Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Οι Πλαταιές γιόρτασαν τον Πολιούχο τους Άγιο Νικόλαο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Τον Πολιούχο τους Άγιο Νικόλαο γιόρτασαν  με κάθε λαμπρότητα οι κάτοικοι των Πλαταιών.
 Ενορίτες των Πλαταιών αλλά και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή έσπευσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να προσκυνήσουν τη εικόνα του και να πάρουν την ευλογία του.
Στον  Μέγα  Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος.
Παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης  Βοιωτίας κ.α. Φανή Παπαθωμά,ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Νικολάου,ο δήμαρχος Στυλίδας κ.Απόστολος Γκλέτσος,ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.Μπακομήτρος,ο διοικητής του ΚΕΠΒ Θηβών, αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος της κοινότητας Πλαταιών κ.Αλέξης Φίλης. Κορύφωση της θρησκευτικής πανήγυρις ήταν η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους των Πλαταιών, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας.
Ευχαριστίες απο τον  Πρόεδρο των Πλαταιών
Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Πλαταιών
Αλέξανδρος Δ. ΦίληςΩς πρόεδρος της Τ.Κ Πλαταιών αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της μνήμης του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου του Θαυματουργού προστάτου του χωριού μας!
Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Αντιπεριφεριάρχες κ. Φανή Παπαθωμά και κ. Κώστα Μπακομήτρο, τον Δήμαρχο θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, τον Δήμαρχο Στυλίδος κ. Απόστολο Γκλέτσο, τον Διοικητή του Κ.Ε.Π.Β Θηβών  κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, τους Αντιδημάρχους του Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρο Κίτσο και Γιώργο Μητσάκη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σπύρο Παχριστοδούλου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Σωτήρη Δρένιο, Βασίλη Κατσάρα, Γρηγόρη  Παπαβασιλείου, Γιώργο Κατσέλη και τον πρόεδρο της Δ.Κ. Βαγίων κ. Βαγγέλη Παπαλουκά που τίμησαν με την παρουσία τους την πανήγυρη!!
Για το τέλος άφησα τον Πρόεδρο της Δ.Η.Κ.Ε.Θ κ. Τάσο Καμούτση με την συμβολή του οποίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα λάμπρυνε την γιορτή του Αγίου μας και το permisospress,για την ειδησεογραφική  κάλυψη.
Να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Πλαταιών
Αλέξανδρος Δ. Φίλης


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.
 Όλες οι φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο στη Λιβαδειά με τραυματία 30χρονο οδηγό μηχανής-ΒΙΝΤΕΟ



Τροχαίο με μηχανή σημειώθηκε πριν από μια ώρα περίπου στην οδό Καραγιαννοπούλου στη Λιβαδειά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 30χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου  και έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Ο τραυματισμός του 30χρονου δεν φαίνεται να είναι πολύ σοβαρός.

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης

Διαβάστε Περισσότερα »

Έργα 1,46 εκ ευρώ δημοπρατεί ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων

Συνολικό προϋπολογισμό 1,46 εκατ. ευρώ έχουν τα δύο έργα,
 που δημοπρατεί ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων με χρηματοδότηση
από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Δύο σημαντικά έργα για το Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων, δημοπρατούνται στις 15 και 20 Δεκεμβρίου 2016, και αφορούν τη βελτίωση του οδικού δικτύου της πυρόπληκτης περιοχής Τ.Κ. Μαυρομματίου.
Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία του δασικού περιβάλλοντος της περιοχής, θα εξασφαλίσουν την καλύτερη προστασία των πυρόπληκτων εκτάσεων και της κίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων ενώ ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες των κατοίκων.
Αναλυτικά τα έργα είναι τα εξής:
1.    «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Τ.Κ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ» με προϋπολογισμό 677.823,35 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και 840.500,95 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α. και αναθεώρηση).
 Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσυγχρονισμού, βελτίωσης της υφιστάμενης οδοποιίας, που αντιστοιχούν σε συνολικό μήκος του δρόμου που ανέρχεται στα 3,94 Km και αποτελείται από δυο κύριους κλάδους, έναν κύριο κλάδο μήκους 3,76 Km και έναν δευτερεύον μήκους 0,18 Km.
2.    «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Τ.Κ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΧΑΔΑ ΕΩΣ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ» με προϋπολογισμό 498.031,29 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και 617.558,80 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α. και αναθεώρηση).
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσυγχρονισμού, βελτίωσης της υφιστάμενης οδοποιίας, που αντιστοιχούν σε συνολικό μήκος του δρόμου που ανέρχεται στα 3,10 Km και αποτελείται από δυο κύριους κλάδους, έναν κύριο κλάδο μήκους 2 Km και έναν δευτερεύον μήκους 1.10 Km.
Με την υλοποίηση των ανωτέρω έργων θα αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων και θα δοθεί στους πολίτες ασφαλέστερο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στη Χαλκίδα - Έγινε αισθητός και στη Βοιωτία

Σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19.14 το απόγευμα της Τρίτης στην Εύβοια, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 14 χλμ. δυτικά της Χαλκίδας. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας.

Ο σεισμός είχε χαμηλό εστιακό βάθος (μόλις στα 5 χιλιόμετρα) και έγινε αισθητός σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας.Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βραδιά Ευχών,BAZAAR,και Φωταγώγηση του Δέντρου στο Μάζι Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των κατοίκων του Κόκκινου στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ράπισμα στο αντισυνταγματικό τόξο: Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των κατοίκων του Κόκκινου στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Μετά από συντονισμένη δράση της Χρυσής Αυγής σε Βοιωτία και Φθιώτιδα, οι εκπρόσωποι του παλαικομματισμού και του αισχρού πολιτικαντισμού υπέστησαν πανωλεθρία όταν βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση μετά από πρωτοβουλία του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, να έρθουν αντιμέτωποι στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με τους κατοίκους της κοινότητας Κόκκινο Βοιωτίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Κόκκινου αντιδρά στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε απόσταση αναπνοής από την κοινότητά τους, αίτημα το οποίο συμμερίζονται (με συγκέντρωση υπογραφών) οι 700 από τους 800 κατοίκους του χωριού! Το δίκαιο αίτημα των κατοίκων έτυχε της πολιτικάντικης εκμετάλλευσης των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου, οι οποίοι μοίρασαν κάλπικες υποσχέσεις και ανέξοδες και ανούσιες δηλώσεις συμπαράστασης. Μέχρι που η επιτροπή κατοίκων του Κόκκινου ζήτησε τη συνδρομή της Χρυσής Αυγής και το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα ανταποκρίθηκε άμεσα και καταλυτικά στην έκκλησή τους.

Κατόπιν συνάντησης της επιτροπής με τον βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Ευάγγελο Καρακώστα και σε συνεννόηση με τους περιφερειακούς συμβούλους της «Ελληνικής Αυγής για τη Στερεά» Απόστολο Γκλέτσο και Θεόδωρο Πάνο, κρίθηκε ως επιτακτική η ανάγκη η φωνή των κατοίκων να ακουστεί εντός του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αρμόδιοι απέφευγαν κάθε συνάντηση μαζί τους.

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου λοιπόν, μέλη της επιτροπής αγώνα του Κόκκινου μαζί με τους συναγωνιστές Γκλέτσο, Πάνο και Καρακώστα, παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Λαμία, μεταφέροντας το αίτημα των κατοίκων και ζητώντας να τους δοθεί ο λόγος ώστε να εκθέσουν τις θέσεις τους, όπερ και εγένετο.

Στο άκουσμα του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για να μην προχωρήσει το έργο, ο περιφερειάρχης Στερεάς, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας και ο εκπρόσωπος της παράταξης που στηρίχτηκε από το Σύριζα, μέμφθηκαν τους κατοίκους διότι «πολιτικοποίησαν την αντίδρασή τους»! Τα μέλη της επιτροπής σημείωσαν πως είχαν προηγουμένως ζητήσει συναντήσεις τις οποίες οι αρμόδιοι αρνήθηκαν, ενώ είναι ενδεικτική της κοροϊδίας η στάση του Σύριζα, με τη Ν.Ε. Βοιωτίας να δηλώνει υποκριτικά την υποστήριξή της στους κατοίκους την ίδια ώρα κατά την οποία ο επικεφαλής της παράταξής του στο περιφερειακό συμβούλιο τάχθηκε κατά των κατοίκων και υπέρ της συνέχισης του έργου, δηλώνοντας με θράσος πως οι κάτοικοι δεν έπρεπε να απευθυνθούν στην παράταξη της Χρυσής Αυγής αλλά απευθείας στο περιφερειακό συμβούλιο, θέση που προκάλεσε τα γέλια των μελών της επιτροπής των κατοίκων!

Η επιτροπή αγώνα Κόκκινου, ευχαρίστησε θερμά τη Χρυσή Αυγή για την ουσιώδη παρέμβασή της υπέρ του αιτήματος της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της κοινότητας, τονίζοντας με έμφαση πως απεδείχθη η υποκρισία όλων των υπολοίπων κομμάτων τα οποία δεν σέβονται την δημοκρατικά εκπεφρασμένη θέση τους επί του συγκεκριμένου ζητήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Πλατεία των Χριστουγέννων στο Νεοχωράκι Θήβας



Διαβάστε Περισσότερα »

Δώσε το Παρόν Σου στον "Γύρο της Καδμείας"

ΑΓΩΝΑΣ  ΔΡΟΜΟΥ ‘ΓΥΡΟΣ  ΚΑΔΜΕΙΑΣ  2016’
Σάββατο  31  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2016
ΩΡΑ  12:00 μεσημβρινή

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Γ.Σ.  ΠΙΝΔΑΡΟΣ  – Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ –Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ                                                    
                
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΑΓΩΝΑ

        ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    Ο αγώνας θα διεξαχθεί, το  Σάββατο 31 Δεκεμβρίου  2016 στη Θήβα (γύρω από τις Επτά Πύλες της Αρχαίας Καδμείας) με ώρα έναρξης την 12:00 μεσημβρινή.
 Στον αγώνα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη Άνδρες   και Γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και Αγόρια – Κορίτσια που ανήκουν σε Σωματεία του ΣΕΓΑΣ, όπως επίσης και ανεξάρτητοι αθλητές και πολίτες που θα έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή, την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία  (Κεντρική Πλατεία Θήβας) και από ώρα 9:30 έως 11:45


         ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΑΤ/ΡΙΑ    ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ    ΑΠΟΣΤΑΣΗ
1η     Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  2008,2007,2006,2005    1.000μ.
2η     Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  2004,  2003, 2002     1.800μ.
3η     Άνδρες-Γυναίκες  Γεννηθέντες  2001 έως  1982    4.500μ.
4η     Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες 1981  & μεγαλύτεροι    4.500μ.
       

     ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

      Η εκκίνηση  του αγώνα για όλες τις κατηγορίες θα γίνει στον πεζόδρομο της           οδού Επαμεινώνδα, (κεντρική πλατεία Θήβας) και ώρα: 12:00 για την 1η  κατηγορία, 12:15 για την 2η  κατηγορία, και  ώρα 12:30 για την 3η                                                                             &  4η  κατηγορία,  οι αγωνιζόμενοι θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή:

          1η Κατηγορία:  Επαμεινώνδου, Πινδάρου, Αντιγόνης, Επαμεινώνδου.  
        2η Κατηγορία:  Επαμεινώνδου, Ετεοκλέους, Πολυνείκους, Αμφίωνος,  Βουρδουμπά, Τσεβά, Πινδάρου, Αντιγόνης, Επαμεινώνδου.
          3η & 4η Κατηγορία:  Επαμεινώνδου, Ετεοκλέους, Πολυνείκους, Αμφίωνος, Βουρδουμπά, Αυλίδος, Χρυσ. Σμύρνης, Αμφίου ,Λαοδάμαντος, Καβείρων, Διρκαίου, Κύνος Κεφαλών, Αγ. Τριάδος, Επαμεινώνδου.

       Ο τερματισμός για όλες τις κατηγορίες θα γίνει στην  Κεντρική Πλατεία της Θήβας.

ΕΠΑΘΛΑ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ  

Οι απονομές θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και ώρα 13:00.         Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν, κύπελλο και μετάλλιο στον πρώτο / τη,  και μετάλλια στους άλλους δύο.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά  μετάλλια και  διπλώματα   συμμετοχής.                                                                                                                  
                                                                                                                                                                                                                                                                  ΓΕΝΙΚΑ
  
       α) Η διαδρομή θα καθορίζεται από βέλη που θα είναι χαραγμένα στο οδόστρωμα, καθώς και από τους κριτές του ΣΕΓΑΣ και την Τροχαία.
      
       β) Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φέρουν κατά την διάρκεια του αγώνα  στο στήθος τους με παραμάνα, την κάρτα  συμμετοχής που θα πάρουν από την γραμματεία. Στον τερματισμό και στην έξοδο της χοάνης θα την παραδίδουν στους κριτές.

       γ) Ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη και αφορά τεχνικά θέματα θα επιλύεται από τον Αλυτάρχη του Αγώνα κ. Μπεκρή  Σπύρο.


                             ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


                                                                              Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ
                                                                                             


                                                                        Ιωάννης Β. Παπαδημητρίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σάββατο ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Αλίαρτο



Διαβάστε Περισσότερα »

Aπόστολος Γκλέτσος:Πάλι με ξένα κόλλυβα κ.Μπακογιάννη;;;



Συνεχίζετε κ.Μπακογιάννη και η δική σας στενή ομαδούλα το μπαράζ της κοροϊδίας των στερεοελλαδιτών. Νομίζετε βέβαια!!!Εγκαινιάζετε έργα, περνάτε και επιθεωρείτε έργα και αφήνετε να εννοηθεί πως είναι δικά σας, ενώ είναι προηγούμενων από εσάς, τα περισσότερα του κ.Περγαντά.
Φτάσατε στο σημείο να δημιουργήσετε αυτό το κακόγουστο φωτορομάντζο με φωτογραφίες σας από τις Βρυξέλλες σε ότι αφορά τον στόχο «2» . Εδώ μιλάμε για καθαρά κυβερνητικές εξαγγελίες δια στόματος του κ.Σταθάκη πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση για αλλαγή του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων και συγκεκριμένα από 1/01/2017 την αύξηση ποσοστών ενισχύσεων όπου βασίζονται πλέον στα οικονομικά δεδομένα του 2014 και επ’ουδενί του 2008. Άρα τι ακριβώς κάνατε εσείς που προσπαθούν τα ανόητα «θεσμικά» παπαγαλάκια να πουν;; Στο τέλος του 2018 κ.Μπακογιάννη με τον έλεγχο του ΠΕΠ και αφού έχουμε βεβαιώσει και εκταμιεύσει με δείκτες ΟΛΟΥΣ ορόσημα του προγράμματος τότε και μόνο τότε θα δικαιούμαστε να λάβουμε σαν περιφέρεια από το νέο εργαλείο «πλαίσιο επίδοσης». Αυτά όμως επαναλαμβάνω ξεκίνησαν από το κράτος και υπάρχει δρόμος μακρύς και δύσκολος μπροστά μας. Πώς θα καταφέρουμε να τον διανύσουμε όταν στη Βουλή ζητάτε έγκριση για την (ΟΧΕ) τα έργα του Ασωπού πενήντα εκατομμύρια έχετε φτάσει εκεί μόνος χωρίς νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται καμμία δηλαδή διαβούλευση και βεβαίως το έργο θα το έπαιρνε ένας εργολάβος;; Τότε το ΕΜΠ που παρευρίσκεται και συγκεκριμένα ο αρμόδιος καθηγητής κ.Δερματάς και η ομάδα του από το Πολυτεχνείο βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, μιλάει για σημειακές παρεμβάσεις κόστους κάτω από το ένα εικοστό[ότι λέω αποδεικνύεται με βίντεο μέσα από τη Βουλή βλ.βίντεο στο site της Βουλής: http://www.hellenicparliament.gr/ 1)Πολιτική απορρύπανσης και μέτρα αποκατάστασης της περιοχής του Ασωπού. Την Επιτροπή ενημερώνει ο κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Πέτρος Φιλίππου, Αντιπεριφερειάρχης .., ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ) στις 20/04/2016 από λεπτά 7:10 και μετά και 2) Πολιτική απορρύπανσης και μέτρα αποκατάστασης της περιοχής του Ασωπού (2η συνεδρίαση)-κος Δερματάς. ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  στις 21/04/2016 στα λεπτά 45:50 και μετά]και το αίτημα γυρνάει πίσω για να γίνει διαβούλευση και ……….. ο νοών νοείτω. Τα πρόστιμα για την χώρα στον Ασωπό πέφτουν καθημερινά και είναι τεράστια και το περιβάλλον αιμορραγεί κ.Μπακογιάννη και κ.Θύμιο Καραΐσκο που είστε δεύτερος στην τάξη και νομομαθής και θα έπρεπε να είχατε προφυλάξει την περιφέρεια από όλο αυτό το κάζο. Σας ενημερώνω ότι θα αναζητηθούν ευθύνες. Αργότερα θα μιλήσουμε για σκουπίδια, για τις υποσχέσεις σας μέσα στο γραφείο σας με όλους τους δημάρχους ότι το θέμα εδώ και πολλούς μήνες θα το λύνατε με ύφος έλα μωρέ το εύκολο. Ακόμα υπάρχει χειρότερα από πριν. Θα πάμε και στα υπόλοιπα πολύ σύντομα. Έχετε υπόψιν σας τα αντιπλημμυρικά; Και αγαπητέ Θύμιο έλεγξε λίγο το θέμα Θερμοπύλες και πρόσφυγες, μαζεύονται παράπονα…Και βρε παιδιά ένα εκατομμύριο ευρώ και τριακόσιες χιλιάδες και να κυνηγάμε κουνούπια;; Έλεος!!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…..
Για περισσότερα 14 Δεκέμβρη 2016,στο Κτίριο του Ο.Σ.Κ. στη Στυλίδα.

Υ.Γ. Τόσο νέος άνθρωπος με τέτοιες παλιές και αφημένες πλέον στρατηγικές. Παιδί μου Κώστα, μήπως να ελέγξεις λίγο το άμεσο περιβάλλον σου;;; Η περιφέρεια καταρρέει….

Ο κ.Μπακογιάννης, όντας Περιφερειάρχης, πριν δύο μήνες απαντά δημοσίως με ανάρτησή του στο Facebook στη δημοσιογράφο κα Ακριβοπούλου, σε μια δική της δημοσίευση για τα 647.746,75 ευρώ που δίνει για το σπίτι της Δημοκρατίας, στο όνομα του αείμνηστου πατέρα του, σε ένα χωριό 98 κατοίκων που 7 μήνες το χρόνο είναι κλειστό από χιόνια και για να πας χρειάζεται εκστρατεία. Επίσης, αναφέρεται σε εκείνη ο κ.Μπακογιάννης χαρακτηρίζοντάς την μέτρ/μετρέσες της κολοτούμπας. Παρακάτω οδηγεί την σκέψη αυτού που διαβάζει τη δημοσίευση, ότι η κυρία είναι γουρούνι και απλά μιλάει για άξιο μισθό και άλλα. Ο κ.Περιφερειάρχης απευθύνεται έτσι δημοσίως σε μια κυρία.
Κάποιοι λίγοι, θέλησαν να κρίνουν την έκφραση βάλτε εκεί που σας είπα, δια ζώσης στο γραφείο σας, τις δημοσκοπήσεις που μου αναφέρατε. Αυτοί αν δεν είναι «βαλτοί»; είναι κακοπροαίρετοι γιατί η φαντασία τους πάει στο κακό ή στο αισχρό; Θα μπορούσε να πάει σε κάτι πιο πολιτικό και ανθρώπινο.
*Υ.Γ. κ.Μπακογιάννη, η ομάδα μου και εγώ, για τις άγιες μέρες που μας έρχονται θα σας κάνουμε δώρο μια μελέτη που θα αναφέρει εμπεριστατωμένα, γιατί θα χάσετε τις εκλογές όπου, μα όπου και να είστε υποψήφιος, Περιφέρεια, Αθήνα, Ευρωεκλογές.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Στα χέρια της αστυνομίας ζευγάρι για ληστεία σε παντοπωλείο

Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτριας καταστήματος παντοπωλείου, η οποία διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 2016 στη Λιβαδειά Βοιωτίας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ληστείας ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

 Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία 32χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος


Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, η ληστεία που διαπράχθηκε την 18-01-2016 το πρωί, σε βάρος 46χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτριας καταστήματος παντοπωλείου, σε περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας, παράβασης νομοθεσίας περί όπλων και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα ο 26χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου full face, εισήλθε εντός του καταστήματος της 46χρονης και με την απειλή ότι θα χρησιμοποιήσει εναντίον της αιχμηρό αντικείμενο, αφαίρεσε από την παθούσα το χρηματικό ποσό των (80) περίπου ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα πακέτα τσιγάρων.

Επιπλέον στην δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνεται και μία 32χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται ότι αποδέχτηκε στην κατοχή της το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα στον Δήμο Λεβαδέων -Όλο το Πρόγραμμα


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς

•    Παρασκευή 9/12, Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, ώρα 19:30   
“Το πιο φωτεινό δένδρο” Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δένδρου από παιδιά και την Δήμαρχο Λεβαδέων
“Η ζωγραφιά που έγινε αφίσα”  Βράβευση μαθητών για τη δημιουργία αφίσας ΄΄Χριστούγεννα 2016΄΄ και κάρτες ευχών
“Χριστουγεννιάτικες μελωδίες”  από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λιβαδειάς και την παιδική χορωδία του Μητροπολιτικού Ωδείου Λιβαδειάς
“Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση” με χάλκινα και χαλκέντερα από το σχήμα “ΑΚΑΛΑΤΟΥΜΠΑ”
“Κεράσματα Αγάπης” από τον Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας “Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”, το Λαογραφικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδειάς “ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ” και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Φιλανθρωπικό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς

•    Σάββατο 10/12 Πλατεία Τσουκαλάδων, ώρα 17:00
«Το δένδρο του χωριού μας» Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δένδρου στους Τσουκαλάδες, κέρασμα από το Σύλλογο “Αμαρυλλίς” και τους κατοίκους του χωριού

•    Κυριακή 11/12 Πέρα Χωριό,  ώρα 18:00
«Το δένδρο του χωριού μας» Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δένδρου στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού & Αγίου Νικολάου στο Πέρα Χωριό, κέρασμα από την Επιτροπή του χωριού και τους κατοίκους.

•    Πέμπτη 15/12 ΚΑΠΗ Δήμου Λεβαδέων, ώρα 10:00
«Τραγουδάμε για την τρίτη ηλικία»  ο Σύλλογος Ελικωνίων επαρχίας Λιβαδειάς τραγουδάει για την τρίτη ηλικία.

•    Σάββατο 17/12 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς ώρα 11:00 – 20:00
«Χριστουγεννιάτικο Bazaar»  με τη συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της Λιβαδειάς, την ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς, ΕΚΕΨΥΕ Λιβαδειάς και την ΚΟΙΝΣΕΠ “ΕΡΚΥΝΑ” 
Συμμετέχουν:
•    Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λιβαδειάς με ενημέρωση για το έργο του και κεράσματα
•    Παράρτημα Λιβαδειάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για συγκέντρωση παιχνιδιών και τροφίμων

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ώρα 19:00
«Χριστουγεννιάτικη χορωδιακή συνάντηση»  από την Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς “ΕΡΚΥΝΑ” με τη συμμετοχή της Χορωδίας Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Σαλαμίνας “Ο ΑΠΟΛΛΩΝ” και της Μικτής Χορωδίας Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ  Πάτρας -Αχαΐας
Την εκδήλωση θα ανοίξει η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς

•    Κυριακή 18/12 Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη, ώρα:10:30
3ο Κυνήγι του κρυμμένου Άη Βασίλη για παιδιά και εφήβους από την Εθελοντική Κίνηση Πολιτών Levadistas. Κεράσματα από τα Τμήματα Μαγειρικής και  Ζαχαροπλαστικής του ΔΙΕΚ Λιβαδειάς 
Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς ώρα 11:00
«Γίνε και εσύ εθελοντής» συγκέντρωση παιχνιδιών και τροφίμων από το παράρτημα Λιβαδειάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Πλατεία Ανάληψης, ώρα 16:00
«Το δένδρο του χωριού μας» Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Ανάληψη, κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανάληψης και τους κατοίκους του χωριού

•    Δευτέρα 19/12 Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος», ώρα 19:00
«Από τους παιδικούς αγερμούς της αρχαιότητας στα σύγχρονα κάλαντα» Αφιέρωμα σε παραδοσιακά κάλαντα της Ελλάδας από τη χορωδία και την ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς

•    Τρίτη 20/12, ώρα 17:30
«Τραγουδάμε για την τρίτη ηλικία» ο Σύλλογος Ελικωνίων επαρχίας Λιβαδειάς τραγουδάει για την τρίτη ηλικία στο Γηροκομείο Λιβαδειάς

•    Πέμπτη 22/12 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, ώρα: 20:00
«Χριστούγεννα και Παράδοση» γλέντι από τον Σύλλογο Ευρυτάνων επαρχίας Λιβαδειάς με κεράσματα και χορό

•    Παρασκευή 23/12,  ώρα 18:00
«Χριστουγεννιάτικα κάλαντα» από τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς, στο Γηροκομείο Λιβαδειάς, την Εστία Μητέρας και το Ίδρυμα Ψυχικής Υγιεινής

•    Σάββατο 24/12
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στους δρόμους της πόλης, ώρα 11:00 από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων
Πεζόδρομος Μπουφίδου, ώρα 12:00
Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες από το Τροφώνειο Ωδείο

•    Δευτέρα 26/12 Κινηματογράφος Φίλιππος, ώρα: 16:30
Προβολή ταινίας με τίτλο “Μια ιστορία για τον Αη Βασίλη”, είσοδος ελεύθερη

•    Τετάρτη 28/12, ώρα 17:30
«Τραγουδάμε για την τρίτη ηλικία» ο Σύλλογος Ελικωνίων επαρχίας Λιβαδειάς τραγουδάει για την τρίτη ηλικία στην Εστία Μητέρας
«Η ποδηλατάδα του Αη Βασίλη», Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς ώρα: 18:00 από τη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς και την Αθλητική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

•    Σάββατο 31/12 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, ώρα 11:00
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων
«Ο Αη Βασίλης και τα Ξωτικά του, αποχαιρετούν το 2016» από τον Λαογραφικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδειάς «ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ»
«Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες» στον Πεζόδρομο Μπουφίδου από την Χορωδία του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς

•    Τρίτη 3/1 Κινηματογράφος Φίλιππος, ώρα 12:00
«Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει» θεατρική παράσταση βασισμένη σε παραμύθι του Γιάννη Πλαχούρη, είσοδος ελεύθερη

•    Πέμπτη 5/1 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, ώρα 19:00

«Ουράνιες Ευχές» τα αιωρούμενα φαναράκια ταξιδεύουν στον ουρανό με τη συνοδεία μαγικών λέξεων  υπό την καθοδήγηση της  Ε.ε.ε.Δ και της κας Ελένης Καλέγκα (το  αιωρούμενο φαναράκι στοιχίζει 3 ευρώ και προπωλείται σε όλες τις εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία, στο Εργαστήριο του Αη Βασίλη στη Νεροτριβή και στο κατάστημα Πολύτροπο – Μπουφίδου 16)

Παράλληλες εκδηλώσεις

•    Σάββατο 17/12 Κτίριο Νεροτριβής, ώρα 19:00
Μουχαμπέτι από το Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας “Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”

•    Κυριακή 18/12 Παλιό Σχολείο Ζαγαρά  ώρα 19:00
«Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση» για μικρούς και μεγάλους, ανάγνωση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών από το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς

•    Παρασκευή 23/12 Πλατεία Αγίου Μελετίου - Συνοικισμός, ώρα 17:30
«Κάλαντα και κεράσματα» από τη Βοιωτική Χορωδία Μικρασιατών Λιβαδειάς “Αγ. Χρυσόστομος Σμύρνης”
Στο εργαστήρι του Αη Βασίλη στην Νεροτριβή θα πραγματοποιηθούν:
Τρίτη 27/12, ώρα 11:00 “Κατασκευές με κουκουνάρια” δράση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
Τετάρτη 28/12, ώρα 11:00  “Μικροί ζαχαροπλάστες του Αη Βασίλη” από τη κα Λίτσα Καγιά pastry chef (ζαχαροπλάστη)
Πέμπτη 29/12, ώρα 11:00  “Τα γούρια του 2017” οι αθλητές και οι εθελοντές των Special Olympics φτιάχνουν γούρια που θα μοιραστούν στα παιδιά στις Ουράνιες Ευχές
Παρασκευή 30/12, ώρα 11:00 “Πρωτοχρονιάτικα στολίδια οικολογικά ζυμωμένα” δράση από  φοιτητές και φοιτήτριες Παιδαγωγικών Τμημάτων

Τοπικές Κοινότητες
•    Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου
Παρασκευή 23/12 Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου, ώρα 11:00
Θεατρικό δρώμενο με τίτλο “Από τι ζουν οι άνθρωποι τα Χριστούγεννα;” του Λέοντα Τολστόι, είσοδος ελεύθερη
•    Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας
Κυριακή 11/12 Κεντρική Πλατεία Αγίας Τριάδας, ώρα 19:00
Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δένδρου

Σάββατο 24/12 Κεντρική Πλατεία Αγίας Τριάδας, ώρα 19:00
Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση, είσοδος ελεύθερη – Βazaar από το Σύλλογο “ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ”
•    Τοπική Κοινότητα Δαύλειας
Δευτέρα 26/12
Μετόχι Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ (Πνευματικό Κέντρο), ώρα 19:00
Μουσική εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα και εορταστικά παραδοσιακά τραγούδια συνοδεία μουσικών οργάνων από την Χορωδία Δαύλειας.
Τρίτη 27/12
Αίθουσα Κοινοτικού Καταστήματος Δαύλειας, ώρα 18:00
Προβολή παιδικής ταινίας εορταστικού περιεχομένου.
Τετάρτη 28/12
Μετόχι Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ (Πνευματικό Κέντρο), ώρα 18:30
Θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Δαύλειας
Πέμπτη 29-12-2016
Αίθουσα Κοινοτικού Καταστήματος Δαύλειας, ώρα 18:00
Μουσικοχορευτική παράσταση από το τμήμα μοντέρνου και παραδοσιακού χορού του Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου.  Παιδικό παιχνίδι με σεφ και δημιουργία γλυκισμάτων “Ο κρουασάν παντεσπάνης και οι τούρτες του”
Παρασκευή 30/12
Αίθουσα Κοινοτικού Καταστήματος Δαύλειας, ώρα 18:00
Θεατρική Παράσταση με τίτλο “Το ταξίδι του σπόρου”. Βιωματική παράσταση και εκδήλωση εορταστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με μουσική από DJ, διάφορες εκπλήξεις και συνάντηση των παιδιών με τον Αη Βασίλη στην κεντρική πλατεία
•    Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου
Τρίτη 20/12
Ενοριακό Κέντρο Τιμίου Προδρόμου, ώρα 18:00 δημιουργική απασχόληση και χριστουγεννιάτικες κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους, από τον Σύλλογο “Μανουσάκια” Κυριακίου
Τετάρτη 21/12
Ενοριακό Κέντρο Τιμίου Προδρόμου, ώρα 18:30 “Χριστουγεννιάτικη γιορτή”, από τον Σύλλογο “Μανουσάκια” Κυριακίου και bazaar αγάπης για τα παιδιά ΑμεΑ
Παρασκευή 30/12
Αίθουσα Κοινοτικού Καταστήματος Κυριακίου, ώρα 18:30
Εγκαίνια έκθεσης “Μουσείου Δασκάλου” από τον δάσκαλο Νικόλαο Γ. Γκώνια στη συνέχεια  εγκαίνια βιβλιοθήκης
“Χριστουγεννιάτικη γιορτή” με τη συμμετοχή της χορωδίας Κυριακίου, Αη Βασίληδων με κεράσματα και δώρα

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση Τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Συγκέντρωση Τροφίμων στις 10 Δεκεμβρίου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων
στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας

Λόγω των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων και με στόχο την κάλυψη των αναγκών 300 άπορων οικογενειών συμπολιτών μας, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από  ώρες 10:00 έως 15:00,  θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας ( οδός Πινδάρου).

Απευθύνουμε κάλεσμα αλληλεγγύης σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες!
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ
στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου,
γιατί η ελάχιστη προσφορά μας είναι πολύτιμη για κάποιον άλλον...

Φέρνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας
(γάλα παιδικό ή βρεφικό, ζάχαρη, αλεύρι, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, χυμό ντομάτας κα.)
 για να βοηθήσουμε τους άπορους συμπολίτες μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eurogroup: Λιτότητα διαρκείας & νέα μέτρα για το χρέος -Τι κέρδισε, τι έχασε η Αθήνα

Μέτρα για τη φορολογία και τις συντάξεις έκρυβε το προσχέδιο της ανακοίνωσης του Eurogroup, αλλά τελικά η γερμανική βόμβα δεν έσκασε, καθώς άλλοι υπουργοί Οικονομικών εκτίμησαν ότι θα ήταν αδύνατο για την Αθήνα να πάρει τέτοιες αποφάσεις!

Αυτή η «καυτή» λεπτομέρεια, όπως τη μεταφέρει άρθρο των Financial Times, αν μη τι άλλο ενισχύει την άποψη ότι και το χθεσινό Eurogroup ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε, με την ελληνική πλευρά να κινδυνεύει να συνθλιβεί στις συμπληγάδες ΔΝΤ-Βερολίνου, όπως προκύπτει και από το ανακοινωθέν του χθεσινού Συμβουλίου.

Τι πήρε η Αθήνα
Τι πήρε χθες η Αθήνα; Την ανακοίνωση άμεσης εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία, όμως, έπρεπε ούτως ή άλλως να γίνει με βάση τις αποφάσεις της 25ης Μαΐου, που συνέδεαν αυτά τα μέτρα με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Το «πακέτο» χαρακτηρίζεται τόσο από ευρωπαϊκές όσο και από ελληνικές πηγές ως πολύ πιο τολμηρό και γενναίο από τις αρχικές προσδοκίες και εκτιμήσεις, οδηγώντας σε μια ελάφρυνση περίπου 22% του ΑΕΠ ως το 2060.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθούν δύο πράγματα: 1) Οπως αναφέρεται ρητώς στο έγγραφο του ESM, πρόκειται για μέτρα διαχείρισης ρίσκου, τα οποία δεν επιβαρύνουν τα κράτη-μέλη και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν απαιτείται η έγκρισή τους από τα εθνικά Κοινοβούλια, 2) Εξαρχής, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, ο Σόιμπλε και οι εμπειρογνώμονες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που συμμετείχαν στις τεχνικές συζητήσεις είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν αντιτίθενται σε τέτοιου είδους μέτρα, από τη στιγμή που δεν συνεπάγονται επιβαρύνσεις για τους Γερμανούς φορολογούμενους. Συμπερασματικά, το «πακέτο» αυτό δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα όσο ήταν ανώδυνο για το Βερολίνο.

Ερχονται πρόσθετα μέτρα
Τι θα βρει μπροστά της η Αθήνα; Πρόσθετα μέτρα. Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα εγείρει κατ’ αρχάς ζήτημα για το 2018. Αν και η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι το αρχικό «κενό» έχει σχεδόν κλείσει και ότι το Ταμείο δεν ζητάει μέτρα για το 2018, η ανακοίνωση του Eurogroup θέτει ως προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τη λήψη μέτρων. Και επειδή αξιολόγηση (Staff Level Agreement) χωρίς την υπογραφή του ΔΝΤ δεν υπάρχει, μένει να διαπιστωθεί πόσα και ποια μέτρα θα απαιτηθούν. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία επίσημη πρόβλεψη του Ταμείου ήταν ότι με τα έως τώρα μέτρα η Ελλάδα θα πετύχει πλεόνασμα 1,6% το 2018 και όχι 3,5%.

«Κόφτης» διαρκείας
Το χειρότερο είναι ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατάφερε να «παγώσει» την όποια σκέψη ή συζήτηση για δημοσιονομική χαλάρωση μετά το 2018 και έτσι μέχρι νεωτέρας η Αθήνα πρέπει να πιάνει 3,5%. Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, ακόμα κι έτσι δεν χρειάζεται η λήψη νέων μέτρων, καθώς η εκτιμώμενη αύξηση του ΑΕΠ σε συνδυασμό με τα ήδη ληφθέντα μέτρα «κλειδώνουν» τέτοια πλεονάσματα. Ωστόσο, στο ανακοινωθέν του Eurogroup γίνεται σαφής αναφορά σε μηχανισμό και διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία θα οδηγούν σε πλεονάσματα 3,5%. Η σχετική αναφορά παραπέμπει σε «κόφτη» διαρκείας και όχι μόνο, καθώς η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα συνεπάγεται τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι η θέση του ΔΝΤ για τον «κόφτη» ήταν ότι πρέπει να οριστεί εκ προοιμίου ρητά και συγκεκριμένα ποιες δαπάνες θα περικόπτονται και όχι ποιες δαπάνες θα εξαιρούνται.

Πλεόνασμα 3,5% μέχρι...
Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι όταν έρθει το 2018, δηλαδή όταν θα έχουν γίνει οι γερμανικές εκλογές, το ζήτημα των πλεονασμάτων μπορεί να ξανανοίξει. Ωστόσο δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Κατ’ αρχάς, τα μέτρα που θα διασφαλίζουν αυτούς τους δημοσιονομικούς στόχους θα πρέπει να συμφωνηθούν και να ψηφιστούν τώρα. Επιπλέον, οι επικείμενες εκλογές σε Γαλλία, Ολλανδία και Ιταλία θα αλλάξουν τους συσχετισμούς στο Eurogroup, με συνέπεια ούτε ο Μ. Σαπέν (ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε το 3,5% μόνο για 3 χρόνια) να βρίσκεται στην ίδια θέση, ούτε ο Γ. Ντάισελμπλουμ (που αναμένεται να δώσει τη θέση του στον Ισπανό Ντε Γκίντος, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του Β. Σόιμπλε), ούτε πιθανότατα ο Π.Κ. Πάντοαν. Αντιθέτως, εκτός απροόπτου, θα παραμένει στη θέση του ο Β. Σόιμπλε.

Η κατάσταση για την Αθήνα περιπλέκεται από τη στάση του ΔΝΤ. Οπως προκύπτει από χθεσινοβραδινές δηλώσεις αξιωματούχου του, το Ταμείο δεν «καίγεται» στην πραγματικότητα για χαμηλότερα πλεονάσματα, καθώς θεωρεί ότι είναι ευρωπαϊκή υπόθεση. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι δεν πρόκειται να τα «σπάσει» με το Βερολίνο γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά θα μεταφέρει την πίεση στην Αθήνα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το 3,5% για όσο αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι. Ειδικά όσον αφορά στα εργασιακά, οι Ευρωπαίοι απέφυγαν χθες να πάρουν πολιτική απόφαση ή να δώσουν πολιτική κατεύθυνση και πέταξαν το «μπαλάκι» στο κουαρτέτο, που ως γνωστόν συμμετέχει το ΔΝΤ κι αυτό ενισχύσει τους φόβους της Αθήνας ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα πάει… περίπατο προκειμένου να βάλει το Ταμείο την υπογραφή του.

Υπάρχει, όμως, ακόμα ένας κίνδυνος. Η πρώτη αντίδραση του Ταμείου στις ανακοινώσεις για το χρέος ήταν αρνητική, καθώς θεωρούν ότι αυτά τα μέτρα δεν επαρκούν. Σημειωτέον ότι οι Ευρωπαίοι επιχείρησαν μια ομολογουμένως έξυπνη ντρίπλα, αναλαμβάνοντας δέσμευση να πράξουν ό,τι χρειάζεται αλλά μετά από το 2018, με βάση την ανάλυση χρέους που θα κάνει τότε το Ταμείο, εξυπηρετώντας στην πραγματικότητα μια ακόμα στρατηγική επιλογή του Β. Σόιμπλε.

Στην περίπτωση που το Ταμείο επιμείνει στη θέση του, όσο τραβάει αυτό το παζάρι με τους Ευρωπαίους, τόσο θα παραμένει σε εκκρεμότητα το ελληνικό ζήτημα και αυτό οδηγεί στην ανατροπή όλων των χρονοδιαγραμμάτων για συμμετοχή στο πρόγραμμα της ΕΚΤ, για μεγαλύτερη χαλάρωση των capital controls, για έξοδο στις αγορές, για επιστροφή σε ενάρετο οικονομικό κύκλο…
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Πώς να σωπάσω»το ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Μαραγκού στην Άσκρη

Το ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Μαραγκού, «Πώς να σωπάσω», παρουσιάζεται το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης, στις 8 το βράδυ.
Πραγματεύεται μια εικόνα της Ελλάδας διαφορετική απ' αυτήν που παρουσιάζουν οι πολιτικοί και δείχνουν τα ΜΜΕ, μια ταινία με πλοκή και δράση, αλλά και χιούμορ.
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την ταινία, είχαν την ανάγκη να καταθέσουν τον «προσωπικό τους λόγο», για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Όπως σημειώνει ο Θόδωρος Μαραγκός, το «Πώς να σωπάσω» είναι μια ανεξάρτητη ταινία μηδαμινού προϋπολογισμού «που έγινε με τις δικές μας δυνάμεις. Δείχνει άλλη εικόνα, απ΄ αυτήν που παρουσιάζουν οι πολιτικοί και δείχνουν τα ΜΜΕ για την Ελλάδα».
Είναι «η εικόνα του δημοκρατικού και περήφανου λαού μας, σε αντίθεση με τις προσκυνημένες ηγεσίες του», τονίζει και τη χαρακτηρίζει δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ.
«Δώσαμε μεγάλη σημασία στην καλλιτεχνική της μορφή», λέει, και «επιδιώξαμε να έχει κινηματογραφικό ενδιαφέρον με πλοκή και δράση, χωρίς ωστόσο να λείπει και το χιούμορ».
Την προβολή της ταινίας θα προλογίσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Καρακώστα για την φορολογική αφαίμαξη των αγροτών από τον δήμο Λεβαδέων

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ο δήμος Λεβαδέων προτίθεται να αφαιμάξει τους αγρότες του νομού με επιπλέον φορολόγηση»  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, ο δήμος Λεβαδέων, στην προσπάθειά του να βρει νέα έσοδα προκειμένου να αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες, προτίθεται στο άμεσα προσεχές χρονικό διάστημα να προβεί σε περαιτέρω αύξηση της ήδη υφιστάμενης φορολογίας επί των αγροτικών δραστηριοτήτων.
Ειδικότερα, η δημοτική αρχή προτίθεται να επιβάλει φορολόγηση στους ελαιώνες με την επιβολή παγίου ανταποδοτικού τέλους, ενώ ως γνωστόν οι ελαιώνες, καθότι μη αρδευόμενες εκτάσεις, ποτέ δεν επιβαρύνονταν στο παρελθόν με ανταποδοτικά τέλη, καθώς επίσης και στις παρόχθιες αντλίες.
Επίσης και σύμφωνα τις δημοσιευμένες πληροφορίες, η δημοτική αρχή προτίθεται να προβεί ακόμη και σε παρακράτηση αρδευτικών τελών από τις επιδοτήσεις, οι οποίες προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προορίζονται για τους αγρότες του νομού με σκοπό την οικονομική τους ενίσχυση.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Έχει την πρόθεση το αρμόδιο υπουργείο να προβεί σε έλεγχο κατά πόσο αληθεύουν τα εν λόγω δημοσιεύματα και, σε περίπτωση κατά την οποία αυτά είναι βάσιμα, να ελέγξει την δημοτική αρχή Λεβαδέων;
Με ποιον τρόπο θα προστατεύσει τους αγρότες της Λιβαδειάς απέναντι στις φημολογούμενες αυξήσεις στην φορολόγησή τους αλλά και στην ενδεχόμενη παρακράτηση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων από την δημοτική αρχή;
Ε. Καρακώστα για την φορολογική αφαίμαξη των αγροτών από τον δήμο Λεβαδέων
Διαβάστε Περισσότερα »

" Φοβάμαι να πάω σχολείο" Ημερίδα στο Συνεδριακό Θήβας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας ¨ Ο Πίνδαρος¨διοργανώνει ημερίδα
με θέμα " Φοβάμαι να πάω σχολείο".
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2017
18:00 μ.μ     Συνεδριακό Κέντρο Θήβας













 



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ