στην προσυγκέντρωση στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο – ΟΤΕ) ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης στην Αγία Τριάδα.




Διαβάστε Περισσότερα »

Η Απάντηση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων στην καταγγελία Σαγάνα


Αφού πέρασε το χρονικό διάστημα που χρειαζόταν ώστε να απολαύσει «την τεράστια επιτυχία του» από την φοβερή του αποκάλυψη ,ο αρχηγός της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων  κος Σαγάνας, ας ακουστεί και ο αντίλογος.
Τα δυόμιση χρόνια που είμαι Δημοτικός Σύμβουλος, σε μια δημοτική αρχή που αγωνίζεται σε δύσκολες συνθήκες, καταφέραμε να κάνουμε στο Δήμο μας πολλά πράγματα. Οι Δημότες τα βλέπουν καθημερινά.
Στο Μάζι όπου κατοικώ αυτά τα χρόνια έγιναν τόσα, που δεν έγιναν πολλά προηγούμενα χρόνια που τα πράγματα ήταν πιο εύκολα και τα χρήματα περισσότερα. Και αυτά τα βλέπουν οι κάτοικοι του Μαζίου.
Όλη η Δημοτική Αρχή από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, μέχρι τους Προέδρους και τους Δημοτικούς Συμβούλους, με προσωπική εργασία πολλές φορές και πολύ χρόνο που διαθέτουμε, προσπαθούμε για το καλό των χωριών μας. Οι Δημότες, μας βλέπουν καθημερινά. 
Η παρουσία μου στο Μάζι είναι παντού και σε εικοσιτετράωρη βάση. Οι Δημότες με βλέπουν.
Για όλα τα παραπάνω δεν χρειάζονται φτιαγμένες φωτογραφίες και υβριστικές ανακοινώσεις για να πείσουμε. Πείθουμε γιατί οι Δημότες μας βλέπουν, μας μιλάνε και τους ακούμε και μας βρίσκουν παντού.
Φωτογραφίες, υβρεολόγιο και χυδαιότητα  χρειάζονται όσοι δεν έχουν να πουν κάτι και απλώς εξυπηρετούν «δικούς τους ανθρώπους», αλλά και όσοι απορροφημένοι  από τη μιζέρια τους, βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Αυτοί θα κριθούν και θα απολογηθούν εκεί που πρέπει.
Για το λόγο αυτό προτείνω στον κο Σαγάνα  στο επόμενο φωτογραφικό του ταξίδι στο Μάζι, να φωτογραφίσει την Παιδική Χαρά, το Γήπεδο Μπάσκετ, το 5χ5,το νέο αντλιοστάσιο ύδρευσης για τον υψηλό οικισμό, τις δεντροφυτεύσεις, τις επεκτάσεις φωτισμού κ.α., τα οποία έγιναν τα δυόμιση τελευταία χρόνια και στα οποία ήμουν σε όλα παρών, ενώ αυτός και η Παράταξή του δεν τα γνωρίζει.
Επίσης του προτείνω, αν έχει σκοπό να συνεχίσει το έργο του ως επόπτης παρκαρισμένων οχημάτων, να δημοσιεύσει   φωτογραφίες από το δρόμο που παρκάρει αυτός τα οχήματά του, αλλά και  συνεργάτες του.
Μια απλή τροχαία παράβαση έχει αναδειχθεί σε πολιτικό ζήτημα,τα αρμόδια πολιτικά και ποινικά δικαστήρια θα κρίνουν τις προθέσεις της κάθε πλευράς.
Ότι και να κάνει όμως οι κάτοικοι του Μαζίου μας βλέπουν και μας ξέρουν όλους, ξέρουν  και τον κο Σαγάνα.
Λουκάς Κοκκοράκης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπασιάκος:Ποια είναι τα 613 ακίνητα που θα αξιοποιηθούν στη Βοιωτία;;



ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 613 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ.

Σε Ερώτησή του προς τη Βουλή (778/31.10.2016), ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών για τα πλήρη στοιχεία των δημόσιων ακινήτων που προορίζονται για αξιοποίηση στη Βοιωτία. Στη σχετική απάντηση της Υφυπουργού Οικονομικών κας Κ. Παπανάτσιου αναφέρονται τα εξής:
«Σε απάντηση της υπ' αριθμ. πρωτ. 778/31-10-16 ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η λίστα στην οποία γίνεται αναφορά στην ερώτηση δεν έχει περιέλθει σε γνώση του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας Π.Ε. Βοιωτίας. Περαιτέρω και σε ότι αφορά την αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου αυτή δεν είναι στις
αρμοδιότητες του ανωτέρω Αυτοτελούς Γραφείου και δεν ήταν ούτε και όταν λειτουργούσε ως τμήμα σε επίπεδο νομού (πρώην Κτηματική Υπηρεσία), ώστε να διατηρεί τέτοια στοιχεία.
Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα βιβλία καταγραφής, τα
καταγεγραμμένα Δημόσια Κτήματα στην Βοιωτία είναι 613, εκ των οποίων 116 στα βιβλία Λιβαδειάς (περιλαμβάνονται τα Δημόσια Κτήματα που βρίσκονται στην πρώην Επαρχία Λιβαδειάς) και 497 στα βιβλία Θήβας (περιλαμβάνονται τα Δημόσια Κτήματα που βρίσκονται στην πρώην Επαρχία Θήβας), μεγάλος αριθμός εκ των οποίων διαχειρίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, αρκετά από τα υπόλοιπα αναγράφεται ότι έχουν εκποιηθεί και άλλα χαρακτηρίζονται ως βραχώδης - πετρώδης έκταση.
Συνεπώς, για να είναι σε θέση το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Π.Ε. Βοιωτίας να παράσχει περισσότερα στοιχεία, θα πρέπει να του γνωστοποιηθεί η εν λόγω Λίστα, ώστε να ερευνήσει το κάθε ένα από τ' αναφερόμενα σε αυτή Δημόσια Κτήματα τι αφορά.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ»

Επειδή από το πνεύμα της Απάντησης αυτής διαφαίνεται μια κυβερνητική διάθεση άγνοιας, αν όχι απόκρυψης, από την αρμόδια Υπουργό της ταυτότητας των ακινήτων που προορίζονται για αξιοποίηση στη Βοιωτία, ο κ. Μπασιάκος επαναφέρει, με νέα Ερώτησή του, το θέμα στη Βουλή, ζητώντας και πάλι να ενημερωθεί, με συγκεκριμένα στοιχεία, για τα 613 δημόσια ακίνητα που προορίζονται για αξιοποίηση στη Βοιωτία, κατά Δήμο και Δημοτικό Διαμέρισμα, με τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά τους. Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Οικονομικών.

ΘΕΜΑ: 613 Δημόσια «Ακίνητα προς Πιθανή Αξιοποίηση» στη Βοιωτία!

Σε συνέχεια των με αριθ. 7404/29-7-2016 και 6136/13-06-2016 αναπάντητων Ερωτήσεων μου για τα «ακίνητα προς πιθανή αξιοποίηση» στη Βοιωτία, όπου ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό η δημοσιοποίηση της λίστας των «Ακινήτων προς Πιθανή Αξιοποίηση», με την οποία καθορίζονται κατά Νομό, Καποδιστριακό και Καλλικρατικό Δήμο, τα ακίνητα αυτά της Βοιωτίας, χωρίς όμως να είναι, εξαρχής, σαφώς προσδιορισμένα τα χαρακτηριστικά τους (π.χ. χρήση, έτος κατασκευής κτιρίου), καθώς και της με αριθ. 778/31-10-2016 σχετικής Ερώτησής μου, η οποία απαντήθηκε ανεπαρκώς από την αρμόδια Υφυπουργό Οικονομικών, επανέρχομαι, τονίζοντας την ανάγκη σαφούς και πλήρους δημοσιοποίησης όλων των εν δυνάμει προς αξιοποίηση δημόσιων ακινήτων της Βοιωτίας, τα οποία έχουν ενταχθεί, με βάση τη νομοθεσία του Μαϊου 2016, στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, που έχει σκοπό για τα επόμενα 99 χρόνια να α) συνεισφέρει πόρους για την υλοποίηση της επενδυτικής πολιτικής της χώρας και β) συμβάλλει στην απομείωση του χρέους. Από το πνεύμα της υπουργικής απάντησης φαίνεται μια εικόνα κυβερνητικής άγνοιας ή και διάθεσης απόκρυψης από την ευρύτερη κοινωνία της Βοιωτίας της ταυτότητας των 613 ακινήτων, που προορίζονται για αξιοποίηση τα επόμενα 99 χρόνια στη Βοιωτία. Ζητώντας, λοιπόν, τη συγκεκριμένη αναφορά, με τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά κάθε συγκεκριμένου από τα πιο πάνω ακίνητα,

ΕΡΩΤΩ και πάλι τον κ. Υπουργό

1.    Ποια ακίνητα προσδιορίζονται πλέον «προς Πιθανή Αξιοποίηση» στη Βοιωτία, κατά Δήμο και Δημοτικό Διαμέρισμα, και ποια τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά τους, ώστε να γίνουν γνωστά και με σαφή τρόπο στις τοπικές κοινωνίες;
2.    Είναι σε γνώση, και ποιών, τα «ακίνητα προς αξιοποίηση»;
3.    Είχε προηγηθεί οποιαδήποτε προεργασία ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και των φορέων και εκπροσώπων τους, επί ενός τόσο σοβαρού ζητήματος που αφορά τη διαφάνεια, τη διαβούλευση και τις προοπτικές των συγκεκριμένων 613 ακινήτων;
4.    Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές αξιοποίησης» και για ποιες περιπτώσεις;
5.    Εάν η αρμόδια Υπηρεσία (στην προκειμένη περίπτωση, το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Π.Ε. Βοιωτίας) δεν είναι σε θέση να γνωρίζει – σύμφωνα με την από 22/11/2016 απάντηση της Υφυπουργού Οικονομικών - τη «δημοσιοποιημένη» λίστα των ακινήτων προς πιθανή αξιοποίηση στη Βοιωτία, πώς είναι δυνατόν ο απλός πολίτης, καθώς και η ευρύτερη τοπική κοινωνία, της Βοιωτίας να γίνουν γνώστες, με σαφή τρόπο, των 613 ακινήτων, με τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά τους, που προορίζονται για αξιοποίηση;

                                                                                                          Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ»
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο χειμώνας είναι εδώ! Χιόνια, βροχές και καταιγίδες και σήμερα

Οι άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ - Και την Τετάρτη χιονοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες
Η κακοκαιρία που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη, καθώς αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, βροχές, όμβρους και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, βροχές θα σημειωθούν σε όλη την χώρα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Όμβροι και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο νότιο Αιγαίο και Ιόνιο, καθώς και τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, 5 έως 10 βαθμών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και μετά τη δύση του ηλίου αναμένεται παγετός στα ορεινά όλης της χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τις ίδιες ώρες και στις ίδιες περιοχές, η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Βροχές θα εκδηλωθούν στην Αττική κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα γύρω ορεινά και στα βόρεια προάστια (ενδεικτικό υψόμετρο περίπου 600 μέτρα).
Ανεμοι: Θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 βαθμιαία 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 9 έως 12 ενώ από το βράδυ και μετά θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Βροχές και χιονόνερο θα εκδηλωθούν με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς και από το βράδυ και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ανεμοι: Θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 4 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές και από το μεσημέρι χιονόνερο η χιόνι. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο περίπου στα 300 μέτρα).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 στα ανατολικά 8 και το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 έως 7 βαθμούς κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά βροχή η χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά περίπου στα 500 μέτρα). Βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιόνια στα ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο περίπου στα 700 μέτρα)
Άνεμοι: δυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία χιονόνερο η χιόνι και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο περίπου πάνω από τα 300 μέτρα. Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια χιονόνερο η χιόνι στα πεδινά και χιόνια στα υπόλοιπα (ενδεικτικό υψόμετρο περίπου στα 300-500 μέτρα). Στην ανατολική Πελοπόννησο βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, χιόνια αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο περίπου στα 700 μέτρα).
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ . Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν βόρειους 6 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου, στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 200 μετρά). Επίσης σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου της στερεάς, της Ευβοίας, των Σποράδων ,της Πελοποννήσου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μετρά).

Το πρωί θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά.

Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Παράλληλα θα σημειωθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χωρά με παγετό τη νύχτα προς την Πέμπτη σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χωρά. Πάντως γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη δυτική και βόρεια χώρα και σταδιακά ως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαινιάστηκε στη Θήβα το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας



Παράρτημα και στη Θήβα έχει πλέον η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρισης Θήβας, όπου θα στεγάζεται προσωρινά μετά από παραχώρηση χώρου από τη ΔΗΚΕΘ.

Τα εγκαίνια τέλεσαν οι σεβαστοί πατέρες κ. Νικόδημος και κ. Μιχαήλ, μεταφέροντας στο τέλος και τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο του Παραρτήματος στη Θήβα κα Μπερναλή Νικολέτα και όλα τα μέλη της Αντικαρκινικής, για την πρωτοβουλία της ίδρυσης παραρτήματος και στη Θήβα και για την προσφορά της εθελοντικής τους εργασίας, μέσα από την οποία εκφράζουν την κοινωνική αλληλεγγύη. Στην ομιλία του ανέφερε επίσης όλες τις προληπτικές δράσεις για την υγεία που υλοποιεί ο Δήμος Θηβαίων μέσω του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής της ΔΗΚΕΘ αλλά και για όσες θα πραγματοποιηθούν μέσω του ΚΕΠ Υγείας, για το οποίο έχει πάρει απόφαση για ίδρυση το Δημοτικό Συμβούλιο. Τόνισε επίσης,   ότι ο Δήμος Θηβαίων  θα στηρίξει το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και θα σταθεί αρωγός  στο μέτρο των δυνατοτήτων του, με στόχο τη διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας.

H Ελληνική Aντικαρκινική Εταιρεία είναι Κοινωφελές Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και έχει εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Oργανώσεων, που προβλέπεται στο άρθρο 12 Ν. 2646/98. Έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες πολίτες, ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο προς όφελος της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Για το τρίπτυχο της Δημοκρατίας μίλησε ο Γιάννης Πανούσης στη Θήβα

Για την ασφάλεια, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη που αποτελούν το τρίπτυχο της Δημοκρατίας μίλησε ο Καθηγητής Εγκληματολογίας στο Τμήμα Ενημέρωσης και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών, π. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης και π. Υπουργός κ. Γιάννης Πανούσης, σε ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων “ο Επαμεινώνδας” (ΣΦΕ) και η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών, στο πλαίσιο της επικείμενης ίδρυσης Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Θήβα.

Τις εργασίες της ημερίδας συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΦΕ κ. Σωτήρης Καραμαγκιώλης. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Πανούση για την αποδοχή της πρόσκλησης και  καλωσόρισε τον Καθηγητή στην πόλη της Θήβας, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα του θέματος που επέλεξε να αναπτύξει.
Μετά την ομιλία του κ. Πανούση ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια ο κ. Καθηγητής ξεναγήθηκε στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Χαραμή Αλεξάνδρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική δράση στο Ύπατο απο τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Θήβας

Στην Τοπική Κοινότητα του Ύπατου της ΔΕ Θήβας του Δήμου Θηβαίων και συγκεκριμένα στο Ενοριακό Κέντρο, βρέθηκαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων  την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στο πλαίσιο ενημερωτικής συζήτησης .
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών(25 Νοεμβρίου), συζητήθηκε και αναλύθηκε  το φαινόμενο της έμφυλης βίας  ,τις μορφές με τις οποίες  εκδηλώνεται και τις συνέπειες που έχει στο θύμα, το ισχύον νομικό καθεστώς  για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων,  καθώς και τις δομές υποστήριξης που υπάρχουν για θύματα βίας  και πως αυτές λειτουργούν.
Στο τέλος ,προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους "The  Noir Project" που στάθηκε αφορμή για περαιτέρω σχολιασμό και συζήτηση με αφορμή τόσο το θέμα της ταινίας όσο και τις εισηγήσεις που προηγήθηκαν.
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την υποστήριξη τους τοπικούς φορείς και τον ''Υπάτιο"  σύλλογο γυναικών .
Η  εκδήλωση συγκαταλέγεται στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού  σε θέματα βίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).






Διαβάστε Περισσότερα »

Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών προς τον πρώην ¨Οργανισμό Κωπαϊδας¨


Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών προς τον πρώην ¨Οργανισμό Κωπαϊδας¨.


 Κύριοι
     Η δημοτική παράταξη μας ¨Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών¨,  λαμβάνοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες  των αγροτών, την κρίση των τελευταίων ετών που ταλανίζει τη χώρα μας, και το γεγονός ότι το εισόδημα των αγροτών της περιοχή μας πλήττεται  και με τις παλαιές οφειλές (αρδευτικά τέλη)  προς τον πρώην  Οργανισμό Κωπαΐδας, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων αγροτών- καλλιεργητών η οποία ήδη είναι τραγική.
    Με τον Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/31-10-2014), από 30-11-2014 ο Οργανισμός Κωπαϊδας, περιήλθε  στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος,  και με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών διορίστηκε  εκκαθαριστής.
    Οι αγρότες  της περιοχής μας θα κληθούν  να πληρώσουν τις  παλαιές οφειλές τους μέσου  Δημοσίου Ταμείου, οι οποίες ανέρχονται πάνω από 12.000.000 €, με προσαυξήσεις (τόκους) που πολλές  φορές θα φθάνουν μέχρι 200% του αρχικού κεφαλαίου.
   Όπως καταλαβαίνετε,  δεν θα μπορούν να καλύψουν τα χρέη τους ακόμη και με την  πώληση των χωραφιών.
   Σας καλούμε λοιπόν  να αποφασίσουμε  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καλέσουμε τους αρμόδιους  Υπουργούς, τον κ. Περιφερειάρχη, τον κ Πρόεδρο της  ΠΕΔ και τους βουλευτές της περιοχής μας , προκειμένου να στηρίξουν τους κληρούχους του Κωπαϊδικού πεδίου και να λύσουν ένα χρόνιο πρόβλημα, πριν οδηγήσουμε χιλιάδες αγρότες στην πλήρη εξαθλίωσή  τους και την εγκατάλειψη της γης τους.
                                                    ΨΗΦΙΣΜΑ
    Με αφορμή την κατάργηση του  πρώην  Οργανισμού  Κωπαΐδας και των οφειλών των αγροτών προς αυτόν, πρέπει άμεσα:     
   Να στηρίξουμε τους αγρότες  καλλιεργητές  του κάμπου της Κωπαΐδας, που καθημερινά δίνουν έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα μας,   προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους.
     Συνεπώς είναι υποχρέωση όλων των φορέων και του Δήμου μας, να στηρίξουμε την προσπάθεια των αγροτών της περιοχής της Κωπαΐδας, μιας ιδιαίτερα μεγάλης εύφορης και παραγωγικής πεδιάδας, που έχει μεγάλη σημασία για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών της πρωτεύουσας και  οφέλη  στην εθνική οικονομία.
   Καλούμε την κυβέρνηση, την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την ΠΕΔ  να προβούν  σε ενέργειες ώστε να λυθούν τα χρόνια προβλήματα των  οφειλών των κληρούχων προς τον Οργανισμό Κωπαΐδας,  να μεταφερθεί το προσωπικό που έχει  τεθεί σε διαθεσιμότητα στην Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας και να στηριχτεί ο εκκαθαριστής στην καταγραφή  των οφειλών και στην απογραφή της περιουσίας του Οργανισμού Κωπαΐδας.
  Να προχωρήσουν άμεσα :
Α. Ρύθμιση παλαιών οφειλών (αρδευτικά τέλη).  Σε ότι αφορά το 2014 και προγενέστερα, πριν δηλαδή αναλάβει η Περιφέρεια με τις εξής ρυθμίσεις:
   1.-  Να καταργηθούν όλες οι προσαυξήσεις (τόκοι) για οφειλές 2014 και των προηγουμένων ετών.
   2.- Το σύνολο των αρδευτικών τελών να μειωθούν κατά 30- 40% (  όπως είχαν αποφασίσει όλοι οι Αγροτικοί σύλλογοι, Συνεταιρισμοί, λοιποί φορείς των αγροτών, Δήμαρχοι, Δ.Σ. Οργανισμού Κωπαΐδας κλπ) και είχαν αποδεχτεί την πρόταση πρώην υπουργοί του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χωρίς ποτέ να έχουν εκδώσει απόφαση.
   3.- Η εξόφληση των οφειλών, μετά των ρυθμίσεων, να γίνει σε δόσεις ανάλογα του κεφαλαίου. 
Β. Ρύθμιση νέων οφειλών (αρδευτικά τέλη). Σε ότι αφορά το 2015 και μεταγενέστερα με τις εξής ρυθμίσεις:
   1.- Μείωση των αρδευτικών τελών κατά 30- 40%,για τα έτη 2015,2016,2017 αναλόγως, ( όπως ομόφωνα είχαν αποφασίσει όλοι οι φορείς της Βοιωτίας), σε όσους κληρούχους  δεν είχαν οφειλές πριν το 2014, σαν δείγμα  δικαίωσης όλων αυτών  που επί  χρόνια στήριζαν τον Οργανισμό Κωπαΐδας ώστε να γίνεται δυνατή η άρδευση χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση.
   2.- Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος να οργανώσει τη διαδικασία είσπραξης των αρδευτικών τελών βάσει των κληρούχων  (ιδιοκτητών) της Κωπαΐδας και όχι βάσει των ενοικιαστών  των αγροτεμαχίων  όπως αυτά δηλώνονται στο ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ, που πολλές φορές έχουν απόκλιση από την πραγματικότητα.
      Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και ότι  θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών του κάμπου της Κωπαΐδας  και όχι μόνο σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή που ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας βάλλεται από καταιγισμό μέτρων και αποφάσεων, με την εφαρμογή των οποίων, ο ήδη ξεκληρισμένος αγρότης θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη γη του.                                                               
                                           Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών
                                                          Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

                                                              Ζιώγας Γιώργος  
                                                              Σκλάβος Γιώργος 
                                                              Παπαιωάννου Λουκάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στα όρια αναλήψεων στα capital controls

Περαιτέρω χαλάρωση στους τραπεζικούς περιορισμούς, με αλλαγές στα capital controls, προτείνουν οι τράπεζες και ετοιμάζει η κυβέρνηση, εφόσον βεβαίως κλείσει θετικά η αξιολόγηση.

Όπως γράφει το Έθνος, βασικός στόχος να εισρεύσει νέο χρήμα στα γκισέ, ειδικά μετά τη θετική κίνηση από πλευράς καταθετών να επιστρέψουν τον Οκτώβριο περί το 1,2 δις ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, το όριο ανάληψης αυξάνεται σε 2.000 το μήνα, από 1.800 ευρώ που είναι σήμερα με τους πολίτες να έχουν δικαίωμα και σωρευτικής ανάληψης, ενώ σήμερα περιορίζονται σε αναλήψεις ως 840 ευρώ ανά 15 ημέρες.

Ταυτόχρονα θα επιτραπεί και το άνοιγμα νέων λογαριασμών που θα επιτρέψει μεγαλύτερη ακόμη ευκολία στη διακίνηση χρημάτων.

Ετσι, ενώ οι πολίτες μπορούν ως σήμερα να βγάζουν το πολύ ως 840 κάθε δυο βδομάδες, πλέον θα μπορούν να κάνουν ανάληψη ως και 2.000 ευρώ μια φορά το μήνα, ενώ με την δημιουργία νέου λογαριασμού τους δίδεται η δυνατότητα επιπλέον 2.000 ευρώ το μήνα.

Επίσης θα αυξηθεί στο 50% το όριο αναλήψεων από χρήματα που επαναπατρίζονται στη χώρα, ενώ θα διπλασιαστεί στα 2.000 ευρώ και το μηνιαίο όριο που μπορεί να βγάλει κάποιος πολίτης ή μια εταιρεία στο εξωτερικό.

Παράλληλα προτείνεται να αυξηθεί από τις 10.000 ευρώ στις 30.000 το μηνιαίο όριο για τις εισαγωγές των επιχειρήσεων, κίνηση που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην αγορά.

Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην νέα πρόταση της Ένωσης Τραπεζών που κατατέθηκε την Περασμένη Παρασκευή.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.Κ.Λιβαδειάς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας
Με την ευκαιρία της παρουσίας σας στις εκδηλώσεις για τα «50 χρόνια της λειτουργίας του εργοστασίου της Αλουμίνιον της Ελλάδος και τα 10 τελευταία χρόνια επενδυτικής αναπτυξιακής πορείας», θέλουμε να σας καταθέσουμε ένα αίτημα που αφορά την αξιοπρεπή επιβίωση της τάξης μας.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Πέντε χρόνια μετά τη μείωση του κατώτατου μισθού με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (2012)  και τέσσερα χρόνια μετά την κατάργηση της δυνατότητας των κοινωνικών εταίρων να αποφασίζουν για το ύψος του μισθού αυτού (2013), έρχεται η ώρα για νέες ανατροπές στο θεσμικό πλαίσιο με βάση το οποίο καθορίζονται οι εργατικές αμοιβές. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κατεδάφιση υποστηρικτικών δομών που στήριζαν την ζωή των εργατών (υγειονομική και συνταξιοδοτική ασφάλιση, υποστήριξη ανέργων, παιδεία), παροχές που το ελληνικό κράτος παύει να υποστηρίζει , ενώ αυξάνει ταυτόχρονα υπέρμετρα την φορολογία στην Χωρά που οι άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι έχουν ξεπεράσει το 50% του ενεργού εργατικού δυναμικού, δημιουργεί μια αποπνικτική κατάσταση για την επιβίωση της κοινωνίας.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Σας ζητούμε η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας να σταματήσει και να μην υπογράψει τους νέους αντεργατικούς νόμους που θα επιβάλουν στην κυβέρνηση οι πιστωτές της Χώρας, εμποδίζοντας έτσι να μεταβληθεί ακόμα προς το χειρότερο η ζωή των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.  


                                Το  Δ.Σ.

       
  


Διαβάστε Περισσότερα »

Η υποχρηματοδότηση της Στερεάς Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο


Κοινή ερώτηση για την στρέβλωση που έχει προκαλέσει την υποχρηματοδότηση της Στερεάς Ελλάδας κατέθεσαν στο Ευρωκοινοβούλιο, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης Iskra Mihaylova και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Με την ερώτησή τους ζητούν μερίδιο από το επιπλέον ποσό των 836,6 εκατ. ευρώ που ήρθε στην Ελλάδα για το ΕΣΠΑ 2014-2020, μετά την ενημέρωση που είχαν κατά τη συνάντηση τους με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στο Στρασβούργο και την διαπίστωση ότι ο υπολογισμός του ποσού που αναλογεί στην Περιφέρεια, έχει υποστεί στρέβλωση, λόγω της ύπαρξης βιομηχανιών στα Οινόφυτα/Σχηματάρι.

Με την ίδια ερώτηση, ζητείται να εξεταστεί το ενδεχόμενο να προσαρμοστούν τα κριτήρια κατανομής των πόρων, ώστε η Στερεά Ελλάδα να λαμβάνει το ποσό που πραγματικά της αναλογεί.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Στο Στρασβούργο πήγαμε προετοιμασμένοι και οπλισμένοι με ακλόνητα επιχειρήματα. Χαίρομαι γιατί η προσπάθεια που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι να δικαιωθούμε, αποδίδει καρπούς. Αυτή η ερώτηση βάζει στο τραπέζι της συζήτησης το αίτημά μας επίσημα και ευχαριστώ τόσο της κ. Mihaylova, όσο και την κ.Σπυράκη που αντιλήφθηκαν αμέσως το πρόβλημα, και το δείχνουν έμπρακτα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση του Δ. Σ. του Δικτύου ΦοΔΣΑ με τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης

 Πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2016 συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου ΦοΔΣΑ με τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ε.ο.αν) και αντικείμενο το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου «Τροποποίηση του Ν.2939/2001 – Συσκευασίες και εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων – Ίδρυση Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ) και άλλες διατάξεις».
Από την πλευρά του Δικτύου τονίσθηκε η αναγκαιότητα για συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών (ε.ο.αν, ΚΕΔΕ, Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων Προϊόντων και Δικτύου των Φο.Δ.Σ.Α), προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι σήμερα εμπειρία στην κατεύθυνση των στόχων που θέτει το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α) και τα Τοπικά Σχέδια των Δήμων.
Οι θέσεις του Δικτύου των Φο.Δ.Σ.Α και των Δήμων, όπως αυτές έχουν ενσωματωθεί σε πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, αποτελούν την βάση για έναν εποικοδομητικό διάλογο.
Τονίσθηκε επίσης η ελλιπής στελέχωση του ε.ο.αν καθώς και η καθυστέρηση σειράς ενεργειών, όπως η έκδοση της ΚΥΑ για την αδειοδότηση των πράσινων σημείων αλλά και η καθυστέρηση στην έκδοση των σχετικών προσκλήσεων για χρηματοδότηση δράσεων διαλογής στην πηγή, σε εφαρμογή των τοπικών σχεδίων των Δήμων.
Στην συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου των Φο.Δ.Σ.Α συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.
Στην συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τους Φο.Δ.Σ.Α όπως το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους, οι χρηματοδοτήσεις των έργων, το νέο σχέδιο νόμου για την ανακύκλωση αλλά και τρέχοντα θέματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία των Φο.Δ.Σ.Α και των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων και που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Ο κ. Υπουργός έθεσε τους άξονες και τις προτεραιότητες για την επίτευξη των στόχων που θέτει το νέο Ευρωπαϊκό & Εθνικό πλαίσιο και κοινή ήταν η θέση, ότι μέσα από την συνεργασία των εμπλεκομένων μερών να εργαστούμε για την υλοποίησή τους και για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και λειτουργικού θεσμικού πλαισίου για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Θήβα: 25/11/2016


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Νεαρή γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη σε παράγκα


 Μία 24χρονη Ρομά βρέθηκε νεκρή σε παράγκα το βράδυ της Δευτέρας (28/11) στην οδό Ηλία Βενέζη στη περιοχή των Αλατσάτων στη Χαλκίδα.

Τη σορό της άτυχης 24χρονης κοπέλας βρήκαν οι οικείοι και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές, καθώς έφερε τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος της. Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι ήταν αδύνατο να έχει προκαλέσει μόνη της τα τραύματα, ενώ δεν βρήκαν και το όργανο που τα προκάλεσε.

Άνδρες της Εγκληματολογικής υπηρεσίας ερευνούν το σπίτι για τυχόν αποτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού, ενώ οι αξιωματικοί της Ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από όσους είχαν επαφή με την 24χρονη και ενδέχεται να γνωρίζουν αν και με ποιον είχε διαφορές.

 Παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας το μεσημέρι της Τρίτης (29/11) ο 28χρονος τσιγγάνος που κατηγορείται για την δολοφονία της 24χρονης συντρόφου του που εντοπίστηκε νεκρή το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Ηλία Βενέζη στη περιοχή των Αλατσάτων...

Όπως αναφέρει το eviazoom.gr, o 28χρονος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Χαλκίδας όπου κρατείται και ανακρίνεται. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ δεν έχει συλληφθεί επίσημα, ωστόσο σε βάρος του αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία και να σταλεί στον Εισαγγελέα Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συσκέψεις για την προετοιμασία της Απεργίας 8 Δεκέμβρη

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Το προηγούμενο διάστημα το Συνδικάτο μας μαζί με πάνω από 500 συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα καταθέσαμε σχέδιο νόμου στη Βουλή για κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, επαναφορά κλαδικών Σ.Σ.Ε., αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις, επαναφορά επιδομάτων, κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας (εκ περιτροπής, διαθεσιμότητες, 3ωρα-4ωρα, σκλαβοπάζαρο εργολάβων).
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  πλάι σε κάθε μεταλλεργάτη, ενάντια στις ορέξεις της εργοδοσίας και του κράτους της που επανέρχονται ενόψει της 2ης αξιολόγησης από τους δανειστές (ΕΕ – ΔΝΤ).
Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων με στόχο, βέβαια, την αύξηση των κερδών τους καταπατώντας εργατικά δικαιώματα, κάνοντας τους όρους διαβίωσης κάθε εργατικής οικογένειας ακόμα πιο δύσκολους.
Νέα μείωση του άθλιου κατώτατου μισθού των 586€ και νέος «υποκατώτατος μισθός» για τους νεοπρσλαμβανόμενους. Πλήρης επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων. Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας. Περιορισμός και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην Απεργία.
Όλα προαποφασισμένα από κυβέρνηση, κόμματα που ψήφισαν ή στήριξαν τα 3 μνημόνια, ΕΕ και ΔΝΤ, βιομήχανους και μεγαλοεργοδοσία και φυσικά από την «ουρά» τους στο εργατικό κίνημα, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Ο ανταγωνισμός στον κλάδο του μετάλλου μεταξύ των αφεντικών, παράλληλα με το χαμηλό βαθμό οργάνωσης των μεταλλεργατών στα ταξικά σωματεία (Όμιλος Στασινόπουλου, Επαλμέ, Αλλουμάν, Μαΐλλης, κ.α) και την επικράτηση σε μεγάλους χώρους (βλ. Σνάϊντερ, Αλλουμίνκο, ΕΑΒ) μιας συμβιβασμένης μερίδας «αντιπροσώπων» των μεταλλεργατών (ή καλύτερα να πούμε των εργοδοτών) έφερε τις συνθήκες εργασίας σε ακόμη δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.
Στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας και στη λογική του μικρούτερου κακού, που αποδεδειγμένα φέρνει μεγαλύτερα, οι «θυσίες» των μεταλλεργατών έπεσαν στο κενό.
Στην ερχόμενη Απεργία της 8ης Δεκέμβρη οι θυσίες μας να πιάσουν τόπο. Μαζί να κάνουμε το πρώτο βήμα, να συναντηθούμε στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.
Ενόψει της μεγάλης απεργιακής μάχης σε καλούμε να παρευρεθείς στις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν με σκοπό όχι μόνο την ενημέρωση και αποτύπωση των προβλημάτων, αλλά να τεθούν οι προβληματισμοί, οι σκέψεις και η πρακτική λύση που θα δυναμώσουν τους δεσμούς του Συνδικάτου με όλους τους μεταλλεργάτες, να πάρουμε μέτρα για αγωνιστικές πρωτοβουλίες και προετοιμασίας της Απεργίας.
•    ΘΗΒΑ, Σάββατο 3 Δεκέμβρη, 11:00, Εργατικό Κέντρο Θήβας
•    ΟΙΝΟΦΥΤΑ, Δευτέρα 5 Δεκέμβρη, 18:00, ΚΕΠ Οινοφύτων
•    ΧΑΛΚΙΔΑ, Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, 18:00, Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας
•    ΑΘΗΝΑ, Τετάρτη 30 Νοέμβρη, 18:30, Εργατικό Κέντρο Πειραιά
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ